Page 1

#weUniaden

Uniaden tipsar


Namn: Axel Arén Utbildning: Civilingenjör energiteknik Drömföretag på Uniaden 2014: 1) Vattenfall 2) ABB AB 3) Sweco

Varför tycker du att man ska besöka Uniaden? Uniaden finns till för att knyta samman studenter med företag. Inspirationsföreläsningar arrangeras, 100 framstående företag kommer till Umeå den 28 Januari, enbart för att rekrytera studenter. Utnyttja detta. Hur tycker du att man ska förbereda sig inför Uniaden? För mig är situationer som kan uppkomma under mässdagen som till exempel att ta kontakt med ett företag för att försöka få in en fot mer eller mindre besvärliga. Det bästa sättet för mig att få situationen till mig just mindre besvärlig är att förbereda mig själv. Kolla upp vilka företag som kommer till Uniaden, som du är intresserad av! Googla företagets hemsida, få lite koll på läget. Om det finns möjlighet till kontaktsamtal, är det ett ypperligt tillfälle att under lite lugn och ro få en chans att sälja in sig. Det är heller inte helt fel att på mässdagen ta en extra funderare på vad man ska ha på sig. What is your icebreaker? What´s your icebreaker, i en enda fras känns smått omöjligt. Ska jag dra till med något får det bli ”jag vill jobba hos er”. Hur som helst, jag har i alla fall tänkt att se till att få en bra kontakt med några särskilda företag. Min plan är som följer. Tänka på förberedelserna som sagts ovan. Se till att visa intresse och engagemang. Smid en liten plan för hur man ska kunna sälja in sig själv. Stick ut, helst på ett bra sätt. Något som är viktigt och som jag själv brukar glömma är att ge ett namn till sitt ansikte, även kallat presentera sig själv.


Axel tipsar


Lisa tipsar


Namn: Lisa Sterner Utbildning: Civilekonomprogrammet med internationell inriktning Drömföretag på Uniaden 2014: Umeå näringslivsservices pool av unga, lokala företag som jag tror kommer bjuda på mycket spännande. Andra intressanta kandidater är Ikea och SCA.

Varför tycker du att man ska besöka Uniaden? För att: Hurra!! Äntligen, har man möjlighet att leva ut sin nyfikenhet och fråga ut sina framtida kollegor och arbetsgivare om hur det i själva verket är att jobba för Strålsäkerhetsmyndigheten, Eniro och Nordea! Istället för att deppa över snö, slask, tentor och föreläsningar: ladda! Passa på att redan nu börja klura ut specifika, ’to the point’ frågor att ställa. Hur funkar det egentligen med lönen? Hur är firmafesterna? Hur många kafferaster får man maximalt ta ut på en dag? Hur tycker du att man ska förbereda sig inför Uniaden? Att googla är alltid en bra utgångspunkt. Spana särskillt in Uniadens sprillans nya MÄSSKATALOG där företagen skrivit lite om sig själva! Med andra ord: kolla upp vilka företag det är som kommer och vad de egentligen sysslar med en gång för alla. Maxa sedan mässan genom att ta tag i dom som matchar dina intressen bäst. Vem vet, lite gott snack senare och du har kanske plötsligt en plats på ditt drömbolags summer internship! What is your icebreaker? Med ett glatt & öppet leende, ett stort kliv framåt, en utsträckt hand och ett rungande ”hej!” är man redan en bra bit på vägen.


V채lkommen till Uniaden den 28 januari! 10.00 - 16.00

#weUniaden

www.uniaden.com

Uniaden tipsar  

Dag 2 på Uniaden tipsar. Här kan du läsa om hur andra studenter tipsar om hur man ska bästa möjliga sätt få ut mycket av mässan!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you