__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

AKTIVITETS KATALOG


Skab din egen ø på land med Ungdomsøen Kære spejder Dette katalog er udviklet af Ungdomsøen til Spejderdagen 2020, for at vise hvad den gode idé, spejderne fik i 2014, har udviklet sig til. I kataloget finder du et udsnit af aktiviteter udviklet AF, FOR og MED unge på Ungdomsøen. Fælles for alle aktiviteterne er, at de er centreres om Ungdomsøens dogmer og at du ikke behøver være fysisk til stede på øen for at deltage.

og fællesskaber. Øen er åben for besøg hver dag hele året rundt og ALLE er velkomne. Vi har løbende større events og udvikler hele tiden nye Ungdomsø-projekter, som dig og dine venner kan deltage i eller være med til at skabe. Hver første lørdag i måneden er der for eksempel gratis aktiviteter og rundvisninger til ”Åben Ø”, og I er altid velkomne.

Aktiviteterne udgør kun en brøkdel af det potentiale som Ungdomsøen lægger op til. Derfor håber vi også, at I vil bruge øen på jeres helt egen måde og måske vil være med til at udvikle flere og nye aktiviteter for andre børn og unge. Ungdomsøen åbnede i august 2019, og den er nu klar til at blive indtaget af unges vilde ideer, skabertrang

Ungdomsøen er en platform, som skabe møder på tværs og hvor vi kan lære af andre, der også bruger faciliteterne. Uanset om det er spejdere, rollespillere, lystfiskere eller noget helt fjerde. Vi glæder os til at udvikle, skabe og opleve med jer!

Ø-hoj! side 2

fra Ungdomsøen


indhold 4

Ungdomsøen

5

Ø-fakta & baggrund

6

Ungdomsøens dogmer

8

Aktiviteter

10

DIY-Ø

12

UPS-bogen

14

Planlæg dit besøg

16

Flaskeposten

18

Drømmenes Ø

20

Ø-pagt

22

Speed-dating

24

Debat-Øen

26

Skab et Ø-samfund

28

Tænk nyt!

30

Besøg øen

34

Vi ses på Ungdomsøen

side 3


ungdomsøen Ungdomsøen er en fysisk ø og et udviklingscenter for hele Danmarks ungdom. Det er et gammelt militærfort midt ude i Øresund, hvor alle unge kan arrangere vilde events, deltage i aktiviteter og møde nye venner. Det er et fristed med højt til loftet og vind i sejlene Ungdomsøens vision er at være platformen for de næste generationers vigtigste samfundsbevægelser. Den skal styrke generationer af unge i at blive aktive, engagerede og nysgerrige mennesker, som tager ansvar for hinanden, fællesskabet og udviklingen af vores samfund. side 4


Ø-fakta og baggrund Ø-fakta Øen er verdens største kunstigt anlagte ø, som ikke er landfast. Der er 50.000 m2 – det vil sige 7,5 fodboldbaner – fordelt i skæve rum på tre etager. Øen skabes af unge, men ALLE er velkomne! Færgen sejler året rundt, men kun i rutefart fra april til oktober. Prisen er fra 60 kroner tur/ retur for unge mellem 15 og 25 år. Der bor syv på øen, hvoraf fire er Giv-et-årfrivillige, som passer på fortet, viser rundt og byder besøgende velkommen.

Baggrund for øen Fortet blev bygget i 1890 med formålet at beskytte Danmark. I 2015 blev fortet købt med støtte fra Nordea-Fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, som valgte at øen skulle være en ø for hele ungdommen og ikke bare spejderne. De blev dermed ansvarlige for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. Efter fire års renovering, 70.000 frivillig-timer og 128 millioner doneret fra Nordea-fonden, åbnede øen i august 2019 med en åbningsfest med over 1000 gæster på øen til musik, leg, udforskning, og hvad der ellers hører til af fejring når ungdommen får foræret en ø! side 5


Ungdomsøens dogmer doing>learning ung for ung forstyrrelse ægte åbent ø—land side 6


På Ungdomsøen har vi fem dogmer. De er udviklet af unge og for unge. De er retningsgivende for aktiviteter på Ungdomsøen og er vores pejling på Øens retning. Doing > learning På Ungdomsøen er der plads til at fejle. Det vigtigste er nemlig, at du prøver og handler i fællesskab. Ung for ung Ungdomsøen er en ø FOR, AF og MED unge. Vi skal tro på unges evner og give dem reel indflydelse. Forstyrrelse Ungdomsøen skal udfordre, forstyrre normer og give nye perspektiver på verden. Vi skal udfordre vaner og traditioner og gøre noget andet, end det vi plejer. Ægte åbent På Ungdomsøen er der mange døre ind, så alle har lyst til at være med. Øen skal samle individer – der ikke naturligt finder sammen – i nye forpligtende fællesskaber. Ø — land Ungdomsøen er ikke bare noget vi leger. Den skal skabe forandring, som kan mærkes ud over sine fysiske rammer. Man behøver altså ikke være på øen for at lave ungdomsø-aktiviteter.

dogmer side 7


Aktiviterne i dette katalog er skabt med udgangspunkt i Ungdomsøens dogmer. På Ungdomsøen har vi fem dogmer, som vi bruger, når vi udvikler aktiviteter. For eksempel er alle aktiviteterne i dette katalog lavet af unge for andre børn og unge, og I vil sikkert opleve, at nogle af dem er lidt anderledes, end I plejer. Til hver aktivitet kan man hente en printvenlig A4-side på Ungdomsøens hjemmeside. På adressen: www.ungdomsoen.dk/spejderdagen Så behøver du kun printe lige netop den aktivitet, du planlægger at lave.

doing>learning ung for ung forstyrrelse ægte åbent ø-land side 8

• DIY-Ø • UPS-bogen • Planlæg dit besøg • Flaskeposten • Drømmenes Ø • Ø-pagt • Speed-dating • Debat-øen • Skab et Ø-samfund • Tænk nyt..!


ak tivi teter


DIY-Ø Deltagere: En eller mange, det bestemmer I selv. Formål: Forsøg jer frem, og forvent ikke nødvendigvis et godt resultat. Forberedelse/materialer: Grønne fingre, en masse grønt, og potter. Vi bruger en masse af verdens natur, og vi smider også en masse væk, som absolut ikke er nødvendigt at skille os af med. Hvorfor smider vi avokadostenen ud? Og hvorfor køber vi gær hele tiden? I stedet for at gendyrke, og nyde, at dit affald gror igen? Faktisk kan du gendyrke en hel del grønsager ganske simpelt! Vi håber, I vil bruge ressourcer bedre, nu hvor I får nye idéer.

Corona-special: Alt dette er oplagt at gøre hjemme, så god fornøjelse!

side 10


doing>learning Sådan gør I: Grøntsagsgenbrug Salat: Gem bunden af salaten I har købt. Sæt den i vand, og når du kan se nye blade og rødder, planter I salaten over i jord. Bladene vil vokse sig store og kan bruges igen og igen. – I kan plante kål på samme måde som med salat. Forårsløg og porrer: Kan vokse videre med rødderne, der sidder i bunden. Forårsløg og porrer er nemme at få til at gro. I skærer den over cirka en til to centimenter fra bunden og kan derefter genplante bunden. Find en urtepotte med jord, og stik en finger ned i jorden for at gøre plads. Så sætter I den lille bund med rødderne først ned i jorden, og så er den plantet. Når den først har slået rødder, kan den vokse meget. Ingefær: Læg ingefærklumper i vand i cirka et døgn, og plant den derefter i en potte med jord, sæt den ikke alt for dybt nede, og husk at plante med vækstknopperne opad. Rimelig hurtigt kan den sætte lange blade, som sagtens kan spises. Husk efter lidt tid at plante den om til en større potte, så den også kan vokse i rødderne og skabe ny ingefær. Gro svampe i kaffegrums: Man tænker tit, at kaffegrums er skrald, men det kan genbruges som nærrigsstof til at så svampe. Du kan gro en masse spændende svampe, og det tager kun seks uger, så kan du høste. Vi anbefaler, at du bruger denne opskrift: www.hrs.dk/about/svampedyrkning_ saadan-oestershatte Så en avokadosten, og få et flot træ: Mange frugter og grøntsager har en kerne, man kan plante igen. Avokado er en af dem, hvor avokadostenen, som mange smider ud, kan blive det smukkeste lille træ. Tag stenen ud af avokadoen, fjern skralden på stenen, stik fire tandstikker ind i den, og stil den i vand, så halvdelen af stenen er dækket til. Efter tre til fire uger er din spire klar til, at du sår den i en smuk potte. Surdej: Når man skal have en dej til at hæve, behøver man ikke altid købe gær, man kan også få sin dej til at hæve kun ved hjælp af vand og mel. Du kan se her, hvordan man kan gøre: www. valdemarsro.dk/surdej.

side 11


UPS-bogen Deltagere: Det ville nok være en fejltagelse at være færre end fem Formål: I skal indse, at det er okay at fejle, for det kan være med til at forme én som person. Forberedelse/materialer: Papir, skriveredskaber. Ungdomsøen mener, at hvis unge selv skal tage ansvar og forme deres egen tilværelse, så skal man være mere tilpas i hverdagen. Det skal være okay at lave fejl. Alle laver små UPS’er hver dag. Flere unge vil derfor gøre op med tidens tendenser ved at hylde og fejre alle UPS’er, og derfor har vi opfundet ”Den Store UPS-bog”, - som er en hyldest til alle de fejl, der er med til at forme os. Bøgerne blev første gang brugt på Roskilde Festival, hvor mere end 300 historier blev indsamlet, og lever nu videre til konstant udvikling. For at kunne hylde og fejre de fejl, som er med til at forme dig som menneske, er første skridt på vejen at tænke over dem, og tænke over, hvad du har lært efterfølgende.

side 12


doing>learning

Sådan gør I: 1. 2. 3. 4.

Brug et par minutter til at tænke over, hvilke fejl der har formet dig, som menneske Skriv, tegn, mal, eller andet – din fejl så andre kan forstå den Bevæg jer rundt og undersøg hinandens fejlbeskrivelser Sæt jer ned og forklar, hvad jeres fejl har lært jer. Når hver person er færdig med sin fortælling, fejres der i fællesskab ved klapsalver, knips med fingrene, råb, eller andet, som virker for jer

Corona-special: Tag snakken på en videochat. I stedet for at bevæge jer rundt mellem hinanden kan I lade det gå på tur.

side 13


Planlæg dit besøg Deltagere: Det er godt at være flere, så man kan blive inspireret af hinanden. Formål: Lær at brainstorme uden at bruge post-its og tuscher. Forberedelse/materialer: Computer. Før I kan få det rigtig sjovt på Ungdomsøen, skal I planlægge en smule. Til gengæld er I sikret en sjovere tur, hvis I lægger lidt tid og energi i den halvkedelige planlægningsfase. I skal nu sammen gøre planlægningsfasen sjov og anderledes. Det er væsentligt for jer, at I har styr på fakta i forhold til, hvad det koster, hvordan I kommer frem, og hvem der skal med. Det er det kedelige. Når I har styr på det, skal I til det sjove – Hvad skal I lave når I kommer til Ungdomsøen? Skal I benytte øens nuværende aktiviteter, såsom stratego og o-løb? Eller måske vil I lave verdens mindste tømmerflåde, som kan holde jer? Eller padle på SUP’s? Ungdomsøen er alle unges sted, og I må lave PRÆCIS det, som I har lyst til.

side 14


ung for ung

Sådan gør I: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Gå ind på Ungdomsøens facebook og instagram Find billeder af øen og aktiviteter. I har 15 minutter Alle skal finde tre billeder som repræsenter noget, man gerne vil opleve på Ungdomsøen Nu skal I præsentere jeres billeder for hinanden Har I valgt de samme billeder, og har I valgt dem af den samme grund? Udvælg herefter sammen de aktiviteter, I ønsker at lave på øen

Hvis I er tvivl, om der er noget I kan eller må… Så er svaret ja, det må I gerne, men I er også velkomne til at skrive til os på booking@ungdomsoen.dk eller ringe på 20 40 59 99 Er I også i tvivl om, hvorvidt I har råd til at komme ud på Ungdomsøen? Så kan vi hjælpe jer med at søge penge til en tur herud, her skal I også kontakte os for mere info.

Corona-special: I er helt sikkert vant til at være sammen, uden at være sammen – og det skal I bare blive ved med. I kan sagtens lave denne aktivitet uden at være fysisk sammen.

side 15


Flaskeposten Deltagere: Du kan gøre det alene, og du kan gøre det sammen med andre. Formål: Du gør en forskel – for dig selv, og for en anden ung. Forberedelse/materialer: Papir, skriveredskab, mobiltelefon. Det er simpelt, men gør en stor forskel! Du skal blot lave en flaskepost: Vælg, hvem du vil skrive til – det kan både være enkeltpersoner og grupper. Skriv en hilsen eller tegn en tegning. Tag et billede af din flaskepost, og send billedet af din flaskepost til flaskeposten@ungdomsoen.dk. Hvad sker der med min flaskepost? Vi deler din hilsen på vores facebookside ‘Flaskeposten fra Ungdomsøen’. Her kan alle kan læse den, blive inspireret og tagge venner i opslaget. Desuden samler vi løbende flaskeposterne sammen, og sender dem fysisk til modtagerne. Til sidst hænger vi alle flaskeposterne op på Ungdomsøen.

side 16


ung for ung

Sådan gør I: Hvem kan jeg skrive til? Du kan skrive dit brev til hvem du ønsker. Det kunne for eksempel være: • • • • • •

Ungerepræsentanten i Ungdomsøens bestyrelse. En udsat ung Kontoreleven hos DUF Bartenderen på Roskilde Festival Din yndlingsvært på DR Ultra En ensom ung på højskole

Download den printvenlige beskrivelse og læs mere om aktiviteten på: www.ungdomsoen.dk/spejderdagen.

Corona-special: For at hjælpe hinanden i denne svære situation kan du sende en kærlig og støttende hilsen, til en, du tænker, har behov for det. Læs flere ideer når du downloader aktiviteten.

side 17


Drømmenes Ø Deltagere: I skal mindst være to. Formål: Kom ud af de trygge rammer, og drøm det vildeste du kan. Forberedelse/materialer: Noget du kan bygge/tegne en model af/med. Hvis du vil lave en 3D-model, kan du bruge TinkerCAD (www.tinkercad.com), og printe den på Ungdomsøen. I har fået en Ø, hvor I kan gøre jeres drømme til virkelighed. Ungdomsøen er jeres og alle andre unges ø! Hvad vil I bruge den til? Vil I bygge en kæmpe scene til koncerter, en vild vandrutsjebane ned i havnen eller hyggekroge i alle de mange rum? Første skridt for at din drøm bliver til virkelighed er, at du deler den med dine venner, for så kan I sammen komme i gang med at skabe. I kan bygge en model i modellervoks, LEGO, tegne en tegning, lave en 3D-model. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

side 18


forstyrrelse

Sådan gør I: 1. Del jer ind i grupper af mindst to personer 2. Tal om jeres drømme-ø – hvad skal der være på øen, og hvordan skal det se ud? Husk, at alt er muligt! 3. Byg en model af jeres ø 4. Præsenter jeres modeller for mindst to andre 5. Kom eventuelt ud på øen, og print jeres 3D-model på vores 3D-printer

Corona-special: Videochat med dine venner, og byg hver jeres ø. Snak bagefter sammen og se, om jeres idéer kan udvikle sig, måske kombineres, eller noget helt tredje.

side 19


Ø-pagt Deltagere: Det er en fordel at være mange, men det kan lade sig gøre, hvis man er få. Formål: At åbne en frugtbar dialog om rammerne for et godt fællesskab og sætte nogle retningslinjer for gruppens ø-tur. Forberedelse/materialer: Find skriveredskaber, print spørgsmålskort og lav ø-pagtskabeloner.

Corona-special: Nogen aktiviteter kræver, at man kan være fysisk sammen, og Ø-Pagt er en af dem. Vi opfordrer jer derfor til at huske denne aktivitet, til I igen kan samles. side 20


forstyrrelse

Intro: NFS Grundtvig, var en af de personligheder, der for alvor talte om vigtigheden af fællesskabet som en del af menneskelig dannelse. Han mente, at det kun var ved at spejle sig i andre – i fællesskabet – at man kan finde ud af hvem man er, og hvem man gerne vil være. I dag indgår vi i forskellige fællesskaber; i skolen, i håndboldklubben, på festivaler eller gennem frivilligt arbejde. Fællesskaber er foranderlige og bevæger sig med tiden vi lever i. Vi er sammen på nye måder, og specielt gennem sociale medier er forskellige former for fællesskab omdiskuterede. For hvad er et fællesskab, og hvad skaber en fællesskabsfølelse mellem mennesker? I denne aktivitet er fællesskabet i fokus. I skal være med til at definere, hvad et fællesskab er, og hvad det betyder. Gennem dialog skal I udarbejde et fællesskabs-statement, som kan være med til at skabe rammerne for jeres tid sammen.

side 21


Speed-dating Deltagere: I hvert fald to. Formål: Mennesker er forskellige, og selvom man tror, man kender hinanden, gør man det ofte ikke helt. Forberedelse/materialer: Noget, der kan tage tid, speeddatingmenuer (findes på www.ungdomsoen.dk/spejderdagen) Det er vigtigt at kende hinanden, for at man kan have en stor forståelse for hinanden og acceptere, at ingen mennesker er ens. Og det er præcis det, som gør verden til et sejt sted at leve. Med Ungdomsøens speeddatingmenuer kommer I let omkring både sjove, anderledes og alvorlige emner.

side 22


ægte åbent

Sådan gør I: 1. Sæt jer i to rækker over for hinanden med front mod hinanden 2. Fordel speeddatingmenuerne til alle på én af rækkerne 3. Hvert andet minut ringer et ur og i rykker en plads til højre

Corona-special: Du kan nemt speeddate online. Det eneste, som det kræver, er en videochat.

side 23


Debat-Øen Deltagere: Mindst fem personer, men I kan være rigtig mange. Formål: I skal lære at acceptere andre, selvom deres holdning måske ikke altid er den samme som jeres Forberedelse/materialer: Find et reb, en klokke og print 10+ emnekort, et “for”-kort og et “imod”kort (alle kort kan findes på www.ungdomsoen.dk/spejderdagen)

side 24


ægte åbent

Intro: I et demokrati er debatten vigtig; at have muligheden for at ytre sin mening og argumentere for sin sag. Det er en arena, som specielt bruges af politikere for at debattere deres holdning i forhold til, hvilken politisk kurs Danmark skal have. Men debatter er ikke blot for politikere. Det er vigtigt, at vi tør blande os, da det er herigennem, vi bliver klogere på vores personlige meninger, værdier og synspunkter. Dog kan en debat sommetider udvikle sig til en kamp om, hvem der kan råbe højest. Kunsten er at finde modet til at gå ind i debatten og samtidig lytte til modparten. I denne aktivitet har I muligheden for at debattere forskellige aktuelle og relevante emner og blive klogere på jer selv og jeres værdier. Sådan gør I: Aktiviteten består af fire runder. Download aktivitetsbeskrivelsen fra www.ungdomsoen.dk/spejderdagen

Corona-special: Nogen aktiviteter kræver at man kan være fysisk sammen, og Debat-øen er en af dem. Vi opfordrer jer derfor til at huske denne aktivitet, til I igen kan samles.

side 25


Skab et Ø-samfund Deltagere: Få er okay, flere er rigtig fedt. Formål: Sammen vil I tænke mere over, hvordan hverdagen hænger sammen og i fællesskab blive enige om, hvordan I kunne tænke jer, at verden så ud. Forberedelse/materialer: Tegneredskaber, papir, kridt.

side 26


ø—land

På jeres helt egen ø er det jer, som bestemmer. I bestemmer, hvordan jeres samfund og hverdag skal se ud! Her er nogle opgaver til at hjælpe jer i gang med det. Sådan gør I: 1. Design et flag for jeres ø – I kan enten tegne det eller lave et af genbrugsmaterialer 2. Skriv fem love for jeres samfund – Hvilke regler er vigtige for jer, og hvad gør I, hvis der er nogen, som ikke overholder loven? 3. Beslut en styreform. Hvem skal bestemme, og hvordan tager I beslutninger? 4. Mærkedage – Skab en speciel mærkedag, som gælder hos netop jer, eksempelvis ’Talk like a pirate day’, eller pandekagedag? 5. Giv øen en stemme ved at skrive en nationalsang på en kendt melodi 6. Find gerne selv på opgaver

Corona-special: Vær kreative, og hold aktiviteten online.

side 27


Tænk nyt! Deltagere: The more, the marrier. Formål: Opfind nye aktiviteter, og brug jeres kreativitet. Sørg for at få følelsen af Ungdomsøens med, så alle kan bruge jeres aktivitet. Forberedelse/materialer: papir, bold og skriveredskaber.

side 28


ø—land

Har I en idé til andre aktiviteter, som er sjove at lave på en ø, så kan I nu give den gas. Opfind jeres egen aktivitet. Sådan gør I: 1. Start med at kaste en masse idéer op i luften. Også alle de dårlige og urealistiske idéer. For at komme i gang kan I eksempelvis kaste en bold mellem jer, og når I får bolden skal man sige et eller andet 2. Tag alle idéer, og stil spørgsmålet: Hvorfor er det en god idé? 3. Alle får en blyant og skal tegne en stjerne ved den idé, de stemmer på 4. Vælg den mest populære idé, og arbejd videre med den ved at stille jer selv spørgsmålene: Hvad er formålet? Hvad kræver det af penge, materialer og mennesker? Hvem skal være med? 5. Test aktiviteten med nogle andre af jeres venner. Vær modige, og prøv dem med nogle, I ikke kender, eller tag dem med på Ungdomsøen, og test dem med os. 6. Vi ses på Ungdomsøen Corona-special: I stedet for en bold, kan I bruge en talerække, måske kan I komme med idéer efter alfabetisk rækkefølge, skostørrelse, eller hvem, der bor i det laveste husnummer

side 29


Tag spejdergruppen med til Ungdomsøen side 30


Ungdomsøen åbnede i august 2019 og siden har mere end 11.000 gæster besøgt øen. Er jeres spejdergruppe de næste gæster?

VIDSTE DU, AT SPEJDERGRUPPER I DANMARK FÅR RABAT, NÅR DE OVERNATTER PÅ UNGDOMSØEN? Overnatning Der er mange forskellige muligheder for overnatning på Ungdomsøen. Benyt dig af vores teltområder med plads til 650 personer i telte, vores seks store og unikke shelters med udsigt over Øresund, eller sov i en af vores mange nyrenoverede sovesale. Forplejning Der er mange måder at gøre opholdet på Ungdomsøen så nemt og enkelt som muligt, når det kommer til mad og øvrig forplejning. Har I selv maden med, kan I frit benytte Ungdomsøens udekøkkener og bålpladser. Ønsker I at lave mad i et køkken indenfor, kan I enten booke en madstation i vores nye skolekøkken eller hele skolekøkkenet, hvis I er en stor gruppe. Se mere om vores skolekøkken (foodlab) i Booking Kataloget, som I finder på vores hjemmeside Ungdomsøen.dk under ”Besøg øen” Det er også muligt at bestille mad, så gruppen eksempelvis hver aften får serveret et måltid i vores spisesale. Priser starter ved ca. kr. 80 per aftenmåltid og ca. kr. 60 for morgenmad.

side 31


Priser på overnatning Overnatning i eget telt (pr. nat): Unge u/26år 50 kr. - Voksne 70 kr. Overnatning i shelter (pr. nat): Unge u/26år 70 kr. - Voksne 100 kr. Overnatning i sovesal (pr. nat): Unge u/26år fra 120 kr. - Voksne fra 150 kr.

Aktiviteter Øen er til for at blive brugt aktivt. Derfor har vi også forskellige aktiviteter, hvor I kommer rundt i øens kroge og lærer lidt mere om øens historie, nutid og fremtid. • • • • • •

Ø-Stratego Fotoløb Stjerneløb Orienteringsløb Rundvisninger Aktivitetskasser

side 32

I kan søge tilskud til jeres aktiviteter på Ungdomsøen hos flere fonde og samarbejdspartnere. Ungdomsøen hjælper jer gerne godt på vej i ansøgningsprocessen. Læs mere om jeres muligheder for at søge støtte på vores hjemmeside under: Besøg øen

Udstyr Det er også muligt at låne eller leje udstyr til jeres aktiviteter. I kan blandt andet låne/leje:

• • • • • • •

Kajakker Paddle boards Fiskestænger Fiskenet Rafter Bålfade Snitteknive

• • • • • • •

Ildstål Trangia Bålgryder Bålpander Pandelamper Yogamåtter Brænde (Købes)


Transport til Ungdomsøen Spar Shipping sejler fra april til og med oktober i fast rutefart fra Nyhavn til Ungdomsøen fire til seks gange dagligt (undtagen mandag, særtransport kan bestilles ved større grupper). Har du er stort arrangement, hvor du skal have sejlet mange gæster til Ungdomsøen er det desuden muligt at chatre en eller flere af Spar Shippings færger. Ønsker du en pris på sejlads til/fra Ungdomsøen, kan du kontakte Ungdomsøens bookingafdeling for mere info. Det er selvfølgelig også muligt at sejle til Ungdomsøen i egen båd – se mere om havneafgifter på www.ungdomsøen.dk Har I brug for at få sejlet materiel/udstyr til Ungdomsøen, kan dette også arrangeres med Ungdomsøens egen båd. Kontakt booking, hvis I har brug for at få sejlet udstyr til Ungdomsøen i forbindelse med jeres ophold. Kommer I med tog, går der Metro til Kgs Nytorv. Herfra tager det kun fem minutter, at gå til færgerne

ungdomsøens position:

5 5 ° 4 3 ’ 1 4 ” N 1 2 ° 3 9 ’ 5 8 ” Ø Du kan læse mere om Ungdomsøens faciliteter på www.ungdomsøen.dk/ungdomsoeen/besoeg ligesom du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har specifikke ønsker eller spørgsmål.

Book dit ophold på Ungdomsøen ved at kontakte os på booking@ungdomsoen.dk eller telefon +45 20 40 59 99

side 33


side 36

Profile for Ungdomsøen

Skab din egne ø på land med Ungdomsøen - Spejderdagen 2020  

Dette katalog er udviklet af Ungdomsøen til Spejderdagen 2020, for at vise hvad den gode idé, spejderne fik i 2014, har udviklet sig til. I...

Skab din egne ø på land med Ungdomsøen - Spejderdagen 2020  

Dette katalog er udviklet af Ungdomsøen til Spejderdagen 2020, for at vise hvad den gode idé, spejderne fik i 2014, har udviklet sig til. I...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded