Page 1

1 ORDFÖRANDEN har ordet

Skoftebyn är boxning

Sid 2

FÖRETAGSPROFILEN

håkan – informatören Sid 10

LO Andersson, ass tränare

Nu är vi på gång!

M AT C H T I D N I N G F Ö R C A R L S TA D U N I T E D

Sid 12

NUM M ER 04/2011

Karlstads fotbollstidning! Nu direkt till 12.000 hushåll och 3.250 företag i Karlstad!

Överraska mig! Läs Urban Urgers krönika på sid 11 Syskonkärlek signerad Adis Maglic

“Adis är en smokinglirare“ Läs intervjun på sid 11

Se upp för Skoftebyn! Urban Urger höjer ett varningen finger för lördagens motståndare.

F Ö L J D R A M AT I K E N I D I V I S I O N 2 N O R R A G Ö TA L A N D P Å K L A S M O S S E N S I P

Lör 14/5 kl 15.00 CU–Skoftebyns IF


2

Exempel på huvud

Ledaren

SKOFTEBYN – EN DOFT AV BOXNING....

S

köna maj välkommen och därmed är fotbollen igång i alla serier. Nu kan den som vill se lokal fotboll från åskådarplats flera gånger i veckan. Bästa sättet är trots allt att avnjuta idrott på plats. Glädjande för oss är det många som besökt våra två första hemmamatcher. Vi hoppas att

ännu fler ska hitta upp till Klasmossen för att se och stödja Carlstad United. Vi tror och hoppas att till den här hemmamatchen ska ytterligare läktare komma på plats, vilket givetvis gör det mer publikvänligt. Idag är mediautbudet enormt. Sport på TV, på nätet och i skrift finns i en sån mängd att det är omöjligt att kunna hänga med på allt. Ser man

speed

tillbaka på hur t ex rapporteringen från VM-turneringar i fotboll på 50och 60-talet bevakades, eller Ingos VM-match mot Floyd och hur dylika evenemang bevakas idag så ger det perspektiv på tidens gång. I min ungdom var tidningar och radion huvudmediat. Då är det lätt att förstå det var något stort att en gång i veckan få gå till affären och inhandla senaste numret av Rekordmagasinet. Rekordmagasinet var grabbarnas tidning. Här fanns porträtt av våra idrottsidoler, reportage från idrottshändelser i ord och bilder och så en lagbild på sista sidan. Mitt läsande av Rekordmagasinet gör att jag i första hand förknippar Skoftebyn med boxning. Olle Skofteby-Bengtsson var en av Sveriges bästa boxare genom tiderna. Han gick 25 proffsmatcher och vann 23. Världsmästaren Jack Dempsey försökte övertala honom at stanna i USA, men han blev Trollhättan och sitt jobb som lokplåtslagare trogen. Skofteby© 2011 adidas AG. adidas, the 3-Bars logo and the 3-Stripes mark are registered trademarks of the adidas Group.

Bengtsson spelade även i sin ungdom fotboll några år i IFK Trollhättan som centerhalv. Skofteby-Bengtssons framfart följde jag med stort nöje via Rekordmagasinet.

Nu är det dags att stifta bekantskap med Skoftebyns fotbollskunnande. Ser man till tabelläget så är det en jämn match att vänta. Efter två oavgjorda matcher suktar vi nu efter 3 poäng. Spelmässigt ser det bättre och bättre ut och min tro är att ju längre serien går desto starkare kommer vi att bli. Serien har ännu inte fått någon riktig karaktär utan alla verkar kunna slå alla. Kan vi hålla ihop vårsäsongen någorlunda så kommer vi att under hösten vara med på övre halvan. Vår idé är att vara ett spelande lag med mycket bollinnehav. Orsakerna är två. Ett - det är det roligaste sättet att spela fotboll på . Två - det är den bästa utbildningen för våra unga spelare. Jag hälsar Skoftebyns IF, domare och publik välkomna till Klasmossens IP. Jag och publiken vill se underhållande fotboll med många mål.

Jan Warnestad

2 000:ORD. PRIS 2 500:-

ADIDAS F50 AFIZERO TRX FG Upplev ett explosivt och knivskarpt spel tack vare skons minimalistiska design i perfekt balans mellan vikt och stabilitet.Triangelformade TRAXION dubbar på ett speciellt sätt för ökad acceleration och fantastiskt grepp i alla riktningar. Seniorstorlekar.

Ordförande Carlstad United PS. Idag tycker jag Offside är en fullgod ersättare till Rekordmagasinet . DS

utkommer med 11 nr/år. Distribueras till 12000 hushåll och 3250 företag i Karlstad samt via ställ på Karlstads Universtitet och i city. Redaktör: Christer Höglund, ch@unitednews.se. Produceras av: United Friends Förlag (UFFS). Original: Greenhouse, Peter Sörensen, mob 0730-20 52 82. Foto: Christer Höglund. Tryck: VF Tryck. Registrerad som periodisk tidskrift. Omslagsbild: Taurus Manneh i matchen mot KB Karlskoga.

BERGVIK KÖPCENTER Mån – fre 10 – 20, lör – sön 10 – 18. MITTICITY Mån – fre 10 -19, lör 10 – 16, sön 12 – 16. www.intersport.se


3

UNITED

This is Carlstad United

UNGDOM

Carlstad United bildades 1998 av sju alliansklubbar i syfte att ge Karlstad elitfotboll. Alliansklubbarna driver en bred ungdomsverksamhet och den är värd sin vikt i guld om en satsning ska lyckas på lång sikt. Fördelarna med egna produkter är inte bara ekonomiska utan en förutsättning om man vill skapa fotbollskultur och ett publikintresse som varar.

Mästare i Partille. Övre raden: tränarna Tommy Bengtsson och Marcus Carlsson, Hemen Palanijafi, Anders Kamp, Adnan Karahmetovic, Kerim Numanovic, Makan Jamshideyan, Niklas “Nisse” Bengtsson, Howard Dladla, Niklas “Nicke” Bengtsson och Ted Åhlund. Nedre raden: Mathias Karlsson, Pontus Möller, Oskar Wahlund Fredrick Olsson-Nordling, Jacob Fornander-Marchesini, Anton Mattsson, Herman Hallén, Alistair McIntyre och Gustaf Haffling.

Up for the cup! Seriespel i all ära, men ofta är det cuperna som ungdomslagen ser mest fram emot. När man får resa bort och vara tillsammans under flera dygn i sträck. Det ger en möjlighet till bra teambuilding samtidigt som man får spela många matcher och möta nya motståndare.

C

Chockstart Första matchdagen blir en chockstart. United ställdes mot Norska Lilleström och Stockholmlaget Stuvsta som visar sig vara klart bättre motstånd än vad grabbarna från Karlstad har mött i sina träningsmatcher i Värmland. –Tempot är betydligt högre och motståndarna har riktigt duktiga spelare på samtliga positioner. Vi klarar av att försvara oss skapligt och periodvis så rullar vi boll bra inom laget. Men motståndarna i dag visar sig ändå övermäktiga, säger tränaren Johan Larsson. Nya matcher Men när man är på cup kommer det alltid nya matcher. Man samlar ihop fotbollskor, benskydd och medicinväskan och vända sig tillbacka till förläggningen. Det blir köttfärssås och spaghetti till kvällsmat och sedan lägga man sig på luftmadrass, krypa in i sovsäcken och vänta för nya dagar, nya chanser. Dag två i Göteborg och Uniteds motståndare blir Kalmar FF. Dagen börjar inte bra. Målvakten Linus är skadade och

Emil får kliva in som reservmålis. Matchen slutar med 2-0 vinst till Kalmar. Men trots även förlust i nästa match mot AIK hittar tränaren Larsson några ljuspunkter. –Nu var vi något mer avslappnade och beredda på vad för sorts motstånd som väntade och presterade betydligt bättre denna dag. Vi får mest fokusera på försvar men har flera perioder med fint eget spel. Vi gör en betydligt bättre insats denna dag och vi känner att vi kan vara med och stå upp mot bra motstånd. Bättre självförtroende Andra natten på cupen sover man lite bättre. När United går in i tredje dagen på cupen i Göteborg har det växt fram en starkare laganda och bättre självförtroende. Det blir ingen vinst idag heller men mot samma Stuvsta som gav United lite pisk första dagen spelar man nu oavgjort. Johan Larsson ser att laget har gjort framsteg under de tre cupdagar. –Det har varit hög kvalitet på motståndet. Oavsett vilket lag vi ställts mot så har det varit riktigt tufft motstånd. Efter en lite trög start första dagen så kom vi in i spelet och vi känner att vi kan vara med på den här nivån och kriga. Det kanske låter lite kaxigt, men att vara bäst i Värmland tyvärr ofta inte räcker för att klara konkurrensen från de bästa fotbollsdistrikten runt om i Sverige. Uniteds ungdomslag behöver utanför landskapsgränsen för att möta de bästa, härdas och ibland lära att det finns spelare

Träning viktigare än match Träningen är fortfarande viktigare än matcherna, däremot använder vi matcherna till att se vad varje spelare har lärt sig på träningarna. Den personliga utvecklingen på och utanför planen är en viktig del för spelarna där skolarbetet kommer i första hand. Tar plats i A-laget Efter några års utbildning tar spelarna plats i Carlstad Uniteds, eller någon av allianssklubbarnas, A-lag. Det höjer slagstyrkan på Karlstadfotbollen, förhoppningsvis med Carlstad United som kronan på verket.

Text: Neill Dronsfield Foto: Carlstad United Ungdom

arlstad United åker gärna på cuper – om tiden passar, pengarna räcker och motståndet verkar vara både bra och utvecklande. I slutet på April åkte Uniteds u14 lag till Göteborg för att delta i Nordic Cup, en elitcup som arrangeras av Västra Frölunda for lag från de nordiska länder.

Bred ungdomsverksamhet En viktig faktor i ungdomsarbetet är att träningskvaliteten är hög samt att fokuseringen på matchresultat i unga år tonas ned. Ungdomarna måste lära sig fotboll innan prestationskraven kommer. Carlstad United kommer in i bilden det året spelarna fyller 14-15 år. Vår målsättning är då att under några år intensifiera utbildningen.

Vill du träna med Carlstad United? Under Öjersjös uppstartscup i Partille bodde Carlstad United i Sävedalens AIK:s stuga. Här har många elitidrottare fostrats -- i orientering. Tränarna Tommy Bengtsson och Marcus Carlsson trivdes bra, liksom gruppen i övrigt.

och lag som är ännu bättre och tränar ännu mer. Därför spelar United i serier med lag från andra landskap och åker på olika turneringar. Nyttigt att förlora Det kan vara nyttigt att förlora mot en bättre motståndare – om man kämpar och gör sitt yttersta, håller emot så bra det bara går och lär sig något av en sådan förlust. I år har United redan två cupsegrar. P16-laget vann redan tidigt i våras Öjersjö IF:s Uppstartscupen i Partille i konkurrens med några av klubbarna i högsta Göteborgsserien. Bara en vecka senare vann CU:s juniorlag Brages cup i Borlänge där man besegrade två lag från juniorallsvenskan elit.

Är du intresserad av att träna med Carlstad United Ungdom är du välkommen att kontakta våra ungdomsansvariga tränare. Carlstad United U19 Hans-Åke Fors 073 0561643 Carlstad United U17 Michel Kemmar 070 2455349 Carlstad United U16 Hasse Möller 073 0203038 Carlstad United U15 Albin Jacobsson 073 5116102 Carlstad United U14 Stig Leander 070 2764861 Carlstad United TG1 Hasse Möller 073 0203038 Carlstad United TG2 Erik Johansson 076 3915262


4

MAJ

KAMPANJER

Finansiera din Opel till 1,95 % fast ränta i 3 år! Opel Insignia

2 138 kr/mån

från

pris från ca 238 400 kr

portbilar

Bränsleförbrukning blandad körning 4,9 – 11,0 l/100 km, CO2 129 – 258 g/km. Miljöklass 2005. Bilarna på bilderna är extrautrustade. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti + 3 års förlängd garanti. Obegränsad körsträcka gäller de två första åren alternativt 10 000 mil på fem år. * Exempel 3 årigt billån med 1,95 % fast ränta för Opel Insignia (kontantpris 238 400 kr) Finansierad av GMAC Financial Services AB: kontantinsats/inbyte 71 520 kr (30 %), kreditbelopp 166 880 kr, restskuld 95 360 kr, månadskostnad 2 138 kr, effektiv ränta 2,21 % (april 2011). 0 kr aviavgift vid autogiro, 500 kr uppläggningsavgift. Individuell kredithantering tillämpas och lokala avvikelser kan förekomma. Erbjudandet gäller alla Opel personbilar t o m 30 juni 2011. Läs mer om våra förmånliga garanti- och Finansieringsvillkor på opel.se

www.opel.se

Grrrrrrriffin.

F

B

Nu går det att beställa nya Saab 9-3 Griffin. Finns bland annat som SportCombi med TTiD-motor som endast drar 0,45 l/mil och bara släpper ut 119 gram CO2/km. NÅGRA UTRUSTNINGSDETALJER: • • • • • • • • • • • • • •

243.900 kr FÖRMÅNSVÄRDE* FRÅN:

1.696 kr/mån * Gäller vid 50% marginalskatt. SAAB 9-3 GRIFFIN BRÄNSLEFÖRBRUKNING BLANDAD KÖRNING (MAN TTiD), 4,5 L/100 KM, CO2 KOLDIOXID UTSLÄPP 119 GRAM/KM; (AUT TURBO4, 220 HK) 8,2 L/100 KM, 209 GRAM CO2/KM; MILJÖKLASS 2005. BILEN PÅ BILDEN ÄR EXTRAUTRUSTAD.

3-ekrad läderklädd sportratt Läderklädd växelspaksknopp Profi lsystem för personliga inställningar Saab Audio (radio/CD-spelare) med Ljudsystem Premium 70 Automatiskt klimatsystem (ACC) Antispinnsystem (TCS) Elektroniskt stabilitetssystem (ESP) Låsningsfria bromsar (ABS) Cornering Brake Control (CBC) Emergency Brake Assist Aluminiumfälgar 16” Textilmattor Justerbart armstöd Kopphållare

LIVET ÄR TILLRÄCKLIGT KRÅNGLIGT. LIVET ÄR TILLRÄCKLIGT KRÅNGLIGT.

GÖR DET ROLIGARE. GÖR DET ROLIGARE. GÖR GÖRDET DETROLIGARE. ROLIGARE.

KIA CEÉD SW 1,6 CRDi KOMFORT*

LIVETLIVET ÄR TILLRÄCKLIGT ÄR TILLRÄCKLIGT KRÅNGLIGT. KRÅNGLIGT.

*KOMFORTPAKETET INNEHÅLLER: • ACC-KLIMATANLÄGGNING • PARKERINGSSENSORER BAK • AUTOMATISK AVBLÄNDARBACKSPEGEL • REGNSENSOR • FARTHÅLLARE MED FARTBEGRÄNSARE • ELINFÄLLBARA SIDOSPEGLAR MED BLINKERS • ELFÖNSTERHISSAR BAK • FÖRVARINGSLÅDA I BAGAGEUTRYMMET, • BLUETOOTH • IPOD-ANSLUTNING • 128HK MOTOR (ENDAST DIESEL)

KAMPANJPRIS

PRIS FRÅN 134 900 KR. KÖP TILL CAB FÖR HALVA PRISET – 9 900 KR.

PRIS FRÅN FRÅN 134900 134 900airbags, 900 KR. KÖP KÖP KR. KÖP TILL TILL CAB CAB FÖR FÖR HALVA HALVA PRISET PRISET –Aircondition, 9 900 –– 99900 KR. ™ Standardutrustad med: 7 KR. ESP med Hill-Holder, Fjärrstyrt centrallås, CD-radio, Blue&Me med Bluetooth PRISPRIS FRÅN 134 TILL CAB FÖR HALVA PRISET 900KR. KR. Standardutrustad Standardutrustad med: 7 med: airbags, 7 airbags, ESP med Hill-Holder, med Hill-Holder, Fjärrstyrt centrallås, CD-radio, CD-radio, Aircondition, Aircondition, Blue&Me Blue&Me med Bluetooth med Bluetooth ™ Fjärrstyrt mm.centrallås, handsfree, med USBESP och eco:Drive Standardutrustad med:MP3-spelare 7 airbags, ESP med Fjärrstyrt centrallås, CD-radio, Aircondition, Blue&Me™ med Bluetooth ™ handsfree, handsfree, MP3-spelare MP3-spelare med USB med ochUSB eco:Drive ochHill-Holder, eco:Drive mm. ™ mm. ™ mm. handsfree, VÄLKOMMEN MP3-spelare med USB och eco:Drive IN PÅ EN PROVTUR. ™

VÄLKOMMEN VÄLKOMMEN IN PÅ IN ENPÅ PROVTUR. EN PROVTUR.

VÄLKOMMEN IN PÅ EN PROVTUR.

fiat.se fiat.se

Priset är baserat påpåPop. Fiat 500 Pop. Erbjudandet värt 10leverans 100 krt gäller o30mjuni den2011. 30 2011.Euro Miljöklass Euro km 5, bränsleforbrukning km vid blandad körning – 5,1 92-119 l/100 km. CO 2 -utsläpp 92-119 g/km. * Priset är* baserat * Priset på Fiat är baserat 500 1.2 FiatErbjudandet 500 1.2 Pop. värt Erbjudandet 10 100 kr värt gäller 10för 100 kr gäller oför m leverans denför 30leverans juni t o 2011. m dent Miljöklass Eurojuni Miljöklass 5, bränsleforbrukning 5, bränsleforbrukning l/100 vid blandad l/100 km körning vid blandad 4,0l/100 – 5,1 körning l/100 4,0 km. – CO 5,12 -utsläpp l/100 km.92-119 CO4,0 g/km. g/km. 2 -utsläpp Bilarna påBilarna bilden Bilarna kan på bilden extrautrustade. kanvara vara extrautrustade. extrautrustade. Lokala avvikelser Lokala kanavvikelser förekomma. kan förekomma. på vara bilden kan Lokala avvikelser kan förekomma.

Priset är baserat på Fiat 500 1.2 Pop. Erbjudandet värt 10 100 kr gäller för leverans t o m den 30 juni 2011. Miljöklass Euro 5, bränsleforbrukning l/100 km vid blandad körning 4,0 – 5,1 l/100 km. CO 2 -utsläpp 92-119 g/km. Bilarna på bilden kan vara extrautrustade. Lokala avvikelser kan förekomma.

BilBil AB BilAB AB BilLogoAB Logo Bil AB Logo

Logo

Karlstad Kristinehamn Sunne

Bil AB Årsta Bil AB Skolgränd Årsta Skolgränd 00 117 43 00Stockholm 117 43 Stockholm tlf: 00 00 00 tlf: 00 00 00 00 00

Bil AB Årsta Skolgränd 00 117 43 Stockholm tlf: 00 00 00 00

Årsta Skolgränd 00 117 43 Stockholm tlf: 00 00 00 00

Karlstad

SAAB 9-3 GRIFFIN, PRIS FRÅN CA:

fiat.se

fiat.se

185.700:ord. 201.900:BEGRÄNSAT ANTAL. FÖR METALLIC TILLKOMMER 4.200:-

054 - 14 47 00 0550 - 77 52 00 0565 - 71 14 44

Kristinehamn

2


5

Nu är våren här!

Skiftbyte för våra Demobilar

Massor av välutrustade bilar till demopriser! • • • • •

autörsta kr) 60 kr, uell 1. Läs

Finansieringskampanj på

Begagnade bilar

Karlstad

Märke

Kristinehamn

T*

Modell

Mil

År

Nya Saab 9-5 Saab 9-3X Opel Insignia Opel Meriva Kia Venga

• • • • •

Kia Cee´d SW Fiat Punto Fiat 500 Alfa Romeo MiTo Alfa Romeo Giulietta

*

1,95% Pris

Månadskostnad**

Fiat

500 1,2 Lounge

185

2010

Vit

Färg

129 900

1 200

Volkswagen

Passat Comfortline 2,0 FSE Variant

6 410

2007

Silver Met

154 900

1 431

Alfa Romeo

GT 2,0 JTS

7 803

2006

Svart Met

164 900

1 523

Alfa Romeo

159 2,2 JTS 4-d

6 900

2006

Silver Met

149 900

1 385

Renault

Megane 1,6

4 500

2007

Blå Met

89 900

830

Saab

9-5 Sedan Linear 2,0 t SportSedan

8 100

2006

Steel Grey

109 900

1 015

Saab

9-5 Linear 1,9 TiD SportCombi

11 200

2008

Svart Met

145 900

1 348

Saab

9-3 Linear 1,8 t SportCombi

4 236

2008

Titan Grey

154 800

1 430

Mercedes

CLK 200 K Avantgarde

4 500

2008

Svart Met

269 000

2 485

Chevrolet

Epica 2,0 LT

5 000

2007

Vinrödmet.

114 900

1 061

Kia

Carneval 2,7 V6 EX

4 300

2008

Silver Met

169 900

1 569

Mazda

2 1,6 diesel TID 3-d

2 800

2009

Gråmet

119 900

1 107

Opel

Corsa 5-d enjoy 1,3 D ECO

8 100

2008

Svart met

94 900

877

Saab

9-3 Vector 2,0 t SportCombi

4 200

2009

Svart

184 900

1 708

Kia

Cee´d 1,6 CRDi SW

2 100

2010

Silver met

144 900

1 338

Kia

Picanto 1,1 ECO

1 350

2010

Svart

79 900

721

Skoda

Fabia 1,4 Kombi

10 000

2007

Orange

69 900

631

Kia

Picanto 1,1 ECO

1810

2010

Grå met

79 900

736

Chevrolet

Aveo 1,2 LS 5d

1350

2010

Grå met

94 900

875

Chevrolet

Epica 2,0 LT Sedan

6 000

2007

Svart met

114 900

1 031

Fiat

500 1,2 Lounge

7 600

2010

Vit

129 900

1 198

Opel

Astra GTC 1,9 CDTi

7 600

2008

Röd

129 900

1 198

Kia

Ceed 1,6i EX SW

2 600

2009

Silver met

137 900

1 261

Opel

Astra Enjoy 1,4 t 5-d

920

2010

Vit

169 900

1 539

Kia

Sportage 2,0 CRDi Aut

2 200

2009

Svart met

189 000

1 726

Saab

9-3 Linear 1,8t SportCombi

1 500

2010

Röd

209 900

1 937

Saab

9-5 Linear 2,0 TiD SportSedan

1 240

2010

Vit

269 000

2 485

Saab

9-3X 1,9TTiD SportCombi

1 000

2010

Vit

279 000

2 577

* Exempel 3 årigt billån med 1,95% rörlig ränta för alla begagnade bilar 5 år gamla eller yngre. Finansiering via DNB NOR Finans. Kontantinsats/ inbyte minimum 30%. Restskuld max 40% (gäller endast bilar 5 år eller yngre). Uppläggningsavgift kr 495:-. Aviavgift kr 55:-. Effektiv ränta 3,43% vid kreditbelopp kr 70 000:- och restskuld kr 40 000:-.Aviavgift vid autogiro kr 25:. Individuell kredithantering tillämpas och lokala avvikelser kan förekomma. Erbjudandet gäller alla begagnade bilar vid köp f o m 5 maj t.o.m 30 maj. Vi förbehåller oss rätten till undantag av specifika bilar. Erbjudandet kan ej kombineras med andra kampanjer eller tidigare köp.

**Månadskostnaden är räknad med 30% kontantinsatts samt 40% restskuld. Aviseringsavgift tillkommer.

R 4.200:-

www.wafabbil.se

Månd-fred 09.00-18.00 Lördag: 10.00-14.00


6

Carlstad United–Skoftebyns IF. Lördag 14/5 kl 15.00 TABELL Div 2 Norra Götaland IK Gauthiod 4 Tibro AIK FK 4 Ytterby IS 4 Assyriska BK 4 Gunnilse IS 4 Örebro SK Ungdom 4 Skoftebyns IF 4 Rynninge IK 4 Carlstad United 4 Jonsereds IF 4 Götene IF 4 KB Karlskoga FF 4

5-2 10-9 10-6 7-6 7-5 9-9 5-7 10-7 5-5 6-8 7-12 3-8

Skoftebyns IF

3 10 1 9 4 7 1 7 2 6 0 6 -2 6 3 5 0 5 -2 4 -5 1 -5 1

Damir Maglic

10

SKOFTEBYNS tre senaste 22/4 Örebro SK Ung (h) 30/4 Gunnilse (b) 22/4 Tibro AIK (h)

1-0 2-1 1-4

carlstad UTD tre senaste 21/4 Rynninge (b) 28/4 Karlskoga (h) 7/5 Ytterby (b)

2-1 1-1 2-2

Mario Simunovic

19

15

Oscar Lander

21

Simon Molander

SKYTTEligan CU Mario Simunovic Gazmend Bahtiri Tommy Andersson Simon Molander Oscar Lander

1 1 1 1 1

Tränare:Johan Brinck

Ytterby Assyriska Gunnilse Örebro SK U

Gazmend Bahtiri Patrik Skanfors

16 9

SKYTTELIGAN Div 2 N Göta. Tomas Eriksson Mattias Kesenci Moses Sewankambo Fedje Jelecak

8

Bastian Rojas Diaz

Carlstad United

5 4 4 4

FUNKTIONÄRER Domare: Patrik Larsson, Borlänge. Ass: Ola Bäck, Borlänge, Christeoffer Johansson, Grängesberg.

1. Peter Karlsson 2. Robin Rundström 3. Andreas Ringblom 4. David Bryngelsson 5. Pontus Johansson 6. Martin Bäckström 7. Berat Shabani 8. Kim-Roger Strand 9. Femija Selmanovic 10. Per Lindblom 11. Selami Sinani 12. Peter Svedberg 13. Nicklas Fredriksson 14. Erik Falk Andersson 15. Mattias Hansson 16. Tobias Andersson 19. Michael Källehult 20. Marcus Bergström 21. Pajtim Beka 22. Mathias Björkman 23. Filip Qvist

5

Tom Larsson

4

3

Renato Rodrigues

2

George Kojadinovic

Emil Aleskog

Nästa hemmamatch Fr 27/5 kl 19.00 Örebro SK Ung

40000 personer i 12000 hushåll och på 3250 företag läser United News. Vill du säga dem något?

1

annons@unitednews.se

Mirhad Abdijanovic

01 Mirhad Abdijanovic 02 Emil Aleskog 03 Renato Rodrigues 04 George Kojadinovic 05 Tom Larsson 06 Sebastian Carlsson 07 André Jernberg 08 Bastian Rojas Diaz 09 Taurus Manneh 10 Damir Maglic 11 Tommy Andersson 12 Gustav Persson 13 Wilfred Greenfield 14 Govend Haidar 15 Oscar Lander 16 Gazmend Bahtiri 17 Alexander Ohlsson 18 William Lindgren 19 Mario Simunovic 20 Akam Abdullahi 21 Simon Molander 22 Kalle Brodd Tränare: Dave Mosson, LO Andersson (ass), Joe Blochel (ind), Håkan Hultfeldt (målv)

OBS! Bilden visar startelvan mot Ytterby den 7/5.

1

12

2

3

4

5

Målvakt

Målvakt

Försvar

Försvar

Försvar

Försvar

Född 1986

Född 1987

Född 1990

Född 1989

Född 1991

Moderklubb: NK Jedinstvo

Moderklubb: Brålanda IF

Moderklubb: Hertzöga BK

Född 1976 Moderklubb: Botafogo FC

Moderklubb: Immetorp BK

Moderklubb: Hertzöga BK

Mirhad Abdijanovic

Gustav Persson

Emil Aleskog

Bihac (Bosnien)

Renato Rodrigues

George Kojadinovic

Tom Larsson

(Brasilien)

6

7

8

9

10

11

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Anfall

Anfall/Mittfält

Mittfält

Född 1990

Född 1994

Född 1986

Född 1990

Född 1988

Född 1986

Moderklubb: Grums IK

Moderklubb: Edsvalla IF

Moderklubb: Grums IK

Moderklubb: Monrovia FC

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: FBK Karlstad

(Liberia)

parken

Sebastian Carlsson

André Jernberg

Bastian Rojas Diaz

Taurus Manneh

Damir Maglic

Tommy Andersson


7

Inför-matchen-spaning på KB Karlskoga av Urban Urger

Se upp för Skoftebyns IF

Lördagens motståndare, Skoftebyns IF, eller ”Söderns charmörer” som de kallar sig, är en ny bekantskap för Carlstad United. Trollhättelaget spelade i division 5 så sent som 2006 men har via topplaceringar i serier och kvalspel nu nått division 2.

S

äsongen 2010 var otroligt bra för Skoftebyns IF. Man förlorade endast 2 av 22 matcher i Div 3 Nordvästra Götaland och blev klara seriesegrare. Det är också en bedrift i sig att bara släppa in 17 mål under hela seriespelet. Hemma på Nysätra IP var laget obesegrat vilket säkert bidrog till att laget, i snitt, lockade 369 åskådare till sina matcher. Berat Shabani (14 mål) vann med stor marginal den interna skytteligan. Hög spelaromsättning Inför årets seriespel har man haft en förhållandevis hög spelaromsättning

med tanke på att laget avancerade uppåt i seriesystemet. Till viss del är det alltså ett nytt lag som ska försöka säkra ett nytt kontrakt. Tunga spelarförlusterna i form av David Stridh (försvarare, IK Oddevold) och Dragan Bogdanovi (mittfältare, Ljungskile SK) har till viss del kompenserats med värvning av spelare som försvararna Mathias Björkman, (Oddevold) och David Bryngelsson (IFK Trollhättan) samt mittfältarna från Bosna FC, Selami Sinani och Pajtim Beka. Ojämn inledning Försäsongen innebar en blandad kompott

när det gäller segrar och förluster. Det var nog inte bara vi utomstående som stod frågande inför lagets kapacitet. Efter förlusten mot Jonsered i seriepremiären besegrade ”Sköfta” ÖSK Ungdom och följde upp med en meriterande vinst mot Gunnilse. I lördags tog det dock tvärstopp mot Tibro (1-4).

Bastian i full aktion mot KB Karlskoga på Klasmossen.

Håll ögonen på Berat Laget innehåller några som är värda att hålla ögonen på. Lagkaptenen, skyttekungen och anfallaren Berat Shabani är viktig för laget, inte bara som farlig avslutare. Den tekniske vänsterbreddaren Pajtim Beka är mycket duktig i manmot-man spelet och kan verkligen göra oväntade saker med bollen. Offensive innermittfältaren Martin Bäckström är en spelare med stor arbetskapacitet och mittbackarna Bryngelsson/Björkman är kanske den viktigaste lagdelen.

13

14

15

16

17

18

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Mittfält

Försvar

Försvar

Född 1992

Född 1994

Född 1990

Född 1990

Född 1993

Född 1993

Moderklubb: Monrovia FC

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Karlstad BK

Moderklubb: Storfors FF

Moderklubb: Sommarro IF

Moderklubb: Sommarro IF

(Liberia)

parken

19

20

21

Simon Molander

L-O Andersson

Dave Mosson

Göran Sandeback

Anfall

Anfall

Anfall

Född 1989

Född 1990

Född 1990

Moderklubb: Degerfors IF

Moderklubb: IFK Krono-

Moderklubb: Eds FF

Tränare Född 1978 Moderklubb: Åmotfors IF

Tränare Född 1947 Moderklubb: –

Materialare Född 1951 Moderklubb: –

Wilfred Greenfield

Mario Simunovic

Govend Haidar

Akam Abdullahi

parken

Oscar Lander

Gazmend Bahtiri

Alexander Ohlsson

William Lindgren


8

hALLÅ DÄR! Vad är ditt tips?

TipsPokalen 2011 En företagsduell i elva ronder. 1, X eller 2? Tomas Larsson BBM i Karlstad –United kommer golva Skoftebyn redan i första.Tro mig. Golv är min specialitet.

Så tippar de deltagande företagen: Produkter säljer inte, reklam gör det Låt oss på Speedy J hjälpa dig att synas hos dina kunder & öka din omsättning. Vi ser till att du når ut till dina kunder mitt i veckan, så de kan göra sina inköp hos dig under helgen!

1

1

1

1

1

1

1

1

X

1

1

1 Patrik hjelte McDonalds –Jag kryssar i det här mötet. Och hoppas spelarna kryssar förbi oss för ett mål.

302

429

070 773 97 15 info@speedyj.se www.speedyj.se

VI SER TILL ATT HJuLEN RuLLAR...

Peter Samuelsson ELON Richardson’s –If you cant stand the heat get out of the kitchen. Skoftebyn får det tufft på Klasmossen.

NEWS 2010 NYA LÖSNINGAR ÖKAR BILHANDELNS LÖNSAMHET Interwheel är ett logistikcenter med innovativa, yrkeserfarna däckentusiaster som kan bilbranschen. Fyllda av idéer om hur bilhandeln bättre kan knyta sina kunder närmare till sig, skapa mer lönsamhet och få trognare kunder.

1

Peter Landmark Karlstad Airport –Seger. Skoftebyn kommer behöva semester efter matchen. Kanske en resa till Barcelona?

www.opel.se

Tomas Karlsson Ernst & Young –Jag tror att ni får siffrorna att gå ihop. Får ni problem med det så hör av er.

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20

INTERWHEEL UTVECKLAR TILLSAMMANS MED EN AV MARKNADENS GIGANTER

elon-Service AB tel. 054-15 47 00 (tel. tid 07.30 – 11.30)

Karlstad 054-18 06 00 Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20 www.richardsons.se

Interwheel samarbetar sedan flera år med en av världens största däcktillverkare, GITI Tire. Företaget, med däckfabriker i Kina och Indonesien, har under relativt kort tid etablerat sig som en av de stora seriösa däcktillverkarna. Bl a sker forskning och utveckling av däck för europeiska förhållanden i England – och vinterdäcken testas regelbundet i Ivalo, i norra Finland och i Artic Falls i Älvsbyn, Sverige. Detta för att tillgodose bilindustrin för OEM och leva upp till de tuffa miljö- och kvalitetskrav som kommer på däck. GiTI Tire räknades under 2009 som världens nionde största däcktillverkare, med en omsättning på drygt 2,5 miljarder dollar. Och utvecklingen fortsätter uppåt. Detta i en tid när bilbranschen internationellt haft stora problem.

1

1

Antal rätt efter 1 spelad hemmamatch av 11 Sommarlagret Speedy J Färjestadstravet Wafab Bil AB WSP Ernst & Young Pitchers Intersport InterWheel McDonald´s Richardson’s Elon Karlstad Redskap Sörman BBM Karlstad Airport KMTI

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

1

Om pokalen: En företagstävling i att tippa flest rätt resultat – 1, X eller 2 i Carlstad Uniteds 11 hemmamatcher. Det vinnande företaget får ståta med den åtråvärda vandringspokalen i ett helt år.


9

Störst på utemöbler!

Produkter säljer inte, reklam gör det Låt oss på Speedy J hjälpa dig att synas hos dina kunder & öka din omsättning. Vi ser till att du når ut till dina kunder mitt i veckan, så de kan göra sina inköp hos dig under helgen!

Diana. Konstrotting. Bord + 4 stolar.

070 773 97 15 info@speedyj.se www.speedyj.se

E* FRÅN:

Karlstad Kristinehamn

302

429

Experience the Performance • Discover the Value

Våxnäsgatan 148 Tel. 054-555 640 info@interwheel.se

653 43 Karlstad Fax. 054-555 646 www.interwheel.se

tel. 054-15 47 00 (tel. tid 07.30 – 11.30)

– O P T I M A LT GREPP I A L L A VÄ D ER!

elon-Service AB

FULL KÖRKONTROLL

Karlstad 054-18 06 00 • Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 • Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20

U LT R A H I G H P E R F O R M A N C E

Karlstad 054-18 06 00 Arvika 0570-153 00 Säffle 0533-171 10 Grums 0555-121 31 Kristinehamn 0550-833 20 www.richardsons.se

Blockgt 29, Våxnäs. 054-18 49 40 Vard 10-18. Lö 10-15. Sö 12-16.

Ett flyg som ger dig 60 nya resmål Från och med april flyger Ryanair från Karlstad Airport till Girona Airport utanför Barcelona, en av lågprisbolagets största baser i Europa. Därifrån tar du dig enkelt vidare till resten av världen, med över 60 resmål bara i Europa. Välkommen över, drömresan har aldrig varit närmare. Läs mer på karlstadairport.se.

054 0550

- 14 47 00 - 77 52 00

Mån-Fre: 09.00-18.00 Lördag: 10.00-14.00


10

Företags Nytt

FÖRETAGS PROFILEN

Från Carlstad Uniteds företagspartners

Sörman tecknar nytt avtal med Metso Paper

Håkan Hultfeldt, fotbollsälskare

Håkan effektiviserar företagens information Carlstad Uniteds målvaktstränare Håkan Hultfeldt hittar man

Pengar att spara

till vardags på Sörman Information AB på Lamberget i Karlstad.

Med hjälp av Sörman Informations avan-

Där jobbar han med att hjälpa företag att öka sin lönsamhet genom

cerade system för informationsanalys och

en effektivare informationshantering. I dagens multinationella

-hantering får företagen hjälp att organi-

och allt mer komplexa affärsmiljöer är information A och O. Text: Peter Sörensen Foto: Christer Höglund

n –Vi är glada att konstatera att Metso Paper Karlstad AB ger oss förnyat förtroende avseende det helhetsansvar för produktion av teknisk information för maskinmanualer som Sörman har haft under de senaste sex åren. Det nya avtalet tecknas på tre år och omfattar förutom tjänster även en systemlösning baserad på UpTime för produktion och distribution av informationen, säger Patrick Hedin, Affärsområdeschef på Sörman Information AB. – Sörman har visat pålitlighet i sin leveransförmåga och har dessutom via UpTimes eftermarknadsportal gett oss en stark och fräsch distributionskanal som både differentierar oss från våra konkurrenter och effektiviserar kommunikationen såväl för oss som för våra kunder, säger Thomas Lindquist, chef för kunddokumentation och utbildning vid Metso Paper Karlstad AB.

sera sin information på ett effektivt sätt. Just nu jobbar Håkan med ett stort projekt åt Metso Paper som löper över tre år. –Det handlar om enorma besparingar

I dagens allt mer komplexa, teknologiska

för Metso, berättar han. Vi har t ex kapat

och multinationella företagsvärld är be-

kostnader för översättningar med 50-80%

hovet av information större än någonsin.

och för material med 70%.

På Sörman Information AB på Lamberget

Världspremiär för Alfa Romeo 4C Concept

är just detta vad man ägnar sina dagar åt. Sedan 1966 har Sörman Information utvecklat moderna system och producerat kvalificerad teknikinformation för en bred

H

marknad. Idag finns man på nio orter i landet och är marknadsledande på området. ar du någonsin försökt dig på att sätta

Affärsdriven information

ihop en IKEA-möbel

Håkan Hultfeldt är projektledare och af-

utan att kika i mon-

färsutvecklare på Sörman Information och

teringsanvisningen?

vet vad han pratar om. Sedan han började

Eller att lära dig funktionerna på den nyin-

som teknikinformatör 1997 har han job-

Namn: Håkan Hultfeldt

köpta mobiltelefonen utan att kika i manu-

bat med produktionformation för allt från

alen? Just det. Det är i det närmaste stört

torktumlare till enorma pappersmaskiner.

Yrke: Projektledare och affärsutvecklare på Sörman Information.

omöjligt. Tänk dig då vilken information

–Förr i tiden pratade man om manua-

som krävs för att förstå en ny pappersma-

ler, berättar han. Idag pratar vi istället om

skin eller nytt höghastighetslok? Eller för

affärsdriven information.De flesta företag,

att få de anställda på företagen som tillver-

inte minst de som jobbar internationellt,

kar och servar dem att kunna göra sitt jobb

vet hur oerhört viktig en genomtänkt

på ett korrekt och effektivt sätt. Utan information stannar världen.

Familj: Frun Annica och sonen Gustav, född 2009.

n Vid den 81:a internationella bilsalongen i Geneve gjorde Alfa Romeo 4C Concept sin debut. Den kompakta superbilen representerar den äkta essensen av en sportbil med tydliga värderingar: prestanda, italiensk design och teknisk excellens med maximal körglädje och total säkerhet.Alfa Romeo 4C, än så länge officiellt en konceptbil men källor i Italien talar om att denna lilla läckerbit kan vara ute på marknaden inom ett år. Fylld av kolfiberdetaljer, drygt 200 hästars motor och en så låg vikt som drygt 800 kilo. Källa: Wafab Bil AB

Idrottsbakgrund: Fotbollsmålvakt i bl a Säffle FF, IFK Åmål, Götene IF och Hertzöga.

Better English, better business

och korrekt informationshantering är för

Favoritlag: Napoli

Proffs på engelska översättningar

möjligheterna att kunna göra lönsamma

Favoritspelare: Peter Schmeichel

Ring 070–25 26 27 1

affärer, berättar Håkan.


11 Urban Urger ställer 12 frågor till

En fotbollskrönika av Urban Urger

Överraska mig!

Damir Maglic

Vad jobbar du med till vardags? –Jag jobbar på posten. Förebild som fotbollsspelare –Zlatan Ibrahimovic eftersom han alltid har kört sitt egna race och nu är en av världens bästa fotbollsspelare.

J

När det gäller förhoppningarna ag har just plockat så är dessa förknippade med snabba upp golfen igen efspelvändningar, dueller med ettriga ter sju års frånvaro. ytterbackar eller djupledslöpningar. Om man som jag Jag har givetvis förväntningar på har ett begränsat vad som ska ske, men längtar också bollsinne är det en efter att ”min” spelare ska göra något lång väg tillbaka. Ni som också håller oväntat. Att få se en försvarare som på med denna nyckfulla hobby vet att sällan, eller aldrig, förekommer i skillnaden mellan succé och fiasko är målprotokollet sätta en strut från 30 hårfin oavsett om du står på utslagsmeter ger mig rysningar över hela platsen, i bunkern eller på green. Det ryggraden. Jag kan också bli löjligt som driver mig att fortsätta är drömlycklig när den kortaste spelaren i men om den felfria ronden eller det laget offrar sig vid första stolpen och perfekta slaget. språngnickar in bollen i mål. Jag läste en artikel om hur När jag ser tillbaka på mina år i golforaklet Göran Zachrisson fick närheten av fotbollen så finns det ett frågan ”Kan alla människor behärska antal sådana situationer det här spelet?”. ”Zacke” som fortfarande kan få svarade: ”Nej. Ingen kan ”Jag kan bli löjligt lycklig när den mig att nästan bli tårögd bemästra golf. Det är kortaste spelaren i när jag tänker på dem. just det fina. Om någon laget offrar sig vid Jag vet att jag aldrig spelade den perfekta kommer att få se mina ronden, skulle vi förlora första stoplen och favoritlag spela den intresset.” Det slår mig språngnickar in bollen i mål” helt perfekta matchen hur rätt han har och att det inte bara gäller en individuell sport som golf. Sportfånar i min ålder (50+) minns Sovjets totala överlägsenhet i hockeyrinken för 30 år sedan. Ett otroligt samspelat lag som i princip kunde hitta rätt med passningarna trots förbundna ögon. Andra lag fick agera statister och kunde på sin höjd hoppas på att hålla målet rent från påhälsning under en av tre perioder. Effektivt och fulländat men ack så förutsägbart. År ut och år in. Det är farhågor för, eller förhoppningar om, det oväntade som gör att jag fortfarande brinner för fotboll. Farhågorna handlar om spelet runt eget straffområde. Ska försvaret klara av den snabbe toppforwarden i motståndarlaget och kommer målvakten att plocka ned den hårt inåtskruvade hörnan?

och det känns faktiskt ganska skönt. På så sätt kommer mina förhoppningar och farhågor att göra att det aldrig blir tråkigt att se en match där mitt lag spelar. Missförstå mig inte. Jag gillar verkligen rutinerade spelare som levererar i match efter match och säsong efter säsong. Ni som har läst mina tidigare krönikor har sett mina hyllningar till trotjänare. Oavsett om de heter L-O Andersson, Ryan Giggs eller Henrik Ryström så vet man alltid vad man får. Det som verkligen kittlar mig är dock när en spelare, oavsett ålder eller position i laget och oavsett om han är med i startelvan eller är avbytare, gör något positivt som jag inte hade förväntat mig. Då är fotbollen som bäst.

Favoritsport utanför fotbollen? –Jag gillar igentligen alla sporter eftersom jag är så tävlingsinriktad men ska jag säga något så är det basket. Dit skulle jag vilja resa? –Milano. För att uppleva ett Milano-derby, och allt runt omkring, samt för att se Zlatan spela. Varför började du spela fotboll? –Det ligger i familjen. Pappa spelade på hög nivå i hemlandet och även brorsan spelade fotboll. Så det var naturligt att jag också skulle börja spela. Som yngre hade du ett mycket hett temperament. Är det fortfarande så och har det varit en tillgång eller en belastning på fotbollsplanen? –Eftersom jag är väldigt tävlingsinriktad vill jag vinna till varje pris. Det gör att jag kan uppfattas som hetlevrad men egentligen så är jag väldigt lugn. Jag ser det som en positiv egenskap fast i enstaka fall så kan det få ett negativt utfall. Du har spelat basket för KFUM Karlstad. Vad var din styrka som basketspelare och varför fortsatte du inte med basket? –Basket spelade jag under vinterhalvåret då det inte var mycket fotboll. Min styrka var främst min spänst samt mitt försvarsspel. På grund av en skada vid 17 års åldern så spelade jag basket kontunerligt i 2 år tills jag av en slump började lira fotboll igen. Vilka är dina tre bästa egenskaper som fotbollspelare? Vinnarmentalitet. Styrka. Snabbhet. Du har träningsmatchat 60 minuter för norska Böler Fotball. hur kom det sig att du träningsspelade där? hur gick gick det för dig? Det stämmer. Jag bodde och arbetade i Norge i Oslo. Jag skulle provträna med en

Skeid i Adeccoligan så jag tränade med en divison 3-klubb för att hålla mig igång. Tyvärr hade Skeid hade signat två anfallare dagen innan jag skulle komma så truppen var komplett och det fanns ingen anledning för mig att komma. Det är nästan ofrånkomligt att man jämför dig och din bror Adis på planen. hur skulle du beskriva skillnaden mellan era sätt att spela fotboll? –Adis är en smokinglirare medan jag är en hårt arbetande anfallare/mittfältare. Vilket är den största skillnaden mellan spel i div 3 och div 1? –Skillnaden är att spelarna är lite bättre och att tempot är lite högre. Under säsongen 2010 har du mest spelat på högerkanten medan du var toppforward i FBK. Vilken position passar dig bäst och varför? –Jag har aldrig sett mig själv som en kantspelare och det var första gången i min karriär som jag fått spela på en ytterposition. Jag ser mig själv fortfarande som en toppforward men har inget emot och utveckla mitt kantspel. Du gjorde inget mål under din första säsong i Carlstad United. Carlstad United har totalt gjort 399 seriemål. Vad är det som talar för att det blir du som gör det historiska 400:e målet? –Jag har en stor revanschlust att ta oss tillbaka till div.1 och om det ska ske så måste det bli en del mål även från min sida. Vilken målsättning och vilka förhoppningar har du för fotbollssäsongen 2011? –Min personliga målsättning är att få spela så mycket som möjligt och att utvecklas som fotbollspelare. Sedan vore det ju inte fel att ta sig tillbaka till div.1 redan nästa säsong.

Fler spelarintervjuer och massor av annan information hittar du på Carlstad Uniteds webbplats www.carlstadunited.se


12

Inför matchen med L-O Andersson, ass tränare

Skoftebyn – en ny bekanskap Sakta börjar nu Carlstad Uniteds spel komma på plats. Vi är på gång. Även om vi fortfarande behöver få till den sista lilla effektiviteten i de avgörande momenten. På lördag väntar match mot skickliga Skoftebyns IF , en ny bekantskap för oss. Vi kommer inte att få något gratis mot dem.

I

skrivande stund har vi

att fler kommer ta det steget som Tom

spelat tre matcher och fått

gjort, vi håller utkik!

sådär utdelning tycker vi. Närmast

finns

matchen

Skoftebyn – en ny bekanskap

mot Karlskoga på näthin-

Nästa hemmamatch blir återigen en ny

nan. Med lite mer stolpe in där så tror

bekantskap för oss. Jag tror inte att vi

jag vi varit nöjda med poängskörden.

någonsin tidigare mött Skoftebyn ifrån

Nu känner vi dock att det fattas ett par.

Trollhättan. Det är alltid trevligt att stifta en ny bekantskap. Skoftebyn har

Rappt passningsspel

imponerat i seriens inledning och efter

KB kom till Karlstad med inställningen

att fått ge vika i en tät match borta mot

att få den poäng de hade från start med

Jonsered i första omgången så har de i

sig hem till Karlskoga och de lyckades,

tur och ordning slagit Örebro SK U och

det stör lite grann. KB låg oerhört lågt

Gunnilse IS. Det senare är en riktigt

med sitt lag och bjöd inte på några gra-

stark prestation då segern mot seriefa-

tisytor. Ur Daves och min synvinkel

voriten kom på bortaplan. Det tyder på

så gör vi ändå en bra match där vi får

att vi kommer möta mycket tufft mot-

igång vårt rappa passningsspel samt

stånd på Klasmossen den 14 maj.

rörelse med fina kombinationer som följd. KB hade stundtals lite svårt att

Jämn serie

hänga med men vi måste bli mer effek-

Om man ska nämna något om serien så

tiva framför mål och lära oss att ”döda”

här långt så är det väl att alla verkar ha

matchen med de grova chanser som vi

kapaciteten att slå alla. Det borgar för

har. Intressant var att se när Taurus

en tät serie och att inget lag än så länge

Manneh fick presentera sig för Karlstad

verkar outstanding. Om ett par om-

publiken första gången. Han fick spela

gångar kanske serien har ”satt” sig lite

sista 25 minuterna och gjorde ett rappt

mer och är mer nyanserad. Vi ska göra

och starkt intryck på oss. Nära också att

allt som står i vår makt för att skrapa

han riktigt fick sätta pricken över i:et,

ihop så mycket poäng som möjligt, det

men målvakten i KB gjorde en fin parad

kan jag lova. Och jag hoppas att ni dy-

på genombrottet.

ker upp på Klasmossens IP och stöttar oss i den kampen!

Stark defensiv lovar gott Defensiven ser för tillfället stark ut med Emil och Renato som pålitliga känna varandra och arbetar mkt bra ihop just nu. Tom Larsson på sin vänsterback är ett annat utropstecken så här långt. Att komma från Hertzöga i div 4 och ta för sig på det sättet är starkt gjort. Något säger oss att vi inte sett slutet på den utvecklingen än. Det är också ett kvitto på att Jonas Pettersson ute på Ilanda gör ett bra jobb så att inte steget från Hertzöga till oss är så stort. Vår förhoppning är

Lars-Olof ”LO” Andersson är assisterande tränare med ett mångårigt och framgångsrikt förflutet som spelare.

Foto: Christer Höglund

mittbackar. De börjar verkligen att lära

Ett flyg som ger dig 60 nya resmål Från och med april flyger Ryanair från Karlstad Airport till Girona Airport utanför Barcelona, en av lågprisbolagets största baser i Europa. Därifrån tar du dig enkelt vidare till resten av världen, med över 60 resmål bara i Europa. Välkommen över, drömresan har aldrig varit närmare. Läs mer på karlstadairport.se.

United News 2011 nr 3 CU-Skoftebyns IF 14/5  

Matchtidning inför mötet mellan Carlstad United och Skoftebyns IF på Klasmossens IP i Karlstad den 14/5 2011 kl 15.00.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you