Page 1

Magazine HOLLANDS NOORDEN

November 2011

É N! IV GE UN IN RT KO

Jaargang 3 • Nr. 5

In dit nummer o.a.:

Waterschade van boven naar beneden

Univé zorgverzekeringen 2012:

Goede zorg, lage premies! De Erkend hypotheekadviseur van Univé Hollands Noorden

Klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland 2011

www.univehollandsnoorden.nl


Inhoud Univé Ledenmagazine november 2011:

Alles over de

[4]

U  nive zorgverzekering voor iedereen [ 5 ]

Klantvriendelijkste verzekeraar

Afschaffing spaarloon

[6]

[7]

Rechtshulp van 200 juristen

[8]

V  eilig ondernemen? Check!

[9]

Hollands Noorden Magazine is een uitgave van Univé Hollands Noorden. Wilt u reageren op de inhoud van dit magazine of heeft u een vraag? Bel met Univé Hollands Noorden 0227 - 54 00 40.

Realisatie: Redactie: Oplage: Distributie:

Acretia Media & Creatie, Zwaag Sharon Avis, Univé Hollands Noorden 82.000 exemplaren Rodi Media

Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder voorafgaande toestemming van de redactie. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor druk- en zetfouten. ISSN: 1871 - 7896.

“Altijd bezig met verbetering van onze service, adviezen en producten” ETTI

N

PR

[ 11 ]

G

VOORDEEL MET UNIVÉ ACTIES

E V E

L

Leeuwen en tijgers in Anna Paulowna! [ 11 ]

Waterschade

[ 12 ]

Goede doelen in het zonnetje

[ 13 ]

Meer zekerheid met een hypotheek van Univé! Heeft u een beleggingsverzekering voor de aflossing van uw hypotheek, maar wilt u meer zekerheid? Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur van Univé Hollands Noorden.

Univé: kortingen, winst en gemak [ 14 ] Contact en actiebonnen

[ 16 ]

Wij helpen u graag aan financiële rust en zekerheid! Univé Hollands Noorden Algemeen tel.nr. 0227 - 54 00 40 hollandsnoorden@unive.nl Bovenkarspel, Hippolytushoef, Medemblik, Schagen & Spanbroek

www.univehollandsnoorden.nl

2

november 2011

Álles Geregeld & Verzekerd

Bij ons vindt u de Erkend Hypotheekadviseur.

INHOUDSOPGAVE

zorg in 2012

[ COLOFON ]


[ VOORWOORD ]

“Univé opnieuw klantvriendelijkste verzekeraar”

Geachte Lezer,

Het voelt goed om gewaardeerd te worden. Dat zal iedereen herkennen. Wij zijn dan ook erg trots op het feit dat Univé onlangs voor de derde keer op rij is verkozen tot de meest klantvriendelijke verzekeraar van Nederland. In dit magazine kunt u meer lezen over onze gewonnen prijzen. Uiteraard zijn we erg blij met uw waardering voor onze dienstverlening. Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Wij blijven áltijd bezig met het verbeteren van onze service, adviezen en producten. “BIJ UNIVÉ BENT U VERZEKERD VAN GOEDE ZORG EN PRIMA SERVICE” In deze tijd van bezuinigingen verandert de overheid weer veel in de basisverzekering. Als verzekeraar zijn wij verplicht om deze wijzigingen door te voeren. Hierop hebben wij dus geen invloed. Zoals bekend is, werkt Univé zonder winstoogmerk en kopen wij zorg in voor miljoenen klanten samen, waardoor u met een zorgverzekering van Univé kunt rekenen op uitstekende zorg voor een zo laag mogelijke premie. “VERENIGDE NATIES ROEPEN 2012 UIT TOT JAAR VAN DE COÖPERATIES” De Algemene Vergadering van de V.N. heeft 2012 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Coöperaties. Hiermee wil zij onder meer aandacht schenken aan de positieve effecten van het feit dat coöperaties van leden zijn en voor leden werken. Zoals u waarschijnlijk weet is Univé vanaf haar ontstaan ook een coöperatie. Een keuze uit overtuiging: wij dienen maar één belang en dat is het belang van onze leden. Zo kunnen wij ons volledig richten op de beste adviezen, producten en service voor de beste prijzen. Met vriendelijke groet, Univé Hollands Noorden

Martin van Arendonk Algemeen Directeur november 2011

3


UNIVÉZORG

U wilt uw zorgverzekering maximaal laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Bij Univé Hollands Noorden kan dat. We hebben bovendien de premies zo laag mogelijk weten te houden, ondanks de stelselwijzigingen van de regering. Veel zaken die in de basisverzekering zijn aangepast, heeft Univé slim ondergebracht in aanvullende opties. Het voordeel van verzekeren zonder winstoogmerk!

Univé zorgverzekeringen 2012

Persoonlijk op maat In de nieuwe brochure Univé Zorgverzekeringen 2012 worden al onze verzekerings-mogelijkheden helder uiteengezet, inclusief alle vergoedingen en premiekortingen. Op deze pagina geven wij u een introductie. Voor een gedetailleerd vergoedingen overzicht kunt u naar www.unive.nl/zorgverzekering/details

Stap 1: Basisverzekering De basisverzekering vergoedt de veelvoorkomende zorg zoals huisarts, ziekenhuiszorg, kraamzorg en tandheelkundige zorg tot 18 jaar. Bij Univé kunt u kiezen uit twee basisverzekeringen:

UNIVÉ ZORG GEREGELD POLIS € 108,25 PER MAAND Hiermee krijgt u de zorg die Univé voor u heeft geregeld via prijs- en kwaliteitsafspraken met duizenden zorgaanbieders. U heeft zo de zekerheid van goede zorg en een lage premie.

UNIVÉ ZORG VRIJ POLIS € 112,25 PER MAAND Hiermee bent u vrij om uw eigen zorgaanbieders te bezoeken, ook als deze geen afspraken hebben gemaakt met Univé. Voor deze keuzevrijheid betaalt u iets meer premie.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U ADVIES OVER UW ZORGVERZEKERING? Twijfel niet en bel 0227 - 54 00 40 of mail ons voor persoonlijk advies. De brochure Univé Zorg­ verzekeringen 2012 is ook verkrijgbaar via onze kantoren bij u in de buurt. hollandsnoorden@unive.nl

Stap 2: Aanvullende verzekering We kunnen ons goed voorstellen dat u zich naast de basisverzekering ook voor extra zorg wilt verzekeren. Dat kan via een Totaalpakket of een Modulaire verzekering.

Optie 1: Totaalpakket

Univé biedt vier totaalpakketten. Elk pakket is gericht op een persoonlijke levenssituatie. U bent hierdoor verzekerd voor de zorgdekking die voor u belangrijk is. En u hebt het gemak van één pakket. Inclusief tandheelkunde!

UNIVÉ JONG VANAF € 25,20 PER MAAND Je bent tussen de 18 en 27 jaar en het liefst sluit je een goedkope verzekering af. Eentje waarbij je betaalt voor zorg die je écht nodig hebt of mogelijk gaat gebruiken. Dus niet voor bijvoorbeeld kraamzorg of een kunstgebit.

UNIVÉ FIT & VRIJ VANAF € 35,95 PER MAAND Je hebt een actief leven en je voelt je fit. Met je zorgverzekering ben je niet echt bezig, maar je beseft goed dat ook jij eens zorgkosten kunt maken. Dan wil je goed verzekerd zijn en je budget zo veel mogelijk naar eigen inzicht inzetten voor de benodigde zorg.

UNIVÉ GEZIN VANAF € 44,95 PER MAAND De ontwikkeling en gezondheid van uw kind(eren) is erg belangrijk. Het liefst laat u niets aan het toeval over. In dit pakket is uitgebreide zorg opgenomen voor uw hele gezin. Van extra kraamzorg tot orthodontie en van kinderopvang tot mantelzorg.

UNIVÉ VITAAL VANAF € 42,50 PER MAAND Uw kinderen zijn de deur uit. U bent gestopt met werken of gaat dit binnenkort doen. Een verzekering voor kraamzorg of orthodontie is overbodig. U wilt zich juist verzekeren voor de zorg die u in deze levensfase belangrijk vindt of misschien nodig hebt.

TIP! Gebruik ook onze online apotheekservice en de Univé Gezondheidslijn (072 - 527 72 52)!

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande teksten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.unive.nl/zorgverzekering.

4

november 2011


voor iedereen Optie 2: Modulaire verzekeringen

Misschien wilt u zelf bepalen welke zorg u verzekert en tegen welke maximale vergoedingen. U kunt dan kiezen voor één van onze drie Modulaire verzekeringen.

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS GOED V.A. € 8,95 PER MAAND

Optionele aanvulling: Tandheelkundige verzekering Kiest u voor een Modulaire verzekering, dan hebt u ook keuze uit drie aanvullende tandheelkundige verzekeringen:

U hebt recht op veel extra vergoedingen, bijvoorbeeld voor fysio- en oefentherapie en alternatieve zorg. Ook op het gebied van preventie krijgt u veel zaken vergoed, zoals gezondheidstests, EHBO-cursussen en vaccinaties.

UNIVÉ TAND GOED € 12,95 PER MAAND

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS BETER V.A. € 17,95 PER MAAND

Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 500,- per jaar.

De maximale vergoedingen zijn hier hoger dan in de Univé Extra Zorg polis Goed. Ook zijn er bijvoorbeeld vergoedingen mogelijk voor brillen en lenzen, psychologische zorg, anticonceptiemiddelen voor vrouwen vanaf 21 jaar en wordt het kraampakket vergoed.

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS BEST V.A. € 31,95 PER MAAND Dit geeft u maximale zekerheid. Met deze polis krijgt u de hoogste vergoedingen. Ook is voor bijvoorbeeld ooglaserbehandeling en sterilisatie een vergoeding mogelijk.

ALLES ONDER ÉÉN DAK ÉN TOT 10% KORTING Als totaalverzekeraar bieden wij u graag het gemak van alle verzekeringen onder één dak. Dat kan u bovendien een korting opleveren tot wel 10% op uw basisverzekering Zorg! Kijk voor meer info op www.unive.nl/ledencollectief.

Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 250,- per jaar.

UNIVÉ TAND BETER € 17,95 PER MAAND

UNIVÉ TAND BEST € 35,95 PER MAAND Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 1000,- per jaar. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt de kosten voor tandheelkundige behandelingen die niet in de basisverzekering zitten, waaronder de halfjaarlijkse controle, het verwijderen van tandsteen, verdoving, het vullen van gaatjes en het plaatsen van kronen en bruggen.

ORTHODONTIE In Tand Beter en Tand Best is een aantrekkelijke vergoeding voor orthodontie inbegrepen. Een wijziging t.o.v. 2011 is dat vanaf 2012 in pakket Tand Best orthodontie tot maximaal € 2500,- vergoed wordt.

Voor welke verzekering u ook kiest, u hebt de zekerheid van goede zorg en een lage premie

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande teksten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.unive.nl/zorgverzekering. november 2011

5


UNIVÉZAKELIJK

‘‘Korte lijnen zijn cruciaal bij een verzekeraar’’

Univé valt opnieuw dubbel in de prijzen! Wie op zoek is naar kwaliteit, vindt houvast in de resultaten uit onafhankelijke onderzoeken. En wat wil nou het ‘toeval’? Univé heeft twee maatgevende prijzen op haar naam geschreven, opnieuw! Het bewijs van uitstekende prestaties en tevreden klanten. Hoe nuchter we ook zijn, híer zijn we trots op!

Eerst werd een prijs geoogst in de zakelijke sector. Blauw Research deed voor de achtste keer onderzoek onder zakelijke beslissers naar hun tevredenheid over adviesbedrijven in Nederland. In de categorie verzekeraars behaalde Univé op alle vier de onderdelen knowhow, prijs, service en resultaat de hoogste score!

‘‘Univé is voor de derde keer ook de meest klantvriendelijke verzekeraar van 2011!’’ Hierdoor won Univé dit jaar de Incompany 100 Award voor de beste zakelijke verzekeraar. Alweer voor de zesde keer! Onze zakelijke klanten waardeerden Univé met uitspraken als ‘Korte lijnen zijn cruciaal bij een verzekeraar’ en ‘Alles draait om onderling vertrouwen tussen de verzekeraar en jou’. De resultaten van het onderzoek zijn eind september gepubliceerd in een speciale uitgave van het blad Incompany.

6

november 2011

EXTRA WAARDEVOL Er zat nog meer in het vat. Bij de jaarlijkse verkiezing Klantvriendelijkste bedrijf 2011 werd eind september bekend gemaakt dat Univé ook de meest klantvriendelijke verzekeraar van 2011 is… voor de derde keer! Deze verkiezing, een initiatief van onderzoeksbureau MarketResponse en auteur Egbert Jan van Bel, is gebaseerd op onderzoek onder 2.500 consumenten. Consumenten bepalen dus welk bedrijf wint; iets wat de prijs voor ons extra waardevol maakt. Univé haalde een gemiddelde totaalbeoordeling van 8.14. Er werd vooral goed gescoord op de punten die volgens de deelnemers het belangrijkst zijn: niet moeilijk doen en beschikbaar zijn.

TROTS Het was niet voor het eerst dat Univé in de prijzen viel, maar dat maakte de blijdschap er niet minder om. Martin van Arendonk: “Wij zijn er juist ontzettend trots op dat wij steeds weer eervolle vermelding krijgen! Het is en blijft het mooiste compliment wat je krijgen kunt.” Univé bedankt al haar particuliere en zakelijke klanten die hun zaken graag aan ons toevertrouwen!


Met de spaarloonregeling is het mogelijk om fiscaalvriendelijk te sparen via uw werkgever. Elke maand wordt een deel van het bruto-inkomen gespaard. Per jaar kunt u maximaal € 613,- belastingvrij sparen.

Spaarder is dupe van afschaffing spaarloonregeling OVERDRACHTSBELASTING OMLAAG, SPAARLOON VERDWIJNT Waarom wordt de spaarloonregeling afgeschaft? Eerder heeft de overheid besloten de overdrachtsbelasting te verlagen van zes naar twee procent. Hierdoor is een gat in de begroting ontstaan, die nu moet worden opgevangen. Een gedeelte van deze kosten wordt gedragen door de banken. Om de financiering volledig rond te krijgen, wordt de spaarloonregeling afgeschaft.

WAT BETEKENT DIT VOOR U? Het saldo op uw spaarloonregeling wordt per 1 januari 2012 vrijgegeven. De termijn van vier jaar vastzetten is komen te vervallen. U kunt als spaarder vanaf 2012 geen geld meer inleggen.

Wat als u met uw spaarloon een levensverzekering betaalt? Vanaf 1 januari 2012 kan uw levensverzekering niet meer vanuit uw spaarloonrekening worden voldaan. Om de polis ongewijzigd te laten doorlopen, is een juiste premiebetaling vereist. U kunt de polis in de toekomst betalen via een acceptgiro of de betreffende verzekerings­maatschappij machtigen de premie automatisch te incasseren van uw privérekening.

VRAGEN? Als u vragen heeft over de betaling van uw levensverzekering kunt u ons bellen op 0227 - 72 72 44 of mailen naar leven.hollandsnoorden@unive.nl. Op tijd de betalingen regelen voorkomt problemen. Wanneer u een levensverzekering al van een privébankrekening betaalt, verandert er voor u niets. Helaas, de fiscale voordelen van de spaarloonregeling zijn we kwijt!

Voor onze hypotheekadviseur staat maar één ding centraal: prettig leven voor u. Hij geeft duurzame adviezen voor de keuze van de juiste hypotheekvorm binnen uw financiële ruimte. Het is belangrijk dat de hypotheeklasten op lange termijn draagbaar blijven, ook bij gewijzigde omstandigheden. Als u samen met de adviseur uw gewenste hypotheek hebt bepaald, gaat hij na bij welke geldverstrekker u het beste uit bent. Hieronder ziet u met welke geldverstrekkers Univé Hollands Noorden zaken doet.

SPAARLOON

Met ingang van 1 januari 2012 kunnen werknemers niet meer deelnemen aan een spaarloonregeling. Dit heeft de overheid onlangs bekendgemaakt. Het fiscaal voordelige spaarloon wordt vanaf die datum afgeschaft.

Geheel vrijblijvend een afspraak maken met onze Erkend Hypotheekadviseur? Bel ons op 0227 - 72 72 44 of mail naar hypotheken.hollandsnoorden@unive.nl.

november 2011

7


UNIVÉRECHTSHULP

Wat als iemand weigert schade aan u te vergoeden? Dan heeft u een probleem waarbij hulp van een specialist nodig is. Met de Univé Rechtshulpverzekering kunt u terugvallen op de tweehonderd juristen en rechtsdes­ kundigen van de Stichting Univé Rechtshulp (SUR).

DE UNIVÉ RECHTSHULPVERZEKERING

Met de kracht van 200 juristen Bij SUR kunt u altijd terecht voor onafhankelijke en vakkundige behandeling van al uw juridische vragen en geschillen. Hiertoe biedt Univé toegang via haar Budget- en Optimaalpakket.

Bij het Optimaalpakket kunt u naast de standaardmodule Consument & Wonen nog 4 modules kiezen waarvoor u van rechtshulp verzekerd wilt zijn. Hieronder schetsen we een aantal situaties die zich kunnen voordoen en waarvoor u onze rechtshulpverzekering kunt inschakelen. Bij de hierna volgende 2 voorbeelden wordt uitgegaan van een optimaalpakket met de module Consument & Wonen, en dat geen rekening is gehouden met eventuele afwijzingsgronden zoals voorzienbaarheid en wachttijd, of de uitzonderingen zoals genoemd in de modules.

Basismodule Consument & Wonen DE BRUTE HERDERSHOND Van der Meulen is postbode, maar zijn hart ligt bij het houden en verzorgen van schapen. In de avonduren en in de weekenden besteedt hij dan ook veel tijd aan zijn schapen, die hij houdt in het stukje weiland naast zijn huis. Elk jaar laat hij de schapen dekken zodat er in het voorjaar altijd een stuk of zes lammetjes worden geboren. Omdat de hobby van Van der Meulen hem aardig wat geld kost, verkoopt hij de lammetjes in de zomer om de onderhoudskosten van de beesten enigszins te dekken. Deze lente staan er echter nog steeds geen lammetjes in de wei. De herdershond van de buurman, Hylke, is enige weken geleden losgebroken en het weiland van Van der Meulen ingevlucht. Hylke heeft de schapen een uur lang opgejaagd, waardoor enkele lammetjes dood geboren zijn. Van der Meulen wil de inkomsten die hij nu misloopt verhalen op de buurman en meldt de zaak bij de SUR. Toepasselijke artikelen O1: art. 1 (tenzij aanvullende dekking ‘hobbymatige en kleinzakelijke activiteiten’)

8

november 2011

De afloop: Van der Meulen was gelukkig door Univé Hollands Noorden geadviseerd om een aanvullende dekking voor ‘hobbymatige en kleinzakelijke activiteiten’ af te sluiten. De SUR kan hierdoor de zaak in behandeling nemen en de schade verhalen. Opmerking: Let op bij hobbymatige en kleinschalige activiteiten waarmee (in welke vorm dan ook) geld wordt verdiend, ook al wordt er geen winst gemaakt. Zonder deze aanvullende dekking was het verzoek van Van der Meulen waarschijnlijk afgewezen omdat hij inkomsten buiten loondienst verwerft.

ONRECHTMATIGE SNEEUWBAL Het heeft flink gesneeuwd. Bas, een 12 jarige jongen, krijgt onmiddellijk een goed idee. Hij neemt zich voor om in de pauze eens flink wat sneeuwballen te gaan gooien. Bas heeft een slachtoffer in het vizier. Het is de 12-jarige Saskia. De eerste sneeuwbal treft Saskia op haar rug. Op het moment dat ze tegen hem roept dat hij moet ophouden wordt ze door een tweede bal in haar buik getroffen. Ze wordt boos en net als ze hem voor het laatst wil waarschuwen, treft een kleffe sneeuwbal haar midden in het gezicht. Een echte voltreffer! Ze rent op Bas af, pakt hem beet en legt hem over haar knie om hem eens een flink pak voor zijn broek te geven. Saskia heeft echter niet de handigheid van haar vader. Bas valt van haar knie en met zijn hoofd op de hardgetrapte sneeuw. Tot haar grote schrik raakt Bas daardoor bewusteloos. In het ziekenhuis wordt een fractuur geconstateerd waaraan Bas blijvend letsel zal overhouden. Omdat de vader van Bas net begin van de maand een rechtshulpverzekering heeft afgesloten, meldt hij de kwestie voor het verhalen van de (immateriële) schade aan bij de SUR. Toepasselijke artikelen O1: 12.4a De afloop: Hoewel de rechtshulpverzekering nog maar net is ingegaan, komt deze kwestie wel in aanmerking voor dekking. De wachttijd van drie maanden geldt in dit geval niet omdat hier sprake is van een schade uit onrechtmatig handelen op basis waarvan de verzekerde een vordering wil instellen (art. 3.3 3e streepje).


DE UNIVÉ RECHTSHULPVERZEKERING

Veilig ondernemen? Ken uw juridische do’s & don’ts! De online juridische check van Univé helpt ondernemers al hun risico´s in kaart te brengen. Via www.unive.nl/zakelijk/rechtshulpverzekering weet u binnen enkele minuten of een rechtshulpverzekering voor u nuttig kan zijn. Deze service is onderdeel van de Univé Rechtshulpverzekering voor de zakelijke markt: een bijzonder complete verzekering (uitgebreide dekking en uniek dienstenpakket) tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Kortom, de beste keus voor ZZP-ers, MKB-ers en Agrariërs.

UW VOORDELEN: •E  xclusief toegang tot de digitale rechtswinkel met tal van voordelen • Complete “no cure no pay” incassoservice • Uitgebreide dekking (ook mediation is verzekerd) • Scherpe prijs •K  osten van externe deskundigen worden vergoed tot € 50.000,-

VERZEKERING OP MAAT Elke onderneming is uniek. Daarom kunt u bij de Univé Rechtshulpverzekering kiezen uit verschillende modules, zodat alles perfect aansluit bij uw specifieke situatie. Ook heeft u toegang tot de digitale kennisbank, betaalt u altijd een lage premie en heeft u geen eigen risico. Zelfs mediation bij een geschil is meeverzekerd! En wist u dat de premie fiscaal aftrekbaar is en een advocaat al snel € 200,- per uur kost?

UNIEKE INCASSOSERVICE VAN UNIVÉ Heeft u openstaande facturen liggen die niet ouder zijn dan 90 dagen en waarvoor u al een aanmaning heeft gestuurd? Direct na het afsluiten van de Univé Rechtshulpverzekering kunt u gebruikmaken van onze No Cure No Pay incassoservice. En u bent uiteraard verzekerd van juridische ondersteuning bij geschillen. Conclusie: u kunt de lastige zaken met een gerust hart aan Univé overlaten.

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK! Beperk uw risico’s en maak een gratis en vrijblijvende afspraak met de Univé adviseur voor advies. Bel met 0227 - 54 94 40 of mail naar bedrijven.info@unive.nl.

november 2011

9


Kom in actie: Verdien € 20,-!

UNIVÉACTIES

Het aantal leden van Univé Hollands Noorden groeit gestaag. Veel inwoners in ons werkgebied zijn echter nog niet op de hoogte van onze hoogwaardige diensten en unieke voordelen. Wij willen graag met hen in contact komen. Helpt u ons daarbij?Uiteraard tegen beloning! Relaties die hun opstal- en/of inboedelverzekering bij ons hebben afgesloten, krijgen elk jaar een deel van de premie terug. Dit is uniek in Nederland. Daarnaast ontvangen verzekerden pakketkorting via het Premie Voordeel Plan. Hoe meer verzekeringen er zijn afgesloten hoe hoger de korting. Die kan oplopen tot wel 15%!

buurman die een nieuwe auto gaat kopen, een zwager die zijn onvrede over zijn verzekeraar niet onder stoelen of banken steekt... Allemaal mensen die gediend zijn met een goed advies. En daarvoor kunt ú zorgen. Heel eenvoudig, met de coupon achterin dit magazine. U vult de gegevens in, wij nemen contact op en zorgen voor deskundige advies. Gratis en vrijblijvend!

HOORT ZEGT HET VOORT!

VOOR WAT HOORT WAT

Bent u tevreden over onze dienstverlening? Zegt het voort! Ongetwijfeld kent u iemand die toe is aan een nieuwe verzekering, hypotheek of pensioen. Een neef die gaat trouwen, een

Als wij met uw bekende een afspraak kunnen maken voor een vergelijking van het verzekeringspakket, krijgt u hiervoor 20 euro van ons cadeau!

Hoe goed voorbereid gaat ú op weg? Nieuwe auto of niet, een ongeluk kan iedereen overkomen. Of pech, uitgerekend op die drukke snelweg of dat uitgestorven landweggetje… Gelukkig is er Onmisbaar Onderweg! Onmisbaar Onderweg is het nood- en pechpakket dat in geen enkele auto mag ontbreken. Naast basisuitrusting als een veiligheidshamer, startkabels en een poncho bevat de handige tas materiaal dat in bepaalde landen verplicht is om in de auto te hebben, zoals een EHBO-doos, gevarendriehoek en reflecterende veiligheidsvesten. Met Onmisbaar Onderweg, het meest complete en voordelige autopakket, gaat u maximaal voorbereid op pad.

BESTEL NU MET KORTING! Ga naar www.univehollandsnoorden.nl, klik op Acties en vul het bestelformulier in. U kunt ook gebruik maken van de actiecoupon achterin dit magazine.

CADEAUTIP! Onmisbaar Onderweg is ook een origineel cadeau voor iemand die een nieuwe auto heeft gekocht of die geslaagd is voor het rijexamen!

10

november 2011

Met Onmisbaar Onderweg haalt u maar liefst 12 essentiële producten in uw auto: - IJskrabber/parkeerkaart - Veiligheidshamer - EHBO-tas - Reflecterende veiligheidsdriehoek - 2 Reflecterende veiligheidsvesten

v.a. € 28,-

- Startkabels - Geweven deken - Sleepkabel - Nooddeken (in EHBO-tas) - Katoenen handschoenen - Zaklamp met batterijen - Poncho


Landgoed Hoenderdaell: een park vol verrassingen!

Een dagje verrassend op stap? Kom naar Landgoed Hoenderdaell en duik in de wereld van de dieren! Op het mooie Landgoed Hoenderdaell leven dieren uit alle delen van de wereld. In de tropische kas vind je brilkaaimannen, flamingo’s en diverse aapjes, zoals de kleine penseelaapjes. Op de apenheuvel kun je zelfs tussen de ringstaartmaki’s wandelen. In het bos leven wilde zwijnen, kangoeroes, wolven, hyena’s en nog veel meer uitheemse en oer-Hollandse dieren. En natuurlijk ontbreekt een ouderwets gezellige kinderboerderij niet.

OOG IN OOG MET EEN ZEEAREND In het hart van Hoenderdaell ligt een prachtige roofvogeltuin. De valkenier laat je op een unieke manier kennismaken met tientallen roofvogels. Oog in oog staan met de imposante zeearend? Een kerkuil op je arm dragen? In de roofvogeltuin is alles mogelijk. Tijdens de dagelijkse spectaculaire demonstratie vliegen de roofvogels rakelings langs het publiek. Deze show, die ongeveer een uur duurt, is met een zilveren pas* gratis toegankelijk.

STILTEGEBIED Achter de roofvogeltuin is het goed bijkomen van het vliegende spektakel. Hier bevindt zich een uitgestrekt stilte­ gebied met honderden planten- en diersoorten, van bergeend tot karekiet en van berkenzwam tot margriet.

“In het bos leven wilde zwijnen, kangoeroes, wolven, hyena’s en nog veel meer uitheemse en oer-Hollandse dieren” STICHTING PANTERA Binnenkort opent Hoenderdaell haar deuren voor stichting Pantera. Dit is een opvangcentrum voor leeuwen, tijgers, jaguars, panters en poema’s. Deze wereldberoemde jagers zijn dan allemaal van dichtbij te bewonderen in Anna Paulowna. Uniek! Meer weten? Kijk op www.landgoedhoenderdaell.nl

Paskorting

Actie!

* Met de zilveren pas kunt u alle onderdelen van het park bezoeken. Met de kortingsbon achterin dit magazine betaalt u slechts € 8,- per pas! LANDGOED HOENDERDAELL Van Ewijckskade 1 1761 JA Anna Paulowna E-mail info@landgoedhoenderdaell.nl Telefoon 0223 - 53 55 43 Gratis parkeren!

november 2011

11


Reyhan en Bülent Gözükara zijn zakelijk en privé een relatie van Univé Hollands Noorden. De kapsalon van Reyhan, hun woonhuis én inboedel zijn verzekerd bij Univé Hollands Noorden.

WOONVERZEKERING

‘‘Zó blij dat er iemand was die doortastend kon handelen!’’

Waterschade van boven tot beneden Op haar vrije dag maakt Reyhan altijd schoon in de kapsalon, zo ook op een woensdag in maart. Na het stofzuigen ging ze naar het woonhuis naast de salon om een emmer te halen. Ze opende de voordeur en stapte in een plas water. Het water stroomde over de trap naar beneden, langs de muren en het plafond; het was één grote waterval.

Na twee weken was de schade globaal vastgesteld. Er moest veel worden opgeknapt en vervangen. De vloeren moesten voor een groot deel vervangen worden, de plafonds mo esten opnieuw gesausd worden, het schilderwerk in de hal was aangetast en de trapbekleding moest worden vervangen.

Direct wist ze dat dit water afkomstig moest zijn van de wasmachine die ze aan het begin van de middag had aangezet. Ze rende naar boven en draaide de kraan van de wasmachine uit om te voorkomen dat er nog meer water uit kon stromen. Omdat ze niet wist waar ze moest beginnen met dweilen, belde ze naar Univé Hollands Noorden om te vertellen wat er was gebeurd en te vragen hoe ze moest handelen.

Uiteindelijk is de schade afgehandeld. Reyhan en Bülent hebben hun huis weer teruggebracht in de staat zoals die was vóór de waterschade. “Van een schade word je nooit beter en het kost je een hoop tijd. Het is dan erg fijn als er meteen iemand ter plaatse is die je op weg kan helpen”, aldus Reyhan. Een goede schaderegeling en -uitkering is slechts een pleister op de wonde.

POTTEN, PANNEN EN DE SCHADEREGELAAR Dezelfde middag kwam onze schaderegelaar de schade opnemen. Toen hij binnenkwam liep overal nog water uit. Reyhan en Bülent probeerden de schade zoveel mogelijk te beperken door met handdoeken te drogen. Overal stonden potten en pannen om het water op te vangen. Ook de leren bank hebben ze gered door intensief drogen en poetsen. De computer heeft het doorstaan doordat ze er direct vuilniszakken overheen hadden getrokken. De schaderegelaar constateerde direct dat er veel schade was aan vloerbedekking, laminaat, schilderwerk en verschillende meubelstukken. Hij schakelde Meijer Specialistische Reiniging in om het vocht zo snel mogelijk uit de woning te krijgen zodat de schade zo spoedig mogelijk hersteld kon worden.

ABSORPTIEDROGERS Wie zoiets overkomt heeft niet alleen veel schade, maar leeft plotseling in een complete puinhoop. Voor een verzekerde is het fijn als er snel een deskundige ter plaatse is die advies geeft en de juiste bedrijven meteen inschakelt om de schade te beperken of te herstellen. Onze schaderegelaar sprak met Reyhan en Bülent af dat hij over een week weer langs zou komen, omdat er dan meer duidelijkheid zou zijn over de grootte van de schade. De zolder was inderdaad droog, maar het zou zeker nóg een week duren voor de etage droog zou zijn. Inmiddels stonden er twee absorptiedrogers in het huis om het vocht eruit te krijgen. Terwijl de ramen dicht moeten blijven, draaien deze op volle toeren, dag én nacht!

12

PLEISTER

november 2011

Univé Hollands Noorden is zelf brandverzekeraar en heeft schaderegelaars in dienst die de schade vaststellen en ook afhandelen. Zij zijn dan ook bevoegd om uitspraken te doen over een schade-uitkering. Omdat Univé Hollands Noorden regionaal werkt, is er altijd een kantoor dichtbij en zijn schaderegelaars snel ter plaatse om direct in actie te komen. Univé Hollands Noorden heeft veel ervaring met schadeherstelbedrijven in de buurt, waardoor de lijnen kort zijn. Wij kunnen schades zowel in natura laten herstellen (wij handelen alles rechtstreeks met de herstelbedrijven af) als het schadebedrag in geld uitkeren.

TIPS OM DIT SOORT SCHADES TE VOORKOMEN: - Denk goed na over de plaats van de wasmachine - Zorg voor goede bevestiging en controleer de slangen regelmatig op lekkage - Zet de wasmachine in een lekbak en sluit deze aan op een afvoer - Monteer, indien niet in de wasmachine ingebouwd, een waterslot tussen de kraan en de aanvoerslang


Univé Hollands Noorden zet weer goede doelen in het zonnetje Voorafgaand aan de Ledenraadvergadering op 27 september jongstleden zijn er bij Univé Hollands Noorden twee goede doelen in het zonnetje gezet: Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken en Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten “De Samenhang”. Het is een mooie traditie geworden om een aantal goede doelen te verrassen met een donatie voor hun bijzondere werkzaamheden. Als reden hiervoor noemde voorzitter Nico Groot de maatschappelijke functie van Univé Hollands Noorden als regionale, coöperatieve verzekeraar. "Als Onderlinge staan we midden in de maatschappij en dat willen wij ook laten zien."

STICHTING HULPVERLENING VANUIT DE WESTFRIESE KERKEN Een tweetal regionale goede doelen kreeg de gelegenheid om zich te presenteren. Het spits werd afgebeten door Ineke Ruiter van de Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken. Het doel van deze stichting is mensen in (crisis-) situaties te begeleiden en te steunen. De hulp is professioneel, laagdrempelig, persoonlijk, gratis en wordt verleend aan alle groepen van de bevolking. Ook jongeren weten het adres of de website te vinden.

VPG DE SAMENHANG De tweede spreker is Arno van Santen van De Samenhang. Dit is de Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten Hoorn en Omstreken. Onder leiding van een gediplomeerd instructrice krijgen ruiters les op een paard of pony die bij hen past. Tijdens deze lesuren zijn vrijwilligers aanwezig om de deelnemers op een adequate wijze te begeleiden. Daarnaast gaat de vereniging één keer per jaar een week op ruiterkamp in Westerbork. Speciaal voor de lessen van De Samenhang stelt Manege De Eenhoorn in Blokker de accommodatie, paarden en pony’s beschikbaar.

GOEDE DOELEN

Jennifer van Vliet, Ineke Ruiter en Harrie Dol (van HWK) Carla Hoekstra en Arno van Santen (van VPG De Samenhang) op de foto met de voorzitter Nico Groot en directeur Martin van Arendonk van Univé Hollands Noorden.

JUIST BESLUIT Wat de mensen van HWK en van VPG De Samenhang vertelden en lieten zien, maakte indruk op alle aanwezigen. Dit bevestigde dat de overhandiging van € 5000,- voor elk van deze stichtingen een juist besluit is geweest.

november 2011

13


Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk. Onze klanten zijn onze leden, dus zij profiteren van de winst die wij maken. Als klap op de vuurpijl werkt Univé ook met kortingsregelingen. Hiermee bespaart u veel geld en profiteert u tegelijkertijd van extra gemak met al uw verzekeringen bij één maatschappij.

UNIVEVOORDEEL

DE VOORDELEN VAN UNIVÉ OP EEN RIJTJE

Kortingen, winstd Ledenkorting op uw Zorgverzekering

Als individueel verzekerde van Univé kunt u fors besparen op uw zorgverzekeringspremie. De meeste Univé verzekeringen geven namelijk korting op de premie van uw basisverzekering. Hoe meer schadeverzekeringen u bij Univé heeft, hoe voordeliger het wordt. Uw korting kan oplopen tot wel 10 procent. Zo bespaart u tot wel € 126,96* per persoon per jaar. Dat is snel en eenvoudig verdiend!

Kortingspercentages Bij de berekening van uw voordeel gelden vaste kortingspercentages. Bij de eerste verzekering krijgt u 1,5 procent instapkorting. Vervolgens is een inboedelverzekering en elke afzonderlijke autoverzekering goed voor 3 procent korting op uw basisverzekering. Andere verzekeringen geven elk nóg eens 1 procent korting. Kijk voor aanvullende voorwaarden op www.unive.nl/ledencollectief. * Rekenvoorbeeld o.b.v. jaarpremie Univé Zorg Geregeld Polis 2011 zonder 3 procent korting bij jaarbetaling. Kijk op de website voor de voorwaarden.

Korting op de brandverzekeringspremie (Loyaliteitskorting) Heeft u naast uw brandverzekering en uw zorgverzekering nog 2 andere doorlopende schadeverzekeringen bij ons afgesloten? Dan krijgt u direct een korting op de brandpremie (opstal en inboedel). Dus nog een extra korting bovenop de andere Univé-kortingen. U krijgt deze omdat Univé Hollands Noorden zelf brandverzekeraar is. Mooi meegenomen!

14

november 2011

Korting op uw schadeverzekeringen (PremieVoordeel Plan)

Het Premie Voordeel Plan (PVP) biedt Univé-klanten het voordeel van gedeeltelijke premieteruggave bij het afsluiten van meerdere verzekeringen. Hoe meer verzekeringen u bij ons afsluit, hoe hoger uw korting. Tot wel 15 procent per jaar!

KORTINGSPUNTEN De Univé-verzekeringen die meetellen bij het Premie Voordeel Plan zijn onderverdeeld in acht verzekeringsgroepen. Dit zijn Aansprakelijkheid, Motorvoertuigen, Zorg*, Ongevallen, Wonen, Recreatie, Tractoren/werktuigen en Overig. Wanneer u één of meerdere polissen uit een bepaalde groep heeft, dan ontvangt u één kortingspunt. De maximale korting per groep is € 22,69. Op www.unive.nl/pvp/verzekerings­ groepen vindt u de exacte groepsindeling. * Over de premie in de groep Zorg wordt geen korting gegeven. Deze groep telt echter wél mee bij de berekening van het aantal kortingspunten! Met elk kortingspunt bouwt u een kortingspercentage op. Dit ziet er als volgt uit: Kortingspunten 1 Totale korting 0%

2 3%

3 6%

4 9%

5 12%

6 of > 15%

Uw aantal kortingspunten wordt eens per jaar vastgesteld.

‘‘Als individueel verzekerde van Univé kunt u fors besparen op uw zorgverzekeringspremie’’


delingen en gemak! EEN VOORBEELD!

Iemand heeft de onderstaande verzekeringen bij ons afgesloten. Deze zijn afkomstig uit 4 groepen. Vier kortingspunten dus! Dit geeft recht op 9% korting per groep, met uitzondering van de zorgverzekering. Premie Korting 9% Een woonhuis- en inboedelverzekering € 163,36 € 14,70 Een autoverzekering en een motorverzekering € 391,74 + € 192,86 € 22,69 (maximale korting) Een rechtshulpverzekering (module consument, motorvoertuigen & inkomen) € 192,16 € 17,29 Een zorgverzekering € 995,40 € 0,- (geen korting) Totaalkorting € 54,68

Winstdeling bij positief bedrijfsresultaat Naast de kortingen kent Univé Hollands Noorden – bij een voldoende positief financieel resultaat – voor alle verzekerden met een brand- en/of inboedelverzekering een winstuitkering. Boeken wij goede resultaten, dan profiteert u daar dus van. Univé werkt immers zonder winstoogmerk. De verrekening vindt plaats met de premie van de brand en/of inboedel­ verzekering van het opvolgende jaar.

Collectiviteitskorting Tot slot heeft Univé ook overeenkomsten gesloten met verschillende partijen zoals het FNV, de Omring en Evean. Als u bij een van deze organisaties werkt, of er lid van bent, kunt u wellicht gebruik maken van aantrekkelijke collectiviteitsvoorwaarden. Zo heeft u als lid van het FNV recht op 10% korting op uw doorlopende reisverzekering! Vraag aan uw werkgever, de ledenorganisatie of aan Univé zelf of u hier aanspraak op kunt maken. De kortingen van een collectiviteit en de hierboven beschreven kortingen gaan niet altijd volledig samen. Uw Univé adviseur berekent graag de meest gunstige situatie voor u!

MEER WETEN? Wilt u weten wat Univé voor ú kan betekenen? Bel naar 0227 - 54 00 40 of mail naar hollandsnoorden@unive.nl. U kunt een vrijblijvende afspraak maken met een adviseur; bij u thuis of in een van onze kantoren te Bovenkarspel, Hippolytushoef, Medemblik, Schagen of Spanbroek. Net wat u prettig vindt!

november 2011

15


CONTACT ACTIECOUPONNEN COUPON

SAMENWERKING MET: SC BAKKER MAKELAARDIJ Herenstraat 11 1741 BM Schagen

HOOFDKANTOOR MEDEMBLIK

VESTIGING BOVENKARSPEL De Tuin 19

VESTIGING HIPPOLYTUSHOEF Beltstraat 76a

UNIVÉ HOLLANDS NOORDEN

Aambeeld 1 1671 NT Medemblik

T 0224 - 21 54 56 F 0224 - 21 41 35 E info@scbakker.nl www.scbakker.nl

T 0227 - 54 00 40 F 0227 - 54 93 93 E hollandsnoorden@unive.nl

Landgoed Hoenderdaell

Kortingsbon van € 2,voor 1 persoon

Ja, ik ben het met jullie eens en wil graag een ander de dienstverlening van Univé laten ervaren: De gegevens van mijn familielid/vriend(in)/kennis zijn: Naam: Adres:

Postcode:

MIJN CADEAU:

M/V Ik wil € 20,– overgemaakt hebben op

Plaats:

mijn rekeningnr.

Telefoonnummer overdag:

bij de

E-mail:

Uw Univé adviseur:

Naam:

M/V

Adres:

Postcode:

Stuur deze coupon naar: Univé Hollands Noorden (t.a.v. S. Avis) Antwoordnummer

Plaats:

67104, 1670 VA Medemblik

E-mail:

Actiecoupon

Ja, ik wil graag de Onmisbaar Onderweg tas bestellen met de speciale Univé-prijs. Het aantal tassen dat u wilt bestellen:

Ik heb 2 of minder polissen en betaal € 34,- inclusief verzendkosten

Ik heb 3 of meer polissen en betaal slechts € 28,- inclusief verzendkosten

Voorletters en achternaam:

Telefoon overdag:

Straat en huisnummer:

Telefoon ’s avonds:

Postcode en woonplaats:

E-mailadres:

Het afleveradres wijkt af van het factuuradres. Het afleveradres is:

Straat en huisnummer:

Postcode en woonplaats:

Stuur deze coupon naar: Univé Hollands Noorden (t.a.v. S. Avis) Antwoordnummer 67104, 1670 VA Medemblik

16

bank

Telefoonnummer ’s avonds: Mijn eigen gegevens zijn:

Neem deze coupon mee bij uw bezoek aan Hoenderdaell. Veel plezier!

VESTIGING SPANBROEK Capellehof 4

VESTIGING SCHAGEN Herenstraat 9

COUPON

www.univehollandsnoorden.nl

november 2011

HN Magazine nr 5  

HN Magazine nr 5

HN Magazine nr 5  

HN Magazine nr 5

Advertisement