Issuu on Google+

Din Bok Julen 2011

Gรถteborg

Jรถnkรถping

ร–rebro


2

Aktuellt

Julen /2011 V

intern är här och med den lite mer tid att vara inne, kanske sätta sig bekvämt och läsa en god bok. Julens högtid närmar sig med glädje och värme. Du har framför dig julkatalogen från DIN BOK-gruppen fylld med bra böcker och skön musik. Katalogen är ett samarbete mellan tre bokhandlare i Göteborg, Jönköping och Örebro. Vi hoppas du kan hitta både något till både dig själv och någon du tycker om. Julhälsningar från DIN BOK-gruppen!

PRODUKTION ANSVARIG UTGIVARE: DIN BOK GRAFISK FORMGIVNING: PER KOLLBERG OMSLAGSFOTO: STOCK.XCHNG TRYCK: ART & ORIGINAL, ÖREBRO

VIBEKE OLSSON

EVA SPÅNGBERG VIBEKE OLSSON

Sågspån och eld (DEL 3) Bricken på Svartvik fyller 20 år i sommar. Hon kommer aldrig att bli som alla de andra med sin halva hand, men arbete gör en till en riktig människa, och med kostkarlarna och deras aptit har hon arbete så att det räcker. Då hörs ett rykte på sågverket: Natan, han som gav sig av i vredesmod för ett par år sedan – han har kommit tillbaka!

Libris  

210:Ljudbok 219:-

Inbunden

EVA SPÅNGBERG

Tack för livet du gav mig

VIBEKE OLSSON

Bricken på Svartvik (DEL 2) Bricken har blivit ribbkaperska. “Arbete gör en till en riktig människa”, säger mamma Frida som gärna skulle vilja lära upp henne så att hon blir en riktigt duktig tvätterska också. Men snart blir det helt andra tankar som fyller Brickens sinne när hela hennes tillvaro kastas omkull.

Libris Inbunden

Eva Spångberg var i första hand känd som trä­­konstnär eller som hon själv sade ”förkunnare i trä”. Människor har kommit i busslaster för att se och uppleva Björkelund och lyssna till Eva Spångbergs undervisning. Tack för livet Du gav mig innehåller ett rikt urval av Eva Spångbergs texter, och för första gången publiceras nu också hennes konstverk i bokform.

BornelingsInbunden

119:-

(Ord. 219:-) Pocket

69:-

VIBEKE OLSSON

Sågverksungen (DEL 1) Vibeke Olssons roman Sågverksungen tar oss med till Svartvik under senvåren 1879, när sågverken runt Sundsvall tystnar och kanonbåtarna kommer.

Libris Inbunden

99:-

(Ord. 179:-) Pocket

69:-

EVA SPÅNGBERG

Mitt livs trasmatta En fängslande dokumentär om Eva Spångberg. I filmen samtalar hon med Bengt Roslund om sitt liv.

BornelingsDVD

99:-

179:-


Aktuellt

3

TOMAS TRANSTRÖMER STAFFAN BERGSTEN

Tomas Tranströmer ett diktarporträtt I Tomas Tranströmer. Ett diktarporträtt utnyttjar Staffan Bergsten sin väldokumenterade förmåga till närläsning och blir på så vis läsarens ciceron in i ett poetiskt universum med musikaliska förtecken. Drag efter drag läggs till ett diktarporträtt som efterhand framträder allt tydligare.

Inbunden

239:Foto: Ulla Montan

AB

TOMAS TRANSTRÖMER

Dikter och prosa 1954-2004 En vackert formgiven volym med Tomas Tranströmers samlade dikter från 17 dikter till Den stora gåtan liksom den självbiografiska prosaboken Minnena ser mig.

AB

Inbunden

TOMAS TRANSTRÖMER

82 dikter ur 10 böcker 1954-1996

259:-

En unik ljudbok som innehåller det mesta av Tomas Tranströmers dikter som finns inlästa av honom själv.

TOMAS TRANSTRÖMER TOMAS TRANSTRÖMER

Samlade dikter 1954-1996

Den stora gåtan

Tomas Tranströmer tilldelas 2011 års Nobelpris i litteratur. Samlade dikter 1954-1996 innehåller Tomas Tranströmers samtliga publicerade diktsamlingar under dessa år.

AB 

Pocket

75:-

TOMAS TRANSTRÖMER & ROBERT BLY

Air Mail Brev 1964-1990 Vi får följa brevväxlingen mellan författarna. De blir tidigt varandras viktigaste översättare, med en intuitiv ömsesidig förståelse, de uppmuntrar, tröstar och inspirerar varandra.

AB

Inbunden

I boken Sorgegondolen fanns en avdel­ning med en för Tranströmer ny versform; haikun. Den ska enligt japansk tradition bestå av 17 stavelser, den ska innehålla en naturimpression och vara en medita­ tion över den mänskliga existensen. Den stora gåtan består till huvuddelen av sviter med sådana korta dikter, skrivna i haikuns form; underbara koncentrat av Tranströmers samtidiga enkelhet och komplexitet.

ABInbunden Ljudbok

149:199:-

210:-

AB 

Ljudbok

199:-

TOMAS TRANSTRÖMER

Klangen säger att friheten finns En unik CD med författarens tidiga inläsningar av egna dikter inramade av pianostycken för vänster hand, spelade av författaren själv hösten 2001.

AB 

199:-

Ljudbok

MARTIN LÖNNEBO

Bönens trädgård En praktisk, vardaglig och vacker bönbok, uppbyggd som en andaktsbok över fem veckor. Sidorna är dekorerade med akvareller och foton med trädgårdsmotiv. Det sägs att det tar trettio dagar att etablera en god vana. Bönens trädgård omspänner trettiofem dagar. Sedan kan man börja om igen. Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och författare. Han är också skaparen av den så kallade “Frälsarkransen”.

Libris

Inbunden

119:Foto: Alexander Farnworth


4

Roman - Biografi

LARS ADAKTUSSON

Världens bästa story I Världens bästa story sammanfattar Lars Adaktusson erfarenheter från svensk och internationell nyhetsrapportering under drygt tre decennier. Från åren på Sveriges Radios Ekoredaktion och arbetet som nyhetsankare i Sveriges Televisions Aktuellt och Agenda, via uppdragen som utrikeskorrespondent i Centraleuropa, USA och Mellanöstern, till satsningen på kommersiell public service i TV8.

Libris

Inbunden

195:-

SIMON SEBAG MONTEFIORE

ANN HEBERLEIN

Jerusalem

Ett gott liv

Biografin

I Ett gott liv plockar Ann Heberlein upp tråden från sin förförra bok, den moderna klassikern Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, och knyter ihop den med sin senaste bok, den kritikerhyllade En liten bok om ondska. Personliga reflektioner vävs samman med filosofiska resonemang kring begrepp som godhet och ondska, kärlek, altruism och egennytta till en tänkvärd och obekväm upp­görelse med vår samtid: statusjakten, meningslösheten, kraven på inre lycka och synlig framgång. En berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.

Montefiore presenterar den fängslande berättelsen om Jerusalem genom de män och kvinnor som skapade, förstörde, erövrade, skrev om - och trodde på - den heliga staden. Detta är en fascinerande och djuplodande berättelse full av överraskande material och intressanta personer.

Norstedts

Inbunden

299:-

AB

Inbunden

229:-

FREDRIK LINDSTRÖM

När börjar det riktiga livet? Moderna människor lever alltmer sina liv i ett slags förberedelse. Det är nästan alltid något som står i vägen för det fulländade livet: man behöver en bättre bostad, ett intressantare jobb, man längtar efter barn, att möta kärleken, att få lite mindre att göra på jobbet, att barnen ska flytta hemifrån, att få totalrenovera huset, få mer tid för familjen. Eller något annat. Sedan ska man börja leva det där “riktiga livet” som man väntat så mycket på.

AB

Inbunden

229:-

LENA-MARIA KLINGVALL

Våga drömma

ANNIKA ÖSTBERG

Ögonblick som förändrar livet

När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett vanligt ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare.

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv.

Ekerlid

Inbunden

249:-

MJUKBAND

Libris

129:-

Mjukband


Roman - Biografi

Foto: Rickard Eriksson

5

TOMAS SJÖDIN

Tusen olevda liv finns inom mig Pastor Bengt Ericsson har planerat allt i minsta detalj. Utan minsta anstrykning till vemod låser han dörren till pastors­ bostaden, sätter sig i bilen och styr en sista gång mot kapellet. På predikstolen, väl synligt, tejpar han upp brevet där han berättar att han ska försvinna från församlingen en tid och i vilket han ber om förlåtelse att han trasslar till det för andra. Men han har helt enkelt inte funnit någon annan väg. När Bengt Ericsson sätter sig i bilen igen är det för att åter ta kontrollen över ett liv som så här långt mest har präglats av en rad tillfälligheter och anpassningar. Det han nu gör är visserligen både oväntat och i mångas ögon klandervärt, men han styr söderut med en märklig känsla av lätthet och med en fast beslutsamhet att utforska ett av de tusen olevda liv han bär inom sig.

Nu som pocket och ljudbok! TOMAS SJÖDIN

Jag lutar åt Gud Libris 199:Ljudbok 219:-

Libris Inbunden

Inbunden

99:-

(Ord. 195:-)

199:Pocket 64:-

Ljudbok

Augustprisnominerad!

ELISABETH ÅSBRINK

STEFAN EINHORN

LINDA OLSSON

Och i Wienerwald står träden kvar

Änglarnas svar

Det goda inom dig

Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrations­ lägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vändning för alla inblandade.

Två återkommande teman i Linda Olssons författarskap är vänskap och kärlek. Också i hennes nya roman Det goda inom dig belyser hon kärleken och vänskapen men på ännu ett nytt sätt. En dag möter Marion Flint den lilla maoripoj­ken Ika. Mellan den tysta lilla pojken och den ensamma kvinnan uppstår en ovanlig vänskap.

Femhundra brev från Wien, prydligt sorterade efter årtal, ombundna med snöre och förvarade i en IKEA-kartong. Adressaten var Otto, en judisk pojke som tretton år gammal ensam kommit till Sverige från ett Österrike som alltmer präglades av nazisternas maktövertagande 1938. Ottos föräldrar blev kvar i Wien och bevittnade den tilltagande terrorn mot den judiska befolkningen. Breven till Otto visar hur deras vardagsliv hela tiden kringskärs.

N&K

Inbunden

239:-

Forum

Inbunden

199:-

AB

Inbunden

239:-


Teologi

6

MIKAEL TELLBE

PETER HALLDORF

ROB BELL

STEFAN SWÄRD

Korsmärkt gemenskap

Heligt år

Kärleken vinner

Efter detta

Från början till slut är Första Korinthierbrevet präglat av olika problem: schismer och partibildningar, rätts­ tvister mellan församlingsmedlemmar och missbruk av andliga gåvor. Med utgångspunkt deras problem visar Paulus hur budskapet om Jesu död och uppståndelse berör hela människan och får konsekvenser på alla livets områden.

Allt fler upptäcker hur kyrkoåret kan skänka rytm och riktning åt det kristna livet och kyrkans gudstjänst. Firandet av de stora högtiderna Julen, Påsken, Pingsten - är långt mer än ett sätt att högtidlighålla minnen från det förflutna. I tillbedjan och gudstjänst sammanflätas våra liv med Kristi liv i hela dess rikedom. Tiden laddas med helighet. Varje kyrkoår blir en skola i Kristi efterföljd.

om Guds kärlek och rättvisa

Libris

Libris

Gud älskar oss. Han erbjuder oss evigt liv, fritt och utan krav på några meriter. Men akta så du inte besvarar erbjudandet på fel sätt - för då kommer du att plågas för evigt. I helvetet. Hur kan man förena Guds kärlek med Guds dom? Har Gud skapat miljarder av människor bara för att låta de flesta pinas i helvetet? Hur kan detta vara ett “glädjebudskap”? Rob Bell resonerar kring vedertagna slutsatser om himmel och helvete. Tänk om det som Jesus sade om himmel, helvete och frälsning är annorlunda än hur vi har uppfattat dem?

Inbunden

235:-

Inbunden

239:-

Libris

Inbunden

199:-

Välkommen in på upptäcktsfärd i denna sångpostilla. Ur Bengt Pleijels förord Bengt Pleijel är en mycket uppskattad och anlitad bibelutläggare. Han har skrivit ett flertal kommentarer till olika bibelböcker på ett sätt som bara han kan. Bengt Pleijel har varit präst i många år. Han var föreståndare för Åh Stiftsgård i 26 år och en av föregångsgestalterna inom den karismatiska rörelsen i Sverige. Hans sätt att lära ut det kristna budskapet är bibelcentrerat, pedagogiskt och humoristiskt. Han är alltid öppen för nya infallsvinklar och förmedlar Bibelns innehåll på sitt mycket karaktäristiska sätt som manar till eftertanke och reflektion.

BENEDIKT XVI

GAudete förlag

Jesus från Nasaret

Att våga vandra

Del 2

”Nu vill jag dela med mig av ett vägstycke till. Tankar från mig till Dig. Att våga gå, att våga möta sig själv och andra under vägen är spännande och roligt, men ibland också smärtsamt. Den här boken handlar om att våga vägen och att hitta glädjen i ögonblicket. Jag är inte färdig, men jag är på väg.”

Inbunden

279:-

Artos

CREDOAKADEMIN

Phillip Johnson

Fallet Darwin Vart leder bevisen?

Förord av Stefan Gustavsson och Michael Behe

En vandring genom första årgångens evangelieläsningar

9 789186 577186

I Helgonen – hjältar, martyrer, heliga dårar och andra möter vi för första gången på svenska en utförlig beskrivning av helgonen som, så långt som möjligt, ger en realistisk bild av deras olika personligheter och skiftande öden där det mer anekdotiska och legendartade har tonats ner.

I den andra delen av Benedictus XVI:s bok om Jesus får vi följa honom från intåget i Jerusalem fram till uppståndelsen. På samma sätt som i första delen vill påven belysa Jesu gestalt och budskap och inte försöka skriva Jesu livshistoria. Hur skall Jesu förkunnelse förstås och vilken betydelse har den för oss?

Inbunden

229:-

175:-

Bengt Pleijel

HELENA BOBERG OSCARSSON

Helgonen

Artos 

XP-Media Inbunden Bengt Pleijel Sångpostilla

Sångpostillan bjuder dig nu på vandring genom första årgångens läsningar. Ordet Postilla kommer av latinets post illa verba textus och betyder: efter dessa textens ord. Efter dessa textens ord kommer predikan. Postilla betecknar en predikosamling. Eftersom vi ibland stannar till och sjunger in evangeliet genom psalmer, hymner och andliga sånger kallas boken Sångpostilla. När du först öppnar din bibel och läser förstår du inte så mycket. Bokstäverna ligger där tysta. De varken dödar eller livar. Men när du vågat dröja dig kvar där en liten stund, händer det någonting. Du kanske kopplar på bönen: Kom helige Ande! Bokstäverna börjar röra på sig. Människorna börjar prata med dig. Det är mycket som kan hända i ditt liv när du får möta människor i bibeln som liknar dig och då Jesus får möta dig, ta hand om dig och förmedla liv och liv i överflöd till dig.

PETER HALLDORF

Den kristna kyrkan i Sverige har under ett antal hundra år predikat och trott på himmel och helvete och att det faktiskt finns en risk att gå evigt förlorad och hamna i helvetet. Jesus talade, kanske mer än någon annan, om detta. Ändå är det väldigt tyst kring dessa frågor i svensk kristenhet. Gud som är god och kärleksfull kan väl inte döma någon till helvetet? Alla kommer väl till Gud till slut? Helvetet är väl bara en symbol? Eller?

Bornelings  Inbunden

139:-

BENGT PLEIJEL

Sångpostilla del 2 En vandring genom första årgångens evangelieläsningar På sitt karaktäristiska bibelcentrerade, pedagogiska och humoristiska vis går Bengt Pleijel igenom kyrkoårets texter, första årgången.

Gaudete

Mjukband

239:-

PHILLIP JOHSSON

SYSTER SOFIE O P

Fallet Darwin Vart leder bevisen?

Till man och kvinna skapade Han dem

Boken tar upp frågor som: Är evolutionen ett faktum eller en obevisad hypotes? Kan det naturliga urvalet åstadkomma storskaliga, evolutionära förändringar? Håller de vetenskapliga bevisen för en juridisk prövning? Förord av Stefan Gustavsson.

Människokroppen är skapad för att överföra till den synliga världen ”det mysterium som varit fördolt hos Gud i all evighet”, och bli dess synliga tecken. Den här boken är den första introduktionen på svenska till Kroppens teologi.

Credo

Inbunden

195:-

Artos

Inbunden

210:-


Andakt

5 minuters paus Vi är uppkopplade, tillgängliga och effektiva. Vår vardag är ett myller av intryck. Oftast hinner vi det vi måste, men hinner vi njuta av livet, stunden och allvaret? I 5 minuters paus får vi flytta fokus från vår egen ansträngning och se på Honom som bär allt. Kanske är hemligheten att varje dag besinna att Gud är ständigt närvarande i nuet - även då vi inte är det.

Marcus

Inbunden

DIETRICH BONHOEFFER

Med dig vill jag leva mina dagar Med dig vill jag leva mina dagar är en andaktsbok för daglig läsning med utvalda texter ur Dietrich Bonhoeffers rika produktion. I boken finns goda ord att bära med sig och bli buren av. En djup källa att ösa ur, morgon som kväll, för årets alla dagar.

199:-

Marcus  Inbunden

BENEDIKT XVI

LENA BERGSTRÖM

Julens välsignelse

Från hjärta till hjärta

“Julen är trons mest mänskliga fest. Den låter oss på djupet ana Guds mänsklighet. Krubban kan, på ett enastående sätt, visa oss vad det betyder att Gud ville vara ‘Immanuel’ - en Gud med oss. Vi kan tala med Gud på ett förtroligt sätt eftersom han varit hos oss som ett barn. Julen är därmed en fest som på ett alldeles särskilt sätt inbjuder till meditation, till att i det inre betrakta Ordet.”

CAJSA TENGBLAD

195:-

7

Gaudete

Inbunden

150:-

Ibland kan några minuters eftertanke avgöra en hel dag. Var hittar man näring för alla de möten, tankar och beslut som vardagen kan rymma? Utifrån 366 bibeltexter har Tomas Sjödin, Ylva Eggehorn, Niklas Piensoho, Martin Lönnebo, Liselotte J Andersson m.fl. skrivit sina texter – från hjärta till hjärta.

Cordia Inbunden

199:-

(Ord. 279:-)

Alla mina dagar Alla mina dagar är en andaktsbok med texter för hela året. I centrum står Guds närvaro i vår egen vardag. Tjugo välkända skribenter uppmuntrar till att upptäcka det heliga i det vanliga och att uppfatta Guds viskning i bullret omkring oss och att ge plats för den viktigaste relationen i våra liv.

Libris

Inbunden

185:-

C S LEWIS

Ett år med Aslan I Ett år med Aslan får vi läsa 365 korta avsnitt ur de sju Narnia-böckerna, ett för varje dag, och tänka vidare på alla de frågor om gott och ont, framgång och misslyckande, kärlek och hat, hopplöshet och försoning som berättelserna väcker.

Libris

Inbunden

239:-


8

Roman - Biografi

LARS COLLMAR

YLVA EGGEHORN

Halsbrytande helighet TODD BURPO

Himlen finns på riktigt När Colton Burpo klarade sig igenom en allvarlig bukhinneinflammation efter en sprucken blindtarm var familjen överlycklig över hans mirakulösa tillfrisknande. Men under månaderna efter operationen framträdde en berättelse som de inte var beredda på - en berättelse lika vacker som storslagen, som beskrev deras lille pojkes resa till himlen och tillbaka. Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, berättade för sina föräldrar att han lämnade sin kropp under operationen och bevisade det genom att exakt beskriva vad hans föräldrar gjorde i en annan del av sjukhuset under tiden han blev opererad.

Gospel Media

en ter.

ch

om nför

eder

SOLNEDGÅNG

odivet tt

Häftad

159:-

Är Gud egentligen religiös? undrar präs­ten och författaren Lars Collmar. Han tycker sig ana en halsbrytande helig Gud i alla tänk­bara och otänkbara sammanhang. Halsbrytande helighet består av 50 krönikor som Collmar skrivit för Allas veckotidning. Collmars Gud tycks trivas utmärkt bland kakrecept och modetips och kärleksnoveller. Några av krönikorna är brevsvar till läsare, de flesta är ögonblicksbilder ur den gamle prostens liv, när han i de mest oväntade sammanhang stöter på sin halsbrytande helige Gud.

Argument Inbunden

139:-

(Ord. 199:-)

En helt annan sång Livstycken för vuxna kvinnor Ylva Eggehorn söker upp Tummelisa, Näktergalen och de små och stora hjältinnorna i en rad andra kända och okända berättelser och läser igen: vad handlar de om nu? “Vad är det som gör att berättelser kan kännas lika verkliga som en trafikolycka eller en frukost? De rör vid våra erfarenheter”, skriver hon. “Men också vid allt det som vi bara drömmer om att få vara med om – eller fruktar mest av allt.” Sagorna och legenderna får sällskap av en rad nyskrivna noveller, bland annat den om Margaretha Olsson, specialist på bettskenor. En helt annan sång – livstycken för vuxna kvinnor är bilder av hur nya dörrar kan öppnas sig.

Libris 

Inbunden

189:-

E

n gripande berättelse om en kvinna som har förlorat tron på kärleken – och om mannen som hjälper henne att förstå att mirakler verkligen kan hända… Maggie Wright träffade honom under bara en vecka, den sommar de fyllde fjorton år. Men trots ett liv av svårigheter, hjärtesorger och dåliga val, kunde hon aldrig glömma unge Kades magiska definition av kärlek. Efter skolan gav sig Maggie in i en relation för smidighetens skull. Nu har det gått två år sedan hennes man dog och Maggie är en högt uppsatt advokat som söker efter hjälp till sin lille son som känner sig ensam. På andra sidan stan kämpar Casey Cummins med förlusten av sin fru för tre år sedan. Hans längtan efter mening och hopp leder honom till Manhattan Children´s Organization, som hjälper honom att få kontakt med ett barn vars pappa dött. Casey får uppleva en serie märkliga händelser och tvära kast. Hur kunde Maggie veta att tonårsgrabben för så länge sedan verkligen höll sitt löfte? Eller att miraklet hon bad om som liten flicka bara är ett andetag bort? Hennes pojkes böner är på väg att bli besvarade på ett märkligt sätt som bara himlen i all sin härlighet kan åstadkomma.

ILJEN BAXTER FAM

och pet r s

SOLNEDGÅNG

G R Y NI N G 4

en

KINGSBURY

Karen Kingsbury har skrivit mer än 40 romaner och är USA:s just nu kanske största kristna författare med fler än 15 miljoner sålda böcker.

av hennes böcker finns utgivna på Semnos Förlag. EnFlera berättelse om Guds förunderliga trofasthet, kraften i en familjs kärlek och om försoningens helande mirakel.

FAMILJEN BAXTER – GRYNINGSSERIEN DEL 4

2011-10-15 15:47

KAREN KINGSBURY

KAREN KINGSBURY

FRANCINE RIVERS

Solnedgång

Maggies mirakel

En dotters dröm

Gryningsserien del 4. En berättelse om Guds förunderliga tro­fasthet, kraften i en familjs kärlek och om försoningens helande mirakel.

En gripande och varm berättelse om advokaten Maggie Wright som sörjer sin make och nu söker efter hjälp till sin ensamme son. På andra sidan stan är Casey Cummins på väg att bli mentor för en ung grabb. Ingen av dem är förberedda på deras första möte, som lockar fram dyrbara minnen hos dem båda. Är det mirakel som Maggie bad om som liten flicka på väg att inträffa?

I den dramatiska uppföljaren till New York Times-bästsäljaren En mors förhoppning, levererar Francine Rivers en rik och djupt rörande berättelse om de tysta sorger som kan slita itu en hel familj och nåden och förlåtelsen som kan hela de djupaste sår.

Semnos 

Häftad

179:-

Semnos 

Inbunden

159:-

Bornelings 

Häftad

199:-


Present

9

ÅRETS PANDABOK 2012

RICKARD SJÖBERG

Postkodmiljonären Programledaren Rickard Sjöberg och hans redaktion har satt samman 2 500 frågor i denna oemotståndliga frågesportbok. Precis som i programmet har varje fråga fyra svarsalternativ - men bara ett är rätt. Men i stället för en levande programledare har boken en digital spelenhet som ställer frågorna och där man genom knapptryckning ger sitt svar. Vid felaktigt svar berättar spelenheten det rätta och den håller också räkningen på poängen. Även om detta är ett sällskapsspel går det precis lika bra att spela alldeles själv - spelmodulen kan ställas in på en eller två spelare.

Max Ström

Inbunden

MATS & ÅSA OTTOSSON, ROINE MAGNUSSON

KOR - en kärlekshistoria Vi blev ihop för tio tusen år sedan - korna och vi människor. Sedan dess har de fött oss, stött oss och hållit oss sällskap. Men nu är de på väg att försvinna ur vårt synfält. Kor - en kärleks­ historia är boken som lyfter fram dem i ramp­ ljuset igen. Konstnärligt foto och texter om människor som ser kor, umgås med kor, älskar kor, och minns kor.

Votum & Gullers 

Inbunden

299:-

319:-

MIA ÖHRN

ANNA BRAW

ANNA BRAW

ANNA BRAW

Julens godsaker

Fester med rester

Kyrkkaffe

Brödglädje

Finns det något mysigare än att låta köket fyllas av doften av nybakat under advent? Naturligtvis vill vi baka de gamla kära klassikerna, men att blanda upp med en lite modernare twist är ju aldrig fel. Vad sägs om att låta mandelmusslor och kanelhjärtan samsas på kaffebordet med glöggcheesecake och pepparkakscookies? Och knäckklubbor med pepparkakschoklad?

Fester med rester är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller väntar på att slängas kan bli ännu godare.

Kyrkkaffe får det att vattnas i munnen på både kakmonster och kaffekokare. Fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar är den första hjälpen för dig som ska ordna fika till många.

Bröd är något mycket mer än plastpåsen med färdigskivat i snabbköpet. Bröd är gemenskap, värme, kreativitet, omtanke och, nog så viktigt, glädjen i att få dela med sig till andra.

ICA 

Inbunden

119:-

Libris

Inbunden

199:-

Libris Libris 

99:-  (Ord. 119:-)

Häftad

Häftad

99:-

(Ord. 119:-)


10

Kampanj

GÖRAN SKYTTE & WILFRID STINISSEN

ANDERS-PETTER SJÖDIN

RUNAR ELDEBO

CARL-HENRIC JAKTLUND

Ansikte mot ansikte

Förvandlad i Guds närhet

Salt

Vägen är smal men livet är brett

Journalisten Göran Skytte möter karmelitbrodern, författaren och den andlige vägledaren Wilfrid Stinissen i ett samtal om kristen tro. Göran Skytte och Wilfrid Stinissen vänder sig både till den som är nyfiken på kristen tro och till den som söker fördjupning.

Libris  

Inbunden

Förvandlad i Guds närhet är en hjälp att utforska lärjungaskapet tillsammans med kristna från alla tider och upptäcka heliga vanor som avskildhet, tystnad, bön, bibelmeditation och sabbat.

Libris 

99:- 

(Ord. 219:-)

Inbunden

99:-

(Ord. 219:-)

Salt i lagom mängd är bra för hälsan. Salt konserverar och hindrar förruttnelse. Salt ger karaktär och smak åt helheten. Salt skapar törst. Salt smälter is ... “Ni är jordens salt” säger Jesus i bergspredikan. Eldebo belyser och utforskar vad som döljer sig bakom bibelns många salt-texter och resonerar kring hur vi kan “vara salt” för vår omgivning i dag.

Libris Inbunden

129:-

(Ord. 199:-)

Vad betyder det egentligen att vara radikal kristen? Att vara en sann Jesu efter­följare. Betyder det alltid att ta ställning, sätta ner foten, att välja sida? Många säger ja. Men Jesus, den mest radikale av alla, står för mycket mer balans än vad vi först kanske kan se. Han är ju både Gud och människa, hans liv innefattar både nåd och sanning, den Jesus som säger Kom är också den som säger Gå. Kanske handlar radikal kristen tro snarare om att få ihop och tillämpa det som kan se ut som paradoxer? Och i så fall: hur gör man det? Det här är en bok om hur man går på den smala vägen utan att trilla ner i något av de många diken som omger den. För även om vägen är smal är livet både rikt och brett.

Libris Tom Wrights uppskattade bibelkommentarer gör Bibeln och dess texter tillgängliga på ett helt nytt sätt. Böckerna är skrivna för en bred publik – för alla som vill förstå mer av Nya testamentet och texternas budskap till oss idag. Upplägget är enkelt. Först den kompletta bibeltexten ur Bibel 2000, sedan en förklaring av textens innebörd, där och då och för oss idag. Böckerna är lämpliga för såväl enskild som gemensam läsning, andakt och predikoförberedelse. TOM WRIGHT

149:- (Ord. 179:-) 149:- (Ord. 179:-) 189:- (Ord. 219:-)

Matteusevangeliet för alla Marcus Inbunden Lukasevangeliet för alla Marcus Inbunden Johannesevangeliet för alla Marcus Inbunden

Inbunden

129:-

(Ord. 195:-)

JOHN ORTBERG

Den jag vill vara När John Ortberg skriver om kallelse är det med glädje – för vad kan vara bättre än att hitta det liv man är skapad för? Originalutgåvan har fått fantastiska recensioner. En läsare kallar den “ett kärleksbrev från John Ortberg till oss kristna”.

Libris Inbunden

149:-

(Ord. 229:-)


Barn

11

ANNIKA LUNDEBERG

Lilla barnkammarboken Julsånger I Lilla barnkammarboken: Julsånger finns de mest omtyckta klassiska julvisorna, nya och gamla. Illustrerade med vackra, roliga och spännande bilder av nio populära tecknare. Sjung in julen tillsammans! Hemma eller på dagis. Runt julgranen eller på luciafirandet.

Bonnier Carlsen

CD medföljer!

Inbunden

159:-

Julens stjärna Ett julpaket i A5-format med boken Julens stjärna, färgplansch och bild att måla i A3-format samt ett ark med julklistermärken.

39:-

Semnos

KAREN WILLIAMSSON

SOPHIE PIPER & ESTELLE CORKE

Bibelberättelser

När Jesusbarnet föddes

Mitt eget bibelbibliotek

En dag kommer en ängel till Maria. “Du kommer att bli mamma till en liten pojke!” säger ängeln. “Han ska heta Jesus.” Ska Maria få ett barn? Hon blir både förvånad och glad. Följ med Maria genom julevangeliet – berättelsen om den allra första julen.

6 enkelt återberättade bibeltexter som slitstarka småböcker i kraftig kartong samlade i en box.

Semnos

Kartong

79:-

Libris 

ÅSA HOFVERBERG

Hedda Prästgudinnan På avslutningen i trean får Hedda veta att hennes pappa ”prästen” har fått ett nytt jobb i en stad nära Stockholm. En massa tankar börjar snurra i Heddas huvud. Hur ska allt bli nu? Och är det som bästisen Elin säger att alla i Stockholm knarkar typ redan på dagis? Det här är en bok om hur det kan kännas att komma ny och inte ha någon självklar kompis. Hur trist det är att bli kallad prästgudinnan och hur svårt det känns när saker och ting bara blir värre när man har bett Gud om hjälp.

Rosa huset förlag  

159:Ljudbok 159:-

Inbunden

Inbunden

49:-

ALICE TEGNÉR & CATARINA KRUUSVAL

ASTRID GULLSTRAND & CATARINA KRUUSVAL

Sockerbagaren

Tre pepparkaksgubbar

Nu har Catarina Kruusval gjort pekböcker med visorna som barnen vill sjunga i juletid! Sockerbagaren är en sån favorit, och till visan har Catarina Kruusval skapat härligt juliga bilder med humor och värme. En riktig godbit för alla som vill bläddra, peka och sjunga om och om igen!

Nu har Catarina Kruusval gjort pekböcker med visorna som barnen vill sjunga i juletid! Tre pepparkaksgubbar är en sån favorit, och till visan har Catarina Kruusvals skapat härligt juliga bilder med humor och värme. En riktig godbit för alla som vill bläddra, peka och sjunga - om och om igen!

R&S 

Kartong

69:-

R&S 

Kartong

69:-


12

Musik

VIOLA GRAFSTRÖM

Under dina vingars skugga Fem år har gått sedan Violas förra CD, hon är noga med vad som släpps på skiva. Nu möts vi av en Viola i full frihet! Musikaliskt har hon valt en ny väg, men sångerna är mättade av bibelord och Gudsfokus, lovsången står, som tidigare, i centrum! Skivan är inspelad live i studion, vilket märks i autenticitet och närvaro! Viola har (helt eller delvis) skrivit nio av skivans elva sånger. Producent är Lars Ekberg.CD

ÅDAHL

Hittills Bröderna Frank och Simon Ådahl hör till tungviktarna i svensk kristen musik. Nu kommer äntligen en samling, med 21 låtar från deras karriär, varav två nyskrivna, och flera av de låtar som blivit så omtyckta, bl a Jag tänker be för Sverige och Tårar från himlen.

149:-CD

129:-

MICHAEL JOHNSON

Ut ”UT” är Michael Johnsons fjärde soloskiva, och innehåller 11 nyskrivna sånger. Tro, tröst och förhoppning präglar likt tidigare skivor texterna. Ljudbilden har blivit större med inslag av syntar och trummaskiner, men sången står fortfarande i centrum. Skivan gästas av bland andra Irma Schulz Keller och Johanna Strömblad. Producenter är Paul Börjesson och Michael Johnson.CD

WOW Hits 2012 Wow Hits är den perfekta samlingen, med det bästa från kristen pop och rock! På två CD finns 30 låtar med de allra bästa artisterna just nu! Perfekt för dig som vill få en överblick över bra ny musik, och en utmärkt julklapp när fantasin tryter!

149:-NILS F NYGREN

I himlagloria och smoking vit 10 år efter hans död kommer en fin samlingsbox med många av Nils F´s kända sånger, även tre nyinspelningar av dottern Sara, och DVD:n innehåller sånger både från Nygammalt och Minns du sången. 

2CD+DVD

179:-

Vid stilla vatten

149:-

DVD

179:-

OLA HEDÉN

En prisvärd box med tre verkliga panflöjtsklassiker! De två första skivorna är klassiker med panflöjt och orkester som framförs av Dan Marsh Orchestra samt The National Philharmonic Orchestra of London. Här finns klassiker som bl a O store Gud, Oändlig nåd, På en avlägsen höjd, Fader vår och Klippa du som brast för mig! Dessutom skivan Min Gud tillhör äran med Edy Mihaescu på panflöjt som bl a innehåller Jag vill hellre ha Jesus, Bliv kvar hos mig, Som när ett barn kommer hem om kvällen och andra klassiker! 

2CD

3CD

129:-

Hymn 2,5 år efter succén ”Psalm” släpper Malmöpianisten Ola Hedén ännu en solopianoskiva med psalmer. Varför psalmer igen? “Det är något med enkelheten och djupen i psalmerna som jag blir väldigt berörd av” säger han. ”De spelar sig själva och det känns enklare att låta melodierna vara ifred. Man behöver inte konstla till det.”CD

139:-


Musik - DVD

13

BENGT JOHANSSON

150 sånger Alla de sånger Bengt Johansson skrivit, ända fram till och med CD:n Genom vargarnas land, finns nu samlade i en sångbok! Många av sångerna har aldrig funnits som noter förr. Allt i välgjorda, ofta flerstämmiga, arrangemang som passar både solister, kör och band. Boken är användarvänligt spiralbunden. En sångbok för både gudstjänst och vardag, svår att vara utan!

CAROLA

Gospel Concert För första gången på CD och DVD, Carolas succékonsert från Cirkus 1994, tillsammans med Colors of Joybells! Carola när hon är som allra bäst! 

CDDVD

 Notbok, spiralbunden

199:-

159:159:MICHAEL BUBLÉ

Christmas Michael Bublé bjuder sina fans på en julklapp i form av ett album fullt med julstäming! Christmas är producerat av bl a David Foster. Till sin hjälp har Bublé bjudit in en rad kända sångare som gästar honom på skivan, bl a Shania Twain. Bublé har även satt sin egen prägel på klassiker som Silent Night, Have Yourself a Merry Little Christmas och It´s Beginning to Look a Lot Like Christmas. Som en extra julklapp har Bublé även inkluderat sin egen nyskrivna jullåt Cold December Night.CD

169:-

BARBARA HENDRICKS

RUSS TAFF

Shout for Joy

Another Sentimental Christmas

En riktigt bra julskiva nu till fantastiskt pris! Barbara Hendricks tillsammans med Drottningholms barockensemble, och medmusikanter som t ex Mats Bergström, gitarr och Georg Riedel, bas bjuder oss på ett fyrverkeri av julsånger: klassiska mästerverk som Schuberts Ave Maria och Panis Angelicus, traditionella julsånger och carols som The First Noel och Stilla natt och negro spirituals som Go Tell it on the Mountain.CD

Hans förra julskiva är klassikern som snurrar i många CD-spelare år efter år. Här kommer uppföljaren! Ett knippe julklassiker i smakfulla, jazzinspirerade arrangemang, helt i Bing Crosbys anda!

69:- (Ord. 169:-) 

CD

149:-

KING´S SINGERS

Joy to the World Världsberömda sexmannagruppen King´s Singers från Cambridge samlar välkända julsånger och mindre kända stycken på sin nya julskiva. Deras förra julskiva (2003) blev en enorm succé, och denna har alla förutsättningar att följa i dess spår!CD

165:-

WOW Christmas 2011 Det är sex år sedan förra julsamlingen från WOW, så nu är det verkligen dags för en ny! Två CD med 32 jullåtar av de bästa kristna artisterna! 

2CD

159:-


14

Willow Tree

Jul med Willow Tree

Nativity

749:-

Willow Tree 

För designen av dessa underbara figurer står Susan Lordi. Hon snidar varje bit i trä eller skulpterar i keramik, med enkelt utseende och uttrycksfulla gester som tilltalar de flesta av oss. Sedan gjuts de i ett silkeslent stenmaterial som gör att priserna blir betyd­ ligt vänligare.

13 cm

Angel of Hope Willow Tree

179:-

12,5 cm

Bright Star Angel Willow Tree  

149:(Ord. 179:-)

Three Wise Men

Angel of Light

629:-

Willow Tree 

13 cm

Willow Tree

179:-

12,5 cm

Creche

998:-

Willow Tree 

Angel of the Heart Willow Tree

Metal Star Willow Tree 

279:-

The Holy Family Willow Tree

495:-

18 cm179:-

Ox and Goat Willow Tree 

279:-


Almanackor

Psalmanackan 2012 Varje månad har fått sin egen psalm. Med pensel och penna har kalligrafen Charlotta Folkelind gjort texterna till bilder i sig själva.KERSTIN SVENSSON

REINE JONSSON OCH KENNETH JOHANSSON

Ro för själen 2012

Naturkalender 2012

Tjugonionde upplagan av Kerstin Svenssons populära konstkalender. Akvarellbilder och oljemålningar försedda med citat, tänkespråk eller bibelord.

Väggkalender med ett bibelord och ett naturfoto av Reine Jonsson eller Kenneth Johansson för varje månad.

149:- 

Bibelkalender 2012 En naturbild för varje månad och ett bibelord för varje dag.89:- 

Jag lyfter blicken mot dig 2012

Vardagsnära

Fyra kolumner med gott om plats att skriva. Fotografier och bibelord på varje uppslag och kyrkoårets tema och texter vid varje söndag.89:-

BRODER ROGER

Sveriges i särklass mest sålda bok för daglig andakt. Har getts ut på svenska sedan 1884. Finns översatt till 50 språk. Årslösen 2012: Jesus Kristus säger: “Min nåd är allt du behöver.”

Libris 

89:-

En stilla glädje för varje dag under året – denna efterfrågade kalender från Taizé med 365 korta reflektioner och böner av kommunitetens förste ledare broder Roger kan stå på nattygsbordet, skrivbordet eller frukostbordet. Ringbunden evighetskalender med ett nytt blad för varje dag och stöd så att den står stadigt.

Libris 

99:-

Kyrkoåret 2012

En stilla glädje85:-

Helenas almanacka 2012 Almanacka med akvareller och en vardagstanke för varje månad av Helena Boberg Oscarsson.

110:-

Dagens lösen 2012

15

95:-

(Ord. 179:-)

Den traditionella fickalmanackan innehåller ett bibelord för varje dag, ämnen och texter för alla kyrkoårets sön- och helgdagar. Extra plats finns för anteckningar på söndagarna.

Finns i färgerna: Marinblå / vinröd / svart Svart konstläder

79:99:-

Mängdrabatt 10% vid köp av 10 ex (blandade färger) eller 20% vid 50 ex


Beställning för postorder

Bright Star Angel

13 cm

Skicka in din beställning eller ring till din butik

Willow Tree Antal

Pris149:-

(Ord. 179:-)

Vik

Vik

Författare och titel

Namn Referens

Adress

Postnr.

Ort

Telefon Mobil/e-post

* Frakt tillkommer, lokala prisavikelser kan förekomma. Priser gäller t o m 111231 om inte annat anges.

Göteborg

Jönköping

Örebro

Västra Hamng. 21 411 17 Göteborg Telefon: 031-13 63 50 www.din-bok.se

Box 110 54 550 11 Jönköping Telefon: 036-71 98 70 www.a6dinbok.se

Storgatan 23 703 61 Örebro Telefon: 019-18 61 51 www.dinbokorebro.se

Fyll i talongen, vik ihop den och lägg den på lådan!

Frankeras ej Din Bok & Co betalar porttot

Din Bok & Co

SVARSPOST 411 880 300 403 10 Göteborg


Din Bok Julen 2011