Page 1

update #13 | mei 2014 | uptime group

Bij Uptime Group zijn we in de wolken

1


COLOFON DE REDACTIE Ann Van den Sande - Eindredacteur ann.vandensande@uptimegroup.be Lieze Stevens & Karlo Stirmer - Layout hallo@noticed.be Ann Van den Sande - Redacteur ann.vandensande@uptimegroup.be Rita Verreydt - Redacteur rita.verreydt@uptimegroup.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uptime Group nv Veldkant 35d 2550 Kontich CONTACT Algemene redactie redactie@uptimegroup.be Wedstrijden wedstrijd@uptimegroup.be ONLINE Op onderstaande webpagina vind je alle edities terug: http://issuu.com/uptime-group

2


5

Woordje van Rita

6

Wie is Xerdo?

8

Uptime Group 911 | Samen sterk

10

Certificaten | Congrats!

12

Shortski | Oostenrijk

17

Wist je dat...

18

Recept | Pasta alla Norma

20

Lissabon | De toppers onder de citytrips

25

DKV

26

Op rondreis door Thailand

32

Welkom bij Uptime Group

34

Welkom op onze wereld

36

Hoezo roze wolk?

38

ING Hackaton

40

Trends Gazellen 2014 award

42

Voor een klein prijsje naar Rome

44

EMC2 bedankt Uptimers

3


4


WOORDJE VAN RITA “Ik ben heel fier op de groep” Beste Uptimers

gezichten aangetrokken en zijn we ook altijd naarstig op zoek naar gedreven nieuwe collega’s.

In mei legt elke vogel een ei. Wij leggen naar goede gewoonte een nieuwe UPdate voor u klaar.

Een waarde die bij ons hoog in het vaandel staat is respect. Ik heb veel respect voor wat jullie allemaal doen om dit resultaat te behalen. Mag ik dan ook respect van jullie vragen, zodat iedereen binnen de groep zijn job goed en correct kan uitvoeren, ook de mensen van PDM en Sales Admin? Ik wil hierbij nogmaals een warme oproep lanceren om jullie time sheets correct in te vullen. Geen codes doorgeven aan elkaar, bij twijfel de PDM contacteren, als een klant je zelf contacteert om een dienst te vragen, geef dat dan aub door aan PDM, zodat we ook voor je geleverde dienst een juiste factuur kunnen sturen naar onze klant. Dit maakt het leven echt voor iedereen veel eenvoudiger en aangenamer. Alvast bedankt voor jullie medewerking in deze.

Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt en bovendien hoe de business reageert op steeds nieuwe vragen van onze klanten, onze vendors en onze medewerkers om dit alles te kunnen blijven opvolgen. Maar geen zorgen. Als ik zie hoe de Uptime Group in staat is om aan al deze veranderingen het hoofd te bieden, ben ik alleen maar heel fier op de groep die dit allemaal waarmaakt. En die groep dat zijn JULLIE: jullie gedrevenheid samen met jullie niet aflatende kwaliteitsdrang om steeds een doel te bereiken, namelijk tevreden klanten. Daar doen we het voor, is een citaat dat jullie echt niet vreemd is.

Indien jullie nog met vragen zitten of voorstellen tot verbetering hebben, spring gerust eens binnen, mijn deur staat altijd open.

Dit alles wordt gelukkig ook vertaald in een mooi resultaat. Op de talrijk bijgewoonde kick-off sessies, waarvoor dank, heb ik jullie het resultaat gepresenteerd waar we in 2013 eindigden. De strategische keuze voor de toekomst werd hier eveneens toegelicht. Wel, ik kan jullie zeggen dat de richting die we hebben ingeslagen tot nu toe de juiste blijkt te zijn. Het eerste kwartaal hebben we de opgaande lijn van einde 2013 verder kunnen zetten. We hebben de eerste 3 maanden een mooi positief resultaat neergezet en ik zie geen aanwijzingen voor een drastische kentering in de volgende maanden. Dus we gaan er verder tegenaan en zullen onze klanten, die steeds meer op ons beroep doen, zeker niet teleurstellen. Daarom zijn er weer heel wat nieuwe

Geniet van de BBQ georganiseerd met de hulp van Ann & Dimitri en gesponsord door onze vrienden van EMC².

Rita

5


WIE IS XERDO? Uptime Group ontzorgt de klant nu ook met Xerdo

6


“We willen onze klant tal van toegevoegde waarden aanbieden.” gebeurt en ook onze klant daar inzicht in geven. Dit in de breedste zin van het woord, dus niet alleen wat kosten betreft. Van hieruit formuleren we dan een voorstel tot potentiële verbeteringen. In een ideale omgeving feliciteren we de klant met haar aanpak. We zien echter vaak dat er ruimte voor optimalisatie over is, op tal van vlakken. Denken we maar aan het aantal toestellen op de werkvloer, welk type van toestel, de locatie van de toestellen, wat met mobiel en follow-me afdrukken, etc. Na het onderdeel ontwerp komen we tot een implementatie en - last but not least - het operationeel beheer van de omgeving. Hierbij maken we gebruik van een toolset waarmee we vanop afstand vinger aan de pols houden. Dit stelt ons in staat pro-actief te reageren.”

Begin februari zag Xerdo, kersverse dochter van Uptime Group NV aan de Veldkant in Kontich, het levenslicht. Hiermee breiden we onze bestaande portfolio verder uit met Managed Print Services. Rita vertelt: “Kort gezegd gaat Xerdo er binnen Uptime Group voor zorgen dat onze klant ten allen tijde kan printen en, bij uitbreiding, ook kan scannen. We nemen hierbij niet de traditionele insteek van ‘box movers’, want dat is niet wat ons aanspreekt. We willen een dienst aanbieden die onze klant tal van toegevoegde waarden aanbiedt. Onze Managed Print Services helpen bedrijven inzicht en controle te krijgen over print operaties en de positieve impact hiervan op de kosten.” Xerdo heeft als strategische partners Xerox en HP uitgekozen, vanwaaruit een cross-brand ondersteuning van A to Z aangeboden wordt. Op die manier biedt Xerdo een Single Point of Contact (SPoC) aan voor zowel Xerox als niet-Xerox toestellen.

U vindt Dominic bij Xerdo aan de Veldkant 35d, op de eerste verdieping naast Caligo. Tel. +32 (0)3 451 23 82 – Fax +32 (0)3 451 23 75 www.xerdo.be – info@xerdo.be

Dominic Barthelon, Managing Partner van Xerdo, preciseert: “De Xerdo MPS aanpak omvat allereerst een assessment. We willen begrijpen wat er

7


UPTIME GROUP 911 Samen sterk!

In Januari hebben we binnen HESTIA-IT het proces “Problem Management” opgestart. De nood voor dit proces was al een tijdje voelbaar. Regelmatig hadden klanten incidenten die vrij complex waren (niet gerelateerd aan een specifieke technology) of een vrij lange doorlooptijd kenden. Het doel van dit proces is om naar de klanten toe een SPOC te hebben, waarachter zich een team van specialisten (van de betrokken technologieën) scharen om “samen” de juiste oplossing aan de klanten te bieden. Sinds de opstart van dit proces hebben we als team (Uptime Group en alle subs) enkele mooie succesverhalen neergeschreven bij onder andere GHDC, NMC, Taminco.

8


Taminco

GHDC Op maandag 20 januari is dit probleem gelogd als steeds terugkerende corruptie op Oracle. Na overleg met cc Oracle om de ware toedracht van de situatie te kennen, werd op 23 januari een eerste globale meeting opgezet. Diezelfde dag zijn er verschillende taken uitgeschreven voor de verschillende competence centers, om zo de situatie vanuit hun standpunt te analyseren. Op 24 januari hebben we deze troubleshooting in een hogere snelheid gezet door de zware impact voor de klant. Die avond zijn we erin geslaagd om de oorzaak van het probleem te vinden, uit te sluiten en de situatie te stabiliseren. Op 27 januari heeft de klant de defecte stukken laten vervangen. Dankzij de prachtige samenwerking tussen de verschillende teams (Oracle, storage, network, linux, etc.) zijn we erin geslaagd om op twee dagen tijd een zeer onstabiele situatie om te buigen naar een werkbare stabiele omgeving. De flexibiliteit van de betrokken engineers heeft ertoe bijgedragen dat de klant het weekend met een gerust gevoel kon beginnen en er vanaf maandag de nodige acties genomen werden om de defecte hardware te laten vervangen. Aangezien er maar 1 applicatie hinder ondervond, was het echt niet eenvoudig om het ware probleem te vinden.

Voor de klant was er duidelijk een probleem: “alles is traag”. Technisch gezien was dit echter niet zo eenvoudig. Geen enkele error die maar enige aanwijzing kon geven. Behalve SAP was er ook geen enkele applicatie die hinder ondervond. Bijna alle teams van Uptime Group werden erbij betrokken (OS, storage, application, network, etc.) om te achterhalen waarom alles traag ging en er toch geen errors bleken te zijn. Doordat er geen duidelijke aanwijzing van het probleem was, werden verschillende pistes bewandeld naar oorzaak en oplossing. Pas toen het vrijwel duidelijk was dat het probleem in geen enkel geval SAP gerelateerd was en dat er vanuit het oracle team enkele hints gegeven werden, is het probleem ontdekt. Het lag in een klein hoekje verscholen, namelijk in enkele parameters die invloed hadden op de verbinding tussen de server (OS) en de storage. Door het uitschakelen van een cache zijn we er als groep in geslaagd om de klant weer een positief gevoel te geven en was de applicatie weer werkbaar. Zonder de verenigde krachten van al deze competence centers was dit niet mogelijk geweest. Ondanks de redelijk lange doorlooptijd (2 maanden) kan men toch van een heus succes spreken. Het was echt niet makkelijk om zonder errors noch aanwijzingen dit probleem te identificeren.

NMC Hier is een probleem geinitieerd vanuit het SAP-team omdat er heel wat “at random” onderbrekingen waren tussen SAP en de databanken. De hele technologische keten (OS, applicatie, virtualisatie, storage, etc.) werd door de verschillende teams van Uptime Group onder de loep genomen. Uiteindelijk bleek het ontbreken van patching (windows updates) aan de basis van het probleem te liggen. De klant heeft onder onze begeleiding en volgens onze aanwijzingen zelf de nodige acties ondernomen. Deze drie verhalen tonen duidelijk de kracht van de groep aan. Zonder de flexibiliteit van de subs en vooral van de engineers waren deze successen nooit gehaald. Op deze korte termijn kan men nu al zeggen dat “Problem Management” een succesverhaal is, waarmee we extra scoren bij onze klanten.

Jurgen

9


CERTIFICATEN CONGRATS!!

Kristiaan Wouters:

MobileIron V5 Platform Certified

Kristof Vangeenderhuysen:

Sales Oracle Linux 6 Presales Oracle Linux 6 Oracle Linux 6 Implementation specialist

Natasja Hennen:

ITIL速 Intermediate Examination in Release Control and Validation

Lars Van Steenbergen:

Oracle Linux 6 Implementation specialist

Carmen Lopez:

Oracle Linux 6 Implementation Specialist

Ruben Van Nieuwenhove: CCNA

Davy Arcidiaco:

Oracle Linux 6 Implementation specialist

Alessandro Infantino:

Oracle Linux 6 Implementation Specialist

Joren Maurissen:

Symantec Technical Specialist

Dries Moelans:

Oracle Linux 6 Presales Specialist Oracle Linux 6 Sales Specialist

Yves Van Lierde: Y O U R

v S P O T

Citrix Certified Expert - Apps and Desktops

10


Geert Plessers: Project Integration Architects

KEMP Certified Engineer

Jeroen Peters: Lync core 70-336

Steve De Peet:

MCITP: Enterprise Administrator on Windows Server 2008

Frederik De Mild:

Oracle Linux 6 Presales Specialist Oracle Linux 6 Sales Specialist Oracle Linux 6 Certified Implementation Specialist

Etienne Buxin: Cisco CCNA Security

Wim Van Espen:

Implementing Cisco Storage Network NetApp Certified Data Management Administrator NetApp Certified SAN Implementation Engineer NetApp FAS6200 / NetApp FAS3000 NetApp FAS2000 / NetApp FAS3100 NetApp FAS3200 / NetApp GS Troubleshooting NetApp Hardware and Down Storage

Rudy Van Driessche:

Commvault Accredited Professional

Wannes Colman: Cisco CCNA Security

Tim Verscheure: CCDA

11


SKIREIS NAAR OOSTENRIJK Dries & Kristiaan

Chalet Zilverster Obergasse 23 Wald am Arlberg WEBSITE 12


Aangezien er in het verleden reeds fijne ervaringen waren opgedaan, was het ook dit jaar snel beslist: we huren de Cronos chalet in Oostenrijk voor een paar dagen en vertrekken met een hoop Hestianen/Uptimers/familieleden/ex-collega’s en vrienden om aan wintersport te doen!

13


(172€ voor 4 dagen ski- en boardplezier) konden we eindelijk starten.

Catherine Lekeux nam, als mama van Hestia, de volledige planning onder haar vleugels: regelen van slaapplaatsen, oplijsten wat er aan voedsel en drank gekocht diende te worden, iedereen samenkrijgen in meetings, kortom het hele PM gedeelte van de trip op zich, waardoor alles vlotjes verliep. Na lang uitkijken, dromen van sneeuw, eindeloos beluisteren en dan downloaden van schlager muziek voor onderweg, was het dan zo ver: time to go!

Efficiënt en praktisch als we zijn, reden we met een paar mensen per auto: bij sommigen ging dit in een vlotte lijn (8 à 9u onderweg), bij anderen iets minder rechtlijnig (16u onderweg!). Daar aangekomen was het een kwestie van ontdekken hoe we binnen moesten raken en hoe alles (lees: verwarming e.d.) werkte aan de hand van de Duitse handleidingen. En dan ons bedje in om de volgende dag fris op de piste te staan.

• • •

“schlager muziek voor onderweg: time to go!”

Na een stevig ontbijt gingen we in groepjes naar Sonnenkopf, het dichtstbijzijnde station. Na het huren van materiaal voor degenen, die dit nog niet hadden, en het aankopen van onze skipassen

Op Sonnenkopf zijn er vooral blauwe en rode pistes, wat niet zo makkelijk was voor de beginners. Maar na een goede halve dag oefenen waren Peter en Siege al in staat om zelf wat pistes te doen!

14

In de buurt van de chalet zijn verschillende stations: Sonnenkopf, op een paar minuten met de auto waardoor we deze dan ook de eerste dag deden Zürs-Lech op een 20-tal minuten rijden Sankt-Anton op een kwartiertje rijden


“Er was wat tijd voor een bloeiende romance”

Op de berg was er animatie voorzien tijdens de halve liter bier (ook wel lunch genoemd): een lokale DJ gaf het beste van zichzelf met een mix van schlagers, Franse, Oostenrijkse en Duitse popmuziek en grijsgedraaide hits van een tiental jaar geleden, kortom: ambiance!

“Kortom: ambiance!”

De dagen hierna werden ook de andere skistations uitgetest, wat vooral de meer ervaren skiërs/sters bekoorde: er zijn veel meer pistes en je kan ook moeilijkere pistes kiezen dan op Sonnenkopf. Verder was daar ook meer keuze in restaurants om ‘s middags iets te gaan eten, wat resulteerde in Pieter die (record holding) 2 knödels naar binnen speelde en

15

daarna nog vlot mee boardde met de rest! Na al dat harde skiën/boarden was het ’s namiddags altijd tijd om langs de lokale après-skibar te gaan: de Kelo-Bar. Deze bevond zich handig op de weg vlak langs het station om naar boven te gaan. Ook hier was de ambiance compleet: dagelijks dezelfde soort muziek als de live DJ wist te brengen en meer mensen


dan er eigenlijk in de bar pasten. Een van de namiddagen was er zelfs een live band die kwam. ‘s Avonds waren er beurtrollen voorzien om te koken/op te ruimen/af te wassen. Dit verliep vrij vlot, maar we dienen toch Ann en Veronique te bedanken, die hier super veel effort in hebben gestoken tussen hun wandelingen door :). Het resultaat was dat er ‘s avonds altijd overvloedig en lekker eten was.

Na het eten was het dan tijd om wat te relaxen, even met man/vrouw/lief/kindjes aan het thuisfront te bellen en een gezellige avond door te brengen met kaarten, babbelen, gezelschapspelletjes, gelach, muziek en een glas wijn of een gin-tonic. Of ook 2.

wel nog even aan een Burger King te stoppen (waarom hebben we deze nog niet in Belgïe? Mogelijk een voorstel voor een nieuwe Cronos franchise?) waarna we allemaal licht uitgeput, maar helemaal opgeladen terug in België aankwamen.

Uiteraard was het allemaal weer veel te snel afgelopen en moesten we terug richting België. Onderweg dienden we uiteraard

Dries en Kristiaan Hestia

16


WIST JE DAT... Voortaan kunnen Cronosieten bioscooptickets kopen aan B2B-tarieven en hierdoor bespaar je snel € 2/ticket. Tickets zijn op voorraad aan de Cronos receptie en kunnen afgehaald worden mits cash betaling.

Prijs 2D-ticket: € 7,75 Prijs 3D-ticket: € 9,75 Veel plezier!

17


PASTA ALLA NORMA Klassieke Siciliaanse keuken ‘Norma’ is een tragedia lirica, een opera in twee bedrijven van Vincenzo Bellini. De eerste uitvoering vond plaats in La Scala op 26 december 1831. Deze opera wordt algemeen beschouwd als een klassiek voorbeeld van de Belcanto traditie. Pasta alla Norma is een klassiek pastagerecht uit de Siciliaanse keuken van Catania, een Italiaanse stad aan de oostkust van Sicilië en geboortestad van Vincenzo Bellini. Het wordt bereid met tomaten, gebakken aubergines, geraspte ricotta ‘salata’ en basilicum.

18


INGREDIËNTEN (4 À 6 PERSONEN) 3 middelgrote aubergines Grof zout 150g gezouten ricotta of niet te harde pecorino 500g tomaten in blokjes 1 grote teen geperste knoflook 6 eetlepels olijfolie 400g penne rigate Een handvol basilicum Vers gemalen peper

BEREIDING Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakjes. Leg ze laag voor laag in een vergiet en strooi wat grof zout op elke laag. Laat minimaal een uur rusten. Spoel de aubergines daarna goed af en droog de plakken voorzichtig af met keukenpapier. Breek de kaas met een vork in kleine brokjes. Breng de tomaten,de knoflook, de peper en de olijfolie in een grote braadpan aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Pers de tomaten daarna door een zeef of gebruik de staafmixer of een blender om er een homogene massa van te maken. Houd het geheel warm op een klein vuur. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Frituur de aubergines in hete olijfolie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Laat de gekookte pasta uitlekken en schep de tomatensaus, de helft van de kaas en de basilicum er doorheen. Dien op met de gefrituurde aubergine en het restant van de kaas.

19


LISSABON, DE TOPPER ONDER DE CITYTRIPS Genieten in de hoofdstad van Portugal

Lissabon is met het vliegtuig snel te bereiken (ong. 2u45min). Daarbij heb je als voordeel dat de luchthaven slechts 7 km van het stadscentrum gelegen is, een korte transfer dus! Je neemt hiervoor best de Aerobus (ca 30min): een ticket kost ongeveer 4 euro. Openbaar vervoer van Carris (ca 20min) is ook een optie: een ticket kost ongeveer 2 euro. Of je neemt een taxi natuurlijk. 20


3

BLIKVANGERS IN LISSABON

CATEDRAL SÉ

Een prachtig stukje architectuur.

21


BAIRRO ALTO Hier vind je talloze pubs en restaurants, en geniet je als een echte Portugees van de Fado.

CASTELO DE SAO JORGE

Het mooie uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard!

22


PASTEIS DE BELÉM

ONZE AANRADERS - Proef de Pasteis de Belém: romige taartjes bestrooid met kaneel en poedersuiker - Voetballiefhebbers bezoek het legendarische Estadio da Luz, thuisbasis van Benfica - Het uitgaanscentrum aan de Taag, oude pakhuizen omgetoverd tot trendy bars - Neem een pauze in de groene stadsparken of aan het strand van Estoril - Bezoek Sintra met het mooie paleis Pena -

23

PALEIS PENA


VINTAGE LISBOA

ONZE HOTELS - Vintage Lisboa: recent kleinschalig hotel met schitterende ligging - Corinthia Lisbon: tophotel met groot wellnesscentrum - Hotel Ouro: nieuw hotel op 100m van het bekende Rossioplein - Duas Nacoes: voor de budgetreiziger, kamers basic maar netjes/modern - NH Liberdade: ruime kamers met koffiefaciliteiten, strakke inkleding Vraag vrijblijvend een offerte aan, de hotels hebben ook meermaals promoties zoals 2 nachten boeken + 1 nacht gratis!

24

CORINTHIA LISBON


Bij een opname in het buitenland dien je DKV binnen de 24 uur op de hoogte te brengen via het assistance nummer +32 (0)2 230 31 32. (vermeld op de achterkant van elke medi-card)

Zij zullen in eerste instantie helpen bij de afwikkeling van de opname. Wanneer je bij terugkeer in BelgiĂŤ nog documenten/rekeningen ontvangt, mag je die aan Kris Eeckhout bezorgen.

25


OP RONDREIS DOOR THAILAND Het land van de glimlach

26


27


Thailand, een van de belangrijkste en mooiste toeristische bestemmingen van Zuidoost-AziĂŤ.

Een warm land met een vriendelijke bevolking, zonnige stranden in het zuiden en typische bergdorpjes in het noorden. Het omvat een aantrekkelijke mengeling van to-do’s tegen een uiterst vriendelijk budget. Hieronder enkele voorbeelden van de leuke trips in Thailand!

Wij zijn onze rondreis gestart in de metropool Bangkok, een indrukwekkende stad vol contrasten. Je hebt er mooie tempels, chique winkelcentra, kanalen met drijvende markten en een bruisend nachtleven.

28

Een absolute aanrader in Bangkok is een fietstocht door de straten en achterwijken van de hoofdstad. Het is een uniek avontuur door een doolhof van smalle steegjes, waar zelfs Tuktuks niet doorheen geraken. Je ontmoet er het dagelijks leven van de stad, je bezoekt er tempels en


steekt er de Chao Phraya-rivier over op een long-boat om dan terecht te komen in de longen van Bangkok (ook wel het Venetië van het oosten genoemd). Een volledig andere wereld en onvergetelijke ervaring. Na een tweetal dagen hebben we Bangkok achter ons gelaten en zijn we op zoek gegaan naar wat frisse lucht en natuur. Hiervoor namen we de nachttrein naar het zuiden. Reizen met de nachttrein is zeker de moeite waard en het is een voordelige manier van reizen. Je zit meestal een tiental uur in de trein en je tovert je stoeltje om tot een klein bedje om te slapen. Een gordijntje zorgt voor wat privacy en een ventilator voor de nodige verfrissing. Je hebt op de trein zelfs een bar-wagon waar je geniet van een fris pintje en kijkt naar alles wat passeert.

Onze bestemming in het zuiden was het Nationaal Park “Khao Sok”, een indrukwekkend oerwoud met een boeiende fauna en flora. In het park heb je ook een groot stuwmeer met honderden spectaculaire eilandjes van kalksteenrotsen. We bleven er een drietal dagen en logeerden er in boomhutten, zalig! Heel basic, maar midden in de geweldige natuur. In het park namen we deel aan verschillende activiteiten: een nachtwandeling door de jungle op zoek naar het nachtleven, tubing op een rivier door het oerwoud en ook een geweldige jungle walk door modder met oversteken van verschillende beekjes en watervalletjes en kruipen/klimmen/ zwemmen door grotten, etc.

“We logeerden er in boomhutten, zalig!”

29

Let op: je mag er soms wel niet te lang blijven stilstaan, want er zitten nog al veel bloedzuigers. Vanuit Khao Sok vlogen we richting de bergen in het noorden. Via een budgetvriendelijke binnenvlucht reisden we af naar het levendige Chiang Mai. Hier logeerden we iets langer dan een week bij een supervriendelijk Vlaams/Thais gezin: zij is afkomstig uit Antwerpen en hij is afkomstig uit een Noord-Thais bergdorpje. Samen hebben ze een kleine B&B net buiten het centrum van Chiang Mai. Zijn naam is Loi en een geboren gids, hij neemt je een week lang mee op avontuur door het noorden van Thailand. Je bezoekt Chiang Mai, gaat erna drie dagen trekken in de bergen, waar je er o.a. een olifantentocht maakt, en je keert terug op een eigen gesjord vlot. Je slaapt bij een bergstam en zingt samen liedjes aan het kampvuur. Je beklimt een waterval, je bezoekt Chiang Rai en reist naar de


grensstreek met Birma. We werkten er zelfs een dag als olifantenverzorger (Mahut) en als dank kregen we een olifantenmassage + kus! Als afsluiter probeerden we een ritje te maken op een struisvogel. Kortom een intense week met leuke lokale ontmoetingen om nooit te vergeten! Met nachttrein keerden we terug richting Bangkok. Onderweg stopten we nog langs een paar interessante plekjes, zoals Erawan NP met prachtige watervallen, het verhaal van de Birmaspoorweg en

the Bridge over The River Kwai in Kanchanaburi, en ook de spectaculaire ruïnes van Ayutthaya. Thailand bezit ook een paar prachtige eilanden, waar je zàlig relaxt na al je avonturen. Wij hadden gekozen voor het eiland Ko Chang in het Oosten van Thailand, vlabij de grens met Cambodja. Het bergachtige Ko Chang, dat ‘Olifanteneiland’ betekent, is een paradijselijk eiland en iets minder bekend dan de andere. Vroeger was het meer een backpacker eiland, maar nu wint het toch

30

meer en meer aan bekendheid bij de toeristen. Het heeft een leuke mix van jungle en prachtige stranden. Je kan er duiken, snorkelen, relaxen, wandelen, shoppen en lekker eten op het strand. Thailand is een prachtig land om door te reizen en het zal je zeker niet teleurstellen. Je hebt er voor elk wat wils, de mensen zijn er supervriendelijk en je behelpt je er goed in het Engels. Een must-do!

Jelle


“Thailand is een prachtig land om door te reizen. Een must-do!�

31


WELKOM BIJ UPTIME GROUP Dem De Bruyn Evguenia Izioumova

Niels Penne

Kurt De Wit

Mitch Van Loo

Thomas Catthoor

32


Kenny Van Hoylandt

Carmen Lopez

Fredj Yassine

Jeroen Monnens

Joren Maurissen

Roel De Graeve

Roxanne Vandeberg

33


Kobe Geudens

Lukas Maes

34


Noah Arcidiaco

Kato Schevernels

35


HOEZO ROZE WOLK?! Renske Tjoelker

Hoera, je wordt moeder! Die negen maanden en de bevalling zijn even doorbijten, maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Op het moment dat je baby er is, zit je samen met je kindje en je partner heerlijk op een roze wolk… Maar vaak is de realiteit anders en lijkt die roze wolk eerder op een grijze wolk. Er zijn bv. complicaties bij de bevalling,de borstvoeding komt niet op gang, je baby huilt veel, etc. Je voelt je machteloos, onzeker, gefrustreerd of ongeschikt als moeder. Dit boek geeft je herkenning, erkenning en houvast als je je niet meteen ‘happy’ voelt als moeder. Het biedt een realistische kijk op het moederschap en helpt je ervan te genieten, net als het anders loopt dan verwacht. Een steun in de rug bij de grootste verandering in je leven, die van vrouw naar moeder, en het vinden van een nieuwe balans. Renske Tjoelker heeft twee dochters en toen ze moeder werd, had ze allesbehalve een roze wolk. Dit resulteerde in de oprichting van haar eigen praktijk Mamascoach, waar Renske moeders begeleidt die geen roze wolk ervaren of een betere balans willen tussen hun werk en gezin.

‘Prachtig steunend boek over een onderwerp dat vaak onbesproken blijft maar zo herkenbaar is voor veel jonge ouders. Warm en betrokken geschreven.’ – Janine Lazet, verloskundige en bestuurslid van Eerstelijns Verloskundigen Coöperatie Midden Nederland.

“een onderwerp dat vaak onbesproken blijft maar zo herkenbaar is“ ‘Dit boek belicht de andere kant van het moederschap: de grijze wolk is een wezenlijk probleem in het leven van de moeders van nu. Het boek is vlot en beeldend geschreven en bevat veel bruikbare tips. Daarnaast is het niet alleen toepasbaar voor je eerste maanden als moeder, maar ook als je kinderen al wat ouder zijn.’

Lonneke Smeenk - huisarts.

36


37


ING Hackathon: So You Think You Can Code?

Are you a student in design, web development or UX? Then this opportunity will be hard to ignore. March 28 to 30 ING Belgium organizes a full scale Hackaton at its headquarters in Brussels, Belgium. Maximum 20 teams of 4 will battle for their chance to win an epic week in Silicon Valley, California. IPads and professional software are also at stake. Don't have a team yet? No worries. Just register and start looking among friends and classmates for a good match. We've invited some high profile jury members too. Think thought leader in tech, think conversation manager, think C-level banker. We'll reveal their names in the coming weeks.

SmartTime en DC2B slaan de handen in elkaar. Drie weken vóór de lancering van bovenstaand event werd ik bij Rita geroepen. ING had dringend een wireless internet infrastructuur nodig voor hun Hackaton 2014. De WIFI diende in elke vergaderruimte foutloos te functioneren. Wat onmogelijk leek op zo’n korte termijn, werd toch mogelijk gemaakt dankzij de hechte samenwerking van 2 subs binnen Uptime Group. Mijn eerste afspraak bij ING was op 14 maart. De Hackaton zelf zou op 28 maart van start gaan. Ik had dus nog 2 weken. Tijdens de meeting belde ik meteen DC2B op, om na het weekend samen tot bij ING te gaan. Sacha boekte meteen 2 mensen van z’n team en ik boekte Roeland in.

Het was een heuse rat race, maar we lieten ons niet afschrikken. Er mocht bovendien geen gebruik gemaakt worden van de interne infrastructuur. Daarom werden alle kabels via het plafond bevestigd. Op 1 week tijd werd alles voorbereid. De configuratie van de wireless controller werd bij Netgear in Gouda voorbereid. Op 27 maart zijn we bij ING alles beginnen installeren. Twee dagen lang werd full speed doorgewerkt. Vrijdagmiddag om 15.00 was alles rond. Yes, we can!

Erik De Maeyer SmartTime


40


Uptime Group krijgt ‘Trends Gazellen 2014’ award De 'Gazellen' zijn een integraal onderdeel van het economische landschap en betreffen snelgroeiende bedrijven. Deze bedrijven worden gekozen uit drie categorieën: Bij de 'kleine ondernemingen' rekent Trends bedrijven die in 2012 een brutomarge van 1 miljoen euro of minder boekten (het omzetcijfer wordt hier niet gehanteerd omdat vele kleinere vennootschappen geen omzetcijfer bekendmaken in de resultatenrekening). De 'middelgrote ondernemingen' zijn ondernemingen die een omzet tussen 1 en 10 miljoen euro kunnen voorleggen. In de categorie 'grote ondernemingen' staan de organisaties die een omzet van 10 miljoen euro of meer halen. Door ons imago van sterk en competitief bedrijf werd ook Uptime Group dit jaar opgenomen in de ranking ‘Trends Gazellen 2014’.

Applaus voor onszelf!

41


Voor een klein prijsje naar

ROME

42


Hotel Kennedy

H10 Roma Citta

3 nachten kamer met ontbijt

3 nachten kamer met ontbijt Hotel gelegen in de Marconiwijk met goede verbinding naar het centrum van Rome. Uitgebreid ontbijtbuffet, openluchtzwembad, bubbelbad en fitness.

03/08/2014 - 05/09/2014

Familiehotel (53 kamers) gelegen nabij het station Termini, ca 15min te voet van het Colosseum.

â‚Ź 89 - per persoon

16/07/2014 - 07/09/2014

â‚Ź126 - per persoon


BEDANKT UPTIMERS! EMC2 wil graag het hele team van Uptime Group bedanken voor de leuke samenwerking. Wij wensen jullie nog veel succes met alle toekomstige plannen en hopen uiteraard op een blijvende goede business relatie!

www.belgium.emc.com

Update #13 mei 2014  
Update #13 mei 2014  
Advertisement