Page 1

Serveis Portàtils amb cadenat A partir del dia 2 de desembre, es deixaran cadenats de seguretat quan es faci ús del servei de préstec de portàtils. Cal utilitzar-los per evitar intents de robatoris. També, us recordem que cal tenir cura de les vostres pertinences

Canvi de RefWorks a Mendeley Premium El gestor de referències RefWorks deixarà d'estar disponible per a la comunitat UPC el proper 31 de gener. En el seu lloc, la UPC ha posat a l'abast dels seus membres el gestor Mendeley Premium. Seguiu el següent enllaç per accedir a Mendeley i beneficiar-vos de la versió Premium.

Espais per a doctorands La Biblioteca Rector Gabriel Ferraté ofereix uns espais d'estudi i treball exclusius per als doctorands. Els espais consten de 5 sales amb capacitat per a 78 usuaris, amb WiFi i connexions elèctriques, armariets i una sala de reunions per a treballar en grup.

Recursos d'informació Llibres electrònics (nous títols) La biblioteca ha incorporat al seu fons 24 llibres en format electrònic. Consulteu els títols mitjançant el catàleg. Actualment els podeu visualitzar en la següent prestatgeria virtual.


Gaudeix de la natura per vacances Us presentem una recopilació de llibres i recursos sobre excursions en BTT per les comarques de Catalunya. Visita el nostre Pinterest.

CIRAX El Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), ha impulsat el repositori CIRAX (Materials Docents en Xarxa) que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent a les universitats catalanes.

Guia d'estalvi energètic a les biblioteques de la UPC El Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius, juntament amb l’Oficina de Gestió Sostenible i Igualtat d'Oportunitats hem redactat una guia amb pautes, criteris i protocols per aconseguir un ús racional i sostenible de l’energia que s’empra per al funcionament de les biblioteques de la UPC.

Recerca Publica! Es posa en funcionament el nou portal Publica! amb l'objectiu d'informar a la comunitat de la UPC dels recursos que la Universitat posa al seu abast per a l'edició i publicació dels seus treballs acadèmics i de recerca.

Com buscar cites a Web of Science i Scopus FIBRA, el Facilitador d'Indicadors Bibliomètrics i Recursos per a l'Avaluació, ofereix una nova guia que permet identificar les cites que ha rebut una publicació a Web of Science i Scopus.


Universitats catalanes acorden l’ús de l’identificador ORCID per als seus investigadors L'ús de l'identificador ORCID possibilita l'enllaç de les activitats de recerca d'un mateix autor referenciades a diferents sistemes d'informació. Una correcta identificació dels noms dels autors és important per millorar els processos de descobriment científic, facilitar la col•laboració entre la comunitat investigadora, millorar l'eficiència en el finançament de la recerca i garantir una interacció correcta entre els diversos sistemes de recuperació d'informació existents, com ara les bases de dades bibliogràfiques.

UPCommons E-Prints UPC supera els 16.500 documents E-prints UPC és el dipòsit institucional de la UPC que recull els articles de revista, les comunicacions de congrés i els reports de recerca generats en les activitats de recerca del personal docent i investigador de la universitat.

Breus Meta-Ranking EC3 d'Universitats Espanyoles Red Iberoamericana de Ciencia y Tecnología (REDCYT)


Horaris

Butlletí Informacions de la Biblioteca núm. 35  

Novembre-desembre 2013