Page 17

Applikaatioesittely

Snapchat ja Periscope Monelle Snapchat ja Periscope ovat varmaan tuttuja, mutta niille, joille näin ei ole, olemme tehneet lyhyen esittelyn näistä kahdesta erityisesti nuorison suosiossa olevasta sosiaalisen median seuraavan aallon palvelusta.

SNAPCHAT

PERISCOPE

Snapchat on Evan Spiegelin ja Robert Murphyn vuonna 2011 perustama kuvaviestipalvelu, jonka avulla hetkiä jaetaan snapeina eli kuvina, viesteinä sekä lyhyinä videoina. Ei kuulosta vielä ihmeellisestä? Juju onkin siinä, että näitä snapeja voi katsoa korkeintaan 10 sekuntia. Snapchat on saavuttanut jo suuren suosion ja tällä hetkellä sillä on jo yli 100 miljoona aktiivista käyttäjää.

Periscope on Snapchatiakin uudempi, vuonna 2015 julkaistu Twitterin omistama suoratoistopalvelu.

Snapchatin voi ladata ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille sovelluskaupoista tai osoitteesta: www.snapchat.com

Periscopessa niin sanottu pihvi on reaaliaikaisessa suoratoistossa, josta ennustetaan sosiaalisen median seuraavaa megahittiä. Periscopessa voi lähettää reaaliaikaista videokuvaa muiden seurattavaksi tai katsoa ja kommentoida muiden lähetyksiä. Periscope onnistui haalimaan alle vuodessa yli 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja yli 10 miljoonaa latausta, kun esimerkiksi Facebookilla kesti 10 kuukautta saavuttaa miljoonan käyttäjän rajapyykki. Palvelu on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille sovelluskaupoista tai osoitteesta: www.periscope.tv Lähetyksiä voi katsoa myös tietokoneen verkkoselaimella.

17

Pointti 2/2016  

PHPOY:n asiakaslehti

Pointti 2/2016  

PHPOY:n asiakaslehti