Page 1

Lær gennem oplevelse

Lære- og legemøbler til vuggestue, børnehave og skole Med teoretiske tips og gode idéer til leg.

Nye lege- og basisreoler

&

*


Lær gennem oplevelse Kære kunder I 2001 præsenterede vi Move Upp, vores nye indretningsprogram til børnehaver og skoler: enestående møbler til bevægelsesbevidste rum. I dag præsenterer vi vores omfangsrige programudvidelse fra Move Upp. Det nye koncept bærer mottoet ”lær gennem oplevelse”. Det særlige ved de nye Move Upp møbler er deres store egenskab: at opfordre til at lære. De opmuntrer til at eksperimentere, observere og efterligne. Børnene samler således erfaringer ved at interagere med omverdenen og derigennem opnå grundlæggende viden om, hvordan tingene hænger sammen og fungerer: lige fra den rette adfærd under indkøb over at lære tal og bogstaver til intuitiv forståelse for fysiske lovmæssigheder. Efter det princip indrettes der i dag til børnene, hvad enten det er til vuggestuen, børnehaven eller skolen. Move Upp møbler opfylder alle de centrale krav, der stilles til lærerplaner. De er simpelthen enestående! Og det er selvfølgelig stadig den velkendte Uniqakvalitet fra Haba til alle de forskellige aldersgrupper. Lad denne brochure være en inspiration til indretningen af lokalerne med Move Upp møbler. Vi hjælper gerne med detaljerne, fx ved indretning af små forsker-hjørner – selvfølgelig helt uden beregning og ganske uforpligtende. Med venlig hilsen Inge og Hans Erik Friberg Uniqa

&


Løsningen til enhver! Lær gennem oplevelse Børnepasning er en udfordring for alle involverede. Det er nødvendigt med velgennemtænkte koncepter, nye ideer og masser af engagement, for at nå alle aldersgrupper. Uniqa hjælper med at tage denne udfordring op. Vi har individuelle løsninger til alle aldersgrupper og til ethvert funktionsrum. Lad jer inspirere af ideerne på de næste sider.

Vuggestue

Børnehave

Skole

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

1


2

Gennem tĂŚnkt m

odulsy stem


Legen sammensættes Move·upp møbler overbeviser! For det gennemtænkte modulsystem giver mulighed for fleksibel udnyttelse af basiselementerne. Der kan vælges mellem 10 elementer til påsætning og 25 til påmontering. Disse kan monteres enkeltvis på basiselementet eller kombineret med hinanden. Således bliver en alfabet-væg hurtigt til et vand-og-sand-legeskab. Eller de smås køkken forvandles til et laboratorium med temaet magnetisme. Med Move Upp møbler er alt muligt, for de enkelte områder kan omdekoreres- og møbleres igen og igen. Der er alverdens muligheder. Og børnene, ja de drager fordel af et stimulerende og inspirerende læringsmiljø. Påmonteringselement

Påsætningselement

Basiselement

Føringsrøret i slagfast plast er fast forbundet med basiselementet. En gennemgående forskruning holder de påmonterede elementer godt på plads.

3


er

Lær gennem oplevelse

Basisplade + påmonteringselement = fleksibelt legemiljø

Alsidig

e møbl

Leg overalt

Ved at anbringe de lave påmonteringselementer ”værelse”, ”borg”, ”bondegård” og ”træer” på en basisplade opstår et fleksibelt legemiljø. Således skabes der plads på skabet til at eksperimentere, lære eller lege, mens kombinationen kan opstilles overalt: på gulvet, i vindueskarmen, på et podie eller på bordet. Den ideelle løsning til vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner. Bemærk venligst: Basispladen kan ikke bruges til 77 cm høje påmonteringselementer.

Lena kan også lege på gulvet med dukkehuset. Så er skabet frit til andre påmonteringselementer, fx med magnetkugler.

4*

Gulvpodier er populære hos alle børn: her kan man knæle ved podiet i gulvhøjde. Det er det perfekte sted til at lege med ridderborgen, for der er masser af plads til udvidelser med fx byggeklodser.

Den perfekte løsning til integrerede institutioner: kørestole kommer nemt ind under bordet, der er uden sarg. Således kan de fleksible legemiljøer også bruges her uden problemer. Der er garanti for masser af sjov!


Ganske enkelt gennemtænkt!

79 cm 182,5 cm

79 cm 79 cm

Noget helt særligt er kvadrat- og bueskabene fra Move Upp (se s. 48/49). De er ideelle som rumdelere, har masser af hylder og skaber bevægelse i rummene.

182,5 cm

Der er skabsvægge og reolskabe med masser af opbevaringsplads med Move Upp bliver det en leg at holde orden. Det hele kan sammensættes individuelt, og det giver mange gennemtænkte funktioner. Vælg præcis det skab, I behøver, blandt næsten 100 typer. Med Move Upp skabs-program kan I vælge mellem tre skuffe-bredder og to låge-typer: dobbeltlåger eller skydelåger.

44 cm

Her finder I gennemtænkte løsninger, der tilgodeser alle forskellige slags behov. Alle rum kan indrettes med Move Upp: fra vuggestuen med kravlegård over grupperummet med forsøgs- og kreativområde til klasseværelserne og fritidsfaciliteterne.

79 cm

Move Upp er et fleksibelt indretningsprogram til alle sociale institutioner, der har med børn, unge, voksne og ældre eller folk med et handicap at gøre.

130 cm

Det passende skab til alle aldre og alle rum

Move Upp skillevæggene er den rette løsning, når rummene skal struktureres (se Uniqas nye hovedkatalog side 136-145, 18-26 og 70-76). De kan bruges til såvel de helt små som til de større elever.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

182,5 cm

Passende til skabene findes hos Move Upp et stort antal stole og bordplader i specielle faconer som bølgebue og trapez. Men Move Upp har også ovale, runde, kvadratiske og rektangulære bordplader i forskellige størrelser (se Uniqas nye hovedkatalog side 136-145). Alle bordplader kan leveres med en støjdæmpende linoleumsoverflade efter ønske. De er et ideelt supplement til Move Upp skabene, da de er perfekt afstemt til hinanden hvad angår materiale og funktionalitet.

Alle skabsmål er uden underbygning

5*


t kvalite visende

Stabil kvalitet

Overbe

Move Upp møbler er gennemtænkte! De er fleksible i brug, alt efter anvendelse, aldersgruppe og lokaleforhold. De kan kombineres individuelt, da alle størrelser er afstemt hinanden. Og: alle komponenter er stabilt konstruerede og dermed tilpasset hverdagens udfordringer og krav i arbejdet med børn og unge.

Korpus 188 mm tyk massiv træplade (bordplade) med ægte birkefinér

12 mm tyk bagvæg i ægte birkefinér

Hjul med totalbremse Med disse hjul bliver det en barneleg at flytte rundt på møblerne og at omdekorere rummet. Hvert hjul kan bære en vægt på op til 100 kg., de er nemme at dreje og lydløse. Bremsen betjenes nemt med den ene fod, og når hjulene fikseres, er de helt stabile (de hverken kører eller drejer rundt).

6


Til mange generationer af børn Møbler, der let kan bygges om

Tidløst design til flere aldersgrupper

Fleksible i funktion og brug

Tiltalende, lys bøg

Til alle aldersgrupper

8 forskellige farver at vælge imellem til fronterne

Kan kombineres individuelt

Med lyddæmpende linoleumsoverflade efter ønske

Kan gøres mobile efter ønske

Linoleum-beklædning • Naturlige, bæredygtige materialer • Lysægte og flammebestandig • Elastisk og lydsvag pga. korkindhold • Naturligt permanent antistatisk • Slidstærk og modstandsdygtig • Tåler alle rengørings- og desinfektionsmidler • 3 farver at vælge imellem

Abrikos

Gul

Blå

❖ 5 års garanti

RAL 3000

RAL 1028

RAL 5017

RAL 9006

Bejdsefarver til skabsfronter og materialebokse

MAJS

GRØN

GUL

LYSEGRØN

ORANGE

BLÅ

RØD

LYSEBLÅ

7


1 gestue um vug Fællesr

Legehjørne Kokken, frisøren, racerkøreren, far, mor og børn – her er plads til alle og til masser af fantasi. Alsidige ekstraelementer (se Uniqas nye hovedkatalog side 193) til hulvæggene skaber et helt nyt rum i en håndevending. Komfuret og opvaskemaskinen kan også stilles i vindueskarmen eller på gulvet.

Kravlegårdshjørne Her kan der kribles og kravles. Skabet i kravlehøjde fungerer som rumdeler, men er samtidig lege- og opbevaringsplads. Sjove og glade vægelementer (se Uniqas nye hovedkatalog side 204-207) samt robuste måtter gør hjørnet rigtigt indbydende.

Reolvæg move·upp De nye reolvægge fra move·upp forener design og funktionalitet. Her finder tingene sin plads, og man finder det, man søger. Vælg selv den ønskede udformning: med eller uden materialebokse, med farvede døre eller helt i natur, med sokkel eller på ben…

8


Podie-legehjørne Podierne (se Uniqas kommende Nyhedskatalog) gør det til et yndlings legehjørne og skaber forskellige niveauer. Her kan man lege uforstyrret, kigge i billedbøger, bygge med klodser eller bare hygge. (kommer snart i et Nyhedskatalog)

Sansehjørne Sansehjørnet opdeles vha. flotte Move Upp skabe med motorik-elementer. På væggen hænger der et spejl til de mindste og forskellige nye vægelementer (se prislisten) til at lære, udforske og eksperimentere med alle sanser i brug.

Gemino oplevelsesborg Gemino (se Uniqas nye hovedkatalog side 27-33) skaber et rum i rummet med det ekstra niveau. De forskellige elementer indbyder til leg, til at rutsje, klatre eller bare til at slappe af...

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

9


2 gestue um vug Fællesr Pausehjørne Med vuggestue højbænken kan de små sidde med ved bordet hos de voksne. Den letter arbejdet for pædagogerne og skåner ryggen. Den har to hjul, så den er nem at flytte rundt med. Fodstøtten er belagt med støjdæmpende linoleum, så det gode humør også kan sidde med til bords. Kontakt Uniqa for mere info tlf. 7630 1500

10

Legehule Legehulen (kommer i Uniqas Nyhedskatalog) er et sted, hvor børnene kan trække sig tilbage. Her er der plads til både drømme, leg, hygge og til nye ideer… Farverne får solen til at skinne i fællesrummet. Runde net-vinduer gør det muligt at kigge ind - eller ud, når ”døren” er lukket. Podierne (kommer i Uniqas Nyhedskatalog) kan bruges til lidt af hvert: de kan bygges sammen til individuelle podielandskaber. Rampen kan fx også bruges som rutsjebane. Linoleumsbelægningen på overfladen gør podierne slidstærke. Og kombineret med stofboksene bliver de til små opbevaringsmirakler


Eksperimenterings- og forskerhjørne Her er der masser af kreativ stimulans for de små kunstnere og videnskabsmænd. På staffeliet (se Uniqas nye hovedkatalog side 211) kan pensler og farveblyanter svinges i stor stil, og ved bordene i børnehøjde er der plads til eksperimenter og kreativitet. De nye Move Upp møbler byder på masser af opbevaringsplads til alle slags materialer og kan omrokeres i en håndevending. Således bliver basisskabe hurtigt til undervisningsmøbler vha. forskellige ekstraelementer til påsætning og påmontering.

Kravlegårdshjørne Egentlig lige stedet til afslapning, men her er altid noget nyt at tage sig til. Skillevæggene (se Uniqas nye hovedkatalog side 18-25) skaber legestimuli i metervis og tjener samtidig som opbevaringsplads til legetøj og bøger – endda på begge sider. Den farveglade udformning gør børnene ekstra nysgerrige.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

11


Her leger hulvæggen med. Børnene kan selv flytte rundt på de forskellige ekstraelementer (se Uniqas nye hovedkatalog side 192-193) så de passer til alle højder og ønsker.

Fællesr

um bør nehave

Legevæg

Podier Podierne er tilpasset børnene fra top til tå. De har en børnevenlig højde, er lette at bygge om og linoleumsoverfladen gør dem slidstærke. Det ene øjeblik fungerer de som rumdelere og opbevaringsplads, det næste som sidde- eller byggeplads, balancebom eller vejbane.

12

Vinkelreolen spreder godt humør med de farverige akrylruder. Den har masser af kombinationsmuligheder – som opbevaring, rumdeler, bænk, skammel eller…


Ekstraelementet ”kar” forvandler Move Upp basisskabet til et vand-og-sand-legeskab. Det er bare at springe ud i det for de små videnskabsmænd. Dejligt, at Move Upp møblerne er så fleksible.

Eksperimenteringshjørne I det høje papirskabs mange skuffer er alt på rette plads og lige ved hånden. Staffelierne på hulvæggen (se Uniqas nye hovedkatalog side 192) kan hænges i den passende højde, og hældningen kan ligeledes indstilles. Med krea-vognen (se Uniqas nye hovedkatalog side 136-145) kommer tuscher og farveblyanter rullende, når der er brug for det. Staffeliet, der kan indstilles i højden (se Uniqas nye hovedkatalog side 211), kan bruges af flere børn i alle aldre på samme tid. På billedlisten er der plads til, at kunstværkerne kan hænge til tørre. Siddegrupper i børnehøjde indbyder til hobbyarbejde.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

13


rden Sansev e 14 *

Føl, se, hør og bliv forundret – en opdagelsesrejse


Kedsomhed kender vi ikke noget til: farver, former og lyde tager Kims fulde opmærksomhed.

På magisk vis følger kuglen magnetpinden gennem den snoede bane.

…og magnetstøvet kryber til Mathildes overraskelse langsomt op ad røret.

Børn har brug for stimulerende og spændende omgivelser. Omgivelser, der stiller krav til alle sanser, der får børnene til at undre sig og giver stof til eftertanke samtidig med, at de på ingen måde begrænses i deres bevægelsesudfoldelser. Vores Move Upp enhed ”motorik” kan netop alt det! Massevis af optiske og akustiske elementer som drejeskiver og rangler skoler børnenes sanser. Knæk-figurerne til at trykke på, fremmer finmotorikken og med magnetrøret oplever børnene de mest utrolige, fysiske fænomener. Lidt teknisk snilde kræves der ved kuglebanen med de integrerede gummibolde, for her kommer begge hænder på arbejde såvel som koordinering af disse med øjnene.

To sanseplader på skabets bagside skaber yderligere spændende effekter. Her er det to drejeskiver, der er monteret, en med glitterstave og en med regnvejrs-lyde. (se Uniqas nye hovedkatalog side 198).

Her kan børnene komme til fra begge sider, så der er plads til mange børn og masser af oplevelser samtidig. Alle elementer er fast integrerede, så de bliver ikke væk. Og så slipper man jo også for oprydningen!

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

15 *


Teater

Scenen er klar til de (sm책) store kunstnere 16 *


Et kig i spejlet er et kig ind i fremtidens udvikling af selvet. Når børnene opdager deres eget spejlbillede opstår der en opfattelse af jeget. De lærer at skelne sig selv fra andre og udvikler derved selvopfattelse. Først den der er sig selv bevidst, kan spille andre roller. Kreativ leg fødes gennem selvopfattelse, imitation og omdannelse af verden omkring en. Med ekstraelementet ”spejl” og påmonteringselementet kan der skabes fascinerende verdener. Det store spejl kan vippes 90° og dermed nemt tilpasses forskellige højder. Så nu kan selv de små klovne grundigt studere deres lidt anderledes ydre, præcis som de større prinsesser. En praktisk hylde samt farverige stofbokse skaber plads til rekvisitter, sminke og diverse tilbehør.

Du lille spejl på væggen der…

…er Laura den smukkeste prinsesse i landet her?

Tips til leg Der er masser af gode ideer til lege med et eller flere af spejlene: Opdel børnene i to- eller tremandsgrupper. Børnene har nu til opgave at stille sig sammen foran spejlet og i ro og mag at betragte og sammenligne hinanden. Derefter skal de beskrive forskellene og lighederne i fx højde, hår- og øjenfarve samt tøj. Derved skoles såvel opfattelsesevnen som evnen til at formidle det sete. Lær om symmetri: hvad sker der, hvis man folder et billede af et træ, hus eller en sommerfugl på midten, og holder det lodret op mod spejlet? Spejl-leg helt uden spejl: børnene skal lege hinandens spejlbilleder.

Her i spejlet ses fascinerende effekter og mærkelige spejlbilleder.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

17 *


g R o l le le

Kogekunst af den anden verden Børn elsker at imitere hverdagssituationer Med køkkenet er der rig mulighed for at omsætte egne oplevelser og historier fra hverdagen til leg, analysere dem og bearbejde dem. For at kunne forstå andre mennesker og efterligne deres gestik og sprog, kræver det et nærmere studie af rollemønstre og adfærd. Dukkekøkkenet danner den perfekte kulisse for netop dette. Der er utallige muligheder og plads til alle slags teaterstykker og rollelege.

Vordende stjerne- eller hobbykok? Det er Silje ligeglad med. Lige meget hvad, kokkererer hun med lidenskab. I vindueskarmen eller på gulvet: køkkenelementet er fleksibelt og kan også bruges uden basisskabet.

Med ekstraelementerne ”køkken” til påsætning og påmontering omdannes en helt almindelig reol hurtigt til en arbejdsplads til vordende stjernekokke. På køkken-påsætningselementet er der integreret en håndvask og to kogeplader. Og påmonteringselementet med forhæng egner sig fremragende til at lege fx restaurant.

Hulpladerne med forskellige ekstraelementer byder på mange muligheder: køkken, make-up bord og bil, lige ved siden af hinanden (se Uniqas nye hovedkatalog side 193).

18 *


Tante Emmas indkøbsparadis Købmand har altid været en af de mest populære børnelege hos både piger og drenge Og dette er den perfekte kulisse til at lege hverdagssituationer og til via fantasien at bygge videre på dem. Kundebetjening, lageropgørelse, kassebeholdning, der er nok at holde styr på, så børnene kommer helt sikkert ikke til at kede sig. Move Upp basisskabet egner sig perfekt som købmandsdisk samtidig med, at der er masser af opbevaringsplads på hylderne til alle varerne. Med påmonteringselementet „markise“ flytter sommerbodernes hyggelige atmosfære indenfor. Og hvis udbuddet skal udvides, er ekstraelementet med de indstillelige hylder den perfekte løsning.

Idé til leg

entet med egne vide varesortim nd, Hvorfor ikke ud rtigt lavet af va hu er ltdej? Dejen med ng ga i gå rs varer, lavet i sa le e el så kan børnen naner, en mel og salt, og Rundstykker, ba r. re va gs in dl . Dejen er ns æ gr alle deres yn r tte n fantasien sæ ku g kølet, kan te af es er sk n flæ nen, og når de ov i . in m 20 k sætte . bages ca er. Det skal no med vandfarv tingene males tikken. godt gang i bu

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

19 *


g Rollele

Idé til leg

e at lade børnen som om? Prøv , de fx la n m ku de r s fo Vi Hvor kenet. e ting i lege-køk eddike, af g in ss re tilberede rigtig td la sa fremtryller en hvordan man man blander en eller hvordan r, t, be pe og lt kkes med plas olie, sa dæ til en is bordplad m so t æ br re æ dejlig salat. Hv sk et er især bruger t. Når alle er og børnene hv r ikke ske noge de n ka g, rla lbekomme! Ve skæreunde s. rd bo t bare at gå til de er e, ig rd fæ

20 *


Lav mad med kogefeen

Lær gennem oplevelse

Egne oplevelser og historier fra praktiske hverdagssituationer er manuskriptet. Med køkkenet er det nemt et hoppe ind i andre roller. Her opdager børnene tingenes sammenhæng gennem leg; via rollespil lærer de at forstå deres medmennesker og læse deres følelser. Dermed er en vigtig grundsten i omgangen med og interaktionen mellem medmennesker lagt. Den kvalitetsmæssige udførelse og de originale detaljer på ekstraelementerne ”køkken” til påsætning og påmontering overbeviser børnene. På hulvæggen kan der hænges forskellige reoler og hylder (se Uniqas nye hovedkatalog side 198). Det giver mulighed for en individuel indretning af køkkenet, der til enhver tid kan ændres.

Røre, piske, dække bord – Anette elsker at lege med alverdens koge- og køkkengrej. Det gør køkkenet ekstra spændende.

Her på kogepladerne kan der røres i gryderne. Der er ingen fare for at brænde sig, for pladen er af plast og bliver selvfølgelig ikke varm.

Her på hylden opbevarer kokkene deres grydeskeer. Og de er altid inden for rækkevidde.

Vaske-indsatsen i plast er det rigtige sted til bamsernes og dukkernes beskidte tallerkner... og 1, 2, 3 er det hele rent igen.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

21 *


Vand o g sand

Hvad sker der mon nu? Tragte, skovle og spande indbyder til at eksperimentere.

22 *

Her bliver der pjasket af hjertets lyst. Jakob elsker at lege med vand, sĂĽ han er helt opslugt opmĂŚrksomhed.


Langsomt risler sandet gennem sien og kilder så dejligt på Gittes fingerspidser…

…men hvad sker der nu? Det våde sand bliver i tragten, og hullet er stoppet til.

Dus med elementerne… Det får et barnehjerte til at banke. Med det solide plastkar bliver en simpel reol til et spændende lege-bord i en håndevending, hvor der kan leges med både sand og vand. Karret er den optimale mulighed for, at børnene selv i vinterhalvåret kan skabe erfaringer med elementerne. Leg med vand og sand stimulerer følesansen og fremmer kreativiteten såvel som motorikken. Derudover har sand en beroligende evne. Således lærer børnene gennem leg forskellene mellem faste og flydende stoffer og opdager, at man kan forme figurer af det våde sand. Det fascinerer dem, at de kan lave spor i sandet, og de lærer samtidig lidt om sammenhængen mellem størrelse og volumen, når sand eller vand skal hældes fra en form til en anden. Der kan også monteres et yderligere ekstraelement med en hænge-liste over karret – på den måde er vandkanden, tragten osv. lige ved hånden.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

Idé til leg Vi skal på skat

tejagt! Gem forskellig e små genstand e i sandet som bolde, kugler, fx legoklodser el ler muslingesk kan børnene gr aller. Nu ave efter skatte ne med en si, eller skovl. For ske de lidt ældre bø rn bliver det en mere spænden dnu de, hvis de skal føle sig frem ef skattene med ter bind for øjnene . Hvad flyder, og hvad synker i va ndet? Saml fors lige genstande kelmed forskellig vægt og større som fx bolde, lse bageforme, træ klodser, korkpr og sten. Børnen oppe e skal så teste, hvilke af tinge der bliver på ov ne, erfladen, og hv ad, der synker kunne forklarin . Hvad gen mon være ?

23*


enter Eksper im

Hvordan fungerer verden? 24 *


Praksis og teori hænger sammen. De magnetiske fjeder-kugler hænger enten sammen eller støder hinanden fra sig.

Med en god portion iver og farverige magnetledninger- og stave udforsker Anna magnetismens hemmeligheder…

Børns tørst efter viden og nysgerrighed er uudtømmelig. Men de lærer allerbedst af og igennem egne erfaringer. Også simple eksperimenter, der ikke kræver nogen større forberedelse, egner sig fremragende til at gøre fysiske fænomener forståelige for børn. Ekstraelementet „magnetkugler“ er ideelt til at give børnene et indblik i naturvidenskaberne. Med de magnetiske fjeder-kugler af træ, impuls-fjederkuglerne og den magnetiske påsætningsplade kan små videnskabsmænd så småt smage på læren om genstandes tiltræknings- og frastødningskraft. På ekstraelementet ” eksperimenter” er der plads til mere end 30 reagensglas og mange transparente beholdere til sortering – perfekt til at skabe et lille laboratorium, hvor man alt efter fantasi og humør kan blande og sammenligne forskellige stoffer. Magnetstriber til påskrift hjælper med at skabe overblik (se Uniqas nye hovedkatalog side 229).

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

…og begejstres over den brusende reaktion mellem hindbærsodavand og danskvand.

Idé til leg Der er næsten uane og videnskabsm de muligheder for de små fo rskere ænd. De kan fx : • Sammenlig n krydderiers fa rve og lugt, fx paprika, komm karry, en og kanel. • Undersøg ra slelydene fra sa nd, jord, og gr Udforsk forske us. llene mellem ah orn-, birke, egebøgeblade. og Send børnene på udkig på ve jen hjem efter fjer, papir, knap fx sten, per, blade m.m . og organiser udstilling af de en lille fundne gensta nde dagen efte r.

25 *


Atelier

Hos hr. klat og fru pensel

Vinkelreolerne med den farvede bagbeklædning i acryl eller hulplade har masser af plads til materialer og bøger – og er samtidig en prima basis til et bordstaffeli.

26 *

Her er der ikke noget, der bliver væk: træbokse, holdere og indsatser holder styr på farveblyanter og andre materialer.


Lær gennem oplevelse

Nogle af de mest tilfredsstillende og fascinerende oplevelser og erfaringer skaber børn gennem kreativitet med farver og papir. Fantasien kan få frit løb gennem det kunstneriske og håndværksmæssige arbejde. Her kan børnene udtrykke sig og sætte deres eget præg på tingene. Den mobile krea-vogn (se andre modeller i Uniqas nye katalog side 212-213) sørger for orden i det kreative kaos med sine udtagelige materialebokse og praktiske indsatser til pensler, sakse og større farvetuber. Andre rum, der er beklædt med plast, skaber yderligere opbevaringsplads for alle vigtige materialer og værktøjer. Et sømspil er ideelt til legende træning af finmotorikken. Ekstraelementet „kork“ monteres blot på et lavt basisskab, og så er det ellers bare at gå i gang med at skabe farvefulde billeder med hammer, søm og træplader.

Staffeliet kan indstilles i højde og hældning og kan således tilpasses optimalt til forskellige højder og drøjder. Spørg Unqa om stafeliet.

Ide til leg Man behøver ikke nødvendigvis altid at male på papir og karton. Hvide T-shirts egner sig også ganske godt til en farveklat. Alt, hvad man behøver, er blot tekstilfarve eller tekstiltuscher samt en T-shirt til hvert barn. Og nu kan børnene så sætte sit eget præg på den: med hånd- eller fodaftryk, med fantasifulde tegninger eller kartoffeltryk. Når alle er færdige, kan resultatet fremføres ved et modeshow. Hovedpudebetræk, lagner eller stofrygsække kan selvfølgelig også bruges.

Hulvæggene klarer alle slags kreative udfoldelser. For staffelierne, reolerne, materialeboksene og krogerækkerne kan legende let omrokeres. Alle elementer til at hænge på (se Uniqas nye hovedkatalog side 198).

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

27 *


g Rollele

Legeverden – erfaringsverden Leg er meget mere end sjov tidsfordriv. Gennem leg lærer børn omverdenen at kende og udvikler vigtige sociale kompetencer. Og netop betydningen af rollelegen kan ikke understreges nok, da det jo her handler om gennem leg at analysere interaktionen med andre og om at finde sin plads i verden. Når børnene lærer at sætte de relativt abstrakte kulisser ind i sammenhængen på en kreativ måde, passe dem ind i konteksten og at genkende elementer af deres egen omverden i den, skoles deres fantasi og abstraktionsevne. Gennem legen med de små træfigurer trænes yderligere finmotorikken. Interaktion med andre børn styrker deres sprog.

Her får Emmas kreativitet fuldt råderum: Ekstraelementet ”træer” i kombination med ”kork” danner et spændende sømspil.

28 *


Vores stabile kulisser findes i de tematiske varianter ”værelse”, ”borg”, ”bondegård” og ”træer” og skaber de helt rigtige omgivelser til diverse roller og lege. Sat på et basisskab, kan de bruges fra begge sider. Alle kulisser er holdt i glade farver og skal nok sætte gang i børnenes kreativitet. Og i basisskabet er der naturligvis masser af plads til kasser og stofbokse m.m. Til hver kulisse findes der også det passende tilbehør som figurer, dyr, planter, byggeklodser og dukkemøbler (se Uniqas nye hovedkatalog side 103).

Idé til leg

Vi bygger vore s egen verden ! Sæt påmonterin gselementet på basispladen og kulissen på gu lvet. Nu kan bø stil rnene selv udvid fri fantasi. e efter Der kan bygges yderligere huse , tilbygninger træer i tyk karto eller n eller pap. Man skal bare opte konturerne, kli gne ppe figurerne ud og male de kan lægges sten m. Der , så de danner en bruges til en fin vej, og mos ka n have. Små gren e og kviste blive en skov og hvad r til med tændstikk er som hegn? Alle vores kulis ser kan selvføl gelig også kom – således opst bineres år der efterhån den en helt lill fuld miniaturev e fantasierden.

Øverst leg, nederst orden. - kombinationen af basisskab og ekstraelement har mange fordele.

Store vinduer, glade farver og masser af plads: på denne bondegård bor der kun glade dyr. Mens Lena leger på gulvet med ekstraelementet dukkehus på basispladen, kan Anette og Charlotte eksperimentere på skabet.

Indbydelse til ridderlege i Borgkulissen. Byggeklodserne tårner sig op på den grønne bund, som er græsset udenfor.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

29 *


ne Kugleb a

1, 2, 3 og laboratoriet er blevet omdannet til en kugleskør byggeplads. I kuglebanens sektioner er der kraftige magneter, så de kan sættes fast på pladen i fantasifulde konstruktioner. Hulpladen kan benyttes fra begge sider, så børnene ikke kommer i vejen for hinanden, når de skaber deres egne, individuelle kuglebaner eller eksperimenterer med tal, bogstaver og former. Kuglebaner er en ægte klassiker og populær hos både små og store. Kuglernes klirrende lyd, de åbne og lukkede baner samt indbyggede forhindringer er stimuli for både øjne og ører. Som en ekstra bonus, får børnene helt uden at opdage det deres første fysiklektion, de får trænet finmotorikken, det praktiske håndelag samt koncentrationsevnen. Og kun den, der leger koncentreret kan lære koncentreret!

Så går det løs. Snart drøner kuglerne gennem tunnelen (magnetisk kuglebane – 48 farvede byggeklodser og 10 kugler.

Ibens kugler skal klare lidt af en bakke, men heldigvis er der elementerne i forskellige længder med godt vejgreb.

30

1, 2, 3 – trylleri og kugleri


Der er godt med højde på, men nu er det bare et give et lille skub med fingeren, og så går det løs.

Og på nul komma fem er kuglen tilbage. En gang til!

Kuglebaner er fremragende læremestre, når det handler om fysikkens love. Hvad er sammenhængen mellem banens hældning og kuglens hastighed? Er glaskugler hurtigere end trækugler? Hvor meget kraft er nødvendig, når kuglen skal sættes i gang, og hvordan bremses den? Helt ubevidst lærer børnene om de forskellige fysiske love fx ligevægtslæren eller loven om årsag og virkning, når de konstruerer deres baner. Byggeklodser i træ, forskellige kuglebane-elementer og alskens tilbehør forlænger fornøjelsen med kuglebanen. Når alle har ”kuglereret” nok, kan basisskabet lynhurtigt ombygges til en kiosk eller et køkken.

Lær gennem oplevelse

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

31 *


32 *

Talverd en


Hvem tager på taleventyr med os?

Originalt og smart: reolens bagvæg bliver til en tavle (vægelement reol i Uniqas nye hovedkatalog side 197).

Med talhusene bliver matematikken gennemskuelig og bogstaveligt talt begribelig.

Et rigtigt multitalent: ekstraelementet ”abakus” med fire farvede sider skoler koncentrationsevnen, motorikken, iagttagelsesevnen og den matematiske tankegang.

Hvad er typisk

En matematisk tankegang er essentiel for forståelse af verden. Jo før børnene udvikler et positivt billede af tallenes verden, des nemmere bliver det at forstå matematiske sammenhænge.

Mag(net)isk talspil på basisskabets bagvæg – whiteboard-bagsiden skaber matematik på flere niveauer.

Fantasifulde, kreative lege, der er tilpasset aldersgruppen, fremmer denne forståelse. Og det er ikke kun de små matematikeres åndelige indsats, der bliver styrket, men også den fysiske; og så er det samtidig sjovt.

Idé til leg

Påsætningselementet ”abakus” motiverer børn til gennem leg at tage kampen op med enkle regneprocedurer. Terningerne (fås også med kugler) er i forskellige farver og muliggør således en optisk, meget overskuelig opdeling af tallene. På velcro-væggen kan de første regnestykker opstilles på en håndgribelig og overskuelig måde. Når børnene har fået nok af regnestykkerne, kan de på velcro-væggen lave billeder, øve alfabetet eller hænge en udstilling op med de nyeste kunstværker.

ved...? Børnene skal fæ lles overveje hv ilk ser til hvilke ta l. Ved tallene op e ting, der pastil 5 er det gans enkelt: til 1 pa ke sser fx sol, næse , jord... til 2 kan være cykel, øjne det , fugl, saks... Ta llene fra 6 og op skal børnene no efter k have lidt hjæ lp til af en voks der fx kan prøv en, e at huske børn en e på æggebak fingre osv. ker, Talraket Ved 0 skal børn ene knæle. Så tæller alle fælle og klapper i hæ s til 10 nderne ved hv ert tal. Ved 10 raketten, og al starter le springer op . Prøv også at nedtællingen lave fra 10 og nede fter, så børnen springe op ved e skal 0 i stedet for ve d 10.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

33


k Bibliote

34 *

Det er noget, der fanger Mads´ opmærksomhed! Bøgerne kan slås op og fremvises på hylden vha. elastikken.


Blandt bogorme og historiefortællere Børn elsker bøger, for de åbner op for en helt anden verden. Og børn har brug for bøger, for derigennem stifter de bekendtskab med følelser som glæde og angst og lærer at håndtere de indre konflikter, det skaber. Bøger stimulerer børnenes kreativitet og fantasi, de lærer dem at sidde stille og at lytte opmærksomt. Derfor bidrager bøger aktivt til en sund, åndelig og psykisk udvikling. Derudover trænes børnenes sprog og kommunikative kompetencer ved at genfortælle det sete og hørte.

Idé til leg Vi spiller teater!

Den læservenlige og flotte præsentation af læsestoffet gennem kombination af basisskab og elementerne ”bogvogn” og ”bogpræsentation” øger læselysten. Der er masser af muligheder for at præsentere materialerne på en spændende måde for børnene: opdelt tematisk, opslået, stående eller helt uformelt i den store stofpose, der kan hænges på siden af basisskabet. Der er plads til flere bøger i bogormen (se Uniqas nye hovedkatalog side 226) og på de fleksible vægreoler (se side 228-229 i Uniqas hovedkatalog).

Dyk ned i bogens verden og lad dig opsluge…Charlotte elsker at sidde med en bog på podiet i det hyggelige læsehjørne (nye podier – se Uniqas kommende Nyhedskatalog).

Bøgerne er placeret overskueligt og lige til at få fat på i væg-bogreolen med de skrå plastinddelinger, så her kan Charlotte snuse rundt og lade sig inspirere (se Uniqas nye hovedkatalog side 197).

En billedbog eller et eventyr tjener som manuskript fro teaterstykket. Efter højtlæsning uddeles rollerne, og der opfindes eventuelt yderligere roller. De helt små børn kan fx være træer eller klipper, hvis de ikke helt kan mestre replikkerne endnu. Alle kan hjælpe til med at bygge kulissen. Med et par stole, borde, tæpper og karton på væggen, som børnene har dekoreret, skabes hurtigt en flot kulisse. Børnene kan nu klæde sig ud til rollerne. Nu er scenen deres, og showet kan begynde.

35 *


Bogsta vverde n

Disse bogstaver er lige til at kramme

36 *


Dyk ned i bogstav-verdenen og tag på opdagelse i ordenes verden – her kan alle børn være med.

ABC-kunstnere og ord-akrobater

På whiteboard-elementet kan børnene stifte bekendtskab med bogstaver og ord på en legende måde. Her kan der hænge magnetiske bogstaver, og børnene kan selv skrive deres første ord med tuscher. De, som har helt styr på bogstaverne, kan gå videre til tal og geometriske figurer. Den magnetiske overflade kan også bruges til at hænge billeder på. Med få midler bliver basisskabet i kombination med det buede ekstraelement til en himmel fyldt med bogstaver. De store træbogstaver kan både ses og røres fra alle sider – og man lærer nu engang bedst med hænderne. Reolerne har masser af opbevaringsplads til bogstaver, blyanter, blokke og spil. Stofboksene hjælper med til at holde yderligere orden og giver samtidig farve til reolerne (se modellerne i prisoversigten sidst i kataloget).

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

Selv på de magnetiske vægplader kan der dannes ord.

På bogstavhimlen kan bogstaverne betragtes, føles og sammenlignes fra alle sider.

Et stille læsehjørne med bogreolen inden for rækkevidde. Det er Frejas og Lasses yndlingssted. Move·upp har det hele.

37 *


Montre og bue

Under ét tag

-

de: magne Fascineren til udser ur fig ke tis olens re af ng ni myk . bagside Spørg Uniqa

0 1500

på tlf . 763

38 *


Montre Den tiltrækker helt bestemt opmærksomheden. Og det lige meget hvad, der udstilles i vitrinen. Her kan kunstværker, personlige skatte m.m. studeres nøje. Og så er de godt beskyttet bag acrylruden for små pilfingre.

Skaber liv i rummet: mellem to reoler bliver den enkle bue og et par blomsterguirlander hurtigt til en flot udsmykket æresport (blomsterguirlander – spørg Uniqa).

Stålbuerne egner sig fremragende til dekoration og strukturering af rummet. Skab fx fantasifulde æresporte med genstande, der hænger ned fra buen, som børnene kan tage fat i og føle på, eller lav en slags himmelseng-effekt ved at dække buerne over med stof. Den enkle bue skrues i væggen og dobbeltbuen monteres mellem to basisskabe. Udstillingen kan variere alt efter årstid og tema. Med stoflommen bliver det pludselig til en leg at rydde op.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

39 *


be Legesk a

Væk eller ikke væk, det er spørgsmålet Ude af øje, ude af sind. Denne talemåde passer helt bogstaveligt for små børn op til 9 måneder.

Børnene skal først lære at kigge om hjørner.

Hvis en genstand forsvinder ud af deres synsfelt, eksisterer den ikke længere for dem og glemmes umiddelbart derefter. At bolden, der er trillet rundt om hjørnet, eller bamsen, der er blevet dækket af et stykke tøj, stadig er der, skal de først lære. Denne evne, genstandspermanens for at bruge et fagudtryk, kan trænes. Det innovative ud-ind skab er ideelt til målrettet at motivere denne læreproces. Genstandende kan „trylles“ væk gennem den store åbning øverst på skabet. Hvis barnet kigger skråt fra siden, finder det igen den tilsyneladende forsvundne genstand.

Lave acrylruder forhindrer, at bolden triller ud af skabet.

Idé til leg Mia er lykkelig, hun har fundet sin bold igen.

40 *

Forsvindingsboks Find papkasser og æsker i forskellige størrelser. Vis børnene, hvordan man kan „trylle“ genstande væk. Derefter opfordres børnene til at lede efter de forsvundne ting. Når først de igen er fundet, vil børnene begejstret selv prøve at få ting til at forsvinde samt at finde dem igen.


Kuk kuk, her er jeg!

Gennem kravleskabet Bevægelse gør klogere, for det er ikke kun den kropslige udvikling, der fremmes, men derimod også indlæringsevnen.

gen! Hov, der er no fascineSpejle er altid . rende og sjove

Børn har brug for massevis af kropslig stimulans og udfoldelse fra deres omgivelser, for at deres bevægelsestrang kan udfolde sig optimalt.

Kravleskabet fra Move Upp indbyder de små til at kravle på opdagelsesrejse. Det kan yderligere bruges som rumdeler, har masser af opbevaringsplads, men holder hele tiden en smutvej fri til de små.

Ved at hoppe, kravle og klatre gør børnene erfaringer med omverden. De lærer deres krop at kende, balanceevnen styrkes og de kan bedre koncentrere sig.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

41


be Legesk a

Åbent skab i enhver henseende Foran, bagved, foroven og på siden – der er åbne rum over det hele på dette Move Upp skab og masser af opbevaringsplads til bamser, bolde, materialebokse og meget meget mere. Oven på skabet kan man lege, bygge med klodser eller bare sidde og dingle lidt med benene. Det åbne skab kan også bruges som rumdeler, og så kan børnene udfolde sig kreativt med figurer på den store magnetiske metal bagbeklædning.

 Vogn + 28 puder

Varenr. 099926 Pris 3.540 (spar 240,-)

Puderne har en særlig varmeisolerende effekt med et solidt metaløje som bruges, når puderne stables eller evt. hænges på en knagerække. Puderne har alle en dobbeltfarve - fx rød/orange, lys/mørkeblå, lys/mørkegrøn, lysegul/gul. Et pudesæt med 4 stk. indeholder alle farvekombinationerne Materiale: Bomuld/polyester med 2 skumindlæg - Ø 35 cm Varenr. 099925 4 puder Pris 390,Den mobile pudevogn - har plads til 25 puder og hjælper til hurtigt oprydning og god opbevaring - med den bliver oprydningen en del af børnenes leg - bl.a. med farver Mål: Ø 42 cm og H. 67 cm Varenr. 099524 1 pudeogn Pris 1.050,-

42 *

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

De fantasifuld e magnetiske stoffigure r kan blive til et krea tivt legefelt på en reol væg.


At lære at gå og rydde op er ingen sag Sådan kommer de små på benene. Barrerne, der er monteret på begge sider af Move Upp vuggestue-skabet, giver de mindste et godt greb, når de skal lære at stå og gå selv. Skabet fås i et lavt design med en hylde og i en lidt højere udgave med to hylder. De giver masser af plads til legesager eller til materialebokse. I Move Upp lang-skabet er der masser af plads til bøger, spil, legoklodser osv. Så er det hele lige ved hånden og hurtigt ryddet væk igen. (se prisliste sidst i kataloget).

Heeeelt af sig selv. Barrerne i pulverlakeret stål giver et godt greb og giver en hjælpende hånd, når man skal stå på egne ben, og de første skridt skal tages.

Så er det slut med at lede efter bjørnen og løven: de små kæledyr er altid lige ved hånden i bamseskabet og ligger ikke længere og flyder rundt omkring i lokalet.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

43 *


sjov Snorlig e

Fo

e l å e r p æ e g kke og rm

Her er det nødvendigt med et godt øjemål og koncentration Der er brug for en god portion tålmodighed og håndelag, når der skal laves farveglade kæder med perler, biler, får og fisk. Men det belønnes snart med den dejlige fornemmelse af at holde et selvskabt produkt i hænderne. For dem, der endnu ikke har så meget tålmodighed, kan de nøjes med at sortere figurerne efter farve, form, størrelse og andre kriterier. Selvfølgelig er der i ekstraelementet med skillerum også plads til at opbevare andre spændende ting og sager: fx muslinger, sten, bogstaver og tal. Der er masser af plads i de ti rum.

44 *

Hmm, hvad skal jeg mon tage? Først en blå og så en grøn bil?

Maria synes slet ikke det er så nemt endda. Koordinering af hænder og øjne kræver meget øvelse.

d


Fingerfærdighed Firkant, trekant, cirkel, kvadrat, cylinder, trapez - som alt andet skal børn også først lære at skelne elementære geometriske figurer fra hinanden. Det er nemmest, når man også kan røre ved de mange figurer samt vende og dreje dem. Børnene kan stille deres pyramider, cirkler, cylindre og firkanter ved siden af og oven på hinanden på hylde-ekstraelementet. Så er det nemmere i øjenhøjde at betragte dem grundigt og sammenligne dem. På den måde trænes deres logisk-matematiske tankegang, og deres opfattelsesevne styrkes.

Så er der noget ved legen: Kompakte og farverige træklodser i forskellige geometriske former.

Byggeklodser giver Klara rig mulighed for at lære faconerne at kende samtidig med, at hun lige kan bygge sig et hus (spørg Uniqa om klodser).

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

45 *


Vinkelr eoler

4 former, masser af muligheder En grundform, fire kombinationer, uendelig mange indretningsmuligheder. Vores vinkelreoler er baseret på kvadratets form. Kvadrater opfattes på grund af deres symmetriske form som meget beroligende. Kombinationen af de fire forskellige vinkelreoler giver mulighed for individuel indretning af rummet. Og det kan til enhver tid ændres, så det passer til alle forskellige behov.

46 *

De kan nemt sættes sammen med den lave rumdeler og den høje reol. De er også velegnede til at bygge en afsides hyggekrog eller kan bruges som en bænk eller til klatreleg. Bagbeklædningen i acryl eller hulplade sætter kulør på rummet.


Til gemmeleg såvel som til…

…behageligt hvilested eller læsekrog.

Acrylruderne tryllebinder med deres seje lyseffekter.

Overbevisende kvalitet med kant • 17 mm kraftig plade med ægte birkefinér. • 3 mm tyk acryl bagbeklædning eller pulverlakeret hulplade. Den medleverede filtplade bruges på undersiden af kvadratet som beskyttelse af gulvet.

Lær gennem oplevelse

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

47


Skabe

Bueskabe i 3 højder

Med et flot buet design I attraktivt materialemiks i birk og stål Med talrige kombinationsmuligheder, fx som halvcirkel, cirkel eller i S-form Som transparent rumdeler, der kan benyttes fra begge sider Mobil på hjul

geprüfte Sicherheit

Lave bueskabe – 56,5 cm

48

Måske en skranke eller en købmandsdisk? Kun fantasien sætter grænser.

Skabene fås også med håndtag efter ønske for at lette håndteringen (se alle modellerne i Uniqas nye hovedkatalog på side 156-165).

Mellem bueskabe – 91,5 cm

Høje bueskabe – 142,5 cm


Bueskabe i 2 højder

❖ 5 års garanti >> mit schwungvollem Design >> als beidseitig nutzbarer Raumteiler aufstellbar >> in zwei Höhen (79 cm und 130 cm)

Høje bueskabe -130 cm

Mellem bueskab – 79 cm

Med de høje bueskabe kan forskellige områder skilles ad. Skabene fås med hulplade på inder- eller ydersiden, således, at de er tilgængelige fra en af siderne.

På række danner de mellemste bueskabe en dynamisk rumdeler, der optisk ikke fylder meget i rummet pga. dens buede form.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

49


g Reolvæ

Opbevaring til det hele Med Move Upp er der indretningsmuligheder til alle rum. Reolvæggene kan sammensættes fleksibelt og helt efter eget ønske. Således er der en passende løsning til ethvert rum – til aulaen, klasseværelset eller til enhver børneinstitution. Kombineret med de buede kommoder skabes der en dynamisk og praktisk løsning.

Design, kvalitet og funktion Den ideelle kombination til klasseværelset, indskolingen eller SFO‘en. I de 32 skuffer er der masser af plads til elevernes papir, bøger eller forsøgsmateriale. Derudover er der på hylderne og oven på selve reolen yderligere plads til mapper og bøger.

50


Vuggestue

Skole

Endelig styr på sagerne! Med move·upp er det intet problem. I de 8 skuffer er der masser af plads til hobby- og undervisningsmateriale, spil eller…

Lave bue og reolskabe indhegner kravlehjørnet. Med en højde på kun 56,5 cm er skabene overskuelige, de kan bruges til at lege på og er en god hjælpende ”hånd”, når der skal læres at stå og gå.

Børnehave

Move Upp er også den passende løsning til personalerum og lærerværelser. Højskabet har 5 åbne og 5 lukkede rum, der kan låses.

Bygge, lege, tegne – der skal være plads til det hele. De dekorative 91,5 cm høje skabe- og/eller rumdelere i forskellige varianter burde gøre alle tilfredse.

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

51 *


Reolvæ gge

❖ 5 års garanti Denne reolvæg passer perfekt til formningslokalet, institutionens krea-rum eller hobbyrummet. Der er god plads i skufferne til papir, men også til farver og pensler, ler og sakse.

52 *


Reolvægge

Spreder glæde og holder orden

Grøn opbevaringsplads – moderne indretningsløsninger er en selvfølge hos move·upp.

Opbevaringsplads og legeplads ved siden af hinanden. Basisskabene med ekstraelementer til påsætning passer perfekt til Move Upp skabene. Lysende grøn giver godt humør. Men hvis yndlingsfarven er fx blå, er det heller intet problem. Move·upp skabsfronter fås i 8 forskellige farver (se s. 7).

Æstetik og atmosfære Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

53 *


gge Reolvæ

Ægte pladsvidundere Til venstre masser af plads til papir, til højre plads til pinsler, farver og tuscher. Så er det barnemad at holde orden

Rigtig meget plads til kreativitet. Reolvæggen med en højde på 182,5 cm har masser af plads.

54

Her er der ikke noget, der distraherer. Derfor er denne kombination specielt godt egnet til klasseværelser og læsesale.

Til dem, der ikke ønsker et alt for massivt skab. Hos move·upp findes også den tilhørende reol. Og de kan forlænges efter behov.


Stilrent moderne design 55 *


Skabe

Amfi-trappereolen Børn elsker forhøjninger, hvor de kan sidde, lege og læse. Så mon ikke vores trappereol bliver et hit.... Men den mobile siddeflade kan mere end det, fx tjener den også som opbevaringsplads.

❖ 5 års garanti Voila, der er den jo! Materialet gemmer sig inde i trappereolen.

Ryg mod ryg dannes et tårn eller en ø til leg og skuespil.

I dag et podie til børneteateret, i morgen til mødet.

56

Trappereol Med 2 hylder og 4 hjul med totalbremse. Mål: B 93 x H (uden hjul) 60 x D 75 cm Linoleum abrikos: 457121 Pris 5.904,Linoleum gul: 457122 Pris 5.904,Linoleum blå: 457126 Pris 5.904,4 hjul m. bremse: Varenr. SOFT Pris 900,-

Bænk eller legeplads? Trappekommoden er begge dele.

De dybe hylder kan individuelt forsynes med materialebokse (se Uniqas hovedkatalog s. 167).

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

To eller flere trappereoler danner en mobil rumdeler.


Skabe + rullevægge Hvordan kan skabene udnyttes dobbelt? Med rullevægge selvfølgelig! Skabe med ”rullende skabslåger” giver ekstra opbevaringsplads samt yderligere et eller flere elementer: fx en opslagstavle eller velcrovæg.

Reolskabe til rulleelementer højde: 144,5 cm

Rulleelementer højde 144,5 cm

Se priserne (norske kr.) bagerst i kataloget.

57 *


enter Enkelte lem

Basisskabe

til påsætning- og montering

Basisplade egner sig ikke til ekstraelementer fra H 77 cm. Mål: H 13 x B 92,5 x D 38 cm. Varenr. 432530 806,-

Basisskab Mål: H 32 x B 92,5 x D 38 cm. Varenr. 432500 Vælg venligst skabsunderbygning

Basisskab,1 hylde Mål: H 53 x B 92,5 x D 38 cm. Varenr. 432510 Bagbeklædning birk Varenr. 432540 Bagbeklædning whiteboard Varenr. 432541 Bagbeklædning spejl Vælg venligst skabsunderbygning

Basisskab, 3 hylder Mål: H 87,5 x B 92,5 x D 38 cm. Varenr. 432520 Bagbeklædning birk Varenr. 432542 Bagbeklædning whiteboard Varenr. 432543 Bagbeklædning spejl Vælg venligst skabsunderbygning

2

Ekstraelementer til basisskabe

Ekstraelement kar Farve: blå. Mål: H 9,5 x D 39,5 cm. 432600 Pris 908,-

Ekstraelement vitrine Med acryl-glaslåg. Mål: H 8,5 x D 37,5 cm. 432601 Pris 1.316,-

Ekstraelement skillerum 8 løse skel Mål: H 8,5 x D 37,5 cm. 432602 Pris 1.622,-

Ekstraelement magnet / blik Mål: H 3 x D 37,5 cm. 432603 Pris 1.214,-

Ekstraelement spejl Mål: H 3 x D 37,5 cm. 432604 Pris 1.010,-

Ekstraelement motorik Mål: H 20 x D 37,5 cm. 432607 Pris 1.214,-

Ekstraelement kork Mål: H 3 x D 37,5 cm. 432605 Pris 806,-

Ekstraelement bogkasse 2 løse skel Mål: H 17 x D 37,5 cm. 432606 Pris 1.112,-

Ekstraelement køkken Mål: H 7,5 x D 37,5 cm. Vandhane ca. 10 cm. 432608 Pris 1.418,-

Ekstraelement lino Farve: blå/rød, grøn/gul. Mål: H 2 x D 37,5 cm. 432610 blau/rot Pris 3.998,-

432640 grøn/gul

Ekstraelement borg Mål: H 43,5 x D 3 cm. 432611 Pris 704,-

Ekstraelement bondegård Mål: H 35 x D 20 cm. 432612 Pris 1.112,-

Ekstraelement bolig Mål: H 44,5 x D 33 cm. 432609 Pris 1.214,-

2.030,-

2.540,2.948,2.846,-

3.662,4.376,4.172,-

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Pris 500,-

Ekstraelement Park Mål: H 43,5 x D 3 cm. 432613 Pris 1.214,-


Bagside

Ekstraelement hulplade Mål: H 77 x D 3 cm. 432615 Pris 1.622,-

Ekstraelement køkkenvæg Mål: H 77 x D 6 cm. 432632 Pris 1.928,-

Ekstraelement markise Med 4 kroge. Mål: H 77 x D 24 cm. 432634 Pris 1.826,-

Ekstraelement rollespil Med 4 kroge. Mål: H 77 x D 15 cm. 432622 Pris 1.418,-

Ekstraelement med magnetkugler Mål: H 77 x D 5 cm. 432621 Pris 2.438,-

Ekstraelement bogpræsentation Mål: H 77 x D 10 cm. 432630 Pris 2.030,-

Ekstraelement med hulplade Mål: H 77 x D 3 cm. 432620 Pris 1.826,-

Ekstraelement forhæng Mål: H 77 x D 15 cm. 432633 Pris 1.826,-

Ekstraelement med løse hylder Materiale: Birk. Mål: H 77 x D 10 cm. 432617 Pris 2.030,-

Ekstraelement med magnet - og velcrovæg Mål: H 77 x D 3 cm. 432616 Pris 2.030,-

Ekstraelement med drejelig velcro-/magnettavle (hvid) Med 4 kroge. Mål: H 77 x D 15 cm. Indv. flade: B 70 x H 29 cm. 432625 Pris 2.744,-

Ekstraelement eksperimenter Med løse stålhylder med kant til magnetstriber samt huller til reagensglas. Mål: B 77 x H 86 x D 10 cm. 432627 Pris 2.336,-

Forside Ekstraelement motorik Mål: H 77 x D 36,5 cm. 432631 Pris 3.656,-

Ekstraelement med drejelig tavle (på begge sider) Mål: H 77 x D 15 cm. Indv. flade: B 70 x H 29 cm. 432623 Pris 3.050,-

Ekstraelement prydbue Mål: H 86 x D 17 cm. 432635 Pris 1.520,-

Ekstraelement abakus med kugler Mål: H 77 x D 5 cm.

432628

Pris 1.928,-

Ekstraelement med drejelig magnet-tavle (på begge sider) Mål: H 77 x D 15 cm. Indv. flade: B 70 x H 29 cm. 432624 Pris 3.050,-

Ekstraelement halvbue Til vægmontering Mål: B 90 x H 114,5 x D 80 cm. 432636 Pris 1.418,-

Ekstraelement abakus med farvede terninger Mål: H 77 x D 5 cm.

432629

Pris 3.254,-

Ekstraelement med drejeligt spejl Bagside hvid. Mål: H 77 x D 15 cm. Indv. flade: B 70 x H 29 cm. 432626 Pris 3.254,-

Ekstraelement bue Bestående af to halvbuer. Mål: B 159,5 x H 114,5 x D 90 cm. 432637 Pris 2.642,-

Tilbehørsdele Stofpose til at hænge på skabet Med stålbøjle. Materiale: cordura, farve: rød. Mål: 35 x 35 cm. 471595 Pris 194,-

Geometrisk og magnetisk Materiale: krydsfinér, farvelakeret, 1 cm tyk. Mål: kvadrat 16 x 16 cm. 6 dele 137606 Pris 1.010,-

Reol til at hænge på ekstraelem.”hulplade” (varenr. 423615) Mål: H 13,5 x D 16 cm. Br. 76 cm  473779 Pris 551,Br. 38 cm 473780 Pris 296,-

3


Skabe

I de 92,5 cm brede skabe passer 3 materialekasser med bredde 29 cm. ved siden af hinanden. Kasserne findes på side 11.

!

44 cm høje Kvadrantskab NYHED! 1 hylde. Mål: B 38 x H 44 x D 38 cm. Underbygningen fås kun i Solg. 432090 Pris 2.336,-

Lavt reolskab 1 hylde. Mål: B 92,5 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 432005 Pris 2.102,-

Lavt skab med skydelåger 1 hylde. Mål: B 92,5 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 432205 Pris 3.686,Merpris for farvede låger: 144,-

Lavt bølgeskab m. skydelåger 1 hylde. Mål: B 92,5 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Dør natur: 432305 Pris 3.878,Merpris for farvet dør: 144,-

Dobbeltlåge-skab 1 hylde. Mål: B 92,5 x H 44 x D 38 cm. Bemærk: materialeboksene passer ikke ind i dette skab. Det leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har drejelåger og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning Døre natur 432110 Pris 3.254,Merpris for farvede døre: 204,-

Skuffe-skab 4 skuffer. Mål: B 92,5 x H 44 x D 38 cm. Dette skab leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur 432120 Pris 4.070,Merpris for farvede skuffer: 204,-

Lavt skab med skydelåger 3 hylder. Mål: B 125 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Dør natur 435205 Pris 4.224,Merpris for farvet dør: 102,-

Lavt bueskab med skydelåger 3 hylder. Mål: B 125 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 435305 Pris 4.416,Merpris for farvet låge: 144,-

Lavt reolskab 3 hylder Mål: B 125 x H 44 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 435005 Pris 2.640,-

79 cm høje Kvadrantskab 2 hylder Mål: B 38 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 433050 Pris 2.642,-

Reolskab 1 skillevæg, 14 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 433010 Pris 5.090,-

4

Vælg venligst skabsunderbygning

Reolskab 3 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 433005 Pris 3.494,-

Skab til egendele 24 træskuffer. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning. Naturskuffer: 433505 Pris 10.320,Merpris for farvede skuffer: 1.152,-

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Reolskab 1 skillevæg, 6 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 433011 Pris 4.274,-

Skab med skydelåger 3 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 433205 Pris 5.222,Merpris for farvet låge: 144,-


Skab med svinglåger 2 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Bemærk: materialebokse passer ikke ind i dette skab. Det leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har svinglåger og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning Låger natur: 433105 Pris 4.790,Merpris farvede låger: 144,-

Bueskab med skydelåger 3 hylder. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 433305 Pris 5.414,Merpris farvet låge: 144,-

Skuffe-skab 8 acryl-skuffer. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Dette skab leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning Skuffer natur: 433120 Pris 7.130,Merpris farvede skuffer: 384,-

Skuffe-skab 8 acryl-skuffer. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Dette skab leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning Skuffer natur: 433121 Pris 8.660,Merpris farvede skuffer: 408,-

Skuffe-skab 8 hulplade skuffer. Mål: B 92,5 x H 79 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning 433122 Pris 8.660,Angiv venligst farve på hulplade

Reolskab 1 skillevæg, 6 hylder. Mål: B 125 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 436005 Pris 4.656,-

Reolskab 2 skillevægge, 9 hylder. Mål: B 125 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning 436605 Pris 5.174,-

Skab med skydelåger 2 skillevægge, 9 hylder. Mål: B 125 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 436205 Pris 6.912,Merpris farvede låger: 144,-

Bueskab med skydelåger 2 skillevægge, 9 hylder. Mål: B 125 x H 79 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 436305 Pris 7.142,Merpris farvet låge: 144,-

Skab til ejendele 28 træskuffer. Mål: B 125 x H 79 x D 38 cm. Skabsmål: B 29 x H 7 x D 35 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Skuffer natur: 436505 Pris 11.976,Merpris farvede skuffer: 1.176,-

91,5 cm høj Rulleskuffe-skab 2 rulleskuffer. Mål: B 92,5 x H 91,5 x D 38 cm. Rulleskuffer natur: 433030 Pris 5.294,Merpris farvede skuffer: 204,Rulleskuffer enkelte, natur 471550 Pris 854,Merpris farvede skuffer: 96,-

Ved bestilling vælg: Farver på låger/skuffer/materialebokse/hulplader

Linoleum overflader

Vær opmærksom på merpris. Uden angivelse leveres i natur.

Skabene kan efter ønske levers med linoleumbelagt overflade. Merpris: 280,–

MAJS

GUL

Vælg den ønskede farve på hulpladen.

RAL 3000

ORAN

RØD

RAL 1028

GRØN

L-GRØN

RAL 5017

BLÅ

L-BLÅ

RAL 9006

Skabsunderbygninger I bestemmer selv, hvad der skal under skabene. Soklen er 5 cm høj, hjulene og benene 12,5 cm høje. Her er de fire muligheder

Hjul-mix:

Sokkel:

abricos

Solg

Soro

L315 1 stk. 307,– gul

L373

blå

L328

Kantben:

4 stk. 900,– Hjul med

Sofu

totalbremse:

Sotf 4 stk. 384,–

4 stk. 780,–

5


Vælg venligst skabsunderbygning

Skabe

Bredde 92,5, højde 130, dybde 38 cm

Højt reolskab 1 fast hylde, 4 flytbare hylder, bagbeklædning halv. Vælg venligst skabsunderbygning. 434005 Pris 5.090,-

Højt reolskab 1 fast hylde, 4 flytbare hylder, bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning. 434010 Pris 5.396,-

Højt materialeskab 8 skuffer, 1 hylde bagbeklædning halv. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434130 Pris 8.150,Merpris farvede skuffer: 408,-

Højt materialeskab 8 skuffer, 1 hylde bagbeklædning hel. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434120 Pris 8.456,Merpris farvede skuffer: 408,-

6

Højt skab til ejendele 24 skuffer, 1 fast hylde og 8 flytbare bagbeklædning halv. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434510 Pris 11.884,Merpris farvede skuffer: 1.224,-

!

Højt skab med svinglåger 2 låger, 3 hylder, bagbeklædning halv. Bemærk: materialeboksene passer ikke ind i dette skab. Det leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har svinglåger og ellers kan tippe. Låger natur: 434105 Pris 6.048,Merpris farvede låger: 204,-

Højt skab til ejendele 24 skuffer, 1 fast hylde og 8 flytbare bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434505 Pris 12.190,Merpris farvede skuffer: 1.224,-

Højt skab med svinglåger 2 låger, 3 hylder, bagbeklædning hel. Bemærk: materialeboksene passer ikke ind i dette skab. Det leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har svinglåger og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Låger natur: 434110 Pris 6.824,Merpris farvede låger: 204,-

Højt materialeskab 8 hulplade-skuffer, 1 hylde bagbeklædning halv. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. 434132 Pris 9.884,Angiv venligst farve på hulplade

Højt materialeskab 8 acryl-skuffer, 1 hylde bagbeklædning halv. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da det har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434131 Pris 9.884,Merpris farvede skuffer: 408,-

Højt materialeskab 8 hulplade-skuffer, 1 hylde bagbeklædning hel. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. 434122 Pris 10.190,Angiv venligst farve på hulplade

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Højt materialeskab 8 acryl-skuffer, 1 hylde, bagbeklædning hel. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Skabet leveres kun med sokkel eller ben, da det har skuffer og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning. Skuffer natur: 434121 Pris 10.190,Merpris farvede skuffer: 408,-


Højt skab med skydelåger 4 hylder, bagbeklædning halv. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 434205 Pris 6.384,Merpris farvet låge: 144,-

Højt skab med bølgeskydelåge 4 hylder, bagbeklædning halv. Mål: B 92,5 x H 130 x D 38 cm. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 434305 Pris 6.624,Merpris farvet låge: 144,-

Bredde 125, højde 130, dybde 38 cm

Reolskab 2 låger, 11 flytbare hylder bagbeklædning hel. Bemærk: materialeboksene passer ikke ind i dette skab. Det leveres kun med sokkel eller ben, da skabet har svinglåger og ellers kan tippe. Vælg venligst skabsunderbygning Låger natur: 438105 Pris 9.986,Merpris farvet låge: 204,-

Højt reolskab 12 flytbare hylder, 3 faste, bagbeklædning halv. Vælg venligst skabsunderbygning 437005 Pris 6.710,-

Højt skab med skydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste hylder, bagbeklædning halv. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 437205 Pris 8.438,Merpris farvet låge: 144,-

Højt skab med bølgeskydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning halv. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 437305 Pris 8.678,Merpris farvet låge: 144,-

Højt reolskab 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning 438005 Pris 6.998,-

Højt skab med skydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 438205 Pris 8.726,Merpris farvet låge: 144,-

Højt skab med bølgeskydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 438305 Pris 8.966,Merpris farvet låge: 144,-

Højt skab med skydelåger med sikkerhedsspejl 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning Spejldør natur: 438905 Pris 10.070,Merpris farvet ramme: 144,-

Højt skab med skydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur 438705 Pris 9.062,Merpris farvet låge: 144,-

Højt skab med bølgeskydelåger 12 flytbare hylder, 3 faste bagbeklædning hel. Vælg venligst skabsunderbygning Låge natur: 438805 Pris 9.350,Merpris farvet låge: 144,-

7


Højskab e

Højskabe – bredde 92,5, højde 182,5, dybde 60 cm

Højskab med dobbeltlåge 2 låger, 4 hylder. Låger natur: 431160 Pris 9.170,Merpris farvede låger: 408,-

Musikskab 2 låger, 4 rulle-hylder, 1 skel, 1 fast hylde, 3 løse hylder. Låger natur: 431190 Pris 12.230,Merpris farvede låger: 408,-

8

Højskab med dobbeltlåge 2 låger, 1, skel, 8 hylder. Låger natur: 431161 Pris 10.190,Merpris farvede låger: 408,-

Spilskab 2 låger, 7 rulle-hylder, 1 fast hylde, 2 løse hylder. Låger natur: 431200 Pris 15.290,Merpris farvede låger: 408,-

Højskab med dobbeltlåge 2 låger, 1 fast hylde, 7 løse hylder. Låger natur: 431162 Pris 10.639,Merpris farvede låger: 408,-

Sløjdskab 2 låger, 3 rulle-hylder, 1 fast hylde, 4 løse hylder. Låger natur: 431210 Pris 12.230,Merpris farvede låger: 408,-

Garderobeskab 2 låger, 1 skel, 1 fast hattehylde, 3 løse hylder, 1 bøjlestang. Låger natur: 431170 Pris 9.878,Merpris farvede låger: 408,-

Rullevogn-materialeskab 1 fast hylde, 2 løse hylder, 2 rullevogne. Bestil venligst materialeboksene separat (Se s. xxx). Låger natur: 431220 Pris 13.250,Merpris farvede låger: 408,-

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Gymnastikskab 2 låger, 3 rulle-hylder, 2 løse hylder, 1 bøjlestang. Låger natur: 431180 Pris 12.230,Merpris farvede låger: 408,-

Rullevogne til materialeskab Med 8 x 2 skinner. Mål: B 39,4 x H 89 x D 48,7 cm. Bestil venligst materialeboksene separat. Se s. xxx. Låger natur 431229 Pris 1.112,-


Højskabe – bredde 92,5, højde 182,5, dybde 38 cm

Reolhøjskab 1 fast hylde, 5 løse hylder. 431005 Pris 6.110,-

Højskab med 5 låger 5 lukkede rum til ejendele, 5 åbne rum. Låger natur: 431150 Pris 8.660,Merpris farvede låger: 510,-

Reolhøjskab 1 skel, 2 faste hylder, 6 løse hylder. 431006 Pris 6.110,-

Højskab med glaslåger 2 låger (birk), 2 glaslåger, 1 fast hylde, 5 løse hylder. Låger natur: 431109 Pris 8.558,Merpris farvede låger: 204,-

Reolhøjskab 3 faste hylder, 3 løse hylder, 2 låger. Låger natur: 431111 Pris 7.538,Merpris farvede låger: 204,-

Højskab 2 låger, 8 skuffer. 431112 Pris 10.190,Merpris farvede skuffer: 612,-

Højskab med skuffer 8 skuffer, 2 løse hylder. 431120 Pris 8.864,Merpris farvede skuffer: 408,-

Højskab med 4 låger 2 faste hylder, 4 løse hylder. 431108 Pris 7.394,Merpris farvede skuffer/låger: 408,-

Højskab med dobbeltlåger 2 låger, 1 fast hylde, 5 løse hylder. Låger natur: 431110 Pris 7.538,Merpris farvede låger: 204,-

Højskab med dobbeltlåge 1 fast hylde, 5 løse hylder, 2 låger. Låger natur: 431105 Pris 8.150,Merpris farvede låger: 408,-

Højskab 4 låger, 1 fast hylde, 5 løse hylder. Låger natur: 431107 Pris 9.170,Merpris farvede låger: 408,-

Skab til ejendele 5 aflåselige rum. Mål: B 39,4 x H 182,5 x D 38 cm. Beslag venstre, låger natur: 431151 Pris 7.844,Beslag højre, låger natur: 431152 Pris 7.844,Merpris farvede låger: 510,-

9


rskabe g unde Over- o

Overskab 60 cm højt

Overskab dobbeltlåger 2 låger, 1 fast hylde. Mål: B 92,5 x H 59,3 x D 38 cm. Der må kun bruges underskabe med sokkel til dette skab. Låger natur: 432900 Pris 3.458,Merpris farvede låger: 204,-

Overskabe

bredde 92,5 cm, dybde 60 cm

Papir-overskab 5 løse hylder. Mål: H 51 cm. 439505 Pris 4.886,-

Overskab dobbeltlåger 2 låger, 1 løs hylde. Mål: H 60 cm. Låger natur: 431900 Pris 4.376,Merpris farvede låger: 204,-

Vægskab

Papir-overskab 4 skuffer. Mål: H 51 cm. Skuffer natur: 439515 Pris 6.110,Merpris farvede skuffer: 204,-

Vægskab 9 kasser til ejendele Mål: B 44,5 x H 30,6 x D 22,5 cm. Kasser natur: 457200 Pris 2.540,-

Reolsystem

Papirskab 5 løse hylder. Mål: H 79 cm. 439500 Pris 6.110,-

Overskab 2 låger, 1 løs hylde. Mål: H 51 cm. Låger natur: 439525 Pris 5.070,Merpris farvede låger: 204,-

Papir-overskab 10 skuffer. Mål: H 51 cm. Skuffer natur: 439516 Pris 7.130,Merpris farvede skuffer: 510,-

Underskabe - bredde 92,5 cm, højde 84 cm, dybde 60 cm

Reolramme Mål: H 142,5 x D 38 cm. 440000 Pris 904,Bundplade Mål: B 92,5 x D 38 cm. 440010 Pris 398,Hylder Mål: B 92,5 x D 38 cm. 440020 Pris 367,Diagonalafstivere für B 92,5 cm. 440030 Pris 143,-

Papir-overskab 7 løse hylder. Mål: H 99 cm. 439507 Pris 6.602,-

10

Skab med dobbeltlåger 2 løse hylder Låger natur: 439520 Pris 6.620,Merpris farvede låger: 204,-

Papirskab 6 skuffer Skuffer natur: 439510 Pris 9.986,Merpris farvede skuffer: 312,-

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Bagbeklædning Mål: H 142,5 x B 95,7 cm. 440040 Pris 806,-


Tilbehør

Vinkelreoler Kasser til ejendele Mål: B 13 x H 7 cm. Uden skel D 20 cm 471625 Pris 143,-

Materialekasser Mål: H 15 x D 35 cm. B 18 cm: 471005 Pris 320,B 29 cm: 471105 Pris 372,Merpris farvede kasser: 52,-

Materialekasser med hulplade-indsats. Mål: H 15 x D 35 cm. Vælg venligst farve på hulplade. B 18 cm: 471205 Pris 469,B 29 cm: 471305 Pris 582,-

Materialekasser med acryl-indsats Mål: H 15 x D 35 cm. B 18 cm: 471400 Pris 474,B 29 cm: 471500 Pris 582,-

Filtunderlag Underlaget til materialekasserne skåner skabene og virker lyddæmpende. Pr. kasse: 099100 Pris 60,-

Anbringelse af cylinderlås Med ekstranøgle 473399 Pris 330,-

Kasser til ejendele Mål: B 13 x H 7 x D 55 cm. Med skel 471620 Pris 194,-

Kasser til ejendele Mål: B 29 x H 7 x D 35 cm. Uden skel (uden foto): 471605 Pris 265,Med skel: 471610 Pris 296,Merpris farvede kasser: 52,-

Kubus Mål: B 38,1 x H 38,1 x D 38,1 cm. Med acrylbagbeklædning: (uden foto) 439610 Pris 1.112,- Med hulplade bagbeklædning: 439600 Pris 1.316,-

Dobbeltkubus Mål: B 76,2 x H 38,1 x D 38,1 cm Med acrylbagbeklædning: 439611 Pris 1.826,Med hulplade bagbeklædning: (uden foto) 439601 Pris 2.234,-

Treer-vinkel Kombination af 3 terninger Mål: B 76,2 x H 76,2 x D 38,1 cm. Med acrylbagbeklædning (uden foto) 439612 Pris 2.336,Med hulplade bagbeklædning 439602 Pris 2.948,-

Firer-vinkel Kombination af 4 terninger Mål: B 114,3 x H 76,2 x D 38,1 cm. Med acrylbagbeklædning 439613 Pris 3.050,Med hulplade bagbeklædning (uden foto) 439603 Pris 3.866,-

Bakke Mål: B 41 x H 7 x D 35 cm. 471590 Pris 347,-

Stofbokse Leveres sammenfoldede. Materiale: cordura. Mål: B 29 x H 15 x D 33 cm. 471581 blå 471582 gul 471580 rød 471583 grøn Pris pr. skt. 101,-

Da der ikke er op og ned på terningerne, lægges den medleverede filtplade direkte på gulvet

11 *


ægge Skabsv

Skabsvæg 7 Mål: B 186 x H 182,5 x D 38 cm. 439969 Pris 15.280,-

Reolkombination 1 Inkl. 24 materialekasser (art. Nr. 471605). Mål: B 286 x H 142,5 x D 38 cm. 439980 Pris 20.350,-

Skabsvæg 3 Mål: B 186 x H 91,5/142,5 x D 38 cm. 439963 Pris 15.504,-

Skabsvæg 8 Mål: B 218 x H 84/182,5 x D 38 cm. 439970 Pris 16.300,-

Skabsvæg 9 Mål: B 186 x H 135 x D 60 cm. 439971 Pris 28.510,-

Rumdeler Mål: B 372 x H 65,5/142,5 x D 38 cm. 439965 Pris 24.908,-

Skabsvæg 4 Mål: B 186 x H 135 x D 38/60 cm. 439964 Pris 24.613,Skabsvæg 5 Inkl. materialekasser: 32 x Art. Nr. 471605 og 27 x art. Nr. 471625. Mål: B 404 x H 84/135 x D 38 cm. 439967 Pris 41.770,-

12

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Skabsvæg 2 Mål: B 218 x H 91,5/142,5 x D 38 cm. 439962 Pris 19.778,-


Reolskabe til rulleelementerne Mål: H 152,3 x D 47 cm Der behøves et sæt rørafsluttere per skabsvæg. Rørafsluttere til skydeliste

473699 2 stk.

473694 B 125 cm Skabsvæg 6 Mål: B 279 x H 84/182,5 x D 38 cm. 439968 Pris 27.102,-

Pris 9.475,-

473695 B 93 cm

Pris 5.767,-

473696 B 60 cm

Pris 3.950,-

Pris 265,-

473697 B 60 cm Pris 6.055,Bemærk: dette reolskab er kun til indbygning mellem to skabe

Rulleelementer Mål: B 93 x H 144,5 cm – bæreplade i birkekrydsfinér

Plade af birkekrydsfinér 473650 Pris 2.106,-

med korkbelægning 473660 Pris 2.676,-

med sikkerhedsspejl 473670 Pris 2.506,-

med blå velcro 473680 Pris 2.506,-

Trappeskabet Skabsvæg 10 Mål: B 279 x H 242,5 x D 60 cm. 439972 Pris 48.175,-

Med 2 løse hylder og 4 hjul med totalbremse. Mål: B 93 x H (uden hjul) 60 x D 75 cm. 457121 Linoleum abrikos Pris 5.904,457122 Linoleum gul Pris 5.904,457126 Linoleum blå Pris 5.904,Materialeboksene bestilles separat (se s. 11).

Linoleum overflader

abrikos

gul

blå

13


Skabe

Hulplade på indvendig radius

Mellem kvadrantskab 4 hylder. Mål: H 79 x D 38 x R 100 cm. Angiv venligst den ønskede underbygning samt farve på hulpladen. Hulplade indvendig radius: 439205 Pris 6.984,Hulplade udvendig radius: (uden foto) 439105 Pris 7.176,-

Kvadrant-skabe Hulplade på udvendig radius

Højt kvadrantskab 2 faste hylder, 6 løse hylder. Mål: H 130 x D 38 x R 100 cm. Angiv venligst den ønskede underbygning samt farve på hulpladen. Hulplade indvendig radius: 439215 Pris 10.070,Hulplade udvendig radius: (uden foto) 439115 Pris 8.628,-

Lavt kvadrant-skab Med 2 hylder. Mål: H (uden hjul) 44 x R 100 cm. 439005 Pris 3.828,-

Udklædningssnegl Med 10 dobbeltkroge. Mål: H 130 x D 38 x R 100 cm. 439305 8.898,(inkl. 6 hjul 10.248,-) Vælg venligst den ønskede farve på hulpladen og linoleumsoverfladen samt type underbygning – mulighed for Soro og Sotf.

Bueskabe Hulplade på udvendig radius

Hulplade på indvendig radius

Mellem bueskab 4 hylder.

Højt bueskab 2 faste hylder, 6 løse hylder. Mål: H 125,8 x D 130 x R 48,1 cm. Angiv venligst den ønskede underbygning samt farve på hulpladen. Hulplade indvendig radius: 439835 Pris 8.340,Hulplade udvendig radius: (uden foto) 439825 Pris 8.628,-

Mål: B 125,8 x H 79 x D 48,1 cm. Angiv venligst den ønskede underbygning samt farve på hulpladen. Hulplade indvendig radius: 439815 Pris 7.094,Hulplade udvendig radius: 439805 Pris 6.612,-

Spejl Til skabe på 130 cm. Sikkerhedsspejl med ramme i birkekrydsfiner. Mål: B 38 x H 130 cm. 473380 Pris 1.500,-

Ved bestilling: 1 Vælg et skab.

3 vælg linoleumsoverflade: - abrikos L 315 eller - gul L 373 eller - blå L 328

4 vælg skabsunderbygning: - hjul-mix = Soro eller - hjul med totalbremse = Sotf

Hulplader

Linoleumsoverflader

Underbygninger

Vælg den ønskede farve

Skabene leveres med linoleumbelagt overflade efter ønske. Merpris: 336,-

Kvadrant-bueskabe leveres kun med hjul med totalbremse Sotf og hjul-mix Soro.

2 Vælg farve på hulpladen. NB Hvis intet angives, leveres RAL 9006

RAL 3000

Greb Passer til alle skabe. Længde 35 cm. Inkl. monteringsmateriale, sølvfarvet. 473385 Pris 202,-

14

RAL 1028

RAL 5017

RAL 9006

Hjul med totalbremse

Abrikos L315

Alle prisene er i norske kroner, eksl. mva og uten frakt.

Gul L373

Blå L328

Sotf 4 Stk. 780,–

Hjul-mix

Soro

4 Stk. 900,–


Ud-ind skab Når det er nødvendigt, forsvinder bamser, bolde osv. ind i skabet. Det er bare at kaste dem derind og vupti, så er der ryddet op. Et praktisk skab til de små: uden låger, men derimod med mulighed for et godt overblik – både fra oven og fra siderne. Og tingene hentes ud igen uden problemer: oven- eller nedefra. Med 2 ca. 10 cm. høje acrylplader nederst på de åbne sider. Ud-ind skabet leveres med glidere. Mål: B 76 x H 44 x D 38 cm. 432050 Pris 2.678,-

Kravleskab Ind til venstre, skarpt højresving, gennem skabet og sådan kan de små blive ved, indtil de bliver rundtossede. Men spejlet sørger for en lille pause i ny og næ: fx for at kaste et blik på sit spejlbillede. Men det kan nu også godt betale sig at kaste et lille blik ned i kisten på reolen. 1 sikkerhedsspejl, midterdel med bagbeklædning og 1 hylde. Kravleskabet leveres med glidere. Mål: B 125 x H 44 x D 38 cm. 435050 Pris 3.560,-

Åbent skab Det er ikke kun skabet, der er åbent i alle sider, men derimod også alle legemuligheder. Der er god plads til legesagerne i de tre reoler. Det dybe rum, der kun er åbent i toppen, er det ideale sted til bamser, bolde m.m. På de hvide magnetplader (bestilles separat) er der plads til de nyeste kunstværker - enten hængt op med magneter eller tegnet direkte på pladen. Oven på skabet er der også masser af plads til at stille diverse legesager. Med 3 hylder. Mål: B 149 x H 44 x D 38 cm. Skabet leveres kun med glidere. 435110  4.580,435119 Magnetplader, 2 stk. 1.316,-

Linoleumsoverflader Skabene leveres med linoleumbelagt overflade efter ønske.

abrikos L315

gul L373

blå L328

Vuggestue skab Dette skab er mere end bare en opbevaringsmulighed. Stangen er en god hjælp, når de små skal op at stå, og en god støtte, hvis de stadig er lidt usikre på benene, Mål: B 92,5 x H 32 x D 38 cm. 432190 Pris 2.132,Vælg venligst underbygning: Soro, Sofu, Solg eller Sotf (se s. 14).

A

A

B

Vuggestueskab B Som art. Nr. 432190, men med 1 hylde. Mål: B 92,5 x H 53 x D 38 cm. 432191 Pris 2.642,Vælg venligst underbygning: Soro, Sofu, Solg eller Sotf (se s. 14).

Bogskab Den åbne præsentation af bøgerne vækker enhver læsehest. På reolerne på bagsiden er der yderligere plads til bøger, blade, CD´er eller spil. Med 4 hjul med totalbremse. Metaldele er pulverlakerede. Mål: B 92,5 x H 98 x D 48 cm. 457040 Pris 5.352,-

Langskab Ideelt som fjernsynsbord. Pladskrav: B 187 x H (uden hjul) 44 x D 38 cm. Materiale: massivtræ (bordplade) med ægte birkekrydsfiner. Levering uden materialebokse. 435105 Pris 3.864,Vælg venligst underbygning, mulighed for: Soro, Sofu eller Sotf (se s. 14). Materialebokse bestilles separat (se s. 11).

Bamseskab Her har bamse og hans venner hver en sideplads i de 2 x 9 rum. Og det er selvfølgelig også udstyret med 4 hjul, så det er mobilt. Mål: B 60 x H 72 x D 60 cm. 439650 Pris 4.070,-

Temavogn Der er masser af plads til diverse materialer i temavognen, fx til instrumenter. Men den kan bruges som mobil opbevaringsplads i mange forskellige fag som musik, sløjd, gymnastik og håndarbejde. Vognen er udstyret med hjul med totalbremse, og er derfor altid, hvor den skal bruges. Der er dybe hylder på forsiden, og på bagsiden er der boret små huller til beslag, kroge eller hylder. Forskellige ekstradele fås til bagsiden. Med 4 flytbare skel. Materiale: plade i massivtræ (bordplade) med ægte birkekrydsfinér. Mål: B 100 x H 110 x D 48 cm. 456101 Pris 5.088,-

15 *


Lær gennem oplevelse

Uniqa Danmark Sønderbyvej 20a, DK-6091 Bjert

*

+ 45 7630 1500 + 45 4094 6468

Fax + 45 7630 1501 info@uniqa.dk

Lære- og legemøbler til vuggestue, børnehave og skole

Uniqa Norge Welhavensvei 15, 4319 Sandnes

Rådgivning: 4745 7447 Kundeservice: 5166 7610

torsteinhagen@uniqa.no www.uniqa.no

Lær gjennom opplevelse  

Lær gjennom opplevelse med Uniqa

Lær gjennom opplevelse  

Lær gjennom opplevelse med Uniqa

Advertisement