Page 1

underBARA BARNmässan PREMIÄR! 27-28 APRIL MALMÖMÄSSAN

Aktiviteter och föreläsningar!

Massor av shoppingerbjudanden! Roligheter för hela familjen! – fokus på barn upp till sex år


HUBB

BRING IT ON

SPECIALERBJUDANDE! KÖ P Q U I N N Y H U B B O C H FÅ 2 0 0 0 K R I B O K N I N G S R A B ATT ! Quinny Hubb är den rymliga, bekväma och modulära barnvagnen. Den är mycket smal på bredden (57 cm), har XXL shoppingkapacitet (upp till 20 kg!), kan användas från födseln och kan enkelt anpassas till syskonvagn. Med Hubb är du redo, oavsett vart livet tar dig.

Erbjudandet gäller alla mässdagarna i hela Sverige


LEDARE

Premiär för underBARA BARN Malmö

Ä

ntligen får vi fira in våren med er i södra delarna av Sverige. För nu reser underBARA BARN söderut, till Malmö. Det ska bli så roligt att få ha premiär ihop med er i slutet av april. Vi har fyllt helgen med massor av roliga aktiviteter, spännande shopping och lärorik kunskap för små och stora barn, föräldrar och för er som går i väntans tider. Så gör er redo för två härligt intensiva dagar med skratt, bus, kloka råd, livsviktig kunskap och många spännande möten. Kickie Jansen, grundare.

Mässan har extra breda gångar där det får plats både barnvagnar och barn med spring i benen!

Öppettider 27-28 APRIL 2019 Lördag kl 09.30–17.00 Söndag kl 10.00–17.00

Följ oss! facebook.com/ underbarabarn

@underbarabarn.se

Ps. Vi fyller kontinuerligt på med fler utställare, aktiviteter och föreläsningar fram tills att vi öppnar dörrarna den 27 april. Så håll koll på vad som händer på vår hemsida, Facebooksida och Instagram så att du inte missar något av allt det roliga. Tänk också på att det är smart att köpa förköpsbiljett då det kan bli slutsålt, det gör dessutom entrén ännu smidigare och du spar en peng. VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR KICKIE OCH EMMA

Hitta hit

Service

Du kan åka bil, buss, tåg eller taxi till Malmömässan. Pågatåget och Östersundståget stannar vid Hyllie Station. Lokalbussarna 6, 8 och 33 tar dig till Hyllie. De gula regionbussarna stannar vid Hyllie Stationstorg. I området finns över 3 000 parkeringsplatser och även laddstationer för elbilar. Adress: Mässgatan 6, i Hyllie. För vägbeskrivning och mer information se underbarabarn.se.

Under mässan finns tillgång till skötrum med blöjor från Libero och möjlighet att låna bärselar av LÍLLÉbaby. Det finns även barnvagnsparkering, amningsrum, restauranger, garderob och gratis WiFi. Givetvis är barnvagnar välkomna på mässan!

Vuxen 1 dag Barn från 7 år och uppåt Barn 0-6 år I väntans tider**

Förköp* Biljettköp på plats 120 kr 150 kr betalas med swish 20 kr 20 kr betalas med swish Fri entré Fri entré 240 kr (endast förköp) *Boka hos biletto.se. Förköpspriser med reservation för slutförsäljning. **I entrépaketet ”I väntans tider” ingår två entrébiljetter och en goodiebag anpassad till dig som är gravid.

MÄSSTIDNINGEN GES UT OCH PRODUCERAS AV Redaktör och projektledare Camilla Randerz Cevung Art Director Katarina Bengtsson Illustration Fabrizio Morra Kontaktpersoner underBARA BARN Kickie Jansen kickie@underbarabarn.com och Emma Bonnevier emma@underbarabarn.com Försäljning MediaKraft Tryck Printer Tryckeri. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i scenprogram och utställarlista.

3


AKTIVITETER

Möt våren med oss HÄNG MED OSS PÅ underBARA BARN. VI HAR FYLLT MÄSSAN MED MÅNGA HÄRLIGT ROLIGA AKTIVITETER.

High15 Missa inte High15, tjejbandet som blev en av Mellons snackisar och som har en stor youtubekanal med över 20.000 prenumeranter. Aktuella med nya singeln ”On My Mind” och självklart kör de Mellolåten No Drama! Värd: Stage Academy

scen söndag 28/4, kl 13.30.

Måla vårens blommor och ta med hem Kom och inspireras av vårens härliga färgprakt och måla blomstermotiv vid staffli med flödande färger. Måla fritt ur fantasin eller inspireras av våra vackra blommor och växter. Självklart får du ta med dig din tavla hem. Aktivitetstorget lördag 27/4 och söndag 28/4.

4

Ta en ridtur på våra söta ponys Säker och nästan lika gullig som levande ponnies är våra härligt bussöta, mjuka ponys. Det är bara att hitta din favorit, hoppa upp och börja rida. Här slipper du dessutom någon som leder utan du kan rida helt själv.

Värd: PonyCycles Sweden,

aktivitetstorget 27/4 och 28/4.


AKTIVITETER

Gör din egen drake En drake är lika rolig att flyga som att göra. Och på mässan får du chans att skapa din alldeles egna drake, i vilka mönster och färger du vill, som du sen kan ta med dig hem och flyga med.

Sagostund med Mumin och Lilla My

Aktivitetstorget lördag 27/4 och söndag 28/4.

Kom på sagostund med de mysiga sagofigurerna Mumin och Lilla My och hör deras härliga berättelser på mässan. Utöver sagostunden bjuds det på pyssel för hela familjen under mässdagarna.

Värd: Bulls, monter D08, sagostund söndag 28/4 kl 12.10 och 15.00

Hoppa i hoppborgen Kom, lek och hoppa och ha en härligt rolig upplevelse i PAW Patrols coola hoppborg som du hittar på mässans aktivitetstorg. Hoppborg aktivitetstorget lördag 27/4 och söndag 28/4.

Superkul att hoppa i Paw Patrol!borgen

Minishow med Mamma Mu och Kråkan Sköna nyfikna Mamma Mu och Kråkan som vet det mesta möter du i vår musikaliska show med favoritlåtarna från serien. Vi avslutar med massa kramar och gemensam fotostund.

Värd: Bulls, scen lördag 27/4 kl 12.30 & 15.30

Följ mässan på Facebook och Instagram för exakta tider på våra aktiviteter.

5


MÄSSINFORMATION

Ha en underBAR dag tillsammans på mässan

V

i har fyllt mässan med roliga aktiviteter, lärorika föreläsningar och en massa shopping med bra priser, för hela familjen. Vi har också sett till att det finns extra breda barnvagnsgångar, skötrum, utlåning av bärselar, barnvagnsparkering, amningsrum och café där du kan värma barnmaten i micro.

Du missar väl inte alla bra erbjudanden som våra utställare kommer att ha under mässdagarna.

Aktiviteterna är lika roliga för både barn och vuxna. Det är bara att använda fantasin och vara med och skapa.

Välkommen till Liberos sköthörna. Här kan du prova våra bästa blöjor Libero Touch och ställa frågor till våra blöjexperter om allt som rör blöjbytet och blöjor, samt tävla om fina priser. Skötrummet

På scen kommer det att bjudas på många kloka råd och tips från våra föreläsare. Men även härliga sagor, Mello-musik och spännande föreställningar.

6


SHOPPING

M juka kläder och hårda prylar Superfina produkter till extra bra priser hittar du hos JaBaDaBaDo. Monter A01

På mässan kan du få styling och boka klipptid (till efter mässan) hos Klipp o Lek. Monter D06

Härliga barnböcker hittar du hos Bonnier Carlsen. Hos Barnsmart hittar du prylar som stärker barn. Som boken ”Barnen i Kramdalen, en saga om integritet, tafsare och nättroll.

Monter C10 a

Monter A06 Fina barnvagnshängen i lönnträ hittar du hos KupKup. Monter B08 a

Bli medlem i boxenfamiljen Teckna din prenumeration på vår underBARA BARNbox på mässan så får du en fin gåva att ta med dig hem, direkt från mässan. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Monter D02

7


Utforska staden med stil Thule Sleek

Thule Store Fosievägen 11, MalmÜ Tel. 040-635 90 50 Mail: thulestore.se@thule.com www.thulestore.se


KUNSKAP

Fixa sömnbristen Mirijam Geyerhofer, journalist, berättar med utgångspunkt i sin kommande bok om hur du tacklar de struliga nätterna med kroppen, hjärnan och relationerna i behåll. Värd: Mirijam Geyerhofer, lördag 27/4, kl 13.15, på scen.

Kloka råd och viktigt lärande MISSA INTE VÅR SCEN DÄR VI BJUDER PÅ FÖRELÄSNINGAR SOM HANDLAR OM GRAVIDITET, BARN OCH FÖRÄLDRASKAP.

Förberedelser inför föräldraskapet Få tips och goda råd av barnmorskan Karin Norrbrink inför föräldraskapets olika skeenden. Du får också lära dig mer om vad som händer i slutskedet av graviditeten och efteråt. Värd: BIGBABY lördagen 27/4, kl 14.30, på scen.

Vårda parrelationen under graviditeten Louise Rabe, barnmorska, tipsar bland annat om hur man kan tänka och göra för att vårda relationen med sin partner under och efter graviditeten. Värd: Mama Mia, söndag 28/4, kl 12.30, på scen.

Följ mässan på Facebook och Instagram för exakta tider på våra aktiviteter.

9


Namnnappen ÂŽ


FÖR GRAVIDA

Utvalda prylar för dig som går i väntans tider ...

Mama Mia hjälper dig var du än befinner dig i livet, i vår monter kan du ställa frågor och få tips och råd om din graviditet, din kvinnohälsa och allt som rör barnets uppväxt. Monter E02

Ekologiska barnkläder i härliga färger och mönster hittar du hos Snoozy. Monter E01

Mjukt och fint i ekologisk bomull från Kidsbury. Med en Doula får du hjälp inför, under och efter förlossningen, mer info hittar du hos doula Elisabet Espensen.

Monter C07

Fint bebisminne får du genom att göra en tavla eller smycke med avtryck av bebisens fötter eller händer, hos LifeStone. Monter B04

Monter A04 Smart app får du med babyvakten Parvel som är smidig att sköta via mobilen Monter C02

Ps, du vet väl att träning ger positiva hälsoeffekter när man är gravid. Ninni Liliedahl, barnmorska på Mama Mia ger dig tips och råd om träning när du är gravid. Söndag, 28/4, kl 15.00, på scen. 11


Hälsa på oss på underBARA BARN-mässan i monter E02

Vi hjälper dig, var du än befinner dig i livet ! Barnmorskemottagning

Malmö City Helsingborg Trelleborg Bjuv Örkelljunga

BMM


BARNVAGNAR & BÄRSELAR

Rulla och bär säkert Växla från singel- till syskonvagn med ett klick med Bumprider Connect. Så kan du köra bägge vagnarna som en. Monter A07

Baby K’tan bärsjal är ergonomisk för barn och bärare. Monter C02 Med Quinny Hubb får du en snygg, smidig barnvagn, perfekt för citylivet.

Vindtäta åkpåsar

som passar för vår, sommar och höst hittar du hos The Buppa Brand. Monter C05

Monter C03 Snygga, smidiga vagnar som funkar för cykling, jogging och promenader hittar du hos Thule. Monter C04 b

I BIGBABYS monter hittar du ett stort urval av barnvagnar och bilbarnstolar, som Bugaboo, Stokke och Babyzen YoYo. Monter B02

En trygg plats får babyn i bärsele från Najell. Monter B03

Med Baby Jogger får du en vagn som fungerar i olika terränger och är lätt att resa med. Monter B01

13


ANNONS ▼

SIMKUNSKAP FÖR ALLA!

Smått & Gott Färgglada kläder med Babblarnamotiv hittar du hos me&i. Monter B09

BABYSIM 3 MÅN - 1 ÅR

PLASK & LEK 1 - 2,5 ÅR

Garanterat fria från ohälsosamma kemikalier och i ekologisk bomull är barnkläderna från Tiger & Friends. Monter B08 b

KURSSTART V.22 & V.35

SIMLEKIS 2,5 - 5 ÅR

SIMSKOLA FRÅN 4 ÅR

ANNONS ▼

VI SIMMAR PÅ FRISKIS OCH SVETTIS PARKMÖLLAN WWW.TRAMPOOLIN.COM 08-506 212 42


INSPIRATION

Barnmaten NaturNes, gjord av ekologiska råvaro, hittar du hos Nestlé där du får tips och råd om barn och mat. Monter D01

Mitt i den skånska vildmarken väntar en oförglömlig upplevelse för hela familjen, stora som små. Kom till vår monter så berättar vi mer om alla spännande saker som händer på Skånes Djurpark.

Coola kläder hittar du hos Civilants/ Dedicated. Monter C10

Monter C09 Smart säkerhetsband som ger lite extra uppsikt på promenader, hos LinkNGo. Monter B07

Fina rosetter för barn i alla åldrar hittar du hos Lovasrosetter.

Läs om de busiga syskonmössen Musse & Heliums spännande äventyr.

Monter E06 b

Monter C07 a

Norlandia Förskolor erbjuder trygga, utvecklande och lekfulla lärmiljöer där barnens nyfikenhet och lärande stimuleras. Monter C06

15


SCEN

Lördag 27/4 11.30–12.00

Sagoakutens sagolika värld Möt de magiska sagosystrarna i en rolig föreställning fylld med äventyr. Häng med till sagoskogen med fladdermöss, tomtar, troll och älvor i en föreställning som inkluderar publiken. Värd: Lilla Vilda Teatern

12.30–13.00

Minishow med Mamma Mu och Kråkan Häng med härliga Mamma Mu och Kråkan i en musikalisk show med favoritlåtarna från serien. Vi avslutar med massa kramar och gemensam fotostund. Värd: Bulls

13.15–13.50

Fixa sömnbristen Mirijam Geyerhofer, journalist, berättar med utgångspunkt i sin kommande bok om hur du tacklar de struliga nätterna med kroppen, hjärnan och relationerna i behåll. Värd: Mirijam Geyerhofer

14.00–14.20

Musse & Heliums magiska värld Häng med Musse & Helium, och deras skapare Camilla Brinck, i en fartfylld scenshow med musik och dans. De två, små fantastiska syskonmössen tar både barn och vuxna med storm. Värd: Musse & Helium

14.30–15.10

Förberedelser inför föräldraskapet Barnmorskan Karin Norrbrink ger dig tips och goda råd inför föräldraskapets olika skeenden samt om hur kroppen känns i slutskedet på graviditeten och vad som händer efteråt. Värd: BIGBABY

15.30–16.00

Minishow med Mamma Mu och Kråkan Häng med härliga Mamma Mu och Kråkan i en musikalisk show med favoritlåtarna från serien. Vi avslutar med massa kramar och gemensam fotostund. Värd: Bulls

16


SCEN

Söndag 28/4

11.30–12.00

Sagoakutens sagolika värld Möt de magiska sagosystrarna i en rolig föreställning fylld med äventyr. Häng med till sagoskogen med fladdermöss, tomtar, troll och älvor i en föreställning som inkluderar publiken. Värd: Lilla Vilda Teatern

12.30–13.10

Vårda parrelationen under graviditeten Det är mycket som händer när man blir gravid och förälder. Barnmorskan Louise Rabe tipsar om hur man kan tänka och göra för att vårda relationen med sin partner och undvika konflikter. Värd: Mama Mia

13.30–14.00 High15

Missa inte High15, tjejbandet som blev en av Mellons snackisar och som har en stor youtubekanal med över 20.000 prenumeranter. Aktuella med nya singeln ”On My Mind” och självklart kör de Mellolåten No Drama!

Värd: Stage Academy

14.15–14.45

Inför förlossningen Barnmorskan Shugufta Ahmadzai ger dig tips och konkreta råd om vad som är bra att ta med sig till förlossningen och vad som är viktigt att inte glömma? Värd: Mama Mia

15.00–15.30

Träna under graviditeten Lyssna på Ninni Liliedahl, barnmorska, som berättar om vad som händer med kroppen när man är gravid och vilka positiva hälsoeffekter träning och fysisk aktivitet har. Värd: Mama Mia

15.45–16.10

Musse & Heliums magiska värld Häng med Musse & Helium, och deras skapare Camilla Brinck, i en fartfylld scenshow med musik och dans. De två, små fantastiska syskonmössen tar både barn och vuxna med storm. Värd: Musse & Helium

Med reservation för ändringar. Uppdaterat program hittar du på www.underbarabarn.se

17


ANNONS ▼

DET GÅR FORT FRÅN BARNVAGN TILL EGEN LÄGENHET Chans till förtur både till hyresrätt och nybyggd bostadsrätt. Läs mer på hsb.se/bospara

Swedbank är kontoförande bank för HSBs bosparande. Enligt beslut av Riksgälden omfattas HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto av den statliga insättningsgarantin. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättning inom 7 arbetsdagar från den dag banken försatts i konkurs eller Finansinspektionen beslutat att garantin ska träda in.

ANNONS ▼

TRÄFFA NORLANDIA FÖRSKOLOR PÅ UNDERBARA BARN

Ni hittar nter oss i mo C.06

Nya upptäckter – varje dag www.norlandiaforskolor.se

Norlandia Förskolor


SÄKER SOMMAR

Simsäkerhet och solskydd

N

u närmar sig långa lata sommardagar, dagar med bus, skratt och uteaktiviteter. Sommardagar med sol och bad. I Sverige finns det gott om möjligheter för barn att bada, oavsett om det är i en pool eller i en sjö eller havet. Bad som förknippas med lycka, plask och lek. Men för att det ska bli en härligt kul aktivitet så är det viktigt att ditt barn lär sig vattenvana och att simma. Det är faktiskt livsviktigt. Du behöver inte vänta tills barnen blir äldre och kan springa och leka själva. Redan så tidigt som vid tre månaders ålder kan du börja med att ge ditt barn vattenvana genom babysim. Uteaktiviteterna gör att barn utsätter sig för solens strålar. Små barn under ett år är mycket känsliga för sol och man bör undvika direkt solljus och klä barnen i heltäckande tunna kläder och solhatt. För barn 6 månader och äldre använd solkräm som komplement till kläder/solhatt. Solkrämen ska ha minst solskyddsfaktor 30. Ett klokt råd är att hålla sig undan solen mellan klockan 11 och 15 då solen är som starkast. Glöm inte heller att solglasögon är ett bra skydd för växande ögon.

Trampoolin babysim och simskola i Malmö har kurser i babysim, plask & lek, simlekis och simskola från 4 år och uppåt. Monter A03

Piggelins barnsim har simundervisning för barn från 3 månader och uppåt i Malmö, Lund, Lomma och Västra Ingelstad. Monter C10 b Aquasund bedriver babysim och simskola för barn från 3 mån upp till ca 8 år och finns i Malmö, V. Ingelstad och Karlshamn. Monter D07 Vill du vara säker på att solskyddet räcker och få en påminnelse om när du behöver smörja in på nytt kan du använda dig av solindikatorn SunHero från Everyday Baby. Monter B06

19


NALLEKONSERTER Nallekonserter är ett kul sätt för generationer att njuta av symfonisk musik tillsammans med Malmö SymfoniOrkester. För alla från 4 år och uppåt på Malmö Live Konserthus. Köp alla Nallekonserter i ett paket, säkra din egna plats och få ett bättre pris.

4/5 | Nalle och kärleken

HALLDIS RØNNING, DIRIGENT

21/9 | Nalle och Beethoven 7/12 | Nalles julstämning 25/1 | Nalles ABC

JONAS NYDESJÖ, DIRIGENT

ALEXANDER HANSON, DIRIGENT

JONAS NYDESJÖ, DIRIGENT

18/4 | Nalle möter monster

JONAS NYDESJÖ, DIRIGENT

Boka din konsertserie på malmolive.se/mso/konsertserier


UTSTÄLLARE 4

4moms B01 4moms.se

A

Aden + Anais C04 a careb.se

J

K

Aquasund D07 aquasund.se

L

LifeStone B04 lifestone.com

britax römer B02 bigbaby.se

LÍLLÉbaby B01 lillebaby.com

bugaboo B02 bigbaby.se

LinkNGo B07 linkngo.se

Bumprider A07 bumprider.com

Little Star Studio E07 littlestar.se

Butik Maia B03 b butikmaia.se

Lovasrosetter E06 b M

Civiliants C08 civiliants.com/SE

Mimos B02 bigbaby.se Moodie D05 moodie.se

Everyday Baby B06 everydaybaby.se

GRACO B01 prosupport.e-line.nu/sv/Sverige

H

Herobility B10 herobility.com

PS Selection B01 prosupport.e-line.nu/sv/Sverige Q

Musse & Helium C07 a Musseochhelium.se N

Quinny C03 quinny.com Skånes Djurpark C09 skanesdjurpark.se

S

Snoozy E01 snoozy.com Stokke B02 bigbaby.se

T

Tiger & Friends B08 b tigerandfriends.com Thule C04 b buppabrand.com The Buppa Brand C05   buppabrand.com

Mama Mia E02 mamamia.se

Me&i B09 meandi.com/sv-se

Dr Browns C04 a careb.se

G

PonyCycles Sweden E07 b ponycycle.quickbutik.se

tomee tippee C04 a careb.se Trampoolin babysim & simskolor A03 trampoolin.com

Maxi Cosi C03 maxi-cosi.se

Doula/Elisabet Espensen A04 doula.nu

Parvel C02 parvel.se Piggelins barnsim C10 b piggelins.se

Maxinet - For Kids D07 maxinet.se

Dedicated C08 dedicatedbrand.com/sv/

Ekobarn D03 ekobarn.se

P

Libero Skötrum libero.se

Bonnier Carlsen C10 a bonniercarlsen.se

Crescent barnvagnar A07 crescentbarnvagnar.se

E

Kidsbury Organics C07 kidsbury.com

KupKup Organic Baby Stuff B08 a kupkup.se

BABYZEN B02 bigbaby.se

D

NUK C02 nuk.se

Korbell C02 gbab.com

Baby K’tan C02 babyktan.se

C

JOING Inwest B12

Klipp o Lek D06 klippolek.se

Baby Jogger B01 babyjogger.se

BIGBABY B02 bigbaby.se

Norlandia Förskolor C06 norlandiaforskolor.se

Klick-Kids B05 klickkids.se

barnsmart A06 barnsmart.se B

JaBaDaBaDo A01 jabadabado.se

U

Udeas C02 udeas.se Umami C04 a careb.se underBARA BARNboxen D02 underbarabarnboxen.se

Najell B03 najell.com Nestlé D01 nestle.se

Utställarlistan uppdateras kontinuerligt, håll koll på www.underbarabarn.se

21


MÄSSKARTA

Bärhjälp? Barnvagnsparkering och utlåning av bärsele från LÍllÉbaby.

Information

Restaurang ➡

Ba par rnvag ker nsing

C0

1

rse

A01

lar

A03

B01 B02

Entré C02

C03

D02

E01

22

B03b

B05

C04b

D01

… du är välkommen till Liberos sköthörna. Här kan du ställa frågor om allt som rör blöjbytet.

B04

C04a

Extra breda barnvagnsgångar

Du vet väl att…

B03

Libero skötrum

D03

D04

D05

E02

E03

E04


XXX

A07

A06

A04

B06

B08b

C05

C07

C08

C06

C07a

C09

Full fart! C08b

C10a C10b

Café

Aktivitetsyta

Hungrig?

D08

Träffa Mumin E05

B10

E06

E07

E06b

E07b

Pausa, mata och amma

Håll humöret på topp. Fyll på energiförrådet i vårt café. Det finns micro att värma barnmat i.

Toalett

D07

B09

B12

B08

B11

en Sc

D06

B07

23


Y B A GB

Bi

NU HAR VI ÖPPNAT I MALMÖ!

Besök oss på mässan! Vi finns i monter B02

Öppet köp

Prisgaranti

12 mån garanti

Monteringshjälp

Tvillingrabatt

Serviceverkstad

Hitta en massa fina mässerbjudanden i vår monter från

-------------------------------------------------------Ta med denna kupong till vår butik i Svågertorp och få en gratis body från Pippi!

namn:____________________________________ e-post:___________________________________

BiGBABY

www.bigbaby.se

värde 59 kr. Kupong giltig tom 31/5-19

Profile for underbarabarn

underBARA BARN Mässan MALMÖ  

New
Advertisement