Issuu on Google+

FITNESS Enestående træning under åben himmel

1


Livsglæde Leg Sundhed Forebyggelse Genoptræning Fysisk aktivitet Styrke Samvær Motiverende miljø


Med de rette redskaber bliver det in at træne ude Frisk luft, D-vitaminer fra solen og et væld af sanseindtryk gennem lys, lyd og dufte. Der er meget, der taler for at rykke træningen udendørs. Hos Uno Koncept har vi udvalgt en serie enestående fitnessredskaber, der holder til at blive brugt under åben himmel. De er veldesignede og lever op til vores krav om kompromisløs funktionalitet. Jeg er stolt over at præsentere programmet på de følgende sider. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig videre med dine planer. Kenneth Lyngsøe Adm. Direktør

Produktinformation

Teknisk information

3


Indhold Kredsløb Kredsløb

Konditions- og udholdenhedstræning Air Walker 12 Cross 14 Stepper 16 Hip 18

STYRKE STYRKE

Styrke- og stabilitetstræning Chest 20 Back 22 Sit Up 24 Pull Up 26 Bar 28 Leg 30

Balance BALANCE

Balance og koordinationstræning Twister 32 Springer 34

SMIDIGHED

SMIDIGHED

Smidighedstræning og skilte Stretch 36 Bench 38 Pingpong 40 Sign 42


REFERENCER

Fitnessparker i Danmark Fitnessparker 44 Offentlige arealer 46 Boligområder 48 Naturområder 50 Sundhedscenter 52

Rådgivning 54 Rådfør dig med vores sundhedseksperter

værd at vide

56

Fakta om produkterne

Produktinformation

Teknisk information

OM UNO 58 Virksomheden, vision, værdier og sortiment

5


Velkommen i Danmarks

Træning uden bånd og begrænsninger

6

Træn når du vil, og hvordan du vil. 24 timer i døgnet, nemt tilgængeligt og uden bindinger. Udendørs fitness er fri for begrænsninger og inviterer til leg og motion på tværs af idrætsgrene, niveau, køn og alder. Her kan børn og forældre lege og træne. Her kan både pensionister og ambitiøse sportsudøvere få sved på panden.

Hos Uno har vi valgt redskaberne fra Norwell, fordi de er smukt designede og er utroligt holdbare, selv om de er udsat for vejr og vind. Vi ønsker altid at sikre vores kunder en enestående oplevelse og ejerglæde på kort og lang sigt med vores løsninger. Derfor går vi naturligvis heller ikke på kompromis med udendørs fitness.


største fitnesscenter

Produktinformation

Teknisk information

7


folkesundhed En succe s fra førs te opvarmn ing og he lt til målstr egen

En løsning der holder hele vejen! Hos Uno Koncept arbejder vi for folkesundheden. Derfor følger vi dine planer på vej helt til mål. Fra den spæde idé over projektering til montering assisterer vi, så du får den optimale løsning. Og med service og kontrol sikrer vi, at du får en løsning, der holder hele vejen. Rådgiv dig med os!

8

Hvorfor er motion så vigtig? De fleste danskere lever i dag et liv, hvor arbejdet ikke giver meget fysisk aktivitet. Det er derfor op til hver enkelt at holde kroppen i gang. Vi ved, at dårligt helbred rammer både personen selv, omgivelser, familie og samfundet som helhed. Det er derfor, vi ser vores let tilgængelige fitnessredskaber i det fri er et bidrag til folkesundheden.

Sundhed er blevet en folkesag En kvart million danskere har type 2 diabetes, hjerte-kar sygdomme rammer mange, og en stor del af danskerne er overvægtige. Det er derfor ikke tomme ord, når vi siger, at sundhed bør være en folkesag. Og skal vi ikke deles op i et A- og et B-hold, bør motion ikke være forbeholdt de få, men være nem og ligetil at komme i gang med. Vi lægger koncept bag ordene Hos Uno Koncept har vi gjort det nemt at gøre noget ved tingene. Vi har samlet vores motionsløsninger i komplette koncepter, der gør det nemt at vælge de rette redskaber, få den optimale rådgivning og sørge for en succesrig indvielse med fest, instruktion, inspiration og mange gæster.


Skabt til mennesket Redskaberne kan bruges af alle og er udfordrende for alle Produktinformation

Sundhedsfremmende Udendørs fitness nedbryder barrierer og gør en reel forskel

Form og funktion Teknisk information

Effektiv træning og smukt design, der kan integreres overalt

Social integration Fitnessparker er mødesteder på tværs af alder, køn og job

Fitness under åben himmel Et sted, hvor mennesker på tværs af generationer kan mødes, dyrke motion og socialisere i det fri

9


Dansk design med stor

Dansk design til hele verden Der er lagt mange ressourcer i designet af Norwell fitnessredskaber. Målet har været at få redskaberne til at fremstå enkle, funktionelle og intuitive at bruge. Både materialevalg og formgivning understøtter æstetik og en dansk designtradition, så redskaberne er unikke i deres enkle og alligevel elegante fremtoning.

Det har givet genlyd – også internationalt! Norwell redskaber sælges i dag i mange lande, fordi alt ved dem går op i en højere enhed. Med den karakteristiske bue som det gennemgående element fremstår redskaberne indbydende, skulpturelle og funktionelle, og det har mange fået øjnene op for både herhjemme og i udlandet.


funktionalitet

Alle redskaber er fremstillet af 76 mm stålrør med en tykkelse på 3,5 mm. De er elektrogalvaniseret og derefter pulverlakeret for at skabe optimal holdbarhed. Sæder, platforme og fodpedaler er forsynet med blødt, slidstærkt EPDM gummi.

Produktinformation

Mellem metaldele er der monteret skiver i EPDM gummi. Alle bolte er beklædt med gummihætter, som forlænger holdbarheden og gør brugen helt sikker – også for børn.

Teknisk information

Familien bag Norwell Det er familien Hempel Barkholt, der har omsat inspirationen fra Kinas motionsparker til en vision om at styrke folkesundheden for alle herhjemme gennem træning i det fri. De har satset 100 % på design og kvalitet og fører nu med sikker hånd visionen ud i livet. En enestående iværksætterhistorie, der er blevet en succes. Familien Hempel Barkholt, grundlægger af Norwell


Kredsløb

Air Walker


AIR WALKER Løbetræning er en af tidens mest populære motionsformer. Træningen er nem at gå til, og den kan udføres overalt. Men løb er også hårdt for knæ, fødder, hofter og lænd. Specielt hvis man ikke er i form eller vejer lidt for meget. Her er Air Walker et godt alternativ eller supplement, hvis man gerne vil have oplevelsen af løbetræning, men samtidig vil undgå risikoen for belastningsskader. Træningen i Air Walker forbedrer kroppens kredsløbsfunktioner og øger fleksibiliteten i hofte- og lårmuskulaturen endnu mere end ved løbetræning.

Produktinformation Produktnavn Air Walker Produktnr NW201 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1210 mm Længde 2300 mm Bredde 800 mm Inground 250 mm Vægt 75 kg Træningszone 16.5 m2

13


Kredsløb

Cross


CROSS En rigtig god allroundmaskine, der får mange af kroppens muskler i gang. Brugeren udvikler muskulaturen i ben og hofter og får samtidig styrket og vedligeholdt kroppens kredsløbsfunktioner. Man bevæger sig på stedet i sit eget tempo og styrker de livsvigtige funktioner effektivt og målrettet. Bemærk, at både arme og ben bliver belastet, så energiforbruget stiger, og ryg- og mavemusklerne styrkes. Cross er også en populær maskine hos løbere, der døjer med skader, da man undgår det hårde stød ved landing. Endelig er brugen af den selvforklarende, og den kræver sjældent egentlig instruktion.

Produktinformation Produktnavn Cross Produktnr NW202 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1750 mm Længde 1800 mm Bredde 450 mm Vægt 87 kg Træningszone 14 m2

15


Kredsløb

Stepper


STEPPER Kan man tage en af tidens mest populære holdtræningsformer med uden for og gøre den tilgængelig for enhver? Og kan man gøre det på en måde, hvor redskabet nærmest bliver en skulptur i bybilledet? Stepper er beviset på, at det sagtens kan lade sig gøre. Stepper består af to buer, hvor brugeren benytter den store bue som støtte under træningen. Den lille bue er belagt med skridsikker gummi. Her kan der laves forskellige stepøvelser, der styrker brugerens benmuskler og forbedrer kroppens kredsløbsfunktion. Og selv når den ikke er i brug, pynter Stepper med sin enkle æstetik.

Produktinformation Produktnavn Stepper Produktnr NW203 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1210 mm Længde 2300 mm Bredde 400 mm Vægt 53 kg Træningszone 15 m2

17


Kredsløb

Hip


HIP Smidighed og et godt kredsløb er to vigtige forudsætninger for en velfungerende dagligdag med overskud. Hip træner begge dele. Her har brugeren endda mulighed for at få sved på panden i selskab med en træningskammerat, for redskabet giver to mulighed for at træne sammen overfor hinanden. Hip tilbyder god træning for hofte, ryg og mavemuskulatur på en skånsom måde. Samtidig øger man balance og koordination, som vi alle har brug for i utallige sammenhænge. Endelig fremmes både coremuskulatur og kondition, hvad der gør Hip til et centralt redskab i anlægget.

Produktinformation Produktnavn Hip Produktnr NW204 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1210 mm Længde 2300 mm Bredde 1125 mm Vægt 65 kg Træningszone 19 m2

19


STYRKE

Chest


CHEST Kommer der mange løbere forbi fitnessanlægget? Så er Chest perfekt til træning af overkroppen – specielt forsiden med bryst, skuldre, triceps og mave. Når man sidder i det stærke, gummibelagte sæde, får man en behagelig og sikker platform for en god workout. Man bruger sin egen krop som kontravægt i træningen, og Chest er derfor et godt eksempel på, hvordan man ikke behøver løse, ekstra vægte for at få udfordret og trænet sin muskulatur. Kroppen er glimrende som vægt, hvis blot redskabet er rigtigt konstrueret. Og det er Chest.

Produktinformation Produktnavn Chest Produktnr NW101 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 2350 mm Længde 1100 mm Bredde 850 mm Vægt 78 kg Træningszone 12 m2

21


STYRKE

back


BACK Ryggen skal ikke skånes, hvis man i længden vil undgå problemer med den. Tværtimod. Den skal styrkes, så rygsøjlen holdes sikkert på plads af stærke og smidige muskler. De virker som et korset og modvirker, at man falder sammen. Derfor er det vigtigt at træne korsetmuskulaturen, så man har en god styrke og kan aktivere muskulaturen for at undgå overbelastning. Her er Back den enkle vej til opbygning af både ryg, skuldre og biceps. I lighed med de andre redskaber er Back selvforklarende, og man bruger sin egen krop som kontravægt. Med Back er der rygdækning for den sunde krop.

Produktinformation Produktnavn Back Produktnr NW102 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 2350 mm Længde 1100 mm Bredde 700 mm Vægt 73 kg Træningszone 12 m2

23


STYRKE

sit up


SIT UP … 8, 9, 10, 11 … og så lige to mere! Man kan næsten mærke de ømme mavemuskler, når man ser Sit Up, der er perfekt til træning af de vigtige coremuskelgrupper. Men det er meget mere end maven, der kan komme i spil, for Sit Up er et særdeles alsidigt træningsredskab. Det har mange anvendelsesmuligheder og bruges til at styrke både mave, lår, hofte, lænd og ryg. Sit Up er derfor et godt våben mod rygsmerter, ligesom det kan hjælpe med til at få en oprejst overkrop og en god holdning. Det er egentlig bare et spørgsmål om at gå i gang … 12, 13, 14, 15!

Produktinformation Produktnavn Sit up Produktnr NW103 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 500 mm Længde: 1800 mm Bredde: 850 mm Vægt 41 kg Træningszone 15 m2

25


STYRKE

pull up

26


PULL UP Med Pull Up er det kun fantasien, der sætter grænser. Her kan både begynderen og den erfarne motionist prøve kræfter med styrkeøvelser til hele kroppen, med udstrækning og med stabilitet. Pull Up er derfor et ekstremt fleksibelt og alsidigt fitnessredskab i anlægget, fordi den kombinerer styrketræning af de fleste kroppens muskelgrupper med muligheden for at strække ud og træne både balanceevne og koordination. Samtidig er Pull Up meget dekorativ med sin svungne bue, sine trin og greb. Her er det ikke kun brugeren, men også designet, der får et løft.

Produktinformation Produktnavn Pullup Produktnr NW104 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 2350 mm Længde 1300 mm Bredde 1000 mm Vægt 82 kg Træningszone 23 m2

27


STYRKE

BAR

28


BAR Et effektivt styrketræningsredskab, der har hentet inspiration fra klassisk gymnastik. Blot i en moderne fortolkning og naturligvis beregnet til udendørs brug. Med Bar kan man styrke brystmuskulaturen, skuldre, triceps og mave ved at bruge sin vægt som belastning. Ideelt til de brugere, der gerne vil have udfordret sværhedsgraden og muskelgrupperne i overkroppen. Ud over den hårde styrketræning kan Bar også bruges til udstrækning og stabilisering. Det ser måske let ud på billederne, men prøv lige at holde positionen i et halv minut, et helt minut ...

Produktinformation Produktnavn: Bar Produktnr: NW105 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 900 mm Længde: 1100 mm Bredde: 500 mm Vægt 30 kg Træningszone 12,5 m2

29


STYRKE

LEG


LEG Leg tilbyder god og funktionel træning, der får en stor del af kroppens muskler i gang. Du bruger din egen vægt som belastning og får især opbygget styrken i lægmusklerne. Ligesom de øvrige redskaber udmærker designet af Leg sig ved den karakteristiske, smukke bue og den selvforklarende brug af redskabet. Bemærk at fodpladerne er gjort så lange, at brugere med vidt forskellige benlængder alle kan finde en komfortabel træningsposition for ben og overkrop.

Produktinformation Produktnavn: Leg Produktnr: NW106 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 2350 mm Længde: 1100 mm Bredde: 465 mm Vægt 80 kg Træningszone 11m2

31


BALANCE

TWISTER

32


TWISTER Stærke og smidige rygmuskler virker som et korset omkring rygsøjlen og forebygger dermed problemer med ryggen. Ved målrettet at træne korsetmuskulaturen kan man forbedre både muskelstyrken og evnen til, at muskulaturen automatisk aktiveres. På den måde opnår man, at rygmuskler og led bruges hensigtsmæssigt uden at blive overbelastet. Her kommer Twister ind i billedet! For rotationen af kroppen forbedrer fleksibiliteten i ryggen og hoften, mens maveregionen bliver stimuleret. Twister har to platforme – en til at stå på og en til at sidde på – mens man bruger buen til støtte.

Produktinformation Produktnavn: Twister Produktnr: NW301 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 1210 mm Længde: 2300 mm Bredde: 120 mm Vægt 73 kg Træningszone 19 m2

33


BALANCE

SPRINGER

34


SPRINGER Der er ikke noget som balanceøvelser, der får næsten alle kroppens muskelgrupper i sving. Springer bruger princippet fra det populære vippebræt til at styrke brugerens ankler og knæ samt stimulere balanceevnen. Redskabet leveres med fjedre i to forskellige tykkelser – en hård og en blød – så man kan få en varieret og individuelt tilpasset træning, når man står på de to platforme, hvor man kan støtte sig til buen, når det er nødvendigt. Springer træner brugerens balanceevne, styrker ankel- og knæled med tilhørende – og er samtidig en underholdende udfordring i træningen.

Produktinformation Produktnavn Springer Produktnr NW302 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1210 mm Længde 2300 mm Bredde 120 mm Vægt 58 kg Træningszone 18,5 m2

35


SMIDIGHED

STRETCH

36


STRETCH Simpelt, effektivt og tilmed æstetisk smukt. Stretch er et effektivt redskab til udstrækning og træning af smidigheden. Det er derfor omdrejningspunkt for en god afslutning af træningsforløbet og et fint supplement til de mange redskaber til kredsløbs-, styrke- og balancetræning. Stretch udnytter buens form til at skabe fleksible muligheder for at træne kroppens smidighed og inspirerer til en afslutning på træningen, hvor muskelgrupper i lægge, lår, baglår, haser og lænd kan strækkes ud. Det er et punkt, som mange forsømmer, men flere husker det med Stretch ved hånden.

Produktinformation Produktnavn Stretch Produktnr NW401 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1210 mm Længde 2300 mm Bredde 450 mm Vægt 37 kg Træningszone 13 m2

37


SMIDIGHED

Bench


BENCH Bænken er noget af en tusindkunstner i forbindelse med udendørs fitness. Det siger sig selv, at den kan bruges til at sidde på, hvis man kommer forbi på løbeturen. Men den kan også bruges til udstrækning efter løbeturen, og man kan få strakt alle de forskellige muskler i benene. Derudover kan den danne udgangspunkt for styrketræning. hvor man ved at bruge sin egen vægt kan træne såvel mave, ryg og biceps som triceps, bryst og ben. Så selv om bænken er enkelt og smukt udført i sit enkle design, kan den forvandle sig til alle tiders platform for nye udfordringer.

Produktinformation Produktnavn: Bench Produktnr: NW501 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 700 mm Længde: 1800 mm Bredde: 900 mm Vægt 72 kg Træningszone 16,5 m2

39


SMIDIGHED

pingpong


PINGPONG Nærmere præsentation overflødig! Pingpong er for alle aldre, og det er ikke alene underholdende, men også en god afveksling fra den traditionelle træning af styrke, smidighed og kredsløb. Pingpong kombinerer træning af både bevægelse, hastighed, reaktionsevne og koordination på en legende måde. Det er udført i hårdfør højtrykslaminat, mens ”nettet” er i rustfrit stål, så det kan danne udgangspunkt for mange sjove dyster i lang tid fremover. Pingpong er valget til fitnessanlægget, der skal byde på noget ud over det sædvanlige.

Produktinformation Produktnavn: Pingpong Produktnr: NW502 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde: 760 mm Længde: 2740 mm Bredde: 1512 mm Vægt 380 kg Træningszone 30 m2

41


SMIDIGHED

SIGN


SIGN Uno kan stå for et totalt koncept til levering af udendørs fitness med show og instruktion ved indvielsen og løbende opfølgning med instruktion, når der er behov for det. De fleste gange skal fitnessanlægget imidlertid anvendes uden en instruktør i nærheden. Derfor er skiltet med træningsanvisninger og forslag til træningsprogrammer helt uundværligt. Specielt nye brugere vil have behov for at få inspiration til anvendelsen og forslag til struktur i træningen. Skiltet er et godt bidrag til, at anlægget bliver brugt.

Produktinformation Produktnavn Sign Produktnr NW503 Certifikat TÜV Produktion Danmark

Teknisk information Højde 1050 mm Længde 700 mm Bredde 450 mm Vægt 24 kg Zone 11 m2

43


Fitnessparker

Fitnessanlæg i hele danmark UNO har allerede hjulpet en lang række kommuner, virksomheder, klubber, boligselskaber og foreninger med at realisere planerne om at etablere udendørs fitness. Fitnessparkerne er indrettet individuelt til hver enkelt placering. Og de er blevet til i en tæt dialog med beslutningstagere og brugere. Fitnessparker er ikke standardløsninger, men alle redskaber skal naturligvis leve op til en høj standard, så de tilbyder problemfri funktion, selv om de er udsat for dansk vejr og vind 365 dage om året.

44

Vi har ov er 100 fitnesspa i Danmar rker k og der kommer flere til

Det er baggrunden for, at vi har valgt Norwell fitnessredskaber til opgaven. Norwell kan som noget helt specielt tilbyde en enestående blanding af smukt design, holdbarhed i alle slags omgivelser samt et bredt program, så man kan sammensætte fitnessparker i alle størrelser og med helt individuelle træningsmuligheder fra park til park. Den enkelte kommune eller forening kan med andre ord vælge en stor og varieret park eller flere små, der supplerer hinanden. Tal med UNO om mulighederne.


Her finder du fitnessparker København Odense Aarhus Roskilde Randers Aalborg Nykøbing Viborg Esbjerg Kolding Hjørring Herning Hillerød Lyngby Svendborg Albertslund Faaborg Middelfart Holbæk

Svinninge

Herlev Dragør

Amager

Solrød Strand

Gentofte Tune Humlebæk Helsingør Kalundborg Kerteminde Munkebo Langeskov Assens Haarby Harlev

Vester Aby

Vejrumbro Struer

Skallerup Klit Ringe

Faaborg

Brabrand Svenstrup Find flere på uno.dk

Find dit lokale fitnessanlæg på www.uno.dk

Du kan få en guidet tur til fitnessparkerne med vores sundhedsekspert. Kontakt os og hør mere!

45


OFFENTLIGE AREALER

Frisk luft til hjernecellerne På Faaborg Gymnasium kan eleverne nu få både frisk luft og motion, så de bliver klar til at læse videre. De udendørs fitnessredskaber giver forfriskende ilt til hjernen og skærper koncentration og indlæringsevne. Perfekt til en pause og et nyttigt værktøj til idrætstimer og tværfaglige projekter på skolen.

Klasserne arbejder med redskabernes design og æstetik i billedkunst. I fysik får formlen kraft gange arm en helt anden betydning, når man løfter sin egen vægt. Og samtidig kan hele byen komme tættere på gymnasiet. Redskaberne kan nemlig bruges af alle, og byens borgere er mere end velkomne til at tage fat.


Boligområder

Sund signalværdi går rent hjem Fitnessredskaber under åben himmel er populære i boligområder, fordi det er nemt at træne lige uden for døren, og fordi redskaberne gør boligerne langt mere attraktive og værdifulde. Med en fitnesspark sender man et klart signal om, at man prioriterer socialt samvær, sund livsstil, design og æstetik højt.

Et eksempel er handicap- og plejeboligerne Louiselund i Hørsholm. Her har man via en fondsbevilling fået etableret en træningshave med udstyr til kredsløbs-, balance- og koordinationstræning. De trænings- og sundhedsfremmende tilbud skal inspirere beboerne til at styrke kroppen og øge deres mobilitet.


NATUROMRÅDER

Smukt og let tilgængeligt anlæg “Det nye anlæg ligger smukt og let tilgængeligt for byens borgere,” fastslår konsulent Anders Sigvardt fra UNO. “Det er nemt for de forbipasserende at stoppe op og prøve redskaberne. De kræver desuden minimal vedligeholdelse og er robuste. Så de vil give glæde i mange år fremover.”

Det handler om Vildbjergcentret, der har valgt redskaber til udendørs fitness fra Uno Koncept. Foreningen De Aktive 60’ere står bag initiativet, og de har gjort meget ud af at integrere det i omgivelserne. Navnet er Motionstræfpunkt Vildbjerg, og målet er at inspirere så mange som muligt til at dyrke fitness.


sundhedscenter

I Randers har de tag på motionen Randers Sundhedscenter rummer alt, der har med borgernes sundhed at gøre. De er gået utraditionelt til værks i indretningen og inviterer til fitness på tagterrassen. “Heroppe kan man træne og samtidig nyde den mest fantastiske udsigt over byen,” fortæller Claus Engstrup, som er leder af Rehabiliteringsenheden.

Terapeuterne fra Rehabiliteringsenheden bruger de udendørs Norwell redskaber fra UNO i deres arbejde med brugerne. Men redskaberne er tilgængelige for alle, og de bliver brugt af både borgere og personalet på stedet. Claus Engstrup: “Redskaberne er enkle at bruge, så de er blevet et hit.”


rådgivning

1) Tag stilling til dine valgmuligheder Hvis du har en idé til et fitnessanlæg, kan UNO hjælpe med gøre den til realitet. Vores konsulenter og designere anbefaler dig de bedste produkter og udarbejder forslag til layout. Du kan også overlade levering og montering til os. Og med en service- og vedligeholdelsesaftale sikrer du et langt liv for din investering og kan være tryg ved, at sikkerheden er i orden. 2) Rådfør dig med vores sundhedseksperter Vores sundhedseksperter er godt rustet til at rådgive inden for en bred vifte af motionstilbud. Folkesundhed, motion og træning på tværs af alder, køn og

54

samfundslag er en hjertesag for vores rådgivere, og de engagerer sig 100 procent. Hent rådgivning fra eksperten på et tidligt tidspunkt i processen og få et bedre beslutningsgrundlag. 3) Få mange gæster til din indvielse Målet er ikke kun at få et færdigt anlæg. Målet er også, at det bliver brugt fra dag 1. Her spiller det en afgørende rolle, at det får en festlig indvielse og en flyvende start. Hos UNO er indvielse og ibrugtagning en del af det samlede koncept for fitness. Vi har et netværk af instruktører, som kan vise, hvordan de udendørs fitnessredskaber bruges med størst mulig effekt.


Tips og ideer til en start a) Behov og ønsker • Hvor mange redskaber? • Hvilke redskaber? • Tilgængelighed? • Brugergrupper? b)

Arealer og placering • Hvor skal det være? • Hvor stort et areal?

c)

Tidsramme • Hvornår skal vi åbne?

d)

Budget • Hvad er anlægsbudgettet? • Er der penge til service og vedligeholdelse?

e)

Opfølgning • Hvordan promoverer I anlægget? • Hvordan sikrer I, at det bliver brugt? Det er nogle af de ting, vi gerne drøfter med jer!

Husk at vores dygtige og erfarne salgs- og sundhedskonsulenter kan vejlede dig om dine mange muligheder!

55


FAKTA

Værd at vide

FAKTA

Fakta om produkterne Brug vores katalog til inspiration, og hent information om specifikke modeller, materialer og farver på vores hjemmeside: www.uno.dk Garanti Norwell fitnessredskaber har tre garantiperioder: 10 år: Funderinger, svejsninger 5 år: På lakerede rør 2 år: På alle bevægelige dele, plastik og gummidele Garantien dækker ved fabrikationsfejl, ikke ved almindelige slitage, manglende vedligeholdelse eller vandalisme. Kvalitet & Certificering Norwells produkter er certificeret i henhold til TÜV Süd Product Services testprotokol for udendørs fitnessredskaber. Denne protokol tager udgangspunkt i hhv. EN 1176 – Legepladsstandarden og EN 957 – Studie fitnessmaskiner

56

Pleje & Vedligeholdelse Hos UNO ønsker vi, at du skal have glæde af dine fitnessredskaber i mange år. Her er et par tips til, hvordan du kan passe godt på dem, så de holder længe. Du kan få mere at vide hos vores kundeservice: 70 20 60 70 og på www.uno.dk Montering Alle redskaber installeres nedgravet. Beton støbes i defineret hul og planeres. Når det er hærdet, fastmonteres redskabet via de medfølgende ekspansionsankre. Efterfølgende lægges et 25 cm træningsunderlag. Denne installationsmetode gør, at man kan fjerne et redskab rimelig nemt, hvis man skulle få brug for at reparere eller udskifte. Vedligeholdelse af redskaberne er ganske enkel. Intet skal smøres, man skal blot tjekke plastpropper med jævne mellemrum. Drejer disse rundt, skal bolten spændes. Det anbefales, at man foretager en jævnlig vedligeholdelsesrunde.

ID BÅnd Id bånd findes i fire forskellige farver. Orange for styrke, grøn for kredsløb, rød for balance og koordination samt blå for smidighed. Båndet er udført i vinyl klistermærke med piktogram. Det viser, hvordan øvelserne skal udføres på pågældende redskab.


SMIDIGHED

PRODUKT OVERBLIK

Sign NW503

Kredsløb

Air Walker NW201

Styrke

Cross NW202

Stepper NW203

Hip NW204

Chest NW101

STYRKE

Back NW102

Sit Up NW103

Teknisk information Balance & Koordination

Twister NW301

Pull Up NW104

Bar NW105

Leg NW 106

SMIDIGHED

Springer NW302

Stretch NW401

Bench NW501

Pingpong NW502

57


OM UNO

ENESTÅENDE MILJØ, vedligeholdelse OG GARANTI Oplev he le UNO s ortimente t! U

dendørs fitness Legeplad ser Boldbane r

Virksomhed Hos Uno Koncept vil vi være det enestående valg, når det kommer til udendørs fitness, legepladser og multibaner til pris- og kvalitetsbevidste kunder. Vi brænder for at levere løsninger, der gør en forskel og skaber glæde, leg og aktivitet. Vision Uno Koncept skal være første valg, når man vil forny sine udearealer. Hver kunde skal have enestående hjælp til at skabe et uderum, der opfylder brugernes behov. Kunderne skal plejes og inspireres, opleve professionel rådgivning og føle sig trygge.

58

Værdier Alt arbejde i Uno er baseret på enestående værdier, der tjener som pejlemærker, når vi hver dag skal leve op til – og helst overgå – vores kunders forventninger. Værdierne er: Personlig, kvalitet, ansvar og professionalisme. Vores sortiment Vi tilbyder et enestående sortiment med inspirerende kvalitetsprodukter inden for legepladser, udendørs fitness og multibaner. Vi udvikler helhedsløsninger til en bred vifte af kunder og hører til markedslederne inden for alle tre produktkategorier.


MULTIBANER BOLDBURE · PANNA · BOLDVÆG · KUNSTGRÆS · MåL

SeNior MotioN

Klassiske legepladser Tema legepladser Naturlegepladser Stållegepladser Udendørs fitness Multibaner Gummibelægning Faldunderlag Parkour

PARKOUR

UDVIKLET I SAMARBEJDE MED PROFESIONELLE UDØVERE

Leg for livet!

Sport- & aktivitetsudstyr for seniorer

produc

Udnyt mulighederne! Vores brede produktsortiment gør det muligt at skabe aktivitetspladser for alle! Lad dig blive inspireret på uno.dk!

Dansk

et Dan er

n

Desig sk

59


UNO KONCEPT A/S | Lerbækvej 8 | 2680 Solrød Strand | T: +45 70 20 60 70 | E: info@uno.dk | W: uno.dk


Fitness