Page 1

1 ORDFÖRANDEN har ordet

Serien lever!

Förläng sommaren! Flyg direkt från Karlstad med söndagscharter till Kreta. Besök Apollo, Resia eller Ticket för mera information.

M AT C H T I D N I N G F Ö R C A R L S TA D U N I T E D

ksdarprt.se

LO INFÖR MATCHEN sid 4

–Jonsered, en tuff nöt!

NUM M ER 10/2011

Karlstads fotbollstidning! Nu direkt till 12.000 hushåll och 3.250 företag i Karlstad!

Ovisst och spännande –Carlstad United har revansch att utkräva!

F Ö L J D R A M AT I K E N I D I V I S I O N 2 N O R R A G Ö TA L A N D P Å K L A S M O S S E N S I P

Lö 3/9 kl 15.00 Carlstad U–Jonsered


2 2

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Ledaren

SERIEN LEVER

I

nget av lagen i serien tycks hitta en segermelodi. Alla kan slå alla och både i toppen och i botten är det rejält spännande. Carlstad United ligger inför vår match mot Jonsered på en fjärdeplats. Den placeringen kan efter nästa omgång vara allt mellan 3:e och 6:e beroende på vilka resultat omgången bjuder på. Inte heller de två

topplagens placering är på något sätt säker. I näst sista omgången möts de inbördes och i sista omgången åker vi till Göteborg för att möta Assyriska. Finge jag drömma så skulle den matchen vara avgörande för vilket av de båda lagen som tar steget upp i division 1. Nu är det många matcher kvar till innan vi stänger årets seriespel. Även vi blandar och ger. Vi har nu två raka segrar och mycket ser bra ut, men även vi har haft våra dalar. Vet inte om bortamatchen mot Jonsered ska betecknas

speed

som en dalgång, men förlust var det lika fullt. Erfarenheten från den matchen är att vi måste vara på tårna vid fasta situationer. Mantrat för Carlstad United den här säsongen är att bygga för framtiden. Vi har en ung och lovande trupp. Dessutom ser vi att det i vårt PA Elit och Juniorlag finns många intressanta spelare för framtiden. Det är i det sammanhanget med stolthet jag ser hur tränarna de två senaste segermatcherna matchat ett lag med en snittålder på under 22 år. I dessa matcher har backlinjen bestått av två 18-åringar och två ”åldermän” på 21 och 22 år. Det visar verkligen att det finns en framtid för det här laget. Hösten står för dörren och därmed börjar även planeringsarbetet för nästa säsong. Vi ska fortsätta vårt byggande och utveckla våra många talanger. I det arbetet ser vi tränare Dave Mosson som en av flera viktiga nyckelpersoner. Detta arbete kräver tålmodighet och långsiktighet. Avslutningsvis några snabba reflektioner: © 2011 adidas AG. adidas, the 3-Bars logo and the 3-Stripes mark are registered trademarks of the adidas Group.

• Frågan är om Sebastians mål mot ÖSK U är årets mål. Minnet sviker, men det var en ruskig projektil rätt upp i krysset. (Faktiskt nästan lika hårt som mitt skott i Saxdalen)

• Nu går serierna in i sista fjärdedelen och det drar ihop sig. I division 4 Värmland håller vi tummarna för att Hertzöga i år ska ta klivet upp och att nykomlingen Skattkärr klarar sig kvar.

• Ruskigt vad MFF var nära att kvala in till Champions League. Om inte om vore, en grym målvakt och för många onödiga mål i baken borta, så hade de varit där!

2 000:ORD. PRIS 2 500:-

• Nästa internationella match att se fram emot är landslagets mot Ungern och sedan San Marino. Rätt resultat där och EM-slutspelet är nära. • Ta chansen och häng på Carlstad Uniteds resa till sista EM-kvalmatchen mot Holland 11 okt. Ring kansliet och boka plats redan nu. Jag hälsar Jonsered, domare och publik välkomna till Klasmossens IP. Serien lever, kom till Klasmossen och stötta oss i jakten på topplagen!

ADIDAS F50 AFIZERO TRX FG Upplev ett explosivt och knivskarpt spel tack vare skons minimalistiska design i perfekt balans mellan vikt och stabilitet.Triangelformade TRAXION dubbar på ett speciellt sätt för ökad acceleration och fantastiskt grepp i alla riktningar. Seniorstorlekar.

Jan Warnestad Ordförande Carlstad United

utkommer med 11 nr/år. Distribueras till 12000 hushåll och 3250 företag i Karlstad samt via ställ på Karlstads Universtitet och i city. Redaktör: Christer Höglund, ch@unitednews.se. Produceras av: United Friends Förlag (UFFS). Original: Greenhouse, Peter Sörensen, 0730-20 52 82. Foto: Christer Höglund. Tryck: VF Tryck. Registrerad som periodisk tidskrift. På omslaget: Andre Jernberg.

BERGVIK KÖPCENTER Mån – fre 10 – 20, lör – sön 10 – 18. MITTICITY Mån – fre 10 -19, lör 10 – 16, sön 12 – 16. www.intersport.se


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

”NY FRÄSCH UTSTÄLLNING I KARLSTADBUTIKEN” !

T O M 2011-10-15

Titta runt på egen hand eller ta hjälp av våra kökssäljare Bengt & Janne i Karlstad och Björn i Arvika. Karlstad: Ramgatan 5 Tel 054-18 06 00 Arvika: Fallängsvägen 1 Tel 0570-153 00 www.richardsons.se

3


4 4

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Inför matchen med L-O Andersson, ass tränare

Jonsered – en tuff nöt

Hitta till Klasmossens IP En av Karlstads nyaste fotbollsarenor. Klasmossens IP ligger högst uppe på Kronoparken och är en Karlstads allra nyaste fotbollsarenor. Klasmossen är en renodlad fotbollsarena och här finns både naturgräs och konstgräs. Förutom Carlstad United har även IFK Kronoparken samt Solkurd sin hemmarena här. Arenan ligger naturskönt med Campus och stora bostadsområden inpå knuten och Inova Science Park samt Karlstads Universitet ett stenkast bort. Välkommen!

Lagseger mot Gunnilse Gunnilse hemma näst senast var en riktig lagseger och en helt i en tränares smak. Kanske inte den mest välspelande matchen från vår sida men vi släppte knappt till någonting och var effektiva själva framåt. Tuff start mot Örebro ÖSK U sedan var lite av ett resultat av insatsen vi gjorde mot Gunnilse och det självförtroende vi skaffade oss där. Vi fick dock en tung inledning med ett mål i baken redan efter 27 sekunder. Tror inte vi varit med om att ligga under så tidigt i en match förut. Men ska man se positivt på en sådan start så finns ju drygt 90 min att få rätsida på det. Och det var precis vad vi gjorde. Sebastian Carlsson avgjorde med ett av de tyngsta och mest välplacerade skott vi sett. En riktig kanon. Segern var rättvis då vi under 90 minuter faktiskt är klart bättre än ÖSK. Kul också för Tom Larsson som spelade hela andra halvlek på en ovan position som mittback istället för Emil och kanske är en av halvlekens bästa spelare. André Jernberg gör sin första start på länge och i långa stunder överglänser han sina motståndare i samma ålder, intagna till ÖSK U för att om något år försöka slå sig in allsvenska truppen i ÖSK. Sånt imponerar. Behålla fokus hela vägen Höstsäsongen rusar vidare och vi har avverkat fem av elva matcher, alltså

Skyltning av Klasmossen pågår för fulla muggar

H

ittills har det varit lite

lig sk meshväv, berättar Peter Sörensen

glest mellan företagsskyl-

som sitter i Carlstad Uniteds Marknads-

tarna uppe på Carlstad

grupp och som designat skyltprogrammet.

Uniteds nya hemmaarena

Tillsammans med Carlstad Uniteds Bör-

Klasmossen, men inom kort kommer det

je Andersson hängde han själv premiärvå-

bli ändring på det.

derna och såg nöjd ut med resultatet.

–Vi har tagit fram ett helt nytt skyltprogram

–Det kommer bli oerhört häftigt när det

för arenan och har precis börjat montera

är klart, säger Peter. Och än finns det skylt-

upp de första våderna, av vindgenomsläpp-

platser kvar hälsar han med ett leende.

Lars-Olof ”LO” Andersson är assisterande tränare med ett mångårigt och framgångsrikt förflutet som spelare.

nästan tre fjärdedelar av serien. En dryg månad återstår och i sammanhanget ingenting! Därför är det mycket viktigt att vi behåller det fina fokus på träning och matcher som vi nu har. Vi vill inte stå efter säsongens slut och gräma oss över insatser nu på slutet där vi känner att vi borde gjort annorlunda. Träningsmässigt sett så gäller det nu att hålla truppen så pigg och hel som möjligt. Vi kör ingen hårdträning utan ser istället att underhåller spelarnas fysik på bästa sätt. Eftersom vi har många gula kort i truppen kommer avstängningarna bli flera mot slutet av säsongen, så alla i truppen måste vara redo på att det kan bli spel. Jonsered en tuff nöt I helgen som kommer gästas vi av Jonsered och det är nytt för dem och oss. Bortamötet i våras ville vi glömma så fort som möjligt. Det var en riktigt strulig historia men Jonsered var säkert nöjda med resultatet. 2-4 i baken och en man på sjukhus blev kontentan för vå rdel. De har ett välväxt lag med få svagheter så de blir en svår nöt att knäcka hemma på Klasmossen. Men vi ska göra vårt bästa. Jonsered står för en fin tradition inom fotbollen och har vid flera tillfällen spelat elitfotboll. Laget lotsas nu fram av den tidigare så framgångsrike IFK Göteborgoch Djurgårdsspelaren Mikael Martinsson, som säkert har en del kunskaper att dela med sig av.

Foto: Christer Höglund

V

i har avverkat två matcher sedan den senaste utgåvan av United News och vi kan inte vara mer nöjda då vi först slagit Gunnilse och sedan Örebro SK U. Sex poäng och två matcher där vi visat på mer stabilitet än tidigare under säsongen. Nu återstår att se om vi bättra på det ytterligare.


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Kungsgatan 12, Karlstad Tel. 054 - 18 24 20 www.pitchers.se/karlstad

5


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

6

Carlstad United–Jonsered. Lö 3/9 kl 15.00 TABELL Div 2 Norra Götaland Gauthiod Assyriska BK Tibro Carlstad Rynninge Ytterby Gunnilse Jonsered KB Karlskoga Götene Skoftebyn Örebro SK U

16 22 - 17 16 31 - 14 16 31 - 32 16 25 - 21 16 35 - 22 16 32 - 25 16 24 - 18 16 26 - 30 16 22 - 25 16 32 - 42 16 19 - 33 16 21 - 41

5 17 -1 4 13 7 6 -4 -3 -10 -14 -20

Jonsereds IF

33 32 28 27 26 25 22 21 18 16 15 11

21

Simon Molander

16

Gazmend Bahtiri

JONSEREDS TRE SENASTE 13/8 Rynninge (h) 21/8 Assyriska (b) 27/8 Gauthiod (h)

2-3 1-4 1-1

CARLSTADS TRE SENASTE 13/8 Tibro (b) 20/8 Gunnilse (h) 26/8 Orebro SK U (b)

15

0-2 2-0 2-1

Oscar Lander

6

Sebastian Carlsson

SKYTTELIGAN CU Gazmend Bahtiri Bastian Rojas Diaz Tommy Andersson Simon Molander Sebastian Carlsson Oscar Lander Mario Simunovic Damir Maglic George Kojadinovic

6 6 3 3 2 2 1 1 1

8 9

Bastian Rojas Diaz Patrik Skanfors

7

Andre Jernberg

Carlstad United

SKYTTELIGAN DIV 2 N GÖTA. Alexander Hjalmarsson Moses Sewankambo Filip Andersson Emil Svensson

Karlskoga Gunnilse Götene Gauthiod

11 9 9 9

22

FUNKTIONÄRER

Kalle Brodd

Domare: Daniel Särén, Dannike. Ass: Thomas Friberg, Skoghall och Pedram Najafi, Karlstad

4

18

William Lindgren

2

George Kojadinovic

Emil Aleskog

Vi behöver alltid bli fler fotbollsintresserade företagare i Carlstad Uniteds Företagsgrupp. Intresserad? Ring Börje Andersson på 054-21 46 00.

1

NÄSTA HEMMAMATCH

1. Marcus Johansson 2. Daniel Andulv 3. Jonathan Svensson 4. Martin Viggeborn 5. Mattias Nilsson 6. Mikael Andersson 7. Jonas Wassman 8. Nicklas Asp 9. Patrik Hansson 10. Erik Pahapill 11. Oscar Wretling 12. Kristoffer Melin 13. Jonatan Viker 14. Tim Johansson 15. Erhan Erdogan 16. Mattias Viggeborn 17. Ifeanyi Nwachukwu 18. Robin Lund 19. Christian Nilsson 20. Nicklas Gustafsson 21. Ludwig Torkelsson 22. Patrik Magier 23. Ville Viljanen 24. Victor Wretling 25. Alexander Mihajlovic 26. Johannes Palmqvist 29. Christoffer Solberg 30. Niclas Martinsson Tränare: Mikael Martinsson, Mattias Nilsson

Mirhad Abdijanovic

01 Mirhad Abdijanovic 02 Emil Aleskog 03 Renato Rodrigues 04 George Kojadinovic 05 Tom Larsson 06 Sebastian Carlsson 07 André Jernberg 08 Bastian Rojas Diaz 09 Taurus Manneh 10 Damir Maglic 11 Tommy Andersson 12 Gustav Persson 13 Wilfred Greenfield 14 Govend Haidar 15 Oscar Lander 16 Gazmend Bahtiri 17 Alexander Ohlsson 18 William Lindgren 19 Mario Simunovic 20 Akam Abdullahi 21 Simon Molander 22 Kalle Brodd Tränare: Dave Mosson, LO Andersson (ass), Joe Blochel (ind), Håkan Hultfeldt (målv)

17/9 kl 15.00 Ytterby IS OBS! Bilden visar startelvan mot Örebro SK U den 26 augusti

1

12

2

3

4

5

Målvakt

Målvakt

Försvar

Försvar

Försvar

Försvar

Född 1986

Född 1987

Född 1990

Född 1989

Född 1991

Moderklubb: NK Jedinstvo

Moderklubb: Brålanda IF

Moderklubb: Hertzöga BK

Född 1976 Moderklubb: Botafogo FC

Moderklubb: Immetorp BK

Moderklubb: Hertzöga BK

Mirhad Abdijanovic

Gustav Persson

Emil Aleskog

Bihac (Bosnien)

Renato Rodrigues

George Kojadinovic

Tom Larsson

(Brasilien)

6

7

8

9

10

11

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Anfall

Anfall/Mittfält

Mittfält

Född 1990

Född 1994

Född 1986

Född 1990

Född 1988

Född 1986

Moderklubb: Grums IK

Moderklubb: Edsvalla IF

Moderklubb: Grums IK

Moderklubb: Monrovia FC

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Gullspångs IF

(Liberia)

parken

Sebastian Carlsson

André Jernberg

Bastian Rojas Diaz

Taurus Manneh

Damir Maglic

Tommy Andersson


7

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

Inför-matchen-spaning av Urban Urger

Ovisst och spännande

Lagkapten Bastian Rojas Diaz kramas om av Kalle Brodd.

Gästande Jonsered är ett lag med fina fotbollstraditioner. En gång hemmahamn för forne storspelaren Torbjörn Nilsson. Dagens lag är storvuxet och starkt. Och en tuff och spännande match är att vänta.

D

Text: Urban Urger Foto: Christer Höglund

Göteborgs ungdomsfotboll. Några var i IFK samtidigt som vår egen Bastian Rojas Diaz. Efter sommaruppehållet har man förstärkt truppen

med

Niclas

Martinsson

och

Alexander Mihajlovic. Niclas är en 20-årig

enna omgång gästas Klas-

tankar kommit på skam. Man ska dock be-

innermittfältare som närmast kommer

mossen IP av Jonsereds

tänka att laget har mött topplagen Gauthi-

från Sylvia(div 1). Den 24-årige anfallaren

IF, ”ärkeängeln” Torbjörn

od, Assyriska och Rynninge.

Mihajlovic ansluter från FC Kozara men

Nilssons, för er som minns

Mattias Viggeborn

har, precis som Niclas, ett förflutet inom

straffområdena. Den sistnämnde är dock

IFK Göteborgs ungdomsfotboll.

avstängd mot Carlstad United.

som hemma på Jonsereds IP, ligger

Bra på fasta situationer

Ovisst och spännande möte

just nu på åttonde plats i serien. Man

Resliga Jonsered är duktiga på fasta

Svag inledning på hösten

Framåt har det mest handlat om Victor

har sex poäng och åtta plusmål upp till

situationer. I förra mötet mellan lagen, då

Wretling (5 mål) och Patrik Hansson(4

Jonsered avslutade våren med tre segrar

Carlstad United. Trots detta tabelläge har

Jonsered vann med 4-2, kom tre av deras

mål) men det ska bli intressant att se

och en oavjord vilket gjorde att man kunde

man faktiskt gjort fler mål än Carlstad

mål till just via fasta situationer. Bröderna

vad nye, snabbe och tunge anfallaren

tro att laget skulle avancera rejält i tabel-

United. Det är defensivt som det har

Martin och Mattias Viggeborn samt Tim

Mihajlovic kan prestera. Det väntar alltså

len. Inledningen på hösten, två poäng på

klickat. Jonsered är ett kompetent lag där

Johansson är alla över 190cm vilket ger

en oviss, tuff och spännande match där

fem matcher, har dock inneburit att dessa

många av spelarna är sprungna ur IFK

ett klart övertag i luftrummet i båda

Carlstad United har revansch att utkräva.

honom, moderklubb. Laget tränas av en

Bra framåt. Sämre bakåt.

annan spelare från IFK Göteborgs stor-

Jonsered, som är lika bra på bortaplan

hetstid, Mikael Martinsson.

13

14

15

16

17

18

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Försvar

Försvar

Född 1992

Född 1994

Född 1990

Född 1990

Född 1993

Född 1993

Moderklubb: Monrovia FC

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Karlstad BK

Moderklubb: Storfors FF

Moderklubb: Sommarro IF

Moderklubb: Sommarro IF

(Liberia)

parken

19

20

21

Simon Molander

L-O Andersson

Dave Mosson

Göran Sandeback

Anfall

Anfall

Anfall

Född 1989

Född 1990

Född 1990

Moderklubb: Degerfors IF

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Eds FF

Tränare Född 1978 Moderklubb: Åmotfors IF

Tränare Född 1947 Moderklubb: –

Materialare Född 1951 Moderklubb: –

Wilfred Greenfield

Mario Simunovic

Govend Haidar

Akam Abdullahi

parken

Oscar Lander

Gazmend Bahtiri

Alexander Ohlsson

William Lindgren


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

8

En travkrönika av Johan Kemi på Färjestadtravet

HÖGTFLYGANDE PLANER?

”Snabbt, snyggt, flexibelt och kostnadseffektivt.”

Kort och gott, digitaltryck är oslagbart när tiden är knapp, kvaliteten avgörande, uppdateringar behöver göras och kostnaden ska hållas nere. Idag slår digitaltryck offset på fingrarna när det gäller kvalitet samt pris på upplagor upp till flera tusen exemplar.

ODAR, BYGGMASKINER, LIFTAR M.M.

City Stavdal BYGGLIFTAR

Ring oss på 054-4000 000.

Regnvindsgatan 4, Örsholmen 054-55 55 90 | www.stavdal.se

Unionstravet 23-24 september

V

ad tiden går fort!

Klockan 21 drar festen vidare till Karl-

Sommaren

stad CCC för en hyllningskonsert till

snart

är

passerad

Queen. Avslutar kvällen, eller närmare

och hösten är trå-

bestämt natten, gör vi på en av Karl-

kigt nog på intåg.

stads många krogar.

För Färjestadstravet innebär septem-

Företagspresentationer, företagstidningar, webplatser, logotyper, grafiska profilprogram. Snygg form till ditt företag behöver inte kosta skjortan.

greenhouse.se

SVERIGE mot NORGE

ber månad startskottet för en mycket

Intensiv lördag

intensiv period fylld av olika arrange-

Lördagen blir om inte annat ännu mer

mang, stora som små. Hela organisa-

intensiv. Redan halv elva öppnar entré-

tionen går på högvarv och det känns

erna till Färjestadstravet och 2011 års

många gånger som att dygnet har för

upplaga av Unionstravet står för dör-

få timmar. Även om höst- och vinter-

ren. Dagen inleds med en invigningsce-

perioden tar mycket kraft och energi

remoni som helt går i Freddie Mercury

är perioden vi har framför oss oerhört

och Queens tecken och där hela dagen

stimulerande och spännande. Det är

fortsätter i rocklegendens tema. Det

ju trots allt de större arrangemangen

blir en heldag med massor av aktivite-

vi hela tiden eftersträvar att arrang-

ter både för stor och små, bland annat

era och vi vill samtidigt utveckla kon-

hoppborg och gladiatorspel. V75 drar

cepten år för år.

igång i och med starten av lopp fem och när sista loppet går i mål kring 17.30-

Sjätte upplagan

tiden tar vi den mycket korta promena-

Ett koncept som verkligen har utveck-

den till Löfbergs Lila Arena och kväl-

las för varje år och som dessutom står

lens elitseriematch mot Brynäs.

närmast på agendan är Unionstravet.

Natten avslutar vi givetvis på en ut-

Det blir sjätte gången i ordningen

vald nattklubb nere i centrum. Sönda-

som denna unika travhändelse äger

gen antar jag att både vi på Färjestads-

rum och i år blir det många trevliga

travet och våra besökare behöver för att

kringaktiviteter runt travfesten.

återvinna krafterna efter ett minst sagt

Unionstravet börjar fredagen den

intensivt veckoslut.

23 september med en golftävling på Karlstad GK. Tävlingen arrangeras

Nu ser vi fram emot kommande segrar

i samarbete mellan Färjestadstravet

för Carlstad United och de närmaste

och Stall Goop. Det är både trevligt

tävlingsdagarna på Färjestadstravet!

och i många fall mycket fruktbart att umgås med olika företagare på golfbanan. Inte sällan slutar golfrundan med en intressant affär. Under eftermiddagen fortsätter travhelgen på Färjestadstravet då nio travlopp ska avgöras. Första start är redan 15.00 och sista loppet skall vara i mål innan 18.00. Efter travet samlas alla intresserade på Scandic Winn för After Trot. Vi pratar trav och V75 under lättsamma former och av

UNIONSTRAVET

23-24 september

erfarenhet vet vi att detta är uppskattat. Men kvällen är inte slut på långa vägar.

Johan Kemi är till vardags marknads- och försäljningsansvarig på Färjestadtravet. Han spelar inte fotboll men är en riktigt hyfsad golfare.

www.farjestadstravet.se

Foto: Christer Höglund

MASKINER

Årets travfest i Karlstad


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

NYHETER FRÅN VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Håkan Hultfeldt ny chef på Sörman information i Karlstad

H

åkan Hultfeldt, Carlstad Uniteds målvaktstränare, är ny affärsenhetschef på Sörman Information AB

En fotbollskrönika av Urban Urger

Domaren dömer, eller....

i Karlstad. Han kommer närmast från en roll som projektledare och affärsutvecklare inom företaget. Håkan har bred erfarenhet inom teknikinformation

och

konsultbranschen

både i Sverige och internationellt. –Det ska bli mycket spännande att få möjlighet att i den här rollen bidra till vår och våra kunders utveckling av affärer inom produkt- och eftermarknadsinformation. Den samlade kompetens våra informationsingenjörer i Karlstad har tillsammans med de system för rationell produktion och leverans av information som Sörman utvecklar gör att vi har ett unikt och marknadsledande tjänsteutbud inom

och Tomas Andersson. Jag önskar Tomas

teknikinformation att erbjuda industri och

och Henrik varmt välkomna till Sörman

myndigheter i Värmland med omnejd, sä-

och alla fotbollsälskare välkomna till Klas-

ger Hpkan Hultfeldt.

mossen för en härlig fotbollsupplevelse i

–Vi är i ett expansivt skede och har un-

helgens match mot Jonsered. Jag tror att

der sommaren anställt två nya medarbeta-

vi håller nollan hemma igen och vinner

re i teknikinformatörerna Henrik Inglund

med 3-0, avslutar Håkan.

TÄVLA OCH VINN! Elons Stora Kokbok

E

n av våra företagspartners,

Allt du behöver göra för att vara med och

Peter Samuelsson på Elon

tävla om boken är att svara på en enkel

Richardsons, har generöst

fråga. Från vilken klubb härstammar den

nog skänkt oss ett antal ex-

talangfulle unge man i Carlstad United som

emplar av Elons Stora Kokbok. 300 läckra

just sitter avstängd pga för många gula kort?

och lättlagade recept på förrätter, soppor,

Ditt svar, inklusive ditt namn och din

fisk, kött, sallad och dessert. Snabbt, en-

adress, vill vi ha senast fredag den 9 sep-

kelt och gott. Boken är en riktig tegelsten

temberpå mail tavling@unitednews.se

på över 600 sidor, rikligt illustrerad med

Vinnarna meddelas via United News

aptitretande bilder. Och nu har du chan-

samt på Carlstad Uniteds hemsida. Så håll

sen att vinna ett alldeles eget exemplar.

ögonen öppna. Lycka till.

U

töver regelver- (hörna, inkast, inspark etc.). I detta ket finns ett fall bedömmer domaren att skadan antal tysta över- inte är allvarlig. enskommelser Helsingborg har bollen och som funnits Syrianska vill att man ska slå ut bollen under att antal över sidlinjen för att spelaren ska få år. En sådan är att sparka bollen över vård. Helsingborg väljer då att strikt sidlinjen om en spelare ligger skadad. följa regelverket. Man struntar blankt Detta för att få ett avbrott och ge mot- att slå ut bollen till inkast eftersom ståndarna chansen att få ihop fullt lag det inte handlar om en huvudskada igen. I grunden en slags ”fair play”. och att domaren indikerar att spelet Med åren har det kan fortsätta. HIF håller dock blivit vanligt bollen inom laget i dryga ”Den ”dödssjuke” att spelare, i ett allt två minuter allt medan hemmaspelaren större antal, rasar den skadade spelaren blir då helt plötsihop i något som ligger ned på planen. ligt frisk, rusar liknar dödskramper. Hemmalaget kommer upp och protesEn småmullig helt enkelt inte åt bollen. terar så hett mot materialare/ Nu händer det lagkamratens omplåstrare linkar komiska. För att få stopp utvisning att han in, sprutar vatten på det hela sparkar en själv drar på sig på den ”brutna” hemmaspelare ned en ett rött kort.” vristen och vips är motståndare och får spelare redo för därmed rött kort. Den spel igen. Matcherna kan bli alldeles ”dödssjuke” hemmaspelaren blir då sönderryckta av mer eller mindre helt plötsligt frisk, rusar upp och påhittade skador som används för att protesterar så hett mot lagkamratens få en andningspaus och samtidigt få utvisning att han själv drar på sig motståndarna att tappa farten. ett rött kort. Syrianskas tränaren får För ett par veckor sedan fick jag dra också spel och visas upp på läktaren. på smilbanden lite extra. Hemmalaget Helsingborg kan sedan pressa på med Syrianska tog emot Helsingborg, det två man mer och sätta segermålet i stod 1-1 och hemmalaget hade alltså den femte tilläggsminuten. chans till en poäng mot serieledarna Följden av att Helsingborg valde när det återstod fem minuter av att följa reglerna blev alltså tre vunna matchen. poäng medan hemmalaget tappade En hemmaspelare ligger skadad en poäng samt fick två spelare och en och har uppenbarligen svårt att röra tränare avstängd. Något att ta lärdom sig. Regelverket föreskriver att det är av nästa gång man försöker att få tiden domaren som dömer och därför är den att gå för att rädda en poäng. ende som kan avbryta spelet. Om det Slutsats: Regelverket styr, domaren är en allvarlig skada blåser domaren dömer, ”maskare” bestraffas. ”Quod av annars låter han spelet fortsätta erat demonstrandum” (vilket skulle tills ett naturligt avbrott uppstår bevisas) som latinaren skulle ha sagt.

9


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

10

®

Eklind Partners Oberoende Försäkringsförmedlare Liv 054-156530, info@tillit.it

TipsPokalen 2011 En företagsduell i elva ronder. Så tippar de deltagande företagen: Produkter säljer inte, reklam gör det

3-2

2-0

1-0

3-0

2-1

1-0

2-1

1-1

2-0

3-1

1-1

2-0

302

429

Låt oss på Speedy J hjälpa dig att synas hos dina kunder & öka din omsättning. Vi ser till att du når ut till dina kunder mitt i veckan, så de kan göra sina inköp hos dig under helgen!

070 773 97 15 info@speedyj.se www.speedyj.se

U LT R A H I G H P E R F O R M A N C E FULL KÖRKONTROLL – O P T I M A LT GREPP I A L L A VÄ D ER!

VI SER TILL ATT HJuLEN RuLLAR...

NEWS 2010 NYA LÖSNINGAR ÖKAR BILHANDELNS LÖNSAMHET Interwheel är ett logistikcenter med innovativa, yrkeserfarna däckentusiaster som kan bilbranschen. Fyllda av idéer om hur bilhandeln bättre kan knyta sina kunder närmare till sig, skapa mer lönsamhet och få trognare kunder.

3-0

INTERWHEEL UTVECKLAR TILLSAMMANS MED EN AV MARKNADENS GIGANTER

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20

elon-Service AB tel. 054-15 47 00 (tel. tid 07.30 – 11.30)

Karlstad 054-18 06 00 Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20 www.richardsons.se

Interwheel samarbetar sedan flera år med en av världens största däcktillverkare, GITI Tire. Företaget, med däckfabriker i Kina och Indonesien, har under relativt kort tid etablerat sig som en av de stora seriösa däcktillverkarna. Bl a sker forskning och utveckling av däck för europeiska förhållanden i England – och vinterdäcken testas regelbundet i Ivalo, i norra Finland och i Artic Falls i Älvsbyn, Sverige. Detta för att tillgodose bilindustrin för OEM och leva upp till de tuffa miljö- och kvalitetskrav som kommer på däck.

2-1

GiTI Tire räknades under 2009 som världens nionde största däcktillverkare, med en omsättning på drygt 2,5 miljarder dollar. Och utvecklingen fortsätter uppåt. Detta i en tid när bilbranschen internationellt haft stora problem.

1-1

3-1

302

429

Experience the Performance • Discover the Value

Våxnäsgatan 148 Tel. 054-555 640 info@interwheel.se

Ställningen efter 8 spelade hemmamatcher av 11 Greenhouse 6 WSP 5 Pitchers 5 BBM 5 Speedy J 4 Färjestadstravet 4 McDonald´s 4 Sörman 4 Ernst & Young 4 Richardson’s Elon 4 Wafab Bil AB 4 Tillit 4 Karlstad Golfklubb 3 InterWheel 3 Karlstad Airport 3 KMTI 3

Om pokalen: En företagstävling i att tippa flest rätt resultat i Carlstad Uniteds 11 hemmamatcher. Rätt tips - 1, X eller 2 ger 1 poäng. Rätt resultat ger 3 poäng (nytt för hösten). Det vinnande företaget får ståta med den åtråvärda vandringspokalen i ett helt år.

653 43 Karlstad Fax. 054-555 646 www.interwheel.se


11

U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

LÄGG DEN HÄR SYMBOLEN PÅ MINNET.

DET KAN LÖNA SIG.

Välkommen – du också!

1:-

/st exkl. moms

Företagspresentationer, företagstidningar, webplatser, logotyper, grafiska profilprogram. Snygg form till ditt företag behöver inte kosta skjortan.

greenhouse.se Fin form sedan 1992

070 773 97 15 info@speedyj.se www.speedyj.se

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20

design, tryck & distribution ingår! Ett flyg som ger dig 60 nya resmål

tel. 054-15 47 00 (tel. tid 07.30 – 11.30)

Reklamutskick från

elon-Service AB

Karlstad 054-18 06 00 Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20 www.richardsons.se

Karlstad 054-144700 Kristinehamn 0550-775200 www.wafabbil.se

Från och med april flyger Ryanair från Karlstad Airport till Girona Airport utanför Barcelona, en av lågprisbolagets största baser i Europa. Därifrån tar du dig enkelt vidare till resten av världen, med över 60 resmål bara i Europa.

Två pa r enk

Välkommen över, drömresan har aldrig varit närmare. Läs mer på karlstadairport.se.

fr.

Ett flyg som ger GÄLLER ÄVEN PROGRESSIVA FR. 1795:dig 60 nya resmål

elslipa

de

795:-

Hos Specsavers Optik får du två par glasögon till priset av ett. Välj ditt andra par från samma prisgrupp med enkelslipade standardglas, eller progressiva glas från pentax. Välkommen! Karlstad: drottningg 5, 054-15 11 33. www.specsavers.se Från och med april flyger Ryanair från Karlstad Airport till Girona Airport utanför Barcelona, en av lågprisbolagets största baser i Europa. Därifrån tar du dig enkelt vidare till resten av världen, med över 60 resmål bara i Europa.

Välkommen över, drömresan har aldrig varit närmare. Läs mer på karlstadairport.se.

2 för 1 gäller samma recept, när du köper bågar från 795:-/märkesbågar för 1995:- inkl enkelslipade standardglas index 1,5 eller med progressiva glas fr. 1000:- extra. När du köper progressiva glas får du samma typ av standardglas (Enkla 1,5, Premium 1,5 eller Elite 1,5) i det andra paret. Vid val av andra glas eller ytbehandlingar, tillkommer kostnad för båda glasögonen, enl. ord. prislista. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Högflygande planer? VI HYR UT BODAR, BYGGMASKINER, LIFTAR M.M.

Hyr City Stavdal BYGGMASKINER

BYGGLIFTAR

Regnvindsgatan 4, Örsholmen | 054-55 55 90 | www.stavdal.se


U N I T E D N E W S – K A R L S TA D S E N D A R E N O D L A D E F O T B O L L S T I D N I N G

12

DET ÄR DIN TUR NU! DET ÄRÄRDIN DET DET DINÄR DIN DET ÄR DIN TUR NU! TUR NU! TUR NU! TUR NU! TA EN PROVTUR MED NYA CHEVROLET

NYA CHEVROLET CRUZE HALVKOMBI TA EN PROVTUR MED NYA CHEVROLET

NYA CHEVROLET AVEO ECO SÄKRAST I KLASSEN

fr.CHEVROLET 139.900:TA EN PROVTUR MED NYA TA fr. EN PROVTUR MED NYA CHEVROLET 128.900:-

NYA CHEVROLET AVEO ECO SÄKRAST I KLASSEN CRUZE NYA CHEVROLET

TA EN PROVTUR MED NYA CHEVROLET NYA CHEVROLET CRUZE NYA CHEVROLET NYA CHEVROLET AVEO ECOAVEO ECO HALVKOMBI HALVKOMBI fr. 128.900:SÄKRAST I KLASSEN NYA CHEVROLET CRUZE SÄKRAST I KLASSEN NYA CHEVROLET AVEO ECO

fr. 139.900:HALVKOMBI fr. 139.900:fr. 128.900:fr. 128.900:- fr. 139.900:-

NYA CHEVROLET CRUZE HALVKOMBI

fr. 139.900:-

SÄKRAST I KLASSEN

fr. 128.900:-

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I

I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I IAVEO IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII · Miljöklassad: 5-års skattefrihet, bränslesnål: från 0,51 l/mil AVEO · Hög utrustningsnivå: farthållare, radio/CD/MP3,

· Miljöklassad: 5-års skattefrihet, bränslesnål: från 0,51 l/mil

ESC, 6 airbags, m.m.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I · Hög utrustningsnivå: farthållare, radio/CD/MP3, CRUZE AVEO ESC, 6 airbags,I I Im.m. I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I· I IBränslesnål I I I I I I I I I I I från I I I I I0,56l/mil, I I I I I I I I I IHögsta I I I I I I I säkerhet I I I I I I I I I ESC, I I I I I6I Iairbags I

· Miljöklassad: 5-års skattefrihet, bränslesnål: från 0,51 l/mil · Hög utrustningsnivå: A/C, färddator, radio/CD/MP3/AUX, m.m. AVEO radio/CD/MP3, · HögCRUZE utrustningsnivå: farthållare, ESC, 0,51 I I I6I airbags, I I I I I I I I I m.m. I I I I I I I I I· I IMiljöklassad: I I I I I I I I I I I I I I I I I 5-års I I I I I Iskattefrihet, I I I I I I I I I I I I I Ibränslesnål: I I I I I I I I I I I I Ifrån I I I I Iwww.facebook.com/chevroletsverige I I I I Il/mil IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

· Bränslesnål från 0,56l/mil, Högsta säkerhet ESC, 6 airbags

· Hög utrustningsnivå: radio/CD/MP3, CRUZE ·AVEO Hög utrustningsnivå: A/C, färddator,farthållare, radio/CD/MP3/AUX, m.m. LOKAL ÅTERFÖRSÄLJARE GATAN 123 54321, STADEN, 012 3456789 · Bränslesnål från 0,56l/mil, Högsta säkerhetm.m. ESC, 6 airbags ESC, 6 airbags,

Miljöklassad:A/C, 5-års skattefrihet, bränslesnål: · Hög·www.facebook.com/chevroletsverige utrustningsnivå: färddator, radio/CD/MP3/AUX, m.m. från 0,51 l/mil

CRUZE farthållare, radio/CD/MP3, · Hög utrustningsnivå: www.facebook.com/chevroletsverige · Bränslesnål från 0,56l/mil, Högsta säkerhet ESC, 6 airbags ESC, 6 airbags, m.m. LOKAL ÅTERFÖRSÄLJARE GATAN 123 54321, STADEN, 012 3456789 · Hög utrustningsnivå: A/C, färddator, radio/CD/MP3/AUX, m.m.

LOKAL ÅTERFÖRSÄLJARE GATAN 123 54321, STADEN, 012 3456789 VOLT ORLANDO CAPTIVA CORVETTE CAMAR SPARK CRUZE www.facebook.com/chevroletsverige · Bränslesnål från 0,56l/mil, Högsta säkerhet ESC, 6 airbags Garantipaketet omfattar 3 års nybilsgaranti/10.000 mil, 3 års vagnskadegaranti, 3 års Che assistans, 6 års rostskyddsgaranti. Aveo: blandad körning från 5,1 till 6,8 med CO2 från 119 till 159. · Hög utrustningsnivå: färddator, radio/CD/MP3/AUX, m.m. LOKALA/C, ÅTERFÖRSÄLJARE GATAN 123 54321, STADEN, 012 3456789

HB: blandad körning från 5,6 till 7,4 med CO2 från 147 till 174 Bilarna på bilden är extrautrustade. Exe 3årigt billån med 1,99% fast ränta, 50 kr aviavgift och 500 kr uppläggningsavgift för Chevrolet CAMARO 1.2 LS, 86hk 5d (kontantpris 128 900 kr): Kontantinsats/inbyte 25 780 kr (20%), kreditbelopp 103 1 VOLT ORLANDO CAPTIVA CORVETTE CAMARO SPARK restskuld 45 115 kr, månadskostnad 1 736 kr, totalt belopp att betala 109 911 kr, effektiv ränta 3 Garantipaketet omfattar 3 års nybilsgaranti/10.000 mil, 3 års vagnskadegaranti, 3 års Chevrolet2011). Finansierad av GMAC Financial Services AB. Individuell kredithantering tillä (september GATAN 123 54321, STADEN, 012 3456789 assistans, 6 års rostskyddsgaranti. Aveo: blandad körning från 5,1 till 6,8 med CO2 från 119 till 159. Cruze lokala avvikelser kan förekomma. Erbjudandet gäller Nya Aveo & Nya Cruze halvkombi Garantipaketet omfattar 3 års 3 års och vagnskadegaranti, 3 års Chevrolet HB: blandad körning från 5,6 till 7,4 med CO frånnybilsgaranti/10.000 147 till 174 Bilarna på bilden ärmil, extrautrustade. Exempel 2011. Läs mer 30 september om våra förmånliga finansieringsvillkor på chevrolet.se 2 119 till 159. Cruze 6 års fast rostskydds garanti. blandad körning frånför5,1Chevrolet tillCAPTIVA 6,8Aveo med CO2 från 3årigtassistans, billån med 1,99% ränta, 50 kr aviavgiftAveo: och 500 kr uppläggningsavgift VOLT ORLANDO CORVETTE CAMARO SPARK 1.2 LS,HB: 86hk 5d (kontantpris 128från 900 kr): 25 780 (20%), 103 120 kr, blandad körning 5,6Kontantinsats/inbyte till 7,4 med CO2 från 147krtill 174 kreditbelopp Bilarna på bilden är extrautrustade. Exempel restskuld 45 115 kr, månadskostnad 1fast 736 kr, totalt belopp betala 109 911 500 kr, effektiv ränta 3,05 % 3årigt billån med 1,99% ränta, 50 kr3att aviavgift och kr uppläggningsavgift för Chevrolet3 Aveo Garantipaketet omfattar års 3 års vagnskadegaranti, års Chevrolet (september 2011). Finansierad av GMAC Financial Services AB. nybilsgaranti/10.000 Individuell kredithanteringmil, tillämpas 1.2 LS, 86hk 5dkan (kontantpris 128rostskydds 900 kr): Kontantinsats/inbyte 780 kr 103119 120tillkr,159. Cruze assistans, års garanti. Aveo: blandad körning från 6,8 med CO2 från och lokala avvikelser förekomma.6 Erbjudandet gäller Nya Aveo & Nya Cruze 25 halvkombi t(20%), o 5,1 m tillkreditbelopp 30 september 2011. våra förmånliga nansieringsvillkor påbelopp chevrolet.se restskuld 45Läs 115mer kr,ommånadskostnad 1 736 att 911på kr,bilden effektiv ränta 3,05 %Exempel HB: blandad körningfifrån 5,6kr, till totalt 7,4 med CO2 från 147betala till 174 109 Bilarna är extrautrustade. VOLT ORLANDO CAPTIVA CORVETTE CAMARO SPARK

www.facebook.com/chevroletsverige VOLT

SPARK

ORLANDO

CAPTIVA

CORVETTE

LOKAL ÅTERFÖRSÄLJARE

3årigt billån medav1,99% fast ränta, 50Services kr aviavgift 500 kr uppläggningsavgift för Chevrolet Aveo (september 2011). Finansierad GMAC Financial AB.och Individuell kredithantering tillämpas 1.2 LS, 86hk 5d (kontantpris 128 900 kr): Kontantinsats/inbyte 780 kr (20%), kreditbelopp och lokala avvikelser kan förekomma. Erbjudandet gäller Nya Aveo & 25 Nya Cruze halvkombi t o m103 120 kr, Garantipaketet omfattar årskr, nybilsgaranti/10.000 mil, 3 års vagnskadegaranti, Chevrolet restskuld 453 115 månadskostnad 736 kr, totalt belopp betala 109 9113kr,års effektiv ränta 3,05 % 30 september 2011. Läs mer om våra förmånliga fi1nansieringsvillkor påatt chevrolet.se assistans, 6 års rostskydds Aveo: blandad körning från 5,1 till 6,8AB. medIndividuell CO2 från 119 till 159. Cruzetillämpas (septembergaranti. 2011). Finansierad av GMAC Financial Services kredithantering HB: blandad körning 5,6avvikelser till 7,4 med från 147 tillErbjudandet 174 Bilarna på bilden extrautrustade. och från lokala kanCOförekomma. gäller NyaärAveo & Nya CruzeExempel halvkombi t o m 2 301,99% september om våra förmånliga finansieringsvillkor på chevrolet.se 3årigt billån med fast 2011. ränta,Läs 50mer kr aviavgift och 500 kr uppläggningsavgift för Chevrolet Aveo 1.2 LS, 86hk 5d (kontantpris 128 900 kr): Kontantinsats/inbyte 25 780 kr (20%), kreditbelopp 103 120 kr, restskuld 45 115 kr, månadskostnad 1 736 kr, totalt belopp att betala 109 911 kr, effektiv ränta 3,05 % (september 2011). Finansierad av GMAC Financial Services AB. Individuell kredithantering tillämpas och lokala avvikelser kan förekomma. Erbjudandet gäller Nya Aveo & Nya Cruze halvkombi t o m 30 september 2011. Läs mer om våra förmånliga finansieringsvillkor på chevrolet.se

United News nr 10 2011 Carlstad United - Jonsereds IF Lö 3/9 kl 15.00 på Klasmossen i Karlstad  

Matchtidning inför Carlstad Uniteds hemmamöte med Jonsereds IF. 12 sidor matchfakta, analyser, företagsreportage, tävlingar mm. Tävla om ett...