Issuu on Google+

Juli- august-september og oktober 2013 1


INDHOLD: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.

Forside Indholdsfortegnelse Hilsen fra Jens Læringsforløb i Center Vejle Læringsforløb i Center Vejle Oplevelser fra læringsforløb Nyt fra Tirsdagsklubben Program for ungeklubben Nyt fra Cafe Charlie Motions tilbud fra aktivitetsklubben Sjov og bevægelse i ungeklubben Hockey 2013-2014 Program for værestedet i Egtved: juli/august Program for værestedet i Egtved: september Program for værestedet i Egtved: oktober Oplevelser fra Værestedet i Egtved Havedag på Grønhøj Værestedet i Give på besøg hos mandagsklubben Givefolket på Sølund Givefolket på Sølund Små tankevrider Smil til verden og den smiler igen Bagside

2


Her fra mit skrivebord vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig sommer. Først og fremmest er I alle på vej til nogle dejlige ferieoplevelser ude i sommerlandet til blandt andet Kerteminde, Fanø, Haderslev . Herudover er der BALLONFESTVAL i Skyttehuset lørdag den 17. august. I august starter der nye hold, hvor du kan lære noget om Skype, mobiltelefon, netbank, Nem-ID, kost og trivsel, sociale spilleregler og venskaber. Kontakt din hjemmevejleder, hvis du får lyst til at deltage. Du kan også læse om det i denne udgave af avisen.

Hilsen fra Jens Eskildsen

3


Læringsforløb i Center Vejle: August 2013 Som noget nyt i Center Vejle, har vi startet læringsforløb op. Læringsforløb er en anden måde at borgeren får den støtte, der er bevilliget efter Servicelovens § 85. Læringsforløbet erstatter noget af hjælpen du får i din egen lejlighed. Formålet er at kursusdeltagerne lærer noget, som er et udviklingspunkt i den individuelle handleplan. .  For at få en bedre hverdag  For at styrke livsmod og handlekraft  For at få bedre muligheder for at leve et liv på egne præmisser. Vi har kursus mandag eftermiddag i brug af Ipad og Smartphone, Vi har kursus i netbank, budgetlægning, post og E-boks tirsdag og torsdag. Vi har kursus i sundere livsstil fredag formiddag og et andet kursus i personlig udvikling ligeledes om fredagen. Vi har andre læringsforløb tilrettelagt for borgere med senhjerneskader, ADHD og Asperger. De nye hold starter op efter sommerferien, hvis du er interesseret, så snak med din hjemmevejleder, du kan allerede nu blive skrevet op på venteliste til de næste hold.

4


Titel 2. Velfærdsteknologi: Kommunikation og planlægning. Brug af Skype, Ipad, ”husketavlen”

undervisere borgere Tove 4 Skovbjerg og Sonja Nielsen

Datoer og tid Hver anden mandag kl. 15.30-17.30 9 gange -(tidspunkt og dag med forbehold)

Sted Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th

4. Mestring af netbank, budgetlægning, post og E-boks

Janne Jefsen Buhl Merete Jensen

Hver anden tirsdag kl. 15.30 – 17.30 . 1. gang d. 27.august 7 gange – Give (tidspunkt/dato med forbehold)

Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th

4. Mestring af netbank, budgetlægning, post og E-boks

Ole Flemming 5 Nielsen og Sonja Nielsen

Hver anden torsdag Undervisningslokalet kl. 15.30 – 17.30 Gulkrog 3, 1.th 11 gange(tidspunkt/dato med forbehold) Muligvis også et formiddagshold

5. Personlig udvikling. Social færdighedstræning og personlig grænsesætning

Kirsten Lund og Jonna Appel

5

Hver mandag kl. 9.30-11.30 9 gange. Første gang 2. september (tidspunkt/dato med forbehold)

Læringsrummet Gulkrog 1, stuen

6. Struktur på hverdagen og sundere livsstil med mad, motion og personlig trivsel

Birthe Pedersen og Ester Dahl Nielsen

5

Hver anden fredage kl. 9.30 – 12.30 9 gange. Første gang 16. august. (tidspunkt/dato med forbehold)

Undervisningslokalet Gulkrog 3, 1.th

3

5


Det er meget godt at være på kursus. Det er godt at snakke om tingene vi spiser og lave en masse gymnastik. Jeg har tabt 6,5 kg. Venlig hilsen Bodil L Madsen Egtved

Vi er 4 piger på kursus, vi laver gymnastik og jeg elsker det. Hygge og lærerige timer vi har haft på Tusindfryd. Bodil og jeg tabte os. Min mappe forsvandt og mobilen jeg tabte, men venskab vi skabte og glæde vi havde. Venlig hilsen Tina N. Hansen Egtved

6


Nyt fra Tirsdagsklubben juli, august og september 2013.

Vi holder sommerferie i ugerne 29 +30+ og 31. Vi starter og igen tirsdag d. 6. august. Vi tilbyder stadig cykling og gåture i august måned.

Spilleklubben tilbyder ludo, wii, kort eller udendørs spil Det kreative værksted tilbyder f.eks. fremstilling af postkort, lykønskningskort eller hvad I hat lyst til at lave.

Til september starter vi igen svømning i DGI huset i Vejle Tirsdagsgodten i august bliver en tur til Tirsbæk. Vi spiser kl. 17.30. i Cafe Charlie og tager derefter kaffe og brød med til Tirsbæk. Vi tager vores kongespil med derud. Pris 20.kr. for kørsel og brød.

Tirsdagsgodten i september bliver en biograftur. Vi prøver at finde 2 film. God sommer til alle fra Tirsdagsklubben

7


Klubaften for unge i Tusindfryd Aktiviteter i Ungeklubben: Juli: 4-7. Vi laver bål og bager snobrød- Pris 10kr. 11-7.Klubaften- Vi ønsker god sommerferie. 18-7.Sommerferie lukket. 25-7.Sommerferie lukket. August: 1-8. Sommerferie lukket. 8-8. Vi starter grillen op og glæder os til at høre om jeres ferie. Pris for en pølse med to brød 20kr. 15-8. Vi går i skyttehus haven - hvor vi kan spille badminton og slappe af på græsset. HUSK- tilmelding til besøg på virksomheden Dan Cake. 22-8. Virksomheds besøg Dan Cake kl:16.00 -vi kører fra Tusindfryd kl:15.15. 29-8. Disko på diskotek Saga i Vejle- kl:19.00-23.00- Nærmere information kommer.

September: 5-9.Klubaften. 12-9. Besøg af Vejle politi- Vi kan se en patrulje vogn inden i og cykelpolitiet vil også komme og fortælle om deres arbejde.

19-9. Besøg på vejle brandstation Kl19.00 til ca. 20.30-Mandags klubben er også inviteret.

26-9. ”Sjov bevægelse” i Søndermarks skoven -Vi kører fra Tusindfryd kl 19.00 transport ca.10kr.

Oktober: 3-10. Bowling tur - husk ca. 100kr, så har du også penge til drikkevarer. 10-10. Banko aften.

17-10. Filmaften - Medbring en film og vi laver afstemning. 24-10. Bolsjekogning – husk penge til betaling (ca. 20kr). 31-10. Besøge en bokse klub -prøve at bokse på en bokse sæk og andre sjove ting.

Klubben har åbent fra 19-21 Husk der er mulighed for at købe mad kl. 17.30 i cafeen. Pris 30 kr. Der kan forekomme ændringer i programmet på grund af ferie eller sygdom. Hilsen Michael, Susanne, Birgitte, Bente og Anni.

8


Nyt fra køkkenet i Cafe Charlie i juli, august og september. Nu begynder sommerferien snart og mange af jer holder fri. Vi vil fortsætte med vores sunde madvaner og hjemmelavede mad.

Husk vi kan tilbyde salat to go til 15.kr. rugbrødssandwich til 10.kr. Eller en god madpakke til 7.kr. pr. stykke brød. I kan også få lavet en madkurv, når I skal på 1 dags ture i ferien. I kan ringe og bestille på 29451003 , så sørger vi for at pakke det til jer.

Vi håber på en god sommer, hvor vi laver hjemmelavet koldskål til 12.kr. Vi har ikke fast madplan i juli måned, vi håber det bliver godt vejr, så griller vi og nyder haven udenfor.

God sommer til jer alle hilsen Elsebeth, Tove og Jette i Cafe Charlie

9


Bevæg dig for livet

Det er super skønt og sundt at bevæge sig.

Vi mødes hver torsdag formiddag kl. 11 i Aktivitetsklubben, og er aktive til kl. ca. 12. I sommerperioden går vi muligvis i skoven for at bruge naturens ”motionsrum”. Du er velkommen til at være med, måske du også har en god ide.

Hvis du har nogle spørgsmål, kan du ringe til Ester i Aktivitetsklubben i Center Vejle. 76819235.

Velkommen

10


SJOV BEVÆGELSE I UNGEKLUBBEN

11


Hockey 2012-2013

Vi har i indeværende sæson haft 65 spillere fordelt på 8 hold. De har alle klaret sig rigtig godt. Men det lykkedes for 3. hold at kvalificere sig til Forbundsmesterskabet i Aalestrup. Efter en kaotisk start, hvor bussen ikke kom for at hente os, blev det en fornem weekend. Vi kom hjem med: 1. guldmedalje til B. holdet 1.sølvmedalje til A holdet 1.bronce til D. holdet Det var en fantastisk præstation af spillerne, det er vær at bemærke, at vores region vandt alle Guld og sølv medaljer, på nær et. Det var en meget fin tur, hvor vi fulgtes med spillere fra Kolding Sportslig hilsen Steen Hockey-2013-2014 Ny hockey sæson starter onsdag d. 11. september kl. 17.00 i D.G.I. huset ( som det plejer) Alle nye som ”gamle” spillere er velkommen. Steen

Fodbold. 2013 Foråret er forløbet rigtig fint, der er kommet mellem 15 og 22 spillere hver gang. Vi spiller som vi plejer, på gamle stadion ( Østerbrogade stadion). Der er ingen fodbold i juli måned, Men vi starter op igen d.6. august. Alle er velkommen. Steen

12


Program for Værestedet i Egtved HUSK hvis du vil spise med, så tilmeld dig på 7681 5900 senest om mandagen, Værestedet holder til på Egetoft, Kirkevej 23 i Egtved.

Program for Juli/ August 2013

Sommerferie Hele juli måned samt

Værestedet lukket

torsdag i uge 31 og torsdag i uge 32 Torsdag d.15. august

Vi ser ferie billeder

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor Torsdag d. 22. august

Tur til Frederikshåb

Vi medbringer sandwich

Pris 250 kr. Torsdag d.29. august

Hygge, spille aften

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig

13


Program for September 2013 Torsdag d.5. september

Høstfest

Pris følger Torsdag 12. september

Opvaskehold: Gunhild og Haldor Mad fra Egetoft

Kreativt værksted

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Torsdag 19. september

Udendørsspil i parken

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor

Tina holder fødselsdag

Torsdag d. 26. september

Mad fra Egetoft Spilleaften

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig 14


Program for oktober 2013 Torsdag d. 3. oktober

Kreativ med huse

Mad fra Egetoft

Opvaskehold: Gunhild og Haldor Mad fra Egetoft Torsdag d. 10. oktober

Motion

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Torsdag d. 17. oktober

Efterårsferie

Værestedet lukket

Mad fra Egetoft Torsdag d. 24. oktober

Kreativt værksted Vi maler på tallerkner

Opvaskehold: Carl Åge + frivillig Filmaften

Vi laver selv Burger

Torsdag d. 31. oktober

Opvaskehold: Gunhild og Haldor 15


Oplevelser fra Værestedet i Egtved

Dejlig udflugt til Tirsbæk strand med madkurv. Men også godt med en iskiosk til den ekstra sult!!

Værestedet i Egtved, har været på udflugt på grisegård, ude i Tudvad Vi så rigtig mange grise + at der lugtede meget af grise, derfor skulle VI ha´ 1 blå overtræksdragt på, når VI skulle ind & se grisene. De små grise var rigtig søde og VI fik lov til at holde dem. Vi drak aftenskaffe i deres frokoststue. Det var 1 stor oplevelse, for nogen. Hilsen fra : Rie & Lennart.

Hygge ved skyttehuset

Der males fastelavntønner

16


Havedag på : Grønhøj._ Solen skinnede på den årlige havedag på Grønhøj. Vi hyggede os & fik gjort haven rigtig fin.

Der blev luet

Der blev plantet

Og der blev hygget og slappet af oven på det hårde arbejde

17


Værestedet i Give på besøg hos mandagsklubben i Vejle.

Mandag den 10. juni tog en gruppe fra Værestedet i Give, for at være sammen med kammeraterne i mandagsklubben i Vejle. Vi har tidligere mødes til bowlingturneringer på Wii, og også en sommertur til Tirsbæk strand sidste år. Vi kunne ikke få det til at passe med en tur ud af huset i år, så vi mødtes til grillmad og div. spil på Tusindfryd. Da vi ankom med toget kl. 17, var grillmesteren Claus allerede i gang ved grillen. Han havde lidt problemer med at få nok varme i de kul, han havde tændt op med – måske fordi de var gamle – så en gik i byen og fik fat i nye forsyninger. Det var meningen at der skulle grilles kyllinger og pølser, men kyllingerne blev i stedet sat i ovnen, så vi kunne komme i gang med at spise ca. 17.30 Alle fik kylling, kartoffelsalat, pølser og en skål salat, som blev spist udenfor i det dejlige vejr eller indenfor i cafeen sammen med gode venner. Efter spisningen spillede nogle kongespil / vikingespil på parkeringspladsen, mens andre spillede blodspil. Der var tilskuere, som kom med gode råd og kommentarer om, hvordan der skulle kastes, for at vælte modstanderens klodser, og der kom lidt spydige kommentarer, især når personalet ikke rigtigt kunne ramme. Efter et par gode kampe, hvor stillingen skiftede undervejs, endte det med uafgjort. Hvert hold endte med at vælte kongen i et forsøg på at ramme klodserne længere tilbage på banen, og derfor var kampen slut inden alle klodserne var væltet. Måske vi skal øve os lidt mere indtil næste gang  Det er anderledes at spille kongespil på fliser / asfalt, end når vi har spillet det på græs, så det må vi øve os på. ”Givefolket” skulle med toget hjem igen kl. 20, så efter en kop kaffe og lidt snak tog vi af sted mod perronen ved sygehuset. Vi aftalte, at efter sommerferien kommer mandagsklubben på besøg i Give, og vi kan måske tage en bowlingkamp på Wii. ”Vejlefolket” har vist en sejr til gode   at have tabt de seneste kampe!!! Vi begynder i hvert fald træningen lige efter ferien, så vi er sikre på at være klar til kamp i efteråret. Tak for en god grill / spille aften – vi ses til efteråret. Værestedet i Give. 18


GIVEFOLKET PÅ SØLUND” Vi mødtes ved Værestedet kl. 11 – på nær mig ( Annette ) der slog to fluer med et smæk, og tog på familiebesøg i Skanderborg ved samme lejlighed. Vi var på Sølund ca. kl. 12 – busturen tog lidt længere tid end forventet, fordi chaufføren ikke kunne finde ud af, hvor vi skulle af. Vi fik lige set lidt af Skanderborg og omegn  Kl. 15.00 kom jeg til festivalpladsen, og så var ”tøsegruppen” samlet. Vi fik hørt og set Lars Lilhollt.

Bagefter stod vi i en laaang kø ved madboden  men vi fik da til sidst købt noget mad . Vi spiste i regnvejr, og maden var ikke særlig varm, og smagte ikke af ret meget, men vi blev mætte, og regnen holdt op igen  Vi hørte Dune´ i mens vi spiste, og fik snakket, grinet og pjattet. Jeg sang også lidt for de andre – på trods af at jeg ikke kan synge  

19


Så gik vi over til den store scene og hørte INFERNEL! De var bare VILDT gode!! De kan bare det der med musik og sang

De andre tog med bussen hjem kl 22, og jeg blev og så INFERNAL færdig. Efter det kom ALPHABEAT – og de er bare for ”fede” SUPER FED musik og sikken fest! Alt i alt en rigtig god dag, og en festlig aften trods lidt regn og blæst! Vi er et par stykker, som tager af sted 2 dage til næste år, da vi bare er VILDE med at være til Sølundfestival, og høre super godt musik. Skrevet af Annette fra Give

20


Små tankevridere Hvor mange ben har ellefanten?

Hvordan går det nu til? Hvordan kan det være, at der komme et hul?

Hvad ser du? Kan du få cirklerne til at bevæge sig 21


Smil til verden og den smiler igen "Tjener!" "Kunne man få en vand?" "Nej, hr.." "Nå, kunne man så få en kop kaffe?" "Nej, hr.." "Hvad kan jeg så få?!" "Aner det ikke hr. - jeg er smed.."

Hvorfor har gorillaer store næsebor? - fordi de har store fingre..

Konen til manden: - Sig mig engang, hvorfor spiller du aldrig mere golf med Knud? - Ville du måske spille golf med en, der med vilje flytter kuglen til et bedre sted, når ingen ser, og som med vilje nyser, netop som modstanderen er i gang med at svinge køllen? -Nej det ville jeg godt nok ikke. -Det ville Knud heller ikke

Tak til Birthe for de mange sjove indslag hun har lavet til os igennem tiden med center avisen!!

Manden til sin hund: "Du er den dummeste hund jeg nogensinde har haft! Når jeg siger at du skal hente avisen skal du altså ikke gå ud og lave kaffe!"

To blondiner har lige købt to heste. Den ene: "Hvordan skal vi nu kunne kende forskel?" Den anden: "Hvad med at se på halernes længde?" Den første igen: "Ja! - jeg tror faktisk at den hvide har en længere hale end den brune.."

God sommer! husk at slappe af og pas på hovedet i varmen

22


23


Tusind tak for alle de gode indslag til avisen Husk !!! nĂŚste avis udkommer den 1. november 2013, denne avis vil gĂŚlde for november, december, januar og februar 2013. Indslag indsendes til Anja Laursen ANJAL@vejle.dk senest den 7. oktober

24


Sommer /efterårs avis for Center vejle