Page 1

ATTITYD


Everything is sex. I’m sex. You’re sex. We’re sex. Now’s sex. Yesterday was sex. Tomorrow’s sex. Drinking’s sex. Eating’s sex. Music’s sex. Movies are sex. Fashion’s sex. Gaming’s sex. Art’s sex. Philosophy’s sex. Comming’s sex. Sleeping’s sex. Dreaming’s sex. Dancing’s sex. Sex is everything. Sex, I am. You are sex. We are sex. Sex is now. Sex was yesterday. Sex is tomorrow. Sex is drinking. Sex is eating. Sex is music. Sex are movies. Sex is fashion. Sex is gaming. Sex is art. Sex is comming. Sex is sleeping. Sex is dreaming. Sex is dancing.

FeliciaBerit-EllivonBanan Betty Jacobsson LinnHolmqvist-AminaRose


EVERYTHING IS RANDOM. YOU WILL FIND IT..


DROWNING IN MY OWN THOUGHTS Det ända jag hör nu är pappersprassel. Nu ligger jag i min säng och funderar på att resa mig så att jag inte får stryk av Rosa som inte är rosa mer när hon kommer hit. Jag har smutsrand under mina naglar och lyssnar på infected mushroom och känner mig jävligt dagen efter trots att jag inte drack igår. Sjukt mycket att göra, kul liv. Inte direkt. Varför ska jag känna sypati för dig? Vad är du i mina ögon? Varför saknar jag någon som krossat mig gång på gång? Det är inte direkt så att det inte kommer hända igen så jag fattar inte varför jag bara står här och tar skiten och väntar på att bli nerslagen med basebollträ då jag äntligen slutat spotta blod. Fan. Vet inte riktigt vad jag drömt eller vad som faktiskt hände. Gårdagen är ett surr i bakhuvudet nu. Nu låter inte kaffekokaren mer så jag antar att kaffet är klart så nu tänker jag resa mig och hämta det. Och sen är där ju du också. Vem du är är måttligt oklart och varför jag ens reflekterar över din närvaro är sjuk. Att någon så långt bort kan få en att må... sådär som du gjorde och sen finns du bara där hela tiden. Och allt finns bara i mitt eget huvud. Hur fan lyckas man göra en oexisterande sak till något enormt som hänger efter en så länge. sjukt. Jag vill inte ha detta syndrom. Fittsyndromet som får mig att om och om igen tänka på saker till dom blir en av de lysande prickar på insidan av mina ögonlock som håller mig vaken om nätterna. jag luktar sjukhus och håller på att spy av lukten.


No jobs if you know what I mean Det har alltid funnits en nyfikenhet om hur strängt och hårt kristna håller sig till sex. Är de som i TV-serien Seventh Heaven? Eller är de mer som Donna Martin i Beverly Hills? Eller märks det kanske inte alls? När jag öppnar dörren för Hanna Lärlund ser jag ingen skillnad mellan henne och vilken annan 17 årig tjej som helst. Hon har ljusbrunt hår, sminkade ögon, jeans och tröja. Jag kan till och med se ett ärr från en gammal näspiercing. Hanna är inte uppfostrad kristen. Hennes familj har alltid firat julafton och påsk, men har aldrig varit troende. - Jag var fjorton år gammal och mådde helt ärligt skit. Jag låg mest bara hemma och grät om dagarna. Någon dag började jag läsa en bok, jag minns inte riktigt varför, men den handlade om en tjej som vigde sitt liv åt kristendomen. Jag bestämde mig för att mitt liv inte kunde bli sämre, så jag gick faktiskt och köpte Bibeln dagen därpå. Jag kan nästan säga att Gud räddade mitt liv. Jag frågar Hanna om hon vill ha något att äta och hon tackar ja till makaroner med ketchup. – Jag har aldrig haft sex, nej! Jag kände att det var lika bra att svara på den frågan innan du hann ställa den, skrattar Hanna. Det är faktiskt sant, det var min nästa fråga. Lite överraskat frågar jag henne varför hon inte haft sex och om hon ibland längtar efter det. – Jag tycker helt enkelt att det är viktigt att man sparar sig till rätt person och den

personen bör vara den du gifter dig med, säger Hanna allvarligt, men rycker lite på axlarna. – Det är klart jag ibland går och längtar efter att ha sex, jag är som vilken 17årig tjej som helst. Men jag har faktiskt ett favoritcitat ur bibeln. Hanna går ut i hallen och kommer tillbaka med sin handväska. Hon tar upp Bibeln och bläddrar fram till en märkt sida. Hon tittar upp på mig och skrattar när hon ser min chockade min. – Jag tycker det är viktigt att alltid kunna ge sig själv ett svar, därför har jag alltid Bibeln med mig. Men här är mitt favoritcitat: – ”Mannen skall ge sin hustru vad han är skyldig henne och på samma sätt hustrun sin man. Hustrun bestämmer inte över sin kropp, det gör mannen. På samma sätt bestämmer inte mannen över sin kropp, det gör hustrun. Håll er inte borta från varandra utom möjligen för en tid med bådas samtycke, så att ni kan ägna er åt bönen”. – Det bästa med den texten är att det visar att ingenting är ”rätt” eller ”fel” inom sex, så länge man är gift och håller sig till varandra. Makaronerna är klara och Hanna hjälper mig att duka fram på bordet. När hon sätter sig ner sätter hon upp sitt tjocka hår i en stor boll mitt på huvudet. Precis när jag ska ta en skopa makaroner knäpper hon händerna och börjar mumla. Hennes sista ord blir ”Amen” sen hugger hon också in.


– Mmm, jag älskar makaroner. Min pojkvän gör jättekreativa makaronirätter, smaskar hon med hela munnen full. Hanna har varit tillsammans med sin pojkvän i 15 månader och innan dess var de vänner. – Han visste om hur min syn på livet och sex är innan vi blev tillsammans, så det har aldrig varit ett problem. Däremot har det varit stunder, speciellt när han har druckit alkohol, då han har pressat mig lite. Men egentligen har det aldrig varit ett problem. Vi är tysta en stund. Hanna verkar ha glidit in i sin egen lilla värld, för hennes blick är frånvarande. Plötsligt kommer jag på den ultimata frågan, den som alla vill ha svar på från en troende 17- åring.

”Jag tycker allt det där som en massa präster hittade på under 1700- talet om att onani och nakenhet är syndigt är bullshit.” – Hahaha, ja, jag har onanerat. Eller, jag har testat. Jag tycker allt det där som en massa präster hittade på under 1700talet om att onani och nakenhet är syndigt är bullshit. Det står faktiskt inget om onani i Bibeln. Däremot gör jag inget sånt på min pojkvän och han gör inget sånt på mig. Vi håller oss till saker då man har kläderna på sig. No jobs if you know what I meen! Det är lätt att bli fascinerad av Hanna, att hon är så öppen och så villig att prata om det. Den sista frågan jag ställer Hanna är dock en ganska given fråga, en fråga som alla alltid ställer till religiösa människor: Homosexualitet. – Det finns ingen tvekan om att Gud skapade mannen för att bli kär i kvinnan och tvärtom. Men samtidigt måste jag se på världen som lite mer modern än vad den var på den tiden Bibeln skrevs. Jag menar, det finns hur mycket som helst idag som är onaturligt. Text Linn Holmqvist


‘A

WHAT EXACTLY IS A DREAM ND WHAT EXACTLY IS A JOKE?’

Att du har åkt ifrån mig igen får mig bara att åter insé hur mycket du betyder för mig. Världen snurrar runt, det gör den och du är i ett annat land. Jag kan inte tänka mig att gå på vägen utan dig. Jag har fallit så hårt att det gjorde ont, det sved och jag fick stora sår. Men allt läker, det gjorde även du. Jag vill inte lägga något bakom mig, för jag kan inte tänka så, jag behöver veta allt, hur allt rör sig och varför. Det kom en bättre tid, en fruktansvärt bra tid som jag inte kan blunda för, eftersom vi lever nu och jag är full av den energi du ger mig varje gång du rör mig. Att bara en doft kan få mig att orka, att orka allt.

Det har inte varit blod och inte heller aska, det har varit vattnet som vi dricker och luften som vi andas, nej, syret. Det som helt enkelt fick mig att förstå vad världen handlar om, vad livet handlar om eller vad jag och du handlar om. Livet, vi handlar om allt som rör sig så fort att ögat inte hänger med. Det som gör att vi får ont i huvudet, det som gör att vi släpper allt och hamnar i en okontrollbar situation där bara värmen finns kvar, den tjocka men tunga värmen.

Om du fått reda på allt, hade du verkligen stannat kvar, stannat hos mig? Det krävs mer, vi är för lite och det stiger men det gör aldrig ont, vi svävar där uppe, du kommer se Minnen, det finns så få men ändå så många, oss när du blir äldre, det vet jag. tillräckligt många som hugger ner mig, men på ett bra sätt. Tänk dig att blodet rusar så Som Peter och Wendy. fort från spetsen på ditt finger, ut i hela krop- Som Bonnie och Clyde. pen och värmer dig, bit för bit. Vi har inte Som Summer och Cohen. tänkt, det gör vi aldrig, det behöver vi inte Som Lennon och Ono. för att radera något som hänt är omöjligt. Som Baribie och Ken. Jag har försökt vända allt det dåliga till bra Some Rose och Jack. och jag var där, på en väg, tittandes mot Som Tarzan och Jane. havet, det fina men obeskrivliga havet. Jag Som Bogart och Bacall. visste inte att det gick, att det funkade att få så ont, för det fick jag. Varje gång. Men Vi är inte som någon, ändå är vi som alla. det är något med livet, detta oändliga livet som konsant strävar efter något bättre, något finare och något förklarligt.

Jag älskar dig. Mer än du någonsin kommer att förstå.


I LEFT MY LIPSTICK IN YOUR ASHTRAY


WHY SHOULD WE SURRENDER?


I en såpbubbla reflekteras verkligheten fast lite annorlunda. Allt blir uppochner och så blir det ett färgskimmer över bilden. En tunn hinna verklighet runt om kring ett litet utrymme ingenting. En fin illusion tills man slår emot något vasst. Då spricker den tunna färglada verklighet som vi skapat genom vår plastbåge och kvar finns utrymmet av ingenting. Problemet är att när ingentinget inte länge skyddas av upp och ner så kan man inte urskilja något alls. Efter som att det redan finns så mycket ingenting. Ingenting är överallt. Det är färgskimmert som vi jagar. Musik fantasi och kyssar bildar våran värld uppochner i färg och när vi oväntat stöter emot förvandlas det till tystnad, kall verklighet och sex. För så är det. Det är det som räknas, det räknas när du är tyst och hur måtnga mellanslag du har, inte vilka ord du väljer. Vem som fryser mest och en kyss spelar ingen roll, enbart siffran du haft sex med. För det är en siffra, inte ett antal individer. Också sägs det ju att om man stirrar i en sked tillräckligt länge så ska man se allt uppochner och kräkas massor, men det har jag aldrig provat. Lite som en dålig fylla.

netehgilkrev saretkefler albbubpås ne I -hcoppu rilb tllA .adnulronna etil tsaf revö remmiksgräf tte ted rilb ås hco ren mo tnur tehgilkrev annih nnut nE .nedlib nfi nE .gnitnegni emmyrtu tetil tte gnirk .tssav togån tome råls nam sllit noisulli tehgilkrev adalgräf annut ned rekcirps åD hco egåbtsalp råv moneg tapaks iv mos .gnitnegni va temmyrtu snnfi ravk etni tegnitnegni rän tta rä temelborP nam nak ås ren hco ppu va saddyks egnäl ted tta mos retfE .slla togån ajliksru etni -tnegnI .gnitnegni tekcym ås snnfi nader mos tremmiksgräf rä teD .tllarevö rä gni radlib rassyk hco isatnaf kisuM .ragaj iv iv rän hco gräf i renhcoppu dlräv naråv ted saldnavröf tome retöts tatnävo .xes hco tehgilkrev llak ,dantsyt llit ted ,sankär mos ted rä teD .ted rä ås röF agntåm ruh hco tsyt rä ud rän sankär .rejläv ud dro akliv etni ,rah ud galsnallem raleps ssyk ne hco tsem resyrf mos meV .dem xes tfah ud narffis trabne ,llor negni latna tte etni ,arffis ne rä ted röF nam mo tta uj ted sgäs åskcO .redividni aks ås egnäl tgilkcärllit deks ne i rarrits ,rossam sakärk hco renhcoppu tlla es nam .tavorp girdla gaj rah ted nem .allyf gilåd ne mos etiL

…fast vad är det som säger att det inte är såpbubblan som är uppochner?

rä etni ted tta regäs mos ted rä dav tsaf… ?renhcoppu rä mos nalbbubpås

I asked my girlfriend if she’d seen you round before She mumbled something while we got down on the floor baby We might’ve fucked not really sure, don’t quite recall But something tells me that I’ve seen him, yeah

erofeb dnuor uoy nees d’ehs fi dneirflrig ym deksa I eht no nwod tog ew elihw gnihtemos delbmum ehS ybab roofl llacer etiuq t’nod ,erus yllaer ton dekcuf ev’thgim eW haey ,mih nees ev’I taht em sllet gnihtemos tuB


smoking kills


drowning aswell


I aM HUNGRY FO


OR ATTENTION

-pink

MY CRIME IS FORGIVEN


- Do you know what hurts the most about a broken heart - Not being able to remeber how you felt before. -skins


Naomi darling, am I making you nice and wet? -skins


Som Dr Jekyll och Mr Hyde fast med läderpiskor och penisringar Vi har vårt liv, vår vardag, jobb, vänner, familj och intressen, sen har vi vårt andra liv, det ökända, okända och underskattade sexlivet. Detta ord och term har gett oss gåvan av ett annat liv, ett extra liv, ett liv på sidan av vårt eget, kallade vad du vill men guds gåva till människan måste det trots allt vara. Tänk er att vi har fått lyckan att leva två liv på en och samma gång, som Dr Jekyll och Mr Hyde fast med läderpiskor och penisringar. Och inte nog med det, för i det här livet kan vi vara precis vem vi vill och ha precis hur många olika ”jag” som helst. Läderbög, Sadomasochist, Sänghoppare, Dominatrix, Paraphilic infantalist och undergiven skolfröken, ja det är bara till att välja och vraka, svälja och smaka. Sexlivet är lika brett som Sahara, lika förvirrande som ekvationer och lika fantastiskt som ett par alldeles nyköpta par skor. Fullt med frågetecken, förhoppningar och besvikelser. Pressen på att ha ett bra sexliv, ångesten om att inte att något sexliv alls och skammen att ha ett något för aktiv sexliv. Sex är något vi både älskar och ratar när det talas om i vårt samhälle men faktum är att samtalet aldrig tar slut. Det är fascinerande hur vi lever dessa två liv så separat men samtidigt så fullständigt sammanflätat. Kollegan Kalle kallar sig för ”dominantman_läder_88” bakom stängda dörrar och du fantiserar om att ligga med killen i korvkiosken under lunch rasten, men det är det ingen som vet för vårt sexliv, vår käraste Mr Hyde, han stannar i sovrummet där han lever och frodas. Men nu är det väl ändå dags att komma ut ur sovrummet, en gång för alla. Text Casandra Roslund

Krönika om hur sexlivet är ett liv för sig själv.


slit your wrists and burn down something beautiful -plus44


Vad är kärlek? Det dummaste du kunde fråga. Kärlek är dedär lilla rosa du ser när du blundar mot solen. Den stickande känslan som sprider sig i hela kroppen när du inte ätit. Kärlek är såpbubblan innan den hinner spricka, men också efter den har spruckit. Något man litar på, något man tar förgivet. Släpp det, det va inte sant. Glöm bort mig, jag försvann. När du ger allt för en och släpper det andra, allt lämnar du bakom dig. Kärlek är den största blixten på himlen, det irriterande ljudet när du skriver ett prov, eftersmärtan när du slagit tån i bordsbenet, idioten på bussen som lyssnar på musik utan hörlurar, känslan när du faller i en dröm. Tänk på alla som någonsin sårat dig. Tänk att din hud brinner och dina ögon läcker. Tänk att dina tårar tar slut och din trygghet försvinner. Tänk att allt detta händer på en och samma gång. Sen finns det en tid då kärlek inte hugger dig. Då vill jag att du läser motsattsen till allt jag skrev. Där har du kärlek.


- Do you remember when you rode with me in the ambulance, after I tried to kill myself - That is what love feels like. -skins


I keep dancing on my own

Fast jag skrattar av artighet. Handlar det bara om det? Plötsligt känner jag mig ensammast i världen. När vi går in igen är det en timme tills stängningsdags. Musiken som pumpas ut är bra och rökmaskinerna är i full gång. Genom diman ser jag hur alla tjej -och killgäng har upplösts, När jag äntligen fyllde 18 var min lycka gjord, alla står i par och desperata pojkar och flickor klänger på varandra som att dom är redo att jag fick dansa lagligt på alla klubbar, vilket göra det här och nu. Vi ställer oss lite försynvar det enda jag verkligen ville (let’s face it, ta i utkanten av den stora dansklungan och alla har vi kommit in någonstans som minderåriga). Jag brydde mig inte speciellt myck- börjar dansa. Plötsligt flyger det fram killar et om alkoholen eller människorna jag skulle som stått och tryckt ensamma i de mörka hörnen och vill dansa med oss. Jag försöker träffa, jag ville verkligen bara dansa. Det är den enda punkten jag har utgått ifrån och jag fokusera på att dansa istället för alla okända armar, händer och munnar, men när jag tittar har tittat ner på klubbarna med dålig musik upp igen har mina kompisar försvunnit in i och fnyst åt människorna som ringlades i köer utanför. De ville inte dansa, de ville bara röken tillsammans med andra par, ha sex. Åma sig och gnida sig mot människor med egna killar. de aldrig träffat förr och hällt i sig alkohol för Ju längre tiden går, ju fler låtar som passerar, att bli snygga. Min filosofi var att på klubbar- ju mer desperat blir luften. Det enda jag kan na där den bra musiken spelades, där var det tänka på är att jag aldrig kommer bli som dom. Men då infinner sig ensamhetskänslan just det som folk var ute efter, att få dansa igen. Är det jag som är den desperata här, och känna sig levande. Men efter ännu en kväll med bra musik är jag som står ensam och dansar medan alla andra har fångat upp en respektive? Det handlar trött på att känna någon främmande mans ju egentligen inte om att jag inte tycker om hand på magen och ett stånd i ryggen, jag är trött på skäggstubbar som gnids mot min killar eller inte vill ha sex, det handlar bara om att jag vill kunna göra vad jag älskar utan att kind och våta tunga andedräkter i mitt öra. det ska komma i vägen. Jag vill ju bara dansa! Så ikväll insåg jag att min filosofi har spruckit, Mina kompisar kommer tillbaka, gör äcklade miner bakom ryggen på killarna de just det är likadant överallt. Jag stod ensam mitt på dansgolvet och hade ingen aning om dansat med och hånskrattar åt deras klumpiga rörelser. Jag blir nästan förbannad, vart mina kompisar hade tagit vägen. Två varför dansade de med dem då? Handlar de sekunder tidigare hade jag fått den vanliga om uppmärksamhet eller om rädslan för att armen runt min midja och jag hade med van vara ensam? hand stött bort den. Jag sökte koncentrerat med blicken för att hitta någon av mina Plötsligt är det kvällens sista låt och vi alla kompisar bland all rök. Då ser jag den ena, tre står och hoppar och skriker. Men sista med just den killen jag precis stött bort, gången Ian Curtis sjunger ”love will tear us åmandes och gnidandes mot honom. Lite apart again” har mina kompisar återigen senare ser jag även den andra, men tungan försvunnit och vigt sig åt kvart - i två - desner i halsen på en kille som är kortare än henne själv. En minut senare dansar vi alla tre perationen. Jag går ensam och hämtar min jacka, men sen dansar jag hela vägen hem igen som att ingenting hade hänt. Vi går ut, tar lite luft. Mina kompisar diskuter- och nynnar på Dancing with myself – Billy Idol. Då inser jag att det är fler än jag som ar hur äckliga killarna de precis varit med är. bara vill dansa och min ensamhetskänsla En främmande tjej lägger sig i. försvinner. ”Ja, varför skulle jag komma hit och vara snygg om jag inte vill ha sex?” säger hon och Text vi alla skrattar. Linn Holmqvist


- Id do it all again. The fucks, the fuck ups.

Everything. -skins


I didn’t eat for three days so I could be l o v e l y.


It’s only after we’ve lost everything, that we are free to do anything.


Kiss me I Am contagious


”Jag hade börjat planera hur jag skulle ta livet av mig”

Tuva, 19, intalade sig själv att hon hade HIV och att hon skulle dö. Det regnar ute och jag springer fram till porttelefonen och slår in B0011. Det tar ungefär tre ringningar innan jag blir insläppt och jag springer in i hissen. När jag stiger ut på fjärde våningen har Tuva redan öppnat dörren till sin lägenhet. Hon har nyfärgat svart hår och blodrött målade läppar. Jag får en kram, tar av mig skorna och följer med henne ut i köket. Hon har kokat te och hällt upp i två muggar, en till mig och en till henne. Tuva sätter sig ner och tar en klunk, men piper till när hon inser hur varmt teet är. - Första gången jag trodde att jag hade HIV var efter andra gången jag hade haft sex. Jag har alltid varit tjejen som sagt att man får skylla sig själv om man inte använder kondom, men helt plötsligt satt jag i sitsen själv. Tuva tittar ner i sitt te och suckar. Då var hon 16 år gammal och mådde under den tiden extremt dåligt och hade alkoholproblem. - Jag minns att jag satt i en trappuppgång vid Caroli City och grät, varför minns jag inte, men jag hade sprungit iväg från mina kompisar. Det gick förbi ett gäng med killar och en tjej som frågade hur jag mådde och undrade om jag ville komma upp till deras lägenhet och prata eller kanske bara sova. De verkade väldigt snälla och jag orkade inte gå hem och konfrontera min pappa, så jag följde till slut med upp till deras lägenhet. - De var väldigt snälla och vi satt och pratade i flera timmar. Till slut var det bara jag och en kille kvar och han erbjöd mig sin säng. Vi låg på varsin sida av sängen utan att röra varandra, men plötsligt vände han sig om och grabbade tag i mig och började ta på mig överallt. Jag var jättefull, så jag hängde mest bara med utan att riktigt veta vad jag höll på med.

Tuva blir tyst en stund, sätter händerna mot huvudet och tittar ner i bordet. - Oh, shit. Nu kom alla känslorna tillbaka igen. Jag har förträngt detta.

“Jag fick sån panik att jag började klämma mig i armhålorna tills det började göra ont, så jag blev helt säker på att jag hade HIV.” Vi går ut på balkongen som vetter in mot gården. På gården rullar barn sig i höstlöven och skriker av skratt. - Åh, min rökkompis är ute, säger Tuva och pekar mot balkongen på andra sidan gården. Där sitter en kvinna med stripigt hår som ser trött och ledsen ut. På väggen hänger det ljuslyktor i form av stjärnor. Tuva ler lite sorgset åt kvinnan och burrar ner ansiktet i sin stora halsduk. Det har slutat regna och det är kallt. - En vecka efter att jag hade sex med den killen blev jag jätteförkyld. Det var då jag fick HIV- panik. Jag kom på att han hade berättat att han jobbade på ett fartyg som reste världen runt och senast hade han varit i Thailand. Jag frågade min pappa om det fanns mycket HIV i Thailand, och han bara skrattade och sa att ja jo, det fanns det ju. Jag visste ju inte ifall han hade haft sex med en massa thailändska kvinnor! Tuva andas ut röken från cigaretten och sätter upp fötterna på cykeln som står lutad mot balkongräcket. - Mamma jobbar på centrum för sexuell hälsa så jag vet i stort sett allt om könssjukdomar. När man har HIV får man ont i lymfkörtlarna i armhålorna och vid ljumsken. Jag fick sån panik att jag började klämma mig i armhålorna tills det började göra ont, så jag blev helt säker på att jag hade HIV. Men jag vägrade gå och testa mig, jag vägrade bli ‘TJEJEN MED HIV’. Jag bestämde mig för att börja intala mig själv att jag hade HIV istället, så att om jag dog, så dog jag. Vi går in i köket igen och Tuva brer några mackor och sätter sig på en av stolarna. - Jag var livrädd hela tiden, låg bara hemma och grät om dagarna och gick inte till skolan.


Ingen förstod vad det var med mig. “Om provsvaret skulle vara negIbland började jag bara gråta okontrollerat framför min familj, men jag klarade inte av ativt hade jag bestämt mig för att berätta det. Jag var så besviken på mig att bjuda alla jag såg på glass.” själv och att höra orden komma ut ur min mun, att höra mig själv säga det högt, det - Den vintern testade jag mig för första gjorde mig bara mer rädd. Bredvid det enda fönstret som finns i köket, gången. Jag hade innan dess börjat planera hänger en klocka, som precis när jag kollar på hur jag skulle ta livet av mig, hur jag skulle ta den, slår 15.00. Tuva kollar också på klockan kökskniven och bara skära upp halsen. Men och suckar igen. Hon reser sig upp och häm- om provsvaret skulle vara negativt hade tar tekannan för att hälla upp mer te till oss jag bestämt mig för att bjuda alla jag såg på glass. båda. Tuvas provsvar var negativa, faktiskt alla - När jag var på Hultsfred 2008 med mina provsvar. Hon hade inte en enda gång haft kompisar träffade jag och min ena kompis på ett gäng killar när vi gick till bajamajorna. skyddat sex och på bara två år hade hon haft sju sexpartners. De frågade på ett skämtsamt sätt ifall vi skulle knulla och jag svarade ja tillbaka på ett - Såklart var det ett mönster jag fastnade i. Jag hade inte en så stor roll i det kompskämtsamt sätt. Både jag och min kompis isgänget jag hängde i och jag trivdes inte bestämde oss för att inte ta den vägen tillbaka, men det hade vi så klart glömt bort riktigt heller. Jag tror det var därför jag drack när vi hade varit på toa. Killarna var kvar där så mycket och det var därför jag sökte uppmärksamhet på annat håll. vi hade sett dem tidigare och nu följde de oss tillbaka till vårt camp. Vi sa åt dem att gå Idag har Tuva haft ett fast förhållande sen därifrån, vi ville ju inte ha något att göra med över ett år tillbaka. Han är hennes första pojkvän och han är också den första killen hon dem. Men de lyssnade inte. Tuva gick in i tältet för att hämta en sak och inte haft sex med på en gång, utan väntat ett par månader. en av killarna följde efter och zippade igen - När jag var 17-18 år gammal blev jag dragkedjan till tältet efter dem. Hon sa till kompis en med tjej som var ett år yngre. Hon honom att gå därifrån, men han lyssnade mådde sämre än vad jag någonsin gjort och inte. De började prata lite. Tuva fattade på en gång att han bara var ute efter sex, något hon hade värre alkoholproblem än vad jag haft och värre sexproblem. Jag tog väldigt hon inte alls ville. Efter ett tag började de kyssas och han tog av sig sina kläder och bad snabbt på mig föräldrarollen och började skärpa mig. Jag slutade dricka så mycket och henne ta av sig sina. - Jag sa nej, för jag ville fortfarande inte göra jag slutade ha sex med främlingar. något mer än att kyssas med honom. Då blev - Det viktigaste för mig var att jag hittade tillbaka till mig själv. Jag dömer ingen som han arg och jag blev så rädd att jag tog av mina strumpbyxor och mina trosor. Jag sa till har haft oskyddat sex, men jag vill verkligen honom att han borde leta reda på en ny tjej, inte att någon ska gå igenom det helvetet men han bara fortsatte. Han höll fast mig och jag gick igenom. Så nu tar jag en tugga av vi hann ha sex i några sekunder innan jag slog moralkakan och säger: Använd kondom. till honom och då tog han på sig sina kläder och försvann ur mitt tält. Tuva tar ett djupt men darrigt andetag. Hon har foten uppsatt på stolen och har satt arm- *Tjejen i texten heter egentligen inte Tuva. bågen på knäet. Hon lutar pannan i handen och blundar. Text: Linn Holmqvist


W


We were special.


Dr Betty: Nu på senaste tiden när jag haft sex, har jag haft underliga pruttläten från mitt underliv. Läst att det brukar kallas muspruttar. Varför har jag dem, och är det något fel på mig? /Lisa 17 år Hej Lisa, det är inte enklare än så att det är luft i din slida som trycks in av snoppen, som vill komma ut igen. Det du kan göra är att försöka knipa ihop musen så blir det skönare och till och med ibland muspruttfritt! Och Lisa, du behöver inte vara orolig att det är något fel på dig, vi alla har det!

Min pojkvän vill hela tiden ha analsex med mig, men jag är alldeles för rädd att det ska komma bajs överallt, och att det kommer göra fruktansvärt ont. Vad kan jag göra? /Emma 19 år Hallå du Emma, det är ju helt upp till dig om du vill ha analsex eller inte, det är ingenting som din pojkvän ska tvinga dig till att göra. Däremot kan du snacka med honom, och berätta varför du inte vill, så han inte känner att det är något fel på honom. Det där med baksug händer inte speciellt ofta, det är lite mer en skräck som har brusat upp bland tjejer. Det du kan göra för att förhindra det är att ta det sakta, och att din pojkvän inte ska ta ut sin snopp för snabbt, och använd mycket glidmedel så det är lättare att ta sig in och ut, så ska du allt se att det blir hur bra som helst.

Jag vet inte vad jag ska göra, Betty! Ska man svälja sperman eller inte? /Sofie 16 år Hörru Sofie, det där är bara en sak du kan bestämma själv! Om det är så att du har en pojkvän kan du ju snacka med honom och se vad han tycker är sexigast, och sedan diskutera om det är ett sätt som du också kan tänka dig. Det kan ju vara så att om du spottar ut sperman att det kan bli en lite stämnings förstörande, och det är inget farligt med det - fast det kan vara lite äckligt!

Hej! Tänkte höra vad du tyckte om att vara oskuld vid 19 års ålder? Är det fel? /Susan 19 år Hallå Susan, det är verkligen inget fel med att vara oskuld vid 19 års ålder. Det är ett beslut man ska ta själv som ingen annan ska påverka. Så håll din oskuld tills du känner att det känns rätt, det finns många som väntar tills de gifter sig! Så håll du din oskuld, det är inget fel med det!


Hejsan Betty, när man suger av någon och sväljer, är det så att man kan bli gravid då? /Louisa 15 år Hej Louisa, nej det kan du inte bli. Man måste befrukta ägget för att kunna bli gravid, och det går endast genom slidans väg. Så det är inget du behöver oroa dig för.


Mina tjejkompis snackar alltid om hur jävla skön känsla det är att få orgasm, och jag vill inget hellre än att också få den känslan! Men jag har prövat många olika sätt och inget funkar! Vad ska jag göra, jag vill ha den magiska känslan som så många snackar om! /Josefin 18 år Tja Josefin, det där problem är väldigt vanligt och vissa ställningar brukar hjälpa en på traven! Jag ska ge dig tre ställningar här som fungerar utmärkt! ”Plankan” - du ligger raklång över killen, och sedan är det bara att gnida upp och ner, upp och ner, du kommer få in rytmen då du känner klitorisen stimuleras. ”Rida” - du sitter gränsle över killen, och rider honom som om du red en häst. ”Sitta upp och hålla om varandra” - den här är inte bara skön, utan väldigt mysig också. Du kommer närmre din kille som på ingen annan ställning. Här är det som att rida, bara det att killen har lyft sig och håller om dig samtidigt. Du kan också pröva dig på olika sexleksaker, så som vibraterring, fingervibrater etc. Prova detta nu, så hoppas jag att du kommer få din magiska orgasm, lycka till Josefin! Tjenare Betty, jag har ett litet problem.. Eller litet och litet, jag kommer väldigt snabbt och det är väldigt pinsamt eftersom det är verkligen bara så jag hinner sticka in den köra den tre gånger och sedan är det game over. Det är nästan så jag ger upp, hjälp mig! Vad kan jag göra åt saken? /Kristian 18 år Hejsan Kristian, en sak som du kan göra är att tänka på något annat än tjejen du har sex med, som en stol eller så då brukar man kunna få hjärnan att tänka på annat än sex. Man kan ju också runka innan man ska ha sex, så snoppen redan fått sin utlösning en gång - och då brukar det ta längre tid nästa gång. Jag har också hört mycket om att man ska kunna knipa med snoppen på ett eller annat sätt så man tränar upp musklerna. Jag vet dock inte exakt hur, men du kan ju alltid pröva! Lycka till Kristian! Betty, jag skulle behöva din hjälp.. Jag har aldrig haft sex, och vågar inte riktigt eftersom jag är rädd att det ska börja blöda när jag väl har det. Jag vill ha sex, men jag vill inte skämmas om det kommer blod! Åh, hjälp mig! /Annelie 16 år Hej du Annelie, det är verkligen från person till person. Om du känner dig nervös så kan du pulla innan du ska ha sex. Så om det börjar blöda, så lär det inte inte blöda under eller efter själva sexakten. Och Annelie, kom ihåg var inte nervös!


Hejhej Betty, kan man verkligen fastna när man har sex i badkaret/havet, eller är det bara en myt? /Tova 18 år Hej Tova, det är inte ofta det händer, man kan nästan säga aldrig när det gäller den saken. Däremot kan det vara lite svårare att ha sex under vattnet, eftersom slidan blir torrare och med det kan det göra lite ondare. Men om det nu är så att man fastnar någon gång, så ska man bara låta ståndet gå ner så är det lugnt igen! Så du ska inte behöva oroa dig, ha en massa sex i vattnet nu i sommar! Tjena, jag är lite orolig... Min pojkvän vill aldrig ha sex med mig längre, kan det betyda att han är otrogen? /Frida 19 år Hallå Frida, det bästa sättet att ta reda på det är att prata med honom, det kanske inte alltid funkar men det finns inte så mycket fler möjligheter. Dock behöver det inte betyda att han är otrogen, det kan helt enkelt bara bero på att han är inne i en period där han helt enkelt inte orkar. Det kan bero på mycket jobb, mycket i skolan eller så. Men oroa dig inte för något du inte är helt säker på. Allt löser sig Frida, försöka bara prata med honom om det.

Hej Betty, min snopp är lite sned. Är det farligt? /Sebastian 16 år Hallå! Nej du Sebastian det behöver du inte oroa dig för! Det är faktiskt mer vanligt att en kille/man har en sned snopp än en rak. Det positiva med att ha en sned snopp är att det stimulerar oss kvinnor bättre! Det finns förkortning för detta också, PTH = penis till höger eller PTV= penis till vänster. Hej, min pojkväns sperma smakar så himla äckligt, och det är synd för jag tycker om att suga av honom. Vet du om det finns något han kan äta eller dricka så man slipper den äckliga smaken? /Kajsa 18 år Hej Kajsa, det du kan proppa i din pojkvän är mycket frukt, det brukar ge en bättre smak på sperman. Det du ska hålla honom ifrån är skräpmat och kaffe! Hoppas det funkar! Tjena. Min ena pungkula är större än den andra, är detta normalt? /Filip 17 år Hej Filip, det är helt normalt. På de flesta killar är det bara så, det är inget onormalt eller farligt.


I lie awake, tr think of you. Fa I cant believe


rying not to aith in a world in anymore.


I was there, everyday! Trying to get him to say something. And everybody really really ****’d up and I’m just trying to... and nobody comes but me cause it’s so terrible. You should have ****ing helped me. -skins


Do you know what hurts most about a broken heart? Not being able to remember how you felt before... try and keep that feeling, because... if it goes... you'll never get it back ..What happens then You lay waste to the world... and everything in it. -skins


THE END

Attityd 2011  
Attityd 2011  
Advertisement