Page 1

28

Flensjes ‘Oilsjt de Janeiro’

Carnaval

dessert

Naar een receptidee van Johan Peeters (Sint-Anna, Herentals)

Ingrediënten voor 10 personen

Bereiding

10 ml Oilsjters Babbelwater (Aalsterse Jenever) 80 ml zachte kandijsiroop, Candico 0,5 g speculaaskruiden 80 g ananas 125 g patisseriebloem 62 g Phase Classic Resto 0,1 g bakpoeder 8g vanillesuiker 35 g kristalsuiker 60 g gepasteuriseerde eieren 250 ml halfvolle melk, gepasteuriseerd 10 g gemalen cocos 10 st aardbeien, vers 20 st chocoladen koffiebonen

• Meng het Oilsjters Babbelwater met de kandijsiroop en de speculaaskruiden. Breng aan de kook en neem onmiddellijk van het vuur. • Snipper 40 g ananas zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de saus. Snijd de overige ananas in 20 partjes en hou deze apart voor de garnituur. • Maak een beslag van de patisseriebloem, de Phase, het bakpoeder, de vanillesuiker, de kristalsuiker, de gepasteuriseerde eieren, de melk en de gemalen cocos. • Bak hiervan zo dun mogelijke flensjes, zonder vetstof, aan 165°C. Wanneer het flensje bovenaan droog wordt, keer het om en bak 2 min. aan de andere zijde. • Leg het flensje op een bord, garneer met de ananaspartjes, de in een waaiervorm gesneden aardbeien en plaats de chocoladen koffiebonen op de ananas. • Werk het flensje af met de kandijsiroopsaus.


Flensjes ‘Oilsjt de Janeiro’ toelichting van de chef Johan Peeters: In dit recept heb ik een typisch Belgisch dessertje gekoppeld aan het carnaval, waarvoor Aalst bekend staat in Vlaanderen zoals het exotische Rio De Janeiro overal in de wereld. En bij de garnering vergeten we natuurlijk Louis Paul ‘Boon’ niet.

GOT

GOT is een analytische smaakscore waarbij gewaarwordingen in de mond {G} de neus {O} en pikant {T} een rol spelen.

G(ustatie)

O(lfactie)

T(rigeminatie)

3

2

1

0 = nihil 1 = laag 2 = medium 3 = hoog

Foodcost/portie € 0,5

€ 1,0

€ 1,5

€ 2,0

€ 2,5

€ 3,0

Nutritionele info Aantal Kcal 162 Kcal Eiwitten

3,2 g

Om de volledige nutritionele waarden van dit gerecht te kennen, raadpleeg de bijgevoegde tabelkaart.

BENL - Unikit recept Flensjes  

BENL - Unikit recept Flensjes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you