Page 1

Unilever Food Solutions Inspiration every day

Ontdek: Feest op eindejaar


In de praktijk!

Wise up on Waste

Restverwerking voor beter rendement

Met een efficiënt afvalbeheer kunt u uw verspilling van etenswaren aanpakken, waardoor u veel bespaart. Een slimme manier om afval te verminderen is restverwerking. In deze Apoint Traiteur vindt u handige tips om uw resten te verwerken. Zo maakt u met overschotten van groentegerechten een heerlijke soep of quiche. En ook onze gasttraiteur presenteert een gerecht waarin hij resten verwerkt.

Opslag

1 De opslag vuilnisbak voor het afval uit inkoop en opslag van uw producten.

Gerrit Wyns van De Koriander in Ninove wist zijn restverwerking te optimaliseren met behulp van onze Afvalmonitor. Hierbij zijn tips en tricks om afval te verminderen volgens het systeem met de 3 vuilnisbakken:

Bereiding

2 De bereiding vuilnisbak voor het afval van mise en place en bereiding van het eten.

1

Opslag: “Besteed voldoende aandacht aan je bestelling” “Ik besteed heel veel aandacht aan mijn bestellingen, waardoor het aandeel afval van de opslag eerder klein is.”

2

Bereiding: “Werk met uniforme gerechten” “Ik bied een grote keuze van gerechten. Dat is tegelijk mijn sterkte, maar ook mijn zwakte. Want daardoor heb ik meer overschotten die ik moeilijk kan recupereren. Als ik meer met uniforme gerechten werk, zie ik onmiddellijk een rendementsverbetering.”

2

Consumptie: “Verbeter je restverwerking” “Vooral de resten van groenten en salades vergroten mijn hoeveelheid afval, leerde ik uit de Afvalmonitor. Dankzij de tips voor restverwerking kon ik mijn afval met 5 tot 10% verminderen.”

Consumptie

3 De consumptie vuilnisbak voor het afval van portionering en wat terugkomt na verkoop.

Gerrit Wyns - De Koriander www.dekoriander.be

Meet uw afval vandaag, en bespaar euro’s in de toekomst! De Afval Monitor helpt voedselafval op een simpele manier bij te houden en te meten en zo onnodige verspillingen tegen te gaan. Wij wensen u alvast veel succes met uw afval analyse. Download het pakket Wise up on Waste op www.unileverfoodsolutions.be/ waste.


KONIJN MET BIERSAUS

20 st 500 g 50 g 50 g 30 g 200 g 20 ml 100 g 2 el 1 fl 1,5 l 80 g 25 g

Hoofdgerecht Bereiding 10 personen

SIDE DISH

konijnenfilet kippengehakt zwarte rozijnen geweekt in witte port gedroogde veenbessen gepelde pistachenoten gerookt spek, ontzwoerd en fijn gesneden Phase with Butter Flavour fijn gesnipperde sjalot perensiroop Rodenbachbier water Knorr Professional Gevogelteglace Knorr Maizena Express Bruine Sausbinder

Sla de konijnenfilets plat en kruid ze. Meng het kippengehakt met de rozijnen, veenbessen en pistachenoten en verdeel over de 10 konijnenfilets. Bedek met de andere konijnenfilets en omwikkel met het gerookte spek. Verpak in een plastic folie en maak er rolletjes van, verpak vacuüm in een kookkrimpzak en gaar gedurende 45 minuten met stoom op een temperatuur van 76°C. Koel daarna snel terug. Voor de saus: verhit de Phase en stoof de sjalot, voeg de perensiroop en het bier toe, laat dit alles inkoken en voeg dan de gevogelteglace toe. Breng opnieuw aan de kook, kruid met zout & peper en bind met de sausbinder. Serveer hierbij een korfje van knolselder met wortelbolletjes. (zie het recept verderop)

¤ 5,60/pp

HERTENBIEFSTUKJES MET EEN VEENBESSENSAUSJE

1,7 l 50 g 300 g 300 ml 20 g 200 g 100 g 20 st 50 ml

Hoofdgerecht Bereiding 10 personen

SIDE DISH

water Knorr Fonds de Cuisine Wildfond Knorr Gourmet Poivrade voor Wild Solo Professional Culinair Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers gedroogde veenbessen veenbessenconfituur hertenbiefstukjes van 90 g/stuk Phase with Butter Flavour

Breng het water aan de kook, voeg de wildfond toe en laat 5 minuten langzaam koken. Voeg hierbij de poivrade en de culinair en laat circa 8 minuten koken. Kruid de saus met de specerijenpuree en voeg daarbij de veenbessen en veenbessenconfituur. Verpak de saus in plastic potten om later koud te verwerken: sluit de potten af, draai ze om en laat afkoelen. Kruid de hertenbiefstukjes, kleur ze zeer snel aan in de Phase en laat snel afkoelen. Verpak de biefstukjes vacuüm, gaar ze in een combisteamer op 55°C met stoom gedurende 25 minuten en koel daarna snel terug. Serveer hierbij een groentemengeling van gele en groene courgettes, rapen en wortelen met tuinkruiden. (zie het recept verderop)

¤ 7,50/pp


Wise up on waste


RESTVERWERKING In de keuken hoeft niets verloren te gaan Met creativiteit en vindingrijkheid gebruikt u de restanten van vlees, vis of groenten gewoon opnieuw in een ander gerecht, bijvoorbeeld een soep of een quiche. Stel uzelf steeds de vraag: welke extra toevoeging kan ik restanten geven zodat ze toch nog gebruikt kunnen worden?

Met de resten van de Side Dish van het recept ‘Konijn met biersaus’

Bereiding 10 personen

WORTEL-KNOLSELDERSOEP rest van 2l 30 g

wortelen en knolselder water Knorr Groentebouillon in poeder Knorr Blanke Roux

Voeg de groenten bij het water en breng het aan de kook. Voeg de groentebouillon toe. Laat de groenten gaarkoken. Mix het geheel en bind eventueel bij met blanke roux.

¤ 0,05/pp

Met de resten van de Side Dish van het recept ‘Hertenbiefstuk met veenbessensaus’

Bereiding 10 personen

¤ 0,41/pp

GROENTEQUICHE BIJ WILDGERECHTEN rest van 6 st 500 ml 50 g 20 g

groentemengeling van gele en groene courgettes, rapen en wortelen eieren Solo Professional Culinair bospaddestoelen, gedroogd Knorr Primerba Champignon

Kook de groenten kort en spoel ze koud. Meng de eieren met de culinair. Voeg de bospaddenstoelen en de champignon toe. Voeg de groenten toe en meng. Vul de quichebodems en bak op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten. Laat afkoelen en presenteer.


KABELJAUW OP ZIJN ITALIAANS

650 g 4 el 30 ml 30 g 100 g 500 g 20 g 50 g 20 g 10 st

Voorgerecht Bereiding 10 personen SIDE DISH

Knorr Collezione Italiana Napoletana Zak olijfolie Hellmann’s Vinaigrette Balsamico Knorr Primerba Basilicum rode ui, fijn gesnipperd en kort gekookt groentemengeling, kort gekookt (bv. venkel - wortel - prei) Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook paneermeel Knorr Koude Binder kabeljauwfilet van 160 g per portie

Meng de napoletana, olijfolie, vinaigrette en basilicum en voeg daarbij de rode ui, tomatenblokjes, groentemengeling, knoflookpuree en paneermeel. Voeg de koude binder toe, roer goed en controleer na 5 minuten de dikte. Giet olijfolie op een bakplaat, leg daarop de kabeljauw en kruid met zout & peper. Verdeel de tomatenmengeling erover en bak in een voorverwarmde warmeluchtoven op 175°C gedurende circa 25 minuten. Koel daarna snel terug. Serveer hierbij Pappardelle met basilicum. (zie recept verderop)

¤ 5,25/pp

TONGROLLETJES MET LANGOUSTINES

1l 1l 300 ml 30 g 1,5 l 30 g 375 g 20 st 30 g 20 st 1 st

Voorgerecht Bereiding 10 personen

SIDE DISH

Knorr Garde d’Or Vissaus Knorr Garde d’Or Witte Wijnsaus Knorr Collezione Italiana Napoletana Zak Knorr Primerba Bouquet all’Italiana water Knorr Primerba Basilicum Knorr Koude Basis Aardappelpuree zeetongfilets Knorr Primerba Pesto langoustines, gepeld limoen, zestes

Meng de vissaus, witte wijnsaus, napoletana en kruiden en roer goed. Voeg bij het water een beetje zout, peper, nootmuskaat en basilicum. Roer langzaam de puree eronder en laat circa 10 minuten rusten om de gewenste dikte te verkrijgen. Sla de zeetong plat, besmeer met de pesto, leg de langoustines erop en kruid met viskruiden. Verdeel de limoenzestes erover en dek af met een tweede filet. Rol de filets in folie, gaar in een combisteamer op 72° C met stoom gedurende 20 minuten en koel snel terug. Serveer hierbij een Italiaanse groentemengeling. (zie recept verderop)

¤ 6,50/pp


STEAK VAN EVERZWIJN EN SPEK MET WILDPEPERSAUS

1l 50 g 250 ml 2g 1 kg 70 ml 10 st 500 g 30 g 300 g 1l 500 ml 20 g

Hoofdgerecht Bereiding 10 personen

SIDE DISH

water Knorr Fonds de Cuisine Wildfond rode porto zeezout Dingley Dell Pork buikspek (bv. Carmans) Phase with Butter Flavour everzwijnsteak van 150 g per stuk mengeling van bospaddenstoelen, vers of diepvries Knorr Primerba Champignon Knorr Koude Basis Aardappelpuree Knorr Garde d’Or Pepersaus Knorr Garde d’Or Poivradesaus Knorr Koude Basis Binder

Verwarm het water, los de wildfond op, voeg porto en zeezout toe en laat afkoelen. Verpak het spek in een vacuüm kookzak, voeg de wildbouillon toe en vacumeer. Gaar 12 uur in een combisteamer op 65°C en koel zeer snel terug. Verhit de Phase in een bakpan, braad hierin de everzwijnsteaks mooi bruin en laat afkoelen. Stoof de bospaddenstoelen en laat afkoelen. Voeg de champignon en de bospaddenstoelen bij het resterende water, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer de puree eronder. Laat 10 minuten rusten. Voor de saus: meng de pepersaus met de poivradesaus en bind eventueel bij met de koude binder. Snijd mooie ronde stukken van het spek om te garneren. Serveer hierbij een halve perzik. (zie recept verderop)

¤ 6,40/pp

LAMSKOTELET MET PROVENÇAALSE HONINGSAUS

5 st 80 g 100 ml 100 g 20 g 50 ml 150 ml 1l 100 g 80 g

Hoofdgerecht Bereiding 10 personen

SIDE DISH

lamskroon (bv. Carmans) Knorr Primerba Bouquet de Provence Phase with Butter Flavour sjalot, fijn gesnipperd Knorr Primerba Sjalot vloeibare honing rode wijn water Knorr Carte Blanche Lamsjus (wordt Knorr Professional Lamsjus) Knorr Professional Vleesglace

Wrijf de lamskroon in met de helft van de Provençaalse kruiden. Verhit 50 ml Phase, kleur de lamskroon aan en koel snel terug. Vacumeer het vlees, gaar in een combisteamer op 76°C met stoom gedurende circa 15 minuten en koel snel terug. Voor de saus: verhit de resterende Phase en stoof hierin de sjalot. Voeg de resterende Provençaalse kruiden en honing toe en laat even karameliseren, blus met de rode wijn en voeg het water toe. Breng weer aan de kook, voeg de lamsjus en de vleesglace toe en laat 15 minuten inkoken. Vergeet niet op smaak te brengen met zout & peper. Serveer hierbij een groente-aardappelgarnituur. (zie recept verderop)

¤ 6,20/pp


Side dishes met Specerijen en Kruiden 10 st 200 ml 40 g 400 g

Side Dish voor 10 pers.

SIDE DISH

KNOLSELDERKORFJE MET WORTELBOLLETJES

knolselderkorfjes Solo Professional Culinair water Knorr Kruidenglacering Spek & Ui wortelbolletjes Kook de knolselderkorfjes in de culinair. Meng het water met de kruiden. Kook kort en voeg de wortelbolletjes toe.

造 0,50/pp

GROENTE-AARDAPPELGARNITUUR SIDE DISH 500 g 350 g 350 g 1 bs 50 g 25 g

Side Dish voor 10 pers.

vitelotte aardappelen peultjes oesterzwammen lente-uitjes Knorr Primerba Gefruite Ui & Spek Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers Kook de aardappelen en de peultjes. Stoof de oesterzwammen en snijd de lenteuitjes fijn. Meng alles met de kruiden en specerijen.

造 1,10/pp

200 ml 40 g 500 g

Side Dish voor 10 pers.

SIDE DISH

ITALIAANSE GROENTEMENGELING

water Knorr Kruidenglacering Tomaat Basilicum Italiaanse groentemengeling, diepvries Meng het water met de kruiden. Kook kort en voeg er de Italiaanse groentemengeling aan toe.

造 0,45/pp


SIDE DISH

PAPPARDELLE MET BASILICUM

3l 700 g 100 g

water Knorr Collezione Italiana Pappardelle all’Uovo Knorr Primerba Basilicum

Side Dish voor 10 pers.

Breng het water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Koel snel terug en meng met de basilicum.

¤ 0,75/pp

10 st 200 g 15 g

Side Dish voor 10 pers.

SIDE DISH

PERZIK DELIGHT

halve perziken Hellmann’s Sandwich Delight Roomkaas Knorr Primerba Tijm Vul de halve perziken met de roomkaas vermengd met tijm.

¤ 0,35/pp

1 st 1 st 1 bs 3 st 40 g 50 ml

Side Dish voor 10 pers.

SIDE DISH

GROENTEMENGELING MET TUINKRUIDEN

courgette, groen courgette, geel rapen wortelen Knorr Primerba Tuinkruiden Phase with Butter Flavour Snijd de groenten naar eigen keuze. Kook ze kort en meng met de tuinkruiden en de Phase.

¤ 0,35/pp


VISSOEP MET STAARTVISFILETS 2l 200 g 5g 250 g 400 g 100 g 100 g 200 g 500 g 1 st 100 g 10 g 10 g 20 g

Soep Bereiding 10 personen

water Knorr Superieur Bretonse Vissoep Knorr Professional Specerijenpuree Chili Knorr Coll. Ital. Napoletana Zak Knorr Bisque de Homard 2,4 kg champignonschijfjes, gekookt gele paprikareepjes, kort gekookt staartvisfilet in plakjes, kort gepocheerd mosselen, gekookt stokbrood, gebakken Calvé Mayonaise Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook Knorr Professional Specerijenpuree Paprika gemalen kaas

Breng het water aan de kook, voeg de vissoep, de chili en de napoletana toe en laat 6 minuten doorkoken. Neem van het vuur, voeg de bisque toe en roer goed. Voeg hierbij de champignons, paprika, staartvis en mosselen. Voor de knoflookbroodjes: snijd het stokbrood in schijfjes, meng de mayonaise met de knoflook- en paprikapuree, verdeel over het stokbrood en bestrooi met de gemalen kaas. TIP: Verrijk deze soep met fijn gesnipperde bieslook, een scheutje Solo Professional Culinair of het kookvocht van de mosselen.

¤ 3,10/liter

PROVENÇAALSE SOEP

50 ml 100 g 100 g 200 g 250 ml 1l 50 g

200 ml 200 g 90 g 5g 15 g 10 st

Soep Bereiding 10 personen

olijfolie uien, in blokjes preiwit, gesneden venkel, brunoise witte wijn water Knorr Carte Blanche Schaaldierenfumet (wordt Knorr Professional Schaaldierenfumet) Solo Professional Culinair Knorr Collezione Italiana Tomatino Zak Knorr Supérieur Toscaanse Tomaten Knorr Primerba Knoflook Knorr Primerba Rode Pesto zeewaterscampi’s, gepeld

Verhit de helft van de olijfolie en stoof hierin de uien, het preiwit en de venkel. Blus met de witte wijn, laat even koken en voeg het water en de schaaldierenfumet toe. Breng opnieuw aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix dit zeer fijn en voeg de culinair en de tomatino toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg al roerend de tomatensoep toe en laat 5 minuten koken tot de volledige binding is verkregen. Werk de soep af met de knoflook en de rode pesto. Verhit de rest van de olijfolie, bak hierin de scampi’s, snijd ze in stukjes en voeg als garnituur toe aan de soep. TIP: Vervang de witte wijn door Pernod of Noilly Prat.

¤ 2,60/liter


AVOCADOSOEP

1,6 l 30 g 50 ml 16 g 10 g 10 g 500 g 100 g 150 g 100 g 30 g

Soep Bereiding 10 personen

water Knorr Gourmet Kippenbouillon sherry Knorr Professional Specerijenpuree Gember Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers avocadopuree, diepvries Knorr Supérieur Kippencrèmesoep Hellmann’s Sandwich Delight Roomkaas lente-ui, fijn gesneden pijnboompitten, kort gekleurd

Breng het water aan de kook en voeg daarbij de kippenbouillon, sherry, gemberpuree, knoflook- en peperpuree. Voeg de avocadopuree toe en kook gaar. Mix de soep fijn. Voeg de kippensoep toe en laat 8 minuten koken. Werk de soep af met roomkaas, lente-ui en pijnboompitten. TIP: Serveer de soep met gekookte rijst en blokjes rode paprika als garnituur.

¤ 2,50/liter

CONSOMMÉ GOLDEN BRIDGE

2l 15 g 20 g 200 ml 200 g 100 g 100 g 100 g 150 g 250 g 1 st

Soep Bereiding 10 personen

water Knorr Runderconsommé in poeder Knorr Groentebouillon in poeder droge witte wijn wortel, in schijfjes bleekselderij, in stukken van 1 cm bloemkoolroosjes broccoliroosjes champignons, in schijfjes en kort gekookt tomaten, in julienne gesneden citroen, zestes, kort gekookt

Breng het water aan de kook en los er de runderconsommé en groentebouillon in op. Voeg hierbij de witte wijn, wortel, bleekselderij, bloemkool en broccoli en laat het geheel 15 minuten koken. Voeg de champignons, tomaten en citroenschil toe. Breng op smaak met witte peper en zout. TIP: Bak niet-gesuikerde pannenkoekjes met fijne kruiden, snijd die in reepjes en geef ze apart met de soep mee voor een Consommé Celestine (verminder de hoeveelheid groenten).

¤ 2,45/liter


2 recepten op 3 manieren


ASPERGES EN GRIET MET DUGLÉRÉSAUS voor 10 personen 1

100 g sjalotten, fijn gesneden - 50 ml Phase with Butter Flavour Warme bereiding:

20 st peperbollen, wit - 20 g Knorr Primerba Champignon - 2 st peterselie, stengels - 1 l water - 500 ml droge witte wijn - 40 g Knorr Fonds de Cuisine Visfond in pasta - 500 ml Solo Professional Culinair - Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux - 40 g Knorr Primerba Tuinkruiden - 150 g Knorr Collezione Italiana Napoletana

Stoof de sjalotten > voeg daarbij peperbollen, champignon en peterselie > voeg daarbij water, witte wijn en visfond > kook in tot de helft > voeg daarbij de culinair > kook in tot de helft > zeef het geheel > voeg de roux toe > werk af met tuinkruiden en napoletana. 2

580 ml water - 170 ml Solo Professional Culinair - 12 ml Knorr Koude bereiding:

Garde d’Or Visfond - 60 g Knorr Koude Basis Witte Crème - 13 g Knorr Primerba Tuinkruiden - 85 g Knorr Collezione Italiana Napoletana

Meng water, solo en visfond > voeg witte crème toe > roer > laat 3 minuten rusten > roer > werk af met tuinkruiden en napoletana. 3

1, 2, 3 … en klaar: 1 l Knorr Garde d’Or Witte Wijnsaus - 40 g Knorr Primerba Tuinkruiden - 150 g Knorr Collezione Italiana Napoletana Meng alle ingrediënten. Klaar!

Saus: 1 ¤ 1,10/pp 2 ¤ 0,55/pp 3 ¤ 0,85/pp

Saus: 1 ¤ 0,95/pp 2 ¤ 0,30/pp 3 ¤ 0,65/pp

VARKENSRIBSTUK MET BIERSAUS voor 10 personen 1

100 ml Phase with Butter Flavour - 1,5 kg Dingley Dell Pork varWarme bereiding: kensribstuk (bv. Carmans) - 250 g uien, grof gesneden - 100 g gerookt spek, in reepjes - 500 ml bier (bv. Rodenbach) - 250 ml water - 3 g Knorr Primerba Tijm - 1 bl laurier - 70 g Knorr Basissauzen DemiGlace Braad de varkensrug aan > voeg uien en spek toe > bak > blus met bier > haal het vlees uit pan > gaar op 130°C tot een kern van 64°C > voeg kruiden en 1/3 demi-glace bij de saus > kook > zeef > bind met de rest van de demi-glace.

2

Koude bereiding: 100 ml Phase with Butter Flavour - 1,5 kg Dingley Dell Pork varkensribstuk (bv. Carmans) - 250 g uien, grof gesneden - 100 g gerookt spek, in reepjes - 500 ml bier (bv. Rodenbach) - 750 ml water - 3 g Knorr Primerba Tijm - 10 ml Knorr Garde d’Or Runderfond - 50 g Knorr Koude Basis Bruine Saus - 12 g Knorr Koude Binder Braad de varkensrug aan > laat afkoelen > bak uien en spek > blus met bier > kook tot de helft in > zeef > koel zeer snel terug > voeg daarbij water, tijm, runderfond en biersaus > bind met bruine saus en koude binder.

3

1,5 kg varkensribstuk, gegaard - 250 g uien, grof gesneden, gestoofd 1, 2, 3 … en klaar: 100 g gerookt spek, in reepjes, gebakken - 250 ml bier (bv. Rodenbach), zonder alcohol - 750 g Knorr Professional Gebonden Kalfsjus - 20 g Knorr Koude Binder - 5 g Knorr Primerba Tijm Braad de varkensrug aan > laat garen > meng alle ingrediënten.


Recepten door de traiteur

Op bezoek bij Slagerij Gritten Slagerij Gritten is een familiebedrijf dat al sinds 1936 staat voor kwaliteit. De winkel werd in 1936 gesticht voor grootvader Gritten en is sinds een tiental jaar in de bekwame handen van Thomas Gritten. Hij heeft de goede ambachtelijke traditie bewaard: bijna alles wordt zelf gemaakt. Van charcuterie over desserts en soep tot bereide gerechten: er wordt niets gekocht, alles is huisbereid. De laatste jaren gooit Thomas Gritten hoge ogen in de Eurobeef vakwedstrijden. Zo won hij vorig jaar de eerste prijs in de categorie ‘Bereide gerechten’ met een afgeleide van het recept voor de wild-ragout op deze pagina.

Reeragout ‘Cumberland’ “Hier in de Ardennen wordt er veel wild gegeten tussen september en januari. We bieden altijd verschillende wildgerechten aan, ree of gebraad, met verschillende sauzen, ook voor de feesten.” Sterk punt van de Knorr Fonds: goed om in te koken! “Je kunt ook zelf een fond maken, maar als je een product van goede kwaliteit hebt, is het veel gemakkelijker om dat te gebruiken. Unilever heeft een uitgebreid gamma van fonds, dus je vindt altijd het product dat je zoekt. Het is heel belangrijk dat de fond niet te zout of te gekruid is, want je moet hem kunnen inkoken. Dat kan met de fonds van Knorr.” Zalmpastei met komkommersalade “Dit recept is lekker in de zomer met een toastje of een stukje stokbrood, maar het is ook geschikt voor de eindejaarsfeesten, als voorgerecht of zelfs als aperitiefhapje, gepresenteerd in een klein glaasje.” Sterk punt van de Knorr Hellmann’s Yoghurt Dressing: goede basis! “Ik werk graag met de yoghurtdressing, omdat je die kunt aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt er alle kanten mee op: zoet, hartig, gekruid … Het is een perfecte basis voor allerlei soorten bereidingen.”

Metzgerei Gritten Rue Malmedy 21 4780 Saint-Vith Tel: 080/228675 - Mail: info@gritten.be


3 kg reeragout - 2 l rode wijn - 100 ml Phase with Butter Flavour 300 ml wijnazijn - 3 l water - 75 g Knorr Carte Blanche Wildfond (wordt Knorr Professional Wildfond) - 150 g suiker - 3 st sinaasappels 3 el Knorr Professional Specerijenpurees Gember - 3 el aalbessengelei - 3 el bosbessen - 3 el Knorr Fonds de Cuisine Bruine Roux

TOPGERECHT: REERAGOUT ‘CUMBERLAND’

Bereiding voor 10 pers.

Zet de reeragout de avond voordien in rode wijn met zout en peper. Giet de wijn de volgende dag af en bewaar. Kleur het vlees in een grote pan met de Phase. Voeg 200 ml wijnazijn toe en laat droogkoken, voeg de rode wijn toe en laat inkoken tot een kwart van de hoeveelheid. Voeg het water en de wildfond toe en laat het vlees zacht worden. Verwijder het vlees uit de fond. Karameliseer de suiker op een hoog vuur en voeg daarbij de 100 ml wijnazijn, het sinaasappelsap en de fond. Laat een weinig inkoken. Breng op smaak met zout, gemberpuree en bessen. Bind met de bruine roux. Voeg het vlees en enkele geblancheerde sinaasappelschillen toe.

400 g verse zalm - 400 g gerookte zalm - 300 g Hellmann’s Sandwich Delight Fijne Kruiden - 1 st komkommer - 100 ml Hellmann’s Yoghurt Dressing - 10 g Knorr Primerba Dille

RESTVERWERKING: ZALMPASTEI MET KOMKOMMERSALADE

Bereiding voor 10 pers.

Stoom de (restanten van de) verse zalm en laat afkoelen. Bereid in een kleine tafelcutter de zalm, de (restanten van de) gerookte zalm en de fijne kruiden, niet te fijn gesneden. Breng op smaak. Bereid de salade met de komkommer en de dressing. Breng op smaak met de dille, zout en peper. Leg in een gerecupereerd glazen yoghurtpotje afwisselend laagjes zalmpastei en laagjes komkommersalade.


Unilever Food Solutions Belgium, a div. of B.V.B.A. Unibel S.P.R.L., Humaniteitslaan 292 - B -1190 Brussel, Tel. 02/333 66 66 - KNORR, SOLO, HELLMANN’S AND PHASE ARE REGISTERED TRADEMARKS. LICENSED USER. APointTraiteur 26 - 09-2013

Bezoek onze site: www.mysandwichbar.com www. unileverfoodsolutions.be Voor meer informatie: Unilever Food Solutions Humaniteitslaan 292 - B-1190 Brussel - Tel. 0800-16121 - info@unileverfoodsolutions.com - www. unileverfoodsolutions.be

BENL - A Point Traiteur 26  
BENL - A Point Traiteur 26  

BENL - A Point Traiteur 26