Page 10

10

UPPVIDINGE TIDNING – i brevlådan & på nätet

MAJ 2018

Truckmeet i Folkets Park Under två år har det arrangerats truckmeet under Olsmässan i Åseda. Nu blir det ett eget evenemang helgen efter midsommar då föreningen Truckmeet i Syd bjuder in till en två dagars-träff i Åseda Folkets Park. Det blir även pub med Jessica Bohlin och Tennessee Tears på scen i Rotundan. Jesper Karlsson, 22 år, är uppvuxen med lastbilar inom familjen och är fjärde generationens lastbilschaufför. Lastbilar är både hans yrke och hobby. När han anordnade en lastbilsträff på Olsmässan för två år sedan deltog hela 42 lastbilar och under förra året var intresset så stort att de fick tacka nej till flera ekipage. Ett 65-tal bilar deltog och det var även fler familjära kringarrangemang under lastbilsträffen. Intresset för lastbilar har fortsatt att öka och nu blir årets truckmeet ett eget arrangemang med ännu fler kringaktiviteter för alla åldrar samt även pubkvällar med liveband. Bakom initiativet står den nystartade föreningen Truckmeet i Syd, där Jesper Karlsson är ordförande, Oscar Andersson, sekreterare, Christofer Sakshaug, kassör och Erik Franzén, Pontus Nyström, Daniel Karls-

son och Jesper Samuelsson ledamöter. Utställning, familje­ aktiviteter och pub Helgen efter midsommar välkomnas såväl lastbilschaufförer och allmänheten välkomna till Åseda Folkets Park. -Ja, alla är varmt välkomna! Vi hoppas det kommer massor av besökare i alla åldrar under familjefesten på lördagen då vi även har lastbilsutställning och både fredag och lördag går det köpa biljetter till våra pubkvällar med liveband, säger Jesper Karlsson. På fredagkvällen blir det pubkväll i Rotundan med pizzabuffé och Jessica Bohlin live på scen. På lördagen blir det lastbilsutställning och familjeaktiviteter under dagen. Älgskadefondsföreningen finns på plats med sin viltsimulator, Räddningstjänsten visar upp sig, utställare och företag har

www.uppvidingetidning.se

försäljning och det kommer även en minigrävare och väghyvel. Johnny Nilsson ”KalmarJohnny” delar med sig av lastbilsminnen från sin tid som chaufför i mellanöstern under 1970-talet. -Det ska bli otroligt spännande att höra KalmarJohnny berätta om sina minnen, säger Jesper Karlsson, som hoppas att många tar tillfället i akt att komma förbi parken. I samarbete med Anebyhusgruppen kommer det även att byggas en friggebod på plats – som sedan kommer att vara högsta vinsten i ett lotteri, där hälften av lottintäkterna går till Barncancerfonden. Och på kvällen står en världskänd Åsedatjej på scen. Tennessee Tears på scen På lördagskvällen blir det pubkväll med grillbuffé och inga mindre än Tennessee Tears på scen, bandet som under förra året spelade in sitt debutalbum i countrymusikens hemstad Nashville och turnerade i Nashville, Austin och New Orleans. Det är Åsedatjejen Tilda Feuk som tillsammans med Jonas Hermansson bildar duon som blivit världskänd för sin unika mix av amerikansk country och svensk pop.

ÅSEDA TRUCKMEET 29–30/6 Åseda Folkets Park D UTSTÄLLNING – FAMILJEAKTIVITETER – PUBKVÄLLAR – LIVEBAN

Program Åseda Truckmeet 2018 FREDAG

LÖRDAG

14.00 Evenemanget öppnar för utställande lastbilar

10.00-18.00 Aktivitetsdag för hela familjen – Simulator, Mini-

(framåt kvällen har de flesta kommit på plats).

grävare, Räddningstjänsten, Väghyvel, KalmarJohnny berättar om sin tid som chaufför i mellanöstern, Branschutställare, 70 utställande lastbilar med mera.

18.00-20.00 Pizzabuffé i Rotundan med live-musik. 21.00-02.00 Jessica Bohlin uppträder i Rotundan, baren har fullständiga rättigheter.

På vår hemsida åtm.se kan man förköpa buffé samt entré till Rotundan. Buffé kan enbart köpas mot förköp medan entré på kvällarna går bra att köpa på plats med. Det går även att beställa tröjor och kepsar som sedan hämtas ut på evenemanget. Mellan 21:00-02:00 fredag och lördag gäller 18+ för entré i Rotundan. Utställningsområdet är öppet dygnet runt för besökare utan kostnad. På vår hemsida går det även bra att köpa paketpris med buffé och entré för att spara pengar. Entré till Rotundan är 150kr/kväll som ordinarie pris.

11.00 Öltältet öppnar och är öppet hela dagen. Under dagen kommer det i anslutning till öltältet gå att köpa lunch och fika.

14.00 Montering av friggebod i samarbete med Anebyhusgruppen. Friggeboden kommer sedan att lottas ut. Hälften av intäkterna från lotteriet går till Barncancerfonden.

16.00 Prisutdelning för utställande lastbilar samt utlottning av friggebod. 18.00-20.00 Grillbuffé i Rotundan med live-musik. 21.00-02.00 Tennessee Tears uppträder i Rotundan, baren har fullständiga rättigheter.

Vi tackar våra sponsorer:

AutoSmart, Finnvedens Lastvagnar, Anebyhusgruppen, Exon logistik, Solbacka åkeri, ÅGL logistik, Jimmy Rosenqvist transport verkstad & truckshop, Börjes tankcenter, Kronqvists, Olof Hotell och restaurang, Stema Transport AB, Johannissons Åkeri AB, Granflo Åkeri, JT Wahlbergs bygg i Åseda AB, Clean Fordonsteknik, Unika Event Småland, Martin Danielssons åkeri, Majlands inredningar, Eksjö Maskin & Truck AB, Moaxtek AB, Åseda Eltjänst.

UPPVIDINGE TIDNING MAJ 2018  
UPPVIDINGE TIDNING MAJ 2018