Page 1


UngKolding

Selvstændige unge, der tager ansvar for fællesskabet! I UngKolding gør vi alt for at unge får et selvstændigt mindset og lærer at tage ansvar for fællesskabet. I UngKolding får unge ikke karakterer, men de udvikler sig til at have karakter. De unge tager ansvar for fællesskabet og får et selvstændigt mindset, således de er bedre rustet til fremtidens udfordringer.

UngKolding er rundet af folkeoplysningen og forener treenigheden af faglig læring, personlig og social udvikling. Her kan man fordybe sig og indgå i nye fællesskaber. Når unge vælger at bruge deres fritid i UngKolding, er det fordi vi tilbyder rum til fordybelse uden pres og panik. Samtidigt virker det som en ekstra motivationsfaktor for læring, at UngKolding er et frivilligt tilvalg i øjenhøjde. Mikkel Villadsen Ungdomsskoleleder UngKolding


Kære unge & forældre UngKolding tilbyder unge fra 7. klasse til og med 18 år et stort udvalg af forskellige læringsfag og oplevelser. I dette program har I mulighed for at finde et match, der vil udfordre de unges læring og nysgerrighed. At være en del af UngKolding er også en mulighed for at finde et andet fællesskab end de normale skolekammerater. Vores fritidstilbud består af tre forskellige muligheder: • • •

Fritidshold Weekend & ture Ungdomsklubber

Fritidshold Vi har inddelt vores fritidshold i ni kategorier, så det skulle være lidt lettere at finde det helt rigtige hold, som kunne have din interesse. Som udgangspunkt er alt undervisning gratis, men på enkelte hold kan der dog være en egenbetaling. Fritidshold er forskellige hold, der som oftest afvikles over 13 uger med en fast ugentlig mødedag. Mødetiden er som hovedregel 18.30-21.15. De fleste fritidshold starter undervisningen i uge 37. Til undervisning på fritidshold er der mødepligt og vi forventer at få afbud, hvis man ikke kan deltage i undervisningen.


Weekend & ture På vores weekend og ture er der mulighed for at få spændende og sjove oplevelser med jævnaldrende. Vi har mange spændende weekendhold og vi har også ture til forskellige steder i Danmark. På nogle weekender og ture er der egenbetaling.

Ungdomsklubber UngKolding har ungdomsklubber følgende steder: • • • • • • •

Christiansfeld Vamdrup Lunderskov Lyshøj Fabriksvej C.F. Tietgensvej Skovparken

Alle ungdomsklubber er gratis. Man behøver ikke at gå til undervisning for at komme i ungdomsklubberne. Ungdomsklubberne er stedet, hvor unge kan mødes under uformelle former. Dette kan være sammen med skolekammerater, men også sammen med andre unge man bare ikke har mødt endnu. Ungdomsklubberne er indrettet til (og i flere tilfælde i samarbejde med) unge, så de indbyder til fællesskab og fede aktiviteter. Alle klubber er bemandet med uddannet personale. Se åbningstiderne for ungdomsklubberne på www.UngKolding.dk


RAP-LOUNGE Er du vild med Rap-musik? Kunne du tænke dig at lave dine egne tekster og musik? Så er det RAP-LOUNGE du skal melde dig til. Vi har to hold: Et begynderhold for dig der er helt grøn i rappens verden og et fortsætter hold for dig der har lidt erfaring.

Bocart Her vil du arbejde med flere forskellige motortyper samt alle dele, der hører med til at holde en Bocart kørende. Du vil få et sikkerhedskursus og så skal du selvfølgelig ud på banen og køre ræs!

UngKolding fortsætter aktiviteterne for at give børn og unge mulighed for en meningsfuld fritid samt for at modvirke ensomhed. UngKolding følger de til enhver tid gældende retningslinjer fra Sundhedsmyndighederne. Hvis du har spørgsmål så kontakt UngKolding på ung@kolding.dk eller telefon: 79 79 70 70.


KlubRåd

UngKoldingRådet

Har du en mening og tør du blive udfordret – så skal du melde dig ind i dit lokale klubråd!

Hvis du gerne vil have større indflydelse, så er UngKoldingRådet lige noget for dig!

Hver ungdomsklub har et klubråd, der laver arrangementer, kommer med forslag til ændringer i indretningen og meget andet. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for fællesskabet, så er det klubråddet, du skal være en del af.

I UngKoldingRådet har du mulighed for at påvirke alle UngKoldings tilbud, og du bliver en naturlig del af den gruppe, som bliver spurgt til råds, når der sker ændringer i UngKolding.

Det er for dig, der vil være med til at skabe fede muligheder og et fedt ungemiljø.

Derudover har du via UngKoldingRådet mulighed for at deltage i bestyrelsesarbejde, Folkemødet på Bornholm, UngDanmark samlinger for unge i alle landets ungdomsskoler og meget andet.


Slå et op af Mari e J ense n

anuar 2 021 4. 3 0 .jjuni ju li 2021

He y de ru de . .. på ve j i k l u bb e n. Hå be r vi se s d er he n ne ?

S låe t o p af Tr in e U ng Ko ld i ng


KATEGORIER

UngKolding har inddelt holdene i 9 kategorier, for at du lettere kan danne dig et overblik over de fritidstilbud vi har til dig.

Demokrati: Vær med til at skabe spændende ungemiljøer i vores klubråd. Tilmeld dig UngKoldingRådet og få indflydelse på hele UngKolding.

Motor & ræs: Kør gokart, bocart og få sorte fingre når du skruer i motoren. Du kan også tage traktorkørekort.

Design & kreativ: Slip fantasien løs i arbejdet med stof, glas, papir, maling, plast, genbrugsmaterialer og meget mere. Lær at arbejde fra idé til færdigt produkt. Bliv en del af vores cosplayhold eller et af krea-fællesskaberne.

Musik & dans: Få sved på panden i danselokalet, lær at spille guitar eller rappe. Du kan også synge i kor eller lære at spille elektronisk musik.

IT & medier: Væk dit indre geni, lær at blogge, spil på vores gaming-computere, gå til LAN-party, print på 3D-printere, fremstil på vores lasercutter eller tag de flotteste fotos. Kom til brætspilscafe, hvor vi prøver kræfter med både nye og gamle brætspil eller bliv en del af vores rollespil – pen and paper fællesskab. Mad & livsstil: Lav lækker mad i køkken og over bål. Bag masser af kager. Find den indre ro gennem yoga og mindfulness. Læg den perfekte makeup. Lær om jobbet som babysitter eller bliv klar til fritidsjob.

Sprog & kultur: Interesser du dig for udenlandske sprog og andre kulturer? Vi tilbyder japansk, koreansk, spansk, fransk, arabisk, italiensk, russisk og kinesisk. Skolefag: Bliv dygtigere til matematik, dansk og andre skolefag. Undervisning til dig der er virkelig dygtig og til dig der har brug for et ekstra skub med det faglige. Sport & outdoor: Boksning, løb, basket, cykling eller fitness, så er det her du kan finde et hold, der passer til dig. Du kan også klatre i høje træer eller lære at windsurfe og paddleboarde.


Fra yt til nyt


UngKolding har fritidshold i Italiensk, Kinesisk, Japansk, Koreansk, Fransk, Arabisk, Russisk og Spansk

Du kan arbejde i forskellige workshops som: Japansk sprog, Koreansk sprog, Mangategning og Det asisatiske Køkken. Kom og vær med til en hyggelig dag med Asien som fælles omdrejningspunkt. Lørdag den 6. november kl. 11.00-17.00 Pris: 25,- kr. inkl. frokost.

Du kan arbejde i forskellige workshops som: Det spanske sprog, Det sydamerikanske køkken og latinamerikanske danse. Kom og vær med til en hyggelig dag med Sydamerika som fælles omdrejningspunkt. Lørdag den 27. november kl. 11.00-17.00 Pris: 25,- kr. inkl. frokost.


LAN-ONLINE

Online-turneringer i LOL, CS:GO, Fortnite, FIFA og andre spil. Spil online med dine venner og andre gamere. LAN-Party 1: Sdr. Bjert, 17. - 19. september. LAN-Party 2: Vamdrup, 29. - 31. oktober. LAN-Party 3: Sdr. Vang, 3. - 5. december.

MIX-GAMING LØRDAGE

Vil du spille igennem, så meld dig til Mix Gaming lørdage. Vi mødes i UngKoldings top udstyrede Gamerlokale på Fabriksvej og spiller en hel dag. Vi spiller de spil som du gerne vil. Lørdag den 9. oktober Lørdag den 20. november Lørdag den 11. december.

FIFA-ATLETERNE

Vil du være god til FIFA? Og hvem ved, måske nå hele vejen til toppen, så kom i gang med træningen her. Det kræver vedholdenhed, samarbejdsevner og vilje til altid at ville hjælpe dine kammerater. Vi spiller online og deltager i FIFA-events forskellige steder i Danmark, hvis du tør udfordre de allerbedste i gamet.


NA THOLDET

� en oplevelse du aldrig vil glemme!

DEN STORE PIZZADYST


Vi har ungdomsklubnær dig i: Christiansfeld Vamdrup Lunderskov Lyshøj Fabriksvej C.F. Tietgensvej Skovparken

dk . r g fo ldin r e o id gK t s n ng .U i n w åb ww og på r te rne e t i e iv bb t aksklu e S m do g un

Som ung i Kolding Kommune har du mulighed for - helt gratis - at mødes med dine kammerater og få nye venner i vores syv ungdomsklubber. Ungdomsklubben er for alle unge fra 7. klasse til og med 18 år. I ungdomsklubben er der plads til alle. Her handler det om fællesskabet, om at kende sine egne og andres grænser og om at mærke omsorg og tryghed i gode rammer. I ungdomsklubben kan du lave alt det, du synes er fedt. Det kunne for eksempel være at høre musik, være kreativ, spille computer, tage på ture, spise aftensmad eller noget helt andet.


Skal du gøre følgende: 1. På www.UngKolding.dk skal du finde et hold i færdselsrelateret førstehjælp. Tilmeld dig og betal for holdet. 2. Når holdet i færdselsrelateret førstehjælp er gennemført, kan du tilmelde dig et knallerthold. 3. Når du tilmelder og betaler på www.UngKolding.dk skal du være særlig opmærksom på, at holdet løber over flere datoer og måske forskellige ugedage, og at du skal være med til hele forløbet for at få dit knallertkørekort. 4. Det er dit eget ansvar at få datoerne noteret. Du får en sms som reminder få dage før holdet begynder.

Yderligere oplysninger på www.UngKolding.dk under menupunktet knallert.


FRITIDSHOLD FORÅR 2021

HUSK du sk tilmelde dig den 6. sept

DEMOKRATI UngKoldingRådet, CFT, Onsdag 18:30-21:10 Klubråd, alle ungdomsklubber, Onsdag 19:00-21:00

DESIGN & KREATIV Akvarel og Blæk, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Kreaværkstedet, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Cos-play, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Manga og anima, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Glaskunst, CFT, Onsdag 18:30-21:15 De grønneste fingre, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Re:Jewly, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Potrætmaleri, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Strikke - hækle cafe, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Genbrugstøj Design, FAB, Torsdag 18:30-21:15 Fra yt til nyt, FAB, Torsdag 18:30-21:15

FORKORTELSER CFT=C.F.TIETGENSVEJ 7C FAB=FABRIKSVEJ 22 CHR=CHRISTIANSFELD SKOV=SKOVPARKEN VAM=VAMDRUP

IT & MEDIER

E-sport mix, FAB, Tirsdag 1 Rollespil - pen og papir, FAB, Tir Væk dit indre geni, FAB, Tirsd Foto og Billeder, CFT, Onsda Blogger/ influencer, CFT, Onsd Pimp din PC, FAB, Onsdag Gamedesign, FAB, Onsdag 3D Print, FAB, Onsdag 18 FIFA-atleterne, CFT, Torsdag Brætspilscafe, FAB, Torsdag Mix Gaming, FAB, Torsdag

LYS=LYSHØJ


MAD & LIVSSTIL

kal g senest tember

MO TO Go Bo kart R

Outdoormad, CHR, Mandag 18:30-21:15 Konditor Banditter 1, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Klar til fritidsjob, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Coop crew, CFT, Tirsdag 10:00-14:00 Street food, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Yoga og mindfullness, FAB, Tirsdag 18:30-20:30 Make up og hudpleje, VAM, Tirsdag 18:30-21:15 Score mad, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Løvens hule, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Konditor Banditter 2, FAB, Onsdag 18:30-21:15 Girls team, FAB, Onsdag 18:30-21:15 Rygestopkursus, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Babysitter, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Det bæredygtige køkken, FAB, Torsdag 18:30-21:15 Grøn på tur, FAB, Torsdag 18:30-21:15 Brandkadetter, FAB, Torsdag 18:00-21:00

&R

1 Bo cart 1 , CHR c , Tra art 2 CFT, , Man Bo ktort , CFT Tirsd dag Go cart 3 eori, , Ons ag 18 18:30d :3 kar F 2 , t 2 CFT, AB, O ag 18 0-21:1 1:15 , CH Tor :3 5 18:30-21:15 n R, T sda sdag 0-21:1 rsdag 18:30-21:15 ors g 18 16:0 5 dag :30 0 dag 18:30-21:15 18:3 -21:15 -19:00 ag 18:30-21:15 0-2 1:15 dag 18:30-21:15 18:30-21:15 g 18:30-21:15 8:30-21:15 g 18:30-21:15 Guitar 1, CFT, Tirsdag 18:30-19-15 g 18:30-21:15 Guitar 2, CFT, Tirsdag 19:15-20:00 18:30-21:15 Guitar 3, CFT, Tirsdag 20:30-21:15 Musik og Samspil, CHR, Tirsdag 18.30-21.15 Dance studie, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Elektronisk musik, CFT, Onsdag 18:30-21:15 RAP-LOUNGE fortsætter, SKO, Onsdag 18:30-21:15 RAP-LOUNGE begynder, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Sang / Kor, CFT, Torsdag 18:30-20:30

R

ÆS

MUSIK & DANS


SKOLEFAG LektieCafe 1, CHR, Mandag 18:30-21:15 LektieCafe 2, LYS, Mandag 18:30-21:15 Matematik FP, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Dansk - udvekslingsstuderende, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Dansk FP, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Engelsk Lektiehjælp, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 LektieCafe 3, VAM, Tirsdag 18:30-21:15 Tysk, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Online lektiecafé, CFT, Onsdag 18:30-21:15 LektieCafe 4, LUN, Onsdag 18:30-21:15 Engelsk FP (9.kl og op), CFT, Torsdag 18:30-21:15 Dansk - Lektiehjælp, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Matematik Lektiehjælp, CFT, Torsdag 18:30-21:15 LektieCafe 5, SKO, Torsdag 18:30-21:15

SPORT & OUTDOOR

SPROG & KULTUR

Italiensk, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Russisk, CFT, Tirsdag 18:30-21:15 Koreansk, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Spansk begynder, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Arabisk, FAB, Onsdag 18:30-21:15 Japansk, FAB, Onsdag 18:30-21:15 Spansk øvede, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Kinesisk, CFT, Torsdag 18:30-21:15 Fransk, CFT, Torsdag 18:30-21:15

Skater Scoot, LUN, Mandag 18:30-20:30 Tøsefitness 1, CFT, Tirsdag 18:30-19:45 Tøsefitness 2, CFT, Tirsdag 20:00-21:15 Basketball, CFT, Tirsdag 18:30-20:30 Skaterhold, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Klatring, FAB, Tirsdag 18:30-21:15 Street basket, SKO, Tirsdag 18:30-20:30 Skak, VAM, Tirsdag 18:30-21:15 Fitness 1, CFT, Onsdag 18:30-19:45 Fitness 2, CFT, Onsdag 20:00-21:15 Jagttegn, CFT, Onsdag 18:30-21:15 Cykelholdet, CFT, Onsdag 18:30-20:30 Windsurfing, FAB, Onsdag 17:00-20:00 Boksning for piger , CFT, Torsdag 18:30-20:30 Stand Up Paddle Board, FAB, Torsdag 17:30-21:00 Løbeholdet, FAB, Torsdag 18:30-20:00 FORKORTELSER CFT=C.F.TIETGENSVEJ 7C CHR=CHRISTIANSFELD SKO=SKOVPARKEN

FAB=FABRIKSVEJ 22 VAM=VAMDRUP

LYS=LYSHØJ


WEEKEND & TURE Djurs Sommerland, CFT, 4. september, Pris: 300,- kr. SUP weekend ved Jels sø, CFT, 11.-12. september, Pris: 100,- kr. Fodboldtur, CFT, 11.-12. september, Pris: 300,- kr. LAN-Party 1, Bjert, 17.-19. september, Pris: 0,- kr. Den store pizzadyst, CFT, 18. september, Pris: 50,- kr. Natholdet 1, FAB, 25. september, Pris: 150,- kr. UngKolding Fest, CFT, 2. oktober, Pris: 50,- kr. Krea weekend 1, CFT, 9.-10. oktober, Pris: 50,- kr. Mix Gaming lørdag 1, FAB, 9. oktober, Pris: 25,- kr. Cosplay København, VAM, 15.-17. oktober, Pris: 500,- kr. Tivoli friheden, CFT, 16. oktober, Pris: 300,- kr. Motorsportstur, CFT, 16. oktober, Pris: 200,- kr. Beauty Camp, CFT, 16.-18. oktober, Pris: 500,- kr. LAN-Party 2, VAM, 29.-31. oktober, Pris: 100,- kr. Den store bagedyst, CFT, 30. oktober, Pris: 25,- kr. Krea weekend 2, CFT, 30.-31. oktober, Pris: 50,- kr. Nathold 2, FAB, 5. november, Pris: 150,- kr. Asien lørdag, CFT, 6. november, Pris: 25,- kr. Åbent hus fritidshold, CFT/FAB, 13. november, Pris: 0,- kr. Århustur, CFT, 20. november, Pris: 300,- kr. Mix gaming lørdag 2, FAB, 20. november, Pris: 25,- kr. Sydamerika lørdag, CFT, 27. november, Pris: 25,- kr. Tech workshop, FAB, 27. november, Pris: 25,- kr. LAN-party 3, Sdr.Vang, 3.-5. december, Pris: 100,- kr. Bæredygtigheds weekend, CFT, 4.-5. december, Pris: 50,- kr. Cosplay weekend, FAB, 4.-5. december, Pris: 50,- kr. Juletur til KBH, CFT, 11. december, Pris: 350,- kr. Mix gaming lørdag 3, FAB, 11. december, Pris: 25,- kr.


Du kan kontakte UngKolding her: UngKolding C. F. Tietgensvej 7c 6000 Kolding 79 79 70 70 ung@kolding.dk

TILMELDING SENEST DEN 6. SEPTEMBER

Du kan finde flere oplysninger på www.UngKolding.dk

Afdelingsleder Ahmad Nasser ahna@kolding.dk 21 17 50 63 Afdelingsleder Michael Christensen micc@kolding.dk 30 54 66 11 Aftdelingsleder Trine Duedahl trhav@kolding.dk 91 16 81 75

Profile for ungkolding

UngKolding.dk - Fritidsprogram efterår 2021  

UngKolding.dk - Fritidsprogram efterår 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded