Page 1

Rakennuksessa voidaan samaan aikaan ylläpitää kosteiden tilojen mukavuuslämmitystä ja viilentää asuintiloja, mikäli kosteat tilat ovat omana piirinään. Turvallisuutta Uponor-lattiaviilennysjärjestelmä on turvallinen. Sen automatiikka varmistaa, että lattiaviilennyksessä ei tiivisty kosteutta viilennettävien tilojen pinnalle tai rakenteisiin.

Uponor-lattiaviilennys Uponor-lattiaviilennys käyttää ilmaista maalämpöenergiaa. Kierron jälkeen lämmennyttä liuosta ei ohjata suoraan takaisin maalämpökaivoon, vaan sitä hyödynnetään vielä käyttöveden lämmityksessä. Siksi Uponorratkaisulla voidaan pienentää energiakustannuksia.

– mukavuutta asukkaille, arvoa rakennukselle

Uponor-lattiaviilennyksen edut • maalämpö saadaan tehokkaampaan käyttöön • mahdollistaa huonekohtaisen, tarpeen mukaisen viilennyksen • ilmaisenergiaa hyödynnetään sekä viilennyksessä että käyttö veden tuotannossa, jolloin energiaa säästetään tehokkaammin

Viilennystä tarvitaan, jotta nykyaikaisessa energiatehokkaassa ja tiiviissä rakentamisessa voidaan varmistaa asuntoon miellyttävä sisälämpötila. Suomen olosuhteissa viilennyskausi on noin neljä kuukautta vuodessa.

• vedoton, tasainen viilentäminen koko rakennuksessa • lattian lämpötila on miellyttävä myös viilennettäessä • ylimääräisiä putkivetoja tai säätimiä ei tarvita • sopii myös vanhoihin maalämpötaloihin, joissa on Uponor lattialämmitys

Myös saneeraajalle Uponor-lattiaviilennyksen voi helposti hankkia myös vanhoihin taloihin, joissa lämmönlähteenä on maalämpö ja lämmönjako tapahtuu Uponor-lattialämmityksellä. Olemassa olevaa järjestelmää täydennetään tarvittavilla varusteilla.

• automatiikka estää kondensoitumisongelmat • luotettava valmistaja – Uponorilla on vuosikymmenien kokemus lattian kautta tapahtuvasta lämmönjaosta

Uponor Suomi Oy Lämmitys- ja käyttövesiyksikkö PL 21 15561 Nastola

Ky sy l i s ä ä Uponor-pientalopalvelu uponor.koti@uponor.com Puh. 020 129 2020

5014_FI_05_2013_VCA

Uponor-lattiaviilennys on osa Uponor KOTI -palvelukokonaisuutta.

P 020 129 211 (vaihde) F 020 129 2280 E infofi@uponor.com W www.uponor.fi

– laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle.


kuva: Shutterstock

kuva: Shutterstock

”Uponor-lattialämmitys on samalla lattiaviilennys.”

miksi rakennuksessa tarvitaan viilennystä? • tiiviin rakentamisen seurauksena syntyvät korkeammat sisälämpötilat saadaan hallintaan • maalämpöön tehty investointi ja sen tuot tama ilmaisenergia pystytään käyttämään tehokkaammin • asumismukavuus paranee ja rakennuksen arvo kasvaa • erilaisten arkkitehtonisten ratkaisujen vapaus kasvaa. Suuremmat ikkunapinta-alat ovat mahdollisia ilman sisäilmaongelmia.

kuva: Shutterstock

Uponor-lattialämmitys on myös lattiaviilennys Nykyaikaiset rakennukset ovat tiiviitä, jotta niiden energiakulutus saadaan mahdollisimman pieneksi. Tästä syystä niiden sisälämpötila saattaa kesäkautena nousta varsin korkeaksi. Uponor-lattialämmitys/-viilennys varmistaa miellyttävän sisälämpötilan niin kesällä kuin talvellakin. Uponor-lattialämmitys on samalla lattiaviilennys. Lämmityskauden ulkopuolella, kun rakennus kerää liikaa lämpöä, lattialämmitys ohjataan toimimaan viilennyksenä ja laskemaan liian korkeaksi noussutta sisälämpötilaa.

Viilennystä tarvitaan noin neljänä kuukautena vuodessa. Uponor-lattiaviilennys maalämpörakennuksissa on tähän erittäin energiatehokas ratkaisu. Maalämmön ilmaisenergian hyöty ei rajoitu enää vain lämmitykseen, vaan sen avulla parannetaan asumismukavuutta myös kesäkautena. Energiatehokkuutta Maalämmön ilmaisenergian käyttö on Uponor-lattialämmityksessä viety erittäin pitkälle. Maasta saatavaa viilennysenergiaa käytettäessä vältytään esimerkiksi ulkopuolisten viilennyslaitteiden aiheuttamalta energiankulutukselta. Uponor-järjestelmässä jo kylmänsä luovuttanutta lämmennyttä nestettä ei ohjata sellaisenaan takaisin hukkaan maalämpökaivoon, vaan sillä parannetaan lämpöpumpun hyötysuhdetta käyttöveden tuotannossa. Siksi Uponor-järjestelmällä viilentäminen jopa säästää energiaa.

Mukavuutta Lattiaviilennyksessä käytetään hyväksi suurta lattiapinta-alaa. Haluttu viilennys saadaan aikaan ilman, että lattia viilenee epämukavan kylmäksi. Lattian pintalämpötila ei alita +20 oC ja se pysyy miellyttävän tuntuisena. Viilennystarve vaihtelee huonekohtaisesti. Uponor-lattiaviilennyksen huonekohtaisten termostaattien avulla jokaisen huoneen lämpötila voidaan valita toivotun mukaiseksi niin kesällä kuin talvellakin. Lattialämmityksellä viilennettäessä ei puhalleta ilmaa, vaan järjestelmä on vedoton. Tässä se eroaa muun muassa ilmanvaihdolla tai ilmalämpöpumpulla tapahtuvasta viilentämisestä. Myöskään ovet, seinät tai kynnykset eivät haittaa viilentämistä.

Uponor viilennys kuluttajaesite 110x210 aukeama web  

http://www.uponor.fi/~/media/countryspecific/finland/download-centre/underfloor-heating/brochures/uponor_viilennys_kuluttajaesite_110x210_au...

Uponor viilennys kuluttajaesite 110x210 aukeama web  

http://www.uponor.fi/~/media/countryspecific/finland/download-centre/underfloor-heating/brochures/uponor_viilennys_kuluttajaesite_110x210_au...