Page 1

Ontdek: Heerlijke soepsuggesties

Unilever Food Solutions Inspiration every day


RIJK GEVULD CHAMPIGNONSOEPJE 200 ml 2 kg 500 g 750 g 8l 960 g 1l 30 g

Soep Bereiding 10 liter

Phase with Butter Flavour Parijse champignons in vieren gesneden ui in fijne ringen gesneden gerookte spekreepjes kort gekookt water Knorr Supérieur Bospaddenstoelen Crèmesoep 3 kg Solo Professioneel Culinair Knorr Primerba Gefruite Ui & Spek

Verhit de phase en bak hierin de Parijse champignons, de uiringen en het spek. Laat het vet uitlekken. Breng het water aan de kook en los hierin de soep op. Breng weer aan de kook en laat een 7-tal minuutjes doorkoken. Voeg nu de garnituur en de culinair bij de soep en breng verder op smaak met gefruite ui en spek en eventueel peper en zout. TIP: Buiten het seizoen van de bospaddenstoelen, kunnen we deze soep ook bereiden met Knorr Supérieur Champignon Crèmesoep.

¤ 2,10/liter

BRABANTS ASPERGESOEPJE 100 g 300 g 300 g 4l 5l 80 g 800 g 4 bot

Soep Bereiding 10 liter

Phase with Butter Flavour uien, fijn gesneden wit van prei, fijn gesneden kookvocht aspergeschillen water Knorr Kippenbouillon in poeder Knorr Supérieur Asperge Crèmesoep 3 kg witte asperges in kleine stukjes, geblancheerd

Verhit de phase en stoof de uien en de prei aan. Bevochtig met het kookvocht van de aspergeschillen en het water, voeg de kippenbouillon toe en laat gaarkoken. Mix de soep, voeg de aspergesoep toe, breng weer aan de kook en laat een 7-tal minuutjes langzaam doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout en werk af met de aspergestukjes. TIP: Werk deze soep af met een liaison: 350 ml Solo Professioneel Culinair vermengd met twee eigelen.

¤ 1,65/liter TOSCAANSE TOMATENSOEP 9l 50 g 350 g 350 g 350 g 900 g 500 g 300 ml 250 g 500 g

Soep Bereiding 10 liter ¤ 1,75/liter

water Knorr Groentebouillon in poeder uien in blokjes (eventueel diepvries) groene courgettes in blokjes (eventueel diepvries) wortelblokjes (eventueel diepvries) Knorr Supérieur Tomaten Crèmesoep 3 kg Knorr Collezione Italiana Napoletana in zak of blik Solo Professioneel Culinair Knorr Collezione Italiana Conchigliette 3 kg gekookt gedroogde ham, fijn gesnipperd

Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de uien, de courgettes en de wortelen. Laat deze soep ongeveer 30 minuten koken en mix ze fijn. Breng weer aan de kook en voeg al roerend de tomatensoep toe. Laat nog een 7-tal minuutjes langzaam doorkoken om zo een volledige binding te bekomen. Werk de soep af met de nNapoletana en de culinair. Voeg als garnituur de gekookte conchigliette en gedroogde ham toe of geef de gedroogde ham apart met de soep mee. TIP: Deze soep kunnen wij ook bereiden met Knorr Supérieur Toscaanse Tomatensoep.


THAISE KIPPENSOEP 7l 5 st 160 g 1l 150 g 35 g 30 g 75 g 2 kg 1 kg 1 kg 1 kg 100 ml

Soep Bereiding 12 liter ¤ 1,90/liter

water stengels citroengras Knorr Gourmet Kippenbouillon in pasta Knorr Garde d’Or Visfumet fijne suiker Conimex Sambal Oelek Knorr Professional Knoflook Puree Knorr Primerba Asian Pesto kippenreepjes wortelen, in julienne gesneden witte selder, fijn gesneden prei, fijn gesneden vers citroensap

Breng het water aan de kook en voeg er de plat geklopte citroenstengels, kippenbouillon, visfumet, suiker, sambal oelek, knoflook en pesto aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder gesloten deksel. Voeg dan de kippenreepjes toe en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna de wortel, selder en prei toe en laat het geheel nog een 5-tal minuten zachtjes doorkoken. Haal de citroenstengels uit de soep en voeg het citroensap toe. TIP: Werk deze soep af met fijn gesneden verse kruiden, zoals koriander, munt of Thaise basilicum.

VISSERSSOEPJE OP SPAANSE WIJZE 800 ml 800 g 800 g 1l 10 l 800 ml 800 g 800 g 50 g 75 g 1l 1,2 kg

Soep Bereiding 15 liter ¤ 2,85/liter

olijfolie uien, in blokjes paprikamix, in julienne witte wijn water Solo Professioneel Culinair Knorr Collezione Italiana Napoletana zak Knorr Supérieur Toscaanse Tomatensoep Knorr Primerba Knoflook Knorr Primerba Rode Pesto Knorr Professional Kreeftenjus zeewaterscampi’s, gepeld

Verhit de helft van de olijfolie en stoof hier de uien met de paprika in aan. Blus met de witte wijn, laat even doorkoken en voeg het water toe. Breng weer aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix dit zeer fijn en voeg de culinair en de napoletana toe. Breng weer aan de kook en voeg al roerend de tomatensoep toe, laat een 7-tal minuutjes zachtjes koken tot de volledige binding is verkregen. Verhit de rest van de olijfolie en bak hier de scampi’s in gaar, snijd in stukjes en voeg als garnituur toe aan de soep. Werk de soep af met de knoflook, de rode pesto en de kreeftenjus. Tip: Werk deze soep af met fijn gesnipperde bieslook.

RIJK GEVULDE ERWTENSOEP 8l 1 kg 1 kg 50 g 640 g 1 kg 1 kg 30 g

Soep Bereiding 10 liter ¤ 1,65/liter

water prei - wortel - selder in blokjes gerookt spek kort gekookt Knorr Groentebouillon in poeder Knorr Dagsoepen Erwtensoep met Ham aardappelblokjes, gekookt kikkererwten uit blik, afgespoeld Knorr Primerba Basilicum

Breng het water aan de kook, voeg de groentjes, de spekblokjes en de groentebouillon toe. Breng weer aan de kook en laat de groentjes gaarkoken. Voeg de erwtensoep al roerend toe en laat deze een 7-tal minuutjes langzaam doorkoken. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Werk af met aardappelblokjes, kikkererwten en basilicum.


Unilever Food Solutions Belgium

a div. of N.V. Unilever S.A., Humaniteitslaan 292 - B-1190 Brussel, Tel. 02/333 66 66 - KNORR, PHASE, SOLO AND CONIMEX ARE REGISTERED TRADEMARKS. LICENSED USER. APointTraiteur 21 - 01/2012

Welkenraedtse kalkoen

Op bezoek bij Slagerij Geurts

Recepten door de traiteur

Slagerij Geurts ligt in de mooie streek van Herve, die bekendstaat om zijn verfijnde lokale keuken. De zaak bestaat intussen al 34 jaar en in gespecialiseerd in artisanale producten en streekgerechten, zoals boudins en patés. Typisch ‘Hervois’ is de lev’gos: een gesuikerde bloedworst, gelardeerd met krenten.

voor 1-2 personen

“Dit is een bekend recept van onze zaak. We maken het niet het hele jaar door, alleen af en toe. Als je de roulade in twee of drie schijven van 2 à 3 centimeter snijdt en met de saus op een bord schikt, dan krijg je een heel feestelijk gerecht.” Sterk punt van de Knorr Primerba’s: goede smaak en handig in het gebruik! “Naast de Pesto gebruiken we van Primerba ook de Rode Pesto, Fijne Kruiden, Knoflook … De Primerba Tijm gaat heel goed bij wild en is zelfs wat minder geprononceerd dan verse tijm. Bovendien heb je het voordeel dat je geen blaadjes - of takjes! - in je saus terugvindt!”

2 st sneetjes gerookte hesp - 1 st grote snede kalkoen, fijn gesneden - 1 el Knorr Primerba Pesto - 1 el gestoofde prei - 3 st stukjes tomaat - Saus: 1 el olijfolie 50 g blokjes parmahesp - 0,5 el Knorr Primerba Pesto - 0,5 l Solo Professioneel Culinair - 1 el Knorr Collezione Italiana Napolisaus - 1 el ketchup - 1 el Knorr Primerba Knoflook Spreid de sneetjes hesp en leg ze op elkaar, zodat ze samen een grote oppervlakte vormen. Leg de kalkoen erop. Bestrijk met pesto en maak in het midden een lijn met de groenten. Kruid het geheel. Rol de hesp stevig dicht en verpak het rolletje in plasticfolie. Stoom 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de rol. Voor de saus: Warm de olie op en bak de hesp met de pesto. Voeg de room, napolisaus en ketchup toe, en werk af met de knoflook en een beetje peper.

De klanten van slagerij Geurts zijn niet alleen de mensen uit de buurt, maar ook de vele toeristen die streek komen verkennen. Die kunnen kennismaken met de artisanale lekkernijen uit de streek via de fraaie gesteriliseerde potjes met producten die slagerij Geurts aanbiedt via B&B’s, ‘marchés du terroir’ of kerstmarkten. Zo kan iedereen kennismaken met de heerlijkheden uit de streek, ook als de winkel gesloten is!

Slagerij Geurts Rue Lamberts Welkenraedt Tel: 087/88 03 07

Bospaddenstoelensoep met honing en mosterd voor 9-10 personen

“De bospaddenstoelensoep maken we vaak, evenals de andere Supérieur soepen, zoals asperge, witloof, tomaat, kervel of spinazie. We voegen er wel altijd een kleine persoonlijke toets aan toe: verse groenten, kruiden, room… Dat is het voordeel van dit product: het is een goede basis.” Sterk punt van de Knorr Supérieur Bospaddenstoelen Crèmesoep: lekker veelzijdig! “Je kunt de soep ook zo eten, zonder toevoeging van bijkomende ingrediënten. Want de smaak is op zichzelf uitstekend. Wil je er een feestelijker recept van maken, zoals dit voorbeeld, dan kan dat ook.”

3 l water - 60 g Knorr Kippenbouillon in poeder - 300 g Knorr Supérieur Bospaddenstoelen Crèmesoep - 20 g Knorr Bospaddenstoelenbouillon in poeder 0,5 l Solo Professioneel Culinair - 3 el honing - 3 el graanmosterd - peper uit de molen Kook het water en voeg de kippenbouillon toe. Voeg daarbij de bospaddenstoelensoep en -bouillon. Werk af met de honing, mosterd, room en peper. Garneer met enkele gebakken paddenstoelenschijfjes.

Voor meer informatie: Unilever Food Solutions - Bezoek

onze site: www.mysandwichbar.com

Humaniteitslaan 292 - B-1190 Brussel - Tel. 0800-16121 - info@unileverfoodsolutions.com - www. unileverfoodsolutions.be

BENL - A Point Traiteur 21  

BENL - A Point Traiteur 21