Page 26

UPPVIDINGE TIDNING – i brevlådan & på nätet

A 26

FEBRUARI 2018

www.uppvidingetidning.se

MASK Kollektion 2018 Fondation Guillaume • Fotograf: Linda Schuster

Fondation Guillaume Fondation Guillaume, som är en utvecklingsgrupp för unga frisörer, tillhör den internationella frisörorganisationen Intercoiffure Mondial. Ungdomsgruppen har som mål att utvecklas och skapa nätverk inom branschen. De tränas hårt i allt ifrån tekniker till styrelsearbete, samt att de slutligen ska presentera en färdig frisyrkollektion. Medlemmarna i Fondation Guillaume förbereds helt enkel för att bli morgondagens frisörer som för branschen vidare. Under 2017 har de arbetat fram en spännande frisyrkollekion, med 4 olika teman. Fredagen den 2 februari hade kollektionen premiär på Malmö Live i samband med Intercoiffure Nordiska Kongress.

Årets kollektion med fyra teman Det här årets kollektion av Fondation Guillaume heter MASK. Vi vill få fram känsla att gömma sig bakom en yta eller en Mask. Årets Kollektion har fyra spännande teman som vi har valt att kalla för Backstreet, Anckarström, Kings and Queens of Sun och Antoinette. Inspirationen till de olika teman har vi tagit från Antoinettes tid från sent 1700-tal. Vi har tagit dåtidens Karaktärer och moderniserat dessa för en nyare touch.

Backstreet Temat Backstreet beskrivs som hårt, smutsig, oborstad, matt och väldigt grått. Här är det refererat till ”The street fighters”. Dom har morgondagens smink hår. Här har man jobbat mycket

med texturer så som ruffiga flätor och långa hår. Den här stilen har visats mycket på catwalken och kan kännas igen med streetfashion så som stora och lösa outfits.

Ankarström Till skillnad från Backstreet så kan vi beskriva Ankarström med ord så som kontraster och hårda linjer. I det här temat vill man skapa en känsla av lyxig punk. Här har man jobbat med korta hår tillsammans med svarta sotade ögon och stiliga piercingar.

Kings and Queens of sun Kings and Queens of sun är det naturligt glänsade temat. Här ser man mjuka lockar och former som skimrar i varma guldiga

toner. Färgen i håren har känslan från en naturlig uppljusning av solen och känslan är väldigt romantiskt. För att få känslan av den skimrande lystern så har man hämtat inspiration från det vackra i den grekiska mytologin. tillsammans med varma och skimrande hår så har hyn en naturlig glow och vi har jobbat med varma guldiga färger.

Antoinette Det sista temat som kollektionen innehåller är Antoinette. Här ser vi stora och höga hår. Texturer som man valt att jobba med är softa vågor och lite ruffig yta, men med en stilren känsla. Här har man hämtat integrationen från Lady Antoinette med mixat det med en moderna touch. Temat kommer visa avantgarde-frisyrer i en vacker stil.

UPPVIDINGE TIDNING FEBRUARI 18  
UPPVIDINGE TIDNING FEBRUARI 18