__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Annie, Amira och kärleken Maria Bom

♌

Caroline Sellstone


Fler böcker i serien om Annie:

Morfar har berättat, 2015 Annie och Den Andra, 2016

Annie, Amira och kärleken Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Maria Bom © Illustration: Caroline Sellstone Grafisk form och sättning: Alexandra Lundquist, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Viljandi, 2018 ISBN: 978-91-7577-788-7


Annie, Amira och kärleken

Maria Bom

♌

Caroline Sellstone


P

appa säger att om man ser någon i ögonen tillräckligt länge så kommer kärleken som ett brev på posten. Jag brukar titta på Amiras bruna ögon och hoppas att hon ska se tillbaka, men jag tror inte att hon vet om det knepet för hon ser sällan tillbaka. Amira ser på fåglarna utanför fönstret, på bebisar i korridoren, på böckerna i lekrummet. När hon spelar spel på datorn far blicken fort, fort över skärmen. Hon tittar mycket på en mobil som hon har fått. En gång hittade hon en tiokrona i sjukhusträdgården och en chokladkaka i hissen, på samma dag. Hon är jättebra på att hitta saker som någon tappat.


Amira ser förstås på mig också ibland, men inte så länge. Hon skrattar högt åt mig när jag gör grimaser och säger att jag är ful. Då gör jag mig ännu fulare.


Amira och jag kan prata om allting. Allting utom kärlek. Jag kan inte säga att jag är kär i henne för hon är kär i Edvin som har brutit benet. Edvin är elva år och har glasögon, han är stor och lång, inte kort och smal som jag och Amira. Han lär sig att gå på kryckor.


Ibland pratar vi om djur, för vi älskar djur. Min kompis papegoja kan låta som en mikrovågsugn. PLING säger den. Och som en dörrklocka, DING-DONG. När jag berättade det sa Amira att skator också kan lära sig det. Och att de kan bli tama och sitta på axeln. Det tror jag inte. En gång när Amiras familj kom till sitt sommarhus så hängde inte nyckeln på spiken vid taket där de brukar gömma den. De letade och letade, tänkte att det kanske varit en tjuv som tagit den. Sedan hittade de nyckeln i ett skatbo och förstod vem tjuven var. Skator gillar sådant som blänker, de samlar på det. Vi funderar på hur deras bo ser ut med alla nycklar och småpengar och annat som blänker. Amira och jag ska leta upp ett skatbo när vi kommer till hennes sommarhus. Vi ska klättra upp och kolla vad som ligger i det.


Annie har träffat Amira. Annie älskar henne eftersom hon alltid är full av nästan förbjudet bus. Hur kan Amira veta så mycket? Får man verkligen ljuga om man säger att det är i fantasin? Hur kan skatan hitta alla skatter och hur känns det egentligen att vara kär? Det är sådant Annie undrar sedan hon träffade Amira. En bok om vänskap, hemliga rum och hur det känns när man älskar någon.

www.idusforlag.se

Profile for Idus förlag

Annie, Amira och kärleken  

Annie har träffat Amira. Annie älskar henne eftersom hon alltid är full av nästan förbjudet bus. Hur kan Amira veta så mycket? Får man verk...

Annie, Amira och kärleken  

Annie har träffat Amira. Annie älskar henne eftersom hon alltid är full av nästan förbjudet bus. Hur kan Amira veta så mycket? Får man verk...

Profile for ulrslo
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded