Page 1

FINGER FOOD

SUGEN PÅ NÅT LITET EXTRA? GRAB A BITE!

VI STAL DET BÄSTA FRÅN AMERIKA


SVENSKA FRYSAR BEHÖVER MER AMERIKA

Chili-créme fraiche Dippa de varma ringarna i en kall sås med créme fraiche och dina smaklökar kommar att dansa av lycka! Chilisåsen ger en fi n sötma som bryter av mot det salta.

Gör så här: 3 dl créme fraiche 1 dl majonnäs 1 dl chilisås ½ vårlök salt & peppar Fatta en slev med valfri hand. Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, chilisås och salt och peppar. Skär ner lite vårlök och såsen är klar! Låt den gärna stå en liten stund innan du serverar med nyfriterade lökringar (också det med valfri hand).

TT

I LAGA T

T

änder na här !

T O CH EN

A

Sätt t

Finns det något mer amerikanskt än nyfriterade lökringar? Toppa med den här svala dipsåsen så skulle vilken ranchägare som helst bli avundsjuk.

BB

KEL

EN AMERIKANSK KLASSIKER

Snacks är en kategori präglad av lågpris och små marginaler. Det vill vi ändra på. Med Bites introducerar vi något nytt i snacksvärlden, med innovation och köpvänlig förpackningsdesign som främsta verktyg. Vi tar det bästa från amerikansk diner-kultur och förpackar det i svenska frysar.

LL

Nu tänker vi röra runt i snackskategorin. Det är en ständigt växande kategori som vi vill driva ytterligare framåt genom att föra in ett nytt segment - Fryst amerikansk plockmat som ett alternativ till traditionella snacks. Våra Bites är något kunden känner igen från restauranger, men som nu är superenkelt att laga hemma.

SNA

Vi är ett litet livsmedelsföretag med stora planer. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn i Värmland men våra produkter finns i butiker över hela landet. Vi har ett brett och högkvalitativt fryst sortiment som innefattar allt från saftiga Lammburgare till heta Buffalo Wings och mumsiga Chili Cheese Nuggets.

SNABBLAGAT I FRITÖS, UGN ELLER STEKPANNA När det kommer till fritering blir många lite rädda, men faktum är att det inte är svårt alls. Du behöver en stor kastrull, en bra termometer och en hålslev. Allra bäst blir det i frityrolja men det går också bra med majs- eller rapsolja (ej kallpressad). Följ bara anvisningarna på förpackningarna. Om det fortfarande verkar jobbigt går det också bra i vanlig ugn och faktiskt även i stekpanna med en skvätt olja. Lycka till!


Våra mumsiga Bites

MINI CHEESE BURGERS Dessa barnsligt goda miniburgare förvandlar vilken vardagkväll som helst till ett litet kalas. - Nötfärs, ost, senap och ketchup - Perfekt som party-tilltugg - Snabblagat

CHEDDAR CHEESE JALAPEÑO Lena och krämiga nuggets med ett litet sting av jalapeños. - Smaksatta med cheddar och gröna jalapeños - Perfekt för ostälskaren - Snabblagat

CHILI CHEESE NUGGETS Krämigt heta små godsaker som funkar perfekt som de är eller med en dipsås. - Med cheddarost och bitar av grön paprika och jalapeño - Roligt alternativ till chipsen - Snabblagat

MOZZARELLA STICKS Knaprigt panerade ostpinnar som smälter inuti när man tillagar dem. - Gjorda på riktig mozzarella och goudaost - Dippvänliga - Snabblagat

ONION RINGS Förföriskt frasiga lökringar som är ett klassiskt alternativ till pommes frites. - Smakrika och extra frasiga - Välkänd klassiker - Snabblagat


INGA KANNIBALER I FRYSDISKEN De spännande produkterna från Lindströms Finger Food känns igen från bland annat hamburgerrestaurangerna och förknippas med både glädje och skoj. För dig som handlare består det glada och skojiga i att produkterna höjer såväl marginalen som omsättningen i frysdisken. Lägg därtill att Lindströms Finger

Food inte kannibaliserar på något annat i nämnda disk då vi pratar om en helt ny kategori. Eftersom produkterna är typiska impuls- varor är det dock bra om de syns. Minst kurragömma leker de i omedelbar närhet till frysta pommes frites. Och på gavlar förstås.

Undersökningar visar att enbart gavelplacering så mycket som tredubblar försäljningen och, kanske än mer uppseendeväckande, även ger en efterföljande försäljningsökning om 30% i ordinarie placering. Vi hoppas Lindströms Finger Food får det att klia lika mycket i dina fingrar som i kundernas.


Finger food

EN RIKTIG STAPELVARA OM MAN PRATAR FÖRSÄLJNINGSDIAGRAM Ökar omsättningen Ökar marginalen Ingen kannibalisering

titta en ra gång ext

Antal sålda förpackningar

Kampanjperiod

120

100

80

60

40

20

0

v. 17

v. 19

v. 21

v. 23

v. 25

v. 27

Försäljningsdata från butik inom Supermarketkoncept med oförändrat konsumentpris.

v. 29

v. 31

v. 33

v. 35


BUTIKSMATERIAL

Rabattkupong

produktcheck

hyllVIPPa

toppskylt 40cm

nyhetsblad

toppskylt 100cm frysavdelare

svep till frys


Finger food

VIKT/ KFP

ANTAL KFP/DFP

Chili Cheese Nuggets

250g

3112

Mozzarella Sticks

3113

ARTIKEL

PRODUKT

3111

EAN

ICA

COOP

AXFOOD

10

4409728

52022

162904

250g

10

4409736

52023

162941

Cheddar Cheese Jalapeño

250g

10

4409702

NYHET

213017

3125

Mini Cheese Burgers

200g

8

4409777

NYHET

NYHET

3120

Onion Rings

450g

12

4409751

52024

162953

OBS! Du glömmer väl inte bort att byta ut pris/hyllkantsetikett för nylistade produkter?

ANTAL

LEV. V.D.


Kund:

Säljare:

Kontakta Lindströms Om det är något du undrar över eller vill berätta för oss så är det bara att ringa eller skriva. Glöm inte att ange vilken produkt det gäller.

Lindströms Sverige AB 681 30 Kristinehamn Tel: 0550-896 00 kontakt@lindstroms.se www.lindstroms.se

Sök din säljare på: Riddargatan 19 114 57 Stockholm www.salessupport.se Tfn: 08-545 810 30

storagecontent32146132lindstroms.seupload_tmp_dirphpjhmrxV  
storagecontent32146132lindstroms.seupload_tmp_dirphpjhmrxV  
Advertisement