Page 1

Flera celebriteter blev fotade Åsiktsregistrering vid Umeälven Fem kändisar iakttogs på olika ställen kring och på Umeälven i december förra året. Alla som använder sociala medier kunde följa deras framfart då det publicerades både bild och text som dokumenterade celebriteternas åsikter och aktiviteter.

Besöksmål Ploga isbana

Umeälvenkarta med besöksmål

Storytelling

Fler badplatser

Cykelbana

Digital informationsplattform

Stugsista fest för alla

Sommarfest Mer för barnfamiljen Bryggor Umeälven Marathon

Dansbanan

Lekpark

Barnteater

Fiskebryggor

Yogabryggor

Sammanfattat av Jenny Ferry, Elisabeth Glaas, Anna Bandling och Hannah Hedengran.


Ett särskilt TACK till : Alla ni som fotograferat Alla ni som via sociala media hejar på ”Vi som älskar Umeälven” Ume Älvdal som också älskar Umeälven Turistbyrån i Umeå som ställt upp och tagit emot figurerna.


Tomten älskar också Umeälven Umeälven löper som en livsgivande kroppspulsåder från fjällen genom Umeå ut till kusten. Många är vi som älskar den och dess omgivningar och fler ska vi bli. Vi är nämligen övertygade om att det finns många som ännu inte haft tillfälle att vistas i den vackra, aktivitetsfyllda, rogivande och fantasieggande miljön - bara för att den inte uppmärksammats tillräckligt. Som ett första sätt föra upp Umeälven högre på kommuninvånarnas dagordning har ett gäng kändisar engagerats. Den 1 december 2012 tog Tomten med sig Bamse, Muminmamman, Pippi, Luigi och Gammelsmurfen till olika platser vid Umeälven. Han fotade dem och publicerade bilderna på Instagram där han också skrev en kort text. Dagen därpå var det fem nya fotografers tur att föreviga varsin seriefigur. Så fortlöpte hela december månad. Ny dag, nya fotografer, nya platser kring älven, nya åsikter och förslag. Kändisarnas dokumentation kring och på Umeälven bildade en härlig adventskalender där flera fantastiska förslag från kreativa kommunmedborgare lyftes fram på sociala medier. En slags önskelista, om man vill uttrycka sig så. Det var Tomten som drog igång projektet men eftersom han har tagit välförtjänt semester assisterar vi som älskar Umeälven honom så här på slutet. Som begärt överlämnar vi Bamse, Muminmamman, Pippi, Luigi och Gammelsmurfen till Lennart Holmlund, Magdalena Andersson, Anna Pettersson, Anders Ågren och (Krister &) Markus Olsson. Projektet är startat av kärlek, genomfört med kärlek och avslutas på ett kärleksfullt sätt – med tårtkalas.

Tro dock inte att missionen att göra Umeälven till alla kommunmedborgares smultronställe upphör nu. Det här är faktiskt bara början. Allt gott. Vi som älskar Umeälven Nyfiken på att se var kändisarna fotades, vad de gjorde och vad de tycker? Då kan du gå in på: http://pinterest.com/umealven/2012-advent-calendar-umealven-umea/


#gammelsmurf f책r Lennart Holmlund (s)


#gammelsmurf Fotograferna som träffade Gammelsmurf smurfade framförallt önskemål om en älvsnära cykelbana och att cykelvägen mellan Obbola och Umeå City Airport saknas helt, det är med livet som insats man cyklar den sträckan idag. En YOGA-brygga vid IKSU Plus önskades, mer smurf kring vattenhoppet för skidor. Barn vill smurfa fler vinterlekparker vintertid och badplatser sommartid vid Umeälven. Bölesholmarna är bara en plats. Det borde smurfas fler badställen vid Deltat.


#bamse f책r Ume책채lskaren Markus Olsson


#bamse Fotograferna som träffade Bamse önskade en hockeyarena på Umeälven. De belyste att Deltat inte alls används ”användarvänligt” för barnfamiljer. Man låter det växa igen framförallt mellan Umeå och Holmsund-Obbola. Bomkistorna (inte dykdalberna) borde användas mer. Varför inte ett Umeåhjärta (kulturhuvudstadsymbolen) på en bomkista? En båtstaty mitt i älven som man kan fota sig med ”från land” framför tyckte en annan. Att Bamses båt heter Viktoria och Umeås restaurang Victoria var kul likheter. Att göra ”stugsista” och ”båtsista” till en större folkfest önskas. Sommarfest för alla!


#muminmamman fĂĽr LandshĂśvdingen Magdalena Andersson


#muminmamman Fotograferna som träffade Muminmamman var nog flitigast. De tyckte att visitumeå inte tar hand om besökare från Kvarken som kommer med båt på ett modernt sätt. Umeå APP:en Digitalvisit är katastrof för den som dessutom kommer med egen båt. Varför inte en plingapp? Trevligt med båtar man kan äta på. Men väldigt svårt att hitta till den så omtalade skäjtparken. Muminmamman firade Finlands Nationaldag 6 december med ett dopp i Umeälven – så klart. Och önskade sig att nya badhuset erbjuder dopp i Umeälven. Härligt med båtrestaurangerna.


#luigi får Anders Ågren (m)


#luigi Luigi speaks English and came via Airplane to Umeå. He was confused at the Umeå City Airport since no signs were in English telling him how to get a bus or a taxi. Really, no signs at all in English with info. And the ”Länsstyrelsen” do they want us to go to the ”Naturreservaten” by car? Biking is far to dangerous especially if you have kids. ”Notvarpsbron” Luigi walked in snow and checked out how to set up a Marathon ”umeälven runt”. Highschool kids wants to see all events by Umeälven on a big screen 2014. Especially soccer.


#pippi fรฅr Regiondirektรถr Anna Pettersson


#pippi Fotograferna som träffade Pippi belyste önskemål som fler ställen runt Umeälven att förvara privata kajaker – alla bor inte bredvid den! Pippi önskar att man plogar upp isen närmast fastlandet för en säker skridskotur från Umeå C till Deltat. Sands Festplats är q märkt och det är ju ingen glad över om den inte används. Mer dans och musik i Deltat! Strömpilen fick en känga att den kan bli mycket mer Umeälvenkärleksfull. Och mindre industri. Bölesholmarna teater för barn! Mer storytelling så historia blir mer intressant för barn! Var ska Pippi ha sin båt? Det är svårt att hitta gästplatser. Mer bryggor!

Umeälven - Åsiktsregistrering under december 2012  

Fem kändisar iakttogs på olika ställen kring och på Umeälven i december 2012. Alla som använder sociala medier kunde följa deras framfart då...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you