Page 1

Text: Marie Bosson Rydell Bild: Karin Eriksson


Williams nya kompis Utgiven av Idus förlag

www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Marie Bosson Rydell © Illustration: Karin Eriksson Grafisk form och sättning: Sandra Stridh, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2016 ISBN: 978-91-7577-342-1


William och Björn leker på gården med Williams hund Ludde. Caroline gungar och sjunger för hög hals. Ludde kommer springande med bollen. William håller upp handen och säger: – Sitt! Ludde sätter sig. – Duktig vovve, säger William och klappar Ludde.


Han tar bollen och kastar iväg den igen. Caroline räknar på engelska: – One, two, threeeee! sedan hoppar hon av gungan när den är som högst upp och springer fram till pojkarna. – Får jag prova? –Visst, säger William.


Ludde kommer springande med bollen igen och Caroline håller upp handen och säger: – Sit! Ludde sätter sig. – Åh, han förstod engelska, säger Caroline, good dog. – Men det är väl inte så konstigt, säger William. Sitt låter ju likadant på både svenska och engelska. – Jag kan spanska, säger Björn. När vi var på semester såg jag barnprogram på tv som var på spanska.


Ludde nosar runt i gräset och Björn ropar på honom. Han håller upp handen och säger: – Sientate! Ludde sätter sig ner. – Wow! säger både Caroline och William. Plötsligt hörs ett ljud. – Det är en lastbil, säger Björn medan han fortsätter klappa Ludde. En Mercedes. Det låter som den backar.


William och Caroline tittar bort mot parkeringen. Mycket riktigt är det en liten lastbil som backar in pü gürden.


I den här boken får William och hans kompisar en ny kompis. Det är roligt! Man kan lära sig olika saker från olika kompisar.

Barnen kan olika språk och William känner sig lite ledsen för att han bara kan svenska. Men sedan kommer han på att han faktiskt förstår ett språk till ... Lär känna William och hans nya kompis i denna mysiga bok. Den är skriven av Marie Rydell, författare till böckerna om Kråke, och illustrerad av Karin Eriksson som tidigare illustrerat Rebussånger.

ISBN 978-91-7577-342-1

www.idusforlag.se

9 789175 773421

Profile for Idus förlag

Williams nya kompis  

I den här boken får William och hans kompisar en ny kompis. Det är roligt! Man kan lära sig olika saker från olika kompisar. Barnen kan oli...

Williams nya kompis  

I den här boken får William och hans kompisar en ny kompis. Det är roligt! Man kan lära sig olika saker från olika kompisar. Barnen kan oli...

Profile for ulrslo
Advertisement