Koillis-Satakunnan Sähkö Oy |Wirtanen, marraskuu 2017

Page 1

Wirtanen ASIAKASTIEDOTE - MARRASKUU 2017

KIITOS ASIAKASPÄIVÄÄMME OSALLISTUNEILLE Asiakaspäivämme Ähtäri Zoossa 16.9. oli menestys. Kiitos Ähtäri Zoolle ja kaikille paikalla olleille asiakkaille!

TÄSSÄ NUMEROSSA -

Syystervehdys sähköyhtiöltäsi Reaktori asennettiin Inhaan Maasto asetti haasteita Virroilla Työmaakalenteri


Syystervehdys sähköyhtiöltäsi Syksy merkitsee monelle uuden aikakauden alkua ja muutoksia elämässä. Lapset aloittavat päivähoidon tai koulun, hieman suuremmat kenties opiskelun kohti tulevaisuuden unelma-ammattia ja vähintäänkin moni meistä uuden harrastuksen täynnä tarmoa. Omalla kohdallani syksy toi tänä vuonna tullessaan todella mielenkiintoisia muutoksia. Koillis-Satakunnan Sähkön hallitus valitsi minut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Aivan tällaista käännettä en osannut työuralleni kuvitella muutama vuosi sitten, kun aloitin työt yhtiön talouspäällikkönä. Tilaisuuden tultua haasteisiin on tartuttava, sillä seuraavasta mahdollisuudesta ei voi koskaan tietää. Siirtymistä toimitusjohtajan tehtävään on edesauttanut ennestään tuttu yhtiö ja työkaverit. Yhtiön perusta on hyvässä kunnossa; taloudellinen tilanne on suhteellisen vakaa, sähköverkkoihin on investoitu ja niiden kunnosta on huolehdittu. Lisäksi yhtiön 50 työntekijää sekä ulkopuoliset paikalliset urakoitsijat ovat asiansa osaavia ammattilaisia. Tällä joukolla on hyvä tehdä töitä yhdessä! Haluan kiittää lukuisista onnitteluista ja saamastani kannustuksesta. Olen todella iloinen, että omalta kotipaikkakunnalta löytyy haasteellisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Katson eteenpäin luottavaisin mielin ja olen valmis tekemään kaikkeni, jotta yhtiö menestyy myös jatkossa. Haluan jatkaa hyvin alkanutta yhtiön kehitystyötä ja varmistaa, että meillä on paikallinen, palveleva sähköyhtiö nyt ja tulevaisuudessa. Energistä syksyn jatkoa, hymyillään kun tavataan! Terveisin, Anu

ANU RANTALA Syntynyt: 1979 Virroilla Koulutus: Kauppatieteiden maisteri Perhe: Aviomies, 2 lasta Harrastukset: Ratsastus, lenkkeily, matkustelu


Reaktori asennettiin Inhaan

Reaktorin asentaminen ei liity Inhan vesivoimahankkeeseen.

Perjantaina syyskuun 29. päivä Koillis-Satakunnan sähkön käyttöosasto odotti poikkeuksellista lähetystä Inhan sähköasemalla. Kyseessä oli ABB:n valmistama 43 tonnia painava rinnakkaiskuristin eli reaktori. Reaktori saapui paikalle lavetilla, jonka päältä se työnnettiin hydraulisylintereiden avulla omalle paikalleen. Reaktorin tehtävä on syödä loisteho Sähkö-Virkeät Oy:n aluejohdosta, jotta sitä ei tarvitse siirtää edelleen Fingridin kantaverkkoon. Reaktoria säätämällä verkon loisteho saadaan

pysymään raja-arvojen sisällä. Rajat ylittävästä loistehosta Fingrid on alkanut laskuttaa vuoden 2017 alusta lähtien. -Reaktorihanke on poikkeuksellinen, sillä tietojeni mukaan Suomessa on 110kV-tasolla vastaavia käytössä vain kaksi, Helsingissä ja Lahdessa, kertoo Eero Raiskinmäki käyttöosastolta. Inhan reaktorin on tarkoitus olla kytkettynä alueverkkoon lokakuun loppuun mennessä.


Maasto asetti haasteita Virroilla Kesäkuussa Virtain laivarannasta alkanut maakaapelointityömaa on edennyt Keiturinmäen kautta Alavuden risteykseen. Haasteellisesta maastosta huolimatta yhtiön ammattitaitoinen henkilökunta löysi näihinkin haasteisiin toimivat ratkaisut yhdessä urakoitsijoiden kanssa. Tiellä liikkuville näkyvimmät hankkeet olivat Marttisen saaren siltojen ylitykset. Herrasen kanavalla, sekä Herraskosken sillalla kaapelit täytyi ripustaa siltojen alla meneville hyllyille. Tämän työvaiheen aikana vain toinen valtatie 23:n ajokaista oli liikennekäytössä. Asennus ja liikenteenohjaus sujuivat kuitenkin ongelmitta.Kaapelityömaa saatiin valmiiksi lokakuussa.

Toimitusjohtaja Anu Rantala ensimmäisenä työpäivänään 2.10. tutustumassa kaapelointityömaahan Herraskosken sillalla .

Työmaakalenteri Toimitilojemme aurinkosähköjärjestelmät tuottivat viime kesänä parhaimmillaan Kanava-Marttinen kaapelointi jatkuu. Virroilla n. 590 kWk/kk ja Ähtärissä Hauhuu-Kotala-Itämeri-Piili kaapelointitöitä kuitutyömaan yhteydessä. n. 400 kWh/kk. Lisää Wirtasetti Purkutöitä tammi-helmikuussa Virtain keskustan ja -aurinkosähköjärjestelmistä: www.ksat.fi Kotala-Hauhuu alueella. Uusien mittarimallien asentaminen jatkuu Liedenpohja-Ikkala välillä. Liedenpohjassa maakaapelitöitä sekä ilmajohtojen purkutöitä. Keiturin alueella maakaapeleiden kytkentätöitä. Herranen-Mattilanmutka 20 kV:n ilmajohdon rakennustöitä. Haapamäen kyllästämö-Santamäki maakaapelitöitä ja ilmajohtojen purkutöitä. Kotalassa 20 kV:n ilmajohdon rakentamista.

VIRTAIN ALUE • • • • • • • • •

ÄHTÄRIN ALUE

• Maakaapelointia Killinkosken taajamassa Pylkkään- ja Inkantien alueella. • Ähtärin keskustassa Oikotien, Pajatien, Mustikkavuoren ja Pellonpään alueilla maakaapelointia. • Maakaapelointia Töysässä Meijerin, Pohjalan ja Pennalan alueeella. • Purkutöitä tammi-helmikuussa Töysän keskustan alueella, Killinkoskella, Ähtärissä Hankolan-Ulan alueella sekä Peränteellä Kelloperän alueella.

KOKO VERKKOALUE

• Mahdollista 20 kV:n verkon johtoalueen tarkastusta ja Laser-keilausta helikopterilla. • Huolto- ja kunnossapitotöitä. Oletko jo tykännyt meistä Facebookissa?

Varmaa sähköä ja ystävällistä palvelua asiakkaidemme parhaaksi Virtain keskustoimipaikka Keskustie 10, PL 25, 34801 VIRRAT puh. 03 485 511

Ähtärin aluetoimisto Yrittäjäntie 3, 63700 ÄHTÄRI myynti@ksat.fi

Toimitus, ulkoasu, taitto: Mainostoimisto Uniikki, www.uniikki.net - Paino: Virtoprint, Virrat