Page 1

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Divendres 15 Taller de teatre legislatiu. Una experiència a Portugal amb Júlia S. Andreu

DISSABTE 16 Exposició ‘Una nova organització mundial és possible?’ Visita guiada dissabte al migdia Organitzada per Ubuntu SOPAR I BALL A LA PLAÇA BARCELONA

Dijous 14

19.00h Sessió inaugural. Taula institucional. Conferència: Las olas democráticas árabes; el grito de la libertad, dignidad y un mundo árabe mas justo Bichara Khader. Professor de Ciència Política i director del Centre d’ Estudis i d‘investigacions sobre el Món Àrab Contemporani de la Universitat de Lovaina.

universitat internacional de la pau

Totes les conferències es faran al Centre Borja Carrer Llaceres, 30 Sant Cugat del Vallès Telèfon: 936 741 150

Curs d’Estiu Universitat Internacional de la Pau

Diumenge 17 Presentació de l’acció: ‘Dónde están conspirando los empresarios mineros’ amb Tomàs Gisbert Iniciativa UKuncut (Anglaterra) amb Josep M. Julià

Dimarts 19 Presentació del documental ‘Frenant l’armamentisme’ Centre Delàs Tots els dies Clownclusions amb Koldo

Carrer Castellví s/n (Casa de Cultura) Tel. 935 891 382 secretaria@universitatdelapau.org www.universitatdelapau.org

XXVI Disseny+impressió: Fundació Tam-Tam

Dilluns 18 Presentació del documental ‘Blood in the Mobile’ Xarxa d’Entitats per la RD Congo

INAUGURACIÓ

EDICIÓ

ALTERNATIVES PER A UN MÓN MÉS JUST Sant Cugat del Vallès del 14 al 20 de juliol de 2011

Divendres 15 ALTERNATIVES DE LA CIUTADANIA EN LA POLÍTICA Matí 9.30h Acreditacions dels participants 10.00h La oleada democrática norteafricana y la revolución silenciosa global José Ángel Ruiz Jiménez. Professor d’història contemporània, membre del Instituto Paz y Conflictos, Universidad de Granada. 11.00h Las empresas transnacionales ante el Tribunal Permanente de los Pueblos: de la mercantilización de los derechos a las redes contrahegemónicas Juan Hernández Zubizarreta. Professor titular de la Universidad del País Vasco i membre d’ Hegoa.

Noves formes de participació, reptes i paradoxes Salvador Martí. Professor de ciència política de la Universidad de Salamanca i membre del CIDOB.

13.30-14 h Clownclusions, Koldo Vio Domínguez Tarda 16.30h Presentació alternatives: Globalización y movimiento altermundista J. A. Estevez. Catedràtic de Filosofia del Dret, Facultat de Dret de la UB.

Canviar el món de base Esther Vivas. Activista - Membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) a la Universitat Pompeu Fabra.


Ciudadanas Globales Transformando Fronteras: la experiencia del seminario internacional sobre procesos migratorios desde una perspectiva de género Amanda Alexanian. Fundación Indera.

Mobilitzacions europees contra el deute Andy Storey. Doctor en Sociologia, Professor del College of Human Science of Politics and International Relations, University College Dublin.

Diumenge 17 ALTERNATIVES EN UN MÓN DE RECURSOS ESCASSOS Matí 9.30h Desigualtats econòmiques, desigualtats energètiques Pedro Prieto. Vice-president de l’Associació per a l’Estudi dels Recursos Energètics (AEREN i membre de ASPO i CiMA.

Dissabte 16 ALTERNATIVES DAVANT EL PODER DELS MERCATS Matí 9.30h Submissió del poder polític als mercats. Triomf internacional del capital financer Arcadi Oliveres. President de la Universitat Internacional de la Pau, Professor d’Economia Aplicada a la UAB i President de Justícia i Pau. 11.00h

La política i els mercats Muriel Casals. Professora del Departament d’Economia i Historia Econòmica de la UAB. Presidenta d’Òmnium Cultural. Crisi i inseguretat econòmica Albert Recio. Professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la UAB.

Tarda 16.30h Presentació alternatives: La banca ética como herramienta de acción política Peru Sasia. Professor, investigador del centre d’ètica aplicada (Universitat de Deusto). Director del proyecto FIARE de banca ética.

Economia social i solidària: construint una altra economia Jordi Via. Soci d’Arç cooperativa. Membre de la Xarxa d’Economia Solidària.

Sobreendeutament, execucions hipotecàries i desnonaments. La defensa del dret a l’habitatge front la violència immobiliària i financera Ada Colau. Membre de l’Observatori DESC i de la Plataforma Afectats per la Hipoteca.

11.00h Les actuals necessitats energètiques d’Àsia oriental: implicacions i desafiaments Pablo Pareja. Professor de Relacions Internacionals en la Universitat Pompeu Fabra.

La desgràcia dels països amb recursos naturals desitjats Josep M. Royo. Investigador de l’Escola de cultura de pau de l’UAB.

Tarda 16.30h

Presentació alternatives: Moviments de reclamació de terres Javier Sánchez. Direcció de la Comissió Coordinadora internacional de ‘Vía Campesina’.

Crisis Alimentaria: Impactos Sociales y Alternativas Daniel Munévar. Membre del Comitè d’Abolició del Deute al Tercer Món (CDTM) Colòmbia.

Som Energia, la primera cooperativa de consum i producció d’energia verda de Catalunya Marc Rosselló. Enginyer Tècnic Industrial. President del Consell Rector de Som Energia, SCCL Alternativas ecológicamente sostenibles, socialmente justas y económicamente viables Víctor Viñuales. Sociòleg, Co-fundador i Director executiu d’Ecologia i Desenvolupament (ECODES).

Dilluns 18 ALTERNATIVES DAVANT LES SOLUCIONS MILITARS Matí 9.30h Actualitat de l’armament vs Desarmament Jordi Urgell. Investigador de l’Escola de Cultura de Pau de l’UAB. 11.00h

Pensament i acció noviolenta Tica Font. Directora de l’Institut Internacional per la Pau. «Noves» guerres humanitàries o «velles» guerres estratègiques? Alejandro Pozo. Membre i Investigador del Centre Delàs. Brigades Internacionals de Pau: 30 anys obrint espais per a la pau Núria del Pozo Estop. Membre de Brigades Internacionals de Pau.

Dimarts 19 ALTERNATIVES DAVANT EL PODER DELS MITJANS Matí 9.30h La informació amb absència d’ètica i a favor del mercat Pere Oriol Costa. Catedràtic del Departament de Periodisme i Comunicació de la UAB. 11.00h Tarda 16.30h

Oligopolis de la comunicació escombreria: perill de la comunicació en les xarxes José Mª Perceval. Professor de la facultat de comunicació de l’UAB i col·laborador de la Unipau. Els moviments socials davant la llei del silenci: de l’autorganització a la insubmissió informativa Gemma Garcia Fàbrega. Periodista, impulsora del ‘Setmanari de Comunicació Directa’ i coordinadora dels ‘Quaderns d’Illacrua’. Rita Marzoa. Periodista TV3.

Tarda 16.30h

Presentació alternatives: Control mundial del desarmament i de l’ajuda militar Maria Josep Parés. Coordinadora de Moviment per la Pau.

Cap al control del comerç d’armes: és possible un Tractat Mundial? Jordi Armadans. Politòleg i periodista. Director de la Fundació per la Pau.

Campanya «Banca desarmada» Pere Ortega. Investigador del Centre Delàs i President de la FCONGP.

9.30h Anàlisi i conclusions del curs

Objecció fiscal a la despesa militar. Una eina contra el militarisme Xema Moya. Representant del Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF).

12.30h Conferència de cloenda. Necesidad de alternativas en la actual coyuntura José Mª Tortosa. Investigador de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau, de la Universitat d’Alacant.

Presentació alternatives: El revolta és nostra. El paper de la ciutadania a les revoltes àrabs del Magrib i les xarxas socials Xavier Mas de Xaxás. Periodista de la Vanguardia. Carme Colomina. Investigadora associada, CIDOB, i periodista (cap d’internacional de l’Ara). Jordi Pèrez. Periodista, autor del blog ‘Obamaworld’.

Dimecres 20

ANÀLISI I CONCLUSIONS DEL CURS

11.30h Clownclusions Koldovika G. Vio Domínguez

Curs D'estiu 2011  

Alternatives per a un món més just

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you