Page 34

TYÖPAIKKANA METSÄ TEKSTI: LOTTA VAIJA | KUVA: JASKA POIKONEN

PARTIOLAINEN OPPII TEKEMÄLLÄ PARTION SYDÄN ON TOIMIMINEN LUONNOSSA. MAAMME SUURIN KASVATUSJÄRJESTÖ TARJOAA SOPIVASTI VASTUUTA KAIKENIKÄISILLE. Jokamiehen oikeudet määrittelevät partioon partiolaiselle, mitä metsässä saa 7-vuotiaana. Nyt, 26-vuotiaana tehdä. Ideologiaan kuuluu vankasti edelleen aktiivisena partiolaisena, myös se, mitä ei saa tehdä. Lapset Koistinen on vähän harmissaan ja nuoret kasvavat sudenpennusta sisätöiden valtaamasta ajankäytöskunnioittamaan luontoa. tään. Metsäasioita mahtuu onneksi ”Partioliikkeen perustaja, Robert silti jokaiseen päivään. Koistinen Baden-Powell, neuvoi partiolaisia toimii nykyään Suomen Partiolaisjättämään luontoon jälkeensä kaksi ten metsäryhmän puheenjohtajana asiaa: ei mitään ja ja on mukana maakiitoksen.” ja metsätalousminisKoistiselle partio teriön asettamassa ”YHDISTÄMME ja metsä ovat kansallisessa metsäSOPUISASTI METSÄN antaneet paljon neuvostossa. iloa, ystäviä ja ”Partio on muKÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ osaamista. Metsä kana nimenomaan ERI INTRESSEJÄ – JA antaa hänelle kasvatusjärjestötulevaisuudessa nä, joka yhdistää OLEMME SIINÄ toimeentulonkin. virkistystä, suojelua VIELÄPÄ AIKA HYVIÄ!” ”Opiskelen ja taloudellisen Aalto-yliopistossa käytön ymmärrystä ANTTI KOISTINEN biotuotetekniikkaa, toiminnassaan. Yhjossa tähdätään distämme sopuisasti luonnonvarojen kestävään käytmetsän käyttöön liittyviä intressejä töön.” – ja olemme siinä vieläpä aika Koistinen on myös metsänomistahyviä! Meillä on monipuolinen suhja. Suvun metsät kasvavat Heinäde luontoon ja paljon annettavaa vedellä Savossa. Ensi kesän tärkein yhteiseen keskusteluun metsiin ja metsä partiolaisille on sen sijaan niiden kestävään käyttöön liittyen. Hämeenlinnassa. Evon retkeilyalueelle nousee heinäkuussa 15 000 PARTIOSSA ELÄÄ VAHVANA arvostus partiolaisen voimin Suomen suurin metsää kohtaan. nuorisotapahtuma, Finnjamboree ”Meillä Suomessa hyvinvoivasta Roihu. metsästä riittää kyllä kaikille. Metsää saa ja pitää käyttää – monin tavoin.” ANTTI KOISTINEN LIITTYI

Partiojohtaja Antti Koistisen ohjenuorat: 1

Tekemällä oppiminen.

Vastuun jakaminen: Anna nuoremmille mielekästä vastuuta sopivankokoisina paloina. He kantavat sen kyllä!

2

Aivan kuin metsä sopii kaikenikäisille, niin sopii myös partioharrastus. Kokeneella metsänomistajalla on taatusti paljon jaettavaa partiolaisille.

3

4

Jätä metsään jälkeesi kaksi asiaa: ei mitään ja kiitos.

Lue lisää osoitteesta www.partio.fi www.mmm.fi www.roihu2016.fi

Partion uuden metsäohjelman myötä järjestö pyrkii ottamaan entistä suuremman roolin lasten ja nuorten metsäsuhteen kehittämisessä sekä metsäkokemuksen tarjoajana.

34

METSÄN HENKI 4/15

Profile for UPM Metsä

Metsän henki 4/2015  

UPM Metsän lehti metsänomistajille 4/2015

Metsän henki 4/2015  

UPM Metsän lehti metsänomistajille 4/2015

Profile for upmmetsa