Page 41

TÄSSÄ HE OVAT – UUDET UEF-LÄHETTILÄÄT Uudet UEF-lähettiläät on valittu. He ovat opiskelijoita, jotka esittelevät yliopiston koulutustarjontaa oppilaitosvierailuilla, koulutusmessuilla ja yliopistolla järjestettävissä tilaisuuksissa. He myös kertovat opiskelukokemuksistaan sosiaalisen median eri kanavilla blogissa, Facebokissa, Instagramissa ja Youtubessa. – Itsekin tietää uuden opiskelijarekrytointikauden käynnistyvän konkreettisesti, kun uudet lähettiläät kyselevät innostuneina, minne ja milloin pääsevät yliopistoa markkinoimaan, rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen toteaa. Lähettiläitä on kaikkiaan 12, ja heitä on kaikista tiedekunnista ja koulutusaloilta. Uudet lähettiläät ovat Essi Hauta, Jenna Kontinen, Samu Turunen, Henri Hakkarainen, Heidi Malinen, Christian Tuomi, Paula Auvinen, Laura Leppänen, Siiri Nelimarkka, Jasmine Peltorinne, Liina Penttinen ja Elina Tanninen. Paljon kiitosta saanut lähettilästoiminta jatkuu nyt neljättä vuotta.

ANTTI SAARELLE MARTTI HÄMÄLÄINEN -PALKINTO Lasten kasvun seurannan uudistamisesta väitellyt LT, erikoislääkäri Antti Saari sai Pohjois-Savon Lääkäriyhdistyksen vuoden 2016 Martti Hämäläinen -palkinnon. Väitöstutkimus osoitti kasvusairauksien tunnistamisen aikaistuvan ja diagnosoinnin tehostuvan, kun kasvukäyrät uudistetaan ja kasvua arvioidaan automatisoiduilla seurantamenetelmillä sähköisiä potilastietojärjestelmiä hyödyntäen. Tutkimuksessa laadittiin uudet kasvukäyrät suomalaislapsille käyttämällä noin 72 000 lapsen kasvuaineistoa.

Ensimmäiset maisterit valmistuivat IBS-ohjelmasta KANSAINVÄLISEN LIIKETOIMINNAN ja

– Opintokokonaisuuksista sai valita

myynnin johtamisen IBS-maisteriohjelman

mieleisimmät ja vaikuttaa itse siihen, mihin

ensimmäiset kauppatieteiden maisterit ovat

keskittyy opinnoissa, Luostarinen jatkaa.

valmistuneet Itä-Suomen yliopistosta. Syksyllä 2014 käynnistynyt IBS-ohjelma on kaksivuotinen maisteriohjelma, johon hyväksytään vuosittain 25 opiskelijaa. Ensimmäisten joukossa IBS-ohjelmasta valmistuneet Ilona Luostarinen ja Sini Markkanen kokivat ohjelman hyvin monipuoliseksi ja antoisaksi. – IBS-ohjelma oli tiivis paketti, jonka sai hyvin suoritettua kahdessa vuodessa. Kurssit olivat mielenkiintoisia ja vastasivat odotuksia, Markkanen luonnehtii.

Ilona Luostarinen ja Sini Markkanen valmistuivat kauppatieteiden maistereiksi kansainvälisestä IBS-maisteriohjelmasta.

BIOPANKKI­ NÄYTTEIDEN KERUU ALKAA Itä-Suomen Biopankki aloittaa biopankkinäytteiden keruun suostumuksen antaneilta. Nimettömiksi koodattavat näytteet voivat olla esimerkiksi kudosta, verta tai DNA:ta. Näytteitä ja niihin liittyviä tietoja käytetään tutkimuksiin, jotka auttavat ymmärtämään sairauksien syntyä ja kehittämään hoitoja. Keräys alkaa ensin KYSissä ja myöhemmin myös Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen, Itä-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymien sairaaloissa.

SAIMA

3

2016 41

Profile for University of Eastern Finland

Saima 3/2016  

Itä-Suomen yliopistolehti Saima 3/2016

Saima 3/2016  

Itä-Suomen yliopistolehti Saima 3/2016

Profile for uniuef