När Tomtarna vaknar

Page 1

Text: Lena Hultgren Illustrationer: Sara N Bergman
När Tomtarna vaknar Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Lena Hultgren © Illustrationer: Sara N Bergman Första upplagan Tryckt i Viljandi, 2018 ISBN: 978-91-7577-863-1


När Tomtarna vaknar Text: Lena Hultgren Illustrationer: Sara N Bergman

Långt in i djupa skogen, i byn med små, små hus, där tassar äldsta nissen runt och tänder alla ljus.När långa mörka vintern äntligen är slut, då vaknar alla tomtar utom Ingemar och Knut. Nu har de sovit sedan jul i över hundra dagar. Det kurrar så det ekar uti deras tomma magar.


Tomtefar och Tomtemor bär gröt och andra rester, som frystes in på stora fat vid julens alla fester. Men nissarna är urtrötta på gröt och julematen. De vägrar smaka något alls av det som finns på faten. Till slut försöker Tomtemor med saft och lussebulle. Den allra minsta nissen räcker fram en näverrulle. – Kan nissar också få paket om de har varit snälla? Då önskar vi oss pizza, som man kan beställa.Vart tar Tomtar vägen när julhelgen är slut? Vad gör de hela året när de har pustat ut? Ligger de och sover i flera hundra dar? Har de jobb och skola precis som människor har?

www.idusforlag.se