Page 24

Az Oxford University Press ajánlata: Oxford Exam Trainer B1 Felkészülés A középszintű angol érettségire – 5600 Ft Rézműves Zoltán, Brigit Viney, Gareth Davies

Új felkészítő könyv a középszintű érettségi vizsgára, a 2017-től érvényben lévő vizsgaszabályzatnak megfelelően B1 szinten. Bemutatja mind a 10 érettségi témakört, és külön fejezetben foglalkozik az új, „Gazdaság” témakörrel. Az Oxford Exam Trainer lehetővé teszi, hogy a tanóra keretén belül a diákok számukra motiváló és érdekes témákon keresztül készüljenek az idegen nyelvi érettségire. A tankönyv készségekre bontva, és a vizsgaleírásban szereplő témakörökhöz kötve gyakoroltatja be a vizsgán előforduló feladattípusokat. Mind a 12 fejezet a témakör szókincsének átismétlésével és begyakorlásával kezdődik. A kötet legvégén fejezetenként (azaz érettségi témakörönként) csoportosított, kétnyelvű szószedet található. Újdonság, hogy a kötet nyelvtani ismétlést és gyakorlatokat is tartalmaz a nyelvhelyesség részben, illetve a könyv végén elhelyezett Grammar reference mellékletben. A rugalmas tananyag megengedi, hogy a fejezeteket, de akár a leckéket is igény szerint, tetszőleges sorrendben végezzék el.

Oxford Angol Nyelvtan +Cd-Rom+megoldókulcs – 5395 Ft

Az Oxford Angol Nyelvtan magyar nyelven nyújt megbízható segítséget az angol nyelv tanulásához. Különösen hasznos a nyelvvizsgára vagy az érettségi vizsgára készülők számára, hiszen áttekinti és gyakoroltatja az angol nyelvtan minden területét. Megoldó kulcsos és kulcs nélküli változatban is kapható. Használható középiskolákban és nyelvtanfolyamokon kurzuskönyvek kiegészítőjeként, de hasznos segítője lehet azoknak is, akik otthon, egyéni tanulás során kívánják nyelvtudásukat fejleszteni. Példákkal illusztrált magyar nyelvű magyarázatokat tartalmaz. Bőséges gyakorlási lehetőséget ad mind a magyarázatokat követő feladatok, mind pedig a rendszeresen beiktatott ismétlő leckék révén.

Headway 5E Intermediate Culture and Literature Companion – 2795 Ft Headway 5E Upper-Intermediate Culture and Literature Companion – 2795 Ft

Az angol nyelvű kultúra és irodalom megismerése megkönnyíti a diákoknak a világ felfedezését, és arra fókuszál, hogy véleményüket megfelelően kommunikálhassák érdekfeszítő és releváns kontextusban. Az irodalmi részben találhatunk verseket, irodalmi vonatkozású szövegeket, részleteket. Minden egyes témánál megtalálható egy szöveg bemutatása, az ismeretlen szavak magyarázata, ezenkívül „A What du you think” rész, amely a saját vélemények kifejtéséhez nyújt segítséget. A témába vágó további írásbeli projekt valódi feladatokhoz ad ötleteket. A könyv végén a fontosabb szavak gyűjteményét találjuk angol magyarázattal. A könyvborító belsején Nagy Britannia, USA és Ausztrália térképe található. B1 intermediate szintű. Mind iskolák, mind tanfolyamok óráit színesíthetik a témák feldolgozásával.

Oxford Advanced Learner's Dictionary 9 th Edition ISpeaker, IWriter DVD-ROM – 13 995 Ft

Több, mint 185 000 szót és kifejezést tartalmaz. Az előző kiadáshoz képest 700 új szó a nyomtatott szótárban és plusz 200 új szó a DVD-ROM-on. 30 oldalnyi íráskészség fejlesztés (esszék, riportok, összefoglalók, levelek, képleírások, e-mailek, önéletrajz minták). IWriter. 10 oldalnyi beszédkészség fejlesztés (témakörök, véleménykifejtés, érvelés, prezentációk). ISpeaker. 56 oldal színes képes szótár, Visual Vocabulary Builder. A DVD-ROMon található, Oxford IWriter: íráskészség fejlesztés, írásművek felépítése, szerkesztése a szoftver segítségével. Oxford ISpeaker: felkészítés szóbeli vizsgákra, segítség prezentációk készítésében, társalgási témák és beszédkészség fejlesztés, párbeszédek gyakorlása, brit és amerikai kiejtés tanítása videók segítségével, saját kiejtés visszahallgatása. Teacher Resources: videók, óratervek, feladatlapok.

Oxford Angol–Magyar Szótár Nyelvtanulóknak – 4995 Ft

KIVÁLÓ MAGYAR SZÓTÁR díjat kapott! Szótárunk a jól bevált egynyelvű Oxford Wordpower Dictionary kétnyelvű változata. A híres oxfordi szótárak hosszú évtizedekre visszanyúló, bevált és nemzetközileg is elismert tapasztalataira épít. Megbízható szókincset ad a középhaladó nyelvtanulónak, példamondatain, nyelvtani magyarázatain keresztül biztos útmutatást nyújt a helyes nyelvhasználathoz. Ez a szótár kimondottan a magyar tanulók problémáival foglalkozik. Több mint 2000 a magyar nyelv szempontjából trükkösebb szó vagy kifejezés helyes használatára hívja fel a figyelmet. A 20 oldalas magyar nyelvű Study Pages érdekes nyelvi jellegzetességeket mutat be rendkívül sok praktikus tanácsot ad az íráskészség és a nyelvi tudatosság fejlesztésére itt találjuk a gyakran félreismert ezért félrefordított szavak listáját is a helyes magyar megfelelőikkel együtt.- több mint 31 000 címszót és kifejezést tartalmaz a mai angol (és amerikai) nyelvhasználatból. Szinte minden nyelvkönyv teljes szókincse megtalálható benne 3000 szólás és 1500 phrasal verb magyar változata. A szavak mellett minden esetben szerepel a szófaji hovatartozás és a fonetikai átírás is.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók:

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. III. szám  

2019. III. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement