Page 1

LA RESISTENCIA PART 1

Segueix-nos a

@ullesportiu

Vídeos disponibles a www.ullesportiu.com

Edita i distribueix:

LA RESISTÈNCIA PART1 by ULL ESPORTIU is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported License.


LA RESISTENCIA-PART 1 És la capacitat física bàsica més relacionada amb la salut ja que millora el nostre cor i pulmons.

DEFINICIÓ DE RESISTÈNCIA

Existeixen múltiples definicions però la majoria coincideixen a afirmar que és la capacitat de: 1. Realitzar una activitat de llarga durada. 2. Suportar el cansament, tant físic com psicològic. 3. Tenir una ràpida recuperació després d'un esforç.

TIPUS DE RESISTÈNCIA

www.ullesportiu.com

Es pot classificar atenent a diversos factors, en concret a dos. D'una banda a la quantitat de grups musculars implicats: 1. Resistència general: quan hi ha més d'un 30% de la musculatura del cos implicada, com per exemple: córrer, nedar o remar. 2. Resistència local: quan la musculatura que intervé activament és menuda, com quan utilitzem un tornavís. D'altra banda en funció de la presència o no d'oxigen: 1. Resistència anaeròbica: és la capacitat de realitzar i mantenir un esforç intens tenint en compte que l'oxigen que arriba als músculs no és suficient, com per exemple un esprint. 2. Resistència aeròbica: és la capacitat de realitzar i mantenir un esforç d'intensitat baixa o mitjana durant un llarg període de temps arribant als músculs el suficient oxigen. Utilitzem aquest tipus de resistència quan eixim a patinar, a córrer, a anar en bici o nedar. 3. Resistència mixta: és la combinació de les dues anteriors com succeeix en els esports d'equip com el bàsquet, el futbol o el handbol.

MÈTODES D’ENTRENAMENT DE LA RESISTÈNCIA Els més utilitzats són els següents: 1. Mètode continu: es basa en realitzar un treball físic de forma repetida i mantinguda durant un període de temps prolongat i sense descans. Per això, aquest treball ha de tenir una intensitat moderada, ja siga constant o variable, i una durada llarga. L'exemple típic és eixir a córrer amb un amic i mantenir una conversa fluïda. 2. Mètode fraccionat: es basa en realitzar una activitat física de forma fragmentada, és a dir, es combinen temps d'exercici i de descans. Un exemple seria realitzar diversos esprints i descansar un parell de minuts entre ells.

1

Segueix-nos a

@ullesportiu

Apunts: La resitència. Part 1.  

Apunts de l'assignatura d'Educació Física sobre la resistència per alumnes de 1r ESO i 2n ESO