Page 1

1

Carlstad United–Götene IF Lördag 28/9 kl 15.00

M at c h t i d n i n g f ö r C a r l s ta d U n i t e d

n U M M ER 1 0 / 2 0 1 3

Dave Mosson, tränare

–Vi blir jobbiga att möta

Karlstads fotbollstidning! NU ÄNNU STÖRRE! Urban Urger, krönikör

Nu är tid för hjältar!

Direkt i lådan till 9.500 hushåll i Karlstad!

Carlstad United har vittring på serieledning

Höstjakt på nya poäng


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

2

Ledaren

Det är viktigt med gott färskbryggt kaffe på jobbet SPÄNNINGEN STIGER!

D

et har gått några veckor sen min senaste ledare och mycket har hänt på dessa korta veckor. Det har varit många fina septemberdagar, men Nu har jag så smått börjat packa ihop på verandan inför de bistrare tiderna som vi vet oundvikligt kommer. Men innan dess så är det ett antal fotbollsserier som skall avgöras. Så den

som gillar att spekulera kan ägna många timmar åt att sätta ihop scenarior. Men efterhand som matcher avverkas minskar snabbt de olika möjligheterna. Vår serie har dragits isär de senaste veckorna och det verkar som det är tre lag som ska göra upp om seriesegern. Glädjande nog är vi ett av de lagen. Vi ligger nu skuldra vid skuldra med IFK Uddevalla inför slutspurten av serien. Tätt bakom ligger IK Gauthiod som till skillnad från oss har saken i egna händer eftersom de har både oss och IFK Uddevalla kvar på spelschemat. En annan förening som i högsta grad är involverade i avgörandet är IFK Åmål som även de har både Uddevalla och oss kvar på programmet. Nykomlingen Åmål har gjort det riktigt bra och har häng på tättrion. Så det saknas verkligen inte spänning den division 2 norra Götaland. Oavsett seriens utgång har vi fotbollsgodis att vänta på i mars nästa år. CU:s starka seger mot superettanlaget Varbergs BOIS i Svenska Cupen ger oss plats i fotbollens finrum när Sveriges 32 bästa lag delas in i 8 grupper för ett gruppspel. Minst ett allsvenskt lag och kanske två kan ställas mot våra kämpar. Och vi får verkligen hoppas på en mild vinter och att kommunen gör sitt bästa för att det ska finnas en spelbar plan i Karlstad. Det vore synd om årets fotbollshöjdpunkt spelades utanför kommungränserna. Några serier är redan avgjorda och hatten av för alliansklubben Sommaro IF som tar klivet upp i division 4 och för Norrstrand väntar kval till fyran. Hertzöga har säkrat spel i fyran nästa år och för Skattkärr avgörs det i sista omgången om de hänger kvar, får kvala eller åker ur. Stort grattis till IFK Ölme som tar klivet upp i division 2. Även KB Karlskoga har möjlighet att ta sig till kval och via det nå division 2. Så om alla Värmlandslag hamnar i samma division 2-serie nästa år kan det bli gott om derbyn. Om vi skall bidra med ännu fler derbyn i division 2 eller skall tillhöra en högre division avgörs som sagt i de tre sista matcherna. Först i denna trilogi är hemmatchen mot Götene. För Götene kan det vara sista chansen att få häng på kvalplatsen. Och därför möter vi ett lag som kommer ge sitt yttersta för att ta den chansen. Så för oss finns bara ett läge – fullt ös! Jag hälsar Götene IF, domare och publik välkomna till Klasmossens IP. Vi leder just nu seriens publikliga med ett snitt på 292 åskådare. Det vore väl kul att vinna den också, så slut upp på Klasmossen och stötta våra killar i jakten på seriesegern!

Jan Warnestad Ordförande Carlstad United

utkommer med 11 nr/år. Distribueras direkt till 9.500 hushåll i Karlstad. Redaktör: Christer Höglund, ch@unitednews.se. Produceras av: United Friends Förlag (UFFS). Original: Greenhouse, Peter Sörensen, 0730-20 52 82. Matchbilder är om inte annat anges tagna av Christer Höglund. Tryck: VF Tryck. Registrerad som periodisk tidskrift.

Gilla oss på Facebook!

!koobecaF åp sso alliG

facebook.com/JOBmealKarlstad www.jobmeal.se


3

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

CYLINDA LEVERANS - INSTALLATION OCH BORTFORSLING HOS

RICHARDSONS

Inbyggnadspaket IHI-760 & IBU-86 RF Induktionshäll. Facetteslipad design, 2 stora 21 cm zoner. 5 ÅRS GARANTI! Ugn i rostfritt stål med varmluft, matlagningstermometer, stor volym = 73 liter. 5 ÅRS GARANTI!

MONTERAT & KLART!*

Kondenstorktumlare

11.900:-

Tvättmaskin

Toppmatad tvättmaskin

FT-384S

TK-320

TT-150

8 kilo, 1400 varv, kolborstfri motor. 5 ÅRS GARANTI!

8 kilo, känner själv av när tvätten är torr, resttidsvisning. 5 ÅRS GARANTI! Rek. 5.495:-

Nu

Paketpris

4.500:-

MONTERAT & KLART!*

MONTERAT & KLART!*

Represen tant på plats i KARLSTA DSbutiken F R LÖRDAG o EDAG, ch som visar SÖNDAG fördelarn a med

5 kilo, 1000 varv

5.995:-

MONTERAT & KLART!*

3.795:-

Diskmaskin

Spis

Luftavfuktare

Välj mellan vit eller rostfri. Innerbelysning. Extra tyst = 42 db(A)! 5 ÅRS GARANTI!

med glaskeramikhäll & varmluft 60 cm bred. 5 ÅRS GARANTI!

Avfuktar upp till 20 liter/ dygn. Avfuktar ned till +5 grader. 5 ÅRS KOMPRESSORGARANTI! Ord. 2.995:-

DM-296

Nu

S-564KVE

5.995:-

MONTERAT & KLART!*

MONTERAT & KLART!*

6.995:-

Nu

Kyl & fryspaket

Kyl/frys

KF-4185N

K-7185 & F7185N

185 cm. Helt självavfrostande. 5 ÅRS GARANTI!

6.995:-

KCC-820

185 cm. Båda helt självavfrostande. 5 ÅRS GARANTI! Rek. 16.990:-

MONTERAT & KLART!*

Paketpris

14.990:-

*Gäller i bef. uttag inom våra affärsområden t.o.m. 4/10-2013

Nya helgöppettider i Karlstad. Lördagar 10 - 15. Söndagar 12 - 16

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31

www.richardsons.se

MONTERAT & KLART!*

Gilla oss på

2.395:-


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

4

Snart 70 år gammal är han still going strong. Möt en av Carlstad Uniteds sanna eldsjälar.

Ulf brinner för idrotten och därmed gick man miste om uppflyttningen. Efter matchen när Ulf och domarkollegerna var på väg till omklädningsrummet kom det en man rusade mot honom och stack en kniv i magen. –Jag vände mig om i den situationen och fick den i magen, bladet var inte ute men han var inte nykter. Väl inne i omklädningsrummet kastade de in stenar och en lagledare var inne och skällde på oss. Det var kaos innan polisen kom till platsen, berättar Ulf Svanström som funderade på att lägga av efter den händelsen. –Jag ringde hem när det hände och berättade för Anita att vi fick åka till polishuset då de hade skurit sönder däcken på bilen och där satt vi i två timmar tills det hade lugnat ner sig. Repade nytt mod Veckan efter blev han mordhotad, men Värmlands Fotbollsförbund ville att han skulle ge sig ut och döma en juniormatch för att repa nytt mod. Han hade då med sig folk som stöttade och han kom att fortsätta med dömandet. – Det var en kuslig grej och de två andra lade av efter det, berättar han. –Pappa Kurt, som var framgångsrik fotbollspelare och bland annat spelade i landslaget, tränade mig hemma på gräsmattan och jag kommer ihåg att jag inte fick spela fotboll innan jag hade gjort klart läxorna, berättar Ulf Svanström.

Carlstad Uniteds assisterande lagledare och allt i allo Ulf Svanström har ett sällsynt stort idrottshjärta. Han kommer från en idrottsfamilj och har själv en gedigen bakgrund både som spelare och tränare. Trots att han fyller 70 nästa år och faktiskt varit nära att få sätta livet till har han inga planer på att sluta. Det är så roligt så jag kan inte sluta, säger Ulf.

A

llt började hemma hos familjen Svanström i Sävedalen, Göteborg, i slutet på 40-talet. Ulf föddes 1944 och farsan Kurt, som själv var mittfältare i det svenska landslaget som kom fyra vid fotbolls-VM 1938 i Frankrike, ville att sonen skulle gå i hans fotspår och bli lika bra på fotboll. Dyrköpt danskväll Egentligen skulle Ulf ha gjort allsvensk debut som 17-åring efter att ha gått via Örgrytes pojk- och juniorlag i Örgryte. Men en utsväng på Rondo med kompisarna gjorde att han fick vänta tills han blev 18 år. –Jag fick direkta order från min far att ta sista bussen vid elvatiden hem eftersom jag hade match på söndag. Det var en hel del folk där och många tjejer, jag fick tag på en liten böna och tänkte inte så mycket på vad klockan var. När jag dansar ryckte någon helt plötsligt tag i min axel – ”Pojken, du ska vara hemma klockan elva och du sköter dig inte”. –Pappa kände nästan alla och han visste var jag var. Min far ringde därefter lagledaren Tord som var min farbror och berättade att jag inte skulle få följa med på grund av det. Så var det med den saken. Allsvensk debut som 18-åring Debuten skedde istället hemma mot GAIS som 18-åring och högerhalv. –Det gick riktigt bra och jag kom att

Text & foto: Anders Andersson göra tolv matcher i allsvenskan med Örgryte. Men sen sa min pappa till mig att det inte var någon ide att jag skulle spela vidare i ÖIS, du kommer med på släktens bekostnad fick jag höra då, berättar han. Efter Örgryte gjorde han en säsong i Kungsbacka innan det bar av till Tjörn och spel i Skärhamns IK. – I Skärhamn spelade jag ihop med Jens Söderberg och Örjan Persson, vi pendlade dit från Göteborg i en limousin. (Den fick de låna av företagsledaren Lars Johansson vars företag hade skaldjursbåtar). 1972 flyttade han så till Karlstad och blev sambo med blivande frun Anita. Där blev det spel i såväl Karlstad BK som Norrstrands IF innan knät gick sönder. och satte stopp för fortsatt spelarkarriär. Satsade på tränarkarriär –Efter det blev jag tränare i Nyedshov, IFK Skoghall innan vi flyttade till Ösmo utanför Nynäshamn och jag påbörjade en utbildning på GHI. Vi kom dit 1976, berättar Ulf. Under den tiden var han med och tränade Ösmo GIF från division fem till division tre. Dessutom dömde han en hel del bandy och fotboll. –1980 flytta vi hem igen. Anita hade hemlängtan och vi flyttade till Säffle. Där jobbade han som reservdelsman inom bilbranschen innan han blev kanslist hos Säffle FF i tretton år. Men han var som sagt elitdomare i bandy och nådde division tre i fotbollen. Det blev hela 47 matcher i

högsta serien i bandy och han många minnen finns från den tiden. –Vi var uppe i Edsbyn en fredagskväll och dömde när de mötte Villa Lidköping. Det var minus 13 grader och mycket snö, vi tog två utvisningar på två hemmaspelare och Villa kunde göra mål. När vi i paus var på väg ut i omklädningsrummet och jag skulle sätta på mig skridskoskydden, då kom det en äldre dam med Edsbynmössa, portfölj och satte hela sin fot i arslet på mig. Jag flög in i en snödriva och blev vit i hela ansiktet, ”där kan du f*n sitta” –En annan gång var vi (han dömde ihop med Lars Kalleryd och Leif Jonsson) till Vetlanda och dömde Vetlanda-Hammarby. När vi var på väg ut efter paus så slängde de ner en mosbricka som landade i min nacke. Vi fick skjuta upp matchen en kvart för jag var tvungen att göra mig iordning, berättar Ulf Svanström. Någon SM-final blev det aldrig för Ulf trots att IF Boltic tog sig till finalen. Eftersom kollegan Lars Kalleryd bodde i Karlstad fick de inte döma Boltic. Olustigt knivdrama I fotbollen var han med om en olustig historia när han dömde en helt avgörande match i division fyra 1985. Arvika som mötte Torsby gick för seger och avancemang till division tre. Tidigt i den första halvleken dömde han straff för Torsby och gästerna tog till vara på den. Arvika radade upp lägen men kom inte att göra något mål

Till United 2009 Till Carlstad United kom han under 2009. Det var dåvarande sportchefen Börje Andersson som kontaktade honom. –Börje frågade om jag ville hjälpa till på kansliet och då började jag. Jag skötte då hand om tvätten, material, jag gjorde allt och låg till och med över på kansliet. Nu tre år senare är han tillbaka i en förening som går en ljus framtid till mötes. –Jag kom tillbaka 2011 och sedan dess har jag haft det förbannat roligt i Carlstad United. Numera finns det en styrelse och det går bra fotbollsmässigt. Det är mer ordning och reda, säger Ulf Svanström som förutom att bjuda in gästande lag och domarna tar hand om dem när de kommer till Klasmossen, är en allt i allo och är även med på bortamatcher. Sänder ett tack till frugan På vintern sköter han samma syssla i elitserielaget i bandy, IFK Vänersborg. – Jag pendlar 24 mil tur och retur, men det är otroligt roligt med idrott, jag kan inte bara sluta med den. Och jag är så oerhört tacksam för att min fru Anita låter mig få hålla på med det jag tycker så mycket om, idrotten. Om årets Carlstad United Avslutningsvis ber vi så Ulf ge sin syn på vilka styrkor han tycker att årets Carlstad United besitter. –Man spelar en fin teknisk fotboll, ger sig aldrig utan spelar på i 90 minuter. Även om våren har varit knackig och målen uteblivit så har det lossnat nu under hösten. Först knäckte vi Jonsered hemma som borta och sedan IFK Uddevalla i seriefinalen. Dessutom är Dave Mosson en väldigt bra tränare. Och sist men inte minst vill jag lyfta fram alla som jobbar runt laget, allt ifrån materialförvaltaren till de kring kiosken. De är suveräna, avslutar Ulf.


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Hur mycket kan du spara?

Sol och bad.

Flyg lågpris till Teneriffa. Det blir billigast så. Linje och lågpris: Alicante, Barcelona, Köpenhamn, Las Palmas, Teneriffa och Stockholm. Charter: Cypern, Gran Canaria, Kroatien, Mallorca, Rhodos och Turkiet.

Familjen Hedefor valde Karlstad Airport och linjen till Barcelona. Nu startar snart säsongens lågprisflyg till Teneriffa. Flyg fyra personer med Ryanair den 15-22 november och bo på trestjärniga Apartment&Hotel Columbus. Det kostar bara 9 130 kronor, eller 2 283 kronor per person.* Boka på ryanair.se eller vänd dig till din resebyrå när du vill få riktigt mycket semester för pengarna. Flyg från Karlstad, du också. Det är enkelt, nära – och billigt. Vart vill du? Läs mer om alla destinationer på karlstadairport.se

* Priserna varierar beroende på bokningsdatum och kan vara både högre och lägre än i exemplet. Prisexemplet är från ryanair.se och booking.com den 10 september 2013.

5


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

6

Carlstad UTD–GÖTENE IF. LÖ 28/9 kl 15.00 DIV 2. Norra götaland. IFK Uddevalla Carlstad Utd IK Gauthiod IFK Åmål Rynninge IK Tibro AIK FK Jonsereds IF Nordvärmland Sävedalens IF Ytterby IS Karlslunds IF Götene IF

19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19

20 18 16 9 4 -7 -11 3 -10 -16 -9 -17

Carlstad United

35 35 33 30 30 26 26 25 23 22 20 15

9

Simon Molander

16

Gzim Istrefi

GÖTENE IFS TRE senaste 21/9 Götene IF – IFK Uddevalla 0-2 14/9 Tibro AIK - Götene IF 3-0 7/9 Götene IF - Karlslunds IF 3-7 carlstad UTD TRE senaste 21/9 Ytterby – CU 14/9 CU – Rynninge IK 7/9 Sävedalens IF – CU

2-5 1-0 2-1

8

Bastian Rojas Diaz

7

Andre Jernberg

Ledare: Dave Mosson, Hans-Åke Fors, Ulf Svanström och Göran Sandeback

SKYTTEligan CU Simon Molander Gzim Istrefi Oscar Lander Bastian Rojas Diaz

12 5 4 4

Götene IF

10 9

SKYTTELIGAN Div 2 N GÖTA. Valon Gashi, IFK Åmål Daniel Fredriksson, IFK Uddevalla Simon Molander, Carlstad Utd Emil Svensson, IK Gauthiod Samir Fehric, IFK Uddevalla

Erik Wennberg Patrik Skanfors

88

Tobias Johansson

1 Niclas Haglundh 2 Oskar Callerud

17 14 12 12 9

FUNKTIONÄRER Domare: Kalle Jansson, Örebro Ass: Oscar Hult, Kumla och Nicolas Sandoval, Örebro.

2. Wille Larsson 3. Martin Sund 5. Tom Larsson 1 6. Stefan Jadnert 7. André Jernberg 2 8. Bastian Rojas Diaz 88. Tobias Johansson 9. Simon Molander 2 10. Erik Wennberg 11. Oscar Lander 12. Mathias Karlsson 13. Sherwan Baderkhan 14. Govend Haidar 1 15. Robert Hedman 1 16. Gzim Istrefi 2 17. Lawand Haidar 1 18. Björn Jingfors 1 20. Dan Nyblom 21. Pontus Hesselheim 1 22. Amir Noajnas

4 Joel Rådberg 6 Patric Norismaa 7 Christoffer Apell 8 Erik Bohman 9 Johan Karlsson

6

10 Mikael Mörk

Stefan Jadnert

15

Robert Hedman

11 Robin Johansson 12 Oskar Johansson 13 Viktor Callerud

18

Björn Jingfors

5

14 Anton Svensson

Tom Larsson

16 Niklas Hedström

FOTBOLL + AFFÄRER = SANT!

17 Viktor Berntsson 19 Erik Callerud 20 Johan Höjer

Vill du veta mer om hur du kan kombinera engagemang i fotbollen med goda affärer. Bli medlem i United Friends. Ring och prata med Bengt Haffling på 070-8398120.

21 Albin Wemmert Tränare:

1

Patrick Thorsmyr,

Mathias Karlsson

Lars Lindqvist och Fredrik Seth (ass)

01

12

2

3

5

6

Målvakt

Målvakt

Försvar

Back

Försvar

Mittfält

Född 1995

Född 1994

Född 1994

Född 1987

Född 1991

Född 1988

Moderklubb: Råtorps IK

Moderklubb: Karlskoga SK

Moderklubb: Hertzöga BK

Moderklubb: Köping FF

Moderklubb: Hertzöga BK

Moderklubb: Kvarnsvedens IK

7

8

9

10

11

13

Mittfält

Mittfält

Anfall

Mittfält

Mittfält

Anfallare

Född 1994

Född 1986

Född 1990

Född 1987

Född 1990

Född 1993

Moderklubb: Edsvalla IF

Moderklubb: Grums IK

Moderklubb: Eds FF

Moderklubb: Arvika Fotboll

Moderklubb: Karlstad BK

Moderklubb: FBK Karlstad

Mathias Karlsson

André Jernberg

Petter Hedström

Bastian Rojas Diaz

Wille Larsson

Simon Molander

Martin Sund

Erik Wennberg

Tom Larsson

Oscar Lander

Stefan Jadnert

Sherwan Baderkhan


7

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Inför-matchen-spaning med Urban Urger

En rysare på Klasmossen Alltid lika sevärde teknikern och bolltrollaren Govend Haidar visar prov på det 100%-iga fokus som kommer krävas för seger mot Götene IF, ett lag som spelar för sin överlevnad i div 2.

han var fotskadad. Det återstår att se om han kan spela mot CU. Mest varnad är ytterbacken Johan Höjer med sina fem gula kort. Tvåa i denna föga positiva listning är mittbacken och lagkaptenen Patric Norismaa med fyra varningar. Faktum är att hela åtta spelare blir avstängda om de får ytterligare en varning. Laget har haft en eller flera spelare avstängda i åtta matcher.

Det är inget roligt läge för gästande Götene IF. Efter förra helgens hemmaförlust mot IFK Uddevalla känns sistaplatsen än mer cementerad. Det är fem poäng upp till kvalplatsen och Götene har en tuff avslutning på serien: CU borta, Sävedalen hemma och Rynninge borta.

D

Text: Urban Urger Foto: Christer Höglund

et var lite oroligt i leden redan före seriestarten då man löpte risken att förlora sina två nyckelspelare. Lagkaptenen Patric Norismaa var föremål för Skövde AIKs intresse. Boende och jobbsituationen satte dock käppar i hjulet. Frågan är dock om det inte kommer en ny propå efter denna säsong. Anfallaren Christoffer Apell var mycket nära att trappa ner i sin moderklubb Källby IF men beslutade sig för ännu en säsong i Götene. När så serien precis hade kommit igång blev man två man kort sedan anfallaren Oskar Johansson skadat hälsenan och mittbacken Oskar Callerud bakre korsbandet. Götene inledde dock positivt med sju poäng på de tre första matcherna genom två segrar (Rynninge och Sävedalen) och

kryss mot CU. Sedan gick luften ur laget och man tog endast en poäng på de följande sju (!) matcherna. Ingen positiv omstart Om man hade förhoppningarna om att eländet skulle vända efter sommaruppehållet så började det hela med att man tappade ytterligare spelare. Offensive Jakob Söderberg, som kom ny från Skara FC inför säsongen, tappade motivation/ inspiration och återvände till Skara FC. Visserligen lyckades mittfältaren Joel Rådberg äntligen bli spelklar efter segslitna förhandlingar mellan Götene och division 6-laget Söne SK men sedan kom beskedet att man tappade en försvarare när mittbacken Andreas Johansson fick tid för att operera sina krånglande ljumskar. Omstarten gav först små tecken på upp-

ryckning. En knapp förlust mot Nordvärmland (0-1), oavgjort mot Gauthiod (1-1) och seger mot Åmål(3-0) signalerade att Götene kanske skulle slippa kvala denna säsong också. Sedan förlorade man fyra raka matcher med 4-17 i målskillnad. Bortaplan ingen höjdare Götene har endast tagit sju poäng på bortaplan varav endast ett efter sommaruppehållet. Dessutom har man dragit på sig den föga smickrande målskillnaden 11-21 på främmande mark. Götenes svagaste period är sista kvarten på första halvlek och första kvarten på andra halvlek. Där har man spelat 6-16. Endast åtta av 24 mål har gjorts under den första halvleken. Målskyttar och busar Den interna skytteligan leds av Christoffer Apell (5 mål) före Robin Johansson (4). Det är dock frågetecken för om publiken på Klasmossen kommer att få se dessa två. Johansson är definitivt borta då han drog på sig sin tredje varning i matchen mot Uddevalla. Apell spelade inte alls eftersom

Tänkbar startelva När man tittar på de fem senaste matcherna så kan man konstatera att det inte har varit så stora omkastningar i startelvan. Försvaret har bestått av målvakten Niclas Haglundh samt fyrbackslinjen Joel Rådberg, Patric Norismaa, Viktor Callerud och Johan Höjer. Här har man inte så många alternativ. På mittfältet blir det någon typ av omkastning eftersom Robin Johansson är avstängd. Här får vi se vem som ska komplettera Erik Bohman, Viktor Berntsson och Erik Callerud. I anfallet handlar det om Christoffer Apell och Mikael Mörk. Skulle Apell inte komma till start blir det nog Johan Karlsson som får ersätta för andra matchen i rad. Vinna eller försvinna De är ingen överdrift att påstå att det handlar om att vinna eller försvinna för Götene IF. Allt annat än tre poäng innebär en degradering. Carlstad United har i sin tur inte råd att förlora poäng om man vill fortsätta kampen om seriesegern. Man får hoppas att inte scenariot från i våras upprepas d.v.s. att en seger förbyts i oavgjort efter att Götene kvitterar i den 90:e minuten.

14

15

17

18

19

20

Mittfält

Mittfält

Anfall

Back

Mittfältare

Mittfältare

Född 1994

Född 1988

Född 1990

Född 1989

Född 1991

Född 1994

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Vansbro AIK

Moderklubb:

Moderklubb: IF Viken

Moderklubb:

Moderklubb:

Stenungsunds IF

Karlstad BK

Govend Haidar

Robert Hedman

parken

21

Pontus Hesselheim

Lavand Haidar

Björn Jingfors

IFK Kronoparken

88

Tobias Johansson

22

Gzim Istrefi

Amir Nojanas

Dave Mosson

Hans-Åke Fors

Tränare Född 1947 Moderklubb: –

Lagledare

Anfall

Mittfält

Anfall

Född 1994

Född 1982

Född 1984

Moderklubb:

Moderklubb:

Moderklubb:

Karlstad BK

IK Oddevold

Sommaro IF

Född 1962 Moderklubb: –

Dan Nyblom

FOTO SAKNAS

Göran Sandeback

Materialare Född 1951 Moderklubb: –


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

8

KOMMENTAREN med tränare Dave Mosson

Vi blir jobbiga att möta –Jag hoppas att spelarna fortsätter att behålla ödmjukheten och att de tar med sig den gnista som finns i gänget ut på planen nu på lördag. Vi satsar framåt och kommer att ge 100%. Vi blir jobbiga att möta, skriver tränare Dave Mosson.

M

ed tre matcher kvar av säsongen har serien utvecklats till en rafflande och kittlande strid om såväl topplatsen som kvalplatsen till fortsatt division 2-spel. CU är i allra högsta grad inblandade i kampen om seriesegern. Men vi är ett av flera lag som har chansen. Som tränare blir man stolt över den vilja och ambition som spelarna har visat under säsongen. För några veckor sedan stod IFK Uddevalla ensamma i topp med åtta poäng till godo, men en liten svacka från deras sida banade väg för jagande motståndare och vi är nu ikapp med två mål sämre målskillnad! Höstavslutningen en rysare Det är dock inte bara CU som jagar serieledare. Gauthiod har efter tre raka segrar bara två poäng upp till ledarduon. Det intressanta just nu är att just Gauthiod möter oss båda i de två nästkommande omgångarna. Kan en höstavslutning bli mer spännande. Imponerande också att IFK Åmål har gjort en storartad höst och är tillsammans med svårspelade Rynninge endast fem poäng efter med nio poäng kvar att spela om. Det är kul och spännande för oss spelare och ledare att vi har gett oss själva möjligheten att vara med i toppkampen, vilket innebär att varje match blir viktig och självmotiverande. Jag är nöjd och imponerad av den höst som killarna har gjort med en enda liten plump när vi tappade fart mot ett krigande Sävedalen trots spelövertag och ledning i halvtid. Vårens bästa spelare, Martin Sund, har missat större delen av hösten p.g.a. skada och Oskar Lander är borta resten av säsongen med en misstänkt korsbandskada. Det är tyvärr inte alldeles ovanligt att sådant händer under höstsäsongen och naturligtvis kännbart för laget, men en stor eloge till alla ungdomar i A-truppen. De visar upp stor framåtanda och kvalitet på varje träning när de har plockats in i laget vid skador och avstängningar. Götene farliga framåt Har vi kommit så här långt vill vi självklart vinna samtliga tre återstående matcher och hoppas att det räcker. Vi är dock medvetna om att det blir tuffa matcher ända ut och kräver 100% inställning och fullt fokus på vår spelidé. Vi har visat upp en bra stabilitet i stort sett hela hösten och vet att vi är svårslagna även när vi tvingas att möblera om i laget. På lördag gästas vi av Götene som var serieledare när vi möttes i våras och som lyckades knipa en poäng med matchens sista bollkontakt. Laget har haft en jobbig höst och matchen i Karlstad blir enormt viktig för Götene som ligger fem poäng från

kvalplatsen och som kommer att kriga och kämpa om poängen för att överleva. Större under har skett i fotbollshistorien och det är angeläget att vi inte underskattar våra motståndare som är farliga framåt, inte minst på fasta situationer. Vi kommer från en stark prestation borta mot Ytterby där vi gjorde fem mål och skapade även flera lägen. Simon Molander och Gzim Istrefi gjorde målen och är svårstoppade. Simon Molander gjorde faktiskt sin andra äkta

hat-trick. Senast var mot Jonsered då han gjorde samtliga målen. Vi är för tillfället ett mycket bra division 2- lag och jag hoppas att spelarna fortsätter att behålla ödmjukheten och ta med sig den gnistan som finns i gänget ut på planen på lördag. Vi satsar framåt och kommer att ge 100%. Vi blir jobbiga att möta.

Priserna gäller vecka 39 t o m söndag 29/9-13. Lokalt kan lägre priser och variationer i sortimentet förekomma. Reservation för slutförsäljning och ev tryckfel.

Spara

Våxnäs • Öppet alla dagar 8–22 • Telefon 054-21 01 02

SUPER

Unika spjäll!

KLIPP

Hej på er alla kunder. En strävan som vi har är att sälja något som är unikt för vår butik. Många kunder vallfärdar till vår butik för att vi troligtvis säljer Karlstads godaste grillade tunna revbensspjäll om inte Sveriges eller i hela världen. Är det något som vi får höra när vi pratar med kunder i butiken och på stan så säger många ”jag åker till ICA Supermarket Spara på Våxnäs och köper deras grillade revbenspjäll för att de är goda och bra”. Vår målsättning är att finna och erbjuda saker som gör att våra kunder åker till oss av flera anledningar som är unika än de grillade spjällen. Under hösten och framöver kommer vi göra flera saker som övertygar er om att vår butik är unik. Välkommen till dig som gillar god mat och bra affärer.

10k /st

Smörgåsmargarin Lätta. 600 g. Jfr pris 16:67/kg. Max 2 erbj/kund.

Denna vecka säljer vi grillade revbenspjäll till bra pris ”se priset i butiken”. Hoppas du som inte provat passar på nu så hela Karlstad får reda våra unika spjäll. Välkommen önskar Claes med Medarbetare

39

15k

90

/kg

Benfri karré ICA. Ursprung Sverige. Ca 1100 g. Mittdelskött av gris. I bit.

/kg

Päron Conference ICA. Holland, Belgien.

scanna MED ICA HANDLA

Klass 1.

Jfr pris 39:90/kg. Gäller även dig som ansöker om ICA Kort idag. lägg till oss som favorit

Inspireras mer på ICA.se/supermarketspara V39_DR_UC_SSV_64300_16SID_J.indd 1

2013-09-02 11:03:55


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Sedan 40 år tillbaka utför vi alla typer av mark- och anläggningsarbeten i din region

Stenarbeten

Enskilda avlopp

Murar

Staket & stängselarbeten

Trädgårdsanläggningar

Grundläggningsarbeten

Trädbeskärningar

Betongarbeten

Vatten och avloppsarbeten

Snöplogning

Dräneringar

Inget arbete är för stort eller för litet för oss. Vi är certifierade enligt kvalitet ISO 9001, miljö ISO 14001 och arbetsmiljö AFS 2001. Besök vår hemsida www.sten-vag.se eller kontakta oss på telefon 054-771 90 00 så berättar vi mer.

9


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

10

Är du skogsägare i Värmland och går i säljtankar? Ring någon av oss!

En krönika av Urban Urger

Peter Jonsson 070­658 01 57

Leif Henriksson 070­687 15 20

Johan Stjernberg 070­533 42 46

Fiskarheden i Transtrand är ett stort och mycket modernt sågverk. Årsproduktionen av sågade trävaror ligger runt 300 000 kubikmeter, varav mer än 90 procent går på export. Vi som visar upp oss i denna annons är Fiskarhedens inköpare av skogsråvara i Värmland. Värmlandsporten i Stöllet är vår bas. Vi kan alltså de värmländska skog­ arna och vet att många skogsägare har den högklassiga råvaran som Fiskarheden har behov av. Det är bara att ringa till någon av oss om du går i säljtankar eller vill få några skogliga frågetecken uträttade.

Fiskarhedens Fiskarhedens Trävaru AB. Fiskarheden 30 00 00 Fiskarheden16, 139,780 78068 68Transtrand. Transtrand.Tel: Tel:0280­59 0280-59 30 www.fiskarheden.se www.fiskarheden.se

Behöver du hjälp med ett reportage i text och bild? Kontakta mig.

Anders Andersson Text & Bild Telefon 070-380 79 24 www.strandgodsetkonsult.se

Nu är tiden för hjältar Jag har tidigare påpekat det kval som person men ta mig tusan om det inte det innebär att vara CU-supporter. I föll ett par tårar längs mina kinder. denna anda känner jag mig manad att Jag hade just bevittnat hur CU lyckats ta på mig rollen som ”Dr Sadness”*. Nu besegra Strömtorps IK med 2-1 i den går serien in i sitt avgöranandra kvalmatchen och ”Om alla fortsätde skede och Carlstad Unidärmed avancerat till ter att prestera division 2. I bakgrunden ted är åter inblandat i en på samma höga hörde jag hur lagkappoängduell med enorm benivå som man tenen L-O Andersson tydelse. Historiskt sett vill har gjort denna ledde segersången i omjag påpeka anledningarna höst så ska jag klädningsrummet och till att jag darrar på manbanne mig sitta i mitt inre upprepades schetten riktigt rejält. på läktaren på hur en av lagets kortaste 2010 var det två matcher Klasmossen och spelare, Erik Midthun, kvar på säsongen och CU grina floder när nickade in 2-0 målet på låg på ”säker” mark med en serien tar slut hörna. Helt oväntat men poäng ner till nedflyttningden 12 oktober.” en. Vi vet alla hur det gick likväl en av de mest unsedan. Förlust hemma mot derbara syner. Boden i den sista omgången samtidigt Att förklara denna känslomässiga som BK Forward besegrade Vasalund. reaktion för en person som inte har CU degraderades tillsammans med bl.a. idrott som första prioritet är ganska Östersund till division 2. Samma Öst- svårt. Det kräver egentligen en lång ersund som sedan fyllde sitt lag med utläggning om hur bortamatcher mot engelsmän, samt spelare från Sydame- IFK Eskilstuna (förlust 1-3), Västerås rika och Asien, för att avancera till su- IK (förlust 0-4) och Rottneros IK (förperettan. lust 0-2) hade karvat djupa sår i själv2011 låg CU trea med fyra poäng från förtroendet. Att se detta förvandlas till serietoppen med fem matcher kvar att en total framgång efter kvalsegrar mot spela. Fyra förluster i slutet av serien Älvsjö AIK och Strömtorps IK är lika och Gauthiod gick upp till division 1. svårt att förklara än idag, tio år senare. 2012 låg CU tvåa, två poäng från seJag hoppas, dels för egen skull och rieledning, med fyra matcher kvar att dels för alla som har tillkommit i Carlspela. Man förlorade tre av matcherna stad Uniteds supporterskara, att få och Nyköping vann serien. Samma Ny- uppleva denna euforiska känsla. Tre köping har nu chansen att få kvala till matcher kvar varav två på hemmaplan. superettan. Man bara hoppas att årets upplaga av Förstår ni vart min faktauppräkning CU har lärt sig, inte räds, av historien leder? Nu ligger CU i delad serieledning och njuter av läget. Nu är tiden för när tre omgångar återstår av serien. hjältar. Om alla fortsätter att prestera Endast två plusmål talar till fördel för på samma höga nivå som man har gjort IFK Uddevalla. Frågan är om man änt- denna höst så ska jag banne mig sitta ligen ska få uppleva den där hisnande på läktaren på Klasmossen och grina känslan det innebär att se sitt favoritlag floder när serien tar slut 12 oktober. lyckas att nå den framgång det så väl har gjort sig förtjänt av. *Dr Sadness var en figur som förekom i För nästan tio år sedan, 25 okto- radioprogrammet Rally under början av ber 2003. satt jag på trappen utanför 2000-talet. Han kom in för att sänka stämomklädningsrummen på Strömtorps ningen i programmet genom att rada upp IP. Jag är inte någon särskilt gråtmild tråkiga saker och händelser.


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Löparsäsongen är här. Prova ut ett par nya skor tillsammans med någon av våra säljare. Med vår Nöjd-Kund-Garanti får du springa i dina nya skor i upp till 30 dagar och sedan byta om du inte är nöjd. Det kostar lite svett, men med vår garanti kommer du bli nöjd. Det garanterar vi. Välkommen till INTERSPORT!

990:– TipsPokalen 2013

590:–

ORD. PRIS 1 300:–

ORD. PRIS 1 100:–

En företagsduell i elva ronder.

NIKE LUNARFLY+ 3 NEUTRAL Lätt och komfortabel löpsko byggd på den nyutvecklade Lunarteknologin. Damstorlekar.

NIKE AIR MAX MOTO + 9 NEUTRAL Maximalt stötdämpad neutral löparsko. Max Air i hälen, Zoom Air i framfoten och extra stöd i mellanfoten. Flywireteknologi i ovandelen ger skon en god passform. Dam- och herrstorlekar.

1100:–

2 000:–

NIKE FREE 3.0 V3 NEUTRAL Löparsko med barfotakänsla. Mycket god passform och komfort. Dam- och herrstorlekar.

ASICS KAYANO 18 STABIL Asics löparsko med maximal stötdämpning och stabilitet. GEL i häl och framfot samt Duomax pronationsstöd för bästa stabilitet. Damstorlekar, finns även till herr.

Carlstad United – Götene IF 790:– ORD. PRIS 1 200:–

3-0

3-0

ADIDAS ASSERTION STABILITY

Bra runningsko för motionären som önskar stabilitet och bra dämpning i häl och framfot. Finns endast på INTERSPORT. Finns i dam- och herrstorlekar.

4-0 6-0 ALLT FLER VÄLJER KN RADIO

KARLSTAD Bergvik Köpcenter Mån –fre 10 –20, lör – sön 10 –18. KARLSTAD Mitticity Mån –fre 10–19, lör 10 –16, sön 12 –16. www.intersport.se

3-1

3-0

3-1 4-1 Lyssna du med så förstår du varför!

302

429

2-1

4-1

5-1

3-0

VI SER TILL ATT HJuLEN RuLLAR...

NEWS 2010 NYA LÖSNINGAR ÖKAR BILHANDELNS LÖNSAMHET Interwheel är ett logistikcenter med innovativa, yrkeserfarna däckentusiaster som kan bilbranschen. Fyllda av idéer om hur bilhandeln bättre kan knyta sina kunder närmare till sig, skapa mer lönsamhet och få trognare kunder.

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20

INTERWHEEL UTVECKLAR TILLSAMMANS MED EN AV MARKNADENS GIGANTER

elon-Service AB tel. 054-15 47 00 (tel. tid 07.30 – 11.30)

Karlstad 054-18 06 00 Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20 www.richardsons.se

Interwheel samarbetar sedan flera år med en av världens största däcktillverkare, GITI Tire. Företaget, med däckfabriker i Kina och Indonesien, har under relativt kort tid etablerat sig som en av de stora seriösa däcktillverkarna. Bl a sker forskning och utveckling av däck för europeiska förhållanden i England – och vinterdäcken testas regelbundet i Ivalo, i norra Finland och i Artic Falls i Älvsbyn, Sverige. Detta för att tillgodose bilindustrin för OEM och leva upp till de tuffa miljö- och kvalitetskrav som kommer på däck.

kmti.se

Ställningen efter nio spelade hemmamatcher av elva GiTI Tire räknades under 2009 som världens nionde största däcktillverkare, med en omsättning på drygt 2,5 miljarder dollar. Och utvecklingen fortsätter uppåt. Detta i en tid när bilbranschen internationellt haft stora problem.

Om Tipspokalen:

Richardsons

10 poäng

KNR

7

Tipspokalen är en företagstävling

BBM

7

som handlar om att tippa alla

Intersport

6

Carlstad Uniteds elva hemma-

Interwheel

6

matcher. Rätt tips, dvs 1, X eller

KMTI

6

2, ger 1 poäng. Rätt resultat ger 3

Kd GK

6

poäng. Det vinnande företaget får

Wafab Bil

6

ståta med den åtråvärda och ståt-

Ksdarpt

4

liga vandringspokalen, en kopia

GLG

4

av Champions Leaguebucklan, i

E&Y

4

ett helt år. Och med äran förstås.

VF

2

11


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

12

ALLT FLER VÄLJER KN RADIO

SLUTSPURT MILJÖBILAR SLUTSPURT MILJÖBILAR Vi är en lokal Vi är en lokal

SLUTSPURT MILJÖBILAR fullsortimentsgrossist med allt som går att Passa på och köp en miljöbil innan 31/12

Passapå påoch ochköp köpen enmiljöbil miljöbilinnan innan31/12 31/12 Passa fullsortimentsgrossist

dricka. medäta alltochsom går att -Oavsett om det gäller äta och dricka. en vällagrad Cognac eller Rotmos ochdet Fläsklägg! -Oavsett om gäller en vällagrad Cognac eller Rotmos och Fläsklägg!

Lyssna du med så förstår du varför!

054-85 20 20 • www.farskvarucentralen.com

NYA! NYA!

FINNSSOM SOMMILJÖBIL MILJÖBILDIESEL DIESEL FINNS

NYA!

FINNS SOM MILJÖBIL DIESEL PRISFRÅN FRÅN204.900:204.900:(inklmetallic) metallic) PRIS (inkl

PRIS FRÅN 204.900:- (inkl metallic)

NYA! NYA! NYA!

1,6CRDi CRDiSW SW 1,6

1,6 CRDi SW PRIS FRÅN 208.900:PRIS FRÅN 208.900:-

PRIS FRÅN 208.900:-

Förmånsvärde netto från:

054-85 201Förmånsvärde 20 • www.farskvarucentralen.com netto från: 399 kr/mån*

1 399 kr/mån*

Nya Opel Mokka från: Nya Opel Mokka från:

179 900 kr 179 900 kr

Nya Opel Nya Opel

MOKKA MOKKA

INTE INTE EN EN II MÄNGDEN. MÄNGDEN. 1,2 Edition Komfort 1,2 Edition Komfort 1,2 Edition Komfort

1,4 CRDiKOMFORT KOMFORT 1,4 CRDi KOMFORT 1,4 CRDi

PRIS 129.900:PRISFRÅN FRÅN 129.900:PRIS FRÅN 129.900:ORD. 145.900:ORD.PRIS PRIS 145.900:ORD. PRIS 145.900:-

PRIS FRÅN 159.900:PRIS FRÅN 159.900:PRIS FRÅN 159.900:ORD. PRISPRIS 177.900:ORD. PRIS 177.900:ORD. 177.900:-

Passionerad ingenjörskonst som standard. Passionerad ingenjörskonst som standard.

års nybilsårs garanti nybilsgaranti

Nya Opel Mokka är en smidig SUV fullpackad med passionerad ingenjörskonst. Vad sägs om start/stop-system som automatiskt stänger av motorn så fort stilla. Eller hastig hetsbegränsare som hjälper dig att reglera hastigheten i nedförsbackar.som Ochautomatiskt med Nya Opel Mokka ärdu enstår smidig SUV fullpackad med passionerad ingenjörskonst. Vad sägs om start/stop-system starthjälp uppförsbackar behöver du aldrig mer rulla bakåt när dusom kopplar ur. dig Tillsammans med en designi som tar för sig och enmed attityd stänger avi motorn så fort du står stilla. Eller hastig hetsbegränsare hjälper att reglera hastigheten nedförsbackar. Och som märksi är Opel Mokka en bil somdu verkligen sticker i mängden. starthjälp uppförsbackar behöver aldrig mer rullaut bakåt när du kopplar ur. Tillsammans med en design som tar för sig och en attityd

www.opel.se som märks är Opel Mokka en bil som verkligen sticker ut i mängden. www.opel.se

Karlstad Kristinehamn

054-14 47 00 0550-77 52 00

Månd-fred 09.00-18.00 Lörd 10.00-14.00

Bränsleförbrukning blandad körning 4,5–6,5 l/100km. CO utsläpp blandad körning 120–153 g/km. Miljöklass Euro 5. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti +3 års förlängd garanti (den förlängda garantin gäller upp till 100 000 km). *Nettoförmånsvärde baserat på 52% marginalskatt. Bränsleförbrukning blandad körning 4,5–6,5 l/100km. CO utsläpp blandad körning 120–153 g/km. Miljöklass Euro 5. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti +3 års förlängd garanti (den *Erbjudandet gäller vid gäller köp av upp nya Kia o m000 31 december 2012 och gäller lagerbilar frånpå Kia Motors Sweden AB, kan ej kombineras med andra erbjudanden. **Gäller endast manuell växelförlängda garantin till t100 km). *Nettoförmånsvärde baserat 52% marginalskatt. 2

2

låda. Bränsleförbrukning blandad körning 4,1 - 6,5 l/100 km. CO₂-utsläpp 109 -149 g/km. Testerna är gjorda enligt EU-körcykel och miljöklass Euro 5. Bilen på bilden kan vara extrautrustad

*Erbjudandet gäller köp om december 2012 och gäller lagerbilar från Motors Sweden AB, kombineras med andra erbjudanden. **Gäller endast manuell växel*Erbjudandet gäller vidvid köp av av nyanya KiaKia t ot m 3131 december 2012 och gäller lagerbilar från KiaKia Motors Sweden AB, kankan ej ej kombineras med andra erbjudanden. **Gäller endast manuell växellåda. Bränsleförbrukning blandad körning - 6,5 l/100 km. CO₂-utsläpp 109 -149 g/km. Testerna gjorda enligt EU-körcykel och miljöklass Euro 5. Bilen bilden vara extrautrustad låda. Bränsleförbrukning blandad körning 4,14,1 - 6,5 l/100 km. CO₂-utsläpp 109 -149 g/km. Testerna är är gjorda enligt EU-körcykel och miljöklass Euro 5. Bilen påpå bilden kankan vara extrautrustad

United News nr 10 2013 Carlstad United - Götene IF Lördag 28/9 kl 13.00 på Klasmossen i Karlstad  

Matchtidning inför mötet mellan Carlstad United och Götene IF i div 2 N Götaland på Klasmossens IP i Karlstad. Carlstad United spelar för se...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you