Issuu on Google+

Endelig! Sjov fitness for børn Legende let motion for 8 til 14 ürige

NEW

1


Fra et legende sind kommer den gode idé Hej, mit navn er Martin Jeg er lige blevet tolv og min søster, Karoline, er ni. Da vi var yngre, tog vores far og mor os med til Kina hvor vi så, at mange ting var helt anderledes end her hjemme i Faaborg. En særlig ting, vi alle sammen lagde mærke til, var at folk dyrkede motion i parkerne alle vegne. Det gav vores forældre den idé, at lave samme slags parker her i Danmark. Ret cool.

Efter nogle år spurgte både min søster og jeg: “Hvorfor er der ikke også sådan noget for børn?” Vi snakkede med vores skolekammerater om det, og de sagde at det ville være fedt. Vi fortalte vores mor og far om ideen, og så begyndte de at arbejde på det. De satte endda en mobil til produkterne, så vi kan konkurrere med vores kammerater, og vores skole kan slå én af de andre skoler i nærheden. Meget cool!

Vi synes, at vores mor og far har gjort det godt med vores idé. Vi håber, at I synes det samme!

2

Der er noget om det, de siger Som stolte forældre til Martin og Karoline har vi de samme bekymringer som de forældre, vi møder overalt i Verden: Får vores børn nok motion? Tilbringer de for meget tid foran en skærm i stedet for sammen med deres venner? Udvikler de vaner, som er nødvendige for at blive glade, sunde og produktive voksne?

Som stiftere af virksomheden Norwell Outdoor Fitness, kan vi tilbyde en sjov og legende let løsning på disse udfordringer: Norwell Junior, som er en serie af udendørs fitnessredskaber, der er specielt designet til børn i alderen 8-14 år – og den første af sin slags. Og vi er stolte af at kunne sige, at alle redskaber er udviklet i samarbejde med børn, forældre, fitnesseksperter, idrætslærere og fysioterapeuter.

En ting mere – tak for den gode idé, Martin og Karoline!

3


At skabe en ny tendens er ret nemt

Alt det sjove starter med en app!

Det grundliggende koncept bag Norwell fitnessredskaber for voksne, opfylder også kravene for denne yngre aldersgruppe.

Design for allE Playground

?

Sport ]IEVW

]IEVW

]IEVW

]IEVW

]IEVW

Research viser, at mange børn allerede i 8 års alderen holder op med at dyrke konkurrencesport.

Viden er vores drivkraft Research omkring den fysiske kondition for børn i 8-14 års alderen har bekræftet vores bekymringer. Mange børn er i denne aldersgruppe helt holdt op med at dyrke sport, og er slet ikke engageret i fysisk aktivitet i tilstrækkelig grad. Det stillesiddende liv med et voksende antal timer foran computerskærmen har ført til rekord mange overvægtige børn med udsigt til alvorlige helbredsproblemer. Vi forstår behovet for fitness blandt de 8-14 årige – både set fra børnenes eget og fra forældrenes perspektiv. Vi ved også, at børn ikke bare er små voksne. Når det handler om fysisk træning, har en barnekrop, der vokser, helt unikke behov og begrænsninger. Og ikke mindst er det vigtigt at forstå, at for denne aldersgruppe skal fitness være sjovt! Børn kan lege og træne samtidigt. 4

Nogle ord fra eksperterne “Jeg ved fra mit arbejde med børn og teenagere, at mange af dem ikke har den nødvendige kredsløbsfunktion og muskelmasse der kræves, for at have et sundt og produktivt liv. Det bekymrer mig, fordi jeg frygter at de er ved at danne vaner, som vil blive endnu hårdere at bryde senere i livet. Jeg er så glad for at have fået muligheden for at rådgive Norwell i udviklingen af deres nye juniorlinie, og jeg er endnu gladere for at se de voksende resultater hos de unge mennesker, jeg arbejder med her i Odense.” Alijt Dijkstra, certifiseret fysioterapeut

“Rigtigt mange af de aktiviteter, som vi traditionelt bruger i undervisningen i gymnastiktimerne, involverer opdeling i grupper, der skal konkurrere – hvilket kan være svært for nogle. Men med Norwell Junior fitnessredskaberne kommer vi ud over dette. Konceptet er fantastisk for vores elever, fordi det kan bruges af alle. Det er ikke kun de stærkere, unge atleter i vores klasser, som har gode resutater med at konkurrere på redskaberne, men også elever ude af form og med dårligere koordinationsevne får meget mere selvtillid og bliver motiveret til at træne. Et fælles konkurrencemoment for eleverne er, at være bedre i dag end i går.”

Ny teknologi gør det endnu sjovere Inderst inde motiveres vi alle af at konkurrere, og om noget er denne motivation endnu stærkere hos børn. Uanset om de konkurrerer med sig selv eller med en gruppe kammerater, kan den inkorporerede nye teknologi give bedre resultater på en sjov måde.

Ved at bruge vores innovative app, kan de f.eks.:

Norwell Junior Smartphone App – som er den allerførste af sin slags – giver børnene en platform, hvor de kan konkurrere og træne på en endnu sjovere måde.

• Få instruktion og træning til hvert reskab

Den kan hentes på App Store og Google Play.

• Holde styr på reps/antal/distance/tid på hvert af de intuitive reskaber • Samle og sammenligne resultater fra teams, klasser eller grupper, de måtte vælge • “Dele” deres resultater på Facebook

• Finde den nærmeste Norwell Junior fitnesspark via GPS • Understøtter Gamecenter på iOS enheder • Kan bruges på iPod Touch, iPhone og Android

Norwell Junior redskaberne er for alle – lige fra begyndere helt ude af form, til de stærke med god kondition. De vil alle føle sig godt tilpas og få fordel af at bruge vores unikke, intuitive fitnessredskaber.

Form OG FunKtion Vi mener, at enhver permanent installation i det offentlige rum skal bidrage til æstetikken og skønheden i omgivelserne. Det enkle, rene design, der er baseret på en smuk bue, giver et skulpturelt udtryk, som passer godt til alle miljøer – i naturen eller i byen.

SUNDHEDSFREMMENDE At dyrke fitness bør være tilgængelig på alle tidspunkter, være gratis for alle og kunne gøres udendørs i den friske luft.

Social Integration Har man, som de fleste af os, en travl hverdag, kan en tur i fitnessparken gøre det muligt at være sammen med børnene på en aktiv måde, møde sine naboer eller udvide sit netværk af venner.

Poul Haahr Pedersen, skoleleder på Giersing Realskole 5


Junior Dobbelt air walker NWJR 201

Ni veje til sjov fitness Nøglen til at forbedre din kondition er at træne hver af de store muskelgrupper i kort tid, så du samtidig får styrket hjertet, lungerne, balancen, smidigheden og din koordinationsevne. De ni Norwell Junior fitnessredskaber dækker alle disse vigtige områder.

Junior CROSS NWJR 202

Junior DoBBELT Air walker NWJR 201

Junior HIP NWJR 203

Junior CHEST NWJR 101

Junior PULL UP

På Junior Dobbelt Air Walker kan to børn “vandre på luft” ved siden af hinanden. Øvelsen forbedrer kredsløbsfunktionen og øger fleksibiliteten i hofte- og lårmuskulaturen. Samme træning som ved løb, men uden risiko for belastningsskader!

NWJR 104

Junior cross NWJR202

Øvelser på Junior Cross er en god måde at udvikle musklerne i ben, hofter og arme på, og samtidig forbedre kredsløbsfunktionen.

Junior BACK NWJR 102

Junior SIT UP NWJR 103

Junior BAR NWJR 105

BENCH NWJR 501 6

7


Junior hip

Junior chest

På Junior Hip udvikles musklerne i ryg, hofter og mave på en skånsom måde, som samtidig øger balancen og koordinationsevnen – alt sammen på en sjov face-to-face måde, der mere føles som leg!

Junior Chest styrker børnenes skuldre, triceps og brysmuskler ved at bruge deres egen vægt som kontravægt. Det giver den helt rigtige modstand, som sikrer en sikker og effektiv træning.

NWJR203

Junior Pull up NWJR104

Som navnet siger, er den primære øvelse på Junior Pull Up at styrke musklerne i arme og skuldre, ved at trække din kropsvægt op. Man kan også på en kreativ måde forbedre sin smidighed ved udstrækning.

8

NWJR101

Junior back

NWJR102

På Junior Back bruges børnenes egen vægt også som kontravægt for at styrke ryg, skuldre og biceps. Som i de andre styrkeredskaber, er repetition med denne modstand meget bedre end at træne med tunge vægte.

9


sign

NWJR503

Norwell Junior skiltet forklarer fordelene ved afbalaceret træning og giver detaljer om brugen af hvert redskab.

De bedste materialer – med garanti For at sikre en lang holdbarhed, er Norwell Junior udendørs fitnessredskaber produceret af materialer i højeste kvalitet. Alle konstruktioner er lavet af vores eksklusive dobbelt pulvercoatede stål og har 10 års garanti. Alle bevægelige dele, nylon- og gummidele har 3 års garanti.

Junior sit up NWJR103

Junior Sit Up er ideel til at styrke mave-, lår-, hofte- og rygmuskler. Og man kan lave øvelserne enten på ryggen eller på maven!

Sikkert design – helt igennem For at garantere den højeste sikkerhed, er Norwell Junior udendørs fitnessredskaber alle designet i overensstemmelse med kravene for PPP55012 fra TÜV SÜD (specielt udarbejdet til at teste udendørs fitnessredskaber), som er baseret på dele af EN1176 om kommercielt legepladsudstyr og EN957 om fitnesscenter udstyr.

Junior bar NWJR105

Junior Baren kan bruges på mange forskellige måder til at styrke overkroppen, enten ved at lave dips eller armtræk fra jorden. Også her er det børnenes egen kropsvægt, der giver modstanden.

10

bench NWJR501

En Bench kan naturligvis bruges til at hvile et øjeblik, men også til strækøvelser, armbøjninger og ryg dips. 11


Tillykke med at have taget det første skridt til at hjælpe børn med at få et bedre helbred! Besøg vores website på www.norwell.dk hvor I kan se videoklip og finde mere information.

Norwell fik tildelt prisen Let’s Play Outdoors Odense i 2012 for udviklingen af Norwell Junior produktlinien.

12


Junior Fitness brochure 2013