Page 1

Uponor Riser Port -talotekniikkahormi Talotekniikka ketterästi kerrostalotyömaalle

Modulaarinen hormielementti kerrostalojen LVIS-järjestelmien reitittämiseen


Ketterä reititysratkaisu uudis- ja korjausrakentamiseen Uponor Riser Port -tekniikkahormi tekee LVI-järjestelmien reitityksestä ennennäkemättömän ketterää: asentamisessa ei tarvita nosturia eikä se tahdista työmaata, kuten raskaammat betonista valettavat tai paikalla muurattavat ratkaisut. Lisäksi kohteeseen räätälöitävä Riser Port mahdollistaa putkien risteämistarkastelun jo suunnittelupöydällä.

Moduulit sisältävät tarvittavat palo- ja äänieristekomponentit, joilla jokainen nousuputki ja kanava on eristetty omaksi palo-osastokseen. Riser Port -talotekniikkahormi on kokonaisuutena VTT:n testaama 90 minuutin palonkestoluokkaan EI 90 (EN 1363-1:2012 ja EN 1366-3:2009; VTT-S-00251-15 ja VTT-S-S00380-15).

Muuntojoustava, vuototurvallinen ja helposti huollettava LVIS-reititysjärjestelmä sopii monenlaisiin kohteisiin: tekniikkahormin moduuleilla voidaan reitittää kaikki talotekniset ratkaisut, kuten ilmanvaihto, viemäröinti ja käyttövesi. Moduulit soveltuvat sekä uudisrakentamiseen että 1960–90-luvun tyyppikerrostalojen talotekniikan uusimiseen. Riser Port -talotekniikkahormi toimitetaan esikasattuina, kytkentävalmiina elementteinä.

Ketterä uudisrakentamisessa

Moduuleista voidaan koota useita eri hormirakenteita tai kokonainen talotekniikkaseinä.

Esivalmistettu Riser Port -talotekniikkahormi tekee LVIS-järjestelmien reitityksestä nopeaa ja sujuvaa. Reitityselementtien avulla kerrostalon nousulinja voidaan koota ketterästi ilman nostureita. Kevyt Riser Port -talotekniikkahormi on helppo asentaa yhden tai kahden miehen voimin missä tahansa rakennusprosessiin sopivassa vaiheessa esimerkiksi porrashuone, linja tai kerros kerrallaan. Ratkaisu helpottaa työmaan logistiikkaa, sillä se ei vaadi isoa varastointitilaa. Elementit suojataan rakennusaikaiselta kosteudelta ja jaellaan kerroksiin rungon pystytyksen yhteydessä.

Kiinteistöviemäröinti

Käyttövesi

Ilmanvaihto

Lämmitys

Seinä-wc

Esimerkki erilaisista hormirakenteista.

Tekniikkahormin moduuleilla voidaan reitittää kaikki talotekniset ratkaisut, kuten ilmanvaihto, viemäröinti ja käyttövesi. Kuvissa vasemmalta oikealle vuodonilmaisin, lämpöjohtomoduuli sekä palo-osaston tiivistyminen juotosvalumassaan.


Tehokas ja tilaa säästävä korjausrakentamisessa

Riser Port -elementit suojataan rakennusaikaiselta kosteudelta ja jaellaan kerroksiin rungon pystytyksen yhteydessä. Joustava asennusjärjestys ja lyhyet toimitusajat tehostavat rakentamista entisestään.

JK

Riser Port -talotekniikkahormi soveltuu 1960–90-luvun tyyppikerrostaloihin, joissa halutaan uusia ikääntynyt talotekniikka olemassa olevan hormiston paikalle. Reititystekniikka mahdollistaa peruskorjauksen yhteydessä perusparannuksen niin käyttövesi-, viemäröinti-, lämmitys-, viilennys-, ilmanvaihto- kuin sähköjärjestelmienkin remonteissa. Ratkaisu säästää tilaa kylpyhuoneessa paikalla rakennettuun hormiin verrattuna, sillä talotekniikka tuodaan vanhan purettavan hormin tilalle. Lisäksi säästyy aikaa: Riser Portin asennus onnistuu ilman nosturia missä tahansa rakennusprosessiin sopivassa vaiheessa.

KK L

M40IV

M40IV

329 220

M24V M32VE

1390 1800

kph F

PPK 600

Esimerkkikohteessa Riser Port -tekniikkahormiratkaisu lisäsi kylpyhuoneen lattiapinta-alaa, ja helpotti kulkua suihkualueelle. Riser Port -ratkaisu vei 50–75 % vähemmän tilaa kuin alkuperäisen suunnitelman rakennusaineinen hormiryhmä neljällä IV-kanavalla, viemärillä ja vesijohdoilla.

Ratkaisun edut ● Säästää tilaa paikalla rakennettuun hormiin verrattuna ● Putkien risteämistarkastelu jo suunnittelupöydällä tehostaa sekä suunnittelua että asentamista ● Tehdasvalmistus tuo laatua ja kustannustehokkuutta ● Helpottaa logistiikkaa: ei vaadi suuria varastointitiloja ● Keveydellä ketteryyttä: asennus ei tahdista työmaatoimintaa ● Vuototurvallinen ja mahdollisen vuodon nopea havaitseminen ● Vesieristeen ulkopuolella sijaitseva käyttövesiputkisto helposti vaihdettavissa


Uponor Suomi Oy Ammattirakentamisen projektipalvelu Puh. 020 129 2655 projektipalvelu@uponor.com

13042 riser port talotekniikkahormin tuotekortti web  

https://www.uponor.fi/-/media/country-specific/finland/download-centre/r2i-elements/13042_riser-port-talotekniikkahormin-tuotekortti-web.pdf...

13042 riser port talotekniikkahormin tuotekortti web  

https://www.uponor.fi/-/media/country-specific/finland/download-centre/r2i-elements/13042_riser-port-talotekniikkahormin-tuotekortti-web.pdf...