4 minute read

MICE 2019: de trends!

MICE 2019: DE TRENDS

Advertisement

Tekst: Puck van Beurden • Beeld: Pixabay

Van de Joy Of Missing Out tot het volledig personaliseren van een offerte of een groepsreisvoorstel, en de verschuiving van passieve meetings naar actieve. De MICE-wereld is volop in beweging. Traveletc. vroeg vier Uniglobe-kantoren (Uniglobe THL Travel, Uniglobe Westland Travel, Uniglobe Alliance Travel en Uniglobe Two Travel) naar hun voorspellingen voor MICE in 2019.

27

MICE: TRENDS 2019

Events

Geen YOLO, geen FOMO, maar JOMO in 2019. De kantoren leggen uit wat ons dit jaar te wachten staat op het gebied van events.

• Lourens Stamhuis (Uniglobe THL Travel): “JOMO, oftewel de Joy of Missing Out, wordt een trend op het gebied van evenementen. Zowel online als offline is iedereen bezig met netwerken, we worden constant geprikkeld, maar door JOMO komen er meer rustplekken en worden rauwe, industriële ruimtes vervangen door warme kleuren en natuurlijke materialen.”

• Anita van Maanen (Uniglobe Alliance Travel): “Er worden steeds meer events georganiseerd met een bepaald thema of een bepaalde kleur. Een Bekende Nederlander als spreker blijft daarbij een grote wens. Trends uit de markt worden omgezet naar een event-thema, bijvoorbeeld een event in de stijl van De Parade.”

• Edwin Merk (Uniglobe Two Travel): “Het eten moet bijzonder, duurzaam, lokaal en top zijn.”

• Anita van Maanen (Uniglobe Alliance Travel): “Er is meer vraag naar duurzame locaties. Een buffet voor de maaltijd is uit, foodstations en fingerfood zijn in. Techniek voor de plenaire, officiële sessies moet over de top zijn.”

Bestemmingen

Van onbereikbare bestemmingen tot verdere reizen. Wat voor bestemmingen worden er dit jaar populair?

• Lourens Stamhuis (Uniglobe THL Travel): “Dit jaar vindt er een verschuiving plaats van de ‘traditionele’ bestemmingen naar nieuwe ‘onbereikbare’ bestemmingen. Er komt bovendien meer vraag naar de inzet van een eigen charter (met de juiste bezettingsgraad is dit uiterst aantrekkelijk) en daarmee wordt de hele wereld bereikbaar.”

• Desteny van Paassen (Uniglobe Westland Travel): “We zien dat de reizen weer wat luxer mogen zijn, exclusiever zelfs.”

• Lourens Stamhuis (Uniglobe THL Travel): “Intercontinentale bestemmingen zijn weer terug van weggeweest.”

29

MICE: TRENDS 2019

Overige trends

Naast de trends op het gebied van incentives, meetings, congressen, technologie en bestemmingen, zijn er nog enkele andere belangrijke ontwikkelingen die in 2019 zullen plaatsvinden. De Uniglobe-kantoren verwachten het volgende:

• Lourens Stamhuis (Uniglobe THL Travel): “Er komt meer aandacht voor een werkkostenregeling.”

• Edwin Merk (Uniglobe Two Travel): “We zien in 2019 dat er een mix is van business en plezier.”

• Desteny van Paassen (Uniglobe Westland Travel): “Het presenteren van een offerte/groepsreisvoorstel, helemaal in stijl aangekleed met bijvoorbeeld typische lokale hapjes, gadgets, custom branding, gaat zich dit jaar ontwikkelen.”

• Anita van Maanen (Uniglobe Alliance Travel): “Luxe 5-sterrenhotels of sterrenrestaurants zijn niet altijd meer een must. Hoge service en netheid met een creatieve twist, passend bij de doelstellingen en filosofie van het eigen bedrijf, is veel belangrijker.”

• Lourens Stamhuis (Uniglobe THL Travel): “Volledige ontzorging.”

• Desteny van Paassen (Uniglobe Westland Travel): “Niet alleen wordt er steeds vaker gekozen voor biologische/vegetarische F&B of een rechtstreekse vlucht (ondanks de extra kosten) en aansluitende accommodaties, ook excursies als fietstours, elektrisch voortbewegen (segways, trike etc.) en VR-experience zijn populair.”

Tips van Uniglobe Two Travel

Uniglobe Two Travel wil iedereen die incentives,meetings en events organiseert nogenkele tips meegeven:

• Maak gebruik van een Event Management Tool(wij gebruiken Invitatio van SBA).

• Lees onze blogs, bijvoorbeeld over het aanleverenvan paspoortgegevens, op de site vanTripEEE.

• Plan en boek ruim van tevoren, zeker bij grotegroepen.

• Voeg een ‘wauw-moment’ toe aan de reis (eenunieke locatie/activiteit of attentie); hierdoorblijven mensen over de reis praten.

• Maak een reis persoonlijk en uniek.

31

CREATIEF MET MICE?

MICE

Als je bij Uniglobe aan de lunchtafel zit en luistert naar onze onderlinge gesprekken, dan raak je als leek al snel het spoor bijster. In de reiswereld worden namelijk nogal wat afkortingen en vaktermen gebruikt, waarvan een buitenstaander geen mallemoer zal begrijpen. Vind daarnaast door alle bomen het bos nog maar in een letterlijk oerwoud van regels bij het boeken van een vliegticket. Dit is voor velen dan ook een overweging om een specialist in de arm te nemen, waar het om het boeken van een zakenreis gaat. Maar Uniglobe doet meer en gaat nog een stap verder. Zo mogen wij ons niet alleen een echte zakenreis specialist noemen, maar hebben wij ons in de afgelopen jaren steeds verder gespecialiseerd in MICE. Daar heb je dus zo’n afkorting uit de reisindustrie; MICE. Geen veelvoud van muizen, maar Meetings, Incentives, Congressen en Events.

MICE wordt meer en meer door bedrijven en instellingen ingezet als beloning of juist als aanmoediging, ter inspiratie en training, voor teambuilding, deelname aan congressen, symposia, workshops en beurzen, maar ook sportevenementen kun je zien als een MICE activiteit. Met alle respect, MICE gaat veel verder dan het schoolreisje van de basisschool, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Wij zien dat MICE Travel samenhangt met de economische vooruitzichten: hebben bedrijven vertrouwen in de markt en is er sprake van groei, dan is MICE extra in trek. Het organiseren van MICE Travel is echt een vak apart. Het overgrote aanbod aan activiteiten, locaties, accommodaties en vervoer maakt de keuze er niet makkelijker op. Maar ook de inkleuring van een MICE evenement samen met een opdrachtgever, is een creatief proces. Daarnaast zijn er fiscale voordelen te behalen onder bepaalde voorwaarden. Inmiddels hebben we zoveel ervaring opgebouwd dat we je graag helpen bij het samenstellen van je reis en het maken van de juiste keuzes. Van een teambuildingevent in Lapland of de woestijn tot een

productlancering in het Rijksmuseum, wij draaien onze hand er niet voor om!

Ben je nieuwsgierig naar onze creatieve MICE-oplossingen? Laat je dan verrassen door onze MICE-reisspecialisten en neem contact op met één van de Uniglobe-kantoren. Bij deze onze belofte dat we je niet met vaktermen zullen overrompelen.

35