Williams kompisar

Page 1

Text: Marie Bosson Rydell Bild: Karin Eriksson
Williams kompisar Utgiven av Idus förlag

www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Marie Bosson Rydell © Illustration: Karin Eriksson Grafisk form och sättning: Sandra Stridh, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2015 ISBN: 978-91-7577-211-0I det här huset, på första våningen, bor William. En helt vanlig kille på 5 år. Han bor där med sin mamma och pappa och hunden Ludde. Ludde är en labrador, den vanligaste hundrasen i Sverige. Ibland tycker William att allting är lite väl vanligt. Till och med hans namn, ”William” är vanligt. William skulle vilja vara lite ovanlig. Som Björn …
Björn bor i samma hus som William, fast på tredje våningen. Björn ser helt vanlig ut. Men han är ovanlig. Han leker inte riktigt som de andra barnen på gården. Björn vill oftast se på. När Björn vet exakt hur en lek går till vill han vara med. Då brukar William ropa: ”Kom Björn, var med!” Det är nästan aldrig någon annan som ber Björn vara med. William visar ofta hur leken går till, så att Björn ska förstå.


Ibland förstår inte Björn vad de vuxna på förskolan menar. Då brukar William förklara. Björn kan lära sig vissa saker jättesnabbt. Som olika spel på surfplattorna till exempel! Han är mycket snabbare än William. Björn känner också igen alla bilmärken. Han vet precis vems bil som är vems på förskolan. Han kan till och med höra på ljudet vem det är som kommer för att hämta! Det är som en superkraft, tycker William.Alla är olika och bra på olika saker. Men William är vanlig, för vanlig tycker han själv. Hans kompisar är så ovanliga, William skulle vilja vara lite mer som de! Det gäller att se varandras färdigheter, acceptera varandras egenheter och ta vara på möjligheter, istället för att fokusera på svårigheter! Lär känna William och hans kompisar i denna mysiga bok. Skriven av Marie Rydell, författare till böckerna om Kråke och med varma bilder av Karin Eriksson som tidigare illustrerat Rebussånger.

ISBN 978-91-7577-211-0

www.idusforlag.se

9 789175 772110


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.