Page 1

ĂŠn L i nd d e r n i l Ma valan aS Emm


Anton och explosionerna Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Malin Lindén © Illustration: Emma Svalander Första upplagan Tryckt i Tallinn, 2018 ISBN: 978-91-7577-908-9


Malin LindĂŠn Emma Svalander


Det här är Anton. Han gillar glass och djur, kramar och att leka kurragömma. Och han är precis som alla andra född med superkrafter. Antons krafter är väldigt ovanliga. Han har nämligen superhörsel och supersyn. Det gör att han upptäcker saker som många andra inte gör. Anton kan höra om någon viskar i andra änden av rummet eller om någon tappar en nål i golvet. Och han ser direkt om saker inte står på sin rätta plats.


Fast det kan vara jobbigt att höra så mycket och att se så mycket. Ibland blir det alldeles rörigt i Antons huvud. Och när det blir så där rörigt är det lätt att han blir arg eller ledsen.


Det kan räcka med att det rinner regndroppar på fönsterrutorna så att han inte ser ut. Då svämmar känslorna över och det är som om hela Anton ska explodera.


Det kan kännas som om han stoppat handen i en myrstack eller som om hela Anton var gjord av läsk. Det bubblar inuti. Det är känslorna i kroppen som vill komma ut. Anton gör vad som helst för att det ska sluta.


Alla varelser föds med superkrafter. Katter, fåglar, hundar – ja alla djur och människor. Även om du inte vet vilken kraft du har så finns den inuti dig och väntar på rätt tillfälle att komma fram. Antons krafter kan ställa till det för honom ibland och är inte alltid så lätta att ha och göra med. Ibland får krafterna det att bubbla och pysa inuti Anton och det känns som om hela han ska explodera!

www.idusforlag.se

Anton och explosionerna  

Alla varelser föds med superkrafter. Katter, fåglar, hundar – ja alla djur och människor. Även om du inte vet vilken kraft du har så finns...

Anton och explosionerna  

Alla varelser föds med superkrafter. Katter, fåglar, hundar – ja alla djur och människor. Även om du inte vet vilken kraft du har så finns...

Advertisement