Page 1

November- december 2013 januar og februar 2014 1


Indhold:

1.

Forside

2.

Indholdsfortegnelse

3.

Hilsen fra Jens

4.

Åbent hus i Tusindfryd

5.

Adventshygge i Tusindfryd

6.

Julehygge i Cafe Charlie

7.

Nyt fra køkkenet i Cafe Charlie

8.

Nyt fra køkkenet

9.

Nyt fra tirsdagsklubben

10.

Indbydelse til Mortens aften

11.

Indbydelse til juleaften i Center Vejle

12.

Indbydelse til nytårsaften i Center Vejle

13.

Indbydelse til Disko

14.

Program for mandagsklubben, Efterår

15.

Klubaften for unge i Tusindfryd

16.

Billeder fra ungeklubben

17.

Billeder fra ungeklubben

18.

Læringsforløb i Center Vejle

19.

Læringsforløb i Center Vejle

20.

Læringsforløb i Center Vejle

21.

Minder fra: Aktiv ferien i Kerteminde

22.

Minder fra: Fanø turen

23.

Minder fra: Ferieturen til København

24.

Ferieoplevelser skrevet af Dorte Kristensen

25.

Karenina – Tur til den Gamle by i Århus

26.

Minder fra: Turen til Odense Zoo

27.

Givefolket i Givskud

28.

Program for værestedet i Egtved i november 2013

29.

Program for værestedet i Egtved i december 2013

30.

Program for værestedet i Egtved i januar 2014

31.

Program for værestedet i Egtved i februar 2014

32.

Novelle af: Sanne Toft Jakobsen og lidt om en værestedstur af: Lennart L. pedersen

33.

Minder fra: Ferieturen til Bogense

34.

Minder fra: Ferieturen til Bogense

35.

Smil til verden

36.

Bagside: Husk indslag til næste avis

2


Her fra mit skrivebord vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig vinter. Sommeren er ved at være slut, og snart er det vintertid hvor vi skal sætte ure en time tilbage. Vi har haft en rigtig god sommer og efterår, og lige nu er der nogle skønne efterårsfarver på træerne. Ferieaktiviterne har bare fået ros, og det er jeres fortjeneste med det gode humør og gåpåmod I har med, når I er af sted. I denne avis kan i læse om mange spændede oplevelser – tak for alle indslagene. I Vinter er der mange forskellige tilbud, deltag hvor det er muligt. Husk at tilmelde jer til tiden. Tak for året der snart er gået, Jeg ønsker jer alle et sjovt og lykkebringende nytår.

Hilsen fra Jens Eskildsen

3


Tusindfryd Gulkrog 3 i Vejle holder Åbent Hus Lørdag d.2. november 2013. Fra kl. 11.00. til kl. 15.00. Støtteforeningen har tombola og amerikansk lotteri med mange flotte gevinster Støtteforeningen byder på kaffe, te og småkager Musikken bliver spillet af CSV der underholder med levende musik kl.11.00. Kreative arbejdende værksteder på 1. og 2. sal Pølser og sodavand kan købes i cafeen På gensyn Alle er velkomne

4


Adventshygge i Tusindfryd Søndag d. 1.December kl.13.00 Kom og lav dine egne juledekorationer. Materialer skal købes, men du må gerne medbringe egne skåle til det. Hvis du vil have aspargessuppe kl. 13.00. skal du huske at tilmelde dig i Tusindfryd senest mandag d. 26/11. i Tusindfryd. Det koster kun 15. kr. Støtteforeningen giver gløgg og æbleskiver. Venlig Hilsen Støtteforeningen og Tusindfryd

5


Julehygge i Cafe Charlie Vi holder åbent fra kl. 13.00. til kl. 19.00. 1. juledag i Cafe Charlie onsdag d. 25. december KL.17.00. Vi serverer en lækker forret og en hovedret med kød, sovs og kartofler med tilbehør. Pris 75. kr. tilmelding og betaling i Cafe Charlie senest 16. december

Julehygge i Cafe Charlie 2. juledag i Cafe Charlie torsdag d. 26. december KL.17.00. Vi serverer en lækker forret og en hovedret med kød, sovs og kartofler med tilbehør Pris 75.kr. tilmelding og betaling i Cafe Charlie senest 16. december Åbningstiden i Cafe Charlie 23/12+ 27/12 og 30/12 2013 er 13.00 til 19.00. Vi serverer varm mad kl. 17.00. på de datoer. 1. januar 2014 er der lukket i Tusindfryd

6


Nyt fra køkkenet i Cafe Charlie efterår 2013 fra 1. oktober Efter en dejlig sommer er vi nu klar til at servere nye retter.

Vi skal prøve spændende supper en gang om ugen, både nogle du kender som aspargessuppe og måske noget ny som rødbedesuppe kom og smag dem. Vi vil også servere grød to gange om måneden f. eks risengrød manna grød, boghvedegrød eller hvad med trekornsgrød med æblekompot kom og smag.

Hvis du ikke har lyst til at spise disse retter, kan du bestille smørrebrød dagen før på tlf. 29 45 10 03

7


Nyt fra køkkenet Vi vil gerne gøre det godt for vores kunder: Det vil sige Jer, der køber mad i Cafe´en. Vi vil gerne at I bliver mætte af vores mad. Derfor er der nu mulighed for at få flere kartofter/ris/pasta for 30 kr, incl. lille salatskål. Ekstra kød købes for min. 5 kr.

Frugt er blevet billigere. Prisen er 3 kr. pr. stk. (Appelsiner, æbler, pærer, bananer)

Salatbaren: Stort udvalg af salat hver dag mellem kl. 12 – 13, samt aften.

”Salat to go” : Har du travlt, så tag salaten med incl. Brød for 15. kr.!

Rugbrødssandwich: Har du travl, tag en sandwich” med – bestil i køkkenet.

Køb aftensmaden med hjem og brug din microovn: 35 kr.

Brød: Der kan både købes alm. Lyst franskbrød og grovbrød. (Lyst brød er uden spor af nødder)

Dressing: fedtfattig produkt/fedtfattige ingredienser.

Sauce er lavet ud fra fedtfattige ingredienser.

Slik, både chokolade, m.m, gulerødder og agurkestave kan købes. Grød og suppe dage : 2 gange pr. måned er der suppedage til frokost. 2 gange pr. måned er der grøddage til frokost. Kan du ikke li´ dette, er der mulighed for køb af smørrebrød.

Hilsen Køkkenet  - Og nye ideer modtages gerne.

8


Nyt fra Tirsdagsklubben I efteråret tilbyder vi gåture, spil og kreativt værksted. Tirsdag d. 8. oktober starter svømning igen i DGI huset i Vejle kom og vær med

Tirsdagsgodterne i efteråret 29. oktober: Bugtaler det koster 50.kr 26. november: Bankospil 1 plade 10.kr

I december er der tirsdags åbent d. 3. 10.og 17 Vi serverer gløgg og æbleskiver i cafeen 28. januar Stjerneløb i Tusindfryd

PÅ GENSYN

9


Mortensaften i Tusindfryd Søndag. d. 10. November kl. 17.00. • Andesteg eller flæskesteg med det hele skal bestilles ved tilmeldingen • Kaffe og småkager • Pris 125. kr. • Drikkevarer betaler du selv • Tilmelding og betaling • I Tusindfryd senest • Tirsdag d. 5. november.

10


Den 24. december 2013. Tusindfryd, Gulkrog 3 i Vejle PRIS: 200,- kr. Kl. 15.00: Starter arrangementet med kaffe og småkager Kl. 15.20: Afgang til Vor frelser kirke, der er julegudstjeneste ved Bjørn Ellerbek kl. 16.00, til dem der har lyst. Kl. 18.00: Spisning; Andesteg & svinekam, brune kartofler, æble m/gelé, rødkål, sauce og kartofler. Ris a`la mande m/ kirsebærsovs (incl. Mandelgave) Incl. 2 genstande (øl, sodavand, vin) Ca. Kl. 20.00: Dans om juletræet (incl. kaffe, småkager, juleknas og frugt) Kl. 21.30: Hjemtransport og farvel og tak for en forhåbentlig hyggelig juleaften Ang. Transport: Man skal selv sørge for at komme til Tusindfryd, men Center Vejle betaler og sørger for din hjemtransport, hvis du har behov for det. Ang. Julegaver, så er du meget velkommen til at medbringe dine egne julegaver. Tilmelding/betaling: senest torsdag d. 5. december 2013 i Café Tusindfryd eller via din hjemmevejleder. Julehilsner og på glædelig gensyn fra Nancy, Ole, Poul Ib senhjerneskadet teamet, Peter fra Børkop, Shieda fra Give, Sanne, Pernille og Sonja fra Vejle, Hanne fra Egtved og Elsebeth fra køkkenet +

Navn:_________________________________________________ Hjemmevejleders navn: ____________________________________ Adresse/by:_____________________________________________ Brug for hjemtransport sæt x: Ja ____ Nej ____ Specielle behov vedr. mad ___________________________________ 11


12


ARRANGEMENTER i Jan. – April 2014. Diskotek på SAGA i Vejle: FREDAG d. 31. januar 2014. Julefrokost i Cafe`Charlie – Tusindfryd: Lørdag d. 1. marts 2014. Musikfestival i Give – Kender vi ikke datoen på. Opslag sendes ud løbende. Der er nedsat arbejdsgrupper (Saga & Julefrokost) med medlemmer fra Aktivitetsrådet. Nytårsaften – underholdning: Der bliver lavet en underholdningsgruppe i december – ud fra tilmeldinger til Nytårsaften. Herudover der der et ønske om at klubberne om aftenen kommer på Facebook. Det vil aktivitetsrådet arbejde videre med. Aktivitetsrådet foreslår en tur til Melodi grand Prix til sommer i København. Hvordan får klubberne om aftenen flere medlemmer: Det er vigtig at brugerne af huset opfordrer deres kammerater og venner til at bruge huset. Det er vigtigt at hjemmevejlederne husker at fortælle hvad der sker om aftenen. MAD: Der er rigtig mange forslag til menu´planen. Den vil Køkkenet sætte ind i madplanen. Grøddagen vil blive 1 gang pr. måned og gerne en torsdag. Husk at få købt medlemskort til klubben: 100 kr. – engangsbeløb. Henvend jer i cafeén. Hilsen Aktivitetsrådet i mandags, tirsdags – og ungeklubben 13


Mandagsklub Efterår 2013 4. november Spilleaften: Kort, Wii, Pool, Ludo m.m. 11. november: Bolsjer v. Jannik pris ca. 20 kr. 18. november: Kaffe hos Ditte. 25. november: Spilleaften: Kort, Wii, Pool, Ludo m.m. 5. december: Juletur med mandags-tirsdags og torsdagsklubberne 9. december: Julebagning pris 25 kr. 16. december: Julehygge med gløgg og æbleskiver. Bankospil medbring en gave til ca.10 kr.

Tak for i år fra Torben, Tove, Tonny og Yvonne.

14


Klubaften for unge i Tusindfryd Aktiviteter i Ungeklubben: November: 7.11. Fitness aften med stepbænke og frisk musik – Husk tøj du kan bevæge dig i.

14.11. Føle, smage, høre aften. 21.11. Besøg af Vejle Politi. 28.11. Film aften – Medbring en film og vi laver afstemning. December: 5.12. Bowling tur – HUSK ca. 100kr. Så har du også penge til drikkevarer. 12.12. bage aften, jule småkager – husk penge til betaling (ca. 20kr). 19.12. Jule hygge med æbleskiver - vi ønsker hinanden glædelig jul (Husk penge til til æbleskiver 3 stk. 10kr).

26.12. Ungeklub LUKKET. (Der er mulighed for at spise jule ’rester’) Januar: 2.1. Ungeklub LUKKET. (Der er mulighed for at spise aftensmad i cafeen). 9.1. Klubaften - Velkommen tilbage fra juleferie. 16.1. fitness aften med stepbænke og frisk musik – Husk tøj du kan bevæge dig i.

23.1. Rundvisning i Lido biografen bag ved lærredet. 30.1. Kom og hør, en ung fyr fortælle om det at være frivillig ved hjemmeværnet. Februar: 6.02. Biograftur (Forventet pris 85kr.) 13.02. Spille aften – Vi vil spille pool, bræt spil, kort spil). 20.02. Sjov bevægelse i huset. 27.02. Klubaften. Klubben har åbent fra 19-21 Husk der er mulighed for at købe mad kl. 17.30 i cafeen. Pris 30 kr. Der kan forekomme ændringer i programmet på grund af ferie eller sygdom. Hilsen Susanne, Torben og Anni.

15


UNGEKLUBBEN I BOKSEKLUB 

Så er der opvarmning

Pyhhh det er hårdt 

Der bokses løs…..

Tid til afslapning og hygge 

16


UNGEKLUB AFTEN Der hygges og grines med det nye spil LOGO 

Aktiv aften i Søndermarksskoven

17


Læringsforløb i Center Vejle Vi har i efteråret 2013 startet 8 læringsforløb i Center Vejle. Hvis du er interesseret i at komme på et læringsforløb efter nytår, så snak med din hjemmevejleder. Du kan blive skrevet på en venteliste. Det er afdelingslederne der sætter holdene. Vi vil også tilbyde et nyt Læringsforløb: Et hold for unge der er flyttet i egen lejlighed omkring: Hvordan holder jeg min lejlighed? Hvordan får jeg pengene til at slå til? Ideer til hvad jeg kan spise til morgenmad, madpakke og aften? Hvor kan jeg møde nye venner? Programmet for foråret bliver lavet i december/januar.

Læringsforløb der kører i efteråret: Titel 1.2. Struktur i hverdagen Velfærdsteknologi: Præsentation og afprøvning af forskellige metoder og redskaber til struktur. 2.2. Velfærdsteknologi Ipad og Smartphone: Brug af Skype og struktur APPs for borgere med udviklingshæmning.

undervisere Inger Ditlevsen og Anne Pedersen

borgere 4

Datoer og tid Onsdage kl. 16 – 18

Sted Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th Vejle

Tove Skovbjerg og Sonja Nielsen

5

Mandage kl. 15.30-17.30 5-6 gange (efter behov) 2-16-30 sep. 28 okt. 11 nov. Evt. 25 nov.

Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th Vejle

2.3. Velfærdsteknologi: Ipad og Smartphone: Brug af Skype og struktur APPs for borgere med udviklingshæmning. 3.2. Bedre selvforståelse og realtionsforståelse for borgere med autisme (Asperger Syndrom)

Tove Skovbjerg og Sonja Nielsen

3

A-huset, Søndermarken 30 Give

Pernille Hymøller Hansen og Nikolaj Olsen

4

Mandage kl. 15.30-17.30 5 gange 9. dec, 6. jan, 20. jan, 3. feb, 17.feb Mandag kl. 10 – 12 11 gange 2., 9., 16., 23. og 30 sept. 7., 14., 21. og 28. oktober 4. og 11. november 18

Læringsrummet Gulkrog 1, stuen Vejle


Titel 4. 3.E-boks og netbank for borgere med udviklingshæmning

undervisere Janne Jefsen Buhl Merete Jensen

borgere 5

Datoer og tid Tirsdag kl. 15.30 – 17.30 Hver anden uge 8 gange 27. august 10 og 24. sept 8 og 22 okt. 5. og 19. nov. 3 dec.

Sted Undervisningslokalet A-huset Søndermarken 30, Give

4.4. E-boks og netbank for borgere med udviklingshæmning

Ole Flemming Nielsen og Sonja Nielsen

5

Torsdag kl. 15.30 – 17.30 Hver anden uge 6 gange 2 hold Hold 1. starter d. 19 sep. Hold 2. starter d. 9 jan-2014

Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th Vejle

Birgitte 5.2 Er det svært at Panduro og være sammen med Jonna Appel andre?? Social færdighedstræning og personlig grænsesætning for borgere med udviklingshæmning

5

Mandage kl. 9.30-11.30 8 gange 2., 9., 16., 23., sept 7. 21,.28 oktober 4. november

Undervisningslokalet Gulkrog 1, stuen Vejle

6.2 Hvor flyver du hen? Struktur på hverdagen og sund livsstil med mad, motion og personlig trivsel for borgere med udviklingshæmning

5

Fredage kl. 9.30 – 12.30 9 gange 16. og 30. aug 13. og 27. september 11. og 25. okt. 8. og 22. nov 6. dec.

Læringsrummet Gulkrog 3, 1.th Vejle

Else Bæk Hansen og Ester Dahl Nielsen

19


21 ud af de 28 kursisterne fra foråret 2013 har evalueret det læringsforløb de har været på i foråret 2013. 19 kursister giver udtryk for at de helt konkret er blevet bedre til noget i dette forløb, og 15 fortæller hvad det er: Blevet mere opmærksom på nøglehulsmær kerne.

Nem-ID E-boks Lært at svare ordentligt.

Log på netbank Bruger "Husketavlen" til struktur og påmindelser i dagligdagen.

Bedre at spise sunde måltider. Ingen slik, kage og chips, men i stedet spiser jeg sunde ting. .

Rejsekortet - hjælp til at oprette

Er blevet klogere på, hvad det indebærer at lide at en form for autisme.

Bedre til at sige fra.

Bedre til at gå på trapper. Jeg er blevet bedre til at snakke med min mor.

Lært at lave dagsprogram, hvor mine opgaver er lagt ind.

Jeg er blevet bedre til at forstå min sygdom og sådan noget.

Er kommet i gang med at bruge smartphone, udlånt af Center Vejle. Kan nu selv finde rundt via gps. Vil anskaffe sig en telefon.

Bruger min strukturtavle mere end før.

Godt at gå til vægtkontrol.

Er blevet bevist om at arbejde med min personlige trivsel, er genert og indelukket, men arbejder med det.

Jeg er ikke så hidsig, som jeg plejer at være. Kan nu snakke om det, når jeg har været vred. Jeg er blevet bedre til at sige hvordan jeg har det.

Kost og motion ikke aktuelt, da jeg spiser sundt og motionerer hver dag.

Ja og finde ud af hvordan en Ipad virker.

Jeg er blevet bedre til at sige fra.

Kursisterne giver udtryk for at det har været rart at være i en lille gruppe, det har været godt at høre andres historier og de kunne dele viden og inspirere hinanden. 9 borgere har i høj grad været tilfreds med at være sammen med andre borgere omkring et emne.

20


AKTIV FERIE KERTEMINDE UGE 30 En lille hilsen fra ferieturen i Kerteminde… Vi havde en rigtig dejlig tur, vi kørte med toget til Odense og videre med bus til Kerteminde, så gik vi op til vandrehjemmet, fandt vores værelser og fik pakket ud. Så gik vi et smut op i byen, inden vi fik et overdådigt aftensmåltid. Aften hygge og de fleste gik til ro Næste morgen fik vi morgenmad og så hentede vi cyklerne, vi aftalte at vi bare skulle cykle en lille tur til at starte med, men men men der var rigtig mange bakker så vi fik vores sag for men vi cyklede omkring de 20 km, inden vi gik på fjord og bælt for at se fisk og marsvin. Der var nogle stykker der gik på Johannes Larsen museum. De andre sørgede for at handle ind til aftensmad og så fik de et fortjent hvil. Vi grillede til aften, aften hygge og de fleste gik til ro Vi startede igen med lækker morgenmad, på vandrehjemmet, så skulle vi op på cyklen igen, der var dog et lille frafald. Men de der kunne cyklede ud til en vikingeby, en lille tur på 5 km, da vi havde set det der var værd at se (Filmen) var der 4 der var seje og ville cykle over Kerteminde hjem 30 km. De andre cyklede hjem og spiste frokost før alle igen mødes i byen for at aflevere cyklerne. Vi grillede igen til aften, og hyggede til vi ikke kunne holde os vågne mere Sidste dag stod på morgen mad og pakning inden vi skulle finde bussen hjem Tak for en dejlig ferie, og vi melder klar til næste år

21


Fanø ferie fra d 15/7-18/7 Kl. 11 afgang fra Tusindfryd, Vejle. 7 store busser fulde og 7 med toget af sted mod feriemålet, Fanø. Da vi kom frem, var der heldigvis frokost, stillet frem til os, for vi var nemlig meget sultne. Nogle fik en dejlig lur efterfølgende, mens andre gik en tur i byen og andre igen hentede cykler. Om aftenen var der nogle der kørte til stranden, for at se solnedgangen. Tirsdag var der sæl safari, hvor der var mange sæler at se på. Både sæl babyer, store han sæler og som sagt, sæler i alle størrelser. Om eftermiddagen var hele banden i Sønder Ho kro til dejlig æggekage. Resten af dagen ren afslapning. Aftensmad kl 19.00. Efter aftensmaden var alle ude at få en STOR IS, uhm, hvor den smagte. Henrik prøvede at ”fange” skraldespandene på stranden.  Dagen efter var nærmest alle på shoppetur og ikke mindst i det gode pandekagehus. Om eftermiddagen ville nogle af os ud og bade i havet. Henrik skulle igen spille smart, og kørte ræs på stranden. Og hvad skete der……?, vi sad fast med bussen i sandet. Alle 8 var ude og skubbe, og skubbe og skubbe og til sidst, kom nogle tyskere der hjalp os fri af sandet. Vi fik badet i havet, som var dejlig varmt. Festen: Karenina sørgede for blomsterne, som hun havde plukket i naturen. De der havde været ved stranden, havde samlet strandting til bordet, så det var et rigtig fint bord til festen. Det var hyggeligt at holde fest i grillhytten. Vi grillede pølser, bøf og tilbehøret var salat og kartofler. En smadder hyggelig og sjov aften, med ballondans, go musik og forskellige ude spil og i det hele taget hyggeligt samvær. Efter festen var der enkelte natteravne der fortsatte med hygge, og Henning fik sig en ”gonatbajer” Alt i alt en dejlig ferie på Fanø, hvor solen skinnede hele ugen.

22


Ferietur til København vi tog toget fra Vejle kl. 11,12 vi var i København kl. 14.30. Så skulle vi finde hvor vi skulle bo. bagefter skulle vi på kanalrundfart , og det var en god tur. Og vi var ude og spise og det var bøf. Bagefter gik 4 mands gruppen en tur Tirsdag skulle nogle i zoo og nogle ned i byen og nogle i den blå planet og 4 mands gruppen gik sammen i zoo. Vi tog bussen der ud og tog bussen hjem igen og 4 mands gruppen tog i byen en tur og de andre gjorde hvad de ville inden til vi alle skulle spise sammen nogle hyggede på værelset. Onsdag spiste vi morgenmad og derefter skulle vi på Rosenborg og se juveler og 4 mands gruppen var også inde og se vagtskifte inde i byen. Så hjem og slappe af inden vi skulle i tivoli. Vi fik sådan et armbånd, hvor man kan prøve det hele og 4 mands gruppen gik sammen. Vi skulle alle sammen spise i tivoli og vi skulle på hotellet kl. 23.00 men nogle af os hyggede på værelset. Vi spiste morgenmad. Torsdag. Vi skulle være ude af vores værelse kl. 9.45 og skulle tage toget kl. 11.00. Vi var i Vejle igen kl. 13.30 og det var bare en god ferie.

Odense zoo Vi tog fra Vejle kl. 9.12 og i Odense kl. 11.00. Så skulle vi med bus til zoo. Da vi kom der ud skulle vi have billetter og jeg gik sammen med Karen, Karin, Hanne og Camilla. Vi så på mange dyr. Da vi skulle spise begyndte det at regne og det var godt vi var kommet i læ. Da vi havde spist så vi på flere dyr. Kl. 14.45 var vi inde og de dem butik hvor man kan købe noget og nogle spiste is. Vi skulle mødes kl. 15.00 og med bussen og toget hjem igen Det var bare en god tur. PS Hvis du kan finde nogle der har billeder fra den tur og kan sætte nogle på så er det fint. De to ting jeg har skrevet om skal i 1000 fryds avisen

Hilsen Malene Ormstrup

23


Ferie oplevelser af Dorte Kristensen HEJ JEG VIL LIGE SKRIVE ET STYKKE TIL AVISEN OM KØBENHAVNER TUREN JEG SYNDES DET VAR EN GOD TUR, MEN LIDT STRESSET. DET ER IKKE EN TUR SOM JEG VIL MED PÅ IGEN MEN DET VAR ET FLOT HOTEL VI BODE PÅ ABSOLONS HOTELLET OG DET VAR OGSÅ HYGGLIGT AT GÅ PÅ HALM TOVET OM AFTEN OG FÅ SIN KAFFE OG DRINGS INDEN SENGE TID VENLIG HILSEN DORTE FRA FRØ HAVEN AF

ÅRHUS TUREN DEN 1.8 2013 DET VAR EN GOD TUR I DEN GAMMEL BY I ÅRHUS JEG HAR IKKE VARET I DEN GAMLE BY I ÅRHUS SIDEN BLÅ MANDAG I 1980 SÅ DET VAR EN OP LEVELSE AT SE AT DER ER KOMMET FLER BUTIKKER I 1980 KUNNE MAN IKKE HANDLE DER INDE DER KUNNE MAN KUN KOMME IND OG SE HUSENE IND VENDELIGT SÅ DET VAR EN HEL FORNØJELSE AT KUNNE HANDLE I FORSELLIGE BUTIKKER VENLIG HILSEN DORTE KRISTENSEN FRØ HAVEN

Lidt om Dorte HEJ JEG HEDER DORTE MIN LIVS STIL ER AT JEG HAR TABT MIG NÆSTEN 30 KG OG ER GÅET NED I BUKSE STØRELSE 37- 40 NU OG ER BLEVET SAT NED I MEDICIN 2 GANGE NU OG HAR IKKE HAFT SÅR PÅ MINE BEN I 1 ÅR NU OG GÅR MANGE LANGE TURE HVER DAG MIN SKRIT TÆLLER ER NOGEN GANGE OPPE PÅ 1500 - 1800 TUSIND HVOR DEN MÅ VÆRE PÅ 1000 TUSIND SKRIDT OM DAGEN JEG ER I PRAKTIK 2 GANGE OM UGEN I KØKKEN OG CAFE I TUSIND FRYD MANDAG OG ONSDAG MANDAG FRA 10.00 TIL 13.00 ONSDAG FRA 16.00 TIL 19.00 OG ER GLAD FOR AT VÆRE DER HÅBER AT JEG FÅR LOV TIL AT VARE DER MANDAG SKAL SÅ LAVES OM FRA SEPTEMBER AF DA JEG SKAL PÅ KURSUS HVER MANDAG FORMIDDAG JEG SYNDES AT JEG TRIVES GODT I TUSIND FRYD OG ER GLAD FOR AT VARE DER NEDE BÅDE I CAFEN OG AKTIVIS KLUBBEN ER OGSÅ GLAD FOR AT BO I FRØ HAVEN HAR HJEMME DAG HVER FREDAG MED MIN HJEMME VEJLEDER VIBEKA OG JEG GÅR TIL VINDING HVER ANDEN SØNDAG FRA FRØ HAVEN AF OP TIL MIN MOR OG FAR I ALT SLAGS HVER OG ER I MANDAGS KLUB HVER MANDAG AFTEN DER GÅR JEG IND OG BLIVER HENTET NÅR DET ER SLUT OM AFTEN AF MIN FORLOVEDE THOMAS JEG ER EN GLAD PIGE DER NU ER KOMMET I KØKKEN CAFE I TUSIND FRYD FRA MANDAG TIL TORSDAG NU MEN JEG HAR FÅET TIRSDAG MED I KØKKENET OG CAFE NU OG DET ER JEG GLAD FOR JEG HAR FORSKELLIG ARBEJS TIDER DER NEDE MEN ER RIGTIG GLAD FOR AT VARE DER NEDE VED DEM KNUS DORTE FRA FRØ HAVEN MED VENLIG HILSEN DORTE KRISTENSEN FRA FRØ HAVEN

24


Kære gode venner. Vi skal med noget der hedder Nørremarkens fritidscenter. Vi skulle af sted klokken 9 til noget der hedder Den gamle by i Århus, vi havde tørvejr. Vi komme op til den gamle by. Vi hilser på en præst, han hilser på gæster. En dame siger, vi skal mødes klokken 11.30. Der er middag klokken 12.00. Jeg tager billeder af Den gamle by. Jeg ser spændende ting og mennesker i gammeldags tøj. Jeg har været ude at kører med hestevogn i Den gamle by. Det koster 40 kr. Jeg køre rund tur i Den gamle by. Vi alle får noget godt at spise og drikke. Der er bygget noget nyt til Den gamle by. Vi synes, tid går rigtig hurtig og alle sammen. Der ligger os noget der hedder butikker, vi kan købe nogle ting. Karenina købte hvidt forklæde. Karenina køber en god bog, noget der hedder gamle potteplanter. Karenina male første lørdag. Vi synes, det er en spændende dag i Den gamle by.

Jeg se en have med rigtig mange blomster i mange farver. Karenina kan godt li se blomster. Jeg ser dyr komme, de siger ikke noget. Vi går ud i Den gamle by i regnvejr. Karenina havde regntøj med på tur. Vejr var ikke koldt. Det regn vi bliver alle en våd. Finder et sted hvor ville indenfor stå klokken 15.00.

Vi skal til at køre fra Den gamle by i Århus til Vejle. Vi fik en god snak om dage var gået. Nørremarkens Fritidscenter køre først til nørremarken ved kirken i Vejle. Vi kører videre til Vejle trafikcenter nogle skal til Give med bus eller tog. Karenina siger rigtig mange tak til søde Jonna og til søde Karina.

25


TUR TIL

Dorte og jeg to toget kl. 8.00 fra Give stasion, vi mødes med de andre på Vejle stasion kl 8.45 ved kiosken. Dorte og jeg sad sammen i toget tros lidt problemer med en af ansatte, men heldig vis fik vi lov til det alligevel, da vi var de eneste fra Give der var med på turen. Vi gik selv inde i Odense Zoo da vi haved lovet hvor hjemmevejleder at opføre os ordnligt, så var det nemmest at holde for os selv, ellers ku det være meget svært at holde aftalen med hvors hjemmevejledere, da vi godt kan lide at drille :) Vi var rigtige heldige med vejert synes vi da der kom et stort regn skyld da vi var inde at spise og da vi var færdig skinnet solen IGEN. Men alle de andre blev MEGET våde :) så kan de lære det. Vi fandt også ud af at personalet der var med ikke ku tælle til mere ind 29, så de måtte til at råbe os op og vi var der alle 30. Dorte og jeg var heldige at toget hjem kørte direkte til Give så vi sku heldigvis ikke skifte i Vejle og det var rigtig dejligt da vi var meget trætte, men vi haved en rigtig god og hyggelig tur. Skrevet af Dorte og Annette fra Give.

26


Give folket i Givskud Mandag d.12.9.13 Tog vi til tur til Givskud, for at spille fodbold golf. Vi tog af sted ved 16.40 da Ingeborg ikke ku blive færdig. Da vi kom der ud blev vi delt i hold Dorte & jeg sku have Sheida med på slæb, det viste sig at det blev rigtig sjovt da Sheida slet ikke kunne finde ud af det. så vi fik grinet en hel masse, trods en kæmpe regn byge. Der var også nogen der tog hen også på kørene blive malket med robot, det synes ingeborg og co. var spændene, men det gad vi ikke da vi synes at fodboldt golf var meget sjover.

Da vi var færdige med at spille osv. sku vi til at spise, men der var begyndt at regne og blæse igen så vi frøs, så vi blev enig om at tage tilbage til værestedet i Give og spise, hvor der var varmt og tørt. Men vi haved haft en god tur, det er vi klar til at prøve igen. (sheida skal bare ud at træne inden HA HA). Hilsen Annette fra Give

27


Program for november 2013

Torsdag d. 7. november

Masker af hønsetråd

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Papmache på vores masker Torsdag d. 14. november

Mad far Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor Torsdag d. 21. november

Vi maler vores masker

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Torsdag d. 28. november

Spilleaften

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor

28


Program for december 2013 Torsdag d. 5. december

Vi laver julekort

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Torsdag d. 12. december

Julefrokost

Pris følger Torsdag d. 19. december

Vi spiller banko

Medbring en gave til: max 25 kr. Torsdag d. 26. december

Værestedet er lukket

29

Opvaskehold: Gunhild og Haldor Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig

Godt nytår


Program for januar 2014 Torsdag d. 9. januar 2014

Spille hygge aften

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor

Torsdag d. 16. januar 2014

Bowling tur til Vejle

Vi spiser i Vejle Bowling Center.

Afgang fra Grønhøj 17.15 Bowling fra kl. 18-19 Spisning fra kl. 19-20 Hjem fra Vejle kl. 20.30

Torsdag d. 23. januar 2014

Selskabslege

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor

Torsdag d. 30. januar 2014

Diskotek på Egetoft

Vi laver selv hotdog

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig

30


Program for februar 2014 Torsdag d. 6. februar 2014

Vi bygger snemænd

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor

Torsdag d. 13. februar 2014

Lukket pga. Vinterferie

Torsdag d. 20. februar 2014

Vi maler fastelavnstønde

Mad fra Egetoft

Linda H. holder fødselsdag Opvaskehold: Gunhild og Haldor

Torsdag d. 27. februar 2014

Vi slår katten af tønden

Fastelavnsfest Kom gerne udklædt

31

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig


Novelle skrevet af: Sanne Toft Jacobsen DEN SYGE MAND DET SNEEDE ; DEN SYGE MAND GIK PÅ GADEN HAN HAVDE INGEN STED AT BO. HAN GRÆD MENS HAN GIK HAN VAR FLYGTES FRA SANKT HANS HOSPITAL. DER HAVDE HAN VÆRET PÅ DEN LUKKEDE AFD: I 30 ÅR . HANS FORÆLDRER KUNNE IKKE MAGTE HAM. HAN LED AF DEPRESSIONER , HAN VAR MANIO/DEPRESSIV : HAN HAVDE INGEN FAMILIE. DA HAN BLE FØDT, HAVDE HANS FAR SAGT TIL JORDEMODEREN, AT HAN VAR EN PLET PÅ LAGNET, ALTSÅ UØNSKET. DA HAN BLEV 10 ÅR BEGYNDTE HANS AT BANKE HAM MED REMME OG PISKE; DEM MAN PISKER HESTENE MED. HILSEN SANNE

Her er 1 lille fortælling om 1 aften , VI var ude & køre m. hestevogn , i Frederikshåb plantage . :-) Det startede m. at VI blev hentet v. Grønhøj , af Egtved Turistfart , som kørte OS ud til Frederikshåb Plantage , hvor VI så blev læsset af & der ude holdte så Poul & Connie Meyer , fra Mejsling m. DERES 2 heste & hestevogn & ventede på OS . :-) Derefter blev VI så delt i 2 hold , hvor først det ene hold fik 1 køretur i hestevognen , på ca. 1 time , hvor det andet hold , så spiste sandwic & drak sodavand + kaffe til . :-) Efter lidt over 1 time så , byttefe VI så hold , så det var det andet hold , der så kom ud & fik 1 tur i hestevognen , hvor så det ene hold , så kunne spise sandwic & drikke sodavand + kaffe til . :-) Efter turene m. Hestevognen , var der så mange , der så var inde & se udstillingen , inde på det lille museum , inden at VI så igen blev hentet af Egtved Turistfart & derefter så korte hjem til Grønhøj , i Egtved . :-) Skrevet af : Lennart L. Pedersen . 32


Tirsdag d. 16 / 7 ~ 13 . Det hele startede med at VI blev hente af : Nørremarkens Fritidscenter , ved Grønhøj kl. ca. 1o:4o . Chaufføren , det var : Poul Erik Kristoffersen (Polle) . Der efter kørte VI så til : Karolinelund , hvor VIspiste frokost , som folk selv bestilte efter menükortet . Kl. 13:45 kørte VI så op til Bogense , hvor VI ankom ca. kl. 14:3o . Derefter fik VI så VORES værelser , 2 & 2 ad gangen . Derefter fik VI så eftermiddagskaffe & gik derefter på sightseeing i Bogense by , resten af eftermiddagen . Til aftensmaden fik VI : kalvesteg m. al tilbehør & til dessert fik VI romfromage m. kirsebærsauce til . Efter aftensmaden var der nogen , der så gik aftentur ned til havnen , for at handle lidt ind & for at hygge SIG lidt . Nogle gik rundt & kiggede i de forskellige boder & stande , mens andre sad hjemme på hotellet & fik SIG 1 kop varm aftenskaffe .

Godnat & sov godt ! Hver dag : Hver morgen fik VI morgenbüffet m. : yughurt , rugbrød , franskbrød , rundstykker , pållæg , ost , blødkogte æg , syltetøj , corn flakes , müsli , mælk , juice , kaffe & the .

Onsdag d. 17 / 7 ~ 13 . Om Onsdagen blev VI hentet af : Nordfyns Busser , som kørte OS ind til : Munke Mose , hvor VI skulle sejle m. Åfarten , ind til Odense Zoo . Kl. 11:3o ankom VI så til Odense Zoo . Så fandt VI nogle borde i skyggen , hvor VI sad & spist VORES medbragte madpakker . Herefter var der ture i små grupper , rundt i parken & nogle tog rundt m. Safaritoget & nogle gik rundt i hele parken , til fods . Souvenirbutikken blev flittigt besøgt . Kl. 16:3o kom så Nordfyns Busser & hentede OS igen & VI var hjemme kl. ca. 16:4o . Til aftensmaden , fik VI først 2 ananasringe m. skinkesalat & derefter fik VI karbonader m. championsauce , kartofler & slikærter , som var kogte . 33


Om aftenen , var der nogen , der gik ned til : Isgrotten , for at købe SIG 1 stor Soft Ice , mens andre gik ned på havnen , for at kigge på butikkerne .

Torsdag d. 18 / 7 ~ 13 . Om Torsdagen , gik VI ALLE på sightseeing , inde i Bogense C. Der var også nogle , der var nede ved havnen . Folk skulle SELV sørge for middag´smaden . Nogle fik : Fast Food , nogle fik fisk , mens andre fik smørbrød . Så gik folk ellers rundt & hyggede SIG i byen , ind til kl. 17:45 , hvor der så skulle tages det store gruppefoto , ude foran hotellet v. det store maleri . Der blev drukket meget kaffe , ude foran hotellet også . Til aften´smaden , fik VI : sprangt svinekam m. minigulerodder , mini majs , kartofler & skysauce . Til dessert , fik VI : islagkage m. jordbærsauce . Om aftenen gik folk rundt & hyggede SIG , enten inde eller uden foran hotellet . Nogle sad & hyggede SIG inde i baren , nu hvor det jo var den sidste aften , at VI var der , mens andre begyndte , at pakke DERES bagage ned .

Fredag d. 19 / 7 ~ 13 . Om Fredagen , blev VI så hentet igen ca. kl. 1o:oo af : Poul Erik Kristoffersen (Polle) inde fra Nørremarkens Fritidscenter , efter at vi havde spist VORES morgenmad & fået pakket ALLE tasker & kufferter . På hjemturen holdt VI ind ved en bod ved vejen , som Polle kørte tilbage til , efter at VI var kommet ca. 1½ km. forbi DEN , hvor der var mulighed for at købe jordbær , kartofler & andre grøntsager . Derefter kørte bussen så først til Egtved m. folkene derfra , hvor DEN ankom ca. kl. 11:45 , hvorefter bussen så fortsatte ind til Vejle med dem der kom derinde fra .

34


Smil til verden og den smiler igen Hvad tænkte hunden da juletræet kom ind ? - Jaa - der er kommet lys på toiletet!

Det ser vist ikke godt ud for julemanden!!!!

Per står og ser sin mor sminke sig. Per: "Hvorfor sminker man sig?" Moren: "For at man ser smuk ud, Per." Per tænker lidt og spørger så: "Hvornår begynder det så at virke?" "Deres mand skal have fuldstændig ro", Sagde lægen og rakte konen en sovepille. "OK - hvornår skal jeg give ham den?" "Du skal ikke give ham den, du skal tage den selv.."

Mine føder fryser Min ven ! Du tror du har problemer !!

Hvad kalder man en nisse der arbejder på et el-værk? - En watt-nisse..

35


Tusind tak for alle de gode indslag til avisen Husk !!! nĂŚste avis udkommer den 1. marts 2014, denne avis vil gĂŚlde for marts, april, maj og juni 2014. Indslag indsendes til Anja Laursen ANJAL@vejle.dk senest den 7. februar Obs! Indslagene skal sendes i word dokument. Tak

36

Vinter avis 2014, 1  

Center veje vinter avis 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you