Page 1

GUIA COMERCIAL I DELS PETITS ANUNCIS

Exemplar gratuït / gener - 2013 / Núm. 9


2


3


4

Edita: Unicopies Joan Maragall, 24 25300 TÀRREGA Tel./Fax: 973 311 470 Departament comercial i administratiu: 973 311 470 · 609 320 261 Departament de disseny i maquetació: Unicopies · 973 311 470 Dipòsit Legal: L-482-2012

TANCAMENT DE LES EDICIONS DIA 20 DE CADA MES. Per la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició. RECEPCIÓ DELS ANUNCIS 1-LA PUBLICITAT. Enviar fotografies i textos dels anuncis a l’adreça de correu electrònic. 2- ELS CLASSIFICATS I PETITS ANUNCIS. Personalment a la nostra oficina del carrer Joan Maragall, 24 de Tàrrega. Per correu electrònic, juntament amb el comprovant d’ingrés bancari. Per fax 973 311 470, juntament amb el comprovant d’ingrés bancari.

unicopies@unicopies.com Queda prohibida la reproducció total o bé parcial del contingut d’aquesta publicació amb finalitats comercials. Els productes anunciats són facilitats i autoritzats per les empreses i persones anunciants. L’Editorial queda exempta de qualsevol responsabilitat o mala intenció en l’utilització d’esmentats productes o textes de les empreses o persones anunciants. Davant la possibilitat de l’existència d’algun error tipogràfic en la transcripció de les ofertes comercials anunciades, avisem que dita informació NO ÉS VINCULANT en la compra de l’article o servei, no essent la nostra intenció ni la de l’anunciant induir a cap tipus d’error o engany.


5

Lloro gris africà o yaco

(Psittacuserithacus)

Au pertanyent a la família dels Psitàcids. La seva talla adulta ronda els 35 cm i el seu pes els 400g, tenen el plomatge de color grisenc, ulls grocs, bec negre i potes de color gris fosc. És un animal molt longeu. Hi ha registrats casos extrems que han arribat a viure cent anys, encara que el més habitual és que no passin dels 70 anys. També es caracteritza per ser una excel·lent mascota, sent un au intel·ligent, divertida i potser, el millor xerraire entre els psitàcids. El dimorfisme sexual és pràcticament inexistent, és molt difícil de distingir per un ull no entrenat i encara així, solament és possible per comparació entre aus. Les femelles són de menor grandària que els mascles; el cap, el bec i el cos són més petits. S’han d’allotjar en gàbies grans, de 60 x 60 x 80 cm., sense formes intricades i recarregades que dificultin els moviments de l’animal. Si la gàbia és del tipus que s’obre per a dalt, pot ser fins i tot usada com a penjador. Utilitzarem gàbies de ferro galvanitzat, material resistent als potents becs dels yacos. Col·locarem dos penjadors creuats en els extrems de l’habitacle, de diàmetre apropiat a les potes del nostre lloro gris. A causa de la “intel·ligència” que mostren aquests animals no està de més proporcionar-los, tant si estan en una gàbia com si estan en llibertat, un conjunt de joguines per al seu entrenament, com a campanetes, pilotes, i sogues, branques d’arbres no verinoses o indigestes (pomera, perera, codony, noguera, bedoll,...etc). És molt important que les branques que els proporcionem als nostres yacos provinguin de arbres no sotmesos a tractaments amb pesticides... ni que provinguin de zones amb intensa circulació o contaminació ambiental. Per menjar, entre les fruites accepten de bon grat cireres, maduixes, pinya, plàtans, mandarina, préssec, pera, poma.... No donar-los mai alvocats doncs s’han comprovat nombrosos casos d’intoxicacions. També són adequades les bledes i els espinacs. La pastanaga en daus proporciona una valuosa font de vitamina A i carotens. L’enciam, les patates, la col i la mongeta verda resulten nocives. Els yacos també necessiten una aportació extra de proteïna, se’ls pot subministrar mitjançant cuixes o ales de pollastre rostits o bullits (l’os amb una mica de carn). A les botigues especialitzades es pot trobar un pinso de qualitat que aporta tots els nutrients necessaris per aquestes aus. Zoo Animals exòtics i de companyia


Un trosset d’història

6

El bitllet de 25 cèntims de Tàrrega Aquests bitllets corresponen a la segona emissió realitzada a Tàrrega que va ser aprovada en sessió del dia 9 de juny de 1937 i són denominats CERTIFICAT DE PLATA. Estan fets amb paper blanc de 54x90 mm i van ser estampats a la impremta Crònica Targarina. No tenen sèrie i la numeració esta impresa a la cantonada inferior de l’anvers en color lila i amb “º” de núm. gran. Porta un segell sec rodó amb l’escut de l’ajuntament al centre envoltat per la llegenda (AJUNTAMENT DE TÀRREGA). Porten dos “-” separant les paraules paper moneda i ajuntament al revers. El tiratge va ser de 40.000 bitllets per un valor de 10.000 pessetes. Està catalogat com MOLT CORRENT al llibre Les emissions monetàries oficials de la guerra civil (1936-1939).

D’aquests bitllets n’existeixen 10 variants: 1. Numeració amb “º” de núm. petit 2. Color lila sobre fons rosa a l’anvers. Impressió en lila al revers. Numeració amb “º” de núm. petit. 3. Color lila sobre fons rosa a l’anvers. Impressió en lila al revers. Numeració amb “º” de núm. gran. 4. Un sol guió separant paper moneda i la paraula ajuntament. Color lila. Numeració amb “º” de núm. petit. 5. Color lila. Sense accent a Tàrrega. Numeració amb “º” de núm. petit 6. Dos guions separant les paraules ja indicades. Sense accent a Tàrrega. Numeració amb “º” de núm. petit 7. Numeració impresa en violeta amb “º” de núm. petit. Dos guions separant les paraules ja indicades al revers. Color lila. Sense la impressió del segell de l’Ajuntament al fons de l’anvers. 8.  Igual, sense numeració amb “º” de múm. gran. Dos guions. Color lila.

9. Igual, amb un sol guió. Color lila. 10. Sense segell en sec. A l’anvers es pot veure al fons del bitllet una reproducció del segell de l’ajuntament sense cap altre tipus de dibuix ni emblema, solament una sanefa d’emmarcar, el color és lila sobre fons rosa. AJUNTAMENT DE TÀRREGA CERTIFICAT DE PLATA VINT-I-CINC CÈNTIMS D’ÚS FORÇOS SOLAMENT A TÀRREGA JUNY DEL 1937 Al revers es pot veure un text envoltat d’una orla. El color és lila. ADVERTIMENT Aquest paper-moneda és transitori i l’Ajuntament garanteix el seu import.


7


8

Alguns consells senzills per cuidar la teva vista Fa poc ha estat el Dia Mundial de la Visió, que va tenir com a finalitat centrar l’atenció en la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació dels discapacitats visuals. El tema central d’aquest any és la salut ocular i l’accés igualitari a l’atenció ocular. És l’activitat de promoció més important per impulsar la prevenció de la ceguesa i la iniciativa mundial «Visió 2020: el dret a veure», creada per l’OMS i l’Organisme Internacional de Prevenció de la Ceguesa. Una bona oportunitat per recordar-te les cures bàsiques de la salut ocular. Aquestes són algunes mesures preventives: - Ulleres de sol tot l’any, ajuden a bloquejar els rajos de llum ultraviolats (UV) i això pot retardar el desenvolupament de cataractes. - No fumis, l’eslògan més conegut en la lluita antitabac és el tabac mata, però aquest hàbit té molts altres efectes negatius per a la nostra salut, incloent la degeneració macular. Els estudis demostren que els fumadors i exfumadors tenen més probabilitats de desenvolupar aquesta malaltia. - Acudeix a l’oculista, per a una revisió periòdica i integral de la vista, incloent proves d’agudesa visual. A partir dels 40 anys es comencen a notar canvis en la visió, amb l’anomenada “vista cansada” o presbícia. Si tens antecedents familiars de malalties oculars, diabetis o pressió arterial alta, has de consultar un oftalmòleg amb freqüència. - Menja verd. Els investigadors han comprovat que aquells individus que porten una dieta amb alts nivells de vitamines C i I, zinc, luteïna i àcids grassos

omega-3 són menys propensos a desenvolupar la degeneració macular associada a l’edat. - No forcis la vista, ni abusis de la lectura en dispositius electrònics. Intenta llegir amb bona llum i, tant com sigui possible, amb llum natural. Ull amb la lletra massa petita. Fes descansos, fixant la vista en un punt més distant que la fulla, llibre o pantalla com a tècnica de relaxació ocular. Recorda la regla 20-20-20, almenys cada 20 minuts fes un descans de 20 segons i mira alguna cosa que estigui a 20 metres de distància. - Protegeix els teus ulls d’agents externs nocius com el fum, l’aigua, la pols, el vent i la calefacció, entre uns altres. - No et toquis! Res de fregar-se els ulls quan estiguis cansat o sentis picor, ja que augmenta el malestar. No utilitzis gotes sense prescripció mèdica. - Evita els accidents laborals. Alguns instruments utilitzats en determinades professions, com per exemple soldador, lampista, mecànic, etcètera, poden aportar nivells de radiació per sobre dels acceptats. Protegeix els teus ulls adequadament. - Si uses ulleres o lents de visió, utilitza’ls de forma adequada i extrema les cures i neteja. - Dorm prou perquè la vista descansi. L’excés de treball i la falta de son, poden augmentar l’estrès ocular. Recorda que el Consell General del Col·legis d’Òptics Optometristes recomana que entre els vint i els quaranta anys, hauríem de revisar la nostra visió cada dos anys, tret que la presència d’algun problema visual aconselli escurçar aquest termini.


9


11


12

Castell de Predjama Eslovènia

És un dels atractius turístics més destacats d’Eslovènia, no solament a causa de l’espectacularitat del seu emplaçament, a la boca d’una cova enmig d’un precipici de 123 metres, sinó també per la peculiar història de la mort al castell del Baró Erazem Lueguer, una espècie de Robin Hood eslovè que atacava les caravanes de mercaders de la important ruta que unia Viena amb Trieste. Aquest castell probablement va ser construït al segle XII, però el primer esment del qual hi ha constància és de la segona meitat del segle XIII. L’any 1350 el castell va ser pres per ducs austríacs, i l’any 1398, tropes de Aquileia van posar cèrcol al castell i finalment el van cremar. Més tard els cavallers de la ciutat de Lienz (Tirol) en van ser els propietaris. L’any 1478 va tornar a canviar de mans, aquesta vegada va ser quan arribaria a les mans del Baró Erazem Lueguer, un lladre que repartia els seus botins entre els pobres. Les relacions d’aquest cavaller amb l’emperador austríac no eren bones ja que Erazem tenia tractes amb els enemics hongaresos de l’emperador, i intentava mantenir una certa independència entre tots dos bàndols. Però l’any 1483, Erazem en una discussió va matar un agutzil de la cort de Viena, que desafortunadament per Erazem, era familiar de l’emperador austríac, cosa que va fer empitjorar la seva situació i es va veure forçat a fugir al seu castell per evitar el càstig. Gaspar Ravbar, senyor de Trieste, obeint ordres de l’emperador austríac va posar setge al castell. El pla de Ravbar, després d’intentar en va que Erazem es rendís, era esperar al fet que aquest acabés lliurant-se en que-

dar-se sense menjar. No obstant això el llarg setge, que ja durava l’hivern i la primavera de l’any 1484 semblava que no produïa cap efecte, més aviat semblava que Erazem comptava amb provisions il·limitades. Segons explica el relat que barreja història amb llegenda, durant el setge el castell era proveït regularment a través d’un passatge secret a través de les coves, alguns s’aventuren a dir que aquest passatge comunicava el castell amb la veïna vall de Vipava, que es troba a uns 30 km de distància. Aquesta situació permetia a Erazem burlar-se de les tropes de Gaspar, mostrant-los i de vegades fins i tot enviant-los com a regal cireres recentment recollides. No obstant això, l’alegria per Erazem va arribar a la seva fi, quan un dels seus servents es va deixar subornar pels homes de Ravbar i el va trair. Tal com havia pactat, el servent una nit va encendre una llum quan Erazem es dirigia al lloc on ni tan sols el sultà pot enviar als seus representants, segons explica la història local, i en aquest lloc una bala de canó va acabar amb la seva vida. Posteriorment l’any 1567, el castell va tornar a ser comprat, aquesta vegada per Hans Kobenzl, un cavaller austríac de Kärnten, el qual el va reconstruir i engrandir deixant-lo pràcticament en l’estat que es troba ara. Els seus descendents van continuar sent els propietaris fins al 1810. El castell va passar per altres dos propietaris fins que va ser confiscat durant la Segona Guerra Mundial. La visita a l’interior del castell permet veure com va ser adaptat a la cova i a les parets de la roca. Una de les cavitats era usada com a estable i a través d’ella es pot accedir a altres coves.


13


14


15


16

Av. Blondel, 17 - Entlo 2ª 25002 Lleida Habitatges la Plana, Bloc A - Escala 2 - 2n 2a 25300 Tàrrega Tel. 973 501 503 - 639 610 603 / Mail: info@serveidedolponent.org

Trossos de vida Este escrito va dedicado a mi madre, el 7 de Enero hizo tres años que nos dejó, quiero compartir este escrito con todos vosotros, amigos, amigas, familiares y conocidos. Espero que os guste, sé que a mi madre también le gustaría. Cuando una madre se ha ido… Hace ya tres años que te fuiste al cielo. Fue como si hubieran desahuciado nuestras almas, y aún seguimos aquí, recordándote cada día… en aquella despedida, tu despedida, el día que llegaron los reyes magos a la habitación del hospital y que nos dijiste: tranquilos, iros a casa y a trabajar que no pasa nada, estoy bien… mientras acariciabas nuestro rostro con aquellas manos confidentes y nosotros mirándote a los ojos, siempre tus niños a tu lado, sintiendo la luz de tu ternura, notábamos que la sonrisa te dolía, con un dolor casi clandestino, pero tú no querías preocupar a nadie. Lloramos mucho, pero de amor. Besamos tu frente como quién explora la eternidad, para nosotros no estabas difunta y sigues sin estarlo, hablamos contigo diariamente, sentimos tu presencia día a día… y nos sigues ayudando. Sin ti la vida es menos vida, y cuando te llamamos ya no estas ahí… y eso es algo que pesa, un pesar que a veces sobrellevamos mal. Cuando estamos tristes, muy tristes, quisiéramos ser aves y llegar a ti, acurrucarnos como cuando éramos niños porque fuiste un ejemplo del amor sin fin.

Vienen recuerdos a nuestras mentes, esas risas tiernas, que de niños solíamos escuchar, en aquel rincón de la casa, en nuestro mundo perfecto, en el que a nuestro lado estabas tú… Hoy nuestros ojos miran, ese cielo inmenso, buscando respuestas, que no encontramos, y extrañamos siempre, siempre su llegada… Las palabras se dicen, el corazón se esconde, el cariño de una madre nunca se esconde, las palabras se olvidan menos las de ella, que son palabras sabias. La nostalgia invade por momentos nuestra vida, recordando tus ojos, tu forma de ver las cosas tan simples que tiene la vida, la forma que tu nos enseñaste a crecer. Aunque somos adultos, no podemos dejar de derramar lágrimas de niño, al recordarte y al sentir que te queremos aún cuando ya no estas con nosotros, porque a pesar de que los años han pasado y los llevamos cada vez con mayor cautela, nos haces falta para continuar con esta vida, para sentirte a nuestro lado… Sentimos que ahora que estamos sin ti… parte de nosotros partió contigo. Estos sentimientos reflejan el sentimiento profundo que llevaremos el resto de nuestra vida y que compartimos con todas nuestras amistades y familiares, especialmente de todas las madres de este mundo. Disfrutad de los padres ¡amarlos! Son de gran valor. Andrés, Pere y Andreu


17


18

LLIBRES

Quintaessència

Antonio Gala

El manuscrit trobat a Accra

Millor Manolo

Elvira Lindo

Paulo Coelho

«Estic d’acord amb aquesta fotografia. Com hi estic també amb el retrat que de mi fa el contingut d’aquest llibre. Algunes faccions d’ell em recorden la meva joventut, abstreta o impetuosa; unes altres, els meus sonors moments de tristesa o d’alegria; totes, la vida que vaig procurar viure intensament, sabent que la intensitat gairebé mai és sorollosa… Crec que mai m’he estat infidel. Al final, torno al rostre que hi ha en aquesta contraportada i em reconec en ell com a cada pàgina de les quals ella protegeix. Tant de bo siguin llegides amb el lliurament i l’amor amb els quals es van escriure.» Antonio Gala.

14 de juliol de 1099. Mentre Jerusalem es prepara per a la invasió dels croats, un grec conegut com el Copto convoca el poble, joves i vells, homes i dones, a reunir-se al costat d’ell. Mentre esperen l’atac enemic, la gent li pregunta sobre la derrota i la solitud, la lluita i el canvi, la bellesa, com trobar el propi camí. I després, sobre l’amor i la lleialtat, la destinació, el sexe i l’elegància, la por i l’ansietat, la saviesa i, també, quina cosa espera en el futur… I les respostes que van obtenir segueixen sent vàlides ara, mil anys després. Ells van preguntar. El Copto va contestar.

El cèlebre Manolito Gafotas torna amb un nou episodi de la sèrie guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. El món ha canviat en aquests deu anys, Manolito ha crescut. Per les seves pàgines desfilen tots els personatges que han donat color a la col·lecció: la seva mare Cata, el seu pare Manolo, l’avi Nicolás, el seu germà menor, conegut com «l’Imbècil» i destronat per la nova germaneta, «la Chirli», la tieta Asunción, el Orejones, el chulito Yihad… La inimitable mirada de Manolito Gafotas il·lumina la nostra realitat (la del món mundial) amb l’agudesa i la frescor de sempre.


19


20

MÚSICA

A mi manera

Bertín Osborne

És un disc especial, amb molts dels seus grans èxits tornats a gravar l’any 2012, amb nous arranjaments que els posen al dia, un tribut a Frank Sinatra i dues cançons noves amb un significat especial per a l’artista: “Quan estreny la vida” i “Escull de coral”. És un àlbum orquestrat i arreglat, elegant en el seu acostament a estils diferents.

Tommy Barón

Fire it up Joe Cocker

Barón Rojo

Tommy Barón és el disc de Barón Rojo per al 2013. Amb “Cap al mirall” com a primer single. Una recreació de l’òpera rock The Who, en versió espanyola i adaptació musical d’Armant de Castro. En edició especial limitada en digibook de luxe amb 2 CD (24 cançons) + llibret de 20 pàgines incloent 11 retrats del pintor Borja Bonafuente Gonzalo. També disponible en digital.

És el 23e àlbum d’estudi en la carrera de Joe Cocker. Amb 11 cançons gravades entre l’hivern del 2011 i la primavera del 2012. Cocker ha treballat amb Matt Serletic (Matchbox Twenty, Santana, Rob Thomas, Collective Soul) als Emblem Studios (Los Angeles, Estats Units). Junts han produït el disc. “Fer un àlbum és com fer un quadre. Són 11 cançons i cal cuidar el color de cadascuna”, ha dit Cocker. El primer single de l’àlbum és Fire it up, una cançó de la qual Matt Serletic diu: “Hem aconseguit capturar tota la seva energia”.


21

CINEMA

The Master País: USA Director: Paul Thomas Anderson Repartiment: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams, Laura Dern, Jesse Plemons, David Warshofsky, Lena Endre, Rami Malek

Sinopsi: Narra la història del fundador d’una nova organització religiosa (amb clares referències a la Cienciologia), conegut com el Maestro, un intel·lectual i carismàtic home que idea una organització religiosa que començarà a fer-se popular als Estats Units en els anys 50, i la relació que estableix amb Freddie, un rodamón que es convertirà en la seva mà dreta. Quan la fe comenci a tenir un nodrit grup de seguidors fervents, a Freddie li sorgiran certs dubtes sobre aquest tema, segueix aquesta fe per convicció... o per adoració al seu mentor?

Jack Reacher

El lado bueno de las cosas

País: USA Director: Christopher McQuarrie Repartiment: Tom Cruise, Rosamund Pike, David Oyelowo, Richard Jenkins, Robert Duvall, Alexia Fast, Werner Herzog, Jai Courtney

País: USA Director: David O. Russell Repartiment: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Jackie Weaver, Chris Tucker, Julia Stiles

Sinopsi: De l’autor de súper vendes del The New York Times, Lee Child arriba un dels herois més irresistibles que han passat de la literatura a la pantalla: l’investigador i exmilitar Jack Reacher. Quan un franctirador mata cinc persones en el que sembla ser un cas clar d’assassinat, totes les proves apunten al sospitós detingut. Durant l’interrogatori, el sospitós solament dóna una pista: “Busquin Jack Reacher!” Així comença una extraordinària recerca de la veritat, que enfrontarà Jack Reacher contra un enemic inesperat, summament violent i que guarda un secret.

Sinopsi: Després de passar vuit mesos en una institució mental per agredir l’amant de la seva dona, Pat torna a viure a casa dels seus pares. Determinat a tenir una actitud positiva i recuperar la seva exdona, el món de Pat es posa del revés quan coneix a Tiffany, una noia amb certs problemes i no gaire bona fama al barri. Malgrat la seva mútua desconfiança inicial, entre ells aviat es desenvoluparà un vincle molt especial que els ajudarà a trobar en les seves vides el costat bo de les coses.


22

GASTRONOMIA

AMANIDA DE GALL DINDI AMB SALSA DE FORMATGE Ingredients: 200g de gall dindi, 4 tomàquets, 1 llimona, 1 cebeta, 1 grapat de nous, 1 ou cuit, 1 enciam, 5 cogombrets, 50g de formatge blau, ½ got de llet evaporada, sal i pebre. Preparació: Rentem i piquem l’enciam. Rentem i partim a grillons els tomàquets. Pelem i piquem l’ou. Esmicolem el gall dindi. Posem en un bol tots els ingredients picats i salpebrem. Al got de la batedora hi posem la llet, el suc de la llimona, la cebeta picada i una mica de sal i ho triturem. Tallem a rodanxes els cogombrets i els col·loquem damunt de l’amanida junt amb el formatge esmicolat i les nous. Reguem l’amanida amb l’amaniment i servim.

ROTLLETS DE SALMÓ FUMAT Ingredients: 5 talls de salmó fumat, caviar, anet, 1 cullerada de formatge d’untar, 2 patates mitjanes, crema de llet. Preparació: Trossegem un tall de salmó, el barregem amb la patata ja cuita i aixafada i el formatge d’untar, hi posem una miqueta de crema de llet i quan aquesta massa ja està unida la passem per la paella amb molt poc oli. Hi posem l’anet i ho deixem refredar una mica. Emplenem els 4 talls de salmó i adornem amb caviar.

PASTÍS DE PASTANAGA Ingredients: 150g de pastanagues ratllades, 4 ous, 100g de nous picades, 200g de sucre, 150g de farina, 1/2 sobre de llevat, 180g de mantega, farina per untar en el motlle i sucre de llustre. Preparació: En un recipient gran tirem la mantega amb el sucre i ho barregem bé amb la batedora. Afegim els ous un a un, hi posem la nou picada i la pastanaga, mentre seguim barrejant-ho tot. Finalment, aboquem la farina barrejada prèviament amb el llevat, buidem en un motlle de pastís i ho fiquem al forn a 175º o 180ºC durant 30 minuts o fins que en introduir un escuradents surti net. Ho deixem refredar per desemmotllar i ho decorem amb el sucre de llustre.

GUIA COMERCIAL I DELS PETITS ANUNCIS

anuncia’t Tel. 973 311 470

unicopies@unicopies.com


23


24

GUIA DE SERVEIS SERVEIS D’URGÈNCIES BOMBERS Bombers, sn

085 / 973 500 280

SERVEI SUPORT AL DOL Habitatges La Plana, Bloc A

973 501 503

SOCIETAT DE CAÇADORS Alonso Martinez, 37

973 313 381

CAP TÀRREGA Salvadó Espriu, sn

973 310 852

TANATORI Avinguda Ondara, sn

973 311 994

CREU ROJA

973 500 679

TEATRE ATENEU Plaça del Carme, 3

973 310 731

GUÀRDIA CIVIL Av.Tarragona, sn

062 / 973 310 721

MOSSOS D’ESQUADRA Av. J. Tarradelles, sn

088 / 973 701 650 973 500 092

POLICIA LOCAL Simò Canet, sn SERVEI CENTRAL D’EMERGÈNCIES SERVEI D’AMBULÀNCIES

112 061 / 973 711 335

EMPRESES DE SERVEIS ANTENES MEGA-SO Mestre Llobet, 32

973 310 630

ASSEGURANCES AMS MÚTUA Av. Catalunya, 44

973 314 641

CLÍNICA VETERINÀRIA V3 Sant Roc, 16

973 313 068

CONSTRUCCIONS TORRES Guardia Civil, 20

616 652 230

DECORACIÓ I INTERIORISME AG Av. Catalunya, 104

669 899 628

973 502 200

DOMOTICA EDUARD SOLÉ El Talladell

660 303 962

973 311 608

ELECTRICITAT FONTANERIA UNINSTAL

610 353 856

ASSOCIACIÓ AGRAT Arquitecte Florensa, 21

FINQUES CLARES Sant Joan, 15

973 313 896

ASSOCIACIÓ ALBA Onze de Setembre, sn

973 312 221

FINQUES CONSTRULLEIDA Av. Artesa, 43 (Lleida)

973 213 221

973 501 478

FINQUES SAESNABE

630 084 643

ASSOCIACIÓ APADOC Segle XX, 2

FINQUES SAIMO Agoders, 36

973 314 914

ASSOCIACIÓ CULTURAL GUIXANET Buenos Aires, 7

FUSTERIA FARRENY Sant Pere Claver, 9

973 500 449

ASSOCIACIÓ CULTURAL T DE TERRA Av. Catalunya, 19

FUSTERIA JB Enric de Carcer, 48

973 500 410

ASSOCIACIÓ DE DONES ARREL Habitatges La Plana, Bloc 2

FUSTERIA XULE Sant Guim Freixenet

649 464 868

ASSOCIACIÓ AFAFDA Segle XX, 2

INFORMÀTICA ARREGLOS PC

630 319 964

INFORMÀTICA ITECNIC Sant Pere Claver, 21

973 102 684

973 500 428

INFORMÀTICA PC COSTE Governador Padules, 2

673 031 028

973 314 079

INFORMÀTICA SOBREVALS Sant Pere Claver, 4

973 314 516

973 500 008

JARDINERIA DISSENY9

676 238 271

MÀQUINES CAFÉ CAPISEXPRESS

973 570 080

CENTRE CULTURAL DE TÀRREGA Les Piques, 1

MATERIALS CONSTRUCCIÓ 9MAG Pol. La Canaleta, Jupiter, 7

973 313 000

CENTRE D’ENTITATS Segle XX, 2

973 314 131

ORGANITZACIÓ FESTES STAFFART

666 715 099

U.E.TÀRREGA Parc Esportiu del Reguer

973 501 303

PINTURA JUAN LOMBARDO Rosa dels Vents, 1 · Cervera

625 650 765

CINE MAJÈSTIC Avinguda Catalunya, 54

973 310 730

PINTURA ORIOL Mare Vedruna, 9

610 793 706

973 311 329

RECICLATGES SOL IXENT Sol Ixent, 6

973 314 895

RECUPERACIONS VILAGRASSA Camí de Barbens (Anglesola)

664 801 091

973 500 707

REPARTOS JANT-BI Alonso Martinez, 6

973 313 207

CORREUS Sant Pelegri, 45

973 311 057

TALLER CELESTÍ FARRÉ · PEUGEOT Ctra. N-II km 509

973 311 863

DEIXALLERIA Poligón Riambau

973 313 677

TALLER MECÀNIC AUTO-TARR Pol. La Canaleta, 18

973 986 106

ESCOLTES I GUIES SANT JORDI Segle XX, 2

TALLER MECÀNIC FLAVIO CARS Pol. Riambau, Llevant, 2

973 314 244

ESTACIÓ D’AUTOBUSOS Migdia, sn

973 311 171

TAROT GESTALT R.LLORENS

650 075 988

ESTACIÓ DE TREN Segle XX, sn

973 310 879

TAXACIONS GARZON

629 300 905

FAVT FED. ASSO. VEÏNS TÀRREGA Segle XX, 2

973 500 456

TAXI PLA Santa Clara, 8

609 774 589

667 890 582

TENDALS TOLDISOL Mariola, 51 (Lleida)

973 267 175

INSTITUT SEGURETAT SOCIAL Joan Maragall,13

973 501 473

TINTORERIA SALAS Plaça Mestre Millet, 3

973 310 133

JUTJAT DE PAU Avinguda Generalitat, sn

973 501 178

TRANSPORTS PALAU Plaça dels Albers, 8

973 500 260

PAVELLÓ POLIESPORTIU Parc Espotiu del Reguer

973 312 935

TRANSPORTS TIPSA Sant Pelegrí, 23

973 314 979

PENYA BARÇA DE TÀRREGA Pl. Nacions

973 312 727

VIDÈNCIA MADIU

617 707 951

ASSOCIACIONS I ENTITATS AGÈNCIA TRIBUTÀRIA Av. Generalitat, 68 AJUNTAMENT DE TÀRREGA Plaça Major, 1

ASSOCIACIÓ ALZHEIMER Alonso Martínez, 11

686 098 170

ASSOCIACIÓ FRATER Plaça Major, 2 BIBLIOTECA COMARCAL Plaça Sant Antoni, 3 CÀRITAS Urgell, 1 CASAL DE LA GENT GRAN Salvadó Espriu, 9 CASAL POPULAR EL ROSTOLL Ardèvol, 12

CLUB ESCOLA HÍPICA Camí de Verdú a Vilagrassa CLUB NATACIÓ TÀRREGA Verge Montserrat, sn CONSELL COMARCAL DE L’URGELL Agoders, 16

GIC CENTRE D’ESPLAI Comabruna, 9

PENYA MADRILISTA TERRES DE PONENT Sant Pelegrí, 17

COMERÇ EN GENERAL

PISCINES MUNICIPALS Parc Esportiu del Reguer

973 310 043

RÀDIO TÀRREGA Santa Anna, 8

973 310 404

ANIMALS EXÒTICS I COMPANYIA ZOO St Pere Claver, 2

973 313 053

RECAPTACIÓ DE TRIBUTS Plaça de les Nacions

973 310 473

ARMERIA BORI Mestre Güell, 68

973 312 498

973 311 691

BESCANVI TÀRREGA Enric de Carcer, 50

973 310 542

RESIDÈNCIA LLAR D’AVIS DEL CARME Pl. Carme, 12


25 COMERÇ EN GENERAL

MENJAR I DORMIR

CARNISSERIA MONTSE Sant Joan, 28

973 313 004

HOTEL CIUTAT DE TÀRREGA Sant Pelegrí, 95

973 314 737

COPISTERIA I DISSENY UNICÒPIES J. Maragall, 24

973 311 470

HOTEL PINTOR MARSÀ Av. Catalunya, 112

973 501 516

DOFOID COMPRA-VENDA D’OR Sant Joan, 17

973 501 642

FRUITES VILODI Avinguda de Cervera, 2

973 500 065

BELLESA I SALUT

INSTRUMENTS MUSICALS ALBAREDA Riu, 21

973 312 909

CENTRE PODOLÒGIC TÀRREGA Pl. Carme, 15

973 314 655

MOBLES TEDAL Val d’Aran, 1

973 314 950

CLÍNICA DENTAL MERCÉ PEDRÓS Pl. Carme, 16

973 313 037

MODES GASSOL Carme, 13

973 310 215

CLÍNICA DENTAL TÀRREGA La Plana, 1

973 313 294

MODES I ARREGLOS L’AGULLA D’OR Agoders, 5

973 314 759

CLÍNICA DENTAL URGELL Agoders, 4, baixos

973 313 762

REGALS DECORACIÓ I MOBLES HÀBIT Pl. Carles Perelló, 3

671 577 089

DIETÈTICA NATUR HOUSE Sant Pelegrí, 31

973 311 620

RESTAURACIÓ I MARQUETERIA NAIA NAIES Alonso Martínez, 21

973 313 755

ESTÈTICA AIDA Torres i Bagés, 6

973 310 770

TALLER DE MARCS J2A Agoders, 22

973 313 334

ESTÈTICA DOCTORA HEREDIA Pl. Carme, 16

973 310 196

VIATGES L’EIXIDA Agoders, 17

973 312 006

ESTÈTICA MAITE RAMON Alonso Martinez, 3

973 313 426

ESTÈTICA NÚRIA PASTÓ Sant Pelegrí, 29

973 501 442

ESTÈTICA OPENCEL Bombers, 3

680 829 785

MENJAR I DORMIR CAFETERIA ATENEU Plaça del Carme, 3

973 310 002

FISIOTERAPEUTA ALBERT ALEGRE Piscina coberta municipal

616 526 633

CAFETERIA BUS BAR Plaça de les Nacions

973 502 331

ÒPTICA CENTRE ÒPTIC Plaça del Carme, 2

973 500 488

CAFETERIA DEPANS Av. Catalunya, 10

973 310 424

PERRUQUERIA AIT Torres i Bagès, 6

973 500 960

CAFETERIA FAMILY Plaça del Carme, 10

973 500 281

PERRUQUERIA GLAMOUR Sant Joan, 22

973 313 770

CAFETERIA L’ANTIGUA Plaça del Carme, 10

973 310 568

PERRUQUERIA KIRBUK Sant Pere Claver, 16

973 312 720

CAFETERIA PASTISSERIA BON PROFIT Av. Catalunya, 28

973 117 807

PERRUQUERIA PERELLÓ PENTINATS Carme, 8

973 313 587

CAFETERIA SILVIA Agoders, 31

973 986 184

PERRUQUERIA SILTON Alfons XII, 9

973 311 275

RESTAURANT DAUS Talladell, 1

973 312 969

PERRUQUERIA SORAYA La Plana, 23

973 312 393

RESTAURANT D-TAPES Plaça de les Nacions, sn

973 986 113

PSICÒLOGA ADELINA CAMPS La Plana, 1, 1rA

973 314 301

RESTAURANT EL CELLER DE L’ARTISTA J. Maragall, 7

973 310 014

RESTAURANT KEBAB TÀRREGA Mestre Güell, 3

973 313 858

ESCOLES, GIMNÀS I ENSENYAMENT

RESTAURANT LA PLANA Sant Pere Claver, sn

973 311 480

ESCOLA DE BALL SHIVA DANCE Torres i Bagès, 10

628 139 517

RESTAURANT TIR DE BELLPUIG Partida El Coscollar (Bellpuig)

619 108 212

ESCOLA D’IDIOMES NEW SCHOOL Talladell, 7-9

973 311 143

RESTAURANT PIZZERIA JUVENTUD Av. Tarragona, sn

973 313 134

GIMNÀS CENTRE ESPORTIU ST. JORDI Talladell, 1

973 500 886

RESTAURANT PIZZERIA EL PUZZLE Alonso Martínez, 33

973 500 935

GIMNÀS EUROFITNESS Piscina coberta J.Brossa, sn

973 313 169

RESTAURANT PIZZERIA MAGIC Sant Pelegrí, 39

973 501 770

GIMNÀS FISALUT Les Sitges, 30

973 312 564

RESTAURANT RAMONA Pl. Josep Pont i Creus, 8

973 313 740

GIMNÀS GYAS CLUB Avinguda Catalunya, 40

616 096 264

RESTAURANT XINÉS SHANGAI St.Pere Claver, 5

973 501 413

GIMNÀS TÀRREGA Joan Brossa, sn

647 738 643

La publicitat et pot sortir

Gratis!

Número del sorteig de l’ONCE del dia 18 de desembre de 2012: GUIA COMERCIAL I DELS PETITS ANUNCIS

36257

ESTABLIMENT GUANYADOR:

CENTRE D’ESTÈTICA OPENCEL BASES: Assignem un número per cada 5 euros de consum i el que coincideixi amb les tres últimes xifres del sorteig de l’ONCE del dia 18 de cada mes, tindrà la mateixa publicitat gratuïta el mes següent


26

PETITS ANUNCIS

Tarot evolutivo

De Alejandro Jodorowsky El arte de vivir el presente. Soporte terapéutico con Un enfoque Gestáltico En el aquí y ahora

Tel. 650 075 988

Tel. 649 464 868

Professora d’ESO amb 11 anys d’experiència imparteix classes particulars de Primària, ESO i Batxillerat a Tàrrega

Tel. 659 521 004

En lloguer

A Tàrrega, plaça de parking, c/Hort de la Trilla. 35€/mes

Tel. 649 464 868

En venda

A Tàrrega, plazas de párking y trasteros, c/Hort de la Trilla. 8.500€

Tel. 649 464 868

En lloguer

En lloguer

Dúplex de 4 habitacions, 120 m2 construïts, 122 m2 de terrasses 600€/mes, comunitat inclosa

Oferta puertas de entrada

desde 550€, cerradura de tres puntos de seguridad, todo incluido, y puerta de paso 220€, forrado de marco y manetas, todo incluido. Para mas información visite nuestro blog Kitoulet.blogspot.com

Tel. 630 084 643

Es fan armaris a mida

porta corredera o practicable per 200€ m/l, alçada 2,40. Per a més informació visiti el nostre blog Kitoulet.blogspot.com

Tel. 630 084 643

En venda o lloguer

Pis de 2 habitacions, nou a estrenar, calefacció amb gas. 350€/mes comunitat inclosa

a Tàrrega, 2 places de pàrking juntes. c/ Sant Pere Claver, núm. 8. Preu a convenir.

Tel. 649 464 868

Tel. 609 320 261

Es fan mobles a mida

menjadors, habitacions juvenils i de matrimoni, salons, cuines, etc. Preus econòmics, demani’ns pressupost sense compromís o visiti el nostre blog

En venda dúplex Al centre de Tàrrega, 4 habitacions, menjador, cuina, bany, lavabo, altell loft de 60 m2, terrassa de 70 m2, plaça de parking, piscina comunitària. Preu a convenir

Tel. 973 311 922

Kitoulet.blogspot.com

Tel. 630 084 643

Aluminis Sant Guim

TOT EN ALUMINI I FERRO Baranes d’interior i exterior. Persianes amb motor. Finestres de tot tipus. Tancaments. Reparacions. Pressupostos sense compromís.

Tel. 649 464 868

aluminissantguim@gmail.com

Oferta cocina

de 2,40 largo x 2,30 alto, encimera incluida por solo 590€, puertas con cantos PVC color, a elegir de nuestro catálogo. Información en el blog Kitoulet.blogspot.com

Tel. 630 084 643

Projectes de decoració per a comerços o habitatges Pressupost sense compromís. Més informació Kitoulet.blogspot.com

Tel. 630 084 643

Es traspassa negoci

Cèntric, en carrer comercial, amb cartera de clients, per no poder atendre. Preu a negociar.

Tel. 652 828 023

Tel. 973 311 470

unicopies@unicopies.com

FARMÀCIES

FARMÀCIES DE GUÀRDIA GENER 2013 DEL 01 AL 03

FARMÀCIA N. ROBINAT

SANTA CLARA, 2

973 310 451

DEL 03 AL 10

FARMÀCIA A. MESTRES

AV. CATALUNYA, 11

973 500 036

DEL 10 AL 17

FARMÀCIA E. TOTIME

SANT PELEGRÍ, 90

973 311 129

DEL 17 AL 24

FARMÀCIA X. ROBINAT

ALONSO MARTÍNEZ, 35

973 310 117

DEL 24 AL 31

FARMÀCIA R. BIOSCA

CARME, 30

973 310 242


27

CARTUTXOS DE TINTA I TÒNER: UN RESIDU ESPECIAL

Durant la feina diària generem un residu que cal recollir separadament ja que conté elements contaminants per al medi ambient (metalls pesants, pigments, conservants): són els cartutxos de tinta i tòner que emprem en impressores, fotocopiadores i aparells de fax. És necessari que al nostre espai de treball disposem d’un sistema de recollida selectiva dels cartutxos buits, guardantlos separadament en un contenidor específic. La majoria d’empreses ja tenen organitzada la recollida d’aquest residu, amb contenidors destinats només a tòner i cartutxos de tinta, però en cas necessari també es poden utilitzar altres vies que garanteixen un destí ambientalment correcte: - Acordar la recollida amb alguna entitat sense ànim de lucre, que a més de treballar a favor del medi ambient genera un benefici social. - Contactar amb una empresa autoritzada per la Junta de Residus. - Concertar la recollida amb el nostre proveïdor habitual de cartutxos. També podem reduir els residus utilitzant cartutxos reciclats.Per assegurarnos que aquests cartutxos no ens donin problemes hem de: - Comprovar que el cartutx sigui totalment compatible per al nostre model i marca d’impressora, fotocopiadora o fax. - Escollir cartutxos reciclats que hagin estat remanufacturats, ja que se’ls substitueixen les peces de desgast que donen problemes amb els equips d’impressió. Què podem fer amb els cartutxos de tinta i tòner buits? - Estalviar tinta per allargar la vida del cartutx, imprimint només els documents que siguin necessaris i activant l’opció d’impressió a menor qualitat quan es tracti d’esborranys. - Dipositar els tòners i cartutxos de tinta buits en els contenidors que hi ha a les botigues de venda de cartutxos reciclats i/o compatibles. - Concertar la recollida amb alguna ONG o amb el proveïdor dels cartutxos i tòners nous. RECICLATGES SOL IXENT


UNIKA N.09  

UNIKA GUIA COMERCIAL I DELS PETITS ANUNCIS, N.09, GENER DE 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you