Page 28

e.se se

28

UPPVIDINGE TIDNING – i brevlådan & på nätet

MARS 2018

www.uppvidingetidning.se

es.egnidivppu.www :adisbbew es.egnidivppu@terotnoksgnindel :tsope ,00 074-4740 lxv nofeleT ,adesÅ 07 063 ,95 xoB ,nummok egnidivppU Uppvidinge kommun, Box Åseda, Telefon vxl 0474-470 epost: ledningskontoret@uppvidinge.se webbsida: www.uppvidinge.se Uppvidinge kommun, Box 59,59, 364360 21 70 Åseda, telefon vxl 0474-470 00, 00, e-post: ledningskontoret@uppvidinge.se, webbplats: www.uppvidinge.se

Våren på Öppna Förskolan Skärtorsdagen

NÄRINGSLIVSSPALT

Flera grattis att dela ut Årets Butik 2017

Uppvidinge kommun och Uppvidinge tidning delar ut ett pris till årets butik. I år kom vi fram till att Ica Nära Norrhult får äran att placera diplomet på väggen. Ett stort grattis till all personal!

Ännu en miljon

Jag vill även gratulera Träab som har fått en miljon av glasrikesmiljonen för att kunna göra en stor investering i sin hyvelanläggning. Med detta bidrag kommer det att frigöras ytterligare några hundra kvadratmeter produktionsyta.

Konsulttimmen

Konsulttimmen är en möjlighet för företagare i Kronobergs län att få utveckla sin verksamhet. Som företagare finns nu möjlighet att ansöka om sex timmar konsultation inom fyra områden. Läs mer och ansök på konsulttimmen.se. Låter detta intressant, kontakta mig så träffas vi. Håll också koll på uppvidinge.se under fliken Näringsliv. Där finns nyttig information om vad som händer inom området. Magnus Jonsson, tf. näringslivsutvecklare magnus.jonsson@uppvidinge.se

På Skärtorsdagen, den 29/3, blir det påskfest klockan 10.00. Klä gärna ut dig och kom så kan vi umgås, sjunga, äta våfflor och ha trevligt!

Mammagympa

Påminnelse Annonsera gratis i årets turistbroschyr Uppvidinge kommun erbjuder gratis annonsering för alla som bedriver någon form av turistverksamhet i kommunen. Inför årets turistsäsong tar kommunen fram en broschyr med turistinformation och tips om Uppvidinge. Den kommer att delas ut i både tryckt och digitalt format. Det enda du behöver göra är att skicka in information om din turistverksamhet senast den 30 mars.

Den 10 april klockan 10.00 blir det mammagympa, ett pass som är lämpligt efter en graviditet och förlossning. Inbjudna är leg. fysioterapeut Linda Karlsson och leg. sjukgymnast Elin Konradsson som har lovat att svara på frågor om träning med mera.

Sagostund

Tisdagen den 24 april klockan 10.00 träffas vi på biblioteket i Åseda där vi ska få en sagostund. Gemensam promenad klockan 09.45 från Öppna Förskolan om någon vill ha sällskap dit. Välkomna!

Uppgifterna lämnar du genom att fylla i formuläret (Anmälan turistbroschyr) som finns på www.uppvidinge.se. Där vill vi också att du bifogar ett eller flera högupplösta foton från din verksamhet. Har du frågor eller vill ha mer information, kontakta: Anna Tigerström Kommunikationsansvarig 0474-470 32 anna.tigerstrom@uppvidinge.se

Bebis på bibblan Budget- och skuldrådgivning Budget- och skuldrådgivningen erbjuder: • Råd och tips för din ekonomi • Hjälp med din budget • Hjälp med frivilliga uppgörelser med dina fordringsägare • Skuldsanering

Allt är kostnadsfritt! Du är välkommen att kontakta mig på 0474-470 53, leena.bergkvist@uppvidinge.se

Välkommen med din bebis till en mysig stund på biblioteket! Vi läser enkla och roliga småbarnsböcker. Kanske ramsar och sjunger vi också tillsammans. För barn 8-18 månader. Vi håller på i cirka 30 minuter.

Tid och plats:

Tisdagar kl. 10.00 10/4 Alstermo bibliotek 8/5 Lenhovda bibliotek Ingen föranmälan. Välkomna!

UPPVIDINGE TIDNING MARS 2018  
UPPVIDINGE TIDNING MARS 2018