Page 12

Irodalmi ajánlatunk Machines Like MeIan – McEwan – 4615 Ft

1980-as évek Londonban egy alternatív valóságban. Charlie csak sodródik az életben, és kerüli a munkát, beleszeretett Mirandába, az okos diákba, akit egy rettenetes titok nyomaszt. Amikor Charlie pénzhez jut, megvásárolja Adamot, a szintetikus embert. Miranda segítségével együtt formálják meg Adam személyiségét. Ez a csaknem tökéletesen ember szép, erős és okos – gyorsan kialakul egy szerelmi háromszög. Ők hárman szembe kell, hogy nézzenek egy alapvető erkölcsi dilemmával. Ian McEwan tabukat döntögető és szórakoztató új regénye alapvető kérdéseket vet fel: Mi tesz minket emberré? Külső cselekedeteink vagy belső életünk? Felfoghat egy gép emberi érzelmet? Ez a provokatív és izgalmas mese figyelmeztet arra, hogy képesek vagyunk feltalálni a dolgokat, amiket aztán nem tudunk ellenőrzésünk alatt tartani.

Folk – Zoe Gilbert – 3540 Ft

Ízek, imák, szerelmek írójának új könyve. Neverness távoli szigetén a helybéliek életét teljes egészében a természet határozza meg: a sok csodaszámba menő dolog, meg a csábítóak és a veszélyesek. Nemzedékeken át követhetjük vágyaikat, a pletykákat és a szívügyeket összeszövődve egy meghökkentő való világgal, annak ősi folklór elemeivel. Olyan szereplőkkel találkozunk mint May, a fiatal hegedűs, aki zenei ihletét keresi, Madden Lightfoot, aki vörös papírsárkányokkal repül vagy Verlyn Webbe, aki kar helyett szárnnyal született. Több díjra nevezték a könyvet, többek között a Nemzetközi Dylan Thomas 2019 díjra.

Warlight – Michael Ondaatje – 2750 Ft

Az angol beteg világhírű szerzője megint a múltba varázsol minket. 1945 London. A könyv főhőse Nathaniel, narrátorunk elmeséli életét, attól a pillanattól kezdve, amikor nővérével együtt megtudja, hogy apja a Távol-Keleten kapott állást, és elhagyja őket. Az anya még egy ideig a gyermekekkel marad, de nem sokkal később ő is elutazik. Különös gyámhoz kerülnek, a Moly névre hallgat, és akinek bűnöző bandájával élve hamarosan bűncselekményekbe keverednek, mint pl. illegális kutyaversenyekre szállítanak agarakat. A testvérek azonban egy nap megtalálják anyjuk utazóládáját a pincébe. Évekkel később a felnőtt Nathaniel lassan összerakosgatja az igazság darabkáit az emlékekből és titkosszolgálati adatokból. A valóság felülír minden képzeletet.

Mouth Full of Blood – Toni Morrison – 6000 Ft

Új, élettel teli esszégyűjtemény korunk egyik legünnepeltebb és nagyra becsült írójától. Negyven év munkájából válogatva kapunk az esszék mellett beszédeket és gondolatébresztő értekezéseket is, mint az 1993-as irodalmi Nobel-díj átadásra írt beszédjét. Foglalkozik a fajelmélettel, a nemi identitással kapcsolatos felvetésekkel és a globalizációval. Olvashatunk az amerikai történelemről és a politika jelenlegi állásáról is. A sajtó kötelességéről és a művész szerepéről. Állhatatosan törekszik az igazságra, az erkölcsi önállóságra. A gyűjtemény három részből áll, amiket bevezet a szívszorító ima a 9/11 tragédia halottaiért, egy meditáció Martin Luther Kingtől és egy gyászbeszéd James Baldwintól.

Diary of An Awesome Friendly Kid – Jeff Kinney – 3785 Ft

Rowley legjobb barátja, Greg Heffley már 13-szor mesélt iskolai kalandjaikról az Egy ropi naplóiban. Elérkezett az idő, hogy Rowley megírja saját beszámolóját és eljátssza Greg életrajzírójának szerepét. (Végülis egy szép napon Greg gazdag lesz és híres, és mindenkit érdekelni fog élettörténete. De Rowley rossz választásnak bizonyul, és az „életrajz” egy fergeteges zűrzavarba torkollik. A ropi naplója sorozat kedvelőinek kihagyhatatlanul felhőtlen szórakozást nyújt.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. II. szám  

2019. II. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement