Page 32

32

UPPVIDINGE TIDNING – i brevlådan & på nätet

AUGUSTI 2018

www.uppvidingetidning.se

A R T X E S Å A BR

LÖRDAG 1/9 Braåsfestivalen

Visning av Braås senaste lägenhetshus Under Braåsfestivalen välkomnar Andreas och Kristian till öppet hus och visning av det nya lägenhetshuset på Skolgatan 28, där de nu har byggts fem seniorlägenheter.

Kurt Björkmarker välkomnar till årets Braåsfestival.

Braåsfestivalen - årets familjefest i Braås Lördag 1 september är det återigen dags för den efterlängtade Braåsfestivalen. Årets stora familjefest bjuder på allt från familjeaktiviteter till politikerdebatt, bluegrass, paella och Larz Kristerz. Braåsfestivalen har definitivt blivit en utav årets stora och mest efterlängtade familjefester. Precis som tidigare arrangerat lilla Braås loppet och det blir fullt av familjeaktiviteter i parken. Det blir både karuseller, marknadsstånd, godis regn, ansiktsmålning och uppblåsbar hinderbana. Dessutom underhåller Jecko och Jessie på scenen - En populär du känd från SVT, barnkanalen och Bolibompa. Det har gjort barn och ungdomsprogram för SVT och har under 20 år turnerat som varietéartister över hela världen. Många skratt, kluriga tricks och hisnande slapstick akrobatik utlovas! En annan programpunkt är politikerdebatten med moderator Fredrik B. Ekdahl, känd radiopratare. -Det är som bekant valår och det vill vi givetvis lyfta. Politiker från de flesta partier kom-

mer att finnas på plats under Braåsfestivalen, berättar Kurt Björkmarker. Efter en händelserik familjedag på torget vankas en helkväll på Braåsgården. Det blir pubhäng på uteserveringen med Bluegrassbandet New Valley String Band på scen och i puben serveras mat från Daniel Paella & BBQ samt öl från det lokala Kvarnagårdens bryggeri. I den nyrenoverade storsalen bjuds det upp till dans av inga mindre än Larz Kristerz. Braås Samhällsförening tillsammans med Växjö kommun, ICA nära Braås, Volvo CE, Vidingehem, Braåstugan, Braåsgården med flera företag och föreningar hälsar alla varmt välkomna till årets Braåsfestival.

Andreas Gustafsson startade AK Bygg i Braås 2013 och sedan ett par år tillbaka är även svågern Kristian Borgström delägare.AK erbjuder allt inom byggbranschen, det är mycket renoveringar, tillbyggnationer och snickeriarbeten både till privata kunder, företag och fastighetsbolag. Under föregående år startade killarna även företaget AK Hus. -Det började för ett och ett halvt år sedan då vi började titta efter tomter att bygga på. I höstas köpte vi en tomt i centrala Braås, strax bakom ICA, och under vintern har byggnationen pågått för fullt, berättar Andreas. Under Braåsfestivalen välkomnar Andreas och Kristian till öppet hus och visning av det nya lägenhetshuset på Skolgatan 28, där de nu har byggt fem seniorlägenheter. Tanken finns på fler projekt men avgörande är naturligtvis om de hittar bra och trevliga tomter med rätt läge. -Vi tycker att det är viktigt att satsa på hemmaplan för att utveckla Braås. Att bygga fler lägenheter innebär att fler hus blir lediga och fler barnfamiljer kan flytta till orten, menar Kristian. AK Hus och AK Bygg anlitar dessutom lokala underentreprenörer till sina projekt, vilket genererar arbetstillfällen inte bara inom det egna företaget utan även andra företag i bygden.

Andreas Gustafsson och Kristian Borgström visar det nya seniorboendet.

AK HUS

VISNING LÖRDAG 1/9 kl. 11.00-13.00

Visning av lägenhetshuset med seniorlägenheter på Skolgatan 28, Braås Vi bjuder på kaffe och bulle!

Varmt välkomna!

Vi laddar inför Braåsfestivalen

- MED MASSOR AV ERBJUDANDEN! Denna vecka (v. 34) erbjuder vi: Färsk

LAXSIDA

Max 2 köp/hushåll

129:-

/kg

LÖSVIKTSGODIS

59:-

Lördag 1/9 – Braåsfestivalen Nygrillad

KYCKLING

39

90

Välkomna in i butiken lördag 1/9 och ta del av alla festliga erbjudanden som endast gäller den dagen.

/st

/kg

Välkommen!

BRAÅS

Tel 0474-300 05

UPPVIDINGE TIDNING AUGUSTI 2018  
UPPVIDINGE TIDNING AUGUSTI 2018