Page 23

Irodalmi ajánlatunk 12 Rules For Life – Jordan B. Peterson – 3350 Ft

Dr. Peterson a torontói egyetem elismert tanára, klinikai pszichológus. A New York Times véleménye szerint jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gondolkodója A professzor szerint az ember és a társadalom legfontosabb tennivalója, hogy elkerüljék a káoszt, és a diktatúrát, hogy rend legyen az életben. Ehhez az ősi hagyomány igazságait ötvözi az élvonalbeli tudományos kutatások legújabb felfedezéseivel. Megtudhatjuk, miért érdemes békén hagynunk a gördeszkázó fiúkat, milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán. Mit taníthat nekünk az egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miféle rettenetes útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúra szomjaznak? Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit.

Broken Things – Lauren Oliver – 2750 Ft

A New York Times bestseller listáján szereplő író mélyreható és rendhagyó regényében szokatlan megszállottság, megrontott ártatlanság és lehetetlen barátság szálait szövi össze. Három barátnő tizenhárom évesen együtt rajong egy híres gyerekkönyvért. Annyira, hogy saját fantázia világot építenek rá együttesen, még az erdőt is a könyv után nevezik el Lovelornnak. És akkor gyilkolják meg Summert. Vagy még sem? Az életük egycsapásra örökre megváltozik. Brynn rehabilitációs intézetbe kerül, ahonnan nem vágyik el, Mia pedig harcol a napi túlélésért a kényszeres gyűjtögető (patológikus halmozó) anyjával. Majd mégis visszatérnek a tett helyszínére, hogy öt év után megfejtsék a rejtélyt. Volt ott egy negyedik személy, de ki?

Ordinary People – Diana Evans – 2965 Ft

Humoros és nagyszerű regény arról az időről, amikor elmúlnak a rajongással és szexszel töltött napok, jönnek a hétköznapok, a gyerekkel, a munkával, a háztartással kapcsolatos gondok. A cím John Legend híres dalára utal 2004-ből, amiben keserédesen énekel a szerelem első fázisának végéről, amikor „úgy tűnik, mindennap vitatkozunk valamin”. Két, harmincas éveinek vége fele járó pár történetét vehetjük kézbe London és Dorking környékének szinte Dickens-i magasságba emelkedő leírásával, beleágyazva a történelembe: Obama az első fekete elnök, és meghal Michael Jackson. Talán a legkülönlegesebb, hogy egy, a regényhez szervesen tartozó dallistát kapunk, a 23 dal segít megfejteni a karaktereket, vagy egyszerűen illik a cselekmény hangulatához. (Dido, Aaron Nevill, Amy Winehouse, Mariah Carey stb.)

Stranger Things: Suspicious Minds – Gwenda Bond – 3300 Ft

Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives-t nem érinti az egész országot megrengető, háborúellenes mozgalom és ellenkulturális forradalom, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt vidéki laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában. Mi folyik ebben az idilli kisvárosban, és mi a 008as alany – Kali – emberfeletti képességeinek titka? Az első „hivatalos” Stranger Things regény, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiájának alapjaihoz visz el minket, ahol minden elkezdődött. A világsikerű filmsorozat első kötete.

Bridge of Clay – Markus Zusak – 3095 Ft

Kezdetben csak egy gyilkos, egy öszvér és egy fiú volt. Aztán egy kígyótetem, egy döglött kutya és egy régi írógép. És jött az anya és az öt testvér, majd a lány, aki zsokénak készül, meg a lóversenyek. Később a halál, a gyász, a futás és a fájdalom, a híd és a megtisztulás. A Dunbar fivérek a saját törvényeik szerint élnek a világban. Az anyjuk meghalt, és az apjuk eltűnt. Mindennap megküzdenek a felnőttvilág kihívásaival az elhagyatott lóversenypálya tövében. Egy nap azonban az apjuk váratlanul hazatér, és segítséget kér tőlük egy híd megépítéséhez. Az öt testvér közül egyedül Clay vállalja a feladatot, és ezzel örökre megváltoztatja az életüket. Clay hidat épít a múltjából, a családjából, fájdalomból és szeretetből, a csodákból és a csalódásokból, mindabból, ami egy élet kötőanyagát képezi. És közben feltárul a család múltja: a Homérosz iránt rajongó nagyapa emléke, a Kelet-Európából menekült anya és a festőművésznek készülő, megtört apa találkozása egy eltévedt zongoránál, valamint a fiúk ígéretekkel teli gyermekkora. De vajon elég kitartó-e Clay? Lesz-e elég ereje befejezni?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. III. szám  

2019. III. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement