Page 5

Eureka! Kort kort kort

Twee planeten op 'bijna maanafstand' van elkaar ontdekt plaatje: Gas-giant Aan de universiteit van Yale hebben astronomen twee planeten ontdekt (in het stelsel Kepler-36) die in hun baan om de ster soms tot minder dan 2 miljoen kilometer (5 keer de afstand tussen de Aarde en de maan) van elkaar komen. Venus staat altijd minstens 21 keer zo ver van de Aarde af. Daarnaast zijn de planeten ook nog eens ongeveer anderhalf en vier keer zo groot als de Aarde. Vanuit de kleinste planeet gekeken is de grote Gas-giant

planeet soms dan ook anderhalf keer zo groot aan de hemel als de maan bij ons. Astronomen zijn aan deze informatie

derheid konden meten als er een planeet

samenstelling (een rotsvormige en een

gekomen doordat ze zeer exact de eigen-

voor de ster langskwam.

gasvormige planeet) zo dicht bij elkaar

schappen van de ster konden bepalen en

Deze ontdekking werpt vragen op over

gevormd kunnen zijn.

daarmee ook zeer exact de dipjes in hel-

hoe twee planeten van zo verschillende

Bron: news.yale.edu

(advertentie)

Van wiskundig talent tot actuarieel professional Gert Jaap Haan, Unit directeur Talent&Pro Actuarieel: “Het Nederlandse bedrijfsleven zit te springen om wiskundigen. Wij zoeken dan ook ambitieuze, leergierige mensen die op wiskundig en analytisch niveau sterk zijn. Talent&Pro ondersteunt je daarnaast in je persoonlijke ontwikkeling door een focus te leggen op je competenties. Want van mensen die op het actuariaat werken wordt tegenwoordig erg veel verwacht! Zij moeten de door hen berekende uitkomsten goed kunnen overbrengen naar allerlei andere afdelingen binnen een organisatie en dat leren we je. Zo ontwikkel je je tot een all-round specialist en ben je een zeer gewilde kracht voor de actuariële markt.”

Het is een mooi citaat waar we bij Talent&Pro oprecht in geloven. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij Talent&Pro. In de eerste jaren van je carrière wordt je door ons begeleidt en we helpen je passies en talenten te ontdekken, zodat je gericht kunt werken aanjouw ambities.

Volg ons laatste nieuws

Vind je het heerlijk om met je neus in de cijfers, formules en wiskundige berekeningen te zitten en ben jij een (bijna) afgestudeerd bèta-talent? Dan is het actuariële traject bij Talent&Pro echt iets voor jou. In het Actuariële vakgebied pas je jouw wiskundig inzicht toe op vraagstukken in het bedrijfsleven. Talent&Pro biedt jou de mogelijkheid om de opleiding tot Actuarieel Rekenaar, Analist en Actuaris te volgen.

Gemiddeld werk je per jaar aan 2 verschillende opdrachten bij onze relaties in het verzekeringswezen, bij pensioenfondsen en actuarieel adviesbureaus. Daarnaast volg je vaardigheidstrainingen en krijg je persoonlijke coaching om je te ontwikkelen tot een zeer ervaren professional. Net zoals Marloes. Interesse? Ga naar www.talent-pro.com en solliciteer.

Talent&Pro is al bijna 15 jaar een toonaangevende financiële detacheerder in Nederland. Binnen onze sectoren Verzekeringen, Banken, Pensioenfondsen en Actuarieel werken meer dan 400 toptalenten en professionals voor gezichtsbepalende financiële opdrachtgevers. Toegewijde hbo’ers en wo’ers in vaste dienst, die onder de streep zichtbaar een verschil maken. Omdat ze verder denken. Meer doen.

Detachering | Projecten | Advies

www.talent-pro.com Eureka! Universiteit Leiden

5

Eureka 37  
Eureka 37