Page 24

24

UPPVIDINGE TIDNING – i brevlådan och på nätet

AUGUSTI 2021

www.uppvidingetidning.se

Mentorer och ledare från projektet Framtidens ledare på hemlig resa, planerad av Ewald Strandbreg och Joakim Malmdahl (bild till höger)

Mentorer på hemlig resa Projektet Framtidens ledare bjöd alla mentorer på en hemlig resa. Resan påbörjades i Åseda och Nicke Gustavsson på Åseda Trafik styrde bussen till Juvengård för lunch. Därefter blev det företagsbesök på PG Press Tor och Lövsjö Lodgehouse. Kvällen spenderades på Asa Herrgård med champagneprovning, god middag samt musikquiz med Peje Johansson. Dagen därpå bjöds det på konferens med industri och bygdehistoria, en tur med Ångaren Tor och lunch på Norrhults Café. Årets företagare Uppvidinge berättade om framtidsplanerna via Ida Hultgren, driftchef på ICA Norrhult. - Alla mentorer ställer upp utan ersättning så det här är vårt sätt att tacka dem, säger Åke Carlson och Kicki Svensson från Framtidens ledare, Jan och Erlands Stiftelse. Ewald Strandberg och Joakim Malmdahl, som hade planerat resan och skräddarsytt programmet, fick mycket beröm för upplägget. -Det har varit en fantastisk resa med allt från historisk bygdehistoria och tur med ångbåt till besök på toppmodern, högautomatiserad industrianläggning, sa Helen Lans från LRF, Annica Johansson Alstermo Entreprenad och Thomas Isaksson, VD för industriellt utvecklingscenter i Kalmar, som är tre utav mentorerna i projektet. De framhöll även vikten av nätverksbyggande och tyckte det var givande att få lära känna de andra mentorerna under ett helt dygn. Projektet Framtidens ledare fortsätter i höst.

Helen, Annica och Thomas var nöjda med upplägget på resan.

Erika på Norrhults Café serverade lunch.

Christinas kulturmingel TEXT & FOTO: CHRISTINA HOLMSTRÖM

Sommarsamtal Alstervik Samtal om allt mellan himmel och jord under ledning av Johanna Karlsson. Ämnet under första samtalet var hur pandemin påverkat våra liv. Årets Alstervik Cup mingolfturnering 2021 Clara Jonsson (1), Mika Johansson (3), Tomas Gillsjö (2) Isak Gillsjö (4). Mika Johansson fick brons första gången hon deltog i tävlingen och slog dessutom säsongens banrekord med att gå runt banan på 33 slag Vernissage Hanne Möller Kristensen i sin ateljé bland tavlor med älgmotiv. Naturen är alltid nära i Hannes målningar. Hon får inspiration på sina promenader i omgivningarna runt Älghult. - Ibland målar jag från fönsterutsikten. Min konstform vill jag beskriva som figurativ och jag målar i akryl, berättar Hanne. A-WIP AB Robert Ström med Elias Olsson, Wip-Consulting som monterar en produktionslinje. Nu råder det full aktivitet på A-Wip, Fröseke med att montera högteknologiska produktionslinjer med robotar som skall programmeras till produkterna som skall tillverkas Märkestagning vid Strandbadet Simlärare Anna Ekbring från Hälsans hus berättade och visade hjärt och lungräddning (HLR). Petronella Gillsjö 7 år har tagit märkena Blå Sjöstjärna och Röd Sjöstjärna som är 300 meter bröstsim och hon har även tagit simborgarmärket Slåtter i hembygdsgården Tommy Karlsson vässar bladet på lien med ett vant handgrepp. Anders Lindqvist från Nyköpiing hade en österrikisk modell och fick goda råd av Elin Fredriksson som är uppvuxen med liar och har slått både på föräldrargården och den egna gården. Sommarcafé Peter och sonen Elton med farmor Monica Bengtsson har just ätit våfflor. Jeanette Norrby diakon Älghults kyrka Efter flera års studier har Jeanette Norrby nått sitt mål och är nu diakon. Scoutläger på Equmenia Mycket lek, krabbelurer och matlagning. Man hade även tankeställare om vatten, om kläder och var de är gjorda och varför vi inte tillverkar i Sverige. Scoutledare var Clara Jonsson, Aimee Fernestedt, Jasmine Jahr, Johanna Karlsson, Krister, Isac och Amanda Gillsjö, Barnen var mellan 10 och 13 år. Sommar-LAN i Fröseke Elijah Rylander arrangör av två sommar LAN i Fröseke Folkets hus. Vinnare i första sommar LAN:et blev lag 2 med Kcasper Sztotak, Elias Karlsson, Khyle Ludwig, Isak Åman och Vilgot Karlsson efter en mycket jämn kamp som drog ut på tiden. Tre femannalag spelade Emuer på Södragården i Botillabo Charlott Lindgren med Australiens nationalfågel Emun, som egentligen var en födelsedagspresent till hennes far.

Profile for UPPVIDINGE TIDNING

UPPVIDINGE TIDNING AUGUSTI 2021  

UPPVIDINGE TIDNING AUGUSTI 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded