__MAIN_TEXT__

Page 30

A 30

UPPVIDINGE TIDNING – EXTRA BONUSSIDOR i den digitala upplagan

DECEMBER 2020

www.uppvidingetidning.se

En annorlunda julhelg i år Många sitter ensamma eller har färre familjemedlemmar än vanligt samlade den här julen. Glöm inte bort varandra! Har ni möjlighet – utnyttja den digitala tekniken med videosamtal så kan ni äta och öppna julklappar tillsammans, trots avstånden. Har man inte möjlighet till dator och smartphones – använd den vanliga telefonen flitigt. Ta med egen termos och fika, klä på er varmt och träffa familjen eller en vän utomhus för en promenad och fika. Köp samma böcker eller titta på samma filmer och ring sedan för att diskutera boken eller filmen. Det går även att spela schack genom att sms:a sina drag till varandra – ett spel som kan pågå under längre tid. Köp lite extra god mat och duka fint - även om du sitter själv. Skriv brev till nära och kära. Pynta hemmet med blommor, grenar och kvistar.

Bästa julklappstipsen Nu är det en vecka kvar till julafton. Tillhör du den välplanerade skaran som har klarat av alla inköpen och redan har samtliga paket vackert inslagna och prydligt på plats i säcken? Eller tillhör du dem som inte börjat fundera ännu? Även om du inte har påbörjat årets julklappshandel finns det ingen anledning till panik. Hos Uppvidingebutikerna finns massor av tips och det går snabbt och enkelt att handla utan trängsel och med gott om parkeringar.

LYXIGT

Lyxiga klappar är alltid populära. Presentkort på massage, skönhetsbehandlingar och frisörbesök ger en skön och avkopplande stund efter julens stress liksom väldoftande hudvårdsprodukter, parfym, make up-produkter och trendiga stylingprodukter. För den som tycker om flärd passar kanske en flaska bubbel och en vacker snittbukett.

GODA TING

Njutning i form av mat, dryck och delikatesser är alltid ett säkert kort. Välj unika produkter som ger en smakupplevelse utöver det vanliga och plocka gärna ihop egna favoriter i en vacker korg. Ett gott thé med en vacker mugg, nymalet kaffe med goda chokladpraliner, delikatessostar med marmelad och kex eller närproducerade charkuterier eller presentkort på en köttlåda från våra lokala producenter. En espressobryggare, vattenkokare, knivset eller annan köksutrustning borgar för daglig och fortsatt njutning i vardagen och det egna köket. Eller varför inte en Ankarsrum hushållsassistent, som blir en julklapp för livet.

UPPLEVELSER

Köper du ett familjespel kan Annemaj Åstrand och Lisbeth Skoog

det ge många fina stunder och upplevelser tillsammans med familj och vänner under en lång tid framöver. Även restaurangbesök, teaterabonnemang, biobesök, operaföreställning, ridlektioner, personlig träning eller presentkort på en kurs … Kanske blir just din julklapp nästa års bästa upplevelse för mottagaren. Något att längta till. Tidningar, korsord, hembygdsböcker, spännande deckare och romantiska romaner – ett bokpaket uppskattas kanske extra mycket ett år som detta.

RÄCKER HELA ÅRET

Ge bort saker som räcker hela året. En upplevelse varje månad - ge bort tolv saker att göra tillsammans. Film med ”after film”, lång promenad med picknick, korvgrillning i skogen, konstutställning med eftersnack, ge bort en bok som ni båda läser och träffas sedan för att recensera den tillsammans, afternoon tea, middag hemma eller på restaurang, rensa garderoben eller garaget, dagsresa till Louisiana eller lunch i Malmö..... Välj saker som du vet personen ifråga tycker om att göra. Bestäm en månad eller dag som ni ska ses - till exempel första torsdagen varje månad och låt mottagaren dra en lapp - eller välja upplevelse. Ha gärna en pandemisäker reservvariant också att ta till om det behövs. Det viktiga är att det blir av! Är ni flera stycken kan man dela upp så man har några månader var. I januari korvgrillning i skogen med Adam, februari: bio med Stina, mars lång promenad med Joakim etc. Garanterat julens mest uppskattade julklapp!

INREDNING

En vacker kudde eller lyxigt bäddset, inredningsdetaljer, fårskinn, dukar, vackra ljus, blommor och krukor, tapeter och fondväggar, antika ting eller trendiga lampor… för den inredningsintresserade finns en uppsjö av klappar att välja bland. Har du svårt att välja? Köp ett presentkort!

VARM OMTANKE

Vintern inbjuder till varma och funktionella klappar som värmer under många år. Varmfodrade gummistövlar och kängor, ullsockar, underställ, stickade tröjor, halsdukar, vantar och mössor är givna klappar på önskelistan. Liksom årets julklapp stormköket. Nu under coronatider är det ypperligt tillfälle att låta julen och nyåret fyllas av härliga långpromenader med fika och utomhusmatlagning. Varför inte köpa ett stormkök?

HÅRDA TING

Hårda klappar som verktyg och tillbehör till hus och trädgård går nästan alltid hem. Att välja kvalitet framför kvantitet är alltid viktigt men kanske i synnerhet här.

HANTVERK

Har du egna hantverksalster liggandes i lådorna? Damma av och ge bort till en vän. Har du tid över, sticka en varm halsduk till någon du håller kär. Hinner du inte färdigt? Ingen fara! Slå in den påbörjade halsduken, komplett med stickor och garn, så kan mottagaren själv sticka klart. På samma pysseltema går det naturligtvis utmärkt att köpa pärlset, penslar, målardukar och annat som kan sysselsätta under mörka vinterkvällar.

BUDGET

Fynda på second hand och i antikaffärer eller ge bort egen tid och extra omtanke. Du kan erbjuda dig att vara barnvakt, städa huset, bjuda in till festmiddag, baka...

HÅLLBART

Att tänka less is more är definitivt inne. Det är mer kvalitet än kvantitet som gäller. Julklappar ska vara användbara och hållbara. Slå in dem i ofärgat papp eller tidningspapper, undvik glittrande snören, tejp och klisterlappar. Välj hellre natursnören och dekorera med en liten kvist av en, gran eller tall och skriv egna etiketter utav återanvänd kartong från exempelvis ett gammalt kollegieblock.

Profile for UPPVIDINGE TIDNING

UPPVIDINGE TIDNING DECEMBER 2020  

UPPVIDINGE TIDNING DECEMBER 2020