Page 1


2

Om magasinet Edizion Edizion er et eksklusivt omline magasin for medlemmer af Tryk.nu og sendes direkte til disse medlemmer. Medlemmerne er ansatte i private og oftentlige virksomheder i Danmark. Medlemskabet på Tryk.nu er gratis Tryk.nu er et websted hvor du kan spare penge, men støtter samtidigt andre - se “bæredygtigt budskab. Vores leverandører/annoncører tilbyder dig de bedste priser, rabat eller et unikt tilbud og kampagner på de forbrugsgoder er kan købes med fordel gennem Tryk.nu.

Bliv gratis medlem på Tryk.nu. Du opretter dig nemt som bruger og modtager, hvis du ønsker det, Edizion hen over året- alt er gratis.

Har du ikke adgang til Tryk.nu eller ønsker at tippe en ven der kunne være medlem, kan den pågældende virksomhed kontakte Tryk. nu på info@tryk.nu og få mere information eller gå til www.tryk.nu.

Bæredygtigt budskab Medlemmer på

Tryk.nu og brugere af Edizion støtter helt automatisk og ganske indirekte gode formål i Danmark og den 3. verden. Støttekroner Vores leverandører og annoncører betaler for at give Jer de bedste tilbud, og en del af den betaling vi modtager går videre til gode formål. Faktisk vil der i 2012 gå mere end mere end 20% direkte videre til projekter eksempelvis på et ældrecenter, julegaver til et børnehjem, en ny legeplads, et hjemløse-projekt, kunstinitiativer eller et drikkevands-projekt i den 3. verden bare for at nævne de mange muligheder.

Vi støtter konkrete tiltag direkte så pengene ikke forsvinder i administration

Du sparer penge, betaler dermed mindre

end du plejer og tilbydes noget ekstraordinært som rabat, unikke tilbud eller kampagner samt vores leverandører og annoncører på Tryk.nu får nye kunder. Dermed får vi nemmere flere leverandører og annoncører med, og dermed stiger støttekronerne automatisk Det koster ikke dig at støtte - tværtimod.


5


INDHOLD

Valg af mobilabonnement? side 32

valg af hundefoder side 26

Kør GRØNT og Spar med Tryk. nu

Hus og have 14 Promaling Svanemærket maling 16 Tips til træværket 26 Valg af Hundefoder blive klogere på valg ... 45 Mad med Øl, Opskrifter fra Bryghuset i Skagen

6

Livsstil

24 En anderledes ferie i Dollemitterne, med fart på... 25 Skiløb i Canazel 34 Tips fra Star-tour 40 Mallorca er meget mere end grisefest 42 Moyo Travel

Økonomi 8 Sikker handel på nettet 18 Kør grønt 32 Hjælp til valg mobilabonnement


Nethandel: Undgå at blive snydt

Køber du ofte tøj, elektronik eller fødevarer på nettet? Så er det en god idé at kende dine rettigheder. Læs disse gode råd, så du kan shoppe sikkert på nettet.

• Er alt inkluderet - også forsendelsesomkostninger? Når du handler i udenlandske e-butikker, skal du være opmærksom på, at du i nogle tilfælde også skal betale moms og told.

Indledende

• Se efter E-mærket, som kontrollerer, at netbutikkerne overholder love og retningslinjer.

• Se grundigt på butikkens hjemmeside, og brug din sunde fornuft. Ser den seriøs og professionel ud? Indeholder siden informationer om dine rettigheder - f.eks. til at sende produktet tilbage, eller hvis varen er defekt. • Er oplysningerne om netbutikken tilstrækkelige? Kig efter virksomhedens fysiske adresse, e-mailadresse og telefonnummer. • Tjek virksomhedens CV-nummer (det centrale virksomhedsregister)

8

• Ring eventuelt til forhandleren på det telefonnummer, der står på hjemmesiden - som et sidste tjek.

Gem en kopi af din ordre • Undersøg den samlede pris og betingelser for salg og levering. Print og gem oplysningerne, så du kan dokumentere aftalen. • Husk at udskrive både ordren og ordrebekræftelsen. Du kan også gemme dem på din computer.


• Betal med dankort i stedet for overførsel fra din netbank. Banken skal give dig pengene tilbage på dankortet, hvis den bestilte vare for eksempel udebliver.

• Hvis der er fejl eller mangler ved varen, skal butikken dække omkostningerne ved returforsendelsen. Husk kvittering på posthuset, hvis du sender en vare retur.

• Har butikken en persondatapolitik? Butikken har pligt til at informere om hvilke oplysninger, der registreres, og hvad de skal bruges til.

Oplys aldrig pinkoden til dit dankort.

• Tjek på din kontoudskrift, at netbutikken ikke kommer til at tage betaling mere end én gang - eller bruger kortnummeret uretmæssigt.

Dine rettigheder • Du kan som udgangspunkt fortryde et netkøb fra danske butikker og sende varen retur inden for 14 dage. • Handler du med en netbutik fra et andet EU-land har du som minimum 7 dages fortrydelsesret. • Husk retten til fortrydelse gælder ikke flybilletter, rejser, kulturelle arrangementer, mad og husholdningsprodukter.

• Kontakt virksomheden hvis du modtager den forkerte vare eller der er mangler ved varen. Det er virksomheden, der skal dække alle omkostninger. • Hvis butikken ikke makker ret, kan du klage til Forbrugerklagenævnet. Hvis varen ikke kommer • Kontakt virksomheden. Skriv for eksempel en mail. Giv dem en rimelig frist for levering, hvorefter du anser købet for annulleret. Har du betalt med kort skal din bank tilbageføre beløbet til din konto, hvis butikken ikke selv gør det. 9


kan

13


14


16


18

Vi bliver hverdag mindet om at brændstof priser er på himmelflugt. Men hvad gør vi så? Vi skal til og fra arbejde, og tog eller bus er ikke en mulighed for os alle. De sidste par år har der været en landsdækkende kampagne, for at lære os at køre Grønt. Med nogle enkle råd kan du køre 10 procent længere på en liter benzin, og hvis du kører 20.000 kilometer om året i en bil, der normalt kører 12 kilomter på en liter, kan du spare omkring 1.500 kroner om året. 11 gode råd 1: Kør glidende. Undgå hurtige accelerationer og nedbremsninger, og brug i stedet motorbremsen. 2: Brug altid højest mulige gear. Brændstoføkonomien er -allerbedst lige over der, hvor bilen sejtrækker. 3: Hold vinduerne lukkede og spar på airconditionen. I tæt bytrafik kan din aircondition hæve dit brændstofforbrug op til 30 procent. 4: Brug fartpilot. Automatikken undgår kraftige accelerationer og hjælper dig til at holde en konstant fart. 5: Tøm bagagerummet. 45 kilo ekstra kan hæve forbruget med to procent. 6: Tjek dit dæktryk. For næsten hver enkelt BAR du har for lidt, stiger forbruget med tre procent. 7: Undgå at holde stille eller i kø med motoren kørende. Sluk ved mere end 10 sekunders stilstand. 8: Undgå det røde felt på omdrejningstælleren. Jo tættere du kommer, desto flere liter koster det. 9: Hold fartgrænsen. Jo hurtigere du kører desto højere vindmodstand, og vindmodstand er en oktantyv. 10: Prøv at undgå myldretiden. Her får du ikke ret meget glæde af ovenstående råd, da du ikke selv bestemmer kørselsmønsteret. 11: Bestil dit Q8 kort gennem Tryk.nu og spar endnu mere.


Bestil dit Kort p책 her.


SPOT Dolomitterne

Sella Massivet - Dolomitterne, Italien Er du til vandring, cykeltur eller til skiferie er Dolomitterne og især Sella massivet en stor oplevelse. Her får man virkelig en “impact” som de siger “over there”. Så får du selvfølgelig hele den italienske kultur lige i hovedet på godt og ondt, dog er området rent menneskeligt en blanding af det italienske krydret med det mere godmodige og rolige alpine temparent, som vi danskere måske bedre kan følge med i. Vi skriver senere i artiklen lidt om skiløb, men er du til vintercykling og elsker en udfordring, er her 5 gode tips vi har fundet på nettet skrevet af en ekspert på området.

20


Medbring godt humør, telefon og lappegrej - Når cyklen punkterer i pænt frostvejr skal den stadig lappes - nyd udsigten, Falck kommer ikke. Telefon skal medbringes - så du kan ringe efter hjælp eller smide udsigten på Facebook til irritation for vennerne. Gå efter ture i skyfri himmel - det er knap så koldt (sådan føles det i hvert tilfælde), du kan se udsigten på vej ned, du slipper for kold fugtig tåge, skygge og er mere sikker på tørre veje. Lad racercyklen stå i garagen - Glem alt om alt pløje ned i kurver i Bjarne Riis style, det kommer ikke til at ske. Gå efter en kvalitets mountain bike løsning der kan holde til dig, bære på lidt fornødenheder og klare lidt is/sne samt en enkelt tur i asfalten (den punkterer heller ikke så nemt). Tag varmt tøj på - kender du nogen der ejer et frysehus eller har en slagterbutik, så stil dig derind påklædt uden at røre dig i et kvarters tid - hvis du fryser meget er det for lidt du har på. Husk på at tøjet skal være slidtstærk uden at hæmme dine bevægelser og vandafvisende, men stadig med åndbar membran - så du kommer af med den værste fugt. Hvis ovenstående lyder skræmmede venter du med at tage afsted før i juni og glemmer tips 1-4. God fornøjelse

21


For at overleve Turen skal Du som

22

minimum bruge

Du finder det hele på Tryk.nu Cykler, Tilbehør, Mobiltelefoni samt Flybilletter

Rabat hos cykler.dk se deres tilbud på Tryk.nu her Telenor - Danmarks Billigste Fri-Tale abonnement - se tilbud på Tryk.nu her Iphone - køb samtidigt iPhone når du får abonnementet - se tilbud på Tryk.nu her Flybilletter med rabat fra CimberSterling - gå til Tryk.nu her


S

KILØB I CANAZEI

Canazei er sports- og skihovedstad i dalen “Val di Fassa”. Det er et område af enestående skønhed, der ligger i hjertet af Dolomitterne i Italien. De meget moderne skilifter, gør området Canazei til et forbillede i Alpeområdet og er direkte knyttet til Giro del Sellaronda. Canazei er et ideelt match mellem natur og sport, shows og kultur, afslapning og natteliv. Der er masser af barer, restauranter, pubber, afterskiing venues, hvor skifolket kommer, så brækker du benet eller hader at stå på ski, kan du sagtens være med om aftenen.

Nybegynderen, børnene og de voksne eller til parret der vil spise romantisk om aftenen. Det omfattende skiområde og det typisk fremragende vejr muliggør en ferie for alle typer af skiløbere uanset begrænsninger eller personligt niveau. Her er plads til hele familien. Canazei er smilende og lidenskabelig, autentisk og frem for alt et sted du altid kommer tilbage til!

God fornøjelse

Canazei ligger 56 km fra Bolzano, ved foden af Passo Pordoi, det har 78 ruter til en samlet længde på 150 km med masser af moderne lift faciliteter. 25


Hvordan vælger man det bedste foder til sin hund? Rigtig ernæring er blandt af de vigtigste faktorer for din hunds sundhed og der er derfor god grund til at være omhyggelig, når du vælger blandt de utallige varemærker, der udbydes på markedet. Men - er det muligt at se forskel på kvaliteten af de udbudte produkter?

tips

Du får her nogle til, hvordan du vælger det bedste foder til din hund. For det første skal du vælge foder, som passer til din hunds alder og aktivitetsniveau. Er der tale om en hvalp, skal den have hvalpefoder, som indeholder de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, hvalpen skal bruge for at vokse optimalt. Er der derimod tale om en fuldvoksen hund, skal der vælges blandt de produkter, som typisk betegnes adult, maintenance eller blot vedligeholdelses foder. I denne type foder er mængden og balancen imellem næringsstofferne tilpasset det udvoksede individ.

26

Der er forskel på behovet for næringsstoffer til store og små hunderacer, hvorfor der ofte findes både hvalpe - og voksenfoder beregnet til de forskellige størrelser. I mange tilfælde er forskellen blot at finde på størrelsen af de foderpiller, der findes i sækken - typisk gældende for de billigere fodertyper – hvorimod de dyrere fodertyper også tager hensyn de forskelle en lille og en stor hund har i vækstfasen og voksen tilstanden. Udover foder til ovennævnte stadier i hundens liv, findes der foder beregnet til den overvægtige -, den ældre -, den aktive - og den super aktive hund samt - hos dyrlægen - specielle diæter, som har forebyggende elle lindrende virkning på visse sygdomme.


JEG KAN IKKE LÆSE

Som forbruger har man ofte kun deklarationen på pakningen at rette sig efter. EU fastsætter regler for, hvad der SKAL stå på pakningen samt hvilke betegnelser, der må anvendes for de forskellige råvarer, som indgår i produktet. Næringsindholdet - protein, fedt, træstof samt vitaminer og mineraler skal opgives, men i og med at disse værdier kan opnås med enddog meget ringe råvarer, siger denne deklaration ikke nødvendigvis noget om foderets kvalitet.

27


Råvaredeklarationen nævner de ingredienser - i

faldende orden - foderet er lavet af, men igen kan der her skjule sig mange forskellige kvaliteter af de råvarer, som bliver nævnt. Kvaliteten af råvaren betyder noget for fordøjeligheden af foderet eller med andre ord hvor godt udnytter hunden de næringsstoffer, som er deklareret på posen. Det er ikke umiddelbart til at se, men træstof (fiber) indholdet, kan være en indikator. Et højt træstofindhold i et foder sammenlignet med et tilsvarende foder kan være en indikator for anvendelse af ringere råvarer. En god test er at følge mængden af afføring. Kvalitetsfoder medvirker til mindre mængder afføring, hvilket for alle hunde ejere er en simpel måde at afgøre forskellen. Ofte vil der også være en sammenhæng i forhold til den mængde foder hunden skal have. Når du vælger at skifte hundefoder, det kan enten være mærke eller bare til en anden type fra samme mærke, så gør det over en periode på 1-2 uger. Ellers risikerer du, at forstyrre din hunds fordøjelse og det kan give maveproblemer.

28

Hvorfor vælge et svensk hundefoder? Bozita Robur, fremstillet af Lantmännen Doggy og forhandlet af Petpoint i Danmark, er baseret på svenske råvarer i det omfang de er tilgængelige – pt. ca. 96 % af råvarerne er svenske. Sverige har en af de strengeste lovgivninger vedrørende husdyrproduktion, hvilket indebærer forbud mod anvendelse af antibiotika og hormoner i foderet til husdyr. Kyllinger slagtet i Sverige er fri for salmonella idet alle besætninger inficeret med salmonella bliver udryddet. Sverige er også kendt for en streng kontrol med dyrevelfærd. Bozita Robur indeholder selvfølgelig alle de næringsstoffer di


Bozita Robur er baseret på majs - ingen hvede - som selvfølgelig er GMO fri ligesom andre anvendte

råvarer. I Bozita Robur findes en høj andel kød - op til 47% - hvoraf en stor del er fersk svensk kylling, lam eller elg. I tillæg anvendes også fersk ishavslaks. Anvendelsen af fersk kød i foderet bidrager til en særdeles god smag og en bedre fordøjelighed idet de ferske råvarer kun tørres én gang i produktionsprocessen. Produktionen og råvarerne er underlagt den strengeste kvalitetskontrol og fabrikken er kvalitets-, miljø- og produktionssikkerhedscertificeret. Lantmännen Doggy producerer efter moderne bæredygtigheds principper. Alt affald fra fabrikken bliver genindvundet som energikilde til produktionen og man har bl.a. valgt Tetrapack, som emballage til vådfodersortimentet, idet dette sammenlagt giver en mindre miljøbelastning. Tidligere anvendte fabrikken traditionelle dåser, men ved overgangen til Tetrapack er antallet af lastbiler, som forsyner fabrikken med emballage til vådfoderproduktionen faldet med en faktor 15 - d.v.s. for den samme mængde emballage, som i dag kommer med én lastbil kom der tidligere 15 lastbiler.

29


32


Den Gode familie ferie Det kan være en udfordring at planlægge en ferie, hele familien vil være tilfreds med. Særligt hvis lillebror drømmer om vandland, far vil spille golf, mor skal i spa, og storesøster vil shoppe. Her får du ti gode tips, der gør familieferien til en succes. 1. Tag på ferie som en familie. Husk, at selv om I har forskellige ønsker, er ferien til for, at I skal hygge jer sammen. Hele familien kan have det sjovt i et vandland, men det er måske ikke så dumt med et par timers golf. Tilpas jer hinanden og hav størst fokus på, at I skal have det sjovt sammen. 2. Star Tour har mange hoteller, der er skræddersyet til familier. Blue Village er børnefamiliens første valg med børneklubber, svømmeskole og et stort udvalg af underholdning og aktiviteter. 3. Sæt tid af til hinanden. På Blue Village og Blue Star Club har Bamseklubben åbent to timer hver dag, hvilket giver forældrene lidt ekstra tid til hinanden. 4. Fordel tiden mellem familiemedlemmerne. Hvis det ikke kan lade sig gøre at få hele familien til at foretage sig noget aktivt sammen, så kan man eventuelt dele sig eller fordele tiden retfærdigt på de forskellige aktiviteter. 5. Vælg mad, som alle kan lide. For at familien skal trives, er det vigtigt, at alle får den mad, de kan lide. På mange af vores hoteller kan du vælge All Inclusive. Stort udvalg og omfattende buffeter gør det nemt at finde det, man kan lide, uanset om det er eksotisk mad, eller det børnene er vant til hjemmefra. 6. Børnevenlige fly. At rejse med børn kan være en udfordring, men det behøver ikke at være sådan. Star Tours flyvninger er tilpasset til børn med egen menu, radiokanal og tegnefilm. Alt er tilrettelagt for, at børnene skal få en spændende tur, så forældrene slipper for at bekymre sig.

34

7. Forbered ferien. På www.startour.dk finder du masser af film og anden information om rejsemål og hoteller. Det gør det nemmere at planlægge ferien. Lav en plan dag for dag, som er tilpasset familiens ønsker. Det er vigtigt at forhåndsbestille med tanke på børnene. Husk at pakke rigtigt. Star Tour har også avet en praktisk huskeliste for dig, der skal på ferie med børn. 8. Tag på udflugter. Star Tour tilbyder spændende udflugter på alle rejsemål. Selv om ferie handler om afslapning, er det altid sjovt at opleve noget nyt. Du kan se det spændende udflugtsprogram under hvert rejsemål på www.startour.dk. 9. Læs andres anbefalinger. På www.rejsetips.dk finder du tips, råd og erfaringer fra andre, der har rejst med Star Tour. Her kan du læse om andres erfaringer og se billeder fra deres tur. Du kan også tjekke Star Tour på Facebook. Her kan du få mange nyttige tips fra andre gæster. 10. Når du vælger rejsemål, kan det betale sig at vurdere, hvor langt I vil rejse. Lange flyture og store tidsforskelle kan være en udfordring for både store og små. En forstyrret døgnrytme hos børn er måske ikke lige det, du foretrækker, når I skal rejse på ferie.


36


Pssst, vil du høre en hemmelighed?

Vi har gravet et par af Europas hemmelige perler frem, som hverken kræver en ørkenvandring eller bjergbestigninger. Faktisk ligger de gemt lige ved siden af nogle af de mest populære destinationer i Europa.

1. Vilde æsler og havskildpadder

I Danmark er der tonsvis af røde skilte langs landevejen, der advarer mod springende dådyr. På halvøen Karpasia på Cyperns nordøstkyst er der derimod æsler på skiltene. Flere hundrede vilde æsler har nemlig gjort halvøens uberørte landskab til deres hjem. Når du kommer til Karpasia, er det som at træde ind i en anden verden, langt væk fra Cyperns hektiske turistliv. Karpasias små byer er som rene tidslommer, hvor livet stadig leves, som det altid er blevet levet. Derudover har Cypern ifølge EU Europas bedste badevand, og på den smukke sandstrand Golden Beach på Karpasias sydkyst kan du dyppe tæerne i det prisvindende vand. Husk at holde øje med havskildpadderne, som hvert år lægger æg på Golden Beach.

2. I skjul fra pirater

Den græske ø Rhodos er kendt for ridderpaladser og autentiske middelaldermiljøer. Men lige vest for Rhodos ligger den lille, fredelige ø Chalki med kun et par hundrede indbyggere, hvor du kan opleve den gamle hovedstad Chorio. Den forladte by ligger oppe midt i bjergene, så den var i sikkerhed fra de mange pirater, der hærgede Middelhavet frem til 1900-tallet. Chorios korsridderborg med dens imponerende, malede kapelruin er vandreturen på en lille time værd, og bagefter kan du slappe af i øens charmerende havneby Nimporio. Du kan sejle til Chalki fra Rhodos by.

3. Rå skønhed og ro

Ved siden af partyøen Ibiza og charterparadiset Mallorca ligger Menorca. På den grønne ø er tempoet sat ned i forhold til dens berømte naboer, og kysten er fyldt med smukke, uberørte badevige – mange som kun kan nås fra havvejen. Mod nordvest ligger den hemmelige perle, stranden Cala Pregonda. Den ligger en mindre vandretur fra Binimel-lá, hvor mange kommer for at se klippen af samme navn, der ligner et par hænder foldet i bøn. Men kun få tager turen videre til den bjergtagende smukke Cala Pregonda, så du kan være heldig at få den mørke rødbrune sandstrand helt for dig selv. Der er ingen strandstole og andre turistfaciliteter, og stranden er omgivet af usædvanlige klippeformationer og fyrretræer. 37


38


4. Fra finkultur til fængsel

Under Romerriget var Sardinien et sted, hvor kriminelle, kristne, jøder og andre, der satte sig imod romerne, blev deporteret til. Men lang tid før romerne kom til, regerede en af de mest udviklede bronzealderkulturer Nuraghi-folket på øen. Og den dag i dag findes der stadig spor efter Nuraghi-folket overalt på Sardinien. Blandt andet de kollektive gravpladser kaldet ’Giganternes grave’, som i dag bliver brugt som læskure af fårehyrderne. Besøger du landstedet ’Sa tanca de santu aiunzu’ øst for byen Alghero kan du få en autentisk spiseoplevelse i selskab med fårehyrder og folkedans. Desuden har Sardinien et væld af fantastiske, næsten tropiske sandstrande, som også er et besøg værd.

5. Underjordisk vulkanby

En busrejse fra badebyen Alanya kan du få en oplevelse, der er ganske anderledes end ferielivet med sol og strand. I ældgamle vulkanske klippeformationer ligger den underjordiske by Kappadokien, der visse steder er bygget så langt som 12 etager under jorden. Som besøgende kan du komme op til fire etager ned og se både soveværelser, køkkener og kapeller i grottetunnelerne. I de største af de underjordiske byer er der elektrisk lys, pile, der guider dig igennem, restauranter og souvenirbutikker. Men der er også nogle, der ligger øde og er tæt på uudforskede. Her er nedgang på eget ansvar, men har du en lille opdagelsesrejsende i maven, er der basis for at betræde ukendte gange. Du kan komme til Kappadokien enten på en todages udflugt eller på Temas rundrejse, som også bringer dig til Istanbul og Ankara.

39


Hvert år, planlægger millioner af mennesker verden over en ferie ud fra vidt forskellige behov, nogle foretrækker en strand ferie, mens andre kigger efter noget lidt mere fysisk krævende. De fleste mennesker tror måske, Mallorca er smukke hvide strande. Smukke strande og krystalblåt vand er ikke det eneste Mallorca kan tilbyde. Faktisk har øen noget at tilbyde til alle. Mallorca er en af de populæreste familieferie destinationer i verden. Befolkningen omkring Middelhavet elsker at forkæle børn i alle aldre.

Mange af Mallorcas strande er godt gearet til familier med små børn. Mange forlystelsesparker og vand attraktioner har familieaktiviteter, herunder minigolf og ponyridning. Flere resorts og hoteller tilbyder børnepasning og programmer specielt designet til børn. Nogle af Mallorcas mest populære feriepakker inkluderer dykning, sejlads og afslapning på stranden. De mere fysisk krævende rejser bliver mere og mere populære år efter år. Cykelferier er steget drastisk i løbet af de sidste par år. Denne stigning forventes at fortsætte med mindst 10 procent over de næste to til tre år. I 2007 nød mere end 87.000 cyklister en cykel ferie på Mallorca.

40


Som cykelturist kan man udnytte friheden til at opleve dele af øen, som de fleste ikke ser. Mange cykelstier snor sig gennem bjerge og bakker, så man ser øens flora og fauna. De Baleariske Øer ligger næsten direkte syd for Barcelona, Spanien. Også kendt som Mallorca, Mallorca er den største af de Baleariske Øer. Mallorca ligger i Middelhavet mellem det østlige Spanien og det nordlige Afrika. På grund af placeringen, byder Mallorca på imponerende 300 solskinsdage om året.

Mallorca er derfor et ideelt træningsområde for cykelfolket. Når Nordeuropa kæmper mod kulde og frost, strømmer cyklister til Mallorca for at nyde de fremragende cykelforhold. År efter år kommer proteams såsom Saxo bank soundgarden og træner her både på de flade etaper i baglandet, og på bjergetaper i Tramuntana. Desuden deltager mange hold i den første vigtige tour, Mallorca rundt i januar, som indleder den nye pro sæson. Cykling er hurtigt blevet en favorit aktivitet for turister i hele verden. Turismemyndighederne på Mallorca har forstået dette, og har arbejdet utrætteligt på nye cykelruter og faciliteter i løbet af de seneste år.

Deres hårde arbejde og engagement har betalt sig. I øjeblikket kan øen prale med forbløffende 260 km cykelruter. De vil fortsætte med at forbedre en af de mest hurtigt voksende aktiviteter på øen. Cykling giver en meget unik rundtur på øen. Nogle hoteller og lokale virksomheder tilbyder guidede ture og cykeludlejning.

Rejseselskabet Moyo travels, som udbyder cykelture, har tilføjet et ekstra produkt. Man kan som amatør få mulighed for, at arbejde sammen med en coach således, at man får meget mere end bare en cykeltur - man bliver beriget på mange fronter.

41


Tur Info.

Mallorca er et paradis for cykelentusiaster.

Det er næsten umuligt at finde et smukkere og mere varieret cykelterræn. Her findes alt. Lige fra helt flade ruter til de mest udfordrene. Mallorca er som et Menukort på en super restaurent, hvor kun det bedste er godt nok. Der vil være cykelture med guide og servicebil alle ugens dage undtagen lørdag som er ankomst/hjemrejse dag. Vi cykler i grupper på ca 20 personer. ( efter temperament / formåen.) Ruterne vil være på 50 - 110 km.( afhængig af terræn.) Har du behov for kortere eller længere ruter hjælper vi gerne med det. Vi cykler på de små veje med let trafik, så ruterne bliver så sikre som muligt. HUSK, ALLE CYKLER MED CYKELHJELM,UDEN UNDTAGELSER.

42

De fleste stigninger på Mallorca er ca. 4-8 km lange og har en gennemsnitsstigning på 4-7 %. Vi anbefaler at du har en gearing på din cykel som minimum har 39 tænder foran og 26 tænder bagpå. Der bliver afholdt et velkomstmøde på ankomstdagen, ydermere vil der være et lille infomøde hver aften på hotellet kl. 18.30 ang. morgendagens rute mm. Ønsker du at holde en cykelfri dag, er Palma by et oplagt sted, til både shopping og kulturelle oplevelser. Eller du kan tage en tur til den lokale strand, som ligger et stenkast fra hotellet. I flere år har Stig Lundgaard været cykel guide, og nu har hans cykelrejser forgrenet sig ud I alle verdens hjørner. Der er cykel entusiaster fra USA, Danmark, Tyskland og Sverige som alle sammen hvert år glæder sig til oplevelsen på Mallorca. Moyo travels tilbyder pladser på disse fantastiske rejser som kan books gennem www. moyotravels.dk 2012 er allerede udsolgt men der er åbnet for booking af cykels rejser til 2013.


Coaching: Jan Torndyb som også er Partner I Moyo travels, tilbyder også Coaching på Moyo travels rejser. Jan har fungeret som Coach for mange international kunstnere og benyttes idag af større virksomheder til at optimere bla. arbejdsmoral/adfærd og ikke mindst performance hos både ledere og medarbejdere. Et spændende tiltag hvis du har brug for at rykke dig ud af de normale rammer, og få udvikling i din hverdag. Coaching session bestilles som såkaldte add’ons til standard rejserne. Bestiller du via tryk.nu får du 50% af prisen på en Coaching session med Jan. Eller 1 times gratis massage.

44


45


tid til omtanke...

[O]

www.tryk.nu

/EDIZION%201st%20Issue  

http://www.unap.dk/Unusual_Approach/Edizion_files/EDIZION%201st%20Issue.pdf