Issuu on Google+

HMSHost personeelsblad

HOSTPITALITY 2012 | # 03

CITYRUN HILVERSUM

LINTJESREGEN 2012

WERVING NIEUWE COLLEGA’S


van de directie De eerste piek van het seizoen – de meivakantie – is achter de rug. We zien dat er nog ruim voldoende passagiers via Schiphol reizen en gelukkig zijn er ook genoeg gasten die bij een van de vele HMSHost verkooppunten wat komen eten & drinken. We zien echter wel dat de besteding wat terugloopt. Mede door de huidige financieeleconomische en politieke situatie in Nederland is de verwachting dat er minder Nederlandse vakantiegangers vliegen via Schiphol. Extra belangrijk dus om de gasten die naar onze verkooppunten komen, te verleiden om wat meer te besteden. Denk hierbij aan het aanbieden van een groter formaat koffie of bier, of een snack bij een drankje. Probeer je in te leven in de gast en biedt de service die daarbij past.

Op verschillende manieren krijgen we terugkoppeling hoe deze gasten onze producten en service waarderen. De Bonus Malus meting van april speelt natuurlijk een hele belangrijke rol. Ik weet dat iedereen er erg hard aan werkt om juist tijdens deze periode een goede indruk bij onze gasten achter te laten. Zodra de resultaten daarvan bekend zijn, dan deel ik die natuurlijk ook met jullie. Ook door mystery reviews en Starbucks snapshots weten we beter wat onze gasten belangrijk vinden. Sinds kort kunnen reizigers ook via Facebook laten weten wat hun favoriete gerecht is. Hoe dat precies werkt, lees je in deze Hostpitality. Zoals ik altijd benadruk is gastvrijheid, een hele belangrijke graadmeter voor de tevredenheid bij gasten. In 2009 zijn we begonnen met het gastvrijheidsprogramma ‘FISH!’, en niet zonder succes! Diverse activiteiten zijn de revue gepasseerd om iedere HMSHost collega enthousiast te maken voor de thema’s kies je houding, spelen, blij maken en erbij zijn! Fish 2.0 is in 2011 van start gegaan en ook in 2012 kom je deze ‘vis’ veelvuldig tegen. Op diverse ludieke, speciale momenten in het jaar geven we aandacht aan de gast en aan jullie. Op deze momenten verrassen we HMSHost medewerkers en/of gasten en zorgen we ervoor dat door middel van leuke communicatie (kaartjes, posters, mails, sms etc) aandacht wordt gegeven aan het belang van gastvrijheid. Denk hierbij aan de paasactie (voor de werving van nieuwe collega’s) en de lintjesregen (om waardering uit te spreken naar collega’s) voorafgaand aan Koninginnedag. Leuke foto’s van deze events, vind je dit magazine. Ook lees je in deze Hostpitality over de sportieve kwaliteiten van HMSHost collega’s. In Hilversum hebben een aantal collega’s hun beste beentje voor gezet bij de Cityrun, maar ook de Dam tot Damloop kun je samen met je collega’s lopen. Is voetballen meer jouw ding, dan moet je zeker op 5 juni erbij zijn. Dan vindt wederom de sportieve, maar ook heel gezellige HMSHost voetbal cup plaats. Schrijf je samen met je collega’s in voor dit leuke evenement. Kortom, er gebeurt weer veel binnen ons bedrijf. En dan heb ik nog niet eens gehad over de instroom van allemaal nieuwe collega’s die

2 | HOSTPITALITY

ons tijdens het drukke zomerseizoen komen ondersteunen. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat ook zij zich thuis voelen bij HMSHost, met plezier naar hun werk gaan en met plezier onze gasten bedienen. En ik weet zeker dat we dan ook weer een succesvol nieuw seizoen in gaan. Soms krijg ik van collega’s de vraag of het goed gaat met HMSHost. Zij bedoelen hiermee of we last hebben van de economische crisis. Ik kan je verzekeren dat we er best goed voor staan, maar of het goed blijft gaan hebben we zelf in de hand. Want de komende maanden komt het erop aan; het hoogseizoen kan het jaar maken of breken. Dus zullen we de handen flink uit de mouwen moeten steken om ook van 2012 een succes te maken. Dus doe je best deze zomer!

Jan Willem Hilbron General Manager


inhoud

DEZE KEER IN HOSTPITALITY... Colofon Hostpitality is bestemd voor alle HMSHost medewerkers en verschijnt om de twee maanden.

De redactie bestaat uit: Christiane de Jong (HRM), Daniëlle Touwslager (Dakota’s), Femke Dunning (Mediterranean Sandwich Bar), Gerda Zeekant (D-Pier), Sabrina Danker (HRM), Meddy de Graaff (Communicatie), en Patrick van Geerenstein (FM).

Vormgeving: Unicum Communicatie Druk: Drukkerij Noordhoek BV

Heb jij ideeën voor de volgende Hostpitality?

04 WERVING

HMSHost is altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Tijdens de member gets member- actie op 2e paasdag weden alle collega’s opgeschrikt door de paashaas.

Schrijf, mail of bel naar:

08

jubilaris HASAN MILI 25 jaar HMSHost, Hasan Mili kan je er alles over vertellen. Ooit begonnen in de spoelkeuken en nu alweer geruime tijd met veel plezier werkzaam bij Touch Down.

10

spieren voor spieren cityrun Zondag 22 april hebben een aantal werknemers van HMSHost het 10 kilometer parcours gelopen met uitstekende finishtijden.

HMSHost Schiphol Airport Tav redactiecommissie Hostpitality Postbus 75041 1117 ZN Schiphol 020 – 60 34 537 info@hmshost.net

14

lintjesregen 2012 Een dag voor Koninginnedag zijn de meest gastvrije collega’s van HMSHost in het zonnetje gezet door het krijgen van een HMSHost lintje en een oorkonde.

16 NIEUWS

Market Foodcourt Lounge 2 heeft een 10 behaald met het koffie-eiland. Een bijzondere prestatie dat gevierd moest worden!

19

HMShost cup komt eraan 5 juni is onze 7x7 BALBQ-CUP. Een heerlijke zomeravond waarbij je kan voetballen, BBQ-en en chillen. Mis het niet!

HOSTPITALITY | 3


ie t c a aas

P

Nieuwe gastvrije collega’s zijn altijd van harte welkom bij HMSHost. Of het nu gaat om kortstondig vakantiewerk of een heuse carrière als leidinggevende. Niemand weet beter hoe het is om voor HMSHost te werken dan jij! Jij bent ook ons visitekaartje en onze ambassadeur als het gaat om nieuwe collega’s. Daarom doen wij regelmatig een beroep op jou en jouw netwerk. Dit proberen wij op zo’n indrukwekkend mogelijke manier te doen. Met Valentijnsdag heb je een romantische kaart ontvangen, waarin er werd gevraagd om nog meer mensen zoals jij. De volgende dag deelden wij chocolaatjes uit, om jou te helpen herinneren aan deze wervingsactie. Met Pasen ‘plopte’ er een andere reminder op jouw deurmat. Een vrolijke kaart waarmee de nieuwste Member Gets Member (MGM) actie bekend werd gemaakt. Op Tweede Paasdag werden alle collega’s ‘opgeschrikt’ door een bezoekje van de enige echte HRM Paashaas om deze unieke actie onvergetelijk zou worden. Velen van jullie wilden graag met de Paashaas op de foto! Het aandragen van nieuwe collega’s werd altijd al beloond. De Paasactie doet hier nog een schepje bovenop. Want ditmaal belonen wij de medewerker die de meeste vakantiemedewerkers binnen weet te halen! De wedstrijd is met Pasen van start gegaan en eindigt op 1 juni: dan wordt bekend gemaakt wie er een iPad gewonnen heeft met zijn of haar inspanningen voor het werven van nieuwe collega’s.

Ken

Nieuwe medewerkers aanbrengen kan nog steeds! Ken je iemand die ons HMSHost team wil komen versterken? Laat hem of haar dan reageren via www.jobsopschiphol.nl. Hier bevindt zich de mogelijkheid om op verschillende (vakantie)banen te reageren. Zorg ervoor dat jouw kennis jouw naam noemt in zijn sollicitatie! Wanneer hij is aangenomen en door de proeftijd van 1 maand heen is, ontvang jij een interessant geldbedrag.

Degene die op 1 juni de meeste nieuwe collega's heeft aangebracht

wint een iP ad en bij ! Dus...wees er als de kipp

Voor de overige voorwaarden of vragen kun je terecht bij

op telefoonnummer 020-60 34 677 of per email: sollicitatie@hmshost.net

jij nog zo iemand zoals jij? laat hem of haar reageren via www.jobsschiphol.nl

4 | HOSTPITALITY

de afdeling HRM


werving

Werf je eigen collega

Vacatures

Ook als je een nieuwe flex medewerker of vakantiekracht voordraagt, krijg je – als deze medewerker door de proeftijd heen is – een netto vergoeding van € 125,-. Voor fulltime medewerkers geldt hetzelfde bedrag en voor een Assistent Store Manager is dit zelfs € 250,-.

Binnen HMSHost zijn we altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. Op dit moment zijn we op zoek naar: • Vakantiekrachten (zie uitleg over de functie op deze pagina) • Assistent Store Managers bij verschillende Stores

Hoe kom je in aanmerking voor de beloning? Laat jouw kandidaat reageren via www.jobsopschiphol.nl op een van de openstaande vacatures. Vergeet dan niet dat bij het invullen jouw naam wordt vermeld. Zodra jouw kandidaat door de proeftijd heen is, krijg je hiervan een bevestiging wat de voorwaarden zijn en wanneer jouw verdiende bedrag wordt uitbetaald.

Wil jij hier meer over weten, neem dan contact op met onze recruiter Sabrina Danker op telefoonnummer 020 – 60 34 677 of via sollicitatie@hmshost.net.

Veel succes met het zoeken én vinden van jouw nieuwe collega’s!

Kom in de zomervakantie werken als Horecamedewerker op Schiphol! Voor dat je het weet is het zo ver: zomervakantie! Ben jij op zoek naar een vakantiebaan? Lees dan gauw verder! HMSHost heeft verschillende bijbanen en vakantiewerk in de horeca op Schiphol. Al vanaf 4 uur per week kun je bij ons werken, de hele vakantie en desgewenst ook erna. Wij zijn eigenaar van mooie concepten zoals Grand Café Plaza, maar ook van de Burger King, La Place en Starbucks. Ook achter de douane hebben wij een groot aantal horecagelegenheden waar jij kunt komen werken! Bread! Dutch Kitchen, Bubbles en Café Chocolat zijn voorbeelden hiervan. Voor al deze verkooppunten kunnen wij wat extra hulp gebruiken. Als je bij ons komt werken, dan ben je werkzaam in de keuken, in de bediening, achter de bar of als countermedewerker. Je bent bezig met het opnemen van bestellingen, maakt broodjes, doet kassawerkzaamheden en je zorgt ervoor dat de klant zich kan ontspannen: Want onze klanten zijn reizigers die gaan vliegen, die kunnen wel eens zenuwachtig zijn. Jij zorgt ervoor dat jouw werklocatie er aantrekkelijk uit ziet. Jij bent onderdeel van één van de grootste internationale luchthavens! Wedden dat de tijd voorbij vliegt?

uithoudingsvermogen, maar ook de energie om de hele dag met een stralende blik rond te lopen. Communicatief ben je sterk! Dat je geen horeca-ervaring hebt is geen enkel probleem, dat is onze uitdaging: dat leren wij jou wel! Jij zorgt ervoor dat de verwachtingen van onze gast overtroffen worden! Als jij ons team wilt komen versterken, dan ben je: in staat om in wissel- en weekenddiensten te werken (zowel ochtend, middag, avond en nacht) de zomervakantie volledig beschikbaar om te werken binnen een straal van 40 km vanaf Schiphol woonachtig minimaal 5 jaar aangesloten woonachtig in Nederland i.v.m. het aanvragen van een Schipholpas Ons aanbod Wij bieden jou een afwisselende baan op een unieke locatie. Je bent verzekerd van een salaris dat voldoet aan de Horeca CAO. HMSHost biedt ook extra voorwaarden zoals representatieve bedrijfskleding, een bonusregeling, een 53e week salaris, reiskostenvergoeding met maximum van € 8,36 per dag en een eindejaarsuitkering. Interesse? Heb jij interesse in deze veelzijdige baan bij HMSHost op Schiphol? Solliciteer direct via www.jobsopschiphol.nl.

Als horecamedewerker ben jij een echte gastvrijheidskanjer. Jij weet precies hoe je een gast benadert en amuseert. Je hebt geduld,

HOSTPITALITY | 5


hrm

Veel nieuwe collega’s komen ons bedrijf versterken voor het drukke hoogseizoen. Hieronder lees je de namen van de collega’s die door de proeftijd heen zijn. Van harte welkom allemaal!

TAKE 01

Balcony Bar Joanne Olmtak bread! Ilaika Husslage Janiek Koolen Aloë Gillis Bart Chaabane Natalia Poustochkine Bubbles Seafood & Wine Bar Liz Bergman Marit Sijtsema Michelle Zumbrink Robert Gajadhar Samora Irion Vicenzo Assmann Cyrille Ouwens Jolien Slager Color Café Arief Kalaykhan Ashley Sjoers Fatema Salek Jordy Klinkenberg Mike Holswilder Ritesh Mahabier Zain Nazir Gianna Gigante Gizlen Dahhane

Nieuwe collega’s

Ivo Wognum Jake Faber Manar Meshni Mike Hortulanus Stephanie Verheul Zain Nazir

Erik Verhagen Kelly Vanstaen Leonie Weeland

Starbucks Arrivals 4 Laurence Labots Thomas Beumer

Facility Management Revoliño Benschop

Starbucks D-Pier Yasmin Lindenburg Chantal Kunst Gizan Ezra Esmee Schalleij

Financiële Administratie Najim Amkoum Grand Café Plaza Marleen Kelderman

Dakota’s Restaurant & Bar Mitchel Link

La Place Express Ioakeim Moraitis

Délifrance Plaza Paulien Tideman Dominique Bontekoe Hong Ling Lam Rachel Bijlhout Richard Huybers

Market Foodcourt Lounge 1 Dwayne Vaessen Leon Linger Maarten Nagel Nino Schisano Florian Anbergen Jeroen Zaaiman Melike Ocal Nourelhouda Boutahri Sander Hoolwerf Shifani Koendanlal Tupac Cardenas

D-pier Foodcourt Ayse Kinay Chris Born Emma Dierickx Thomas Brinkman Ricky Slingerland Dutch Kitchen Angela Werner Annika Bouterse Evelien Tromp Leon Tyssonsk Tiago Martins Arjan Zegerman

Mediterranean Sandwich Bar Hyla Shmueli Kelly Tol Rafayla Groenewoud Sports Café Micha Granaada Wouter Visser

HRM nieuws In de vorige Hostpitality heb je tekst en uitleg gehad over de nieuwe loonstrook. We zijn er druk mee bezig om jouw loonstrook digitaal beschikbaar te stellen. In de zomer kun je dus ook online kijken welk salaris er op je rekening wordt gestort. Wordt vervolgd!

6 | HOSTPITALITY

Starbucks Lounge 1 Chayenne Vonsee Jelger Baarda Marit Jellema Peter Zwerus Vincent Goedhart K Robertson Dion Braun Starbucks Plaza Ibrahim Aachak Jody Steinmeijer Niaz Taha Simone Kroes Tamar Muradian Yannizz Hurtak The Brasserie Barbara Mulder Darnell Papavoine Henk Dijkstra Jairo Bal Robin Spruijt


HRM

100% goederencontrole in ‘Schengen’ terminals Als gevolg van nieuwe Europese wetgeving op het gebied van veiligheid zal Schiphol op korte termijn de controle op goederen met bestemmingen in de ‘Schengen’ terminals 1 en 4 behoorlijk aanscherpen. De eerste stap gaat in op 1 mei 2012 en betekent een verhoging van de steekproef van 5 naar 10% van alle binnenkomende goederen. Later dit jaar wordt dit percentage stapsgewijs verhoogd naar uiteindelijk een 100% controle op alle binnenkomende goederen. Deze nieuwe wetgeving heeft veel gevolgen voor de aanlevering van producten bestemd voor de diverse HMSHost verkooppunten in de betreffende gebieden. Daarom zijn de afdelingen Logistiek, Food & Beverage en Facility Management samen met de grote leveranciers

achter de schermen al ruim een half jaar bezig met de herinrichting van het logistieke proces. Doel van het herinrichten is het waarborgen van de continuïteit van een tijdige en (voedsel-) veilige aanlevering van producten. Verder tracht HMSHost het logistieke proces zo aan te passen dat de operationele horeca afdelingen niets tot weinig zullen merken van de nieuwe regelgeving. Onderdeel van de herinrichting is het trainen en certificeren van het team van Logistiek tot ‘Medewerker Luchtvrachtbeveiliging’. In maart is dan ook het hele team van Logistiek met succes geslaagd voor deze certificering. Mochten er de komende tijd nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de 100% goederencontrole dan zullen we jullie hierover nader informeren in een volgende editie van de Hostpitality.

Onlangs is Patrick van Geerenstein aangesteld als preventiemedewerker. In zijn nieuwe rol zal Patrick zich bezig gaan houden met alle ARBO-gerelateerde zaken op de werkvloer. Dit kan zijn het preventief signaleren en aankaarten van onveilige werksituaties maar ook het omgaan met klachten van medewerkers. De preventiemedewerker is voor iedere medewerker van HMSHost aanspreekpunt voor ARBO-gerelateerde zaken.

Nieuwe preventiemedewerker In zijn rol als preventiemedewerker werkt Patrick nauw samen met ARBO-coördinator Gerard van Eck. Ook zal Patrick de Store Managers ondersteunen met hun rol binnen het ARBO-beleid. Waar nodig kan de preventiemedewerker ook aansluiten bij een werkoverleg. Bij complexe zaken zal de preventiemedewerker de ARBO-werkgroep inschakelen. Patrick zal zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige functie op de afdeling Facility Management. Persoonlijke veiligheid en goede arbeidsomstandigheden zijn aspecten die binnen HMSHost veel aandacht verdienen. Een veilige werkomgeving begint uiteraard bij je zelf, maar er zijn uiteraard altijd zaken waar je zelf geen directe invloed op hebt. Is er sprake van

onveilige werkomstandigheden meld dit dan altijd eerst direct aan je leidinggevende. Signaleer jij een onveilige situatie bij jou op de afdeling of heb je een vraag over ARBO-gerelateerde zaken dan kun je hiervoor terecht op het onderstaande e-mailadres; arbo@hmshost.net

Wendy Bouffarah - Ruiter (Grand Café Het Paleis) is in maart moeder geworden van zoon Sky Bailey. Beschuit met roze muisjes waren er bij Yazilla Hazeleger (Bread!). Zij heeft op 12 maart het leven geschonken aan dochter Jealynn Ivy Flu.

beschuit met muisjes

Vanaf 6 april wordt Danny de Ruiter (F&B) ’s nachts wakker gemaakt door zoon Isaac Jonas. En op dezelfde datum is het tweede meisje van Jennifer Otto (Grand Café Plaza) geboren: Liz Milou. En op 25 april heeft Jordy Boersma (Med/Paleis) een dochtertje gekregen: Luna. Allemaal van harte gefeliciteerd! HOSTPITALITY | 7


jubilarissen

25 jaar

Hasan Milli

in dienst

!

Op weg naar Touch Down, voor een interview met Hasan Milli! Toen van de vele huidige medewerkers nog niet eens sprake was, werkte Hasan Milli al bij HMSHost. Al vijfentwintig jaar geleden kwam Hasan in dienst. Hij startte in de, toen nog bestaande centrale spoelkeuken. Hasan vertelt: “Alle afwas van alle stores kwam naar de centrale spoelkeuken. Daar zorgden we ervoor dat alles weer schoon werd en goed terecht kwam. Vijfentwintig jaar geleden was Schiphol en daarmee de horeca op Schiphol een stuk kleiner”. “Na zes maanden ging ik naar Touch Down, dat toen ‘de Wijde Wereld’ heette. Het was toen niet veel kleiner. Het was een soort lijn met aan het begin drankjes, gebak, snacks en daarna de kassa. Toen in 1992 Walter Seib kwam, werd ‘de Wijde Wereld’ verbouwd. De vitrines verdwenen en alles werd open gesteld voor de gasten.” Er is dus veel veranderd binnen HMSHost? “Ja, er is heel veel veranderd, maar het contact met de gasten niet. Het is nog steeds heel erg leuk om te doen. Nu zijn er ook veel meer jongere mensen aan het werk, dat was vroeger niet zo.” Wat vind je dan het leukst aan het werk bij HMSHost? “Het werk is steeds anders, andere dingen te doen, andere mensen, gewoon heel afwisselend. Ik sta meestal bij de kassa, zaal of koffie. Daar is dat contact met de gast erg leuk.” Heb je plannen voor de toekomst binnen HMSHost? “Ja, ik weet het niet goed. Misschien wil ik naar een kleinere afdeling, dat heeft wellicht met leeftijd te maken. Voorlopig zit ik nog goed bij Touch Down. Ik heb het erg naar mijn zin.”

12,5 jaar !

in dienst

Joseph is in het jaar 2000 begonnen bij de Cone bar, hij was daar zaal/spoel medewerker maar niet helemaal op z’n plek. Op een gegeven moment gingen er plannen de ronde over Dutch Kitchen, toen dat eenmaal op poten stond mocht Joseph al snel naar Dutch Kitchen om proef te draaien. Dit beviel beide partijen zo goed dat Joseph sindsdien met veel plezier bij Dutch Kitchen werkt!

Wat Joseph het leukste vindt bij Dutch Kitchen is dat hij veel waardering krijgt en dat medewerkers veel aan hem vragen omdat hij hier al zo lang werkt. Joseph ziet de medewerkers als zijn kindjes. Joseph: “Ik heb kinderen van alle leeftijden, sommige zijn 16 en beginnen net, andere zijn Assistent Store Managers van 35. Het zijn allemaal mijn kinderen en vragen mijn hulp om van alles en nog wat.” Joseph is inmiddels 62 en ziet zichzelf nog tot zijn pensioen bij Dutch Kitchen, “het is een stabiel en vooral gezellig bedrijf, hier zie ik mezelf nog lang blijven”. Zaal / spoel is wel erg zwaar, daarom is Joseph met een BBL1 opleiding bezig zodat hij kassadiensten kan draaien. 8 | HOSTPITALITY

Joseph ApaU


Bülent Balki Bülent Balki kwam in 1999 in dienst bij HMSHost en viert dit jaar dus zijn 12,5 jarig jubileum. Wij spraken Balki, zoals hij bij iedereen op de Mediterranean Sandwich Bar bekend staat, tijdens zijn nachtdienst. “In 1999 ben ik begonnen als zaal/spoeler bij Délifrance, wat later de Mediterranean Sandwich Bar werd,” aldus Balki. “Eigenlijk werk ik dus al die tijd al op dezelfde afdeling!” En het is een gezellige afdeling, want Balki kan het met al zijn collega’s prima vinden. Ook het werk vindt hij nog altijd leuk: “Het enige wat ik niet leuk vind, zijn de ochtenddiensten. Het is moeilijk om zo vroeg wakker te worden!” Hoewel Balki het prima naar zijn zin heeft op de ‘Med’, zou hij in de toekomst misschien ook nog weleens op een andere afdeling willen werken. “Misschien de Cone Bar of Touch Down, dat lijkt me ook leuk.”

12,5 jaar in dienst!

Dus wie weet waar we Balki de volgende 12,5 jaar nog tegen komen! Wij feliciteren hem in ieder geval van harte met zijn jubileum!

Patrick Frankhuizen

12,5 jaar

uitdaging en het was super. Na het hoogseizoen kwam de store manager naar mij toe en vertelde dat hij twee problemen had: 1. er was een schrijnend tekort aan assistenten 2. door het laagseizoen kon ik niet meer bij de bar werken. Hij vroeg mij toen om assistent te worden, na een half jaar al! Ik was overdonderd en heb even nagedacht, maar wat een kans!”

in dienst

!

15 november 1999 was het zover, de eerste werkdag voor Patrick Frankhuizen.“Ik begon als medewerker bij Délifrance in Lounge 1. In die tijd was Schiphol nog veel kleiner. De Mediterranean Sandwich Bar, Market Foodcourt en Bubbles bestonden nog niet.” Waar zat de Délifrance op dat moment? “De Délifrance zat waar de AKO nu zit, tegenover Starbucks. We verkochten broodjes, zoals de ‘Med’ dat nu ook doet. Daarnaast was er nog een bar, Bar Zuid”. Waar ben je mee begonnen? “Van november tot april 1999 heb ik broodjes gemaakt, het was zo ontzettend leuk! We hadden een leuk en gezellig team en achter de douane is het gewoon een hele andere wereld. Op een dag in april zag ik op mijn rooster dat ik bij de bar was ingepland. Ik ging geschrokken naar de Assistent en die beloofde mij dat het goed zou komen.” Was dat ook zo? “Ja, ik heb alles geleerd van de nieuwe medewerkers, onder wie Jan van Oeveren. De Délifrance was 24 uur per dag geopend en de bar opende om 3.30 uur. Als ik aankwam om 3.00 uur was het zó druk, iedereen vloog naar de bar, terwijl ik nog niet eens open was! Het was een super

Daar heb je dus veel geleerd? “Ontzettend veel. Door het tekort aan assistenten heb ik mezelf veel aangeleerd. Door te vragen en fouten te maken leer je heel veel. In de tussentijd waren ze de lounge aan het verbouwen en mochten we kiezen waar we wilden werken, of de Med of Market Foodcourt. We stonden door de ramen te gluren om onze keuze te maken.” En jij koos voor? “Ik koos voor de Med, omdat broodjes ‘mijn ding was’. Ik heb het gebouwd zien worden, de mensen getraind in Exchange en het grootgebracht samen met mijn collega’s. Het was een super tijd, zeker ook door de dutyrondes.” Hoe kom je dan bij de B/C Pier terecht? Tijdens de rondes kwam je in contact met heel HMSHost, zo ook met Jan Koopman. Hij vroeg mij om bij hem te komen werken. Het was een nieuwe uitdaging, eerst alles op één plek, daarna zes verschillende dingen over twee pieren verdeeld. Er zijn steeds nieuwe uitdagingen, straks openen we een nieuw concept (in plaats van de Constellation Bar). Maar ook door de Gate Service blijft het werk erg uitdagend. Voorlopig blijf ik hier dus wel zitten! “Ik heb geen dag spijt dat ik bij HMSHost ben komen werken. Ik weet nog zo goed dat er op mijn eerste werkdag werd gezegd door een blond Amsterdams meisje: “Het is hier helemaal niet leuk hoor, je zult wel niet lang blijven”. Nou, ik zit er na 12,5 jaar nog met plezier!” HOSTPITALITY | 9


sportief nieuws

spieren voor spieren cityrun Het zonnetje scheen in Hilversum op zondag 22 april. Perfect weer voor de Spieren voor Spieren Cityrun. Willeke Wessels (Bubbles) en Joost de Liefde (Cone Bar) hebben het 5 kilometer parcours verkend. Daarnaast renden een aantal collega’s mee in het HMSHost Business Team en allemaal waren ze tevreden over de gelopen tijd. Van harte gefeliciteerd!

Finishtijden Cityrun 22 april Michiel Raes (Starbucks) 46,57 Wouter Meelis (ICT) 49,19 Sonja van Emmerik (HRM) 51,14 Andrew Pimlot (Murphy’s) 51,26 Bart Wieten (Color Café) 52,33 Jo Innes (Bubbles) 1.02,57 Amanda Lieferink (Med) 1.06,28 Erik Wouterson (ICT) 1.12,03

Trainingsschema Ben jij geïnspireerd geraakt om ook te gaan hardlopen? Met dit hardloopschema heb je een goede basis om te starten en wellicht zien we jou dan bij de start van de Dam tot Damloop!

Week 1 dinsdag

donderdag

weekend

half uur in rustig tempo lopen, bij vermoeidheid om de 10 minuten, 5 minuten snel wandelen

5 km duurloop, heel rustig tempo waarbij je met gemak een gesprek kunt voeren

35 minuten in rustig tempo lopen, bij vermoeidheid om de 10 minuten, 5 minuten snel wandelen

dinsdag

donderdag

weekend

6 km duurloop

30 minuten in rustig tempo lopen

tussen de 35 en 40 minuten hardlopen

Week 2

Volg dit wekelijkse schema en bouw het iedere week tussen de 5 - en 10% op, tot maximaal 15 km/ 1:45. bij vermoeidheid extra dag rust nemen. Wissel na zo’n 8 weken het schema af met 1 keer per week een interval training: hierbij loop je een snel ‘aangenaam’ tempo van 300 meter afgewisseld met 150 meter rust (joggen). Doe dit zo’n 6 keer en loop daarna rustig uit, je kunt zelf uitbouwen. 10 | HOSTPITALITY


sportief nieuws

Tips voor de Damloop Zorg in je voeding voor voldoende eiwitten (spieropbouw) en koolhydraten (energie) tijdens het trainingsschema. De week voor de Damloop hou je rust, hierdoor ben je helemaal hersteld voor ‘de dag’. Eet 2 dagen voor de Damloop bijvoorbeeld pasta of andere  koolhydraat volle gerechten, dit zorgt voor reserves tijdens de loop. Dam tot Dam Businessloop Deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop is absoluut een unieke ervaring. Te midden van duizenden lopers geniet je intens van de sfeer bij Nederlands grootste hardloopevenement. De Businessloop beleeft dit jaar op zondag 23 september haar 25e editie en is jaarlijks de grootste ter wereld in haar soort. Ook twee teams van HMSHost staan in de startblokken om aan deze sportieve activiteit mee te doen. Heb jij ook interesse om mee te doen? Meld je dan bij Sonja Hohle of Jetty Hoogenboom (HRM).

NY marathon Hallo! Ik ben Michiel Raes en ik werk bij Starbucks Arrivals 4. Ik ga, samen met mijn vriendin, in november de marathon van New York lopen en daarmee geld inzamelen voor een goed doel; een stichting die MS patiënten helpt. Waarom een marathon? De marathonafstand, 42 km, is een behoorlijk eind. Toch schijnt deze afstand iets magisch te hebben. “If you want to run, run a mile, if you want to change your life, run a marathon.” (E. Zapotec) Dit wil ik zelf ervaren! Een marathon loop je uiteraard niet zomaar. Ik loop al een aantal jaar hard. Op dit moment train ik ongeveer 3 keer in de week, elke week gemiddeld 30 km. Dit ga ik de komende tijd uitbouwen zodat vooral mijn uithoudingsvermogen beter wordt. Het wordt mijn eerste marathon en dat is spannend. Het idee om geld in te zamelen is natuurlijk leuk en zorgt voor een beetje extra motivatie. Komende tijd ga ik in elke Hostpitality een update doen, om te vertellen hoe ver ik gevorderd ben.

“If you want to run, run a mile, if you want to change your life, run a marathon”

HOSTPITALITY | 11


Femke’s column

Starspotter Ik zal het maar gewoon toegeven: ik ben een starspotter. Vanaf mijn twintigste tot een jaar of vijf geleden, hield ik met een aantal vrienden en vriendinnen een wedstrijd wie de meeste bekende Nederlanders (of buitenlanders, maar dat schoot niet erg op…) in het wild had gespot. Unieke namen (Andre Hazes vlak voor zijn dood) leverden meer op dan de geijkte (Jochem Meijer als je uit Leiden komt). Maar een jaar of vijf geleden kwam ik op Schiphol werken en vonden mijn starspot-vrienden het opeens niet meer zo leuk om het spel met mij te spelen. Drie keer per maand Gordon, twee keer per jaar Robert ten Brink en af en toe een bekende Brit (Ricky Gervais of Guy Ritchie), dat was voor mijn mede-spotters nooit meer in te halen. En dus zijn we gestopt met het delen van onze sightings. Maar als er echt iets bijzonders langskomt, dan maak ik nog wel een uitzondering en stuur ik ze een bericht om mijn vreugde te delen. Zo was er die keer dat rapper Busta Rhymz opeens de Sbarro op de D-pier binnenliep, terwijl ik net de oven aanzette. “What time do you open, Ma’am,” vroeg hij hoogstpersoonlijk aan me. Ik keek links en rechts van me, en zag dat de gemiddelde medewerkersleeftijd die ochtend op een jaar of 55 lag. Geen enkele kans dus, dat iemand mijn genoegen dat ik niet alleen een bekende Amerikaan gespot had, maar ook nog een conversatie met hem had gevoerd, zou delen. Niet een van mijn collega’s die ochtend had een flauw benul wie Busta Rhymz was… Gelukkig werd er door mijn starspot-vrienden wel dolenthousiast op mijn sms’je gereageerd. Zo sloegen ze ook steil achterover toen ik ze laatst kon vertellen dat Paris Hilton de ‘Med’ met een bezoekje had vereerd. Diep weggestopt in een capuchon met berenoren erop, was het nog niet heel eenvoudig om haar te herkennen. Maar een echte starspotter haalt de sterren er altijd uit. Hoe groter de zonnebril, hoe groter de kans dat het Paris is! Schiphol is het walhalla voor een starspotter, maar de enige beroemdheid waar ik echt heel blij van word, zag ik laatst terwijl ik met collega’s in de trein zat die juist van Schiphol weg reed. Op de snelweg naast ons werd opeens al het verkeer tegen gehouden en verscheen een colonne dikke auto’s. In de voorste zat een vrouw die al 40 jaar hetzelfde kapsel heeft naast haar zus. De hele trein zwaaide naar haar en zij lachte vriendelijk en zwaaide terug, waarop iedereen in de trein begon te juichen. Ik mag dan volgens mijn vrienden al vijf jaar de starspot-koningin zijn, er is natuurlijk maar een echte koningin! En die mag nu dus ook op mijn lijstje!

Schiphol nieuws Amsterdam Airport Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van Europa’ tijdens de Passenger Terminal Expo in Wenen. Het is voor het eerst dat Schiphol deze award krijgt. Eerder won zij al enkele malen de award voor beste luchthaven in West Europa. Schiphol keert bovendien terug in de top 5 van beste luchthavens ter wereld op de vierde plaats (vorig jaar nog de zesde plaats).

Beste luchthavens ter wereld Incheon International Airport (Zuid-Korea) Singapore Changi Airport Hong Kong International Airport Amsterdam Airport Schiphol Beijing Capital International Airport

12 | HOSTPITALITY

Schiphol wordt met name geroemd als overzichtelijke en transparante luchthaven voor overstappende passagiers, maar ook voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven. Dat leverde, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport ook de derde plaats op in de top van beste transferluchthavens ter wereld.


nieuws

Overstappen en doorgroeien bij Murphy’s Irish pub ter Iris Kos

De Ierse menukaart is heel anders dan de Nederlandse menukaart, heb je alles wat op de kaart staat al geprobeerd? Inderdaad, de menukaart is toch wel anders dan bijvoorbeeld in ‘Het Paleis’. Natuurlijk heb je een aantal producten van de kaart die je al kent, bijvoorbeeld een hamburger, maar er staan wel een aantal dingen op die we nog niet kenden. Maar, we hebben echt nog niet alles geprobeerd. Er staat bijvoorbeeld ‘black pudding’ op de kaart. Dat is een soort bloedworst. Alex: Ik ga wel aan de slag met de menukaart. Het is altijd goed om een keer in de zoveel tijd je menukaart te veranderen. Toen ik op training was in Ierland heb ik wel een aantal ideeën opgedaan.

Alex Breijer Anne Sigmans Even voorstellen, de drie hoofdpersonen in dit verhaal: Alex Breijer: Alex is bij Market Foodcourt Lounge 2 gestart als Assistent Store Manager. Na een tijd was hij toe aan een nieuwe uitdaging, waarna hij bij Store Mediterranean Sandwich Bar en Grand Café Het Paleis als assistent aan de slag is gegaan. Sinds maart is hij een stap hogerop gegaan en is hij Store Manager geworden van Murphy’s Irish pub. Anne Sigmans: Anne is als Assistent Store Manager bij Dakota’s Restaurant & Bar begonnen. Na een korte tussenstop bij Grand Café Plaza, is zij alweer een aantal maanden Assistent Store Manager bij Murphy’s. Iris Kostelijk: Iris komt van bread!, waar zij werkte als shiftleader. Zij is doorgegroeid naar Assistent Store Manager bij Murphy’s. Reden genoeg dus om eens een interview te houden met deze drie collega’s die de afgelopen maanden bij de Ierse pub aan de slag zijn gegaan.

Wat vind je tot nu toe het leukste van werken bij Murphy’s? Wat echt opvalt, is dat zowel Anne als Iris en Alex ongeveer hetzelfde antwoord geven. De sfeer bij Murphy’s is echt heel erg leuk. Het is een kleine, maar hechte groep van medewerkers. Je werkt daar echt met elkaar. Heel informeel. Iedereen staat ook op de werkvloer. Omdat Murphy’s maar en kleine store is, met niet zo heel veel medewerkers, moet je als assistent en Store Manager gewoon op de vloer meewerken. Soms sta je in de keuken, ontbijtjes en hamburgers te maken, of je loopt de hele ochtend of middag in de pub bestellingen op te nemen en te serveren. Alex, vertel eens wat of je training in Ierland. Ik heb een geweldige tijd gehad in Ierland. Ik had het geluk daar te zijn met St. Patricksday (een Ierse nationale feestdag). Dat was een ervaring op zich! Het hele land leek wel groen gekleurd! Waar is ook erg goede herinneringen aan heb is het bezoek dat ik heb mogen brengen aan de Jameson fabriek (Jameson is een Ierse whiskey) Heel bijzonder. Verder heb ik veel over de Ierse cultuur geleerd, het Ierse bier geproefd en heerlijk gegeten! Een mooi beeld wat je terug kan zien bij Murphy’s! Bedankt voor jullie tijd en heel veel succes en plezier bij Murphy’s!

Hoe bevalt het om bij Murphy’s te werken? Zowel Anne, Iris en Alex vinden het heel erg leuk bij Murphy’s. Het is een aparte plek binnen Schiphol. Omdat het een eigen ingang heeft waar je via een gang pas Murphy’s inloopt, lijkt het net alsof je niet meer op een luchthaven bent. Het is een wereld die op zich zelf staat. Omdat het een echte Ierse pub is, trekt het ook een bepaald publiek aan. De echte Engelsman of Ier, elk met hun eigen accent. Dat is in het begin wel het lastigste van het werken bij Murphy’s … het verstaan van je gasten! Maar na een aantal dagen dan weet je wel wat de gast bedoelt, je kennis van de Engelse taal wordt er echt veel beter van. Zijn de verwachtingen, hoe het bij Murphy’s zou zijn, uitgekomen? Alle drie geven hier een bevestigend antwoord op. Alle drie gingen ze zonder vooronderstellingen bij Murphy’s aan de slag. Ze hadden verwacht dat het een leuke werkomgeving zou zijn, maar eigenlijk is het nog veel leuker dan dat ze dachten.

St. Patricksday in Murphy’s HOSTPITALITY | 13


Lintjesregen

lintjesregen

Een dag voor Koninginnedag regent het in Nederland traditioneel lintjes. Ook binnen HMSHost hebben we een ‘lintjesregen’ georganiseerd, waarbij de meest gastvrije collega’s een onderscheiding hebben ontvangen. Iedereen kent wel iemand die een ‘lintje’ verdient. Want overal zetten mensen zich in voor de meest uiteenlopende zaken. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Mensen met bijzondere verdiensten voor het team en/of de gast hebben dit speciale HMSHost lintje ontvangen. Deze collega’s wilden we graag in ’t zonnetje zetten, een blijk van waardering geven voor hun inzet. De collega’s die een lintje hebben ontvangen, hebben daarnaast ook een oorkonde ontvangen en konden samen met hun collega’s genieten van oranje tompoezen.

14 | HOSTPITALITY


lintjesregen

HOSTPITALITY | 15


nieuws

10!

met interne audiT

GEFELICITEERD!

Op regelmatige basis worden alle HMSHost verkooppunten gecontroleerd op bijvoorbeeld schoonmaak, bereiding van de gerechten en temperatuur van producten. De zogenaamde interne audit. Een belangrijk controlemiddel om ervoor te zorgen dat we met z’n allen op een verantwoorde manier met eten & drinken omgaan. Zo voorkomen we bijvoorbeeld dat gasten ziek worden door kruisbesmetting van bacteriën. Op maar liefst 79 (!) onderdelen wordt een verkooppunt getoetst. Dat gebeurt 1x per kwartaal bij de grote Stores en de kleine Stores krijgen 2x per jaar een keuring. Dit wordt uitgevoerd door zowel de

afdeling F&B – kwaliteitscontrole en door een extern bureau: Sensz. De meeste verbetering is te halen op hygiëne, de juiste codering en de juiste temperatuur. Ben daarom bewust hoe je werkt en hoe je hier je voordeel mee kan doen. Juist omdat er zoveel punten bekeken worden, komt het slechts sporadisch voor dat een verkooppunt overal goed op scoort. Maar het Market Foodcourt Lounge 2 heeft wel een 10 behaald met het ­­koffie-eiland. Daarom werden de medewerkers getrakteerd op een heerlijke

Consumers Awards

Corporate Responsibility Award De Corporate Responsibility Award werd uitgereikt aan de concessionaris op Schiphol die de grootste bijdrage heeft geleverd op het gebied van duurzaamheid. HMSHost heeft een breed aanbod van duurzame producten; dit bestaat onder ander uit gecertificeerde koffie en thee tot 800.000 verkochte duurzame sandwiches. Ook de toepassing van duurzame materialen bij de bouw en inrichting is een bewuste keuze van HMSHost.

HMSHost Schiphol Airport heeft drie prijzen

Guest Friendliness Award De Guest Friendliness Award wordt uitgereikt aan het concept dat het meest in het oog springt bij de gasten op het gebied van gastvrijheid. Alle HMSHost horecalocaties hebben als doel om bij te dragen aan de ambitie van Schiphol om ‘Europe’s most preferred airport’ te zijn. Door het winnen van deze prijs, die wordt vastgesteld op basis van onafhankelijk marktonderzoek, wordt dit doel ook tastbaar gemaakt.

gewonnen tijdens het jaarlijkse terugkerende Schiphol Consumers Awards op 15 maart jl. De voor het eerst uitgereikte ‘Corporate Responsibility Award 2011’ is gewonnen door HMSHost. En als klap op de vuurpijl heeft HMSHost ook de ‘Guest Friendliness Award 2011’ gewonnen met het team van Délifrance Plaza en subcontractor McDonald’s in Lounge 3 op Schiphol. Het team van Market Foodcourt Lounge 1 heeft de ‘runner up’ prijs gewonnen.

16 | HOSTPITALITY


nieuws

Starbucks snapshots Om de kwaliteit van de Stores hoog te houden werken we met mystery reviews bij bijna elke store van HMSHost. Alleen bij Starbucks gaat het een beetje anders, hier is het namelijk een snapshot. Deze wordt vanuit Starbucks zelf georganiseerd. Met de Snapshot word de Starbucks Store op 3 aspecten beoordeeld; service kwaliteit, product kwaliteit en netheid van de store. De uitkomst hiervan wordt omgezet in een score.

Het doel van HMSHost is om 90% of meer te scoren en natuurlijk het liefst 100%. En dat is gelukt! Vorige maand kregen we het leuke nieuws dat Starbucks Lounge 3, als eerste van Schiphol, een score had gehaald van 100%! Maar daar bleef het niet bij, deze maand scoorde ook Starbucks Arrivals 4 een score van 100%! Dit laat zien hoe we zijn gegroeid met onze Starbucks stores en deze stijgende lijn willen we natuurlijk ook vol blijven houden.

Amsterdam Airport Schiphol heeft samen met HMSHost Schiphol Airport het startsein gegeven voor de campagne ‘Share Your Food, Feed a Child’, een social media campagne voor UNICEF. Met deze social campagne helpen HMSHost en Schiphol UNICEF bij haar werk voor kinderen wereldwijd, bijvoorbeeld in de Sahel waar op dit moment duizenden kinderen ernstig ondervoed zijn.

Share your food - campagne Gasten op Schiphol komen via www.schiphol.nl/shareyourfood terecht op de campagnepagina. Hier kiest de deelnemer zijn of haar favoriete restaurant en gerecht op Schiphol. De keuze wordt vervolgens na goedkeuring van de deelnemer ‘geshared’ en daarmee op de eigen Facebook prikbord geplaatst. Schiphol en HMSHost Schiphol Airport doneren per geshared gerecht 20 cent aan UNICEF, die met dit bedrag een ernstig ondervoed kind helpen en bijvoorbeeld kan voorzien van extra voedzame melk.

In de terminal achter de paspoortcontrole komen reizigers in aanraking met verschillende creatieve campagne uitingen. In de restaurants worden de gasten aangespoord om hun favoriete maaltijd te delen op Facebook. Ook zijn de gedeelde maaltijden zichtbaar op een feed naast de schermen waarop de vluchttijden te zien zijn. Op deze zogenaamde ‘food feed’ zien reizigers de favorieten gerechten van andere luchthavenbezoekers en weten ze direct waar ze lekker kunnen eten voordat ze het vliegtuig in stappen. HOSTPITALITY | 17


even voorstellen

kennismaken met ReVoliÑo Benschop Sinds kort is het team van de Technische Dienst uitgebreid met een nieuwe collega, te weten Revoliño Benschop. Deze nieuwe ­(flex-) collega zal voornamelijk op de zaterdag en in schoolvakanties het team van de TD gaan versterken. In deze rol zal hij geregeld bij jullie op de afdeling aan het werk zijn. Tijd om nader kennis te maken met Revoliño.

Als we met Revoliño over zijn achtergrond praten, komt al snel één ding naar voren en dat is zijn bijzondere voornaam. “Ja, dat hoor ik vaak. Mijn naam is een verbastering van de Braziliaanse oud-voetballer Rivelino (zie onder)”. Zo’n bijzondere naam past goed bij Revoliño’s roots, die naast Surinaams ook Braziliaans, Indonesisch en zelf deels Fries is”. Naast zijn werk bij HMSHost, is Revoliño student. Hij ziet zijn nieuwe job dan ook als een ideale bijbaan om te combineren met zijn studie HBO Aviation Engineering. “Eigenlijk wil ik graag piloot worden, maar op dit ogenblik biedt dit weinig perspectief. Daarom ben ik een alternatieve studie gaan doen in de luchtvaart. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn studie en met deze opleiding word ik klaargestoomd om aan de slag te gaan als technisch ingenieur in de luchtvaartindustrie.”

“HMSHost is een open en gezellige organisatie.” Revoliño is bij HMSHost terecht gekomen via de vriendin van zijn neef. Zij tipte Revoliño op het bestaan van HMSHost. Werken op Schiphol sprak hem zeer aan gezien zijn affectie met de luchtvaart. Neem daarbij dat Revoliño een grote interesse heeft voor techniek en IT en een match is snel gemaakt. In januari 2012 is de 21-jarige Revoliño begonnen bij HMSHost en na een inwerkperiode van twee maanden, is hij sinds kort zelfstandig op zaterdag gaan werken. Tijdens de inwerkperiode is Revoliño ingewerkt door Willem, die hem de kneepjes van het vak heeft geleerd en hem heeft geïntroduceerd binnen de organisatie. Over zijn eerste ervaringen bij HMSHost is Revoliño zeer positief. Zo ervaart hij HMSHost als een open en laagdrempelige organisatie, totaal anders dan zijn vorige bijbaan in de kledingbranche. Ook typeert Revoliño de werkomgeving als “gezellig” en gaat hij “met plezier naar zijn werk”. Wel heeft Revoliño vooral affectie met het technische proces, want op de vraag ‘wat hij heeft met horeca’ volgt het veelzeggende antwoord “ik hou van lekker eten, maar dat is dan ook alles…”.

Rivelino (São Paulo, 1 januari 1946) speelde van 1965 t/m 1978 92 interlands voor Brazilië en werd gezien als één van de beste voetballers van zijn generatie. De Braziliaan werd beroemd om zijn beroemd zijn enorme snor en om zijn unieke ‘flip-flap’ schijnbeweging. 18 | HOSTPITALITY


hmshost cup

EK lBQ -cup a B 7 x 7 i n u is de j 5

een heerlijke zomeravond waabij je kan

Voetballen, BBQ-en chillen Schrijf je team van minimaal 7 collega’s in vóór

24 mei a.s.

7

x7

12

HMSHost

B alB Q c u p

20

HOSTCUP ’12

HOSTPITALITY | 19


Panoramaterras bij Dakota’s Restaurant & Bar geopend!

Hoe fijn is het om op het terras in het zonnetje te zitten? Een heerlijke cappuccino, een koel drankje of een lekker glaasje rose terwijl je kijkt naar het mooiste panorama-uitzicht over Schiphol? Je bent daarvoor van harte welkom op het buitenterras bij Dakota’s Restaurant & Bar op de 3e etage. 20 | HOSTPITALITY


HMS Hostpitality #3 2012