Page 1

underBARA BARN MÄSSAN PÅ WEBBEN 22-25 oktober 2021

50+

utställare kommer hem till dig 4 000 presenter från Änglamark

EXKLUSIV FÖRHANDSTITT!

Babblarna the musical!

TRÄFFA BARNENS FAVORITER! Paw Patrol, Greta Gris, My Litte Pony, Spöket Laban, Mumin mfl.

Inspirerande föreläsningar!

R E P U S ! G N I P P SHO dig! s o h a m m e h ts la p r e k sä n e Vi ses på Stolt huvudpartner

Partner


Varmt välkommen! Sedan 2003 har underBARA BARN varit en naturlig mötesplats för föräldrar och gravida i Mälardalen på Stockholmmässan och på Stockholm Waterfront. Under pandemin har vi fortsatt att träffas i en ”säker lokal ” där vi har gjort allt för att ni skall känna igen er. Härlig shopping och produkt lanseringar har mixats med kunskapsspäckade föreläsningar och roligheter för de yngsta! Helt plötsligt så har vi underBARA BARNare i hela Sverige och inget virus kan stoppa oss för att ses. Vi har provat olika upplägg som ni har testat och gett oss feedback på. När vi ses i oktober finns det både en fri entré och en premiumbiljett laddad med exklusiva kampanjer (50:-/ 4 dagar) precis som ni efterfrågade. Men är det den ni vill boka så får ni snabba på, den har gått som tåget. Kryssa den 22-25 oktober i almanackan, vi har öppet dygnet runt! 4 unika dagar med en mix av härligheter som du som engagerad förälder och gravid inte hittar någon annanstans, det vill du inte missa! Vi har redan börjat planera vårt 20 års jubileum 2022, så häng med oss nu så kan vi göra ett jubileums år som kommer att gå till historien. Bjud in vänner, föräldragruppen, någon som går i väntans tider– ja alla du känner i livet med barn!

Kickie & Emma

Kickie Jansen Grundare.

Emma, projektledare.

4 DAGARS BILJETT – Alla seminarier, roligheter för barnen, tävlingar och unika shoppingerbjudanden ingår. Kom och gå som du vill! Din entré gäller hela mässan. 1. Ange e-post adress

2. Välj personligt lösenord

3. KLART, välkommen in!

FRI Entré eller PREMIUMBILJETT: 50 kr NYHET! I år kan du som är Coop-medlem betala entrén med dina poäng. Besök Poängshoppen hos Coop. Chatta med våra utställare! När den gröna lampan lyser är de redo att svara på dina frågor! Häng med underBARA BARN hela året. Instagram: @underbarabarn.se Facebook: underbarabarn

Ellas hjältar hjälper drabbade barn – "Även hjältar behöver få en dröm förverkligad" Bli månadshjälte från 20:-/mån i Ellas monter på mässan! Läs mer om deras fantastiska arbete och om hur du kan hjälpa till på sida 13.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


UTSTÄLLARE A Alex&Phil

A Hallen Shopping och erbjudanden

Allergiexperterna

Annas profilax

B Hallen för dig som är gravid

Axkid B Babblarna the musical Babybox.se

Baby Livia

Babymocs

Baby to love

Bambino Barnsmart.se C Castus Clicko Compostme.se Coop

Happy Sleeping Baby

Cybex E Enago

Elisabeth Hjärtmyr

Ellas Hjältar

Everyday Baby F Floor Fred

C Hallen med roligheter för hela familjen

Folktandvården G Geggamoja Gravidstyrka

Greta Gris

GroGro Gullemig H Hatten förlag

Happy Horse

Hur låter bokstaven J Jollein K Kid’s Concept

Klara läsbingon, få en bok!

Köpbarnvagn L Life in mind

Lilla spöket Laban

Lindex

Little Big Friends

Lullabears M MAM

MASH Design

My Little Pony

N Nestlé

Stuckies

Sorobius

Nuna Baby P Paulina, Ditt barn & Du

Paw Patrol

T The Buppa Brand Thule

Plus-Plus

U underBARA BARN Boxen

S Smiling Group

Y YogiYogini

Snobben

Ä Änglamark

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


PROVA COOPS

BABBLARNA-

©2020 Hatten Education AB

BLÖJOR

Den nya designen finns just nu på utvalda storlekar, men inom kort kommer den att finnas på alla Coops Babblarna-blöjor. Vi reserverar oss för att alla storlekar inte finns i våra minsta butiker.


NU MED NY DESIGN PÅ BLÖJAN!

I Coops montrar kan du kolla in nya designen på Coops Babblarna-blöjor och ta del av Änglamarks ekologiska och miljömärkta babysortiment. I Änglamarks babysortiment ingår allt från fruktdrycker och barnmat till milda och skonsamma produkter som babybad och babyolja. Vi delar ut 1 000 gratiskuponger i vår monter varje dag under mässan, först till kvarn! Kupongen ger dig två valfria varor ur Änglamarks barnmatssortiment. Du kan även tävla och vinna Coops Babblarnablöjor med den nya designen, gosiga Babblare från Teddykompaniet, leksaker från Micki och Egmont och andra fina priser!

Hållbara val går aldrig ur tiden.


MÄSSANS HÖSTPÄRLOR GEGGAMOJA

5-års kalas!

THE BUPPA BRAND

Vår 5:e säsong! Det firar vi med kalaserbjudande i vår monter! Passa på att utrusta vagnen med tillbehör till superpriser!

JOLLEIN

Vinn valfria produkter från Jollein. Vinstregn! Värde 3 000 kr

Besök Geggamojas monter på mässan! Här får ni unika erbjudanden för kommande höst och vintersäsong.

LILLA SPÖKET LABAN Ladda ner appen!

Välkommen till Labans värld och slottet Gomorronsol! 22/10 släpps vårt spel Spöket Laban. Denna app stimulerar barnens kreativa ådra genom att måla och färglägga djur. Här blandas lekfullhet med inlärning. När barnen har format sina djur får dom möjlighet att spela memory eller bara leka med djuren i hagen. Ladda ner appen i vår monter eller i din Appstore eller Google Play den 22/10

GULLEMIG Hos Gullemig får du ta del av 30% rabatt på utvalda produkter som alla är tillverkade med noga valda material, fria från skadliga ämnen för hud och hälsa och som är snälla mot vår planet. Upp till 30% Dessutom har du chansen att hos Gullemig vinna tillbaka ditt köp.

LINDEX BARNMODE När det gäller att välja rätt ytterplagg är vädret och den planerade aktiviteten de största faktorerna att ha i åtanke. För en mer aktiv dag utomhus kan du välja funktionella ytterplagg som skaljacka och skalbyxor med bra andningsförmåga och som inte hindrar rörelser. Nu är 60% av alla barnytterplagg på Lindex sustainable-märkta.

BABYMOCS BabyMocs är världens första veganska barnvarumärke, grundat i Sverige.⁣ BabyMocs skor är gjorda av veganska material och finns i stl. 0 – ca. 8 år.⁣ På mässan kommer BabyMocs att erbjuda Sample Produkter, Perfectly Imperfect Produkter samt erbjudande på ord. sortiment.

Välkommen Välkommentilltillmassan.underbarabarn.se massan.underbarabarn.seden den22-25 25-28oktober mars 2021. 2021.


TILL BORDS ALEX & PHIL

ÄNGLAMARK Fira Änglamarks 30 årsjubileum med oss – vi delar ut 1 000 presenter varje dag! Först till kvarn! Upptäck Änglamarks fina babysortiment med ekologisk mat och miljömärkta hygienprodukter. I hela 30 år har Änglamark tagit fram bra och prisvärda produkter för dig som vill göra ett klokt och hållbart val. Änglamark – Noga utvalt. Klokt bortvalt.

GROGRO Äntligen innovation i barnmatshyllan! Nu finns kyld, färsk mat för barn i Sverige från Gro Gro. Få inspiration och kunskap om näringsrik matglädje för de små i vår monter.

Ta chansen att vinna näringsrik mat från Alex&Phil och ta del av våra mässerbjudanden! Du får en fin ABC-plansch och reflex på köpet när du handlar Alex&Phils näringsrika mat under mässan! Passa även på att chatta om barnmat med Alex&Phils grundare och vd, Jenny, som ger tips om matgladare barn!

CASTUS Ta del av generösa erbjudanden och roliga tävlingar hos oss på Castus! Tävla om två kilo Smilingprodukter!

ENAGO

Klimatsmart gröt och välling baserad på svensk havre hittar du hos Enago vars produkter görs i Skåne med ingredienser från svenska bönder. Lyssna på föreläsningen ”Mjölk eller inte mjölk? – Dietisterna reder ut”, under mässan.

Nyhet – Little Rockets!

NESTLÉ Vinn en månads mellis från våra nyheter Little Rockets! Besök Nestlés monter på mässan och tävla!

SMILINGS I Smilings monter bunkrar du schysst mellis för både stora och små till finfina mässpriser. Passa även på att ladda ner vårt pyssel med Afrikas djur, träffa bönderna.

COMPOSTME.SE Klimatsmart, tåligt och giftfritt! Besök vår monter och klicka hem finfina klimatsmarta barngrejer så som barnserviser i klimatsmart rishusk.

BAMBINO Gör matstunden enkel och rolig med Bambino produkter! I vår monter hittar du exklusivt erbjudande på vårt sortiment och var med och tävla om ett måltidskit!

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


Vinn en personlig hälsning från Lollo & Bernie!

HÖJDPUNKTER Ställ frågor till oss på Thule, tävla och ta del av unikt mässerbjudande!

Stimulera barnens kreativitet och fantasi med Plus-Plus.

Lansering i Sverige, Nuna Baby!

En personlig present från MASH Design.

Bli testfamilj hos Kidsconcept! Lindex Pink Collection – Under oktober månad skänks 10% av försäljningen till cancerforskning

Prova appen Babblarna & vänner!

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


PÅ RULL & SÄKERHET AXKID Tävla om en Talos S Lux värde 8 590:-

Axkid är bilbarnstolsföretaget där svensk innovativ design skapar högsta säkerhet för ditt barn i bilen. Besök vår mässmonter för att ta del av exklusiva erbjudanden och tävlingar, bara för mässbesökare! Du vill väl inte missa tävlingen där du kan vinna valfri bilbarnstol?

CYBEX

KÖP BARNVAGN

Besök oss och upptäck vårt prislönta sortiment av bilbarnstolar och barnvagnar. Där har du även möjlighet att ställa frågor till oss och tävla om en Cybex Talos S Lux som mottog årets Ret Dot Design Award (värde 8590 kr). Vi har även ett mässerbjudande för just Talos S Lux.

Upptäck de populäraste nyheterna hösten 2021 och ta del av Köpbarnvagns unika erbjudanden! Beställ BUGABOO FOX 3 med chans att vinna den.

Paketpriser för familjeäventyr!

NUNA BABY Årets stora nyheter är lanseringen av Nuna själv! Börja med att ge barnet en riktigt bra start i livet med produkter från Nuna som är designade av experter.

KÖP BARNVAGN

Lansering i Sverige

Upptäck fördelarna med bärsjal! Köpbarnvagns erfarna personal guidar dig och demonstrerar med ljuvliga bärsjalar från Coracor. Ta del av unika erbjudanden och helt nya produkter för hösten 2022.

THULE Utforska våra multisportsvagnar, till exempel Thule Chariot Sport, som är utformade för både cykling, jogging, promenad och längdskidåkning. På underBARA BARN erbjuder vi unika paketpriser så att ni är redo för familjeäventyr oavsett årstid. Var med och tävla om en Urban Glide 2! Med en smidig design, mjuk fjädring och stora hjul blir den en perfekt vagn att utforska staden eller skogen.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


BARNVAGNSGUIDE - Hitta rätt i barnvagnsdjungeln När du ska välja barnvagn är det viktigt att utgå från hur din vardag ser ut. Den barnvagn som passar bäst för dig som lever i en stadsmiljö och rör dig mycket i affärer och i city är inte samma vagn som är rätt för dig som bor på landet och vill gå skogspromenader med olika underlag och svår terräng varje dag. Vad är en DUO-Vagn? En duovagn är en vagn med ett chassi som har en separat sitt- och liggdel. Du använder liggdelen från födseln och sedan ca ett halvår framåt ungefär, för att sedan byta till en sittdel. Sittdelen Sittdelen är den del ditt barn kommer att spendera mest tid i. Det finns två olika sittdelar, klassisk och ergonomisk. På en Klassisk sittdel fälls endast ryggstödet i olika vinklar, oftast kan det fällas ända ner till ett fullt liggläge. En ergonomisk sittdel är skålad, vilket betyder attliggläget inte blir helt plant, barnets rumpa är placerad lägre än överkropp och ben. Hjulen Hjulen på en barnvagn är oerhört viktiga för att du enkelt ska ta dig

fram. Det är bra att tänka på att man ska välja hjul utifrån sin livsstil och sin närmiljö. Utvecklingen inom barnvagnshjul gått framåt och dagens punkteringsfria hjul är av mycket god kvalité. Handtaget Det finns olika typer av handtag: knäledshandtag, där du justerar och anpassar höjden ergonomiskt genom att vika handtaget uppåt

bagageutrymmet. Men om du däremot kommer att åka mycket kollektivt och sällan behöver fälla ihop vagnen är inte detta lika viktigt.

eller nedåt. Teleskophandtag, är ställbart och du justerar och anpassar höjden genom att skjuta handtaget nedåt eller uppåt ut från chassit. Hopfällning Om du planerar att åka mycket bil med vagnen, bör du välja en modell som är enkel att fälla ihop, och som tar liten plats i

Babyskydd Idag går det att fästa ett babyskydd (den första bilbarnstolen som används till nyfödda) på de flesta barnvagnar. En fördel med att kunna fästa babyskyddet på vagnen är att du lätt kan flytta bebisen från bilen till vagnen medan bebisen sover. Beroende på vilken vagnsmodell och babyskydd du väljer finns det en specifik adapter som passar just den kombinationen. Ett tips från oss är att köpa ett helt barnvagnspaket, för att då få med babyskydd och tillhörande adapter som passar!

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 25-28 mars 2021.


TIPS TILL TOMTEN MASH DESIGN

HUR LÅTER BOKSTAVEN

• Handla för minst 300 kr så får du en tygpåse värd 119 kr på köpet. • Handla för minst 750 kr så får du en tygpåse värd 119 kr + 20% rabatt på ditt köp!

Våra fiffiga böcker, spel och material bygger på forskning och är framtagna för att ge alla barn en god lässtart. Besök oss och ta del av unika mässpriser, fri frakt och chans att vinna tillbaka ditt köp.

PLUS-PLUS Besök vår mässmonter och ta del av våra Kreativ lek produkter med en massa fina erbjudanden. PlusPlus BIG stimulerar barns lek, lärande, fantasi, kreativitet och motorik. Barn oavsett ålder älskar att leka med Plus-Plus BIG. Produkterna är en stor favorit bland förskolor då det främjar öppen lek och lärande. Alla produkter är testade och godkända från 0+ år.

HAPPY HORSE

CLICKO MAGNETISKA BOKSTÄVER Vi älskar bokstäver! Och därför har vi utvecklat magnetiska trädelar i olika former så att du och ditt barn kan bygga, lära och leka med alla bokstäver i alfabetet.

Kvalitetsgosedjur av högsta kvalitet. Produkten är säker för barn TÄVLING! under 3år, inga lösa delar eller – Vinstregn delar som kan lossa då barnet värde 1 000 kr leker med gosedjuret. Materialen är eld- och flamsäkra samt giftfria samt fri från Phtalater. Bokrelease & föreläsning

BARNSMART

Höstens viktigaste barnbok hittar du på mässan! ''Monstret i magen'' är författare Caroline Engvalls bok för de yngsta barnen, för att tidigt kunna prata om bra och dåliga hemligheter. Passa på att köpa ett splitternytt exemplar i montern hos Barnsmart.se.

underBARA BARNBOXEN

Goodiebag värde 200-500kr på köpet!

Teckna din prenumeration på underBARA BARNboxen i vår monter på mässan. Beställ mässboxen och du får en härlig goodiebag värde 200 kr. Köper du en årsprenumeration får du en goodiebag värde 500kr på köpet. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker för nya kunder.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


5 SNABBA MED PAULINA - OM TROTS 1. Vad har trots med hjärnans utveckling att göra? Den främre Paulina Gunnardo, delen av hjärnan är beteendevetare. omogen hos barn. Där finns förmågan att hämma impulser, se konsekvenser och reglera känslor. När det kombineras med att barnet vill bli självständig och bestämma saker själv, ja, då förstår ni hur det kan bli. 2. När kommer barn in i trotsåldern? De flesta märker av det när barnet är 2–3 år, men sådana perioder kommer och går genom hela livet. Det finns alltså ingen särskild ålder,

även om det är vanligt vid vissa perioder i barnets utveckling. 3. Varför är det så jobbigt med trots? Ur en förälders perspektiv kan det bli jobbigt och svårt eftersom saker plötsligt kan ta mycket mer tid än vanligt, det kan bli fler konflikter och det tar helt enkelt energi av oss att hjälpa barnet att se konsekvenser, lugna känslor och rodda ihop vardagen. 4. Varför är det ofta värst hemma? Hemmet är barnets trygga plats där hen kan testa var gränser går och kan göra sin röst hörd - och ändå vara älskad och bli respekterad. Det är ofta tufft även för barnet, men en superviktig del av utvecklingen,

där barnet behöver mycket vägledning. 5. Vad kan man göra när ens barn får utbrott? Var som en anka! Ja, faktiskt. Om du undrar vad jag menar med det - kom på min föreläsningen så berättar jag!

ELLAS HJÄLTAR HJÄLPER DRABBADE BARN – "Även hjältar behöver få en dröm förverkligad" Bli månadshjälte från 20:-/mån i Ellas monter på mässan! Ellas hjältar är en stiftelse som hjälper drabbade barn att få den livskvalitet som dom är värda. vi uppfyller drömmar. vi hjälper till före under och efter. kort innebär det att vi först bygger upp familjerna innan en insamling, sen är dom med under insamlingen då alltid nya frågor föds, där efter har vi valt att stanna kvar, hos oss förblir man en viktig familjemedlem. vi hjälper barn som utsatts för sexualbrott, mobbing, har funktionshinder, sjukdom, sorg, döende barn, NPF diagnoser ja listan kan bli lång. hos oss väger alla trauma lika mycket.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


Byggklossar natur NEO 399 kr.

Brandbil AIDEN 499 kr.

Paviljongtält naturvit 1 999 kr.

Verktygsbänk 1 299 kr.

Te-set KID'S HUB 449 kr. Plocktorn pyramid natur NEO 349 kr.

Lekmatta 399 kr.

Gunghäst mammut NEO 1 399 kr.

KID´S CONCEPTS 8 BÄSTA JULKLAPPSTIPS Nu är det inte långt kvar tills julkalendrar, lucior och julklappspapper börjar ta över huset. Här har vi samlat 8 tips på redan populära leksaker som barnen kommer älska och som

är minst lika snygga som inredningsdetaljer. Här är det även fokus på kvalité, miljö och lång hållbarhet som gör att de kan ärvas från storebror till lillasyster. Med

dessa är det inte svårt att bli familjens presentproffs. Utforska måsten till barnrummet och FSC certifierade produkter som du hittar hos oss på mässan.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


I VÄNTANS TIDER DET DU VILL VETA OM AMNING Ta chansen att lära dig mer om amning, det nyfödda barnet och föräldraskap. Lyssna till föreläsningen. Elisabeth Hjärtmyr barnmorska, barnsjuksköterska och amningsspecialist.

BABY LIVIA Vinstregn värde 1 000kr – Vinn valfria produkter från Baby Livia.

GRAVIDYOGA MED YOGIYOGINI

MAM BRÖSTPUMP MAM erbjuder bebisprodukter med unik design och funktion. Hos oss hittar du nappar, nappflaskor, bröstpumpar och andra produkter som underlättar vardagen. Besök MAMs monter och ta del av exklusiva erbjudanden!

Yoga där du förbereder kroppen för förlossning och utforskar speciellt anpassade rörelser för att underlätta graviditeten.

GRATIS BABYBOXAR TILL BLIVANDE FÖRÄLDRAR!

KID’S CONCEPT Mjukt babygym med vadderad kant så att babyn ligger mjukt och säkert från Kid’s Concept.

Att få barn är för många livets största händelse. Vi på BabyBox är därför extra glada över att kunna erbjuda tre olika BabyBoxar som bidrar till en trygg start på den nya resan med kvalitetsprodukter, erbjudanden och information som vi hoppas kan vara till nytta i vardagen. Du beställer enkelt alla tre BabyBoxar på Babybox.se

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


EVERYDAY BABY

Everyday Baby är ett svenskt varumärke som utvecklar smarta, hälsosamma och funktionella produkter för den medvetna familjen. Bland produkterna hittar du nappflaskor som håller koll på att vällingen inte är för varm, spillfria sugrörsflaskor och pipmuggar samt smarta tallrikar, skålar med sugfunktion.

GULLEMIG Hos Gullemig får du ta del av 30% rabatt på utvalda produkter som alla är tillverkade med noga valda material, fria från skadliga ämnen för hud och hälsa och som är snälla mot vår planet.

FLOOR FRED Besök vår monter för unika mässpriser, giveaways och pangerbjudanden! Goodie bags till dig och ditt barn till de 10 första beställningarna (varje dag)!

LULLABEARS Lullabears har kläder för de allra minsta i storlekarna 50-92. Vi älskar pastellfärger och Till mässans söta mönster! Alla plagg är tillverkade i mjuk ekologisk bomull av god kvalitet som håller yngsta färg och form efter många tvättar. Få 15% rabatt på hela vårt sortiment.

LINDEX Hos Lindex finns plagg som får dig att känna dig bekväm och fin under tiden Lindex mom bebisen i magen växer. Flera av topparna funkar även vid amning efter att bebisen kommit. Missa inte våra senaste nyheter i Mom-sortimentet - underställ i lyxig RWS-certifierad merinoull och Puntoleggings i premium quality.

Goodiebag värde 200-500kr på köpet!

underBARA BARNBOXEN Teckna din prenumeration på underBARA BARNboxen i vår monter på mässan. Beställ mässboxen och du får en härlig goodiebag värde 200 kr. Köper du en årsprenumeration får du en goodiebag värde 500kr på köpet. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker för nya kunder.

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


Vår matfilosofi: Total transparens. När du ger ditt barn mat från Alex&Phil kan du vara säker på allt det här: Vår mat lagas alltid med mest naturlig näring i fokus. Alltid med KRAV-märkta, ekologiska och spårbara råvaror. Alltid Äkta varamärkt och utan tillsatser. Alltid utan rismjöl eller andra ”fillers”. Alltid utan juicekoncentrat. Alltid klimatkompenserat. (Våra nya

måltider i klimatsmart förpackning är även mjölk- och glutenfria!) Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att göra rätt val.

Vår ekologiska lax & quinoa måltid

Alex&Phil är ett svenskt familjeföretag som gör ekologisk, naturligt näringsrik mat för barn. Vårt mål är att alla barn ska få äta god näringstät mat. Vi klimatkompenserar och stödjer SOS Barnbyars arbete för barn i nöd. Läs mer på alexphil.se


COOPS BABBLARNA BLÖJOR

Utökade storlekar upp till 104.

Besök vår monter så kan du tävla och vinna Coops Babblarna-blöjor, gosiga Babblare från Teddykompaniet, leksaker från Micki och Egmont och många andra fina priser! 

ANNAS PROFYLAX

LINDEX Bara det bästa är tillräckligt bra för bebisar och i vårt lekfulla babysortiment finns inga undantag. På Lindex hittar du små plagg med suveräna egenskaper där kvalitet, funktion och hållbarhet går hand i hand. Våra babyplagg är unisex (bra, eller hur?), så det är bara din personliga smak som avgör vad du väljer till din bebis.

Har du frågor och funderingar kring födande och föräldraskap? Möt Anna Wilsby Frisk som erbjuder två föreläsningar på mässan.

SOROBIUS L-SHIELD Lifehack L-Shield finns idag hos 700 barn i Sverige. Vi tillverkar det första säkerhetsskyddet för att motverka fallskador vid blöjbyten. Ta del av ett exklusivt pris på L-Shield och tävla om en L-Shield Cloud. Vår produkt är helt GIFTFRI och tillverkas i Sverige.

GEGGAMOJA Besök Geggamojas monter på mässan! Här får ni unika erbjudanden för kommande höst och vintersäsong.

STUCKIES

Svensk innovation

Specialerbjudande! STUCKIES® Höst/Vinter 21/22 kollektioner kommer att finnas tillgänglig för förbeställning till reducerat pris på mässan. Förbeställ AW 21/22 3-pack för endast 99 kr (ordinariepris 199 kr) och singel pack för ENDAST 59 kr (ordinarie pris 69 kr).

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


a born star

The Lightweight Safety Wonder Best safety rating for an ICS up to 83/85 cm in the European test since 2016 (1,2 = very good) with best Side Impact Protection Rating (0,8 = very good). Feel the freedom to go anywhere with PIPA™ next. Lightweight enough to tote while doing your shopping— just 2.8 kg*! Versatile enough to take from the taxi to the family car, thanks to the option of belt path or base installation. It’s i-Size-approved and designed with all the details that make for a cosy ride, like an adjustable headrest with no-rethread harness, a Dream drape™, and superior side impact protection on the base with built-in wings that automatically deploy when the car seat is installed. Everything you’ve been dreaming of to make your life with baby easier. *Without insert or canopy

For more Nuna style, follow @nuna_se on


FÖRELÄSNINGAR

Förnyad kunskap, ny energi och redskap att ta med dig in i vardagen! Lyssna en tid som passar dig! SUPERNYTTIGT OM BARN OCH MATALLERGI! Den här föreläsningen bjuder på konkreta råd hur du ska hantera din misstanke om födoämnesallergi, hur du sätter agendan i mötet med sjukvården, så att ditt barn inte går miste om chansen att utveckla tolerans istället för allergi. Allergiexperterna AMNING ELISABETH HJÄRTMYR: Ta chansen att lära dig mer om amning, det nyfödda barnet och föräldraskapet! En sekund efter födseln så träffar du ditt barn. Då är det bra att veta mer om barnets beteende som har betydelse för amning och starten på föräldraskapet. Vi vet att många slutar amma tidigare än de önskar, så missa inte den här föreläsningen som förberedelse. Amningsspecialist Elisabeth Hjärtmyr barnmorska, barnsjuksköterska och amningsspecialist DAGISLÄMNINGAR – FRÅN KAMP TILL SAMARBETE Under den här föreläsningen kommer föräldracoachen Anna Wilsby Frisk från AnnasProfylax, ge dig tips och råd som kan underlätta för dig i den här typen av knepiga situationer. NÄR SAKER HÄNDER OCH VAD DU KAN GÖRA UNDER FÖDELSEN I de bästa av världar går förlossningen som en dans. I verkliga livet kan du räkna med att något händer, kanske inte något allvarligt, men något som du inte räknat med. Under den här föreläsningen kommer föräldracoachen Anna Wilsby Frisk gå igenom hur du och din partner kan tänka och göra vid olika vanliga komplikationer för att behålla fokus. Annas Wilsby Frisk, Annas Profylax

CAROLINE ENGVALL FÖRELÄSER PÅ MÄSSAN! Hon ägnar stora delar av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga och är en av Sveriges ledande auktoriteter i ämnet. Under mässan kan du köpa Carolines barnböcker ’’Nollan och nätet’’ och ’’Monstret i magen’’ till specialpris hos Barnsmart.se, böcker som förbereder barn att våga berätta för trygga vuxna. Caroline är författare, journalist och föreläsare ”MJÖLK ELLER INTE MJÖLK – DIETISTERNA JENNIE OCH AGNETA REDER UT” Mjölkens vara eller inte vara är ett omdiskuterat ämne. Att en del väljer bort mjölk eller väljer att minska på mjölken kan ha olika orsaker, en del gör det för klimatet och miljöfrågan, andra för djurens väl och en del gör det för att man inte tål mjölk. Vi kommer att reda lite i olika sätt att förhålla sig till mjölk och vad man behöver tänka på för sitt barn, samt gå igenom hur rekommendationerna ser ut för små barn när det gäller bl.a. mjölk, modersmjölksersättningar och gröt & välling.  Enago ”FEM TIPS PÅ VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT GE DITT BARN EN GOD LÄSSTART” Logopeden Susanna Cabander som skapat produktserien Hur låter bokstaven? delar med sig av sina fem bästa tips för att hjälpa ditt barn att få en bra start i sin läsutveckling. Hur låter bokstaven! NÄRINGSRIK MATGLÄDJE UNDER BARNETS FÖRSTA 1000 DAGAR. Visste du att de första 1000 dagarna i en människas liv är extra viktiga? Då läggs grunden för hälsan och maten har en nyckelroll under denna utvecklingsperiod. Lyssna till Malin Bruset, grundare av Gro Gro. GroGro

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


FÖRELÄSNINGAR

Förnyad kunskap, ny energi och redskap att ta med dig in i vardagen! Lyssna en tid som passar dig! SÅ TAR DU HAND OM DITT BARNS TÄNDER! Erfarna barntandläkare, Joakim Levins kommer dela med sig av sina kunskaper om barns munhälsa. Folktandvården Stockholm

GRAVIDYOGA!

Under den här halvtimmen förbereder vi kroppen för förlossning och utforskar speciellt anpassade rörelser för att underlätta graviditeten. En graviditet innebär stora förändringar inte bara fysiskt utan också känslomässigt. Kanske är behovet av återhämtning som störst under den här tiden? Yoga kan vara ett mjukt sätt att landa i din nya kropp, ett sätt att fokusera inåt, samtidigt stärka och skapa kontakt med ditt barn. Christina Svärding, Yogalärare, grundare YogiYogini TRÄNA MED GRAVIDSTYRKA Investera i dig själv och din bebis genom att träna regelbundet under din graviditet och inför din förlossning. Under föreläsningen får du som blivande mamma veta allt om hur kroppen förändras och utmanas under de nio månader som du bär på ditt barn.  Gravidstyrka Courtney Landin HAPPY SLEEPING BABY - YOUR GUIDE FOR SLEEP SUCCESS Med Happy Sleeping Baby fär du kunskapen om hur du skapar de bästa förutsättningarna inför nattningen, varför ditt barn vaknar under nätterna och hur du kan förbättra ditt barns sömn. Happy Sleeping Baby Courtney Landin

VET DU VAD DU SKA GÖRA OM DITT BARN SÄTTER I HALSEN? Detta är en stor skräck för många föräldrar och nu kan du under mässan exklusivt få ta del av vår populära EN livsviktig kurs och kapitlet om luftvägsstopp. Camilla Thurell grundare av Life in Mind  VAD GÖR DU OM DITT BARN FÅR EN FEBERKRAMP?  Föräldrar som upplevt detta beskriver det som att de trodde de skulle förlora sitt barn.  Så behöver det inte vara, därför vill vi gärna informera om vad feberkramp är och vad man ska göra om det sker.  Life in Mind BARN SOM TROTSAR - SÅ HJÄLPER DU BARNET (OCH DIG SJÄLV) I den här föreläsningen pratar vi om vad trots är, om hjärnans utveckling hos det lilla barnet och vad som egentligen händer med våra barn. Och så ska du förstås få med dig ett gäng tips på hur du kan hjälpa ditt barn (och dig själv) under den här intensiva och kanske ganska utmanande utvecklingsperioden.  Paulina Gunnardo beteendevetare LEK MED BOKSTÄVER Hanna från @clickosverige som bjuder in till en stund fylld med kreativa och roliga sätt att leka med bokstäver tillsammans med ditt barn. Utan bokstäver inga ord, och tillsammans kan vi göra vägen till läsningens underbara värld till en positiv spiral! Clicko

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


ROLIGHETER FÖR BARNEN

GRETA GRIS Greta Gris bjuder in till en virtuell läshörna på mässan. Titta in med familjens yngsta för roliga läsaktiviteter, pyssel och annat skoj. Ladda ner Gretas Bokmärke och vässa ögon och öron , en vinstskatten hos Greta. #LäsMedGretaGris.

MY LITTLE PONY MOVIE PÅ NETFLIX Den 24 september galopperade en helt ny generation av ponnies in på Netflix. Den nya animerade My Little Pony-filmen utspelar sig flera år efter den första filmen My Little Pony: Friendship is magic. I My Little Pony: A New Generation, får vi träffa fem nya ponnies - Sunny, Izzy, Hitch, Pipp och Zipp – som ger sig ut på äventyr för att återställa harmonin i Equestria. Filmen är fyllld av humor, spänning och musik. Bland de engelska orignalrösterna finns bl a Vanessa Hudgens och James Marsden. På Underbara barn kommer du träffa våra nya ponnies och även ladda ned ett My Little Pony Party Kit för att kunna ha ditt eget party hemma!

PAW PATROL FILMEN PAW Patrol är på gång i sitt första stora filmäventyr på bio. När deras största rival, Överdängare, blir borgmästare i Äventyrsstaden och börjar härja, lägger Chase, Skye och de andra valparna in högsta växeln för att rädda staden. Se PAW PATROL FILMEN på bio! Du kan också ladda ned massor av spännande material på mässan med valparna som målarsidor, hjälpa Chase i labyrinten , skriva ut masker och se om du kan hitta 5 fel och tävla om ett fint PAW PATROL pris!

SNOBBEN Charles Schulz skapade sin ikoniska serie Peanuts 1950. Snoopy och hans vänner är 70 år senare fortfarande bland de mest älskade figuerna i världen. I dag finns Snoopy i två nya serier på Apple TV+ - Snoopy in Space och The Snoopy Show. I den digitala montern kommer du att hitta video clip och roliga aktivitetsblad du kan göra tillsammans med ditt barn. © Peanuts

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


Upplev en löddrande rengöringsolja med fuktgivande komfort. Lämplig för både vuxna och spädbarn från 3 månader

TESTA SJÄLV!

R

PR

GT U RS

ESS

ER

C

N AT U R

LI

TIE EN LL

A

JOR AV L O

UNG

PRODUKT PROV FINNS MED I underBARA BARNboxen!

A MID E

*Källa: IQVIA, ProVoice Survey, 12 månaders data från december 2020


MUMIN Välkommen till Mumin med vänner! Här kan du lösa kluriga korsord, handla muminprodukter till mässpris, tävla om fina priser och lära dig mer om Mumin ABC. ”Från A-Ö med Mumin” är ett mångårigt och internationellt initiativ vars mål är att sprida läs- och skrivglädje med hjälp av muminberättelserna. Vi ses!

LOLLO & BERNIE Välkommen till Lollo & Bernies monter! Här hittar du massor av pyssel och kreativa påhitt. Kom och dansa, baka och spela spel med alla barns bästa kompisar! Du får dessutom 15 % rabatt i Lollo & En personlig Bernie shop, där du bland annat hälsning från hittar våra populära gosedjur. Och Lollo & Bernie så kan du passa på att vinna en personlig hälsning från Lollo & Bernie. Hoppas att vi ses!

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.


PYSSEL OCH KUL MED BABBLARNA! Hos Hatten Förlag kan du pyssla och måla med Babblarna och deras vänner! Säg hej till Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo och passa på att dansa lite till den svängiga musiken. Montern är full av roligheter för barnen, språkutvecklande tips och fina erbjudanden – passa till exempel på att prova appen Babblarna & Vänner gratis under en månad!

BABBLARNA THE MUSICAL Ta del av en hälsning från Babblarna med en exklusiv förhandstitt på årets sjung-med-musikal för småttingar. Passa på att köpa biljetter till föreställningen i din stad.

SPÖKET LABAN Kom in och häng med oss tillsammmans med ditt barn, upptäck vår nya APP Lilla Spöket Laban Färger och Djur och massa annat pyssel. Under mässans alla dagar kommer vi ha roliga tävlingar och fina erbjudanden.

Ny app!

Välkommen till massan.underbarabarn.se den 22-25 oktober 2021.

Exklusiv förhandstitt!


Har du beställt din gratis BabyBox? Vi vet att en graviditet kan leda till olika känslor, tankar och upplevelser. BabyBox är gratis och innehåller kvalitetsprodukter, fina erbjudanden och information som bidrar till en trygg start på den nya resan.

Beställ på BabyBox.se! Går att beställa upp till tre månader efter barnets födsel.

Profile for underbarabarn

underBARA BARN mässan på webben 22-25 oktober 2021  

underBARA BARN mässan på webben 22-25 oktober 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded